PELIVIHJEET ÄIJÄ-RAVIT 17.2.2023

Lähtö 01

A) 6
B) 1,5,7,9,2,10,3
C) 8,4

Läpi talven nousujohteisia suorituksia tehnyt (6) NEITI FORMULA sai viimeksi Forssassa ohjiinsa Hannu Torvisen, ja tuloksena oli heti uran avausvoitto. Neiti Formula eteni 40 metrin takamatkasta huolimatta johtopaikalle jo 1500 metriä ennen maalia, minkä jälkeen hallitsi lähdön tapahtumia varmaan tyyliin. Hannu Torvinen jatkaa nytkin Heli Erkkilän valmennettavan ohjissa, ja haavereitta toinen peräkkäinen voitto on vahvasti haarukassa. (1) EKA KÄRKI hävisi uran avauksessaan Forssassa vain Neiti Formulalle. Viimeksi Turussa kolmossija oli heikkotasoisessa lähdössä pettymys, mutta joka tapauksessa Erikassonin poika jatkoi totokannassa. Eka Kärki on näistä asetelmista selkeä kakkosrankkaus. (5) VARJOANNA aloitti uransa joulukuussa keulakolmosella. Viikko sitten Turussa Varjoanna oli täysin sekaisin ja laukkaili muista jääneenä nopeasti hylkäykseen. Lähtö uusittiin viimeksi kerran, ja ainakaan viimeksi Varjoanna ei tätä kestänyt, joten tamman kannalta heti ensimmäisellä kerralla matkaan pääseminen olisi eduksi. (7) JONTTANEN ei alla olevassa Turun kakkossijassaan mitenkään suuremmin loistanut, mutta eiköhän tuore startti kropassa terävöitä menoa, eikä kaksarisijoitus nytkään yllättäisi. (9) EERON TULI on toivottoman epävarma, ja kyllä epäonnistuminen on nytkin onnistumista todennäköisempi vaihtoehto. Ravilla uran ensimmäinen kaksarisijoitus olisi kuitenkin hyvinkin mahdollinen. Viimeksi Forssassa Eeron Tuli laukkasi alussa lievästä häiriöstä, mutta nousi vielä nytkin vastassa olevien Neiti Formula ja Eka Kärki jälkeen kolmanneksi. Päätöskierroksen Eeron Tuli kulki 34,0-vauhdilla. (2) EKA PATU kohdalla otteet eivät ole olleet vielä niin hyviä kuin korea statistiikka antaisi ymmärtää, mutta näistä asetelmista menestyminen on silti täysin mahdollista. Myös 60 metrin takamatkalta matkaan kiihdyttävä (10) SANTAKUOPAN KUNKKU on ihan varteenotettava totokandidaatti. Ruunalla on allaan uransa toistaiseksi paras suoritus.

Lähtö 02

A) 8
B) 9,11,7,3,6,4,16,15,10,12,14,5,13
C) 2,1

Aloittelevien lämminveristen lähdössä (8) BULLET CAVIAR tavoittelee onnistuessaan tiukasti uransa avausvoittoa ja on lähdön ainoa A-hevonen. Alla on pelkästään positiivisia suorituksia. Viimeksi Teivossa Bullet Caviar haki rytmiä niin lähtösuoralla kuin ensimmäisessä kaarteessa, mutta selviytyi kuitenkin Eagle Ordenin taakse 2. sisälle. Tuo paikka osoittautui kuitenkin loukkupaikaksi. Bullet Caviar jäi 2. sisälle niin hyvävoimaisena pussiin, että tilaa saadessaan Minna Niinikosken valmennettava olisi todennäköisesti voittanut. Antti Teivainen jatkaa viime startin tavoin ruunan ohjissa. (9) NEPTUNUS LUXI on melko selvä kakkosrankkaus. Suurempi loistokkuus on vielä puuttunut, mutta kokonaisuudessaan suunta on kuitenkin ollut hiljalleen ylöspäin. Kapasiteettia on paljon nähtyä parempaankin, ja joka tapauksessa tämänkertainen tehtävä on kiihdytysvaiheen sujuessa ja juoksun muutenkin luontuessa varsin sopiva. Viimeksi Turussa vastus oli merkittävästi kovempi. (11) DISCO INFERNO kiri viimeksi Forssassa loppua taustalta selvästi lähdön kovinta kyytiä, muttei aivan ehtinyt ykköseksi, vaan jäi tasaisessa rintamassa kolmanneksi. Päätöspuolikkaan kaukaa taustalta yhdeksänneltä sijalta 400 metriä ennen maalia kirinsä aloittanut ruuna kulki 15,9-kyytiä. (7) ROCK’N ROLL AX vaikuttaa vielä jonkin verran epävarmalta, mutta Teivon voittojuoksun perusteella ruuna pystyy ottelemaan ravia kulkiessaan kärkisijoista. (3) WILL COGER napannee alussa pieneltä paalulta keulapaikan ja juossee lopultakin joko keulassa tai 2. sisällä. Ruuna lukeutuu ilman muuta pelihevosiin. Myös (6) SUNNY FLAME on syytä huomioida ajoissa, sillä puolentoista kuukauden tauolta palaava tamma on välillä väläytellyt ihan mukavia otteita. Viimeisimpien starttien kaltaisena Sunny Flame ei tosin pärjää. (4) PRIMUS QUO VADIS ja (16) EJNAR V.SILVIO eivät lukeudu ihan kuumimpien suosikkien joukkoon, mutta molemmat palaavat usean kuukauden tauolta, joten toki vire on voinut mennä parempaan suuntaan.

Lähtö 03

A) 3,2,7
B) 4,5,6,1
C) –

Suosikkikolmikko erottuu selvästi muusta porukasta, ja voidaan ilman muuta pitää yllätyksenä, mikäli voittaja ei löydy tästä kolmikosta. Koko kolmikko kohtasi toisensa jo kaksi viikkoa sitten Forssassa. (3) EDWARD SNIPES kohdalla kolmevuotiskausi oli lopulta selkeä pettymys, vaikka saldo sinänsä olikin ihan hyvä, sillä kymmenen kilpailua toi kaksi voittoa sekä kaksi kakkossijaa. Kauden aloitus antoi kuitenkin odottaa vielä paljon enemmän. Tämän neljävuotiskauden avaus Forssassa kaksi viikkoa sitten sujui ihan lupaavissa merkeissä. Edward Snipes puolusti ykkösradalta johtopaikan, mutta laukkasi ensimmäisen kaarteen alussa, minkä jälkeen peruutteli viimeiseksi. Sieltä Maharajahin poika nousi vielä mukavasti viidenneksi. Viimeiset 1500 metriä sujuivat 15,5-vauhdilla. Mikäli Edward Snipes otti startin oikealla tavalla, voi se pärjätä tässä pikamatkalla, vaikka jäisi johtavan rinnalle. Toki keulaan pääseminen olisi parempi vaihtoehto. (2) PIECE OF BATTLE on sekin oikein kelpo 4-vuotias, joka oli viime vuonna mukana Kymenlaakso-ajon finaalissakin. Viimeksi Forssassa Piece Of Battle oli jo tyytynyt paikkaan Edward Snipesin takana 2. sisällä, kunnes peri tämän laukattua johtopaikan ensimmäisen kaarteen alussa. Matkalla Business School antoi sen verran kovaa painetta, että se näkyi kirivaiheessa, ja Piece Of Battle joutui lopulta tyytymään kuudenteen sijaan. Piece Of Battlella on suosikkikolmikosta paras lähtöpaikka, ja saa nähdä, onnistuuko se kiihdyttämään näistä asemista keulapaikalle. (7) MICO MICK on edellistä kaksikkoa kaksi vuotta vanhempi. Se matkasi Forssassa 3. sisällä, siirtyi 2. ulos 700 jäljellä, jatkoi johtavan rinnalla 500 jäljellä ja lipui loppusuoralla varmaan voittoon ennen johtavan rinnalta kovan juoksun tehnyttä Business Schoolia. Mico Mick on nopea hevonen, jolle pikamatka sopii hyvin. Voi olla, ettei Olli Koivunen panosta pienessä lähdössä seiskaradalta starttiin, vaan pyrkii jättämään kaiken ruudin kirivaiheeseen. Mikko Aron tallin kaksikko (4) BEAST ACE ja (5) UP EASY kärkkyy sitten suosikkien epäonnistumista. Muuten näiden kukistaminen on kyllä tiukassa.

Lähtö 04

A) 12,4,10,7,3,1
B) 2,5,8,6,11,9
C) –

Toto5-kierros käynnistyy lämminveristen tammalähdöllä, joka on koko kierroksen tasaisin. Kyseessä on spårtrappa-lähtö, eli lähtöradat menevät voittosummien mukaan. Niinpä joukon isorahaisin (12) SAHARA MAGARIA joutuu lähtemään liikkeelle piippuhyllyn lähtöpaikalta. Sieltä on tietysti juoksunkulullisia haasteita, mutta muuten tehtävä on kyllä oikein sopiva. Viimeksi Turussa Sahara Magaria teki 5. ulkoa täysin rehdin kierroksen kirin ilman selkää sijoittuen viidenneksi huomattavasti tämänkertaista kovemmassa lähdössä. Päätöskierros sujui 14,3-vauhdilla. Ennen viime Turun kilpailua alla oli kaiken lisäksi kuukauden starttiväli, joten nyt viikon starttivälillä suoritustason pitäisi olla vielä selvästi parempi. (4) LEONORE CROWN on aika suoritusvarma tamma, vaikka sijoitukset ovatkin vaihdelleet. Viimeksi Forssassa Mythical Lindyn tytär hyökkäsi kaukaa 5. ulkoa 700 jäljellä ja nousi positiivisesti kolmanneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 15,9-vauhdilla. Näistä asetelmista kauden avausvoittoonkin on täydet mahdollisuudet. (10) EYES ON ALLEY on aloittanut pitkältä tauolta ihan mukavasti. Turusta irtosi heti kolmossija vain Perfect Chapmanille sekä Precious Rockille häviten, ja viimeksi Teivossa vastus oli oikein kovatasoinen. Eiköhän kuntokäyrä osoita starttien myötä edelleen ylöspäin, joten tässä tehtävässä Erkki Kujansuun valmennettava on vakava voitontavoittelija. (7) SHELBY RAY ei ole menestynyt aikoihin, mutta nyt vastus on sopivampi kuin viime starteissa, joten tammaan kannattaa suhtautua vakavasti. Alla olevan nelossijan perusteella kuntokäyräkin voisi olla vähän nousussa. (3) MILLION LIGHTYEARS on hieman kuumaluontoinen hevonen, joka rauhallisena pysyessään on yksi monesta mahdollisesta. Viimekertainen Seinäjoen kakkossija tuli 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Myös (1) IVONNE HOSS mahtuu mukaan A-ryhmään, vaikka alla on epäonnistumisia. Ykkösradan paikka on sekä uhka että mahdollisuus. (2) PORLA FUTURA on niin nopea avaaja, että voi onnistua ohittamaan Ivonne Hossin kiihdytyssuoralla. Tämä ei tietenkään nostaisi Ivonne Hossin osakkeita. Porla Futuran juoksu voi mennä nappiin, mutta tamma ei useinkaan ole ratkaisuvaiheessa mikään loppumetrien leijona ja putoaa siksi B-ryhmään. (5) CANTINA V.W. aloitti Suomen uransa todella vaisulla suorituksella ja on nyt iso arvoitus. Varmasti tamma pystyy nyt parempaan, mutta voittoa ajatellen viime startista on kyllä parannettava merkittävästi.

Lähtö 05

A) 12
B) 2,4,11,5,7,9,6,1,8
C) 10,3

Toisesta Toto5-kohteesta löytyy peräti kahdeksan erittäin realistista voitontavoittelijaa. Näistä (12) KILUN POIKA nostetaan hieman muiden yläpuolelle. Ruuna laukkasi viimeksi Vermossa hylkäykseen, mutta on muuten suorittanut ihan mukavasti. Seinäjoella 30. päivä joulukuuta Kilun Poika jäi jo loppukaarteessa Huima Hermannia vastaan alakynteen, mutta kontrasi vielä johtopaikalta niukkaan voittoon. Tammikuun Porin neljäs sija sekä Lahden viides sija tulivat laadukkaista Toto75-lähdöistä. Molemmilla kerroilla Kilun Poika juoksi keulassa ja suoritti muuten positiivisesti, mutta kummassakin startissa ravi hajosi kirivaiheessa. Kilun Poika on ilman muuta tulosriviään epävarmempi, mutta mikäli ruuna ravaa koko matkan, sen pitäisi kyllä pärjätä tällaisessa lähdössä 60 metrin takamatkaltakin. Suosikin jälkeen tulee peräti seitsemän hevosta, joiden rankingjärjestys voisi olla oikeastaan mikä tahansa. Niinpä jo Pieneen Toto5-vihjesysteemiin rastataan kahdeksan merkkiä. (2) MAININKI olkoon niukka kakkosrankkaus. Kahdella kolmossijalla kautensa aloittanut tamma on aika kankea kiihdyttäjä, mutta rytmin löydyttyä meno on kohentunut matkan edetessä selvästi. Viimekertaisessa Turun kolmossijassa Maininki kulki viimeiset 700 metriä 31,4-vauhdilla. (4) FIDELIINA on sekin aloittanut kautensa kahdella kolmossijalla. On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan vasta viisivuotiaan tamman kausi lähtee etenemään. (11) LANDEN VINKKA on pilannut viime kilpailuissa jatkuvasti laukkoihin. Hevosena ruuna on kyllä tähän lähtöön riittävä, kunhan vain askelrytmi on kohdallaan. (5) KIPINÖIVÄ on epävarma, mutta vauhtikestävä tamma, jolla on tapana tulla vahvasti maaliin asti. Viimeksi Vermossa uusi kuski ajoi kovin passiivisesti, ja loppukaarteen laukka kruunasi vielä epäonnistumisen. (7) HOTVILLE ei mennyt viimeksi Seinäjoella mihinkään. Ruunan suoritustasoa on vaikea arvioida, sillä joskus työnteko ei yksinkertaisesti kiinnosta hevosta lainkaan. Hyvän päivän sattuessa voittokin on kuitenkin täysin mahdollinen. Väkivahva (9) TÄHTI-KULKURI riittää kyllä onnistuessaan tällaisessa lähdössä kärkitaistoon, mutta alla on jo kolme peräkkäistä hylkäystä, ja käyttäytyminen näissä kilpailuissa on ollut täysin toivotonta. Myös (6) VIESKEEN APASSI lukeutuu pelihevosiin. Sen kohdalla osakkeet nousisivat tuntuvasti, mikäli ruuna onnistuisi etenemään mielipaikalleen keulaan.

Lähtö 06

A) 8
B) 6,4,2,10,3,5,9,7
C) 1,11

(8) RAY BOY on selkeä varmavalinta perjantai-illan Toto5-peliin, vaikka lähtöpaikka on huono, eikä taulussa näy tällä hetkellä yhtään ykkössijaa. Kyllä Ray Boy kuitenkin voittaa osaa – voittihan se viime vuonna peräti kaksitoista kertaa! Vaikka viime starteista ei siis ole tullut voittoja, on Ray Boylla allaan hyvät kuntonäytöt, ja tämänkertainen lähtö on tasoltaan äärimmäisen sopiva. Viimeksi Vermossa Ray Boy iski 2. ulkoa 400 jäljellä ja kiri hyvin kakkoseksi keulasta vakuuttaneen Jacques Hynemanin tuntumaan. Edellisessä Teivon kisassa Ray Boy kamppaili voitosta yhdessä Royalskyn kanssa. Sisäpuolella on muutama starttiraketti, mutta on täysin mahdollista, että Ray Boy on lopullinen keulahevonen. Selkäjuoksukin sopii kuitenkin aivan yhtä hyvin. Selvän suosikin jälkeen on paljon tasaisempaa, eikä rankingin tekeminen ole helppoa. Viime aikoina pääsääntöisesti Ruotsin puolella kilpaillut (6) CLAIRE DI QUATTRO olkoon niukka kakkosrankkaus. Viimeksi Uumajassa tempo oli lopulta kärjen tuntumassa matkanneelle tammalle liian kovaa, mutta muuten suoritukset ovat olleet jatkuvasti positiivisia. Claire di Quattro on nopea avaaja, mutta toki kuutosradan paikka aiheuttaa juoksunkulun suhteen riskitekijöitä, koska sisäpuolellakin on nopeita avaajia. (4) MR NOON avaa parhaimmillaan todella kovaa, ja Hannu Torvisen ajokki on ykkösvaihtoehto ensimmäiseksi keulahevoseksi. Selkäjuoksu sopii kuitenkin huomattavasti keulajuoksua paremmin, joten ainakin Ray Boylle johtopaikka olisi tarjolla. Mr Noon ei muutenkaan ole voittajatyyppiä, vaan seurailee paljon mieluummin. (2) EXCEPTIONAL on jäänyt kauden molemmissa kilpailuissa pussiin. Mikäli tamma pääsee iskemään lyhyellä kirillä kärjen tuntumasta, on sillä täydet kaksarisaumat. Myös (10) ERNA’S KING kuuluu edellisten kanssa samaan ryhmään. Se jäi toissakerralla Teivossa 2. sisälle niin hyvävoimaisena pussiin, että olisi kyllä tilaa saadessaan voittanut. Siihen nähden viimekertainen nelossija johtavan takaa oli lievä pettymys, mutta toki vastus oli viimeksi kovempi, ja starttivälikin oli päässyt vähän venymään. Nyt starttiväli on taas paljon sopivampi. (3) MARIAH’S BABY K.V. on yksi lähdön vauhdikkaista avaajista. Kunto on muuten ihan kelpo tolalla, mutta puristusta saisi löytyä enemmän. Myöskään (5) KNOWWHENTOHOLD’EM ja (9) NEO SÅNNA kohdalla kaksarisijoitusta ei voisi pitää yllätyksenä.

Lähtö 07

A) 3,9
B) 4,2,11,12,8,1,6,7
C) 10,5

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään erottuu selvästi kaksi hevosta. (3) EMBOSSED LEMON kilpailee mukavassa vireessä. Tiistaina Teivossa ruuna suuntasi 3. ulkoa selässä 3. radalle 800 jäljellä, jatkoi ilman selkää 400 jäljellä ja sijoittui kärkirintamassa Gliding Starin sekä Rocky Cobblerin jälkeen kolmanneksi. Pikamatka ja kolmosradan lähtöpaikka on ruunalle mainio alkuasetelma. (9) LET HER GO esiintyi viimeksi Turussa vahvasti edukseen. Se eteni ensimmäisen kaarteen lopussa johtavan rinnalle, mistä jyräsi hallittuun voittoon ennen keulassa juossutta Precious Rockia sekä viimeiseltä sijalta hyvin kirinyttä Perfect Chapmania. Lähtöasetelmien vuoksi rankingjärjestys on kuitenkin se, että Embossed Lemon on niukka suosikki ja Let Her Go sitten toinen kova A-hevonen. (4) HE’S A HORSE aloittaa tasaisen B-ryhmän. Se oli viimeksi Teivossa kirivaiheessa ponneton, mutta suoritustaso on vaihdellut ennenkin. Pikamatka sopii He’s A Horselle hyvin, ja juoksun mennessä nappiin ruuna voi haastaa kovat suosikitkin. (2) VIKENS ULTRA ei ollut viimeksi Vermossa parhaimmillaan, mutta mikäli ruuna otti kuukauden paussin jälkeisen startin oikealla tavalla, ei se ole tässä loistopaikalta lainkaan vaaraton. (11) MAMI CHULO on vähän lepsuillut kirivaiheessa, mutta viimekertaisessa montédebyytissä lepsuilusta ei ollut tietoakaan, vaan tamma vastasi varmaksi ykköseksi. Asetelmat eivät ole tällä kertaa Mami Chulon mieleen, mutta on mielenkiintoista nähdä, toiko välissä ollut montélähtö lisää puristusta myös kärrylähtöihin. Vauhdithan tammalla kyllä riittävät. (12) BWT DURACELL kiri viimeksi Seinäjoella Santtu Raitalan opastamana positiivisesti kakkoseksi. Asetelmat ovat haastavat, mutta huippukuski jatkaa ruunan ohjissa – tällä kertaa Hannu Torvinen. (8) MOONLIGHT BLACK on suorittanut kahdessa viime kilpailussaan selvästi paremmin kuin näitä edeltäneissä kilpailuissa. Toki näistä asetelmista ihan kärkeen yltäminen edellyttäisi kuitenkin todellista huippuonnistumista. (1) MR NICE WAY on starttiraketti, joten on mielenkiintoista nähdä, millä taktiikalla Miia Salminen lähtee tätä lähtöä ajamaan. Ruuna ei ole viime starteissa vakuuttanut, mutta joka tapauksessa lyhyt matka on iso plussa.

Lähtö 08

A) 8
B) 3,4,5,7,6,10,9,1,2
C) –

Toto5-pelin päätöskohteessa A-hevoseksi kohoaa (8) KARLO, joka on tässä aikatasoituksessa mukana todella sopivassa lähdössä. Karlo aloitti kautensa neljällä totosijalla, ja vaikka totoputki viimeksi Vermossa katkesikin, ei suoritus ollut ainakaan aiempaa huonompi. Tapansa mukaan todella kankeasti voltista liikkeelle päässyt ruuna puursi päätöskierroksen ulkoratoja pitkin 24,9-vauhdilla ja sijoittui Toto75-lähdössä neljänneksi vain Korven Liiderille, Elanille sekä M.A. Pisteelle häviten. Vaikka lähtö onkin todella sopiva, niin ihan aukottomasti Karlon voittoon ei voi kuitenkaan luottaa. Ruuna jää nimittäin kovin mielellään seurustelemaan viimeisenä ohitettavana olevan hevosen rinnalle. Ei ole sattumaa, että viime vuosi toi vain yhden voiton, mutta peräti yhdeksän kakkossijaa. Suosikin jälkeen tulee tässäkin lähdössä aika tasaista. (3) KOPSU on voltista paljon epävarmempi kuin auton takaa, mutta mikäli ruuna selvittää kiihdytysvaiheen ravilla ja pääsee keulapaikalle, niin Reijo Anteroisen valmennettava voi ihan hyvin pitää asemistaan kiinni maaliin asti. Alla on nyt säännöllinen starttirytmi, mikä on ilman muuta laskettava eduksi. Viimeksi Turussa Kopsu pääsi 4. ulkoa 3. ulos 900 jäljellä, kohottautui Pikku Moskiiton kantaan 3. radalle viimeisellä takasuoralla, jatkoi ilman selkää 500 jäljellä ja ylsi positiivisesti kolmanneksi Ekosalamalle sekä Teppo Tuiskulle häviten. (4) TULI ULJAS on toinen vaihtoehto lähdön keulahevoseksi. Tiistaina Teivossa Tuli Uljas taivalsi 2. rataa ilman selkää, mistä joutui tyytymään kuudenteen sijaan, mutta saa kuitenkin suorituksestaan ihan puhtaat paperit. Ruuna voi menestyä tässä johtavan rinnaltakin, mutta toki keulapaikka olisi paljon parempi vaihtoehto. (5) KRETONKI kilpailee pääsääntöisesti tätä kovemmissa lähdöissä. Ruuna on nappireissulla jopa potentiaalinen voitontavoittelija. (7) LAYLA on mukana todella edullisessa sarjassa. Tamma on ilman muuta yksi monesta mahdollisesta, mutta kannattaa kuitenkin noteerata, että huippukuntoon on vielä paljon matkaa. Esimerkiksi Seinäjoella tamma ei päässyt ohi keulassa juosseesta Kotorinnan Topista. Tasaisesti puurtava (6) TUISKUTA sekä laukkojensa lomassa tauluaan parempia otteita väläytellyt (10) BONUS DIAMANT ovat lähdön muut pelihevoset.

Lähtö 09

A) 2,4
B) 1,3,9,5,10,11,12
C) 6,7

Illan päätöslähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan (2) PRINCESS STAHL. Se aloitti kautensa lupaavasti Vermon kolmossijalla, sillä hieman aiemmin tilaa saadessaan tamma olisi ehtinyt kakkoseksikin. Viimeksi Teivossa Princess Stahl taipui kuitenkin kuudenneksi, vaikka pääsi etenemään sujuvasti johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla. Tamma osoittautui kuitenkin startin jälkeen hieman kipeäksi, joten taipuminen on helppo antaa anteeksi. Mikäli Princess Stahl suorittaa tasollaan, se kyllä riittää porukassa. Princess Stahl juossee joko keulassa tai 2. sisällä. (4) DIXIE HALM on erittäin mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Sekä Risto että Emma Väreen valmennettavat ovat esittäneet viime aikoina vahvaa tallikuntoa, joten myös Dixie Halm voi palata radoille hyvässä vireessä. Muutenkin tehtävä on sellainen, että Dixie Halmiin on syytä suhtautua erittäin vakavasti. (1) NIGHT SKY EAGLE aloitti kautensa lupaavasti, sillä tamma ei saanut Teivossa 24.1. säästöreissun jälkeen mahdollisuutta ja tuli maaliin viidentenä hyvävoimaisena ja muutenkin positiivisen oloisena. Sen jälkeen ei ole kuitenkaan tullut minkäänlaisia onnistumisia, ja esimerkiksi Teivossa 31.1. tamma oli johtopaikalta kovin pehmeä. Niinpä kysymysmerkkejäkin on ilmassa, mutta joka tapauksessa lähtöasetelmat ovat mainiot. Night Sky Eaglellä on hyvät saumat juosta joko keulassa tai 2. sisällä. Tammikuun Teivon kilpailujen perusteella selkäjuoksu vaikuttaa paremmalta vaihtoehdolta, mutta toki keulasta ajaminenkin on harkinnan arvoinen vaihtoehto. (3) BRIXEN kiersi viimeksi Teivossa koko matkan kolmatta rataa, kunnes pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle vasta 400 metriä ennen maalia. Juoksunkulku huomioiden viimeiselle rahasijalle kestäminen oli oikein kelpo saavutus. Vauhdin puute on ongelma, mutta fyysinen vire on kuitenkin sillä tasolla, että edes uran avausvoitto ei asioiden luontuessa yllättäisi. (9) READY FOR TOMORROW ja (5) OTTENS INA kirivät Turussa 27.1. positiivisesti keskenään hyvinkin tasavertaisilla suorituksilla. Molemmat ovat potentiaalisia menestyjiä. (10) MYSTERY FOR EVER kohdalla Vermon viime lauantainen kiri ei ollut kovinkaan tehokas, mutta nyt ruunalla on startti kropassa. (11) SALATIEL ja (12) BRILLIANT SHADE kohdalla lähtöpaikka tekee sen, että jo kolmas sija olisi huippuonnistuminen.

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi
I 1,3,4,7,10,12 (2,5)
II 2,4,5,6,7,9,11,12 (1,8)
III 8 Ray Boy (6,2)
IV 3,9 (4,2)
V 8 Karlo (3,4)
96 riviä*0,10 euroa = 9,60 euroa

Suuri systeemi
I kaikki
II 2,4,5,6,7,9,11,12 (1,8)
III 8 Ray Boy (6,2)
IV 3,9 (4,2)
V 3,4,5,6,7,8,10 (9,1)
1344 riviä*0,10 euroa = 134,40 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi
I 3,9
II 8 Karlo
2 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 3,9
II 3,4,5,6,7,8,10
14 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 3,9
II 3,9
III 1,2,4,6,7,8,11,12
16 yhdistelmää*0,50 euroa = 8 euroa

Suuri systeemi
I 3,9
II 2,3,4,9,11,12
III 1,2,3,4,6,7,8,9,11,12
80 yhdistelmää*0,50 euroa = 40 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 2,4
II 1,2,4
III 1,2,3,4,5,9,10
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 2,4
II 1,2,3,4,5,9,10
III 1,2,3,4,5,9,10,11,12
84 yhdistelmää*0,50 euroa = 42 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.