Kuumia kaksinkamppailuita Porin kesäillassa 16.6.2022

Torstaina 16.6. ajetuissa Porin raveissa nähtiin kiihkeitä loppusuoran taisteluita. Aurinko helli niin katsojia kuin kilpailijoitakin ja hevoset intoutuivat huippusuorituksiin, peräti 22 ravuria kiskaisi uuden ennätyksensä.

Illan ensimmäisessä toto-lähdössä, 4-6v. suomenhevostammojen koitoksessa juhlittiin porilaisittain kaksoisvoittoa. Tuomo Ojanperä ja Karkki Rols jatkoivat vakuuttavia esityksiään, Matti Koskisen valmentama 6-vuotias tamma voitti jo neljännen kerran tänä vuonna, eikä ole laukatonta starttia yhdeksän kilpailua kattavalla urallaan hävinnyt. Toiseksi punnersi kahdesta laukasta huolimatta hyviä kyytejä esitellyt Ilkka Jahnssonin valmentama ja Pertti Ketolan ohjastama Harjan Coria. Kolmanneksi kiri Karkki Rolsin tapaan 60 metrin takamatkalta startannut Mauno Laurilan Pilehile.

Toinen lähtö oli Pori Energia Liigan kolmas osakilpailu. 3-vuotiaiden lämminveristen sarjassa nähtiin viisi huippuvarsaa. Pekka Korven valmentama EL Kickoff hallitsi lähtöä keulapaikalta alusta loppuun. EL Kickoff juoksi vasta uransa toisen startin ja kellotti näyttävällä tyylillä voittoajaksi hirmuisen 15,7/2100 metriä. Tappiottoman superlupauksen kyydeistä kärryillä nautti Ari Moilanen. Parhaiten voittajaa seurasi nuoren avioparin Anna ja Hannu Torvisen silmäterä Edwin Orden. Se matkasi letkassa kolmantena ja kiri tuulispäänä loppua, vain parin mitan päähän EL Kickoffista. Pronssille nousi Joni-Petteri Irrin valmentama ja tarkasti ajama Perfect Stranger.

Kolmannessa lähdössä, Dacia Monte Cupissa, nähtiin illan ensimmäinen hurja kaksintaistelu. 20 metrin takamatkalta nopeasti keulaan edennyt, Pia-Maria Moilasen ratsastama Boheemi veti maltillisella temmolla, kunnes kirilenkin alkaessa rinnalle ilmestyi Heli Perkiön ratsastama suosikki, kylmäveristen montélähtöjä hallinnut Sjö Kongen ja tahti kiihtyi. Sjö Kongen prässäsi rajusti koko kirikierroksen ja näytti jo päätöspuolikkaan alkaessa saavan otteen, mutta Boheemi vastasi urheasti. Maalisuoralla Boheemi-Moilanen duo puristi ensimmäisenä maalilinjalle ja Sjö Kongenin oli tällä kertaa tyydyttävä hopeaan. Boheemia valmentaa Veli Nurminen ja Sjö Kongenia Antti Ala-Rantala. Kolmanneksi sijoittui Saku Ankelon valmentama ja Miisa Pulkkasen ratsastama Tåga Odin.

Toto5-peli alkoi lähdöstä 4. Finntack-amatöörisarjan voimainkoitoksesta ei tapahtumia puuttunut vaan kilpaa ajettiin koko 2100 metriä. Tulisessa kiihdytyksessä Elina Leinonen otti keulapaikan Queen of Goldilla. Löylynlyöjän paikalle oli tunkua ja ensimmäisen kierroksen ajan tempoa vaadittiin neljää rataa pitkin. Tiina Routalammi otti alun rauhallisesti ja peruutteli Dior Addictin parijonon hännille. Viimeisellä 500 metrillä Dior Addict liftasi Laurila’s Ithildinin selässä ja tykitti maalisuoran parasta vauhtia, ehtien niukkaan mutta selvään voittoon. Tiina Routalammi voitti myös edellisen Finntack-amatöörisarjalähdön ja intoutui tälläkin kertaa villiin tuuletukseen, keräten ansaitut suosionosoitusket. Jari Keväänrannan ajama Laurila’s Ithildin oli maalissa toinen ja Janne Ranta-Krenkun ohjastama Beast Ace kolmas.

Viidennessä lähdössä Jarmo Saarela tarjoili Vinci Powerille namureissun keulahevosen selässä. Kyösti Salojensaaren valmennettava kiitti ja kiri tulisesti päätöspuolikkaalla voittoon. Juho Ihamuotilan valmentama ja Olli Koivusen ajama Alien Hill pakitti alussa hännille, mutta teki vahvan lopetuksen ehtien toiseksi. Indyana Joness laukkasi viimeisellä takasuoralla parijonosta mutta ehti vielä tykittää kolmanneksi, Hannu Hietanen ajoi ja Tiina Koskinen valmentaa.

Jarmo Saarela show jatkui heti kuudennessa lähdössä, kun isorahaiset kylmäveriset astelivat areenalle. Suursuosikiksi luotettu Aatsi hallitsi lähdön jokaista metriä. Juhani Inkisen suojatti singahti keulapaikalle ja sai vetää mieleistään tahtia. Loppusuoraa tultiin kaasu pohjassa ja Aatsin selässä matkaa taittanut, Sami Alamaan valmentama ja ohjastama Humiro löysi kiriväylät aavistuksen liian myöhään, ehtien ”korvalle” muttei ohi. Vasta 5-vuotias ikäluokkakyky Vieskoff esiintyi mallikkaasti ”isoja poikia” vastaan ja kiri kolmanneksi. Ohjastuksesta vastasi Esa Holopainen ja valmentaja on Jyrki Filatoff.

Lähdössä seitsemän kilpailtiin 2609 metrin kestävyysmatkalla. Yyteri Virkistyshotelli-ohjastajaliigaa johtava Olli Koivunen tarkkaili Stardust Comeryn rattailla alun letkan hännillä, mutta vauhdin rauhoituttua Koivunen suunnisti päättäväisesti johtavan rinnalle. Väkivahva ruuna hankki yliotteen päätöspuolikkaan alkaessa ja pakeni muilta. Stardust Comerya valmentaa Harri Koivunen. Niko Jokelan ohjastama ja Hanna Niemisen valmentama Next to Wurst teki oikein mainion loppukirin ulkoratoja pitkin ja ehti toiseksi. Kolmanneksi pujotteli keulahevosen takaa kiritilat löytänyt Zagat, valmentaja Veikko Leinonen ohjaksissaan.

Toto5-päätöskohteessa, lähdössä 8, Antti Teivainen avasi sisäradalta keulaan Treasure of Piratella. Ari Moilanen otti Exceptionalin kanssa asemat keulahevosen takana. Matkavauhti oli tasaisen reipasta ja viimeisen puolikkaan alkaessa Exceptional sai kiritilat, edeten vahvasti keulahevosen kupeelle. Treasure of Pirate harasi kuitenkin sitkeästi vastaan ja piti niukkaan mutta varmaan voittoon. Treasure of Piratea valmentaa Aripekka Pakkanen ja Exceptionalia Terri Lehtonen. Kärkikaksikon takana kolmanneksi nousi Antti Ala-Rantalan valmentama ja ohjastama Very Gone Face.

Lähdössä 9 ajettiin tulinen maili. Matalassa lämminveristen sarjassa kyyti oli kylmää koko matkan ajan ja loppusuoralle kaarruttaessa Juho Ihamuotilan tallista debytoinut Villeroy oli vahvin. Olli Koivunen tarjoili Villeroylle nätin selkäreissun ja hevonen voitti oikein tyylikkäästi. Voittoaika 13,8a/1609m, on kovaa valuuttaa ja Villeroyn ennätys parani peräti kaksi sekuntia. Villeroylle vetoapua kirikierroksella tarjonnut Gliding Star – Ari Moilanen rattaillaan oli hyvä toinen ja kolmantena ulkoratoja kirinyt Porla Futura – Antti Teivainen kolmas. Gliding Staria valmentaa Lea Kimber ja Porla Futuraa Laura Markkula.

Illan viimeisessä lähdössä, kylmäveristen tasoitusajossa, tarjoiltiin vielä yksi herkkupala. 20 metrin pakilta lähtenyt Jarmo Saarelan ohjastama ja Juhani Inkisen valmentama Suvionni kiersi veturin paikalle avauspuolikkaan päättyessä. Pitkänlinjan porilaisvalmentaja Jouni Miettisen tallista vakuuttavaa jälkeä tehnyt, 40 metrin takamatkalta startannut, Viesmanni – Hannu Torvinen kärryillään seuraili tilanteita taustalla ensimmäisen kierroksen ajan. Suvionnin kiihdytettyä tahtia päätöslenkin alkaessa teki Torvinen ratkaisunsa ja käänsi Viesmannin kiriin ulkoradoille. Valjakko eteni lentämällä takasuoraa ja tavoitti karkumatkaa yrittäneen Suvionnin viimeisessä kaarteessa. Loppusuoraa tultiin tasapäin ja molemmat suomenhevoset vastasivat sisukkaasti toisilleen. Lopulta Viesmanni puristi edelle ja ilta päättyi porilaisjuhliin. Suvionni urhea kakkonen ja kolmanneksi kiersi Bella Varjosen valmentama Varjotuuli, Olli Koivusen ohjastamana.

 

L1

  1. 11 Karkki Rols – Tuomo Ojanperä (Matti Koskinen)

L2 Pori Energia -lähtö

  1. 1 EL Kickoff – Ari Moilanen (Pekka Korpi)

L3 Dacia Monté Cup

  1. 4 Boheemi – Pia-Maria Moilanen (Veli Nurminen)

L4 Finntack-amatöörisarja

  1. 8 Dior Addict – Tiina Routalammi

L5 Gigantti -lähtö

  1. 4 Vinci Power – Jarmo Saarela (Kyösti Salojensaari)

L6 Framill -lähtö

  1. 3 Aatsi – Jarmo Saarela (Juhani Inkinen)

L7 Satakunnan Kansa -lähtö

  1. 8 Stardust Comery – Olli Koivunen (Harri Koivunen)

L8 Kivikylän Kotipalvaamo -lähtö

  1. 1 Treasure of Pirate – Antti Teivainen (Aripekka Pakkanen)

L9 Asuntosi myy Alex Salo, Solid House -lähtö

  1. 10 Villeroy – Olli Koivunen (Juho Ihamuotila)

L10

  1. 9 Viesmanni – Hannu Torvinen (Jouni Miettinen)

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.