Lauantaina Kultaloimet & Satakunta Senior – Parvelan Retu kohtaa muut 5- ja 6-vuotishuiput

Perinteinen Porin ravikevään kohokohta eli Kultaloimiravit ovat vuorossa tulevana lauantaina 24. huhtikuuta klo 13 alkaen. Koronarajoitusten vuoksi yleisöllä ei ole paikalle pääsyä, mutta raveja voit seurata kotisohvalta käsin Veikkauksen TotoTV:stä osoitteessa veikkaustv.fi taikka televisiosta MT 26 -kanavalta. Kultaloimipäivän ohjelmassa on 12 mielenkiintoista totolähtöä. Peli-mix sisältää Toto75-pelin lähtöihin 6-12, Toto4-pelin lähtöihin 9-12, Päivän Duon lähtöihin 11-12 ja Troikat lähtöihin 6, 8, 10 ja 12. Jokaiseen lähtöön pelimuotoina ovat myös voittaja-, sija- ja kaksaripeli.

Toto75-pelin avaavassa ravien kuudennessa lähdössä nähdään 10 hevosta maamme kylmäverihuipulta, kun vuorossa on kylmäveristen Kultaloimi & Kavioliiga-osakilpailu. 8 LISSUN EERIKKI on esittänyt niin hurjaa kuntoa, että se on monen papereissa suosikki tämän vuoden Ravikuninkaaksikin. Kultaloimeen se on saanut huonon lähtöpaikan ja kovan vastuksen, eikä lähdön voittaminen mikään läpihuutojuttu ole. 3 NYLAND voitti juuri Seinäjoella kovan Kavioliiga-osakilpailun, jossa se jätti taakseen mm. nytkin mukana olevat 2 POLARAN, 4 JOKIVARREN KUNKUN, 9 MORISONIN ja 10 PYÖRYLÄN PARONIN. Tosin tuolloin Polara ja Morison sortuivat laukkoihin, joten niiden iskukyky jäi hieman hämärän peittoon.

Toinen kohde on rajattu enintään 170 000 euroa tienanneille lämminverisille ja se ajetaan 1600 metrin ryhmäajona. Kyseessä on pelimielessä melko vaikea lähtö. 9 RUN FOR ROYALTY operoi nyt Pekka Korven tallista käsin ja vaikuttaa nousukuntoiselta. 7 M.S. TRIPLE J. avaa kovaa ja viihtyy varmasti hyvin lyhyellä matkalla. 5 MATTER OF FACT on tehnyt hyvää työtä koko ajan, mutta ei ole onnistunut tänä vuonna vielä voittamaan. Mielenkiintoista on nähdä, miten lähtö lopulta muovaantuu ja ajetaan.

Satakunta Senior on tänä vuonna huippumielenkiintoinen ja kerännyt 5- ja 6-vuotisikäluokkien huiput samaan lähtöön. 10 PARVELAN RETU (kuvassa) on lähdön itse oikeutettu suosikki, mutta harha-askeliin on tällä kertaa tuskin varaa. 20 metriä Retua edeltä lähtevät matkaan 5-vuotiaat oriit 2 HUISI HEMMO ja 3 VILLE KALLE sekä 6-vuotias tamma 4 SUVEN SAMETTI. Nähtäväksi jää, kuinka kovan haasteen ne pystyvät heittämään. 12 VILKKEEN VELMU ja 14 STALLONE ovat myös lahjakkaita juoksijoita.

Toto75-pelin neljäs kohde on rajattu tammoille ja kuten monesti, niin nytkin se on kovin tasaisen oloinen. 2 PICA-PICA OAK on loistopaikalla ja suorittaa aina rehdisti. 4 RIDGEHEAD LAURETTE teki talvella hyvää jälkeä, mutta pari viimeistä kisaa on tuhraantunut laukkoihin. 5 BLUEBIRD NASH tulee kisaan tuore voitto alla ja 8 IMAKEITUPTOTHESKY on juoksun onnistuessa vaarallinen, ellei sitten vielä ole taukotukkoisuutta.

4-vuotias 7 FANDANGO BRICK vaikuttaa sellaiselta hevoselta, joka tullaan vielä näkemään kovissa lähdöissä. Tuomas Korvenojan suojatti avasi kautensa Lahdessa heti voitolla ja voittokulku voi hyvinkin jatkua. 12 MARK MORE on tosi kova hevonen, mutta lähtee edelliseen verrattuna matkaan 20 metrin pakilta. 11 ANNI SUE on niin ikään pakin hevosia, mutta voi myös kiriä voittokamppailuun. Kotiradan hevosista 4 FRANCKY DES MOLLES voitti Seinäjoella pikkuyllättäjänä ja 1 UNBOUNDED STRIDE on huippupaikalla.

Historian 50. lämminveristen Kultaloimi kilpaillaan lauantaina. 7 GRAINFIELD AIDEN juoksi viime lauantaina Seinäjoki Racessa. Se kiersi ensimmäisessä kurvissa johtavan rinnalle, mutta vaativa juoksu kovassa vauhdissa vaati veronsa ja ruuna ei kyennyt voittokamppailuun. Nyt on uusi yritys. 1 DON WILLIAMS juoksi samaisissa raveissa stayer-matkalla ja teki kovan tuloksen 13,5/3140 m, joka ei tosin riittänyt kuin neljänteen sijaan, kun paalullakin oli kovia. Joka tapauksessa ori vaikuttaa taas olevan huippukunnossa. 5 T.REX voitti Kultaloimen vuonna 2019 ja yrittää nyt uusia temppunsa. 4 CAMERON EVO saa vielä valmistavan startin kroppaansa, kun se palaa tiistaina Teivossa tauolta.

Kultaloimiravit ja Toto75-peli päätetään enintään 75 000 euroa tienanneiden 2100 metrin ryhmäajoon. 2 BWT CAESAR on Tuomas Korvenojan toinen ässä näihin raveihin ja sekin on huippupaikalla ja huippukunnossa. 1 AMERICAN HERO tosin starttaa sen sisäpuolelta ja Pekka Korven taktiikkaa seurataan mielenkiinnolla. 3 LANGEN’S AIRBORNE voitti Seinäjoella kovalla tuloksella nappijuoksun päätteeksi. 6 LAKE’S ACTION kehittyi viime vuonna hurjasti ja kilpailee nyt kauden toisen starttinsa. 9 DEANGELO tiedetään erittäin hyväksi hevoseksi, eikä rata 9 tähän tehtävään ole sille voiton kannalta mikään mahdoton.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.