Pelivihjeet 28.2.2020

Lähtö 01

 1. 1,6,9,13,16,15
 2. 11,10,5,8,12
 3. 2,4,7,14,3

Aloittelevien suomenhevosten lähdössä voimasuhteiden arvioiminen ei ole ollenkaan helppo juttu, laukkojakin voi tulla paljon. A-ryhmään päädytään lopulta nostamaan kuusi valjakkoa. Uransa avaavat (1) VAITTER ja (6) TUIKKIVA pääsevät lähtemään matkaan paalulta, minkä johdosta ne nostetaan rankingin kärkipaikoille. Molemmat suorittivat Seinäjoen koelähtönsä hyväksyttävästi ja vaikuttavat sen perusteella keskenään aika tasavertaisilta, vaikka laukannut Tuikkiva Vaitterille kilometriajassa 1,2 sekuntia hävisikin. (9) HELMERINA ei koelähdöissään vakuuttanut, mutta uran avauskilpailun kolmossija tuli merkittävästi paremmalla suorituksella, ja kyseisen kilpailun perusteella Larsin tyttärellä on nytkin hyvät menestyssaumat. (13) LAKTORI palaa pitkältä tauolta arvoituksena, mutta ainakin kapasiteetti on näihin lähtöihin riittävä. (16) ISOSALON INTO ja (15) PUOLIKUUN HERMANNI ovat todella epävarmoja, mutta molemmat pystyisivät vauhtiensa puolesta nousemaan korkealle 60 metrin takamatkaltakin.

Lähtö 02

 1. 5,9,11,13
 2. 4,3,10,1,2,14,6,16,8,12
 3. 15,7

WINTER MONTÉ MEETING. (5) GROUSE MAN on tuoreiden monténäyttöjensä perusteella selkeä suosikki. Sunnuntaina Vermon paikallisraveissa Grouse Man painui johtavan rinnalta kärkeen runsaat 800 jäljellä ja irtosi murskaavan ylivoimaiseen voittoon. Samalta paalulta kakkoseksi sijoittunut Montales hävisi kilometriajassa peräti 2,1 sekuntia. Vastus ei pelota, mutta voltin viitosrata Porin kapealla volttipaikalla kylläkin. Siitä lähtölaukan riski voi olla jopa aika iso. Mikäli Grouse Man kuitenkin selvittää avauspuolikkaan kunnialla, on voitto lähellä. (9) TONNERRE D’INVERNE on tähän lähtöön hyvä montéhevonen. Se hävisi Vermon nelossijassaan vain Poetry In Motionille, Sunnielle sekä Amon-Ra:lle. (11) NEW GROVE STORM on Liisa Nummen ratsastamana mielenkiintoinen montédebytantti. Viimeksi Teivossa Riitta Nylundin valmennettava laukkasi kärkirintamasta loppusuoralle tultaessa. (13) PARC MONCEAU on kilpaillut pääsääntöisesti tätä kovemmissa lähdöissä. Lähtöpaikan vuoksi kiihdytysvaihe on riskitekijä, mutta alun sujuessa ruunalla on täydet menestyssaumat. (4) LEEMARK’S CELICA ja (3) JUMPPER FROST suorittavat montédebyyttinsä, joten ne ovat vaikeita arvioitava. Kaupan päälle Jumpper Frost palaa lisäksi peräti puolen vuoden tauolta. (10) LINDSEY SÅNNA sinnitteli Vermon montélähdössä 2. sisältä hyväksyttävästi, ja nyt tammalla on tauon jälkeen startti kropassa. (1) NICKELBACK on onnistunut urallaan montélähdön voittamaankin. (2) BELODON, (14) AFTER KNIGHT ja (6) CAPTAIN CRUISE suorittavat kaikki montédebyyttinsä. Kaikkiaan lähdöstä löytyy seitsemän hevosta, jotka kilpailevat urallaan ensimmäistä kertaa montéssa.

Lähtö 03

 1. 5,4,8,9
 2. 6,15,3,11,13,14,16,2,1,10
 3. 12,7

Illan kolmannessa lähdössä A-ryhmään rankataan neljä hevosta, ja näistä rankingin kärkikaksikko tulee kotiradan Jouni Miettisen tallista. (5) SOFIANNA PEE ja (4) HEPULIINA muodostivat kaksariparin jo tiistaina Teivossa. Silloin yksin paalulta lähtenyt Hepuliina päästi selästään iskeneen Sofianna Peen eteensä 700 juostuna. Lopussa osat kuitenkin kääntyivät, kun Hepuliina onnistui kalkkiviivoilla punnertamaan ohi Sofianna Peestä, vaikka Sofianna Pee kulki keulasta koko päätöskierroksen 29,0-vauhtia. Muut hävisivät lopulta Miettisen tallin kaksikolle rutkasti. Nyt molemmat lähtevät samalta paalulta, joskin Sofianna Pee on kaksikosta selvästi epävarmempi. (8) LENTÄVÄ ROLS on aloittanut kautensa hienolla menestyksellä ja on ilman muuta perushevosia. Viimeksi Jyväskylässä Lentävä Rols iski 2. ulkoa runsas kierros ennen maalia, eteni johtavan rinnalle 800 jäljellä ja sijoittui kakkoseksi keulasta voittaneelle Satavarmalle häviten. Nyt kun starttiväliä on vain kaksi viikkoa viimekertaisen kuukauden sijaan, voi suorituskin olla parempi. (9) MARKIN MIMMI on kyvyiltään riittävä, mutta pitkä tauko sekä iso laukkariski ovat riskitekijöitä. (6) UNNAN VEITIKKA on Jouni Miettisen kolmas valttikortti tähän lähtöön, ja myös sillä on realistiset menestyssaumat. Unnan Veitikka ei ole vielä kovinkaan nopea, mutta se jaksaa puurtaa. Myös (15) H.V. TUREKS kohdalla vauhtikestävyys on paras valttikortti. (3) VELI POLLEA kohdalla seitsemän kilpailun totoputki katkesi viimeksi Forssassa. Nappionnistumisella totokantaan palaaminen voi onnistua, mutta Veli Pollea ei ole kuitenkaan ihan kuumimpia suosikkeja.

Lähtö 04

 1. 9
 2. 10,2,4,3,7,12,1,5,11,8,6

HANKKIJA -LÄHTÖ. Toto4-pelin todennäköisin voittaja löytyy heti avauskohteesta. (9) LEEMARK’S GHOST on oikein kehityskelpoinen 5-vuotias, eikä Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava ole eksynyt tämän vuoden viidessä kilpailussaan kertaakaan ulos totosta. Voittojakin on tullut jo kolme. Niistä viimeisin irtosi viimeksi Lahdesta. Siellä Leemark’s Ghost nousi 5. ulkoa selässä 3. radalle 900 jäljellä, suuntasi viimeisen kaarteen lopussa 5. radalle ja punnersi lopussa niukkaan voittoon ennen Knocking Matchia sekä Stonecapes Sethiä. Federal Flexin pojan kirikyky voi taas olla muille liikaa. (10) ERNA’S KING olisi ollut eturivin paikalta pakkovarmistus suosikille ainakin suurempaan Toto4-systeemiin, mutta takarivistä nopea avaaja jää vain ensimmäiseksi varahevoseksi. Erna’s Kingin viime sijoitus antaa nimittäin nykyvireestä täysin väärän kuvan. Erna’s King painui alussa keulaan, mutta tyytyi lopulta reippaassa vauhdissa Rainbow Highlightin selkään 1500 jäljellä. Kirivaiheessa keulahevonen väsyi eteen, ja sijoitukseksi jäi yhdeksäs, mutta Erna’s King tuli maaliin suorastaan pullaten. (2) MALFOY on kilpaillut Harri Koivusen tallista käsin kahdesti, ja ruuna on vielä aika kääntämätön kortti. Ainakin lähtöpaikka antaa eväät onnistumiselle. (4) CATAHECASSA ZEST on tauluaan paremmassa vireessä, eikä totosija olisi minkäänlainen yllätys. (3) WAR CHILD ei ole starttiraketti, mutta juoksun luontuessa se pystyy ottelemaan totosijoista. Leemark’s Ghostin kukistaminen tulisi kuitenkin isona yllätyksenä. Teivon voitto tuli 2. ulkoa loppusuoran mittaisella kirillä. (7) LAPTOP ALLEY on juoksun luontuessa täysin realistinen totohevonen, mikäli ruuna keskittyy koko matkan olennaiseen. (12) DALTON HOSS on tauluaan paremmassa kunnossa, mutta piippuhyllyn lähtöpaikalta kärkisijoille nouseminen ilman kärjen ylivauhtia ei ole helppo juttu.

Lähtö 05

 1. 11
 2. 8,5,3,2,7,6,1,9,12,10,4

CAFE RATA -LÄHTÖ. (11) BARON BOX on toisen Toto4-kohteen selvä ykköshevonen. Alla on kaksi hienoa kirivoittoa. Seinäjoella Baron Box hyökkäsi seitsemänneltä sijalta 700 jäljellä ja kulki loppumatkan ulkoratoja pitkin 13,0-vauhdilla. Viimeksi Teivossa Kari Lehtosen suojatti iski 4. ulkoa niin ikään 700 jäljellä, ja silloinkin loppumatka sujui 13,0-vauhdilla. Keskipitkä matka on Baron Boxille pelkkää plussaa. (8) NOTHING ELSE kilpailee vahvassa nousuvireessä. Lähtöpaikka on hieman haastava, mutta hevosena Nothing Else on ehdottomasti suosikin ykköshaastaja. (5) RAPIDO FOLLO saa Ari Moilasen ohjiinsa ja on ihan mielenkiintoinen. Ruuna kilpailee nimittäin tauluaan paremmassa vireessä. Viimeksi Seinäjoella Rapido Follolle jäi sisäratajuoksun jälkeen selvästi voimia varastoon. (3) DEAL BOOST hyödynsi viimeksi Vermossa kärjen ylivauhdin ja pujotteli loppusuoralla kakkoseksi. (2) MR NOON on suorittanut tämän vuoden starteissaan ihan positiivisesti. Ruuna pääsee reippaasti liikkeellekin. (7) FASTIZZ AM on kyvykäs hevonen, mutta isokokoinen ruuna on vielä rakennusvaiheessa. (6) OXHOUSE FORTY-FOUR laukkasi kauden avauksessaan häirittynä hylkäykseen, joten nykyvire jäi näkemättä. (1) OLLY JUMPER panostanee ravilla lähtöön.

Lähtö 06

 1. 1,5,2
 2. 7,11,4,10,9,12,6,8,3,13

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Vaikka (1) LAYLA on noussut nopeasti sarjoissaan, on menestyskulku saanut koko ajan jatkoa, eikä menestyskulun jatkumiselle jatkossakaan näy viime kilpailujen perusteella mitään estettä. Tiistaina Teivossa Layla eteni johtavan rinnalta kärkeen vajaat 1400 jäljellä ja tuli maaliin asti rehdisti, vaikka I.P. Vapari vähän ennen maalia edelle punnersikin. Ainakaan suoraan lähdöstä Layla tuskin pystyy pitämään keuloja, joten juoksunkulullisista asioista on vaikea sanoa, mutta Marjukka Mahlamäen suojatti on silti suosikki. (5) MELLUN MYRSKY on sekin kova voitontavoittelija. Mellun Myrsky on hidas avaaja, mutta se on rehti puurtaja. Viimeksi Vermossa Mellun Myrsky punnersi 2. ulkoa totoon vain koville Eetille sekä Elias Juonettarelle häviten. Starttivälikin on vielä viime kertaa passelimpi. (2) VOIMA-SIMO vaikuttaa tätä nykyä kovin epäonnistumisherkältä, mutta onnistuessaan ruunalla on sanansa sanottavana. Vahva ruuna kun pystyy tekemään kaiken ollessa kohdallaan itse juoksunsakin. (7) PONUTELLA on jo pidemmän aikaa tehnyt tasaisen hyvää työtä ja lähtee taas tiukasti metsästämään totosijaa. (11) PUHTI-VEIKKO hävisi viimeksi selityksittä Mellun Myrskylle, minkä vuoksi putoaa B-ryhmään. Kyseessä on kuitenkin kehityskelpoinen 6-vuotias. (4) ARVON HERRA on laukkaillut viime starteissaan. Oriilta löytyy kuitenkin hyvät vauhtivarat. (10) MANIONNI on haastava ajettava, ja varsinkin kiihdytysvaiheessa ruunalla on iso laukkariski. Onnistuessaan Manionni on kuitenkin mahdollinen yllättäjä.

Lähtö 07

 1. 11,10,8
 2. 2,4,1,5,7
 3. 3,9,6

KARJALA -LÄHTÖ. (11) STAR MARTINI on kykyjensä puolesta mukana tosi sopivassa lähdössä. Ruunalla tuskin kuitenkaan ajetaan tässä lähdössä erityisen aktiivisella taktiikalla, mikä voi tuoda omat riskitekijänsä. Mikäli Star Martini pääsee kuitenkin iskemään kirivaiheessa hyvistä asetelmista, on se yhtään normaalina vahva voittajakandidaatti. Myös muut A-ryhmäläiset lähtevät liikkeelle takamatkalta. (10) CONNY SISU on noussut hienoon kuntoon. Se kamppaili viimeksi Vermon 64-lähdössä totoon 2. radalta ilman selkää vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille Thai Profitille sekä Donato E.:lle häviten. (8) TROT KRONOS sijoittui samaisessa lähdössä 3. ulkoa neljänneksi vain niukasti Conny Sisulle häviten. Tässä tehtävässä molemmilla on ilman muuta täydet voittosaumat. (2) LIL BELINDA rankataan paalun hevosista ensimmäiseksi. Se olisi todennäköisesti sijoittunut viimeksi Vermon avoimessa Tammatähdessä 3. sisältä viidenneksi, mikäli ei olisi erehtynyt kääntämään 600 metriä ennen maalia pois sisäradalta Ice Winen sekä Gloria Webin takaa. (4) CALLAWAY SCOOP on alisuorittanut viime starteissaan. Hyvänä päivänään ruuna on keulasta sitkeä. Suomessa debytoiva (1) MARACANAZO on tähän paikkaan vaikea arvioitava. (5) ALL READY MATCH tekee jatkuvasti tasaisen positiivista työtä, mutta kovissa lähdöissä aivan kärkeen yltäminen edellyttää ruunalta aina vähän hyvää tuuriakin.

Lähtö 08

 1. 6,7
 2. 4,1,5,3,2,9
 3. 8

Kaksi hevosta erottuu selvästi muun porukan yläpuolelle. Kautensa viidellä vakuuttavalla voitolla aloittanut (6) AIKA-VALTTI on laukannut kahdessa viime startissaan ja samalla voittokulku on tyrehtynyt. Viime startti kuitenkin todisti, että kuntokäyrä ei ole kääntynyt laskuun – mieluummin päinvastoin. Aika-Valtti laukkasi tiistaina Teivossa lähtösuoralla, vaikka Esa Holopainen otti alun maltilla. Laukan jälkeen Jouni Miettisen valmennettava kulki kuitenkin hienosti, sillä viimeiset 1900 metriä sujuivat peräti 26,3-vauhdilla, ja Aika-Valtti nousi vielä mukaan voittomatsiin. Mikäli Aika-Valtti malttaa tällä kertaa ravata, se palannee voittokantaan. Myös (7) VILLIKUTI kilpailee hienossa vireessä, mutta ainakaan Vermossa 22. päivä tammikuuta Villikutilla ei ollut lopussa mitään jakoa Aika-Valttia vastaan, vaikka lähti liikkeelle 20 metriä Aika-Valtin edeltä ja pääsi etenemään johtopaikalle 1400 jäljellä. Vastaavasti Aika-Valtti kiertyi jo puolimatkassa johtavan rinnalle. Villikuti on lähdön todennäköisin keulahevonen. (4) LAVAL ROLS on sitten selvähkö kolmosrankkaus, mutta lähtökohtaisesti se ei riitä kivikovalle suosikkikaksikolle. Viimeksi Vermossa Laval Rols jäi johtavan rinnalle, mistä painui kärkeen vajaat 600 jäljellä. Laval Rols jaksoi positiivisesti, muttei aivan kestänyt totoon. (1) HOTLINKI pystyy ravia kulkiessaan ottelemaan totosijasta. (5) KURTAKON HULDA punnersi viimeksi Lahdessa kalkkiviivoilla ykköseksi, mutta lähtö on nyt ainakin suosikkikaksikon osalta kovempi.

Lähtö 09

 1. 4,2,10
 2. 11,3,5,12,9,1,8
 3. 7,6

(4) PIN IT TOF vakuutti Seinäjoen toissakertaisessa voittojuoksussaan, missä pääsi etenemään johtopaikalle 1400 jäljellä. Viime startissaan Pin It Tof jäi 2. ulos pussiin. Pin It Tofin ongelmana on vinous varsinkin ulkoradoilla, ja tämän vuoksi keulapaikka olisikin optimaalisin vaihtoehto. Ainakaan omin avuin Pin It Tof ei kuitenkaan keulaan pääse. Ori on silti sopivassa lähdössä suosikki. (2) STRAWBERRY DANCER haki viimeksi Turussa johtopaikan voimalla itselleen ja kamppaili urheasti kakkoseksi. Sen perusteella voisi kuvitella, että Markku Marttila haluaa ajaa nytkin keulasta. Mikäli keulapaikalta saisi ajaa ilman prässejä, olisi voittoonkin täydet mahdollisuudet. (10) BEACH GIRL on startannut Harri Koivusen valmennuksesta käsin kahdesti ja kirinyt molemmilla kerroilla ihan positiivisesti. Tamma on illan toisen troikkalähdön kolmas A-hevonen. (11) SUEJEDI on tähän lähtöön ihan hyvä hevonen, mutta tauko ja lähtöasetelmat pudottavat sen B-ryhmän puolelle. Ei voittokaan kuitenkaan suuremmin yllättäisi, mikäli vire on suoraan tauolta kohdallaan. (3) CLASSIC GUY kulki viime kauden lopussa ihan mukavasti ja nappasi neljä peräkkäistä totosijaa. (5) MALONEY riittää vauhdeiltaan, mutta ruuna on kovin epävarma. Varsinkin kaarteet ovat haastavia.

Lähtö 10

A) 10,4,5,7

B) 6,9,2,8,11,3,1,12

C) –

Hevosrikkaan perjantai-illan päätöslähdössä ykkösrankkaukseksi kohoaa pitkältä tauolta palaava (10) MACAN. Se laukkaili Seinäjoella ennen taukoaan hylkäykseen, mutta Blue Porschen tytär aloitti uransa lupaavasti kahdella kaksarisijoituksella. Varsinkin juhannustorstain Härmän keulavoitto oli tyylikäs. (4) MR BIG MONEY kohdalla tilanne on sikäli samankaltainen Macanin kanssa, että heti uran toisesta kilpailusta irtosi voitto, mutta nyt alla on pitkä tauko. Kaksikon iskukyvyn arvioiminen on siis hieman arpapeliä. (5) FRANCO DES THIRONS hyötyy merkittävästi autolähdöstä. Kun tasavauhtiselle oriille sopii paikka johtavan rinnallakin, on siihen syytä suhtautua vakavasti. (7) LITTLE CARAMEL on voinut mennä taukonsa aikana hieman eteenpäin, ja silloin se olisi tähän lähtöön oikein realistinen menestyjäkandidaatti. Antti Veteläisen suojatti nostetaan neljäntenä hevosena mukaan A-ryhmään. (6) LILY MAY aloittaa haastajien kategorian. Se kiri kuukausi sitten hyväksyttävästi totoon, vaikka laukkasi lähdössä. Seuraavina rankingissa tulevat tasaisesti suorittava (9) HAPPY JOY sekä kahden ja puolen kuukauden tauolta palaava (2) FLYING SIRIUS.

TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi

I 9 Leemark’s Ghost (10,2)

II 11 Baron Box (8,5)

III 1,2,4,5,7,10,11 (9,12)

IV 8,10,11 (2,4)

21 riviä*0,20 euroa = 4,20 euroa

Suuri systeemi

I 9 Leemark’s Ghost (10,2)

II 5,8,11 (3,2)

III kaikki

IV 1,2,4,5,8,10,11 (7,3)

273 riviä*0,20 euroa = 54,60 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi

I 1,5

II 8,10,11

6 yhdistelmää

Suuri systeemi

I 1,2,4,5,7,10,11

II 8,10,11

21 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 8,10,11

II 8,10,11

III 2,4,8,10,11

18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

Suuri systeemi

I 8,10,11

II 2,4,8,10,11

III 1,2,4,5,7,8,10,11

72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 4 Pin It Tof

II 2,10

III 2,3,5,10,11

8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

Suuri systeemi

I 2,4,10

II 2,3,4,5,10,11

III 1,2,3,4,5,8,9,10,11,12

120 yhdistelmää*0,50 euroa = 60 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.