HEARTS OF IRON 4

HEARTS OF IRON 4

Voitto on käden ulottuvilla!

Viikonpäivä: Keskiviikko
Kellonaika: 
Aloituspäivä: syys / marras / tammi / maalis / touko klo 17.00-18.30
Kesto: 1,5h / kerta – 2 kuukautta 
Ikäryhmä: 7+
Hinta: 45€/kk
Lisätietoja: Severi S, 0400 626 229

PELI – HEART OF IRON 4

HOI4 on toiseen maailmansotaan sijoittuva real time strategy -peli (RTS). HOI4 voit ohjata niin pieniä kuin mahtavia 1930-luvun valtioita ja johtaa näiden armeijat maailman historian suurimpaan konfliktiin.

Yksittäisen taistelijan sijasta HOI4 laittaa sinut ohjaamaan kokonaista valtiota, josta vaikutat koko kansakuntasi teollisuuteen ja politiikkaan. Tuletko toistamaan historian vai muuttamaan sitä? Jokaisella on valta käsissään kääntää koko toisen maailmansodan suunta. On aika näyttää kykynne maailman suurimpina sotilasjohtajina. Oletko valmis uhraamaan koko maailman saavuttaaksesi voiton hinnalla millä hyvänsä?

HISTORIAAN POHJAUTUVA SOTASIMULAATIO

Ohjaa toisen maailmansodan suuria komentajia maalla, merellä ja ilmassa. Käytä hyödyksesi aikaan kuulunutta teknologiaa; tankkeja, lentokoneita, laivoja, aseita ja myöhemmin kehitettyjä joukkotuhoaseita.

Pelikenttä on hienosti muotoiltu maailmankartaksi ja se muuttuu vuoden vaihteluiden, ajan ja sään mukaan. Nämä kartalla olevat efektit voivat olla sekä vahvoja liittolaisia että armottomia vihollisia suunnitelmillesi.

VALITSE MIKÄ TAHANSA VALTIO

Valitse, oletko yksi tunnetuimmista valtioista, joka vaikutti suuresti toisen maailmansodan tapahtumiin tai yksi vähemmän tunnetuista, jotka jättivät konfliktiin pienen jäljen tai täysin välttivät sen?

Pelin merkittäviä valtioita ovat seuraavat tekijät:

Ranska:
Jopa ensimmäisen maailmansodan jälkeen Ranska on ollut vahvassa nousussa vahvan taloutensa takia. Kuitenkin vuoden 1929 pörssiromahduksen jälkeiset ilmiöt vaikuttavat talouteesi ja uudella Saksan hallituksella ei ole halua maksaa sotakorvauksia, vaikka Versaillesin sopimuksessa näin sovittiin.

Kun tämä sopimus oli allekirjoitettu, Ranskan Marsalkka Ferdinand Foch totesi: ”Tämä sopimus ei tuo rauhaa. Se on kahdenkymmenen vuoden aselepo”. Nämä kaksikymmentä alkavat olemaan uhkaavasti takanapäin.

Yhdysvallat:
Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat siirtyivät takaisin eristäytymispolitiikkaansa ja nauttivat ekonomian kukoistuksesta, jota kutsutaan myös kultaiseksi vuosikymmeneksi. Tämä sai kuitenkin dramaattisen lopetuksen Yhdysvaltain pörssiromahduksessa vuonna 1929.

Amerikan politiikka on pitänyt tähän asti selvänä sen, että se ei aio sekaantua ulkopolitiikkaan. Kuitenkin suuret muutokset Euroopassa ja Aasiassa saattavat ajaa tämän nukkuvan jättiläisen väistämättä sotaan halusi tämä sitä tai ei.

Iso-Britannia:
Vaikka Iso-Britannia oli yksi ensimmäisen maailmansodan voittaja valtioista, niin tämän vaikutukset olivat osuneet suoraan tämän ytimeen. Sukupolvet katosivat pohjois-Ranskan juoksuhautoihin ja Yhdistyneiden kuningaskuntien valta-asema alkoi järkkyä velkojen ja levottomuuksien kasvaessa.

Sotien kauheudet mielessään, britannialaisilla ei ollut muuta kuin aikaa katsella maailman tapahtumia ja todeta, että meidän aikanamme rauhaa ei tulla saavuttamaan.

Natsi-Saksa:
Uusi Saksan valtio on noussut vanhan tuhkista! On kulunut jo 3 vuotta siitä, kun Weimarin tasavalta syrjäytettiin ja vaihdettiin Hitlerin Kolmanneksi Valtakunnaksi. Ekonominen vakaus saavutettiin lyhyessä ajassa Yhdysvaltain pörssiromahduksen jälkeen ja suuri työttömyys on saatu taltutettua.

Pyyhittyään Versaillesin rauhansopimuksen pakotteet mielestään Saksa aloitti aseistautumisen. Wehrmachtin voiman kasvaessa myös uusi maailmansota häämöttää horisontin takana.

Italia:
Fasismin kasvaessa Italia on siirtynyt uuteen mahtavaan aikakauteen. Italia on aikeissa liittää Etiopian uuteen siirtomaa imperiumiinsa, Mussolinin suunnitelmat eivät pääty tähän.

Uusien vaikutteiden vallitessa Euroopassa, Italia kokee olevansa yksinoikeutettu Välimeren hallitsija. Kun väistämätön saapuu, niin Italian täytyy olla valmis tai vaarantaa koko loistokas olemassaolonsa.

Japani:
Japanin keisarikunta on valinnan edessä. Hokushin-ron on Japanin pohjoinen valloitussuunnitelma, joka kattaa koko Siperian ja on armeijan suosiossa. Kun taas Nanshin-ron, Japanin eteläistä valloitusta suosii laivasto, joka kattaa rikkaat eurooppalaiset siirtomaat ja niiden meret.

Ja tietenkin Kiina. Japanilla on suuri teollinen kapasiteetti, mutta ilman luonnonvaroja Japani ei voi hyödyntää tätä etuaan. Aika käy vähiin ja Japanin täytyy hakea materiaalejaan muualta. Sinä päätät miten he sen tekevät.

Neuvostoliitto:
Venäjän sisällissodan jälkeen uusi valtio Neuvostoliitto nousi tämän tuhkista. Tämä toi Venäjän kansalaisille uuden ajan. Venäjän kansalaiselle nopea teollistuminen ja kommunistinen ideologia tuli uutena ja monesti tästä maksettiin kallis hinta.

Kuitenkin suuri Neuvostoliitto oli uuden uhan äärellä. Saksan uusi hallinto lännessä ja Japanin oikkuilut idässä eivät ole huomaamatta jätettäviä ongelmia. Näiden lisäksi on myös sisäinen ongelma, jonka uuden johtajan Stalinin pitäisi hoitaa.

PELIKASVATUSTAVOITTEET

Kielelliset taidot, diplomatia, yhteistyötaidot, ongelmanratkaisutaidot, sinnikkyys, uskallus yrittää.

KOULUTUSTAVOITTEET

Pelin perusidean sisäistäminen, kyky pelata peliä itsenäisesti. Mahdollisuus oppia historiaa. Tutustua eri kansallisuuksiin ja ideologioihin. Geologinen hahmottaminen ja paikkatuntemus (Geologia).

ETENEMINEN

HOI4:n jatkokurssilla jatketaan myös toisen maailmansodan ulkopuolella. Kiitos peliyhteisön, käytössämme on valtava määrä eri teemoja, joita voidaan käydä läpi. Aina Yhdysvaltain sisällissodasta aina moderniin päivään. Jopa fantasia maailmat ovat mahdollisuutena, esim Lord of the Rings.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.