Kotimainen raviviikko huipentuu lauantaina Porissa – Thai Profit tiukan tehtävän edessä

Tulevana lauantaina 13. helmikuuta klo 13:00 alkaen kilpaillaan Porissa kovatasoiset ravit, jotka tarjoilevat muun muassa Kavioliigaa sekä lämminverisille että kylmäverisille. Ravipäivän pääpelinä pelataan mielenkiintoinen Toto75. Ohjelmassa on myös Toto4-peli, neljä Troikka-lähtöä sekä Päivän Duo. Ravien urheilullinen taso on huippuluokkaa kuvassa olevan Thai Profitin johdolla, joka on noussut Suomen absoluuttiselle lämminverihuipulle. Lounais-Suomen aluehallintoviraston asettamien rajoitusten vuoksi Satakunnassa on kielletty yli 20 henkilön yleisötapahtumat. Näin ollen tähän Porin Ravilauantaihin ei yleisö pääse paikalle. Ravit voit seurata kotisohvalta Veikkauksen TotoTV:stä osoitteessa veikkaustv.fi.

Toto75-pelin avauskohteessa kilpailevat enintään 70 000 euroa tienanneet kylmäveriset. 3 EETI voitti viikko sitten Porissa Magic Monday -raveissa ja viimeistelee kuntoaan vielä tiistaina Teivossa. Lähtöpaikka on nyt loistava ja ori lienee kohteensa suosikki myös peleissä. Ypäjän kasvatit 5 YPÄJÄ JALLU ja 11 YPÄJÄ LUOTSI sijoittuivat tuossa samaisessa kilpailussa Eetin takana neljänneksi ja kolmanneksi. 1 VILJU kilpaili edellisvuonna todella voitokkaasti, mutta viime vuonna tilille napsahti vain yksi voitto. Nyt se hakee tämän vuoden ensimmäistä voittoa tililleen loistopaikalta. Tammahuipulle matkaansa tekevä 8 VUVUZELA on surkealla lähtöpaikalla, mutta tamman kyvyt tiedetään.

10 CREDIT TO LOVE on toisessa kohteessa selkeähkö suosikki. Sen taulu on erittäin koreassa kunnossa ja takarivin lähtöpaikka saattaa olla vain hidaste voiton tiellä. Kovimmista haastajista eturiviin ovat päässeet mm. 1 DON PESCADOR, 4 WAY TO GO, 5 HUDSON WEB ja 7 HE IS IN. Kilpailtava matka on tässä lähdössä 2600 metriä ja antaa pienen mahdollisuuden myös 12 Q-REX OAK:lle, joka viihtyy pitkillä matkoilla.

Toto75-pelin kolmanteen kohteeseen pelataan myös Troikkaa. Kyseessä on kylmäveristen tasoitusajo, joka on etukäteen arvioituna varsin tasainen. 2 TUULIAN SÄLLI palasi tammikuun lopussa pieneltä kilpailutauolta ja voitti heti. 8-vuotiaan ruunan ura on tähän asti ollut varsin voitokas. 6 MAATIAN TÄHTI pääsee kiihdyttämään voltin juoksulangalta ja silläkin on voitto alla viimeisimmästään. Sen ikätoveri, 6-vuotias 4 HIPSUN POJU, on paalun kolmas kova. Takamatkan hevoset ovat kovan tehtävän edessä, mutta nostettakoon niistä esiin kotiradan 10 LAYLA ja toinen tamma 15 LIINAN LIEKKI, jotka kykyjensä ja kuntonsa puolesta voivat osallistua voittotaistoon.

Neljäs kohde kilpaillaan mailin matkalla ja siinä kilpailevat enintään 75 000 euroa tienanneet lämminveriset. 10 JOSEPH BOKON taulussa on viisi voittoa viidestä edellisestä kisasta. Tässä ei voitto silti todellakaan ole kirkossa kuulutettu. Pahimmat vastustajat ovat päässeet eturivin hyville paikoille ja se on lyhyellä kilpailumatkalla usein puolivoittoa. 4 SLIPPERY RUNWAY on esitti vahvaa talvikuntoa palaamalla kilparadoille voitokkaasti Vermon 65-raveissa. 2 MR BIG STAR on toinen kova haastaja vielä paremmalta lähtöpaikaltaan. Mielenkiintoa lähtöön tuo myös kotiradan nopea 1 REDHOT TAP DANCER, jonka lähtöpaikka on huippuhyvä.

Tammalähtö on jälleen erittäin kiharainen pelilähtö. 14 PICA-PICA OAK on ollut mainio läpi talven, mutta nyt lähtöpaikka on haastava. Se lähtee matkaan 20 metrin takamatkalta ja siellä suljetulta paikalta. Kiertämistä on luvassa. 2 TOUCH ME TOO ja 1 CREDIT TO DREAM ovat paalun hevosista mielenkiintoisimmat. Pelihevosia ovat 20 metrin pakilta myös kovilla statistiikoilla kilpailevat 7 THE BREEZE ja 13 DIDI HOSS. 16 JANIS JOPLIN BOKO on palannut Ruotsin turneeltaan, mutta sille sarja ei oikein sovi ja takamatkaa on 40 metriä.

Kylmäveristen avoin Kavioliiga-osakilpailu näyttää varsin tasaiselta koitokselta. 6 MORISON kilpailee erittäin jykevässä vireessä ja osaa voittaa rankoillakin juoksunkuluilla. Sellainen saattaa silti olla taas tiedossa radalta 6. 1 KARTIER on noussut kovaan kuntoon ja osoittanut kuuluvansa avoimiin kylmäverilähtöihin. 4 SHEIKKI, 7 ROKIN MAXI ja 8 PYÖRYLÄN PARONI ovat kaikki toisilleen tuttuja kilpakumppaneita näistä lähdöistä ja kaikille on ihan realistinen voittosauma. Pyörylän Paronin lähtöpaikka on tosi huono, mutta se saattaa silti ajaa heti lähdöstä eteenpäin ja ottaa jopa keulapaikan haltuunsa. 2 KUJANPÄÄN JYRÄYS oli viime kesänä todella kovassa kunnossa, mutta nyt se palaa puolen vuoden kilpailutauolta. Nähtäväksi jää, mikä on kunto nyt.

Hieno ravipäivä päätetään kovatasoiseen lämminveristen Kavioliiga-osakilpailuun. 11 THAI PROFIT on häärännyt varsinaisena talvikuninkaana, mutta nyt tehtävä vaikuttaa erittäin haastavalta. Takarivin lähtöpaikaltaan se ei pääse panostamaan lähtökiihdytykseen, joka on yksi sen selkeistä vahvuuksista. 4 GRAINFIELD AIDEN aloitti aikanaan uransa Porin nollasarjassa voitolla. Se on tehnyt uransa aikana kolme melko pitkää Ruotsin turneeta ja nyt 7-vuotiaana tilillä komeilee yli 200 000 euron voittosumma. Tämän talven se on juossut pääasiassa Ruotsin 75-ravien kultadivisioonissa. Siellä juoksut eivät ole aina täysin onnistuneet, mutta hevonen on suorittanut varsin mallikkaasti. Erittäin mielenkiintoista on nähdä, miten se onnistuu nyt Suomen Kavioliiga-osakilpailussa. 3 RICOCONE on loistopaikalla ja varsin hyvässä kunnossa. Yksi haastajista. 1 T.REX on Porissa suorittanut uransa aikana varsin hyvin. Nyt sillä on sanansa sanottavana varmasti myös lähtökiihdytykseen. Suomen tammahuippu 12 WILLOW PRIDE oli rata-arvonnassa epäonninen. Kaikkien kiertäminen voi olla liikaa vaadittu, mutta toisaalta suosikista saattaa saada hyvää vetoapua.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.