Kultaloimi kerää taas parhaat yhteen!

Perinteinen ravikalenterin keväinen huippukilpailu Porin Kultaloimi jäi huhtikuussa koronan jyräämäksi, mutta kisa saatiin siirrettyä kesälle ajettavaksi. Nyt torstaina 16. heinäkuuta klo 18 alkavissa Kultaloimiraveissa on sekä lämminverisille että suomenhevosille omat Kultaloimensa.

Tämän vuoden lämminveristen Kultaloimi on jo järjestyksessään 49. Tänäkin vuonna kilpailuihin on ilmoittautunut erittäin kovatasoinen porukka. Lähdössä nähdään muun muassa tuore Killerin Eliitin voittaja Lexus Dream, viime vuoden Kultaloimen voittaja T.Rex (kuvassa), porukan kovimman ennätyksen (09,2) omaava Workout Wonder sekä useita hevosia, joilla on potentiaalinen sauma voittoon asti. Lähdön kaikkien osallistujien yhteenlasketut tienestit uralla ovat hurjat yli 3 miljoonaa euroa!

Suomenhevosten Kultaloimi teki paluun kilpailukalenteriin vuonna 2017 lähes 30 vuoden tauon jälkeen. Uuden ajan voittajien lista on vakuuttava ja se sisältääkin juoksijasuuruudet Polaran, Costellon ja Tähen Toivomuksen. Polara on ainoa edellä mainituissa mukana oleva puolustamassa titteliään, mutta kunniataulu voi hyvinkin saada listalleen uuden nimen. Muista kisassa mukana olevista Vixus tehtaili kesäkuussa Oslossa uuden ennätyksen 19,2a/1609 m, Joriinista on povattu menestyjää Seinäjoen Kuninkuusraveihin ja A.T. Veeti hakee kotiradaltaan voittoa ja antaa samalla näyttöjä Kuninkuuskisaa.

500 hengen yleisötilaisuusrajoite on edelleen voimassa ja yleisöä kehoitetaan hankkimaan lippunsa hyvissä ajoin Ticketmasterin verkkokaupasta.

Peli-Mix

Illan pääpelinä on Toto65, joka pelataan lähtöihin 4-9. Toto4 pelataan lähtöihin 6-9. Lähdöt 7 ja 9 ovat Troikka-kohteina. Päivän Duo pelataan lähtöihin 8-9. Illan jokaiseen totolähtöön voi pelata voittaja-, sija- ja kaksaripeliä.

Katsaus Toto65-kohteisiin

Toto65-pelin avauskohteessa, II vs. III divisioonakarsinnassa, erottuu kolme hevosta hieman muusta porukasta. 9 TAHTOVA ja 10 JULMIN kiihdyttävät matkaan takamatkan juoksuradoilta ja voivat saada maukkaat asetelmat. Keskipitkä matka 2600 metriäkään ei liene ongelma. 4 AUROTAR on noussut elämänsä kuntoon ja kuuluu Seinäjoen Kuningatarkilpailuun. Voiton lipeäminen tämän kolmikon ulkopuolelle olisi melko suuri yllätys.

Toinen kohde on enintään 6 000 euroa tienanneiden lämminveristen 1600 metrin ryhmäajo. Suosikit pääsevät matkaan tällä kertaa radoilta 1-4. 1 BEACH GIRL on voittanut jo kolme kertaa putkeen, näistä kaksi viimeistä Porin raveissa. 2 BWT ELLOSPANK on myös voitokas hevonen, joka varmasti tekee nousua sarjoissaan vielä pitkään. 3 GUNVALD kilpailee nyt kolmannen kerran pitkän tauon jälkeen ja kunto lienee noususuuntainen. Eturivin kovan nelikon täydentää 4 HEELYS ANDORRA, joka otti 3.7. Porin visiitillään uransa avausvoiton.

Erittäin pitkästä lähes 10 kuukauden kilpailutauosta huolimatta 1 MAS CHILI luotettaneen tammalähdön suosikiksi. Tapio Perttusen suojatti on voittanut 8 uransa 11 kilpailusta. 4 GABRIELA LA RENTA ja 5 MATTER OF COURSE ovat osoittaneet hyvää kesäkuntoa ja nähtäneen kärkikahinoissa. 10 PICA-PICA OAK voitti Teivossa suoraan tauolta ja se täytyy huomioida varhain myös tässä tehtävässä.

Lämminveristen III divisioonakarsinta kilpaillaan Toto65-pelin neljäntenä kohteena. Hienotasoisessa lähdössä on mm. neljä 11-alkuisen ennätyksen omaavaa hevosta. Näistä 2 TANPOPO kirjautti tuon ennätyksensä viime startissaan Vermossa hienolla voittojuoksulla. 3 ANNI SUE kiiti 11,7a viime vuoden huhtikuussa Porissa ja kunto vaikuttaa taas erinomaiselta. 1 INSPIS ARIOSO ja 7 DIESEL DEGATO ovat myös aikanaan tehneet 11-ennätyksensä Porissa.

Toto65-pelin herkut on säästelty loppupäähän. Suomenhevosten Kultaloimi on viides kohde. 3 POLARA ja 6 VIXUS kohtasivat toisensa viimeksi toukokuun lopussa Solvallan Elitloppet-viikonlopun Elitkampenissa. Polara oli tuolloin hieman edellä, mutta tässä saattavat jo voimasuhteet kääntyä. Molemmat lähtevät hyvin liikkeelle ja toinen näistä nähtäneen johtopaikalla. 4 A.T. VEETI suorittaa hyvin vapaalta radalta, myös johtavan rinnalta, ja siinä sen juoksupaikka voi tässäkin olla. 10 JORIINI on kovassa kunnossa ja pystyy takarivistä tekemään omaa juoksuaan kiertelemälläkin. Myöskään 2 ROKIN MAXIN tai 11 VAELLUKSEN voitto ei saisi tulla suurena yllätyksenä.

Lämminveristen Kultaloimi päättää Toto65-pelin. 4 LEXUS DREAM epäonnistui Suur-Hollolan välierässä, kun juoksu meni mahdottomaksi. Ari Moilasen ohjastama ruuna lähtee matkaan niin kovaa, että suuntana hyvältä nelosradalta ei voi olla kuin keulapaikka. 5 CAMERON EVO kiri Suur-Hollolan finaalissa takapareista koko viimeisen kierroksen kymppiä, mutta kiihtyvässä vauhdissa se ei riittänyt käytännössä mihinkään. Nyt ei tarvinne kiriä aloittaa viimeiseltä sijalta. Kultaloimen puolustavan mestari 7 T.REX joutuu nyt kiihdyttämään melko kinkkiseltä paikalta. Jos Santtu Raitala lataa ruunalla eteenpäin, saattaa kohtalona olla paikka johtavan rinnalla. Toki T.Rex huippukunnossa ollessaan menestyy siitäkin paikasta. 1 TITO C.A. ja 2 JUSTICE ÅS ovat Suomen maaperällä vielä kääntämättömiä kortteja, mutta kumpainenkin saa välistartin vielä viikonloppuna. 10 ONE DIRECTION ja 11 FARZAD BOKO kyttäävät takarivin paikoilta mahdollista ylivauhtia.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.