Osallistu turvallisesti tapahtumiin – koronapassi käyttöön myös Porin raviradan yleisötilaisuuksiin

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää sisätiloissa järjestettävät yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Satakunnassa. Määräys on voimassa Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella 22.11.-22.12.2021. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.

Porin raviradan yleisötilaisuuksiin koronapassi tulee myös välittömästi käyttöön seuraavissa tapahtumissa: pe 26.11. Lasilliset Juicea, la 27.11. Mentalisti Pete Poskiparta, su 28.11. Ravit, pe 3.12. Mika Eirtovaara Stand Up, la 4.12. The Miracle – A Night With Queen, pe 10.12. Ravit sekä su 19.12. Ravit.

Ravitapahtumien osalta koropassi on käytössä vain katsomoalueen sisätiloissa, eli koronapassi tarkastetaan katsomorakennuksen ovilla. Ulkotiloissa koronatodistusta ei tarkasteta. Tallialueen portista sisään pääsee vain välittömästi hevosen kanssa työskentelevät henkilöt (valmentaja, hoitaja ja ohjastaja sekä mahdollinen autokuski) ja tallialueen portilla ei koronatodistuksia tarkasteta.

Koronapassi:

Käytännössä koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Koronapassin käyttöönotto tarkoittaa sitä, että henkilö voi näyttää EU:n koronatodistusta sisäänpääsyn yhteydessä esimerkiksi eri tilaisuuksissa tai tapahtumissa.

Henkilöllä pitää siis olla yksi seuraavista:

  • todistus koronarokotuksista (täysi rokotussarja saatuna vähintään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta)
  • todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta (enintään 72 tuntia ennen tilaisuutta)
  • todistus sairastetusta koronasta (enintään kuusi kuukautta ennen tilaisuutta)

Linkit:

Koronapassi – Sosiaali- ja terveysministeriö (stm.fi)

Tiedote – Aluehallintovirasto (avi.fi)

Omakanta – Kansalaiset – Kanta.fi

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.