Kevättä rinnassa – perjantaina taas ravataan

Perjantaina 26. maaliskuuta jälleen kilpaillaan klo 18 alkaen Porin ravien merkeissä. Raveihin ilmoittautui lähes 150 hevosta ja kelit ovat Porissa muuttuneet selvästi kesäisemmiksi. Näillä näkymin perjantaina päästään kisaamaan hyvällä kesäradalla. Kevättä on siis rinnassa!

Ravi-illan ohjelmassa on kymmenen totolähtöä. Pääpelinä pelataan Toto5 lähtöihin 4-8. Päivän Duo on lähdöissä 7-8 ja Troikat lähdöissä 7 ja 9. Voittaja-, sija- ja kaksaripeli on mukana jokaisessa lähdössä. Raveja voi seurata kotisohvalta käsin Veikkauksen TotoTV:stä osoitteessa veikkaustv.fi. Yleisölle ei ole vieläkään pääsyä paikan päälle voimassa olevien koronarajoitusten vuoksi.

Toto5-pelin avauskohteessa kilpailevat illan meritoituneimmat lämminveriset. 3 WIDE GAME (kuvassa) voitti Porissa maaliskuun alussa tällä samalla 2600 metrin matkalla (tasoitusajo vaihtunut ryhmäajoksi) ja on vakava voitontavoittelija myös nyt. 5 REDHOT TAP DANCER on nopea starttari ja pääsee vaikuttamaan sen vuoksi juoksunkulkuun. 83 prosenttia uransa tienesteistä Kriterium-kakkosellaan tienannut 9 STONECAPES SPARROW pummasi 4-vuotiskautensa lähes täysin ja kilpailee nyt 5-vuotiskautensa neljännen kilpailun. Viime lauantaina Kouvolassa sen kiri ei kantanut ihan perille asti, mutta luokkahevosta ei voi sivuuttaa. 8 HE IS FELIX on hankalalla lähtöpaikalla, mutta toki silti ihan mahdollinen.

Toinen kohde on enintään 35 000 euroa tienanneiden lämminveristen 1600 metrin ryhmäajo. 2 OVE on pikamatkalle loistopaikalla ja siitä suosikkeja. Haastajista 5 BEAUTY ERIN on nopea ja tykkää pikamatkasta, mutta kilpailee ylisarjassa. 6 CROSBY on saanut yhden startin kroppaansa tauon jäljiltä ja parantanee. Kaiken kaikkiaan lähtö on melko tasaisen oloinen.

Lahjakas 4-vuotias 12 MAKING MATCH ei ollut onnekas rata-arvonnassa. Olli Koivusella on haastava tehtävä ajokkinsa kanssa. 3 TOO RED FOR YOU, 6 BELIEVE IN DREAM ja 8 NATASHA LOVE kohtasivat toisensa Porissa 5. maaliskuuta. Ne muodostivat silloin lähdön kärkikolmikon järjestyksessä: Natasha Love, Too Red For You, Believe In Dream. 2 YANKEE PRIDE on muuttanut Norjasta Suomeen. Sen Suomi-debyytti pilaantui pari viikkoa sitten Turussa pitkään laukkaan.

Kylmäveristen kovin sarja ajetaan tasoitusajona ja kyseessä on Toto5-pelin neljännen kohteen lisäksi myös Päivän Duo ja Troikka-kohde. 11 LILY on esittänyt vakuuttavaa talvikuntoa ja lienee pelisuosikki. 8-vuotian tamman viereltä matkaan lähtee sen ikätoveri 12 LAYLA. Tämä kaksikko on sellainen, joka saatetaan tulevaisuudessa nähdä vastakkain kenties jopa Kuningatar-kilpailussa. Layla kilpaili viime perjantaina Porissa, jolloin 2600 metrin matkalla veto ei aivan kestänyt kovia Karloa ja Ypäjä Luotsia vastaan. 14 HIPATSU joutuu matkaan 40 metrin pakilta, mutta on hyvässä kunnossa. Lähdössä nähdään myös kolme erittäin mielenkiintoista taukohevosta. 2 AMORIINI, 3 ROKKOFF ja 10 KIKAN VELPERI palaavat tauolta ja kerännevät heti myös hieman peliä.

Myös päätöskohde vaikuttaa erittäin tasaiselta. 11 UNBOUNDED STRIDE on nyt viimeisimpiin lähtöihinsä verrattuna erilaisen tehtävän edessä, kun se joutuu matkaan huonolta takarivin paikalta. Viimeksi se joutui johtopaikalta taipumaan The Next One US:n terävän kirin edessä. Muut pysyivät takana ja niistä 4 HOLA ALEJANDRO kierteli silloin neljänneksi. Huippupaikalta matkaan kiihdyttävä 2 GRANFIELD EMMA sekä lähdön voitokkain 7 RARITY RED ovat myös sellaisia hevosia, joita ei voi pelimietinnöissä sivuuttaa.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.