Pelivihjeet Äijä-ravit pe 22.9.

Lähtö 01

A) 8
B) 2,9,11,1,7,5,12,3,10,6
C) –

Perjantai-illan avauslähdön suosikki (8) CALLA HAT TRICK kärsii jatkuvasti huonoista lähtöpaikoista, mutta se ei ole kyvykkäälle ruunalle kuitenkaan näissä lähdöissä suurin ongelma. Isompi ongelma on käyttäytyminen kiihdytysvaiheessa, minkä vuoksi ruuna jäi esimerkiksi toissakerralla Turussa jo ennen lähtölinjaa ratkaisevasti. Myös viimeksi Seinäjoella Calla Hat Trick sai toimivuusongelmien vuoksi todella huonon lähdön, vaikka lopulta toisella puolikkaalla 3. ulos revittelikin. Varsinaisen kilpailumatkan aikaiset suoritukset ovat olleet sitä tasoa, että kiihdytysvaiheen onnistuessa uran avausvoitto on tiukasti haarukassa. (2) MALAGUENA SALEROSA on näppärä aloittelija. Toissakertaisessa Oulun kakkossijassaan Malaguena Salerosa eteni johtavan rinnalta kärkeen vajaat 1500 jäljellä. Tamma ei pystynyt vastaamaan Battle Beastin loppukiriin, mutta piti muut takanaan. Väliajat olivat 20,0-20,5-(18,5)-17,0. Viimeksi Seinäjoella Kari Lehtosen suojatti kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 500 jäljellä ja riitti 15-vauhtisessa lopetuksessa kolmanneksi Battle Beastille sekä Calla Hat Trickille häviten. Hyvältä lähtöpaikalta totoputken jatkumiseen on hyvät mahdollisuudet, eikä uran avausvoittokaan olisi minkäänlainen yllätys. (9) COCONUT MATCH oli viimeisimmässä Riihimäen kilpailussaan pettymys. Vaikka ruuna laukkasikin ensimmäisessä kaarteessa 2. sisältä, pääsi se jo ensimmäisellä takasuoralla sujuvasti 2. ulos. Siitä huolimatta Coconut Match taipui päätöspuolikkaalla ulos rahasijoilta. Viime suoritus ei siis vakuuttanut, mutta kyllä Coconut Matchin pitäisi kuitenkin näissä lähdöissä riittää. (11) BEDINA BRAVE aloitti uransa kolmella totosijalla. Viimeksi Seinäjoella Bedina Brave pääsi takarivistä sujuvasti 2. sisälle, mutta laukkasi jo ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä pitkäksi. Hevosen olemus oli kuitenkin täysin moitteeton. Lähtöpaikka laskee rankingsijoitusta, mutta ilman muuta Bedina Brave on yksi suosikeista. Seuraavina rankingissa tulevat loistopaikalta matkaan kiihdyttävä (1) MAS ENERGY sekä valmentajaa vaihtanut (7) EKO NAPALM, joka on taivaltanut molemmissa alla olevissa Riihimäen kilpailuissaan 2. radalla ilman selkää.

Lähtö 02

A) 4
B) 5,10,9,11,2,12,6
C) 7,3,8,1

Illan toisessa lähdössä kovasukuinen kolmevuotias (4) ROSETTA FRIDO hakee tiukasti uransa avausvoittoa. Toissakertainen Jyväskylän Tammasarjan keulakakkonen tuli selvästi tätä kovemmasta lähdöstä vain Sahara C Lebritylle häviten. Väliajat olivat 17,0-18,5-(17,5)-16,0. Viimeksi Teivossa Rosetta Frido iski ensimmäisellä takasuoralla johtohevosen kimppuun, kunnes valtasi johtopaikan itselleen ensimmäisen takasuoran lopussa. Kova spurtti verotti sen verran, ettei Rosetta Frido aivan kestänyt totoon, mutta suoritus oli kuitenkin ihan mukava. Mikään viimeisen päälle taistelijaluonne Rosetta Frido ei välttämättä ole, mutta nyt tehtävä on siis tamman kyvyille oikein passeli. (5) MIGHT BE DOLLY on niukka kakkosrankkaus, koska pääsee matkaan eturivistä toisin kuin rankingin seuraavat hevoset. Niinpä juoksunkululliset asiat voivat mennä tamman kannalta suosiollisesti. Viimeksi Turussa Might Be Dolly oli 4. ulkoa kovin tasainen, mutta tätä edeltänyt Porin vierailu toi kakkossijan, vaikka tamma joutui taivaltamaan koko päätöskierroksen johtavan rinnalla. (10) ATHLETIC ACE jyräsi toissakerralla Turussa voittoon johtavan rinnalta. Myös viimeksi Teivossa ruunalla olisi ollut ilman lähtölaukkaansa täydet voittosaumat. (9) LIKE JERRY COTTON on jonkin verran laukkaillut, mutta muuten suoritukset ovat olleet varsin mukavia. Kuukausi sitten Porissa Like Jerry Cotton laukkasi lähtösuoralla, mutta nousi vielä viidenneksi kulkemalla viimeiset 1700 metriä 16,9-vauhdilla. (11) RANCH TAHITI on kahden viime kilpailun perusteella selvässä nousuvireessä. Lähtöpaikka on tympeä, mutta juoksun luontuessa tamma ei ole ollenkaan vailla mahdollisuuksia. Ranch Tahiti kuuluu samaan ryhmään edelle rankattujen B-hevosten kanssa. (2) MACK COMEBACK on ollut lähinnä tasapaksu, mutta Antti Teivainen voi hyvinkin saada ruunasta tehoja irti kokemattomia amatöörikuskeja enemmän. (12) IT’S TRUE LOVE on kokenut kesän starteissaan epäonneakin, mutta lähtöpaikka on yönmusta. (6) EMPERE’S TIMO on kelpo vireessä, mutta hitaan lähtönopeuden vuoksi juoksu voi mennä vaikeaksi.

Lähtö 03

A) 2,10,3,4
B) 9,1,7,6,8,5
C) –

SEASONS MONTÉ CUP. Montélähdössä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. (2) COLD PLAYER kohoaa matkan myötä niukaksi kärkirankkaukseksi, koska kahden seuraavana rankingissa tulevan kohdalla tämä keskipitkä matka on lievä arvoitus. Cold Player on sen sijaan osoittanut matkan sopivuuden niin kärryt perässä kuin satula selässä. Alla olevassa Vermon viitossijassaan Cold Player hävisi kärjelle runsaasti, mutta asiasta ei tarvitse olla suuremmin huolissaan, sillä kyseessä oli Monté-Derby, joka oli tasoltaan hurjasti tämänkertaista kovempi lähtö. (10) MOONLIGHT AWSOME on kilpaillut tällä kaudella raviratsastuksessa komealla statistiikalla, sillä seitsemän kilpailua on tuonut kaksi voittoa sekä neljä kakkossijaa. Ruuna on kuitenkin tavannut avata tosi vauhdikkaasti ja loppua kohden tahti on sitten laantunut, joten keskipitkä matka aiheuttaa omat kysymysmerkkinsä. Toki ohjastajakin ottaa varmasti matkan taktiikassaan huomioon. Vaikka matka arveluttaakin, niin tuoreiden näyttöjensä perusteella ruuna voisi silti ihan hyvin olla suosikki. Myös (3) SAGA RAY voisi olla ykkösrankkaus, niin pienet marginaalit kärkirankkauksilla on. Saga Ray on voittanut uransa kaikki kolme montéstarttia nimenomaan Miisa Pulkkasen ohjastamana. Muutenkin kyseessä on voitokas hevonen. Voittokulku raviratsastuksessa voi jatkua, mutta Moonlight Awsomen tavoin keskipitkä tuo kuitenkin jonkinlaisia kysymysmerkkejä. (4) CAIPIRINHA P.C. on lähdön neljäs A-hevonen. Sen kohdalla keskipitkä matka on ehdoton etu. Caipirinha P.C. on voittanut tänä vuonna yhden montélähdön, huhtikuussa Forssassa, ja tämä voitto tuli nimenomaan keskipitkältä matkalta. Voitto oli lopulta jopa ylivoimainen. Cold Player ja Bossaround veivät muut mitalisijat. Caipirinha P.C.:n kohdalla on kuitenkin huomattava, että se on tehnyt ehdottomasti parhaat montésuorituksensa ilman takakenkiä, ja ainakin etukäteen ruunan on informoitu kilpailevan tällä kertaa kengät jalassa. Mikäli takakengät kuitenkin päädytään riisumaan, olisi Caipirinha P.C. jopa vihjaajan ykkösrankkaus. B-ryhmän avaava (9) OH CONNY LIE STAR hävisi taulussa näkyvässä Oulun kakkossijassaan vain Saga Raylle. Kengät on taas tarkoitus riisua, ja keskipitkä matkakin suosii. (1) COBOLT on loistopaikalla. Ruunan vire on kohtalainen, mutta matka tuskin on ainakaan eduksi.

Lähtö 04

A) 8,7,2
B) 3,6,4,10,5,12
C) 9,11,1

Toto5-pelin avauskohteessa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. (8) BWT IRON MAN ja (7) NOT BAD kohtasivat toisensa jo viimeksi Forssassa. Siellä Not Bad nappasi ensin keulat, mutta päästi vähän yllättäen BWT Iron Manin täysin suosiolla eteensä ennen avauspuolikkaan täyttymistä. Tämän jälkeen BWT Iron Man hallitsi lähdön tapahtumia varmasti maaliin asti, kun taas Not Bad sijoittui johtavan takana hyvävoimaisena pussissa kakkoseksi. BWT Iron Man on kaksikosta kyvykkäämpi, mutta vuotta vanhempi Not Bad on parantanut viime aikoina paljon. Turun voittojuoksussaan Not Bad oli lopulta täysin ylivoimainen, vaikka jäi jo toisen kaarteen lopussa 2. radalle ilman selkää. BWT Iron Man on aloittanut uransa pelkillä kaksarisijoituksilla, mutta ruuna on kuitenkin luonteeltaan aika haastava ja joutui välillä hakemaan tuomariston määräyksestä vauhtia uuden koelähdönkin kautta. On ihan makuasia kumman edellä mainitusta kaksikosta rankkaa ykköseksi. Saa nähdä millä taktiikalla Olli Koivunen on tällä kertaa liikkeellä, sillä eiköhän Not Bad nytkin pääse alussa BWT Iron Manin etupuolelle. Jos on BWT Iron Man luonteeltaan haastava tapaus, niin sitä on todellakin myös (2) IGNACIO. Ignacion starttiväli on venynyt, koska ruuna ei yksinkertaisesti suostunut kilpailemaan Forssassa 11. päivä viime kuuta ja joutui jäämään lähdöstä pois. Mikäli Ignacio keskittäisi energiansa oikeisiin asioihin, olisi se hyvinkin mahdollinen voittaja. Heinäkuussa Porissa Ignacio laukkasi heti lähdössä ratkaisevan pahoin, mutta kulki jatkossa taustalla viimeiset 1200 metriä 15,2-vauhdilla. (3) READY FOR TOMORROW ei aivan mahdu mukaan A-ryhmään, vaikka on löytänyt kuntonsa ja alla on kaksi peräkkäistä kaksarisijoitusta. (6) POWER CAT pääsee varsin vauhdikkaasti liikkeelle, ja mikäli ori saa nappireissun 2. tai 3. sisällä, on se potentiaalinen yllätyksen tavoittelija. (4) STINA LADAY nappasi toissakertaisen Jyväskylän kakkossijansa nappireissulla 2. sisältä, mutta tamma hävisi vain tuoreelle Kriteriumin karsintalähdön voittajalle God Hyperionille. Alustavan infon mukaan etukengät on tarkoitus riisua. Revitykseen mahtuvat myös Heidi Torstin käsissä otteitaan selvästi parantanut (10) THE BOSS BABY sekä viimeksi Turussa lähtösuoran laukkansa ihan mukavasti paikannut (5) STRAWBERRY FLOWER.

Lähtö 05

A) 3
B) 2,8,10,11,9,4,5,1,6,7
C) –

Toto5-systeemien läpivarma valitaan toisesta kohteesta. (3) VIESKOFF ei ole voittanut aikoihin, mutta nyt kuusivuotiaalla Vieskerin pojalla on tuhannen taalan paikka osoittaa, että se osaa edelleen voittaa lähtöjä. Oriin tuoreet kuntonäytöt kovista lähdöistä ovat nimittäin selvästi tämän porukan parhaat, ja lisäksi hyvältä lähtöpaikalta nopean avaajan pitäisi olla saletti keulahevonen. Viimeksi Vermossa Vieskoff hävisi 2. sisältä vain Viisorille sekä Sipiseelle, eikä edes saanut lopussa mahdollisuutta yrittää parempaa sijoitusta. Nytkin vastassa olevista hevosista Viesmanni, Rallin Muisto ja Ypäjä Luotsi jäivät taakse. Vieskoff ei ole voittanut koko urallaan kuin kolme kertaa, mutta pitää kuitenkin muistaa, että ori on kilpaillut heti kolmevuotiaasta alkaen kivikovissa ikäluokkalähdöissä. Lisäksi suoritustasokaan ei välillä ollut parasta mahdollista, mutta nyt Jyrki Filatoffin valmennettava on jo pidemmän aikaa tehnyt laatusuorituksia. Vieskoffin viimeisin voitto on niinkin kaukaa kuin 9.7.2021, mutta voitto oli sitäkin makeampi, sillä se oli 10 000 euron arvoinen Pikkupelimannin voitto, joka tuli Seppo Markkulan ohjastamana vieläpä ylivoimatyyliin. (2) TANGEN TÖFF hukkasi välillä kuntonsa, mutta nyt vire on taas uudelleen nousussa. Ruuna on loistopaikalta B-ryhmän kärkirankkaus. (8) RALLIN MUISTO ylsi Vermon tauoltapaluussaan 2. ulkoa viidenneksi. Suoritus oli täysin odotetunlainen, eli paras loisto vielä puuttui, mutta ruuna tuli juosten maaliin asti. Olemus miellytti, joten sen perusteella ruunalta on taas lupa odottaa hyvää talvikautta. Varmasti startti vei heti suoritustasoa eteenpäin, mutta tällä kertaa kuskin vaihtuminen valmentajaan aiheuttaa kyllä kysymysmerkkejä. Juha Tammi on nimittäin ohjastanut kilpaa viimeksi kymmenen vuotta sitten, joten tämän startin päätarkoitus on varmastikin pitää ajolupa voimassa. Mikäli valmentaja saa kuitenkin Rallin Muistosta irti samat tehot kuin huippukuskitkin, niin ilman muuta ruuna pystyy jo tässä paljoon. (10) HUMIRO ja (11) VIESMANNI kohdalla lähtöpaikat tuovat omat haasteensa, mutta muuten kaksikko kuuluu ilman muuta Vieskoffin jälkeiseen haastajaryhmään. Viesmannin kohdalla tosin huippukunto on jo tältä vuodelta ohitettu. (9) VARJONOVA väläyttelee välillä tarkoilla juoksuilla. (4) HOTLINKI ei viimeksi Seinäjoella vakuuttanut. Saa nähdä, kuinka paljon kahden kuukauden tauon jälkeinen startti vei hevosta eteenpäin.

Lähtö 06

A) 3,4,2,5,9
B) 8,6
C) 12,10,1,7,11

Toto5-pelin kolmannesta kohteesta löytyy viisi vakavaa voitontavoittelijaa. (3) BACKGAMMON GARDEN on hyvältä paikalta niukka ykkösrankkaus, mutta todennäköinen keulahevonen ruuna ei kuitenkaan ole. Viimeksi Vermossa Backgammon Garden sai nappireissun 3. sisällä, mistä oli kovavauhtisessa lähdössä oikein kelpo neljäs. Informed Am, Wiliam Way ja Bello Ragazzo olivat kuitenkin selityksittä parempia. Tätä edeltäneessä Vermon voittojuoksussaan Backgammon Garden taivalsi viimeiset 900 metriä 2. rataa ilman selkää, minne siirtyi 3. sisältä. (4) GALILEO WAY on kohonnut varsin suoritusvarmaan kuntoon ja on ehdottomasti yksi suosikeista. Ruuna on voittanut tänä vuonna vain kerran, mutta voitto tuli nimenomaan Porin maililta. Sisarukset (2) RIVER KING ja (5) RIVER MIRCH ratkaissevat johtopaikan kohtalon. Molemmat ovat huomattavasti tauluaan parempia hevosia, ja erityisesti River King on esittänyt viime aikoina selkeää nousuvirettä. Kumpaankin on syytä suhtautua oikein vakavasti. Myös (9) CONDESA kuuluu kaikille lapuille. Avauksesta voi tulla vauhdikas, mikä olisi ilman muuta takarivistä starttaavan tamman mieleen. Viimeksi Forssassa kolmen kuukauden tauko näkyi vielä kirivaiheessa, mutta jatkoa ajatellen suoritus oli positiivinen. (8) HE’S A HORSE kamppaili viimeksi Teivossa tiukasti voitosta. Nyt lähtöpaikka on sen verran huono, että jo kärjen tuntumaan yltäminen olisi hyvä saavutus. (6) JENNY FLEX ei riittänyt huonolta paikalta Villinmiehen Tammakilpailun karsintalähdössä. Nyt starttiväli on kuitenkin paljon optimaalisempi. Voitto yllättäisi, mutta sijoitus kärjen tuntumassa on juoksun luontuessa mahdollinen.

Lähtö 07

A) 4
B) 7,8,12,1,9,10,11,2,6
C) 3,5

Toto5-kierroksen toinen potentiaalinen varmaehdokas löytyy ensimmäisestä troikkalähdöstä. Vaikka (4) WHODOUTHINKUAREn kolmen voiton putki katkesi viimeksi Kouvolassa, ei heikommasta sijoituksesta kannata hämääntyä. Ori oli nimittäin Haastajadivisioonakarsinnassa johtavan rinnalta oikein jykevä tehden viitossijasta huolimatta lähdön kovimman suorituksen. Asetelmat ovat hyvät, ja voittokantaan palaaminen on mahdollista monenlaisella juoksunkululla. Johtopaikalle eteneminenkään ei yllättäisi, mutta sinne pääseminen ei ole kuitenkaan missään tapauksessa pelkästään omissa käsissä. Whodouthinkuaren jälkeinen haastajaryhmä on tosi tasainen, ja mikäli Kari Savolaisen suojatti ei tätä lähtöä voita, löytyy lähdöstä tosi monia voittajakandidaatteja. (7) LEEMARK’S GHOST olkoon niukka kakkosrankkaus. Leemark’s Ghostin suoritustaso hieman vaihtelee, mutta hyvänä päivänään ruuna on näihin lähtöihin oikein kilpailukykyinen. (8) BROLLE F. on vahva puurtaja, jolla Juho Hanhimäki tehnee tarpeen vaatiessa jo ajoissa ratkaisuja. Viimekertaisella Vermon pitkällä matkalla Brolle F. hävisi 2. sisältä vain keulasta voittaneelle Kiikku’s Trooperille. (12) NU DEL irrotteli viimeksi Teivossa johtopaikalta todella helppoon voittoon. Nyt lähtöasetelmat ovat merkittävästi haastavammat, mutta ravin stemmatessa Nu Del pystyy näistäkin asemista paljoon. (1) BWT ELLOSPANK on kaikin puolin haastava arvioitava. Fyysinen kunto on kyllä kohdallaan, mutta ruuna tuhlaa voimavarojaan turhaan koheltamiseen. Porissa 18.8. Seppo Markkula tarjosi BWT Ellospankille selkäjuoksun aivan joukon hännillä. Vaikka ruuna painoi matkalla aika lailla ohjille, kehitti se todella ruudikkaan loppukirin. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin peräti 09,8-kyytiä. Mikäli BWT Ellospank pysyy edes kohtalaisen rauhallisena, pystyy se näistä asetelmista paljoon. On mielenkiintoista nähdä, tyytyykö Esa Ylilammi suosiolla esimerkiksi Whodouthinkuaren selkään, ja onko se edes ruunan käytöksen puolesta mahdollista. (9) PHANTOM OPERA kohdalla tämä neljävuotiskausi on ollut valtava pettymys, mutta alla olevien suoritusten perusteella nyt alkaa näyttää taas jatkon suhteen paljon valoisammalta. (10) AMERICAN ZAKKE toivoo ylikovaa matkavauhtia, jolloin saisi mahdollisuutensa. (11) DON PESCADOR jyräsi toissakerralla Seinäjoella voittoon johtavan rinnalta, mutta näistä asetelmista kauden toista voittoa ei voi kuitenkaan pitää kovinkaan todennäköisenä. Ennakkografiikan mukaan kengätkin on nyt tarkoitus pitää jaloissa.

Lähtö 08

A) 12,14,16,5,8
B) 7,9,2,4,11,6
C) 10,3,1,15

Toto5-kierros päättyy yllätysalttiiseen lähtöön, sillä laukoilla voi olla sijoitusten suhteen iso merkitys. Jo Pieneen Toto5-systeemiin päädytään revittämään kahdeksan merkkiä. Näistä viisi hevosta muodostaa A-ryhmän. Rankingin aloittaa (12) MAUNO HENRIK. Se on tehnyt jatkuvasti tasaisen laadukkaita suorituksia, eikä hyppykään ole ollut herkässä. Viimeksi Turussa Mauno Henrik jäi 2. radalta ilman selkää vain niukasti ulos totosta. Mauno Henrikin kohdalla on kuitenkin huomattava, että se on voittanut urallaan vain kerran – muita totosijoja on selvästi enemmän. (14) HOTVILLE jyräsi viimeksi Seinäjoella varmaan voittoon 900 metrin kirillä 3. ulkoa. Hotville ei aina ota hommaa tosissaan, mutta fyysisen vireensä puolesta ruuna on vahva voitontavoittelija 40 metrin takamatkaltakin. (16) MÄKIMEIRAMI on toinen kova 40 metrin takamatkalainen. Viimeksi Seinäjoella peli pilaantui Hotvillen voittamassa lähdössä ratkaisevan pahaan lähtölaukkaan, mutta tätä edeltäneessä Kaustisen voitossa Mäkimeirami oli lopulta ylivoimainen ja kukisti viidenneksi jääneen Hotvillen selvästi. Hotville sai tosin huomattavasti raskaamman reissun. (5) METKUPOIKA on paalun todennäköisin menestyjä. Juhannuksena Kokemäellä varmasti voittanut ruuna pystyy ennätysparannukseen, kunhan vain ottaa homman tosissaan. (8) LUMI-PETE on tähän lähtöön hevosena ehdottomasti riittävä, mutta sen nuori ohjastaja ajaa vasta uransa toisen kilpailun, ja ainakaan avauskilpailussa Lahdessa valjakon yhteistyö ei vielä pelannut. B-ryhmäänkin jää vielä kolme hyvää haastajaa. (7) UKON USKO laukkasi viimeksi Forssassa loppusuoran alussa menettäen vähintään viidennen sijan. Samalla ruuna olisi ravilla parantanut ennätystään noin 1,5 sekuntia. Ukon Usko on siis ennätyskunnossa, mutta pientä lisäryhtiä ruuna silti vielä kaipaisi. (9) TUPETTAJA ei ole yltänyt koko vuonna vielä kertaakaan totosijoille, sillä taulussakin näkyvä kakkossija tuli paikallisravitasolta. Silloin Tupettaja hävisi Ukon Uskolle, mutta lähti kyllä liikkeelle 40 metriä tämän takaa. Viimeksi Turussa keulassa juossut suosikki Oiva Veikko sammui 2. sisällä matkanneen Tupettajan syliin. Kirivaiheen sujuessa Tupettaja olisi taistellut jopa voitosta ja olisi ilman muuta kukistanut 2. rataa ilman selkää matkanneen Mauno Henrikin. Tupettaja on siis potentiaalinen yllättäjä, mikäli vain valjakko onnistuu sataprosenttisesti. Myös viimeksi Teivossa kakkoseksi sijoittunut (2) MAININKI lukeutuu paalulta pelihevosiin.

Lähtö 09

A) 3,10,5
B) 6,8,9,2,1,4,7
C) –

JUNIORILÄHTÖ. Illan toisessa troikkalähdössä toisistaan mittaa ottavat junioriohjastajat. (3) GAME SET MATCH on unohtanut laukkansa, ja samalla menestystä on irronnut mukavasti. Viisi viimeisintä kilpailua on tuonut neljä totosijaa. Game Set Match ei ole nopea avaaja, mutta viimeksi Forssassa ruuna sai silti haettua suosiolla johtopaikan jo vajaat 1600 jäljellä. Game Set Match irtosi päätöspuolikkaalla voittotaistoon yhdessä tallikaverinsa Sahara Cherien kanssa, mutta olisi kyllä jäänyt kakkoseksi ilman tallikaverinsa loppusuoran laukkaa. Vaikutti siltä, että vauhti ei vain olisi riittänyt 13-kyytisellä päätöspuolikkaalla, mistä loppua tultiin vieläkin kovempaa. Nimenomaan vauhtikestävyys on Game Set Matchin paras valttikortti, joten eiköhän tällä kertaa ajava Tuukka Varis pyri käyttämään tätä ominaisuutta hyväkseen. (10) THYLANE kiri viimeksi Seinäjoella Tammasarjassa joukon hänniltä näyttävästi kakkoseksi. Thylane on tehnyt parhaat suorituksensa nimenomaan sillä tavalla, että alku on otettu maltilla, minkä jälkeen kaikki ruuti on jäänyt kirivaiheeseen. Niinpä tämänkertainen lähtöpaikka sopii Thylanelle oikein hyvin. On syytä palauttaa mieliin myös Thylanen ja Eelis Murtolan toukokuinen Porin vierailu. Silloin radalta yhdeksän matkaan lähtenyt Thylane iski 4. ulkoa neljännen radan kautta 800 jäljellä, eteni heittämällä kärkeen 500 jäljellä ja irrotteli Kivikylän Komeetta –karsintalähdössä 13,5-vauhtisessa lopetuksessa ylivoimaiseen voittoon. (5) LADY DOMINA on lähdön jokerikortti, sillä vire on paljon taulua parempi. Juoksut eivät vain ole onnistuneet. Suvi Vaittisen myötä ohjastaja vaihtuu tässä tapauksessa selvästi kokeneempaan, eikä edes Lady Dominan uran avausvoitto saa tulla minkäänlaisena yllätyksenä. (6) CARBON COMBO ei ole alla olevien kilpailujen perusteella ihan parhaimmillaan, mutta ruuna on kuitenkin kelpo haastaja. (8) ALBINO KING on kasiradaltakin yksi lähdön keulavaihtoehdoista. Voitto on kuitenkin suosikkien onnistuessa tiukassa. (9) ALL CHANCE viimeistelee kuntoaan vielä torstaina Jyväskylässä, joten se startti on syytä tsekata. (2) KATO KATO ei ole kuumimpia suosikkeja, mutta tämän hetken tulosrivistö on päässyt jo hämäävänkin huonoksi.

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi
I 2,7,8 (3,6)
II 3 Vieskoff (2,8)
III 2,3,4,5,9 (8,6)
IV 4 Whodouthinkuare (7,8)
V 2,5,7,8,9,12,14,16 (4,11)
120 riviä*0,10 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 2,3,4,5,6,7,8,10 (12,9)
II 3 Vieskoff (2,8)
III 2,3,4,5,9 (8,6)
IV 4,7,8,12 (1,9)
V 2,5,7,8,9,12,14,16 (4,11)
1280 riviä*0,10 euroa = 128 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi
I 4 Whodouthinkuare
II 5,8,12,14,16
5 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 4 Whodouthinkuare
II 2,5,7,8,9,12,14,16
8 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 4 Whodouthinkuare
II 1,7,8,9,10,12
III 1,7,8,9,10,12
30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 4 Whodouthinkuare
II 1,2,6,7,8,9,10,11,12
III 1,2,6,7,8,9,10,11,12
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 3,5,10
II 3,5,10
III 3,5,6,8,10
18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

Suuri systeemi
I 3,5,10
II 3,5,6,8,10
III kaikki
96 yhdistelmää*0,50 euroa = 48 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.