Katsaus Porin ravikauteen 2021

Joulupukki tekee pikku hiljaa jo lähtöään ja uusi vuosi lähestyy myös kovaa vauhtia. Ennen joulua Porissa kilpaillaan vielä kahdesti, mutta otetaanpa jo tässä kohtaa pieni katsaus jo pian menneeseen Porin ravikauteen.

Hurjaa ennätystehtailua kesän raveissa huippunopealla kaviouralla

Kesäajalla touko-elokuussa Porissa kilpailtiin yhteensä kuudet ravit ja niissä nähtiin hevosilta yhteensä 636 kilpailusuoritusta. Näistä kilpailusuorituksista huimat 218 päättyi hevosen uuteen ennätykseen. Yhteensä siis 34,3 % lämpimän vuodenajan suorituksista päätyi uuteen ennätykseen.

Porin ravikausi huipentuu St. Legeriin ja suomenennätykseen

Porin raviradan klassisissa kilpailuissa nähtiin tänäkin vuonna upeita voittajia. Kevään Kultaloimiraveissa Grainfield Aiden hallitsi lämminveristen Kultaloimea. Kylmäveristen puolella Lissun Eerikki oli puolestaan paras. Satakunta Seniorissa Parvelan Retu säikäytti laukalla, mutta jyräsi silti helpon näköiseen voittoon. Heinäkuun puolivälin Jazz-raveissa Majestic Man vei niukasti voiton Angeliquen mestaruusajossa. Lokakuun lopun St. Leger -raveissa kilpailtu Satakunta-ajo oli ehkäpä kovatasoisempi kuin koskaan. Ikäluokan hallitsijat V.G. Voitto ja Siirin Valtsu saivat kovan haasteen paalun Pro:lta, joka piti kuin pitikin johtopaikalta voittoon asti. St. Legerin piti olla 4-vuotiaiden supertammojen An-Dorran & Magical Princessin kaksintaistelu, mutta Willow Pride oli voittajan nimestä eri mieltä ja vei St. Legerin nimiinsä uudella tammojen keskipitkän tasoitusajon suomenennätyksellä 13,5/2620m.

Olli Koivunen jyrää voittotilastossa

Ohjastajaliigassa Olli Koivunen on ollut varsin ylivoimainen. Nuorella turkulaisella on tässä kohtaa koossa jo 26 ykkössijaa tämän vuoden Porin raveista. 30 voiton rajapyykki mennee vielä rikki. Seppo Markkulalla on 16 voittoa ja hän on tilastossa toisena. Valmentajaliigassa Harri Koivunen on niin ikään ylivoimainen. Hänen valmennettavansa ovat keränneet 16 voittoa ja toisena on Antti Ala-Rantala 9 voitollaan. Speedy Scion on ainoa lämminverinen, joka on onnistunut voittamaan kolmesti ja johtaa näin lämminveriliigaa. Suomenhevosten puolella Metku Maikki on kerännyt peräti neljä voittoa ja johtaa turvallisen tuntuisesti.

Investointeja harjoitusolosuhteisiin

Pitkittynyt koronavirustilanne sekä erilaiset yleisötilaisuuksien rajoitukset ovat asettaneet kovia haasteita tapahtumapaikoille ja tapahtumajärjestäjille, joihin molempiin Porin ravirata lukeutuu. Tästä huolimatta myös harjoitusolosuhteisiin on pystytty investoimaan. Neljä uutta ympärivuotista hevosten pesupaikkaa valmistui tallialueelle marraskuussa. Tämän lisäksi ns. harjoituslenkki on nyt kokonaan valaistu läpi pimeän vuodenajan. Toukokuussa tehtiin myös suurehko korjaus liittyen kaviouran kaarteiden kallistuksiin, jossa siirrettiin maata lähes 150 rekkakuormallista.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.