Pelivihjeet 3.2.2020

PELIVIHJEET, Pori/Lappeenranta (Magic Monday) 3.2.2020

Toto65-1 (Pori lähtö 4) A) 7,6,4 / B) 1,2,3,5,8 / C) –

7 OIVA-SOINTU on voittanut kahdella viimeisimmällä Porin vierailullaan ja lähtee taas tiukasti jahtaamaan voittoa, vaikka lähtöpaikka onkin ulkona. Viimeksi Oiva-Sointu aloitti kuuden hevosen lähdössä 4. sisällä, jatkoi 1100 metriä ennen maalia 3. ulkona, nousi selässä 3. radalle 400 jäljellä ja kiri loppusuoralla varmaan voittoon. Eiköhän Oiva-Soinnulla oteta alku nytkin maltillisesti ja isketä sitten taas lopussa. 6 RÅGER on ollut vielä sairaustaukonsa jälkeen kaukana parhaastaan, mutta sellaisella tasolla kuitenkin, että on tähän lähtöön vakava voitontavoittelija. 4 PONUTELLA viihtyy jatkuvasti totosijoilla ja on yksi lähdön kolmesta A-hevosesta. Tamma viimeistelee kuntoaan vielä lauantaina Turussa. 1 VIRIORI ja 2 RUUTU-VIESKER ovat nopeita avaajia, jotka juossevat piikki-selkä –asetelmassa. Kun Viriorilla on allaan kolmen kuukauden tauko ja Ruutu-Viesker oli vielä kauden avauksessaan ponneton, ei tämän kaksikon puristus ainakaan suosikkien onnistuessa välttämättä riitä vielä ihan voittoon asti. 3 RIIPINEN suorittaa tasaisesti, mutta yksi lisäpykälä saisi vielä löytyä.

Toto65-2 (Lappee lähtö 4) A) 3,5,2 / B) 6,8,4,1,12,10 / C) 7,11,9

3 FAST TIME sijoittui viimeksi Lappeenrannassa 75-lähdössä neljänneksi kiilailtuaan itsensä kiihdytysvaiheessa 2. ulos. Nyt nopea avaaja saattaa juosta keulassa. Kauden avausvoitto Teivossa tuli johtoon edenneen Al E.Gador Zetin takaa. Fast Time ei ole täysin luotettava suorittaja, mutta viime kerran kaltaisella esityksellä voitto on lähellä. 5 EL DIRTYMAN on kykyhevonen, jonka kilpaileminen on jatkuvasti valitettavan katkonaista. Nytkin alla on kolmen ja puolen kuukauden tauko, joten varmastikaan ruuna ei ole parhaimmillaan. Tämän tason lähdöissä El Dirtyman pitää silti aina huomioida. 2 REBEL RAPID oli viimeksi Mikkelissä johtopaikalta kelpo kakkonen, ja startti kropassa ruuna on nyt varmasti vielä parempi. 6 TOUGHERTHANTHEREST ylsi Mikkelissä kolmanneksi 800 metrin kirillä 4. ulkoa. 8 LASSIC POINT laukkasi viimeksi heti lähdössä ratkaisevan pahoin. 4 PRAYER’S HOPE kiri viimeksi Joensuussa 2 sisältä hyväksyttävästi kolmanneksi. Kunto ei ole huipussaan, mutta lähtökään ei ole kovin mahdollinen.

Toto65-3 (Pori lähtö 5) Troikka A) 10,8 / B) 9,2,3,7,6,4,1,5 / C) –

Eturivin hevosten paikkojen haku voi kestää jonkin aikaa, mikä olisi tietysti 10 HE IS FELIX mieleen. He Is Felix suorittaa jatkuvasti hyvällä tasolla. Kauden avauskilpailussaan Vermossa Harri Koivusen valmennettava hävisi 2. sisältä vain keulasta voittaneelle voitokkaalle Amazing Warriorille. Viimeksi Porissa He Is Felix irrotteli loppusuoralla johtopaikalta ylivoimaiseen voittoon. 8 AL E.GADOR ZET on lähdön toinen A-hevonen. Sen tähtäimessä lienee edetä kasiradaltakin johtopaikalle, mutta tämä voi kuitenkin kestää jonkin aikaa, mikä nostaisi siis He Is Felixin osakkeita. Al E.Gador Zetin kaikki kolme alla olevaa kaksarisijoitusta ovat tulleet keulasta. 9 DIESEL DEGATO putosi viimeksi Porissa 2. sisältä loppusuoralla kauas voittaneesta He Is Felixistä, mutta piti sentään varmaksi kakkoseksi. Startti alla Diesel Degato varmasti parantaa, mutta parantaako voittoa ajatellen tarpeeksi. Tosin, napakka rata sopisi Diesel Degatolle merkittävästi viimekertaista kuraista rataa paremmin. 2 POPE väsyi Teivon tauoltapaluussaan 75-lähdössä johtavan rinnalta pahoin. Se ei ollut ihme, sillä Jarmo Saarela otti ensimmäisellä takasuoralla aivan turhan välispurtinkin. Nyt vastus on kokonaisuudessaan huomattavasti helpompi, ruunalla on startti alla ja lähtöasetelmatkin ovat mainiot. Pope saattaa ottaa ensimmäiset keulat. 3 ALL READY MATCH suorittaa jatkuvasti ihan mukavasti, mutta sijoittuu ennemmin kärjen tuntumaan kuin voittaa lähtöjä. All Ready Matchin kanssa rankingissa kutakuinkin tasapäin tulevat 7 GUIDO DI QUATTRO ja 6 BADASS.

Toto65-4 (Lappee lähtö 5) A) 2,10,3 / B) 1,4,7,8,9 / C) 5,6

2 SYNERI kohdalla kiihdytysvaihe on ratkaisevassa roolissa. Mikäli askeleet osuvat lankulle ja Syneri kiihdyttää ravilla matkaan, on se johtopaikalta todella vaikea kukistettava. Vastus on kuitenkin sen verran laadukas, että alkulaukkaan tuskin on varaa. Erityisesti 10 ALVAR HEM kilpailee Synerin kanssa kutakuinkin tasavertaisessa vireessä. Lähtöasetelmat ovat kuitenkin Synerin puolella. 3 TARUNLENTO on kapasiteetiltaan kovan luokan menijä, ja kuntokäyräkin osoittaa pitkän tauon jälkeen koko ajan ylöspäin. Toki Syneri ja Alvar Hem ovat selvästi todennäköisempiä voittajia, mutta kyllä Tarunlentokin on syytä huomioida ajoissa. 1 CIIRAN TÄHTI on 6-vuotiaiden tammojen parhaimmistoa, mutta silti se jää tällä kertaa voittoa ajatellen lähtökohtaisesti vain hyväksi haastajaksi. 4 VILJU oli Vermossa saamaton, mutta nahkea ratakin taisi olla vastaan. 7 VEKTORIA on starttiraketti. Ainakin juoksupaikka Synerin takana 2. sisällä antaisi täydet totosaumat. 8 KILHAKKA on kunnossa, mutta tehtävä on aika haastava.

Toto65-5 (Pori lähtö 6) Duo-1 A) 4 / B) 1,6,2,7,3,8 / C) 5,9

4 TROT KRONOS valikoituu Toto65-systeemien tukipilariksi. Muscle Hillin poika on tehnyt Harri Koivusen valmennuksesta pelkästään hyviä juoksuja. Viimekertaisessa kovatasoisessa Lappeenrannan 75-lähdössä Trot Kronos joutui taivaltamaan 2. rataa ilman selkää, vieläpä ensimmäinen puolikas kolmatta rataa kiertäen. Juoksunkulku huomioiden Trot Kronos kesti kyllä täysin kunniakkaasti kuudenneksi. Viikkoa aiemmin Teivossa Trot Kronos oli 75-lähdössä 3. ulkoa 600 metrin kirillä hyvä kakkonen vain Thai Profitille häviten. Trot Kronos ei ehdi alussa nopeimpien mukaan, mutta voi silti saada tässä hyvän juoksun kärjen tuntumassa. Itse asiassa 2. radan vetojuhdaksi ajautuminenkaan ei veisi voittohaaveita. 1 GRAND ALE on

ehdoton ykköshaastaja. Se oli Teivon 75-lähdössä 2. sisältä Trot Kronoksen jälkeen hyvä kolmas. Johtopaikan pitäminen nostaisi osakkeita, mutta se ei ole ollenkaan helppo juttu. 6 VIXPRESS LI haluaa varmasti keulapaikalle. Viimeksi Lappeenrannassa ruuna kesti 75-lähdössä 2. radalta ilman selkää varsinkin siihen nähden varsin hyvin, että kenkä putosi matkalla. 2 MERIT pystyy avaamaan lujaa, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka aggressiivisella taktiikalla Harri Koivunen on liikkeellä. Toissakertainen Vermon kakkossija tuli johtopaikalta, jonne Koivunen sillä kertaa ajoi hyvinkin määrätietoisesti. 7 POR NIE ROCK toivoo ylivauhtista juoksua, jolloin pystyy nousemaan lopussa kärkitaistoon. Normaalivauhtisessa juoksussa tilanne on paljon hankalampi.

Toto65-6 (La lähtö 6)Troikka, Duo-2 A) 5,7,10,4 / B) 6,3,8,2,9,11 / C) 1,12

Toto65-kierroksen päätöskohde on ehdottomasti koko kierroksen tasaisin. 5 ADRIENNE’S AMI vetää usein johtopaikalla vauhdilla, mutta viimekertaisessa Lappeenrannan 75-lähdössä ori juoksi 2. sisällä, minne jäi keulahevosen taipuessa oikein hyvävoimaisena pussiin. Tällä kertaa Adrienne’s Ami juossee taas keulassa, ja se on sitten ihan päivästä kiinni, että mille sijalle Amour Amin poika jaksaa sieltä tsempata. 7 LUCILLE BOURBON pääsi viimeksi Joensuussa johtopaikalle, eikä antanut isolle suosikille Little Blue Angelille mitään mahdollisuuksia ohitukseen. Jo tätä edeltäneessä Jyväskylän kilpailussa Lucille Bourbon kiri kaukaa 7. ulkoa positiivisesti kolmanneksi, joten juoksun luontuessa tamma pystyy nytkin menestymään. 10 THREE DEE NODO on tauluaan vaarallisempi, mikäli starttivälin venyminen ei näy kilpailusuorituksessa negatiivisesti. 4 FILIUS FELIX on juossut tätä kovemmissa lähdöissä. Filius Felix ei ole starttiraketti, mutta juoksun onnistuessa kaikki on mahdollista. 6 OTHELLOS MAGI palaa tauolta ja on viime suoritustensa perusteella muutenkin vaikea veikattava. 3 TRIPLE RAY on suoritusvarma menijä. 8 GEREMI BOKO sijoittui viimeksi 75-lähdössä kakkoseksi 800 metrin kirillä 4. ulkoa. 2 CARAMEL KID ei saanut samaisessa lähdössä todellista mahdollisuutta 4. sisältä. Myös 9 VELOCE VALD mahtuu mukaan revitykseen.

Pori lähtö 1 A) 3 / B) 4,2,7,1,8,5,6 / C) –

3 CERAMIC ALLEY on ollut hyvä kauden kaikissa kilpailuissaan, ja todellinen onnistuminen suorastaan roikkuu ilmassa. Toissakertainen Teivon laukka ensimmäisessä kaarteessa johtui häiriöstä. Laukka pudotti tamman aivan joukon hännille 5. sisälle, mistä se kiri vielä neljänneksi. Viimeksi Porissa Ceramic Alley tavoitteli tiukasti johtopaikkaa, mutta johtopaikka ei ollut Arrogancelta tarjolla, joten avauspuolikkaan kohdalla oli tyydyttävä johtavan selkään. Ensimmäisen puolikkaan väliaika hieman raskaalla radalla oli hurja 11,0! Kirivaihekaan ei mennyt sujuvasti, kun Ceramic Alley ajautui viimeisen kaarteen lopussa tilaa etsiessään hetkeksi lievästi hakaukseen. Suoritus oli merkittävästi parempi kuin yhdeksäs sija antaa ymmärtää. Nyt Ceramic Alley voisi päästä johtopaikalle, mistä voitto olisi viime suoritusten perusteella lähellä. 4 ORVAR IVER ei suorittanut kauden avauksessaan tasollaan, mutta kyseessä on hyvä hevonen tähän lähtöön. 2 ZEBE VON BENTZ kiri viime Porin vierailullaan 6. sisältä taustalla kolmanneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 16,0-vauhdilla. Nyt asetelmat ovat paljon viime kertaa paremmat. 7 TYPHOONSKY on tähän lähtöön riittävä hevonen, mutta lähtöpaikka ja alla oleva tauko laskevat rankingsijoitusta. 1 MR SYNERGIA on tähän paikkaan vaikea veikattava. Kyseessä on kapasiteetiltaan kelpo hevonen, mutta ongelmia on riittänyt läpi uran, ja alla on jälleen taukoa. 8 OUR LEXA on kunnossa, mutta paikka on huono.

Pori lähtö 2 A) 1 / B) 7,5,3,2 / C) 6,4

1 OILSHEIK on esittänyt lähdön parasta kuntoa, ja ruunalla on hyvät saumat toiseen peräkkäiseen Porin voittoonsa. Viimekertainen ykkössija tuli huolimatta juoksupaikasta 2. radalla ilman vetoapua. 7 LAPTOP ALLEY mutkasi viimeksi viimeisen kaarteen lopussa kärjen tuntumasta ulkoradoille, ja peli oli sillä selvä. Nytkin ohjastava Ari Moilanen ajoi kuitenkin ruunalla kaksi peräkkäistä kolmossijaa, joiden perusteella tämäkin lähtö on menestystä ajatellen sopiva. 5 KNOCKOUT SES kohosi viime kauden päätteeksi elämänsä iskuun, mutta sitten alkoi tulla laukkoja. Nyt ruuna palaa pieneltä huoltotauolta, ja saa sitten nähdä, että vaatiiko ruuna vielä tämän startin alleen huippuvireen löytääkseen. 3 FREDDY K. ja 2 POWER AGE kilpailevat usein tätä kovemmissa lähdöissä. Kaksikolla on onnistuessaan mahdollisuudet aivan kärkeen.

Pori lähtö 3 Troikka A) 1,6 / B) 3,2,5,8,7,4,9,10 / C) –

1 VOIMA-SIMO ja 6 RIVALTTI esiintyivät edukseen tiistaina Teivossa. Voima-Simo punnersi johtavan takaa loppusuoralla ykköseksi ohi keulassa juosseesta Ruopaksesta. Päätöspuolikas oli 25-kyytinen. Rivaltti taas nousi taustalla kolmanneksi kulkemalla viimeiset 700 metriä 25,2-vauhdilla. Kummankin kohdalla ohjastaja heikkenee Teivon startista merkittävästi, mutta hevosten fyysinen vire on muita parempi. 3 KIPINÄ ROLS on saanut tauolta kaksi starttia kroppaansa, ja kuntokäyrä osoittaa varmasti ylöspäin. 2 VILLIHEILI on tähän lähtöön kelpo menijä, mikäli hieman ailahtelevan tamman päivän vire on kohdallaan. 5 ISOSALON KIIRA on tasavauhtinen tamma, jolla on tapana tulla rehdisti maaliin asti. Vauhtia saisi kuitenkin olla enemmän. 8 HILUN VIPINÄ sai viimeksi Teivossa turhan vaikean juoksun. Toki asetelmat ovat nytkin haastavat.

VIHJESYSTEEMIT:

TOTO65

Pieni systeemi Suuri systeemi

I 7 Oiva-Sointu (6,4) I 4,6,7 (1,2)

II 2,3,5 (6,8) II 2,3,4,5,6,8 (1,12)

III 8,10 (9,2) III 8,10 (9,2)

IV 2,3,10 (1,4) IV 2,3,10 (1,4)

V 4 Trot Kronos (1,6) V 4 Trot Kronos (1,6)

VI 4,5,7,10 (6,3) VI 2,3,4,5,6,7,8,9,10 (11,1)

72 riviä*0,10 euroa = 7,20 euroa 972 riviä*0,10 euroa = 97,20 euroa

PÄIVÄN DUO (Toto65-5 & Toto65-6)

Pieni Systeemi Suuri systeemi

I 4 Trot Kronos I 4 Trot Kronos

II 4,5,7,10 II 2,3,4,5,6,7,8,9,10

4 yhdistelmää 9 yhdistelmää

TROIKKA (Pori lähtö 3)

Pieni systeemi Suuri Systeemi

I 1,6 I 1,6

II 1,2,3,6 II 1,2,3,6

III 1,2,3,6 III kaikki

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa 48 yhdistelmää*0,50 euroa = 24 euroa

TROIKKA (Toto65-3)

Pieni systeemi Suuri Systeemi

I 10 He Is Felix I 10 He Is Felix

II 2,8,9 II 2,8,9

III 2,8,9 III kaikki

6 yhdistelmää*0,50 euroa = 3 euroa 24 yhdistelmää*1 euro = 24 euroa

TROIKKA (Toto65-6)

Pieni systeemi Suuri Systeemi

I 4,5,7,10 I 4,5,7,10

II 4,5,7,10 II 3,4,5,6,7,10

III 4,5,7,10 III 2,3,4,5,6,7,8,9,10

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa 140 yhdistelmää*0,50 euroa = 70 euroa

Vihjeet laati: Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.