PELIVIHJEET 17.3.2023

Lähtö 01

A) 2
B) 1,6,4,8,9,3,7,5
C) –

Perjantai-illan avauslähdössä (2) VARJOANNA metsästää ravatessaan tiukasti uransa ensimmäistä voittoa. Neljä kertaa urallaan kilpaa juosseen Erikassonin tyttären kehityskäyrä osoittaa tällä hetkellä selvästi ylöspäin. Viimeksi Turussa Varjoanna iski 2. sisältä johtavan Mauno Henrikin kimppuun 500 metriä ennen maalia, mutta laukkasi voittotaistosta loppusuoralle tultaessa. Laukasta huolimatta Varjoanna pystyi pitämään kakkossijansa. Suosikin jälkeen tulee todella tasainen kuuden hevosen haastajaryhmä. Näistä niukaksi kakkoseksi rankataan (1) SUSUN SALMARI, joka saattaa olla tähän lähtöön hyvä ideapelikohde. Ainakin viimekertainen Teivon esitys antoi ymmärtää, että tammassa on potentiaalia paljon nähtyä parempaan. Susun Salmari otti jo ennen lähtöä aiempaa paremmin vauhtia, ja lähtikin sitten vetämään ykköspaikalta joukkoa. Kova Ukko Mooses eteni kierros ennen maalia rinnalle, ja lopulta Susun Salmari sekosi tämän paineen alla laukalle 700 jäljellä. Kolmannen puolikkaan kellotus oli 33,0, joten vauhti oli sekuntitolkulla Susun Salmarin ennätystä kovempaa. Mikäli Susun Salmari ottaa vauhtia samalla lailla kuin viimeksi Teivossa, voi se ihan hyvin hallita lähdön tapahtumia alusta loppuun. Tällä kertaa vastassa ei ole yhtä kovaa sekä vauhdikasta kanssakilpailijaa kuin viimeksi Teivossa voittanut Ukko Mooses. (6) NEITI FORMULA aloitti kautensa helmikuussa Forssassa voitolla. Sen jälkeen on tullut kaksi epäonnistumista, mutta myös Porissa 17. päivä helmikuuta voitto olisi ollut ilman loppusuoran alun laukkaa lähellä. Viisivuotias (4) URHO ILMARI palaa pitkältä tauolta, joten vire on arvoitus. Joka tapauksessa ainakin neljävuotiskauden aikana kehitystä vaikutti tapahtuvan startti startilta, ja nyt vielä Ari Moilanen kohoaa vahvistuksena ruunan ohjiin. (8) MISS FIILING voitti viimeksi Forssassa täydellisellä nappireissulla iskettyään 2. sisältä kärkeen 650 jäljellä. Nyt kiertelyitä ja kaarteluita lienee luvassa selvästi enemmän, mutta joka tapauksessa voitto alla on mukava lähteä kilpailemaan. (9) SANTAKUOPAN KUNKKU voi menopäällä ollessaan nousta ravia kulkiessaan pitkältä takamatkaltakin kärkitaistoon. Myös ravilla selkeästi ennätyskuntoinen (3) EKA-PATU lukeutuu pelihevosiin.

Lähtö 02

A) 8,4
B) 5,1,7,10,9
C) 2,3

KALLELAN ORIASEMA -LÄHTÖ. Illan toisessa lähdössä A-ryhmään on helppo nostaa kaksi hevosta. Jo kaksivuotiaana koelähdön näppärällä tyylillä suorittanut (8) LADY MARINET jahtaa sopivassa tehtävässä heti voittoa takarivin lähtöpaikasta huolimatta. Harri Koivusen valmennettavat tapaavat aloittaa uransa kilpailukykyisinä, eikä ole mitään syytä uskoa, että Lady Marinet tekisi tämän asian suhteen poikkeusta. (4) DOUBLE RIFLE on lähdön toinen realistinen voitontavoittelija. Se harppoi viime viikon torstaina Seinäjoella 2. radalta ilman selkää mukavasti kolmanneksi tuloksella 19,4. Double Rifle on aika isoliikkeinen, joten ainakin rytminvaihdoksissa lienee laukkariski, mutta ravilla vähintään kaksarisijoitus on erittäin todennäköinen. (5) HERCULES POUZ on sitten selkeä kolmosrankkaus, vaikka hyppy onkin ollut todella herkässä. Ori käynnistyy todennäköisesti viitosradalta erittäin kankeasti, minkä vuoksi A-kaksikolla on selkeä etulyöntiasema. Viimeksi Teivossakin Hercules Pouz lähti voltin nelosradalta tosi hitaasti ja laukkasi sitten vielä ensimmäisessä kaarteessa hännillä pitkäksi. Tuukka Varis ajeli kuitenkin hylättynä muiden perässä maaliin asti, ja Hercules Pouz meni ihan mukavalla tyylillä. Ravilla uran ensimmäinen totosija on väkisinkin lähellä. (1) PRIMUS QUO VADIS ei ole vielä esittänyt ihmeitä, mutta tällä kertaa lähdön taso ei ole sieltä kovimmasta päästä, ja lähtöasetelmatkin ovat mainiot. (7) MOON RIDER on aloittanut uransa kahdella erittäin heikolla lopputuloksella, mutta kyllä viime suorituksessa oli jo paljon enemmän positiivisia signaaleja kuin uran avauskilpailussa. Niinpä vasta kolmevuotias Le Monteilin poika voi kehittyä starttien myötä aika nopeastikin. Tässä varsin sopivassa tehtävässä edes totosijaa ei voisi pitää yllätyksenä. Varsinkin, kun suosikeillekin voi tulla laukkoja.

Lähtö 03

A) 2,5,1,3,6,8
B) 9,7
C) 4,10

KESKUSTA-LÄHTÖ. Illan kolmannesta lähdöstä löytyy useita realistisia voitontavoittelijoita. (2) KEN’S CALLAHAN kohdalla kolmevuotiskausi oli kokonaisuudessaan iso pettymys, vaikka kaksitoista kilpailua toikin viisi totosijaa. Tuskinpa ruuna suoraan tauolta on huippuiskussa, mutta kykyihinsä nähden Ken’s Callahan kilpailee vielä täysin väärissä lähdöissä. Niinpä ranking aloitetaan siitä. (5) RIVER MIRCH kohdalla osakkeet nousisivat merkittävästi, mikäli se onnistuisi etenemään johtopaikalle. Tamma on nimittäin ehdottomasti parhaimmillaan keulasta. Taulussa näkyvä Seinäjoen voitto tuli nimenomaan johtopaikalta reippaasta 12,5-vauhtisesta avauspuolikkaasta huolimatta. (1) AMOUR LOVER on niin nopea avaaja, että Niko Jokela päässee lähdön onnistuessa valitsemaan, ajaako keulasta vai selästä. Seinäjoella 21. päivä helmikuuta Amour Lover ei aivan päässyt ulkopuolelta River Mirchin edelle ja peruutteli ensimmäisen kaarteen alussa tämän taakse 2. sisälle, mistä seuraili kolmanneksi. Alla oleva Seinäjoen kakkossija tuli keulasta. (3) INDYANA ROCKABELL on ailahdellut paljon. Parhaat suorituksensa tamma on tehnyt ilman takakenkiä. Saa nähdä, minkälaiseen suoritukseen Indyana Rockabell nyt suoraan tauolta pystyy. (6) IAGO VICI oli viime Porin vierailullaan ihmeen vaisu, mutta palasi muutaman päivän päästä Teivossa tasolleen. Myös viime kilpailunsa Vermossa pahaan laukkaan 800 metriä ennen maalia pilannut (8) GIVE ME A REASON on huonosta lähtöpaikasta huolimatta täysin realistinen voitontavoittelija. Sen sijaan (9) BRILLIANT SHADE kohdalla voitto olisi pikkuyllätys, vaikka tamma voittikin viime kilpailunsa Turussa.

Lähtö 04

A) 7
B) 9,5,6,3,4,8,2,1
C) –

CHRISTA LAHTO EDUSKUNTAAN -LÄHTÖ. (7) MIRAGTION on selvä suosikki. Toissakertaista Teivon taipumista kovassa lähdössä lukuun ottamatta Liisa Nummen valmennettava on napsinut taulun starteissaan vain kaksarisijoituksia. Viime perjantaina Turussa Miragtion tavoitteli Voimaeläincupin karsintalähdössä alussa johtopaikkaa, muttei onnistunut tässä ja juoksi lopulta 3. sisällä. Sieltä ruuna siirtyi 2. ulos 900 jäljellä, hyökkäsi 3. rataa 300 jäljellä ja kiri hyvin kakkoseksi vain keulasta voittaneelle She’s A Jedille häviten. Tammikuinen Porin kakkossija todisti, että tämä keskipitkä matkakin sopii mainiosti, sillä Miragtion otti kakkossijansa johtavan rinnalta. Keulavoitto on tässä sopivassa lähdössä tiukasti haarukassa. Ison suosikin jälkeen tulee tasainen kolmen hevosen ryhmä, ja näistä (9) FERGUS olkoon kakkosrankkaus. Se sijoittui kuukausi sitten Teivossa neljänneksi 500 metrin kirillä 3. ulkoa. Suoritus oli ihan mukava, mutta Fergus pystyy kyllä parempaankin. (5) LAURILA’S IMANUEL jäi viimeksi Vermossa hyvävoimaisena pussiin 3. sisälle. Keskipitkä matka on kankealle kiihdyttäjälle pelkästään plussaa. Viime kauden päätöskisassaan Vermossa Laurila’s Imanuel kiri tällä matkalla kakkoseksi vain kovalle Make It Upille häviten. Myös tasaisen positiivista työtä tekevä (6) CRIMINAL ACE tavoittelee tiukasti kaksarisijoitusta. Criminal Ace pystyisi avaamaan aika reippaastikin, mutta tällä matkalla ruunalla tuskin panostetaan yhtään starttiin, jottei ruunalle jää vaihde päälle. (3) BEAST ACE ja (4) KNOWS ARES muodostavat sitten seuraavan kaksikon, mutta on selvästi todennäköisempää, että kaksaripari suosikin kanssa löytyy edellä mainitusta kolmikosta.

Lähtö 05

A) 9,6,3,4,8,11
B) 2,1,5
C) 10

EEVA KALLI EDUSKUNTAAN -LÄHTÖ. Todella vaikea pelilähtö, missä vielä laukat voivat näytellä isoa roolia. (9) BERIS on kilpaillut pitkän taukonsa jälkeen neljästi ja voittanut näistä kaksi. Ruuna aloittaa rankingin, vaikka tämän lähdön voittaminen edellyttää todennäköisesti tasonnostoa. Tauolta palaava (6) KARKKI ROLS lienee heti huippuvaarallinen, kunhan vain malttaa pysytellä sallitulla askellajilla. Kyseessä on todella epävarma tamma, joka on vain viisi kertaa urallaan selvittänyt koko matkan ravilla – ja näistä jokaisessa tuloksena on ollut voitto. (3) ISOSALON INTO on sekin todella epävarma tapaus, mutta ravilla vire riittää ilman muuta pärjäämiseen. Forssan toissakertainen kolmossija uudella tasoitusennätyksellä tuli oikein positiivisella suorituksella johtavan rinnalta. Edellä maaliin tuli ainoastaan kaksi laatuhevosta; Fiori ja Pastori. Myös alla oleva Seinäjoen kilpailu todisti vireen pitävän, vaikka lopputulos oli huono. (4) WAUHITTA oli helmikuussa Jyväskylässä kauden avauksessaan selvästi lopputulosta parempi. Kyseessä on kehityskelpoinen kuusivuotias tamma, joka on tässä lähdössä yksi monesta mahdollisesta. (8) VIESKEEN APASSI kohdalla osakkeet nousevat, mikäli se onnistuu etenemään johtopaikalle. (11) STEFFE on paljon tulosriviään parempi hevonen, eikä olisi mikään ihme, vaikka se nousisi tässä lähdössä pitkältä takamatkaltakin kärkikahinoihin. B-ryhmän aloittaa tasaisesti puksutteleva (2) JOHERIINA.

Lähtö 06

A) 9
B) 1,7,2,3,6,4,8
C) 5

JOUNI LEHTIMÄKI EDUSKUNTAAN -LÄHTÖ. Toto4-pelin avauskohteessa nähdään todella mielenkiintoinen kausiavaaja, kun neljävuotiskautensa Porin Satakunta-ajon voittoon päättänyt ja viisivuotiaana V.G. Voiton jälkeen ikäluokkansa ehdottomiin huippuihin kohonnut (9) PRO aloittaa kuusivuotiskautensa. Toki Pro ei voi millään olla heti tauolta parhaimmillaan, ja pitkän tauon jälkeen nuoressa oriissa voi olla ylimääräistäkin painetta, mikä saattaa aiheuttaa alkulaukan riskin. Vastustajat ovat lisäksi paljon kokeneempia. Edellä mainituista riskitekijöistä huolimatta Pro kelpuutetaan heti Toto4-vihjesysteemien tukipilariksi, sillä sen verran kovaluokkainen menijä Hannu Hietasen valmentama Provinssin poika on. (1) HURMAN VIESKER on kylläkin 40 metriä edeltä todella kova vastustaja, mikäli vain selvittää kiihdytysvaiheen ravilla. Alkulaukan riski on kuitenkin selvästi suosikkiakin isompi. Kunto on kyllä kohdallaan, sillä alla on kaksi voittojuoksua, ja näistä viimeisimmässä Hurman Viesker kaiken lisäksi laukkasi lähtösuoralla. (7) YPÄJÄ LUOTSI kiri Turussa pirteästi ja nappasi yllätysvoiton ennen Corea sekä Vieskoffia. Tähän lähtöön ruuna on selkeä kolmosrankkaus, eikä voittokaan enää yllättäisi. (2) PILSKERI oli viimeksi Turussa mukana kovassa ylisarjassa, eikä ymmärrettävästi riittänyt. Esimerkiksi lähdön voittanut Ypäjä Luotsi oli silloin samalla paalulla, kun se nyt lähtee liikkeelle 40 metriä Pilskerin takaa. Näistä asetelmista Pilskeri on varsinkin suosikkien laukatessa oikein potentiaalinen yllättäjä. (3) BONUS DIAMANT on tasaisen rehti puurtaja. (6) VARJONOVA on muuten kelpo vireessä, mutta kaipaisi loppuun lisää puristusta.

Lähtö 07

A) 1,3
B) 4,6,2,7,10,8
C) 9,5

JARI KOSKELA EDUSKUNTAAN –LÄHTÖ. Illan ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään kohoaa kaksi hevosta. Myös tästä lähdöstä löytyy oikein mielenkiintoinen kausiavaaja, kun (1) STARDUST COMERY aloittaa kautensa. Ruunalla on urallaan seitsemän vuoden ikään nähden vähän startteja, mutta statistiikka on todella komeaa katseltavaa; 21 starttia on tuonut saldon 12-7-1! Tässäkin tapauksessa huippuvire löytynee vasta starttien myötä, mutta silti Harri Koivusen valmennettava on heti suosikki. Keulapaikan pitäminen ykkösradalta ei ole saletissa, mutta kyllä ykkösradalta on silti mukava lähteä kausiavauksessa juoksua rakentamaan. (3) ROCKY COBBLER on lähdön toinen A-hevonen. Se on nakutellut takarivin lähtöpaikoilta kolmen totosijan putken, ja nyt ruuna pääsee kerrankin liikkeelle hyvistä asetelmista. Rocky Cobbler juoksee todennäköisimmin joko keulassa tai 2. sisällä ja lähtee jahtaamaan tosissaan kauden toista voittoaan. B-ryhmästä löytyy neljä hyvää haastajaa, joiden kohdalla myöskään voitto ei olisi yllätys. (4) TOP CLASS KEMP pysyi viimeksi Lahdessa koko ajan hännillä, mutta kausiavauksessaan Vermossa ruuna hävisi TalviCupin karsintalähdössä vain Black Revengelle sekä Make a Wish H.C.:lle. Top Class Kemp pääsee reippaasti liikkeelle ja saanee hyvän juoksun. Keulapaikkakaan ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto, mutta ei Top Class Kemp kuitenkaan lähdön todennäköisin keulahevonen ole. (6) KRATOS DI QUATTRO on vahva vääntäjä, joka taivaltanee jälleen kerran johtavan rinnalla, mikäli vain selvittää kiihdytysvaiheen ravilla. Pelihevosia ovat myös viimeksi Teivossa 3. ulkoa 800 metrin kirillä voittanut (2) SUEJEDI sekä viimeksi Lahdessa pelinsä sammuvan takana menettänyt (7) EMBOSSED LEMON.

Lähtö 08

A) 1,6,8
B) 5,2,3
C) 7,4

PETRI HURU EDUSKUNTAAN –LÄHTÖ/SEASONS MONTÉ CUP. Montélähdössä A-ryhmään nousee kolme kovaa voitontavoittelijaa. (1) TARGET KRONOS voitti viimeksi Porissa montélähdön ylivoimaisesti. Kyseessä on hyvä montéhevonen, joka pääsee reippaasti liikkeellekin, joten ykkösradalta Joanna Karlingin ohjastama ruuna keikkunee kärkikahinoissa alusta loppuun. (6) DON WILLIAMS on todella mielenkiintoinen montédebytantti. Don Williams on olemukseltaan sellainen, että voi olla oikealla tavalla toimiessaan montélähtöihin tosi kova tekijä. Vaikka huippusuorituksia ei ole nähty oriilta enää aikoihin, niin kyllä kaksi viimeisintä suoritusta ovat silti olleet ehdottomasti positiivisia. (8) JANIS JOPLIN BOKO on kolmas kova A-hevonen. Tamman nykyvire on hieman arvoitus, mutta viime kauden yhdeksän montéstarttia toivat komeasti neljä voittoa, neljä kakkossijaa ja yhden kolmossijan – eli tamma oli siis aina totossa! Mikkelin heinäkuisessa SM-finaalissa Janis Joplin Boko oli hyvä kakkonen tallikaverinsa Hierro Bokon kannoilla. Muut hävisivät tälle kaksikolle selvästi. (5) REDHOT TAP DANCER sijoittui viimeksi Porissa Target Kronoksen voittamassa lähdössä kolmanneksi. Redhot Tap Dancer on hyvä montéhevonen ja se on muutenkin hyvässä vireessä, mutta silti koko A-kolmikon kukistaminen vähän yllättäisi. Edellisen tavoin myös (2) VAN KRONOS on ihan hyvä haastaja, jonka kohdalla voitto vähän yllättäisi.

Lähtö 09

A) 2
B) 10,5,3,7,12,1,11,4,9,6,8
C) –

EERO RANTALA EDUSKUNTAAN –LÄHTÖ. Ravi-illan päätöslähdössä A-hevoseksi kohoaa (2) LEEMARK’S GHOST. Se oli viimeksi Teivossa 3. ulkoa kierroksen kirillä hyvä kakkonen vain tallikaverilleen Ray Boylle häviten. Muutenkin ruuna on suorittanut tänä vuonna aika tasalaatuisesti, sijoitukset ovat sitten olleet kiinni juoksunkuluista. Tällä kertaa lähtöasetelmat ovat loistavat ja antavat huippusauman juoksun onnistumiseen. Vastuksenkin puolesta tehtävä vaikuttaa oikein sopivalta. Voi hyvin olla, että Leemark’s Ghost on lähdön lopullinen keulahevonen, mutta juoksupaikka kärjen tuntumassa sopisi aivan yhtä hyvin. (10) HADES aloittaa B-ryhmän. Se on kirinyt takarivin lähtöpaikoiltaan jatkuvasti sen verran mallikkaasti, että omaa nytkin hyvät menestyssaumat. (5) NIGHT GUARD on todella vaikea arvioitava. Huippukuntoisena ruuna voittaisi tämän lähdön näistä asetelmista yläpystyyn, mutta ainakaan huippukuntoista suoritusta ei ole nyt realistista odottaa. Alla on nimittäin yli vuoden kilpailutauko, ja kuukauden takaisesta koelähdöstä ei kyllä pysty tekemään oikein mitään johtopäätöksiä. Viime vuonnakaan Night Guard ei kilpaillut kuin kerran, ja silloinkin alla oli vuoden kilpailutauko. Ongelmia on siis riittänyt. Viime kauden kilpailunsa Night Guard voitti, mutta nyt lähtötilanne on ongelmien vuoksi vieläkin hankalampi. Sekin on syytä ottaa huomioon, että Night Guard on toistaiseksi kilpaillut uransa kaikki startit Harri Koivusen valmennuksesta. Ei näin voitokkaan hevosen kohdalla voi voitostakaan yllättyä, mutta kyllä ruunaan kuitenkin pitää nyt suhtautua varauksella. (3) QUICKATORE aloitti kautensa kahdella lupaavalla suorituksella, mihin nähden viimekertainen Teivon suoritus oli selkeä pettymys. Ei unohdeta ruunaa kuitenkaan vielä, kun lähtöpaikkakin on ensimmäistä kertaa tänä vuonna hyvä. (7) GUTSY COBBLER on vähän haastavalla lähtöpaikalla, mutta muuten vire on ihan mukava. (12) ERNA’S KING on tähän lähtöön kilpailukykyisessä kunnossa, mutta toki piippuhyllyn lähtöpaikka laskee selvästi osakkeita. (1) EXCEPTIONAL on parhaimmillaan nappireissulla 2. tai 3. sisältä ja tosi lyhyellä kirillä. Asetelmien puolesta tällaiseen nappireissuun on nyt mahdollisuus, mutta se edellyttää sitä, ettei lujaa avaava Wall In Carlina pääse alussa edelle. Tiedä sitten, mahtaako Wall In Carlinan torjuminen onnistua.

TOTO4 (lähdöt 6-9)

Pieni systeemi
I 9 Pro (1,7)
II 1,3 (4,6)
III 1,6,8 (5,2)
IV 2 Leemark’s Ghost (10,5)
6 riviä*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 9 Pro (1,7)
II 1,2,3,4,6,7 (10,8)
III 1,2,5,6,8 (3,7)
IV 1,2,3,5,7,10,12 (11,4)
210 riviä*0,20 euroa = 42 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

Pieni systeemi
I 1,6,8
II 2 Leemark’s Ghost
3 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,6,8
II 1,2,3,5,7,10,12
21 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 1,3
II 1,3
III 2,4,6,7
8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

Suuri systeemi
I 1,3
II 1,2,3,4,6,7
III 1,2,3,4,6,7
40 yhdistelmää*1 euro = 40 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 2 Leemark’s Ghost
II 1,3,5,7,10,12
III 1,3,5,7,10,12
30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 2 Leemark’s Ghost
II 1,3,4,5,7,9,10,11,12
III kaikki
90 yhdistelmää*0,50 euroa = 45 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.