Kriterium-sankari Ville Kalle Satakunta-ajon karsinnoissa

Perjantaina 16. lokakuuta kilpaillaan Porin raviradalla klo 18 alkaen perinteinen Nakkila-ilta. Ohjelmassa on yhteensä 10 totolähtöä ja urheilullisesti suurin mielenkiinto kohdistuu ravien kolmanteen ja neljänteen lähtöön, joissa karsitaan finalisteja 4-vuotiaiden suomenhevosten Satakunta-ajoon. Teivon Kriteriumissa viisi parhaiten sijoittunutta ovat sen voittajan VILLE KALLEN (kuvassa) johdolla mukana, joten tämän syksyn Satakunta-ajosta voidaan odottaa huipputasokasta. Illan peli-mix sisältää Toto5-pelin lähtöihin 4-8, Päivän Duon lähtöihin 8-9, Troikat lähtöihin 7 ja 9. Voittaja-, sija- ja kaksaripeli on tarjolla jokaiseen lähtöön.

 

Kahdesta Satakunta-ajon karsinnasta ensimmäinen kilpaillaan ravien kolmantena lähtönä. Kriteriumin ylivoimaiseen tyyliin vienyt 12 VILLE KALLE on nyt suuri suosikki karsintalähtöönsä. Pisimmältä 60 metrin takamatkalta lähtevä ori saa samalle paalulle seurakseen mm. Kriterium-kolmosen ja -nelosen eli 10 ELANIN ja 11 SÄFÖÖRIN. Näitä 40 metriä edeltä matkaan säntää 8 PROFIILI, joka on aloittanut uransa kolmella perättäisellä voitolla, eikä ole siis vielä kohdannut parempaansa.

 

Toto5-pelin avauskohteessa kilpailtava jälkimmäinen Satakunta-ajon karsinta vaikuttaa etukäteen varsin ympäripyöreältä. 9 HUISI HEMMO sijoittui Kriteriumissa toiseksi ja on luonnollisesti potentiaalinen menestyjä 60 metrin takamatkasta huolimatta. Sen viereltä kiihdyttävä 10 MAURIZO epäonnistui ja laukkasi Kriterium-karsinnassa, eikä selviytynyt finaaliin. Nyt Seppo Suurosen valmennettava hakee varmasti tiukasti revanssia. 1 NEVAN MAJURI on mielenkiintoinen paaluhevonen. Se saa edellä mainittuihin 60 metriä etumatkaa ja jos kesäinen vire löytyisi, voisi se haastaa suosikit. Jukka-Pekka Kauhasen valmentama 7 SÄIHKEEN SÄVÄYS ei ole startannut yli kolmeen kuukauteen ja on mielenkiintoista nähdä, onko se mennyt eteenpäin. Täysin unohtaa ei voi myöskään Kriterium-finalisteja 11 SIPISEE ja 12 SUVELAN RINSSI.

 

Toiseen T5-kohteeseen erinomaiselle lähtöpaikalle on arvottu 2 NOTHING ELSE. Kun kyseessä on vieläpä 1600 metrin ryhmäajo, voidaan Hannu Torvisen ajokille povata menestystä pienestä tauosta huolimatta. 6 ROBERT MAGUIRE voitti viimeistä edellisen starttinsa Teivossa ja voisi Seppo Markkulan ohjastamana olla korkealla tässäkin. 9 DUCKY käväisi Porissa viime maanantaina ja sijoittui kolmanneksi. Miksei sijoitus voisi tässä vaikka kirkastua. Kaiken kaikkiaan melko kiharainen kohde.

 

11 EETU ROLS olisi saattanut olla selväkin suosikki, mutta lähtörata-arvonta ei varsinaisesti suosinut. Ruuna joutuu ainoana matkaan takamatkan suljetulta lähtöradalta. Toki vauhdikas menijä voi vaikka kiertää koko porukan. 2 SOFIANNA PEE on paaluhevosista mielenkiintoisin ja voisiko se yrittää koko matkan johtoa? Laukat ovat kovasti kiusanneet tammaa viime startteihin. 7 PILSKERI on mahdollinen menestyjä. Tosin ori ei ole vielä onnistunut tänä vuonna voittamaan ravilähtöä.

 

Suoraan suosikiksi 2,5 kuukauden kilpailutauolta saapuu Marjo Kivimaan valmentama ja Santtu Raitalan ohjastama 7 IN ROYALTY BOKO. Tamma paineli St. Michel -viikonloppuna mailin aikaan 10,5a. Luultavasti Santtu Raitalan taktiikka on ulkoradan lähtöpaikasta huolimatta aggressiivinen ja koko matkan johto ei yllättäisi. 11 DOUBLE REVENGE olisi paremmalta lähtöpaikalta voinut olla lähellä voittoa, mutta nyt tamma joutuu tekemään ihan huippusuorituksen, jos haluaa voittaa. 5 QUESTIONMARK ME ei ole tänä vuonna voitoilla juhlinut kuin yhden kerran, mutta ei olisi mahdottomuus, jos se tästä kauden toisen ykkösen pokkaisi. 9 HAMIS FAMERAISER kärkkyy takarivin sisimmältä paikalta suosikkien epäonnea ja olisi valmis rokottamaan ylivauhdista.

 

Melko kiharaiseen kohteeseen päätetään illan Toto5-peli. Ellei 1 PRODIGY SHARK voita, on pakka melkoisen auki. Joni-Petteri Irri varmasti yrittää ajokillaan terävää kiihdytystä, ettei pussitusta pääsisi syntymään. 4 ERNA’S KING vaikuttaa ihan nousukuntoiselta ja on Nakkila-iltaan Nakkilan toivo. Sen viereltä kiihdyttää 5 CHERI SANE, joka on tehnyt hyvän kauden. Ehkä maili olisi sopinut nyt kilpailtavaa täyttä matkaa paremmin. Jos matkavauhti on ylikovaa, ovat takarivin piippuhyllyn paikoilta 11 HE IS IN ja 12 STAR CAT valmiina kirimään kärkikamppailuun.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.