Pelivihjeet 4.8.2020. Amerikkalainen ilta

Lähtö 01

 1. 9,8,7,5,3,11
 2. 12,4,1,10
 3. 2,6

Tiistairavien avauslähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa oikein lahjakas neljävuotias (9) BRILJANTTI BUUGI. Pitää kuitenkin huomioida, että kyseessä on todellakin vasta neljävuotias suomenhevonen, joten käytännössä Aurauksen poika on tässä ainoana varsana aikuisten hevosten joukossa. Muilla on kilpailurutiiniakin selvästi Briljantti Buugia enemmän. Mikään varma menestyjä Briljantti Buugi ei tässä näin ollen pikamatkalla takarivistä ole. (8) KRETONKI on ollut tänä vuonna kuin uudesti syntynyt. Kausi alkoi kahdella kakkossijalla. Viimeksi Vermossa Larsin poika joutui tyytymään kovatasoisessa lähdössä viidenteen sijaan, vaikka kulki päätöspuolikkaan 26,7-vauhdilla. (7) DELLING ei riittänyt viimeksi Turussa 2. sisältä neljättä sijaa parempaan, mutta eiköhän pitkän tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa saanut 5-vuotias kilpaile nousuvireessä. (5) ERKKAUS hävisi viimeksi Turussa johtopaikalta vain Briljantti Buugille. Ravilla Erkkaus on todennäköinen menestyjä, mutta laukkariski on hurjaa luokkaa. (3) VALERIANA on vaikea veikattava, sillä sen ravi katoaa välillä täysin. Vauhtiensa puolesta tamma on kyllä riittävä. A-ryhmään kohoaa myös elämänsä iskuun noussut (11) PASSIO. Se sijoittui viime keskiviikkona Vermossa toiseksi 800 metrin kirillä 3. ulkoa.

Lähtö 02

 1. 10
 2. 8,3,1,4,6,7,2,11
 3. 9,12,5

Toisessa lähdössä (10) SHALOM on päässyt niin sopivaan lähtöön, että ravilla uran avausvoittoon on takarivin lähtöpaikasta huolimatta hyvät mahdollisuudet. Viimeksi Turussa Shalom hävisi runsaasti kovalle kärkikaksikolle Stardust Comery ja Essie Gonzales, mutta nappasi 3. sisältä loppusuoralla varman kolmossijan. (8) SECRET MATIAS oli viimeksi Forssassa johtopaikalta vaisu, mutta edellisten starttien kaltaisena ruuna riittää tässä pitkälle. Ammattikuskikin voi tuoda hevoseen lisätehoja. (3) HAPPY JOY ylsi Vermossa piippuhyllyn lähtöpaikalta 5. sisältä rahoille. Tässä tehtävässä vastaavan tason suoritus riittää hyvältä lähtöpaikalta aivan kärkitaistoon. Kesäkuun Teivon starteissaan hyväksyttävästi suorittanut (1) MARIGOLD WITH LOVE pääsee matkaan loistopaikalta. (4) WALLAMISTER on mahdollinen pärjääjä, mikäli ravi on balanssissa. Myös (6) FLIRTY KICK, (7) YERBA K.A. ja (2) WILD PETER ovat tähän tehtävään vakavasti otettavia pelihevosia.

Lähtö 03

 1. 7,2
 2. 3,1,10,4,5,9
 3. 11,8

A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. (7) TOUKO KEVÄTÖN on esiintynyt kolmessa viime startissaan vahvasti edukseen. Viimeksi Riihimäellä Juhani Kruusin valmennettava marssi vielä lopussa varmaan voittoon ohi suosikki Mitorista, vaikka laukkasi lyhyesti lievästä häiriöstä 900 jäljellä. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin peräti 24,8-vauhdilla, mikä Riihimäen radalla on kovaa valuuttaa. Kovakuntoinen Touko Kevätön on erittäin todennäköinen menestyjä. Toisena A-ryhmään kohaa (2) LIINAN LIEKKI. Se kiri Härmän pikamatkalla 3. ulkoa varmaan voittoon ennen Tuuren Lentoa. Perjantaina Seinäjoella tamman juoksu meni alkumatkalla aika pieleen, mihin nähden viidenneksi kiriminen oli kunniakas saavutus. B-ryhmän aloittaa viime tiistaina Teivossa ainakin lievää nousuvirettä osoittanut (3) TORPPARIN SISU. Suosikkikaksikkoa vastaan Torpparin Sisu jää haastajaksi, mutta totosijaan on hyvät mahdollisuudet. (1) HUMU-LIISA oli tiistaina Teivossa 2. ulkoa 700 metrin kirillä kelpo neljäs. (10) KIPINÄ ROLS ja (4) IHALEMPI eivät ole tällä hetkellä huippuvireessä, mutta ei totosija niidenkään kohdalla yllättäisi.

Lähtö 04

 1. 2,6
 2. 3,5,8,1
 3. 4,7

BIOFARM OY -LÄHTÖ. Toto5-peli käynnistyy lämminveristen avoimella ryhmäajolla, ja siinä A-ryhmään erottuu kaksi tosi kovakuntoista hevosta. (2) JUSTICE ÅS ja (6) CAMERON EVO kohtasivat toisensa jo Porin Kultaloimessa. Molemmat esiintyivät kyseisessä kilpailussa vahvasti edukseen. Cameron Evo oli 3. ulkoa oikein hyvä kakkonen 800 metrin kirillä ilman selkää. Justice Ås taas laukkasi lähdössä. Ruuna lähti kiertämään viimeiseltä sijalta ulkoratoja 800 jäljellä ja nousi vielä upeasti kolmanneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin hurjasti 08,5-kyytiä. Justice Ås ei ole kilpaillut kyseisen Porin startin jälkeen, mutta Cameron Evo nappasi Joensuu-ajosta tyylikkään voiton 800 metrin kirillä 2. ulkoa. Lähtökiihdytys ratkaisee paljon. Se kumpi suosikkikaksikosta pääsee alussa etupuolelle, on voiton suhteen vahvoilla. Pekka Korven tallin kaksikko (3) EXPRESS DUO ja (5) TWIST OF FATE muodostaa sitten seuraavan kategorian, mutta suosikkikaksikon onnistuessa kaksariin asti on vaikea yltää. Myös Express Duo ja Twist Of Fate suorittivat Kultaloimi-ajossa huonoista sijoituksista huolimatta positiivisesti, mutta senkin juoksun perusteella niiden on vaikea riittää kivikovalle suosikkikaksikolle. (8) TARGET KRONOS on nopea hevonen, mutta loppuun kaivattaisiin aimo annos lisäpuristusta.

Lähtö 05

 1. 4,1,8
 2. 3,6,7,5,2,9

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY -LÄHTÖ. A-ryhmään erottuu selvästi kolme hevosta, mutta juoksunkululliset asiat voivat antaa mahdollisuuden muillekin. (4) DIORI oli tosi hyvä voittaessaan viimeksi Vermossa keulassa juosseen Heporixin selästä. Valmentaja Nina-Pettersson Perklen on koko ajan korostanut, että Diori on selkäjuoksulla keulajuoksua parempi, joten Jukka Torvisen tämänkertainen taktiikka on mielenkiintoinen nähdä. Paikkaa muiden suosikkien takana 2. sisällä ei liene nimittäin tällä kertaa saatavissa. (1) RÅGER hävisi Vermossa 4. ulkoa 600 metrin kirillä Diorille selvästi, mutta hevosena Råger on kyllä rehdimpi. Råger ei todennäköisesti pysty puolustamaan ykkösradalta johtopaikkaa. (8) VARJONOVA ei aivan päässyt mukaan Kuningatarkilpailuun, vaan jäi ensimmäiseksi varahevoseksi. Varjonova ei ole varsinaista voittajatyyppiä, mutta se on muuten suorittanut koko ajan positiivisesti, ja juoksun luontuessa voittokin on mielimatkalla mahdollinen. (3) TURON LINDA on starttiraketti, jonka periaatteessa pitäisi päästä johtopaikalle. Viimeksi Oulussakin tamma jäi kuitenkin samaisella kuskilla johtavan rinnalle, vaikka johtopaikka olisi ollut otettavissa. Joka tapauksessa matka on Turon Lindalle iso plussa. Myös (6) VIRIORI on mielimatkallaan, ja varsinkin johtopaikalta se olisi realistinen voitontavoittelija. Keulaan pääsy ei ole kuitenkaan omissa käsissä, eikä se näin ollen ole erityisen todennäköinen vaihtoehto. Viimekertainen Forssan kakkossija tuli 3. sisältä. Pertturi voitti kyseisen lähdön ylivoimaisesti. Diori jäi samaisessa lähdössä neljänneksi, mutta juoksi silloin kengät jalassa. (7) OIVA-SOINTU ja (5) PONUTELLA eivät ole mielimatkallaan.

Lähtö 06

 1. 10
 2. 5,2,9,4,8,7,11,12

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (10) MINECRAFT ei ollut viimeksi Vermossa ainakaan voittojuoksujaan huonompi, vaikka kakkoseksi jäikin. Hitaasti käynnistynyt Classic Responsen poika kiertyi 2. ulkoa puolimatkassa johtavan rinnalle, mistä jätti yhdessä takarivistä keulapaikalta voittaneen Knows Everythingin kanssa muut 11,5-kyytisellä päätöspuolikkaalla selvästi taakseen. Lähtönopeutta olisi jatkossa sarjojen noustessa saatava lisää, mutta joka tapauksessa kehityskäyrä on hyvässä suunnassa. Tämänkertainen porukka vaikuttaa Minecraftille niin sopivalta, että ruuna kohoaa Toto5-systeemien tukipilariksi lyhyestä matkasta ja takarivin lähtöpaikasta huolimatta. (5) ROBERT MAGUIRE on nopea avaaja ja voi hyvinkin täräyttää keulapaikalle. Toissakerralla Teivossa Robert Maguire oli keulasta voittaneen Marcos Gallonin takaa oikein kelpo kakkonen. Myös (2) FLIRTING on vauhdikas avaaja. Se voitti heinäkuussa Porissa lyhyellä matkalla johtavan rinnalta. Pikamatka onkin laskettava ilman muuta eduksi. (9) PIRAYA ROC on suorittanut viime starteissaan ihan positiivisesti. Totosijaan on täydet mahdollisuudet. (4) DUGARRY ZET on nyt iso arvoitus, sillä ori oli todella vaisu viimekertaisessa Minecraftin voittamassa Vermon kisassa.

Lähtö 07

 1. 6,3,10,12
 2. 2,4,11,9,8,1,5
 3. 7

HANKKIJA-LÄHTÖ. (6) GILLIAN COMERY on ehdottomasti lähdön todennäköisin totohevonen, ja varsinkin keulasta voittokin olisi tosi lähellä. Keulaan pääsy ei ole kuitenkaan omissa käsissä, ja voi hyvin olla, että tamma joutuu taivaltamaan Porin kuukauden takaisen starttinsa tavoin 2. radalla ilman selkää. Silloin Gillian Comery oli hyvä kakkonen vain keulasta hallinneelle Cheri Sanelle häviten. (3) LANGEN’S CZA CZA kilpailee hyvässä vireessä, ja lähtöpaikkakin on mainio. Langen’s Cza Cza ei ole starttiraketti, mutta se voi saada hyvät iskuasemat kärjen tuntumasta, jolloin kaikki on mahdollista. (10) LEMON BREEZER kilpailee loistoiskussa, joten on vähintäänkin ansaittua, että keskinkertaiset sijoitukset ovat vaihtuneet totosijoiksi. Paremmalla lähtöratatuurilla tulisi voittojakin, ja kyllä voitto tässä tehtävässä on tuurien ollessa kohdallaan takarivistäkin mahdollinen. (12) UCCIO ei ole taukonsa jälkeen onnistunut. Teivossa ruuna laukkasi heti alussa pitkäksi, ja Porin jo muutenkin kovatasoisessa lähdössä juoksu meni huonolta lähtöpaikalta aivan liian vaikeaksi. Uccio on kuitenkin niin kyvykäs menijä, ettei edes piippuhyllyn lähtöpaikka vie siltä tässä mahdollisuuksia. (2) WESTCOAST SKIPPER on nopea avaaja, jolla saatetaan hyvinkin ajaa tämä pikamatka hyvältä lähtöpaikalta keulasta. Kuukauden takainen Gillian Comeryn jälkeinen Porin kolmossija tuli 3. sisältä. (4) WALL IN CARLINA on suoritusvarma tamma, joka ottelee juoksun onnistuessa totosijoista. Riihimäellä kakkoseksi kirinyt (11) SPANISH ROSE kilpailee nousuvireessä, mutta lähtöpaikka on nyt huono.

Lähtö 08

 1. 7,9,5
 2. 1,3,2,6,11,4
 3. 12,10,8

KARJALA–LÄHTÖ. Mikäli (7) KISS OF JUDAS onnistuu kuntonsa mukaisesti, se tuskin on lyötävissä. Ruuna laukkasi viimeksi Turussa lähtösuoralla, mutta eteni silti johtopaikalle jo 1500 jäljellä. Päätöspuolikkaalla Kiss Of Judas irtosi täysin omille teilleen, vaikka tyyli ei ollut millään lailla sulavaa. Juuri tyylin vuoksi Kiss Of Judakseen ei uskalla luottaa täysin varauksetta, sillä kesäkuisessa Teivon kakkossijassakin ravi hajosi loppua kohden. Potentiaalia hevosessa tuntuisi kuitenkin olevan paljon. (9) BARON BOX on suorittanut Kari Lehtosen käsistä koko ajan tasaisen hyvin. Viimekertainen Teivon kakkossija tuli 600 metrin kirillä 2. ulkoa. Lähdöstä voi tulla kovavauhtinen, jolloin Baron Box jyrää lopussa korkealle. (5) FULLHAND COMERY on ollut viime starteissaan sellainen viittä vaille. Tuntuisi siltä, että nykyvireessä tämä pikamatka on ruunalle jopa paras vaihtoehto. Tällä kertaa Ari Moilasen kyytiinsä saavan ruunan voitto ei tulisi minkäänlaisen yllätyksenä. (1) OVE tuskin ehtii alussa nopeimpien mukaan, mutta vauhtijuoksu sopisi mainiosti ja silloin porukkakin voisi sopivasti revetä. Viimeksi Teivossa Ove käynnistyi yllättävän reippaasti, mutta jäi johtavan rinnalle, mistä väsyi loppukaarteessa. (3) SON’S LINE on ehdottomasti mielimatkallaan. Viimeksi Oulussa keulasta kilvoittelu meni hullutteluksi ja lopputuloksena oli paha väsyminen. Myös (2) HADES ja (6) HILARIOUS HANGOVER mahtuvat mukaan suureen Toto5-systeemiin.

Lähtö 09

 1. 1,4,3
 2. 8,9,2,12
 3. 6,11,10,7

Illan toisessa troikkalähdössä vauhdikkaasti liikkeelle pääsevä (1) CARAMANIA on arvottu ykkösradalle, mistä se pyrkii koko matkan johtoon. Uran toistaiseksi ainoana voitto Jyväskylässä tuli sekin johtopaikalta. Kengitysinfon perusteella kengätkin on tällä kertaa tarkoitus riisua. Myös (4) LANGEN’S MOTÖRHEAD kohdalla kengitysinfoa kannattaa seurata. Ruuna on perushevosia kengät jalassakin, mutta kahden viime kilpailun perusteella kenkien riisuminen tuo kyllä hevoseen lisätehoja. Toissakerralla Porissa Langen’s Motörhead laukkasi johtopaikalta 800 jäljellä. Tilanne oli ennen laukkaa täysin kontrollissa. Ruuna olisi voittanut vielä laukan jälkeenkin, ellei laukka olisi mennyt pitkäksi, sillä Langen’s Motörhead ylitti maalilinjan aivan voittajan tuntumassa kakkosena, vaikkei Antti Teivainen ajanut enää hylätyllä hevosella tosissaan. (3) MEET ME IN SHADE on sitten lähdön kolmas A-hevonen. Sen hyvän ja huonon suorituksen välinen ero on todella merkittävä, mutta hyvänä päivänään tamma pystyy juoksun luontuessa paljoon. (8) EXMOOR on sen verran huonolla lähtöpaikalla, että putoaa varsinkin voittoa ajatellen selkeästi vain hyväksi haastajaksi. (9) TAJS AMBASSADOR ja (2) CRYSTAL NO FRUIT hakevat nappireissua kärjen imussa, jolloin totosija on mahdollinen. (12) NATASHA LOVE on ihan kelpo hevonen tähän lähtöön, mutta toki pitkä tauko ja huonot lähtöasetelmat tekevät sen, ettei totosija ole kovinkaan todennäköinen.

Lähtö 10

A) 6

B) 10,12,11,1,8,2,5,9

C) 7,4,3

Illan päätöslähdössä (6) VASTATUULI kohoaa suursuosikiksi. Antti Tupamäen suojatin näytöt ovat tähän porukkaan yksinkertaisesti ylivertaiset. Lähdön onnistuessa Vastatuuli edennee johtopaikalle, mistä ei ole normaalina lyötävissä. (10) VAUHTI TEPPO on ykköshaastaja, mutta asetelmien vuoksi suosikkia on kyllä tosi vaikea kukistaa. Viimeksi Vieremällä Vauhti Teppo tuli johtopaikalta positiivisesti maaliin asti, mutta nappireissun saanut Jaajo tuikkasi lopussa edelle. Vauhti Tepolla yritettiin mukaan Parvelan Retun voittamaan Seinäjoen Pikkukunkkuunkin, mutta ruuna tuli karsituksi. (12) LAARENI laukkaili viimeksi Joensuussa hylkäykseen, mutta muuten Aleksi Kytölän valmennettava on suorittanut kesän starteissa mallikkaasti. (11) HALLAN RUUSU oli viimeksi Vieremällä jo käytännössä voittanut lähdön, kunnes laukkasi loppusuoralla selvästä johtoasemasta. Kotiradan (1) AURAUKSEN POIKA on loistopaikaltaan täysin mahdollinen totohevonen. (8) ELVIRRA on ihan vauhdikas, mutta puristusta saisi löytyä lisää. (2) REISSARI ei ole niin nolo hevonen kuin taulu antaa ymmärtää, mutta onnistumisia tulee kuitenkin harvoin.

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 2,6 (3,5)

II 1,4,8 (3,6)

III 10 Minecraft (5,2)

IV 3,6,10,12 (2,4)

V 5,7,9 (1,3)

72 riviä*0,10 euroa = 7,20 euroa

Suuri systeemi

I 2,6 (3,5)

II kaikki

III 10 Minecraft (5,2)

IV 2,3,4,6,10,12 (11,9)

V 1,2,3,5,6,7,9 (11,4)

756 riviä*0,10 euroa = 75,60 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

Pieni systeemi

I 7 Kiss Of Judas

II 1,3,4

3 yhdistelmää

Suuri systeemi

I 5,7,9

II 1,3,4

9 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 3,6

II 3,6,10,12

III 2,3,4,6,10,12

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi

I 3,6,10,12

II 2,3,4,6,10,12

III 2,3,4,6,10,11,12

100 yhdistelmää*0,50 euroa = 50 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 1,3,4

II 1,3,4

III 1,3,4

6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi

I 1,3,4

II 1,3,4,8

III 1,2,3,4,8,9,12

45 yhdistelmää*1 euro = 45 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.