PELIVIHJEET 7.1.2023

Lähtö 01

A) 8,3,4,6,7
B) 5,2,1
C) –

Lauantaiset Toto75-ravit alkavat hevosmäärältään ravien pienimmällä lähdöllä, mutta silti kyseessä on vaikea pelilähtö, missä laukatkin voivat näytellä isoa roolia. (8) MAVERIK on fyysisen vireensä puolesta tähän lähtöön riittävä, mutta valitettavasti vain ruuna on todella epävarma. Keskiviikkoinen Vermon välistarttikin päättyi pahaan epäonnistumiseen. (3) HURNASTI päätti 4-vuotiskautensa Lahdessa Tammasarjan voittoon ja teki sen uransa selvästi toistaiseksi parhaimmalla suorituksella. Kehityskäyrä vaikuttaisi osoittavan tällä hetkellä vahvasti ylöspäin, joten Antti Tupamäen suojatti on tiukka voitontavoittelija tässä itseään vanhempien seurassakin. (4) NEVAN HURMURI käynnistyi keskiviikkona Vermossa takarivistä todella verkkaisesti ja laukkasi vielä kulisseissa 1200 metriä ennen maalia. Loppua Nevan Hurmuri latoi kuitenkin taustalla ihan vauhdikkaasti, ja nyt oriilla on kuukauden paussilta starttikin kropassa. (6) TUPETTAJA pääsee auton takaa reippaasti matkaan ja voi keikkua kärkikahinoissa alusta loppuun. (7) I.P. MAINE kaipaisi loppuun lisää puristusta, mutta toisaalta ravivarmuus sekä suoritusvarmuus ovat tähän lähtöön hyviä valttikortteja. (5) KIPINÖIVÄ tulee yleensä rehdisti maaliin asti, mutta on niin epävarma, että putoaa B-ryhmään.

Lähtö 02

A) 9,7
B) 3,1,2,5,6,8,10,4
C) 11,12

Toisessa lähdössä A-ryhmään kohoavat Koivusten ajokit. Olli Koivusen ohjastama (9) LOCUSTA päätti viime kautensa kahteen tyylikkääseen voittoon. Joulukuisessa Porin kisassa Locusta hyökkäsi hänniltä 3. ulkoa 1300 jäljellä, eteni puolimatkassa 2. radalle ilman selkää ja irrotteli loppusuoralla helppoon voittoon. Vastus on nyt viime kilpailuja kovempi, mutta silti Locusta on takarivistäkin suosikki. (7) BACKGAMMON GARDEN on lähdön toinen A-hevonen. Olli Koivunen on ajanut tamman uran kaikki aiemmat kilpailut, mutta nyt kun Olli on valinnut ajokikseen Locustan, niin Backgammon Gardenin kyytiin hyppää valmentaja Harri Koivunen. Moni epäili Backgammon Gardenin suoritustasoa hokkibalanssilla, mutta tamma näpäytti epäilijöitään tiistaina Teivossa kirimällä pirteästi ykköseksi. Balanssi kyllä sopii, kunhan vain juoksunkululliset asiat onnistuvat. (3) BOSSAROUND on pilannut urallaan paljon laukkoihin, mutta ravilla ruuna on hyvistä asetelmista täysin realistinen menestyjä. Teivossa kasiradalta matkaan joutunut Bossaround kiri joukon hänniltä ihan mukavasti viidenneksi hurjasti tämänkertaista kovatasoisemmassa lähdössä. (1) CASTANO ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa täysipainoisesti, mutta fyysisen vireensä puolesta vauhtikestävä Le Monteilin poika on valmis menestymään. (2) BRILLIANT SHADE voi saada nappireissun sisäradalla kärjen imussa, joten totosija on täysin realistinen tavoite. Alla oleva Turun kolmossija tuli nimenomaan sisäratajuoksulla 3. sisältä. (5) TSARINA sijoittui viimeksi Lahdessa johtopaikalta kakkoseksi. Nyt rima on korkeammalla, mutta tamma on ihan hyvä haastaja.

Lähtö 03

A) 10,1,2,8
B) 7,11,4,6,3
C) 9,5

Kylmäveritammojen lyhyen matkan tasoitusajossa A-ryhmään nousee neljä hevosta, ja suosikkeja löytyy kaikilta paaluilta. (10) JONNIN JOUTAVA kukisti viimeksi Kuopiossa niin kovan porukan, että vauhdikas ja pikamatkalla mainiosti viihtyvä tamma kohoaa 40 metrin takamatkaltakin suosikiksi. Mikäli Jonnin Joutava ei joudu matkalla liikenneruuhkiin, on se loppukirissä todella vahvoilla. (1) PIHLAJAN HILIMA ja (2) NIEMEN IIDA pääsevät matkaan huippuasetelmista. Ravilla tämä kaksikko vallannee piikki-selkä –asetelmat, minkä jälkeen molemmat pysyvät paljoon. Pihlajan Hiliman voittamassa Forssan kisassa päätöspuolikas kellotettiin peräti 1.24-kyytiseksi, eikä Jenny Honkosen valmennettava ollut edes kärjessä päätöspuolikkaalle lähdettäessä. Niemen Iida kokee mielenkiintoisen kuskivahvistuksen. (8) LURAUS on lähdön neljäs A-hevonen. Luraus ei ole mikään loppumetrien leijona, mutta vauhtivarat kyllä riittävät ja pikamatka on plussaa. Luraus sijoittui viime vuonna Villinmiehen Tammakilpailussa hienosti viidenneksi. B-ryhmän avaava (7) AAMUN KIMALLUS kilpailee vahvassa nousuvireessä ja on onnistuessaan potentiaalinen yllättäjä. Viimeksi Teivossa Aamun Kimallus laukkasi loppusuoralla rahasijan etsiessään hyvävoimaisena vapaata kiriväylää. (11) VALLE SAGA laukkasi keskiviikkona Vermossa lopussa kärkirintamasta menettäen todennäköisesti kolmannen sijan. Tehtävä ei ole yksinkertainen, mutta totosija ei kuitenkaan yllättäisi. (4) MARANNA sijoittui viime vuonna Tammaderbyssä viidenneksi, mutta hyppy on ollut kovin herkässä.

Lähtö 04

A) 2
B) 9,5,8,7,3,1,6,4,12,10,11
C) –

Päivän ensimmäinen troikkalähtö on tosi tasainen, eikä mukana ole yhtään täyttä statistia. (2) PIECE OF BATTLE ei aina laita itseään täysillä likoon, mutta hevosessa on kyllä paljon potentiaalia, ja varsinkin mielipaikalleen keulaan päästessään ruuna voisi ihan hyvin aloittaa neljävuotiskautensa voitolla. Markku Niemisen valmennettava selviytyi johtopaikalta Kymenlaakso-ajon finaaliinkin hävitessään karsintalähdössä vain Cupido Combolle. Haastajien ryhmä on siis kuitenkin leveä. (9) AMILAKVARI olkoon niukka kakkosrankkaus. Se laukkasi JouluCupin finaalissa jo ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen, mutta karsintalähdössä ruuna hävisi 2. ulkoa loppusuoran mittaisella kirillä vain keulasta voittaneelle Uptown Kempille. Keskipitkä matka on ilman muuta vahvan puurtajan mieleen. Teivossa 22. päivä marraskuuta Amilakvari kamppaili tiukasti voitosta yhdessä viime aikoina vauhdilla sarjoissa nousseen Kratos di Quattron kanssa, vaikka taivalsi toista rataa ilman selkää. (5) MIRAGTION voitti joulukuun Porin kilpailunsa johtopaikalta Olli Koivusen ajamana täysin hallitusti, ja nyt kuski on vieläkin parempi, kun ohjiin nousee maamme ykkösohjastaja Santtu Raitala. Toki vastuskin on nyt selvästi tiukempi. (8) LEONORE CROWN oli viimeksi Teivossa 2. sisältä positiivinen kolmas. Tätä ennen tamma jäi Porissa kolme kertaa peräkkäin toisen radan vetojuhdaksi. (7) MALALA BOKO pystyy menestymään, mikäli juoksu onnistuu seiskaradalta. Paikka johtavan rinnalla voisi kuitenkin olla tässä tehtävässä ihan kärkisijoja ajatellen liian vaativa. Porissa 4. päivä joulukuuta Malala Boko kiersi 12-radalta ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa, minkä jälkeen jatkoi 2. rataa ilman selkää. Lopputuloksena oli neljäs sija Miragtionin voittamassa lähdössä. (3) MICO MICK ei ole mielimatkallaan, mutta voi saada kolmosradalta hyvän juoksun, jolloin on yksi monesta mahdollisesta. (1) WHISKEY IN THE JAM voi saada ykkösradalta nappireissun. Voitto vähän yllättäisi, mutta totosija ei näistä asetelmista lainkaan.

Lähtö 05

A) 4,10,12,2
B) 6,7,5,8,1,11
C) 3,9

YYTERI VIRKISTYSHOTELLI –LÄHTÖ/HAASTAJADIVISIOONAKARSINTA. Toto75-kierros käynnistyy aika haastavalla lähdöllä, sillä käytännössä jokaisella on omat kysymysmerkkinsä. (4) WINNERS LANE on mukana tosi sopivassa lähdössä, ja lähtöasetelmatkin ovat kokonaisuudessaan vahvasti ruunan puolella. Missään tapauksessa edes keulaan pääsy ei ole poissuljettua, vaikkei ruuna lähdön nopein avaaja olekaan. Alla oleva kahden kuukauden tauko sekä erityisesti hokkibalanssi aiheuttavat kuitenkin omat riskitekijänsä. (10) DAINAMIN olisi ollut hyvältä eturivin paikalta pikamatkalla keulapsyykillä selkeä ykköshevonen, mutta takarivistä on omat haasteensa, vaikka sinänsä selkäjuoksu sopii tammalle vähintään yhtä hyvin kuin keulajuoksukin. Kymppiradalta juoksu voi toki mennä tuurien ollessa kohdallaan tosi sujuvastikin. Viimeksi Kuopiossa Dainamin matkasi 3. ulkona, mistä rynnisti kalkkiviivoilla ykköseksi. (12) KYLE WEB lienee koko lähdön kovakuntoisin. Alla oleva Vermon JouluCupin finaalin kuudes sijakin tuli juoksunkulku huomioiden mainiolla suorituksella. Piippuhyllyn paikalta tehtävä ei ole yksinkertainen, mutta kovakuntoinen Timo Korvenheimon valmennettava kuuluu kaikille lapuille. (2) BURNOUT saa neljäntenä paikan A-ryhmästä, sillä pikamatka suosii kakkosradalta liikkeelle pääsevää nopeaa avaajaa, jolla on hyvät saumat juosta joko keulassa tai 2. sisällä. (6) MR NOON kohdalla jouluun kilpailut jättivät toivomisen varaa, mutta ainakin sitä ennen ruuna kilpaili oivassa vireessä. Pikamatka sopii nopealle hevoselle. (7) GOT TO GOO on huonosti sarjassa sisällä, lähtöpaikka on haastava eikä pikamatkakaan ole ruunan bravuuri. Fyysinen vire on kuitenkin kohdallaan. (5) MAKEMAKE ei päässyt tulemaan viimeksi Kuopiossa Dainaminin voittamassa lähdössä lopussa vapaasti. Kunnon pakkaskeli on ruunan mieleen. (8) SUPER TOPAZ ei ole ollut viime starteissa ihan parhaimmillaan, mutta tamman viime kausi oli kokonaisuudessaan mainio. Myös (1) VOLUME ACE ja (11) ENZO VICTORY ovat pelihevosia tässä tasaisessa lähdössä.

Lähtö 06

A) 1,11
B) 9,3,2,10,6,5,8,12
C) 4,7

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ/NOUSIJADIVISIOONAKARSINTA. A-ryhmään nostetaan kaksi neljävuotiaaksi kääntynyttä hevosta, jotka kilpailevat vielä kykyihinsä nähden edullisissa sarjoissa. (1) WILIAM WAY kilpaili 3-vuotiaana hyvällä statistiikalla, sillä yksitoista kilpailua toi kolme voittoa sekä kaksi kakkossijaa. Mavens Wayn poika väläytteli osaamistaan ikäluokkatasollekin, ja esimerkiksi Teivon Kriterium-kokeessa 13.8. se hävisi vain Kriteriumissa neljänneksi sijoittuneelle Crepe Matchille. Asioiden mennessä nappiin Wiliam Wayn voittosumma voisi olla jo paljon korkeampikin. Mikäli Wiliam Way onnistuu pitämään ykkösradalta johtopaikan hallinnassaan, on se normaalitasolla suorittaessaan tässä lähdössä oikein vahvoilla. Ei Wiliam Way toki missään tapauksessa keulariippuvainen hevonen ole, mutta johtopaikan menettämisen jälkeen avaimet eivät olisi pelkästään omissa käsissä. (11) STONECAPES VIOLET on toinen kova neljävuotias. Antti Veteläisen valmennettava jyräsi joulukuussa Teivossa johtavan rinnalta hallittuun voittoon. Stonecapes Violet voitti Tammakriteriumin karsintalähdön ylivoimaisesti ja sijoittui sitten finaalissa mukavasti viidenneksi, joten kykyjä löytyy. Stonecapes Violetilla voi tehdä tarpeen vaatiessa jo hyvissä ajoin ratkaisuja, ja mikäli Porin kaarteet eivät tuota ongelmia, pystyy Ari Moilasen ajokki hankalalta lähtöpaikaltakin paljoon. B-ryhmästä löytyy monta hyvää haastajaa. (9) VIKENS ULTRA on hieman omalaatuinen hevonen, joka hyvänä päivänään pystyy tuliseen loppukiriin. Marraskuisessa Turun Voimaeläincupin finaalissa Vikens Ultra hävisi ainoastaan Celsius Evolle sekä Piccadillylle. (3) PRECIOUS ROCK ja (2) GLIDING STAR ovat varsin varmoja suorittajia, ja molemmat pääsevät liikkeelle hyvistä asetelmista. (10) FATHER’S HOPE oli välillä kaukana parhaastaan, mutta viimeksi Teivossa tamma kiri loppusuoralla säästöreissun jälkeen pirteästi ykköseksi, vaikka sarja oli rahallisesti todella epäedullinen. (6) JENNY FLEX on jo pitkään suorittanut mukavasti, joten uran avausvoitto Vermossa 2. sisältä oli täysin ansaittu. Nyt juoksusta tullee kuitenkin paljon hankalampi. (5) SPIN EIGHT on napannut jo kuusi peräkkäistä totosijaa. Nyt rima nousee selvästi, mutta ei totoputken jatkaminen silti mahdotonta ole.

Lähtö 07

A) 16,3,15
B) 2,8,5,11,14,10,9
C) 12,7,6,13,4

GOMEE RAVIRATA –LÄHTÖ/TAMMADIVISIOONAKARSINTA. Jo yksitoistavuotiaaksi varttunut (16) ICE WINE on jälleen kerran kohonnut hienoon talvivireeseen. Teivossa 10. päivä joulukuuta Ice Wine kiri kutakuinkin tämän kaltaisessa lähdössä hienosti ykköseksi, ja mikäli vain juoksunkululliset asiat yhtään onnistuvat, on Yankee Gliden tytär nytkin loppukirissä huippuvaarallinen. Viimeksi Vermossa Ice Wine avasi auton takaa kovinta vauhtia, muttei kuitenkaan päässyt laskeutumaan ykkösradalta matkaan lähteneen EL Indeedin etupuolelle ja joutui tyytymään tämän selkään, mistä ei saanut lopussa mahdollisuutta. (3) CREDIT TO EASY pääsi etenemään Turussa takarivistä huolimatta toista rataa pitkin todella sujuvasti johtopaikalle 1400 jäljellä, minkä jälkeen kaikki oli helppoa. Credit To Easyllä on nytkin loistosauma keulajuoksuun, ja Joni-Petteri Irrin valmennettava jää rankingissa vain niukasti Ice Winen takapuolelle. Suomeen palannut (15) CLUB NORD ELIT on sitten lähdön kolmas A-hevonen. Jo yli 220 000 euroa urallaan tienannut tamma on tähän lähtöön tosi kovaluokkainen hevonen. (2) MIYA GRAN voitti Seinäjoella kahden kuukauden tauolta Tammasarjan 600 metrin kirillä 3. ulkoa. Nyt rima nousee hurjasti, mutta kyllä tamman suoritustasonkin pitäisi olla startti kropassa vielä Seinäjokea parempi. Lähtöasetelmatkin ovat Cookie Girlin poisjäännin myötä mainiot, joten Tommi Ala-Nikkolan suojatti lähtee haastamaan kovia suosikkeja. (8) CALISTA kiri Lahdessa 3. ulkoa mukavasti kolmanneksi häviten vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille Digthislassille sekä Credit To Easylle. Päätöspuolikas oli peräti 10,5-vauhtinen, joten tempokin oli täysin keulahevosten puolella. Calista kykenee nappireissun jälkeen terävään loppukiriin. Pakkaskelikin on tammalle plussaa. (5) SAHARA MAGARIA on napannut kolme peräkkäistä kaksarisijaa, eikä ole juoksun luontuessa vailla mahdollisuuksia tässä aiempaa kovemmassakaan lähdössä. (11) TOUCH ME TOO jäi tiistaina Teivossa 3. sisälle pussiin kaikki voimat tallella. (14) ADRASTHEE valui viimeksi Mikkelissä 2. sisältä sammuvan takana kauas viimeiseksi ja sai tilaa vasta 500 jäljellä. Päätöspuolikas sujui näyttävästi 11,8-vauhdilla ja tamma ehti vielä hienosti kakkoseksi. Kunto on huipussaan, mutta toki nyt asetelmat isossa lähdössä takamatkan viitosradalta ovat todella haastavat, kun sarja on rahallisestikin kovin epäedullinen.

Lähtö 08

A) 4
B) 1,3,6,8,5,9,11,12,10,2,7
C) –

OP LÄNSI-SUOMI –LÄHTÖ/PRONSSIDIVISIOONAKARSINTA. Toto4-pelin avauskohteessa (4) MANDELA ZON on maistuva ykkösrankkaus. Vaikka ori jäi viimeksi Kuopiossa seitsemänneksi, on Reima Kuislan suojatti kohonnut loistovireeseen. Viimeksi Kuopiossa kaikki meni pieleen; ensin alkumatka meni raskaaksi ja sitten kirivaihekaan ei mennyt alkuunkaan sujuvasti, koska kiriin olisi pitänyt lähteä uudelleen jo 900 metriä ennen maalia. Vaisusta sijoituksesta huolimatta hevosesta jäi oikein hyvä vaikutelma. Seinäjoella 13.12. Mandela Zon hävisi 2. radalta ilman selkää vain keulasta voittaneelle Thai Profitille. Tällä kertaa Mandela Zonin ohjiin kohoaa maamme ykköskuski Santtu Raitala, ja valjakon yhteistyötä odotetaan suurella mielenkiinnolla. Mandela Zonille sopii niin keula- kuin selkäjuoksu. Tässä voisi olla paikka edetä johtopaikalle, ja varsinkin silloin Maharajahin pojan ohittaminen olisi normaalivauhtisessa juoksussa todella hankalaa. (1) RARITY RED ei saanut viimeksi Turussa statistilta johtopaikkaa, ja kun Olli Koivunen ei meinannut tätä uskoa, meni avaus turhan pitkäksi. Niinpä kirivaiheen taipuminen oli täysin ymmärrettävää. Huippupaikalta Rarity Redillä on mainio tilaisuus palata takaisin menestyskantaan. Lähtökohtaisena ajatuksena juoksunkulun suhteen on se, että Mandela Zon etenee keulaan ja Rarity Red juoksee tämän takana. Ei Rarity Redillä keulasta ajaminenkaan toki yllätyksenä tulisi. (3) TROUBLE LEADER on ollut talven starteissaan koko ajan tasaisen hyvä. Viimeksi Oulussa Trouble Leader kipusi kolmatta rataa pitkin 2. radan vetojuhdaksi 1500 jäljellä ja kamppaili siitä tiukasti kärkirintamassa yhdessä Vesuvio Wise L.:n sekä Ilos Silmarillionin kanssa. Trouble Leader ei ole kovin nopea avaaja, joten keulaan se ei luultavasti pääse, mutta joka tapauksessa lähtöasetelmat ovat nyt merkittävästi paremmat kuin pitkään aikaan. (6) MR BIG MONEY on voitokas hevonen ja oikein mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Ennakkokommenttien mukaan ruuna ei ole suoraan tauolta ihan huippuiskussa, mutta kyllä se silti perushevosia on. (8) YOLO SAVOY pystyy juoksun luontuessa menestymään, mutta toki kasiradan lähtöpaikka laskee osakkeita. Alla on kahden kuukauden taukokin, eikä sitäkään ainakaan eduksi voi laskea. (5) CLAUDE P.HILL on ollut monessa kilpailussa epäonninen. Ruuna on täysin realistinen totohevonen. (9) GREAT FATHER kilpailee nousuvireessä, mutta toki voitto yllättäisi.

Lähtö 09

A) 15
B) 14,4,1,9,2,7,12,6,13,11,5,16
C) 3,8

VALTRA-LÄHTÖ/NOUSIJA- VS. HAASTAJADIVISIOONAKARSINTA. Ei Toto75-lähdön voittaminen takamatkan takarivistä koskaan yksinkertaista ole, mutta (15) TULIPIIRTO kilpailee niin hienossa vireessä, että on asetelmista huolimatta selvä suosikki. Vahva ori jaksaa kyllä tehdä haalarihommiakin. Aimo Vuorisalon valmennettavan taulussa on kolme voittoa sekä kaksi kakkossijaa. Molemmissa kakkossijoissa edellä maalissa on ollut viime vuonna peräti kaksitoista kertaa voittanut Suvionni. Nyt vastassa ei ole likimainkaan samankaltaista täryjyrää. Esimerkiksi viimeksi Teivossa muut hävisivät Suvionnille ja Tulipiirrolle todella paljon. Tulipiirto kelpaa asetelmista huolimatta luottohevoseksi kaikkiin pelimuotoihin. Haastajaryhmän aloittavat (14) PATE POLLEA ja (4) TULI ULJAS. Tämä kaksikko otti tiukasti toisistaan mittaa jo Turussa 30. päivä joulukuuta. Silloin johtavan rinnalta 600 metriä ennen maalia kärkeen siirtynyt Tuli Uljas tuli sisukkaasti maaliin asti, mutta Pate Pollea hankki kuitenkin loppusuoralla varmasti otteen. Tiistaina Teivossa Tuli Uljas sijoittui johtopaikalta kakkoseksi Ohikiitävälle häviten. Pate Pollean kannalta lähtöpaikka on takarivistä huolimatta ihan hyvä, sillä keskinkertainen avaaja on heti valmiiksi parijonon toisella radalla ja siitä voi sitten sopivan tilanteen tullen lähteä tekemään ratkaisuja. Tuli Uljas on ravia kiihdyttäessään lähdön todennäköisin keulahevonen. Edellä mainitun kaksikon kanssa samaan ryhmään kuuluu vielä (1) KOTIRANNAN ILO. Laukkariski on aina läsnä, mutta muuten tamma on suorittanut jo pidemmän aikaa mukavalla tasolla. (9) HURMAN VIESKER on vaikea arvioitava. Se laukkasi Teivon tauoltapaluussaan heti lähtösuoralla ratkaisevan pahoin. Ruuna tuli kuitenkin kulisseissa ihan mukavalla tyylillä maaliin. (2) KILUN POIKA eteni Seinäjoella johtopaikalle ennen avauspuolikkaan täyttymistä ja kontrasi lopussa ykköseksi jo edellä käynyttä Huima Hermannia vastaan. Vastus kovenee, mutta kuntokäyräkin osoittaa ylöspäin. (7) KOPSU oli Turussa kirivaiheessa vaisu, mutta eiköhän suoritustaso ole nyt startti kropassa selvästi parempi. Mikäli Kopsu selvittää voltin kakkosradan ravilla, ei totosijakaan yllättäisi. (12) OHIKIITÄVÄ kukisti Tuli Uljaksen tiistaina Teivossa, mutta juoksukin meni toista rataa pitkin jouhevasti. Nyt hitaalla avaajalla on paljon kierrettävää edessään, mikäli mielii otella totosijoista.

Lähtö 10

A) 1,5,9,12
B) 11,15,7,16,6,10,13,3,2,4,8,14
C) –

PORIN RAVIT –LÄHTÖ/PRONSSI- VS. HOPEADIVISIOONAKARSINTA. A-ryhmään erottuu neljä näistä asetelmista täysin tasavertaista voitontavoittelijaa, joiden rankingjärjestys voisi olla ihan mikä tahansa. (1) HOTLINKI olkoon rankingin ykköshevonen, koska pääsee suosikkinelikosta ainoana matkaan paalulta. Hotlinki ei ole nopea avaaja, mutta paalulla on sellaisia hevosia, että edes keulapaikalla juokseminen ei ole poissuljettu vaihtoehto. (5) JULMIN vasta palailee todella pitkältä tauolta, ja eiköhän startit vie hyvää hevosta koko ajan eteenpäin. Viimeksi Vermossa Julmin sijoittui johtavan takaa neljänneksi Hissun Turbolle, Pauhikselle sekä Säföörille häviten. (9) MOE TJALVE sijoittui kyseisessä Vermon kisassa viidenneksi, ja suoritus oli oikein mallikas. Moe Tjalve juuttui kiertämään kolmatta rataa ja laukkasi lopulta kärjen rinnalta 1500 jäljellä, minkä jälkeen peruutteli kymmenen hevosen lähdössä porukan viimeiseksi. Pieleen menneestä alusta huolimatta Moe Tjalve kiri vielä hyvin viidenneksi. Saa nähdä, miten juoksu lähtee voltin viitosradalta luontumaan, mutta joka tapauksessa kunto on parhaalla tolalla kuin Suomessa koskaan aiemmin, ja keskipitkä matkakin on plussaa. (12) SÄFÖÖRI on neljäs kova A-hevonen. Se kiri viimeksi Vermossa 4. ulkoa mukavasti kolmanneksi kukistaen johtavan takana matkanneen Julminin kalkkiviivoilla. Juoksu voi ihan hyvin mennä takarivistäkin sujuvasti. Turun marraskuinen pitkän matkan kakkossija osoitti, että nämä tavallista pidemmätkin matkat sopivat hyvin. (11) HAUKELI EXPRESSEN hävisi viimeksi Vermossa täysin selityksittä Säföörille, Julminille sekä Moe Tjalvelle. Haukeli Expressen pystyy kyllä parempaankin, mutta ei ruunaa voi varsinkaan viime startin jälkeen A-ryhmään asti nostaa. (15) WAUHTI menestyi viime vuonna hienosti, mutta ei tämä keskipitkä matka missään tapauksessa plussaa ole. Keskipitkä matka yhdistettynä kahden kuukauden taukoon sekä takarivin lähtöpaikkaan tekee sen, ettei Wauhti ole tällä kertaa kuumimpia suosikkeja, mutta ihan hyvä haastaja kuitenkin. (7) KARLO ei ole ollut viime starteissa parhaimmillaan, mutta joka tapauksessa keskipitkä matka sekä kunnon pakkanen ovat plusmerkkisiä asioita. (16) GRISLEPRINSEN G.L. aloittaa uusista käsistä ja on vaikea arvioitava. (6) M.A. PISTE, (10) LAYLA ja (13) NAPUTUS ovat hyviä tammoja, joille matkakin sopii, mutta ihan voitto on kuitenkin tällä kertaa tiukassa.

Lähtö 11

A) 10,3
B) 1,2,11,9,5,12,7
C) 4,8,6

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ/KULTADIVISIOONAKARSINTA. Päivän kovimmassa lämminverilähdössä A-ryhmään erottuu selkeästi kaksi hevosta. (10) SELMER I.H. ja (3) HIERRO BOKO ottivat toisistaan mittaa jo Uumajassa 25. päivä joulukuuta. Silloin ensimmäisellä takasuoralla takarivin lähtöpaikasta huolimatta todella sujuvasti keulaan edennyt Selmer I.H. voitti, mutta 2. rataa ilman selkää taivaltanut Hierro Boko haastoi sen tosissaan ja kaksikko tuli maaliin käytännössä täysin tasapäin. Luvassa voi hyvinkin olla tämän kovan kaksikon hieno uusintaottelu. Selmer I.H. on osoittanut viihtyvänsä myös Porissa, sillä ruunahan voitti huhtikuussa Kultaloimi-ajon johtopaikalta täysin hallitusti ennen Next Directionia. Silloin vakio-ohjastaja Samu Sundqvist ajoi, kun nyt ohjiin nousee Rovaniemellä joulukuussa ruunalla voittanut Hannu Torvinen. Hierro Bokosta mainittakoon, että se kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Suomessa pikamatkalla. (1) TARGET KRONOS on huippupaikalla ja mielimatkallaan, eikä ole millään tavoin poissuljettua, että ruuna riittäisi näistä asetelmista jopa kovalle suosikkikaksikolle. Viimeksi Turussa kaikki meni pieleen, kun rengasrikon myötä hevoselle oli vaihdettava kärrytkin juuri ennen lähtöä ja sitten vielä startissa lähti kenkä. Huippupaikalta matkaan pääsevä (2) CASH MAKER sekä Selmer I.H.:n tallikaveri (11) NOLIMITJIMMIT kärkkyvät myös tiukasti totosijaa. (9) NARZARIO on lähdön selvästi nuorin sekä kokemattomin ja samalla myös vähärahaisin hevonen. Vielä tässä kohtaa voitosta kamppaileminen yllättäisi, mutta hevosessa on kyllä paljon potentiaalia. Lähtöpaikka Target Kronoksen takana on ihan hyvä ja antaa mahdollisuuden otella sijoituksista kärjen tuntumassa. Tallikaverukset (5) HAZELHEN HERMES ja (12) SAHARA SANDSTORM ovat rehtejä työmyyriä, mutta pikamatka ei ole niiden bravuuri, ja erityisesti Sahara Sandstormin kohdalla lähtöasetelmatkin ovat todella haastavat. (7) EVALUATE palaa esillä olleiden kommenttien perusteella radoille matalalla profiililla.

TOTO75 (lähdöt 5-11)

Pieni systeemi
I 2,4,10,12 (6,7)
II 1,11 (9,3)
III 3,15,16 (2,8)
IV 4 Mandela Zon (1,3)
V 15 Tulipiirto (14,4)
VI 1,5,9,12 (11,15)
VII 3,10 (1,2)
192 riviä*0,05 euroa = 9,60 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,4,5,6,7,8,10,11,12 (3,9)
II 1,2,3,9,11 (10,6)
III 3,15,16 (2,8)
IV 4 Mandela Zon (1,3)
V 15 Tulipiirto (14,4)
VI 1,5,7,9,11,12,15,16 (6,10)
VII 3,10 (1,2)
2400 riviä*0,05 euroa = 120 euroa

TOTO4 (lähdöt 8-11)

Pieni systeemi
I 4 Mandela Zon (1,3)
II 15 Tulipiirto (14,4)
III 1,5,9,12 (11,15)
IV 3,10 (1,2)
8 riviä*1 euro = 8 euroa

Suuri systeemi
I 4 Mandela Zon (1,3)
II 15 Tulipiirto (14,4)
III kaikki
IV 1,2,3,10,11 (9,5)
80 riviä*1 euro = 80 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 10-11)

Pieni systeemi
I 1,5,9,12
II 3,10
8 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,5,7,9,11,12,15,16
II 1,3,10
24 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 4)

Pieni systeemi
I 2 Piece Of Battle
II 1,3,5,7,8,9
III 1,3,5,7,8,9
30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 2 Piece Of Battle
II 1,3,4,5,6,7,8,9
III kaikki
80 yhdistelmää*0,50 euroa = 40 euroa

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 3,16
II 3,15,16
III 2,3,5,8,11,14,15,16
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 3,15,16
II 2,3,5,8,11,14,15,16
III 2,3,5,8,9,10,11,14,15,16
168 yhdistelmää*0,50 euroa = 84 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 15 Tulipiirto
II 1,4,14
III 1,2,4,7,9,14
15 yhdistelmää*0,50 euroa = 7,50 euroa

Suuri systeemi
I 15 Tulipiirto
II 1,2,4,7,9,14
III 1,2,4,5,6,7,9,11,12,13,14,15,16
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 3,10
II 3,10
III 1,2,11
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 3,10
II 1,2,3,10,11
III 1,2,3,5,7,9,10,11,12
56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.