Pelivihjeet Jazz-ravit 14.7.2023

Lähtö 01

A) 15
B) 8,5,3,2,11,13,4,6,10,9,14
C) 7,1,12,16

Perjantain Jazz-ravien avauslähdössä suosikki lähtee liikkeelle takamatkalta. (15) STOCKS AX on esiintynyt edukseen uransa molemmissa kilpailuissa. Uransa avauskilpailussa Turussa Arna Ruohomäki käänsi suojattinsa 3. sisältä 2. radalle ilman selkää 1300 jäljellä, ja mikäli Stocks Ax ei olisi laukannut keulasta voittaneen Always Champin rinnalta loppusuoralle tultaessa, olisi ura hyvinkin saattanut alkaa voitolla. Viimeksi Porissa Stocks Ax lähti liikkeelle vastaavista asetelmista kuin nytkin, eli takamatkan viitosradalta. Ori marssi kolmatta rataa pitkin eteenpäin, kunnes pääsi johtavan rinnalle vasta viimeisen takasuoran lopussa. Raskaasta reissusta huolimatta S.J.’s Caviarin poika kamppaili todella urheasti kakkoseksi. Haalarihommia on taas luvassa, mutta viime kerran kaltaisella suorituksella oteltaneen haavereitta voitosta. (8) WINTER’S SUPERMOON aloitti uransa Kokemäellä täysin hyväksyttävällä suorituksella, vaikka jäikin huonolta lähtöpaikalta 7. ulkoa viimeiselle rahasijalle. Hyvältä eturivin paikalta Winter’s Supermoon olisi ollut lähdön toinen A-hevonen, mutta kasiradan lähtöpaikka statistin takana voi tehdä juoksusta nytkin haastavan ja pudottaa kovasukuisen ruunan ”vain” B-osaston kärkinimeksi. (5) ANDERS hylättiin uransa avauskilpailussa Vermossa pitkästä laukasta, mutta ruuna kulki taustalla hylättynä ihan mukavasti. Vastuksen puolesta tehtävä vaikuttaa totosijaa ajatellen sopivalta, mutta voltin viitosrata Porin kapealla volttipaikalla on kuitenkin iso riskitekijä. (3) THAT’S MINE aloittaa uransa kypsässä kuuden vuoden iässä. Forssan koelähdön perusteella on vielä vaikea tehdä johtopäätöksiä, mutta joka tapauksessa ori tuli koelähdössä maaliin selvänä ykkösenä. (2) BONDEHEMS VICI on ollut vielä aika tasapaksu, mutta tässä tehtävässä totosija ei yllättäisi. Ruuna viimeistelee vielä kuntoaan torstaina Turussa merkittävästi tämänkertaista kovemmassa lähdössä. Siinä porukassa totosija olisi paljon suurempi yllätys. (11) IBANEZ COMERY on vaikea arvioitava, sillä uran molemmat kilpailut ovat peräisin viime vuodelta ja vieläpä Ruotsista. Ei lähdön taso ainakaan kovin mahdollinen ole. (13) EMPERE’S TIMO oli Kokemäellä vaisu, mutta ehkäpä juuri ennen lähtöä iskenyt rankkasade vaikutti suoritukseen negatiivisesti. Kesäkuun Porin kolmossijassaan ruuna kiri takajoukoista ihan positiivisesti. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 16,2-vauhdilla. (4) LIKE JERRY COTTON kiri viimeksi Kokemäellä taustalla hyväksyttävästi ja on nyt mukana huomattavasti sopivammassa tehtävässä. Uran ensimmäinen totosija ei yllättäisi. (6) MAS ENERGY kokee kuskinvahvistuksen, minkä lisäksi etukengätkin on tarkoitus riisua.

Lähtö 02

A) 6,4
B) 1,3,5,7
C) 2

SATAKUNNAN RAVINAISTEN TAMMALÄHTÖ/TAMMASARJA. Suosikkikaksikko erottuu aivan omiin sfääreihinsä. (6) TAIVAS on oikein lahjakas neljävuotias tamma, joka on voittanut urallaan jo kolmesti. Ykkössijoista ensimmäinen tuli jo kolmevuotiaana. Viimeisin Teivon voitto on rahallisesti arvokkain, sillä neljävuotiaiden tammojen Suomenhevosten Missikisan voitto toi komeasti 6 000 euron ykkösrahat. Prisit Pardoo oli ainoa, joka pysyi kirivaiheessa tuntumassa. Ravin kanssa on ollut jonkin verran ongelmia, mutta silti Taivas ei ole kovinkaan hanakka laukkaamaan. Olisi melkoinen pettymys, mikäli Taivas ei yltäisi tässä kaksariin. (4) RONJA MYRSKYNTYTÄR on toinen kova voitontavoittelija. Se on suosikkia vuotta vanhempi, mikä on tässä kohtaa laskettava ehdottomasti eduksi. Kilpailurutiinia on muutenkin enemmän. Ronja Myrskyntytär on kuitenkin huomattavasti Taivasta epävarmempi. Mikäli Ronja Myrskyntytär ravaa koko matkan, saa Taivaskin venyä parhaimpaansa. Ronja Myrskyntytär on kuitenkin ison laukkariskinsä vuoksi epäonnistumisalttiimpi. Suosikkikaksikon jälkeen tulee siis iso rako. (1) MALVARIINA ja (3) SUSUN SALMARI ovat todella epävarmoja, mutta molemmat pystyvät onnistuessaan selvään ennätysparannukseen. Susun Salmarin kohdalla kuski vaihtuu nyt aiempaa kokeneempaan, mikä ei ainakaan laske osakkeita. (5) VILLIHENNA sijoittui viimeksi Kaustisella johtopaikalta ennätysajallaan kolmanneksi. (7) OLIVIA PEE taas paransi ennätystään toissakertaisessa Porin kilpailussa, mutta oli keskiviikkona Vermossa laukkapäällä. Vaikka Villihennalla ja Olivia Peellä on allaan tuoreita ennätystuloksia, niin takamatkaa on molemmilla niin paljon, että Malvariina ja Susun Salmari olisivat näitä vastaan ravilla vahvoilla. (2) PILETTI PEE on paljon muita hitaampi.

Lähtö 03

A) 2,1,3,4
B) 6,5
C) 7

PORI ENERGIA LIIGA VII. A-ryhmään kohoaa neljä hevosta, joiden keskinäinen rankingjärjestys voisi olla oikeastaan ihan mikä tahansa. Jokaisella on käytännössä tasavertaiset voittosaumat. (2) LOCKDOWN LADY aloitti Suomen uransa lupaavan koelähdön jälkeen kahdella yllättävän vaisulla suorituksella, mutta kahdessa viime startissa meno on ollut jo paljon parempaa. Nappionnistumisella uran avausvoittoon on täydet mahdollisuudet. (1) WALNUT NIMBUS voitti viimekertaisen Pori Energia Liigan osalähdön ja kukisti muun muassa nytkin vastassa olevat Lockdown Ladyn sekä Zidonia Comeryn. Viimeiset 800 metriä Walnut Nimbus tahkosi toista rataa ilman selkää. Tiistaina Teivossa peli pilaantui pahaan alkulaukkaan, mutta tamma vaikutti jatkossa muuten normaalilta. (3) ZIDONIA COMERY on luonteikas tapaus, joka kyllä pärjää, mikäli vain keskittyy oikeisiin asioihin. Tiistaina Teivon Kriterium-kokeessa Zidonia Comery ei riittänyt keulasta voittaneelle Sands Hybridille, mutta nappasi sen selästä kakkosrahat. Tätä edeltäneessä Porin nelossijassa tamma kiri viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 13,4-vauhdilla. (4) SAHARA CHERIE ei ole viime aikoina onnistunut, mutta kunto on kyllä kohdallaan. Alla olevassa Lahden Tammahambossa Sahara Cherie oli 2. sisältä tukevasti kiinni totosijassa laukatessaan loppusuoralle tultaessa. Mainittakoon, että Teivon voitossa 16. päivä toukokuuta Walnut Nimbus joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Toki Sahara Cherie sai paremman juoksun, sillä Orlando Vicin tytär eteni voittoon 2. ulkoa 300 metrin kirillä, kun taas Walnut Nimbus taivalsi johtavan rinnalla. (6) MAKES ME CREDIT on kilpaillut jatkuvasti kovissa lähdöissä. Kyseessä on näppärä varsa, mutta koko suosikkinelikon kukistaminen on kuitenkin tiukassa. (5) SECRET FOR EVER otti uran ensimmäisen voittonsa Pori Energia Liigan toisesta osalähdöstä ja vieläpä johtavan rinnalta, mutta tämänkertainen lähtö on selvästi kovempi kuin silloin. Voitto yllättäisi. (7) TOBLERON kohtaa nyt niin kovia, että menestyminen yllättäisi.

Lähtö 04

A) 3,5,2,4
B) 6,7,8,1
C) –

VALTRA-LÄHTÖ. Toto5-avauksen suosikki on urallaan 24 kertaa kilpaa juossut ja näistä kymmenen kertaa voittanut sekä viidesti kakkoseksi sijoittunut (3) SIIRIN SANTTU. Tämän kauden viisi kilpailua on tuonut kaksi voittoa sekä kaksi kakkossijaa. Viimeksi Turussa Siirin Santtu vastaili johtopaikalta päätöspuolikkaalla Landen Vinkalle varmasti. Muut jäivät taustalle. On kuitenkin huomattava, että Siirin Santtu on ennemmin vauhtikestävä kuin nopea, ja nyt ruunan on mentävä ehdottomasti ennätysvauhtejaan, mikäli mielii menestyä. Vauhtien kasvaminen voi lisätä myös laukkariskiä. Niinpä suosikin varmistaminen on tässä kohtaa paikallaan. (5) VAITTER epäonnistui viimeksi Kaustisen Toto75-lähdössä laukattuaan hännillä loppukaarteessa. Sitä ennen ruuna on kuitenkin esittänyt huippuvirettä, joten siihen pitää suhtautua vakavasti. Myös (2) TOUKO KEVÄTÖN ja (4) HARJAN CORIA kuuluvat mukaan A-ryhmään. Ne nappasivat viimeksi kaksi viimeistä rahasijaa Porin tasokkaasta Toto65-lähdöstä. Touko Kevätön kilpaili vasta toista kertaa pitkän taukonsa jälkeen ja osoitti vahvaa nousukuntoa. Ruuna menetti välillä huonossa selässä asemiaan, mutta kulki viimeiset 700 metriä 24,7-vauhdilla. Ei olisi mikään ihme, vaikka Touko Kevätön palaisi jopa voittokantaan. Harjan Coria suorittaa jatkuvasti tasaisen hyvin, vaikka viisivuotias suomenhevostamma on näissä rahasarjoissa automaattisesti aina kovan tehtävän edessä. Porin viimekertainen seitsemäs sija tuli 5. ulkoa. Koko päätöskierros sujui 24,7-vauhdilla. (6) KOTORINNAN TOPI ei vakuuttanut toukokuun kilpailuissaan ja palaa nyt uudelleen tauolta. Vire on arvoitus, mutta ravilla Kotorinnan Topi avaa automaattisesti johtopaikalle, mistä on parhaimmillaan ollessaan vaarallinen. (7) POKEN ROOPE ei ole löytänyt viimevuotista kuntoaan, ja jää Toto5-vihjesysteemeissä vain varahevoseksi.

Lähtö 05

A) 2,9,8,1
B) 3,6,4,10,7,5
C) –

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. Myös toisessa Toto5-kohteessa A-ryhmään kohoaa neljä valjakkoa. (2) ALL IN PELLINI kohoaa ideasuosikiksi, vaikka sen neljä Suomen kilpailua ei ole tuonut vielä yhtään totosijaa ja vain 200 euron tienestit. Ruuna on kuitenkin väläytellyt merkittävästi sijoituksiaan parempia otteita. Kesäkuussa Riihimäellä All In Pellini laukkasi loppukaarteessa johtavan takaa totosijan. Tämän jälkeisessä Vermon kisassa All In Pellini kiri 3. ulkoa oikein positiivisesti viidenneksi. Alla olevassa Vermon kisassaan Mika Pellisen valmennettava jäi umpipussiin, eikä heikko sijoitus anna oikeaa kuvaa. Nyt tehtävä on sopiva, ja hyvältä paikalta kaikki on mahdollista. (9) JEREMIAS STAR kiri viimeksi Kaustisella aivan joukon hänniltä mukavasti viidenneksi. Tässä viime kertaa helpommassa lähdössä uran toinen voittokin on mahdollinen. (8) ESMERALDA CRUZ oli vielä kauden avauksessaan Riihimäellä rehellisen huono, sillä tamma väsyi johtopaikalta pahoin jo 500 jäljellä. Sen sijaan viime perjantain Forssan suoritus oli lupauksia herättävä, sillä Esmeralda Cruz pujotteli 5. sisältä ihan mukavasti. (1) EJNAR V.SILVIO on lähdön neljäs A-hevonen. Kaarrejuoksu tuottaa ruunalle isoja ongelmia, mutta muuten ruuna on kyllä kelpo vireessä. Mikäli kaarteet sujuvat tällä kertaa kunnialla, on Ejnar V.Silvio tällaiseen lähtöön oikein kilpailukykyinen hevonen. Viime Kaustisen kisassa Ejnar V.Silvio koki häiriötä kesken hyvän nousun. (3) LOVELY MESH ja (6) OPHELIA TOOMA ovat nappireissulla mahdollisia totohevosia. Lovely Meshin kohdalla lähtöpaikka on sellainen, että nappireissuun on hyvä mahdollisuus.

Lähtö 06

A) 7,5
B) 1,4,3,10,8,6
C) 9

ALEX SALO SOLID HOUSE LKV -LÄHTÖ. (7) MAX DI QUATTRO ei ole vielä koskaan voittanut, mutta nyt urallaan jo neljästi kakkoseksi sijoittuneella ruunalla on siihen loistomahdollisuus. Tapio Perttusen suojatti on suorittanut viime aikoina jatkuvasti varsin mallikkaasti. Kakkosputki katkesi kuukausi sitten Kouvolassa, mutta sielläkin ruuna kiri 4. ulkoa mukavasti neljänneksi. Loppukaarre ulkoradoilla Kouvolan tiukassa kurvissa osoittautui vaikeaksi ja vei tehoja. Tämän tason lähdössä Max di Quattro kykenee kyllä tekemään itse juoksunsakin. (5) TERCERO MAYO on lähdön toinen A-hevonen. Laukkoja on tullut paljon, mutta mikäli ruuna kykenisi samanlaiseen suoritukseen kuin huhtikuisessa Teivon voittojuoksussaan, olisi menestystä luvassa. Iivo Niskasen omistama (1) JACKIE BOUVIER kilpaili kahdesti Iikka Nurmosen käsistä, mutta laukkasi molemmissa hylkäykseen. Nyt tamma yrittää Jonny Länsimäen valmennuksesta. Vaikka Jackie Bouvier ei ole vielä urallaan menestynyt, on se olemuksensa perusteella näihin lähtöihin riittävä hevonen. Ravilla Jackie Bouvier voisi olla mahdollinen yllättäjä. (4) THE BOSS BABY on siirtynyt viime startin jälkeen Tapani Jauholalta Joni-Petteri Irrille. Kovissa Vermon lähdöissä kärkisijat ovat olleet tiukassa, mutta nyt rima ei ole aivan yhtä korkealla kuin Vermossa normaalisti. (3) NOT BAD kilpailee ihan mukavassa vireessä, mutta puristusta saisi olla hieman enemmän. Myös takariviin joutunut (10) IGNACIO lukeutuu pelihevosiin. Ruuna joutui hakemaan uudelleen vauhtia koelähdön kautta, koska joutui Turun volttilähdössä toimimattomana koelähtöön.

Lähtö 07

A) 6
B) 1,2,11,10,9,12,8,7,4,5,3
C) –

KUMEKO GROUP OY –LÄHTÖ. Illan ensimmäisessä troikkalähdössä paljon ratkeaa heti kiihdytysvaiheessa. Mikäli elämänsä kunnossa kilpaileva (6) LAURILA’S GIMLI onnistuu pääsemään keulapaikalle, on se pikamatkalla voiton suhteen erittäin vahvoilla. Sisäpuolellakin on kuitenkin nopeita avaajia, joten varmaa keulaan pääsy ei ole. Laurila’s Gimli pystynee nykyvireessään ottelemaan pikamatkalla kärkisijoista johtavan rinnaltakin, mutta voittaminen siltä juoksupaikalta ei olisi kuitenkaan helppoa. Laurila’s Gimli olisi otellut viimeksi Vermossakin ilman muuta totosijasta, mikäli olisi päässyt tulemaan kirivaiheessa vapaasti. (1) MICO MICK on mielenkiintoisella lähtöpaikalla, ja takakengätkin on tarkoitus riisua. Eturivissä on useita nopeita avaajia, mutta mikäli Mico Mick pääsee iskemään päätöspuolikkaalla sujuvasti hyvän säästöreissun jälkeen, on se huippuvaarallinen. (2) LEONORE CROWN aloitti Kokemäellä taukonsa jälkeen heti voitolla. Leonore Crown tuskin ehtii alussa nopeimpien matkaan, mutta kakkosradan lähtöpaikka on tammalle optimaalinen. Lisäksi luvassa voi olla vauhtijuoksu, mikä olisi Jouni Kivelän valmennettavan mieleen. (11) LAKE’S ELMER on voittanut tänä vuonna jo neljästi. Asetelmat laskevat osakkeita, mutta eivät kuitenkaan vie mahdollisuuksia. (10) LAURENZ VON BENTZ oli viimeksi Forssassa johtopaikalta ratkaisumetreillä hieman pehmeä, mutta ruuna on välillä kirinyt takarivin lähtöpaikoiltaan ihan pirteästi. Kauden ensimmäinen totosija ei olisi yllätys. (9) HEAVY SECRET on hurjasti tauluaan kovemmassa kunnossa, mutta vinous on ollut ongelmana. Tämä aiheutti myös juhannuksena Kokemäellä lopun laukan voittotaistosta muuten vahvalla suorituksella. (12) ZAGAT olisi ollut hyvältä eturivin paikalta kuumimpia suosikkeja, mutta pikamatkalla nopeissa olosuhteissa voittaminen piippuhyllyn lähtöpaikalta ei ole koskaan helppoa. (8) MAS GRANDE selviytyi tänä vuonna Kuopio Stakesin finaaliin, mutta kokonaisuudessaan ura ei ole kyllä sujunut kapasiteetin edellyttämällä tavalla. (7) MICKAN on vauhdikas tamma, jolle pikamatka on mieleen. (4) PORLA FUTURA voitti tiistaina Teivossa johtopaikalta hallitusti ja esiintyi toki edukseen, mutta on kuitenkin syytä noteerata, että Teivon lähtö oli todella hurjasti tämänkertaista helpompi. Vaikka asetelmat ovat nytkin nopean avaajan puolella, kannattaa tammaan kuitenkin suhtautua hieman varauksella.

Lähtö 08

A) 1,9,10,3,11,2,4,5,8
B) 7,12,6
C) –

RACING AMATÖÖRIOHJASTAJIEN SM-LIIGA. Tästä ei enää pelilähtö voi juurikaan vaikeammaksi mennä! Toto5-vihjesysteemeissä tuhti revitys oli itsestään selvyys, sillä kutakuinkin jokaisella on täysin realistiset voittosaumat, ja juoksunkulkuakin on tosi hankala arvioida. (1) GRAINFIELD BOSS palaa todella pitkältä tauolta, sillä ori on viimeksi kilpaillut 7.11.2021. Niinpä nykyvirettä on todella vaikea arvioida. Joka tapauksessa oriin statistiikka on mainio, ja olemus toukokuisessa koelähdössä oli ihan positiivinen. Grainfield Boss kulki silloin päätöspuolikkaan ilman kirittäjiä 14,5-vauhdilla. Grainfield Boss ”arvotaan” ykkösradan ansiosta ykkösrankkaukseksi. (9) BUCK LANE ei ole vielä tänä vuonna menestynyt, mutta alla olevan Jämsän loppukirin perusteella ruuna kilpailee vahvassa nousuvireessä. Mikäli viime kauden parhaiden starttien kaltainen vire on nyt löytynyt, on Buck Lane todennäköinen menestyjä. (10) FANCYNANCYCLANCY esiintyi viimeksi Kaustisella vahvasti edukseen. Tamma kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle vajaat 700 jäljellä ja punnersi ykköseksi 12-vauhtisessa lopetuksessa. On kuitenkin huomattava, että viimeksi ohjissa oli maamme ykkösohjastaja Santtu Raitala. Takarivistä on muutenkin juoksunkulullisia riskitekijöitä. (3) MOUNTAIN MAKWAN on aloittanut kautensa ihan mukavilla suorituksilla, ja viimeksi Oulusta irtosi jo kauden ensimmäinen totosija. Hyvistä lähtöasetelmista kaikki on mahdollista. (11) GAME SET MATCH pärjäsi alkuvuodesta hyvin, mutta viime starteista menestystä ei ole enää herunut. Nyt ruuna palaa tauolta. Kykyjen kyllä pitäisi riittää näissä lähdöissä. (2) INDIGO STAR on jonkin verran epävarma, mutta kunto on kelpo tolalla ja lähtöpaikka on mainio. Myös (4) SUNDSVIK AL BURAQ, (5) BLACK CASH ja (8) DIOR ADDICT kohoavat A-ryhmään tässä todella tasaisessa ja haastavassa lähdössä.

Lähtö 09

A) 1,7,10,9
B) 11,6,2,12,4,8,3,5
C) –

PORI ENERGIA LIIGA VIII. Ravien toisessa Pori Energia Liigan osalähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa lähtöasetelmien ansiosta (1) FINESSIN IT. Se aloitti uransa Lahdessa mukavalla keulakakkosella, ja eiköhän startti vienyt vielä Aripekka Pakkasen valmennettavaa eteenpäin. Finessin It on huippupaikalta nytkin todennäköisin keulahevonen. (7) MISS VILMA on suorittanut kaiken aikaa tasaisen rehdisti. Viimeisimmässä kilpailussaan Lahden Tammasarjassa Miss Vilma painui johtavan rinnalta kärkeen 600 jäljellä ja oli oikein kelpo kolmas Ava Arianalle sekä Sofia Evolle häviten. Kahden kuukauden tauolta palaava (10) FORTNITE on takarivistäkin perushevosia. Fortniten menestyskulku katkesi ennen taukoa Porissa, mutta ei tamma sielläkään ensimmäisen takasuoran pahan laukkansa jälkeen ollut lainkaan nolo. Viimeiset 1200 metriä sujuivat 15,4-vauhdilla. (9) DIE ZARIN kohoaa neljäntenä mukaan A-ryhmään. Se sijoittui uransa avauskilpailussa Lahdessa keulassa juosseen Finessin Itin selästä kolmanneksi. Nyt Die Zarinilla on startti kropassa, ja ohjastajakin vahvistuu tuntuvasti. Toiseksi viimeisimmän kilpailunsa Vermossa johtopaikalta tyylipuhtaasti voittanut (11) SELF TAUGHT ROSIE jäi viimeksi pussiin, mutta huonolta takarivin lähtöpaikalta tamma ei kuitenkaan aivan mahdu mukaan A-ryhmään. Myös (6) BID ON PRINCESS on ajoissa huomion arvoinen. (2) PROSECCO vaikuttaa oikeinkin kehityskykyiseltä, mutta vielä hieman raakileelta. Voltin kakkosrata on ensimmäinen riskitekijä.

Lähtö 10

A) 4,6,1
B) 5,3,2,7
C) –

SEASONS MONTÉ CUP. Montélähdössä suosikiksi nostetaan Liisa Nummen ohjastama (4) ROSELINE FORBES. Se ei voinut kesäkuussa Turussa mitään keulassa hurjastelleelle What A Feelingille, mutta oli ihan hyvä kakkonen. Monté on sopinut ruunalle lajina muutenkin hyvin, ja tämän kauden ainoa voittokin on peräisin raviratsastuksesta nimenomaan Nummen luotsaamana. (6) BWT ELLOSPANK on ollut parhaimmillaan raviratsastuksessa oikeinkin hyvä. Tauon aikana oli terveysongelmia, mutta aloitus Esa Ylilammen käsistä Riihimäellä oli kyllä lupauksia herättävä. Tähän väliin mahtuu kuitenkin yksi poisjäänti, joten kysymysmerkkejä on edelleen ilmassa. Mikäli BWT Ellospank suorittaa tasollaan, se kyllä pärjää. Myös montéssa debytoiva (1) AMERICAN ZAKKE nostetaan mukaan A-ryhmään. Hevosen peruskapasiteetti on ehdottomasti riittävä. (5) CHARLY DU TREMBLE on tehnyt parhaat montéstarttinsa nimenomaan Miisa Pulkkasen ohjastamana. Kari Lehtosen valmennettava on hyvä haastaja. Myös ailahteleva (3) MAMI CHULO pystyy huippupäivänään menestymään.

Lähtö 11

A) 5
B) 8,6,1,7,2,4,3
C) –

Ravien päätöslähdöstä löytyy vain yksi suosikki. (5) LEONARD ROHKEA on suorittanut koko ajan hyvin, eikä viisivuotiaan lahjakkuuden kehityskäyrä ole ainakaan laskussa. Mikäli Leonard Rohkea onnistuu normaalisti, sen on vaikea kuvitella tätä lähtöä häviävän. (8) STEFFE on tuoreimman Kaustisen kilpailun perusteella selvä kakkossuosikki. Steffe nimittäin järjesti Kaustisella jymy-yllätyksen sijoittumalla Toto75-lähdössä Kungenin jälkeen kakkoseksi. Matkan lyheneminen ei ole plussaa, mutta vastuskin on todella monta pykälää köykäisempi. (6) LENTOLÄHETTI tuskin on suoraan pitkältä tauolta parhaimmillaan, mutta tähän porukkaan Juha-Pekka Vilkmanin suojatti on silti selkeä kolmosrankkaus. (1) TUPETTAJA ei ole kehittynyt tänä vuonna odotetusti, mutta joka tapauksessa lähtöasetelmat ovat loistavat. Kauden ensimmäinen totosija ei yllättäisi lainkaan. (7) R.R. JYLHÄ ei ole esittänyt ihmeitä, mutta senkään kohdalla totosija ei olisi tässä porukassa yllätys. (2) JOHERIINA, (4) TAAJANINTO ja (3) SARLOTAN HELMI kärkkyvät sitten muiden epäonnistumisia.

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi
I 2,3,4,5,6 (7,8)
II 2 All In Pellini (9,8)
III 5,7 (1,4)
IV 6 Laurila’s Gimli (1,2)
V 1,2,3,4,5,8,9,10,11 (7,12)
90 riviä*0,10 euroa = 9 euroa

Suuri systeemi
I 2,3,4,5,6 (7,8)
II 1,2,8,9 (3,6)
III 1,5,7 (4,3)
IV 6 Laurila’s Gimli (1,2)
V kaikki
720 riviä*0,10 euroa = 72 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi
I 6 Laurila’s Gimli
II 1,2,3,4,5,8,9,10,11
9 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 6 Laurila’s Gimli
II kaikki
12 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 6 Laurila’s Gimli
II 1 Mico Mick
III kaikki
10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

Suuri systeemi
I 6 Laurila’s Gimli
II 1,2,4,7,8,9,10,11,12
III kaikki
90 yhdistelmää*0,50 euroa = 45 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 1 Finessin It
II 7,9,10
III 6,7,9,10,11
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1 Finessin It
II 2,4,6,7,8,9,10,11,12
III kaikki
90 yhdistelmää*0,50 euroa = 45 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 5 Leonard Rohkea
II 6,8
III 1,6,7,8
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 5 Leonard Rohkea
II 1,6,7,8
III kaikki
24 yhdistelmää*1 euro = 24 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.