Pelivihjeet keskiviikon 4.5. Porin raveihin

Lähtö 01

 

A) 9,5,10,1,2,7

B) 4,11,6,3

C) –

Keskiviikkoravien avauslähdössä niukaksi ykköshevoseksi kohoaa (9) TAKSOMYKKE. Kilun Peedron tytär ei ole vielä voittanut urallaan, mutta on sijoittunut kahdeksassa kilpailussaan neljä kertaa kolmen parhaan joukkoon. Viimeksi Seinäjoella laukka 400 metriä ennen maalia ei vaikuttanut sijoitukseen, mutta aika huononi. Myös (5) LUONNON PERINTÖ tavoittelee tiukasti uransa ensimmäistä voittoa. Alla on kaksi totosijaa, ja Kilun Peedron tytär kilpailee ehdottomasti ennätyskunnossa. Toissakerralla Vermossa Luonnon Perintö peri kakkossijan, kun kakkosena ollut kanssakilpailija laukkasi vähän ennen maalia. Viimeksi Turussa taas Luonnon Perintö laukkasi itse loppusuoralle tultaessa tavoitellessaan tiukasti toista sijaa. (10) KARKKI ROLS on epävarma tapaus, mutta vauhdit riittävät kärkitaistoon 80 metrin takamatkaltakin. Viimeksi Porissa Karkki Rols oli tekemässä rehtiä suoritusta johtavan rinnalta, kunnes laukkasi loppusuoralla kolmannen sijan. (1) TORPEEDO ja (2) HERTTUAN HERRA ovat kehityskelpoisia 4-vuotiaita. On vähän vaikea sanoa kuinka kovaan tulokseen kaksikko onnistuessaan pystyy, mutta joka tapauksessa lähtöasetelmat ovat parhaat mahdolliset. Herttuan Herran on kaiken lisäksi tarkoitus kilpailla ensimmäistä kertaa urallaan ilman takakenkiä. Viimeksi Forssassa tämänkertaista kovemmassa lähdössä ennätysajallaan neljänneksi seuraillut (7) VALKEA UNELMA on lähdön kuudes vakava voitontavoittelija.

 

Lähtö 02

A) 5

B) 3,4,2

C) 1

3-V. PORI ENERGIA LIIGA/TAMMASARJA. Vaikka (5) AVA DI ALESSIA joutuu lähtemään liikkeelle 40 metrin takamatkalta, on Hannu-Pekka Korven valmennettava pienessä lähdössä suursuosikki. Kyseessä on varsinkin tammapuolelle huippulahjakkuus. Myös kauden avaus oli nelossijasta huolimatta todella lupaava, sillä Express Duon tytär kulki 3. sisältä päätöskierroksen peräti 11,2-vauhdilla. Corazon Combo, Tetrick Wania ja Luciano Bryne ovat hurjia 3-vuotiaita, joille ei todellakaan ollut häpeä hävitä. (3) STONECAPES VIOLET ja (4) JULIET RAY muodostavat sitten seuraavan kaksikon. Kaksivuotiaana uransa avauskilpailun voittaneen Stonecapes Violetin kolmevuotiskausi käynnistyi epäonnistumisella ja päättyi hylkäykseen liioista laukoista. Laukkojen lomassa otteet olivat kuitenkin mallikkaat, ja jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. Juliet Ray on menestynyt koko alkukauden hyvin, ja kehitystäkin on tapahtunut kaiken aikaa. (2) CRYSTAL COMBO taipui viimeksi Vermossa johtopaikalta kuudenneksi. Vaikka tulos oli ihan hyvä, jää Pekka Korven suojatti tällä kertaa hieman haastajaosastolle. (1) DARYA-YE NOOR kohtaa tällä kertaa niin kovia vastustajia, ettei kaksarisijoitus vaikuta kovin todennäköiseltä.

 

Lähtö 03

A) 2,5

B) 1,4,7,8,3,9

C) 11,10,6

KIVIKYLÄN KOMEETTA -KARSINTA. Kivikylän Komeetta –karsinnassa suosikkikaksikko erottuu oikein selvästi. (2) SHACKHILLS FLASH on paremman lähtöpaikkansa ansiosta suosikki. Shackhills Flash oli viimeksi Forssassa johtopaikalta positiivinen kakkonen, vaikka selässä liftannut Gyro Gearloose lopussa helposti ohi spurttasikin. Ennen viime kilpailua alla oli kahden kuukauden tauko, joten eiköhän suoritustaso ole nyt vielä parempi. Keulapaikka on nytkin todennäköisin juoksupaikka. Myös (5) BRILLIANT STRIDE on hyvä hevonen. Neljävuotias Maharajahin tytär on kilpaillut seitsemän kertaa ja voittanut näistä kolme. Runsaan kuukauden takaisessa Vermon nelossijassaan Brilliant Stride taivalsi 2. rataa ilman selkää, ja varsinkin juoksupaikka huomioiden suoritus oli oikein rehti. (1) GRACE SCION tekee tasaista työtä, ja ainakin johtavan takaa tammalla olisi täydet totosaumat. (4) FIRECRACKER GUNN on hieman epävarma, mutta onnistuessaan ori riittää kyllä tässä porukassa tototaistoon. (7) ALWS LAUDATUR, (8) BASSI COMBO ja (3) STEELY STRIDE muodostavat sitten seuraavan kategorian, mutta ainakin suosikkikaksikon onnistuessa kaksarisijoitus on erittäin tiukassa.

 

Lähtö 04

A) 1

B) 6,2,8,5,3,4,9,12,11,7,10

C) –

Toto65-kierroksen avauskohteessa (1) RAY BOY tavoittelee jo kauden kymmenettä voittoaan. Ruuna on nostanut tänä vuonna tuntuvasti tasoaan, mikä on näkynyt myös tuloksissa. Myös viime keskiviikkona Vermossa Ray Boy kamppaili todella tiukasti voitosta, vaikka joutui taivaltamaan valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Ray Boy pystynee puolustamaan lähdön onnistuessa ykkösradalta johtopaikan, minkä jälkeen vaikea siitä on ohi tulla. Toki johtopaikan menettäminenkään ei missään tapauksessa veisi voittosaumoja, kunhan vain ruuna ei jäisi pussiin. (6) BALLY T.N. on merkittävästi tulosriviään vaarallisemmassa iskussa. Vaikka tämän kauden kolme kilpailua ei ole tuonut vielä yhtään totosijaa, ovat suoritukset olleet jatkuvasti mallikkaita, ja jossiteltavaa on koko ajan jäänyt. Kuutosradan lähtöpaikalta on nytkin juoksunkulullisia riskitekijöitä, mutta joka tapauksessa kunto on kova ja onnistuminen suorastaan roikkuu ilmassa. Toni Multasen valmennettava on suosikin ykköshaastaja. (2) EXCEPTIONAL on hyvällä paikalla, ja varsinkin suosikin selästä 2. sisältä totosija olisi lähellä. Alla oleva Turun kolmossija tuli nimenomaan 2. sisältä. Activist ja Jakob K.Boko olivat liian kovia vastustajia, mutta muun porukan Exceptional kukisti selvästi. Vajaan kahden kuukauden tauolta palaava (8) MR BIG MONEY on tähän lähtöön hyvä hevonen, ja kengätkin on heti tarkoitus riisua. Lähtöpaikka ei ole kuitenkaan kadehdittava. (5) WESTCOAST SKIPPER hävisi toissakerralla Forssassa vain Ray Boylle, ja viimeksi Turussa ruunalle jäi runsaasti käyttämättömiä voimavaroja. Olli Lähtisen valmennettavan kunto on hyvällä mallilla, eikä menestyskään saa yllättää. (3) ENZO VICTORY ja (4) BEAN DEAD CERT palaavat tauolta ja ovat tähän paikkaan vähän vaikeita arvioitavia. (9) DADDY BOY pyrkii pitämään Ray Boyn selän, jolloin menestyssaumat olisivat korkeimmillaan.

 

Lähtö 05

A) 6,9

B) 3,4,1,11,12,2,10,8

C) 5,7

Toisessa Toto65-kohteessa A-ryhmään erottuu kaksi kovaa voitontavoittelijaa. (6) WUUGA nostetaan eturivin lähtöpaikkansa ansiosta rankingin ykköshevoseksi, sillä ravilla Teemu Okkolinin suojatti edennee johtopaikalle. Wuugan laukkariski on kuitenkin merkittävästi toista A-hevosta korkeampi. Viimeksi Vermossa Wuuga lähti kiertämään 3. ulkoa 3. rataa kierros ennen maalia ja eteni johtavan rinnalle 550 jäljellä, mutta laukkasi voittotaistosta päätöspuolikkaan alussa. (9) RALLAN RUHTINAS on lahjakas 5-vuotias, jolla on allaan viisi peräkkäistä ykkössijaa. Kehitystä on tapahtunut kaiken aikaa, ja viimeksi Seinäjoella Kari Lehtosen valmennettava voitti johtopaikalta kovalla täyden matkan volttituloksella 27,9 parantaen samalla absoluuttista ennätystään 2,1 sekuntia. Vain lähtöasetelmien vuoksi Rallan Ruhtinas jää rankingissa niukasti kakkoseksi, mutta voittokulku voi hyvinkin saada jatkoa. (3) PELI-PEKKA aloittaa B-ryhmän. Ruunan kuntokäyrä on säännöllisen starttirytmin myötä vahvassa nousussa. Vaikka Peli-Pekka joutui tyytymään viimeksi Vermossa 2. ulkoa kuudenteen sijaan, tuli sekin kovassa lopetuksessa päätöspuolikkaan 26,3-vauhtia. Onnistuneen suosikkikaksikon kukistaminen on haastavaa, mutta nousukuntoa uhkuva aikansa Kriterium-finalisti on selkeä kolmosrankkaus. (4) LYSTI ROLS napannee ensimmäiset keulat. Totosija on täysin mahdollinen, mutta voitto yllättäisi. Myös (1) VIKKEN TÄHTI saanee suotuisan juoksun kärjen tuntumassa. (11) PIKKU MOSKIITTO ja (12) FRANSTER kohdalla lähtöasetelmat laskevat selvästi osakkeita.

 

Lähtö 06

A) 4

B) 9,3,2,1,6,7,8,12,11

C) 5,10

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. Toto4-pelin avauskohteesta löytyy iso suosikki, jonka tappiota on vaikea kuvitella. (4) KNOCKING MATCH on ollut viime starteissa kaiken aikaa vakuuttava, eikä vastassa ole yhtään liian kovaa vastustajaa. Knocking Match on erittäin todennäköinen keulahevonen, mutta Knows Nothingin poika on osoittanut, että tarpeen vaatiessa juoksupaikka johtavan rinnallakin käy oikein hyvin. (9) POWER BLASTER pilasi viimeksi laukkaan joukon hännillä kolmannessa kaarteessa, mutta tätä edeltänyt Teivon kakkossija keulasta voittaneen Credit To Loven takaa osoitti, että kunto on löytymässä. Kovakapasiteettinen Power Blaster on takarivistäkin selkeä kakkosrankkaus, mutta Knocking Matchin kukistaminen jo tässä lähdössä tulisi kyllä yllätyksenä. (3) FULL PICTURE on paljon tauluaan parempi hevonen. Mikäli kiihdytysvaihe sujuu ravilla, on Pekka Korven suojatti näistä asetelmista oikein vakava totosijojen tavoittelija. (2) SCARLET HELLO voi päästä unelmapaikkaan Knocking Matchin taakse 2. sisälle, jolloin kaksarisaumat olisivat hyvää tasoa, vaikka suoritus kuukauden takaisessa kauden aloituksessa oli vain hyväksyttävä. (1) LANGEN’S AIRBORNE on sekin huippupaikalta täysin realistinen totohevonen. Langen’s Airborne tuikkasi nytkin ohjastavan Anette Antti-Roikon ajamassa Lahden Toto75-lähdössä 3. sisältä pirteästi neljänneksi. (6) JANIS JOPLIN BOKO joutuu lähtemään liikkeelle selvästi tallikaveriaan Langen’s Airbornea huonommalta lähtöpaikalta ja jää siksi rankingissa tämän takapuolelle. (7) ERNA’S KING on kunnossa, mutta seiskaradalta totosijan nappaaminen edellyttää tämän tason lähdössä hyvää tuuriakin.

 

Lähtö 07

A) 8

B) 4,11,6,3,5,9,10,7,2

C) 1,12

NEUFRAU OY –LÄHTÖ. Illan ensimmäinen troikkalähtö on lämminveristen avoin ryhmäajo 2609 metrin matkalla. Vihjeiden A-hevoseksi nostetaan (8) GLOBAL SATISFACTION. Kadabran poika on aloittanut Suomen uransa Minna Kankaan käsistä mallikkaasti. Vaikka sijoitusten perusteella trendi on ollut laskeva, on suoritustaso kuitenkin ollut nousujohteinen. Toissakerralla Teivossa Global Satisfaction oli reipasvauhtisessa juoksussa johtopaikalta hyvä kakkonen vain Jason’s Camdenille häviten. Vajaan kuukauden takaisella Porin vierailulla Global Satisfaction laukkasi alussa ja putosi joukon viimeiseksi, mutta hyvä loppuveto nosti ruunan vielä Selmer I.H.:n voittamassa Kultaloimessa viimeiselle rahasijalle. Ei kasiradan paikka tietysti mikään toivepaikka ole, mutta voi juoksu sieltäkin onnistua. Itse asiassa edes keulaan etenemistä ei voi pitää poissuljettuna vaihtoehtona. (4) SAHARA PEYOTE oli viimeksi Forssassa kolmossijasta huolimatta vähän pettymys. Sopiva lähtö olisi ollut voitettavissakin, mutta kaarrejuoksussa oli isoja ongelmia. Nyt ruuna täräyttää lähdön onnistuessa keulaan, mutta varsinkin keskipitkällä matkalla hyvä selkäkin saattaa kelvata, sillä Sahara Peyote on kyllä selkäjuoksulla keulajuoksua parempi. (11) TELLMEASTORY hyötyy ilman muuta juostavasta matkasta. Ylivauhtinen juoksu nostaisi osakkeita, mutta hidastempoisessa lähdössä Tellmeastorylla voi tehdä omiakin ratkaisuja. Taulussa näkyvä Lahden voitto tuli 2. radalta ilman selkää, ja 2. ulkona matkannut William Birdland pystyi vain haastamaan. (6) RICOCONE on tähän paikkaan vaikea veikattava. Mikäli ruuna on yhtä hyvä kuin Teivossa suoraan pitkältä tauolta, niin se voi vaikka voittaa. Viime suoritus Seinäjoella oli kuitenkin poikkeuksellisen vaisu, sillä Ricocone väsyi 2. ulkoa pahoin jo 800 jäljellä. Kolmen vuoden takainen Kriterium-voittaja (3) RASKOLNIKOV FRIDO kilpailee vahvassa nousuvireessä, ja lähtöasetelmatkin ovat hyvät. (5) WILLIAM BIRDLAND voitti viimeksi Teivossa nappireissulla 2. sisältä. Totosijaan on juoksun luontuessa täydet mahdollisuudet, mutta ihan voiton nappaaminen edellyttää tämän kauden suoritustasoon peilaten pientä tasonnostoa, sillä lähtö on sen verran hyvätasoinen. (9) SHADOW OF BRISBANE on luotettava suorittaja, mutta ruuna ei ole kuitenkaan kuumimpia suosikkeja.

 

Lähtö 08

A) 12,4,1,2,15,7,10,11

B) 8,5,13,14,3,9,6

C) –

PORIN RAVIT –LÄHTÖ. Ylivoimaisesti näiden ravien vaikein pelipähkinä, eikä tästä lähdöstä tahdo saada oikein mitään otetta. Oikeastaan mikä vain on mahdollista. (12) RIKSUN TÄHTI olkoon ykkösrankkaus. Riksun Tähti ei ole vielä Antti Tupamäen valmennuksesta käsin saavuttanut yhtään totosijaa, mutta varsinkin kahdessa alla olevassa kilpailussa tamma on jo ottanut laukkojensa lomassa mukavasti vauhtia. Kun palaset loksahtavat kohdalleen, on Riksun Tähti tällaisiin lähtöihin kovan kaliiberin hevonen. (4) LUMI-PINJA palaa kolmen ja puolen kuukauden tauolta. Mikäli vire on heti kohdallaan, pystyy Aleksi Kytölän valmennettava menestymään. (1) KUKKAROSUON OONA on turkasen epävarma. Onnistuessaan Tutuarin tytär on loistopaikalta riittävä, mutta laukkoja tulee paljon onnistumisia helpommin. (2) VALERIANA lannistui viimeksi Teivossa kakkossijalta pahoin loppusuoralle tultaessa. On kuitenkin syytä muistaa, että Valerianan suoritustaso on aina heitellyt laidasta laitaan. Tamman vauhtivarat ovat kyllä riittävät. (15) ANNAN kiri viimeksi Teivossa pirteästi neljänneksi. Kierrettävää kuitenkin riittää. (7) TARLING sijoittui helmikuussa ennen taukoaan Porin Toto75-lähdössä 3. ulkoa 800 metrin kirillä kolmanneksi vain Vuaran Viimalle sekä Siriliisille häviten. On mielenkiintoista nähdä, millä tasolla Tarling kilpailee tässä tauoltapaluussaan. (10) SOFIANNA PEE voitti Porissa Toto75-lähdön kuukausi sitten nappireissulla 2. sisältä. Nyt juoksusta ei tule läheskään yhtä helppoa, mutta kyllä vauhdikkaalla tammalla voi silti olla ravilla sanansa sanottavana. (11) VIKSUN LILJA omaa hyvän kapasiteetin, mutta kauden avaus Kaustisella jätti vielä ilmaan kysymysmerkkejä. Tamma ei nimittäin vaikuttanut menestyjältä laukatessaan 2. sisältä viimeisen takasuoran lopussa. (8) AMORIINI, (5) LURAUS, (13) HELUN KUVA ja (14) ISOSALON IHME olisivat nekin ihan yhtä voineet mahtua mukaan A-ryhmään tässä äärimmäisen tasaisessa ja vaikeasti veikattavassa lähdössä.

 

Lähtö 09

A) 5,2,3,4,6

B) 1,9,8,7

C) 11,10,12

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Heti lähtökiihdytys ratkaisee paljon. Mikäli (5) RIVER KING pääsee sujuvasti johtopaikalle ja saa vetää järkevällä tempolla, se tuskin on kukistettavissa. Mikäli taas ei, muuttuu tilanne huomattavasti avoimemmaksi. Alla oleva Kouvolan keulavoitto tuli paljon tämänkertaista helpommasta lähdöstä, mutta voitto tuli ilmavaan tyyliin ja muutenkin olemus miellytti. (2) FAITH IN CASH spurttasi viimeksi Vermossa 2. sisältä voittotaistoon, muttei aivan ehtinyt ykköseksi. Faith In Cash on vauhtikestävä hevonen, joka hyötyisi reipasvauhtisesta juoksusta. (3) MAZE MATCH on nostanut Riina Rekilän valmennuksessa huomattavasti tasoaan. Aiemmin tarkan juoksun hevonen tsemppasi kuukausi sitten Teivossa 2. radalta ilman selkää kolmanneksi vain Salam Aleikumille sekä Stardust Comerylle häviten. On mielenkiintoista nähdä haluaako Riina Rekilä ajaa keulasta, vai kelpaako River Kingin selkä suosiolla. (4) SUEJEDI ja (6) BWT DICTATOR kilpailevat hyvässä vireessä, ja ainakin siinä tapauksessa, ettei River King pääse suosiolla johtopaikalle, olisi kaikki mahdollista. (1) BELLO RAGAZZO voitti Forssassa vastaavalta lähtöpaikalta, mutta vastus on nyt paljon kovempi, eikä voittaminen ole helppoa, vaikka kunto on kohdallaan. (9) QUEEN OF THE WORLD säesti viimeksi Teivossa 2. sisältä keulasta voittanutta Ken’s Carlosta oikein positiivisesti. (8) NUBIA hävisi viimeksi Seinäjoella Kasvattajakruunu-alkuerässä 2. ulkoa vain tosi koville ikäluokkahevosille Magic Madonna, Sahara Flames ja MAS For You. Paremmalta lähtöpaikalta rankingsijoituskin olisi ollut korkeampi. (7) YOUYOU on Nubian tavoin oikein kelpo 4-vuotias tamma, muttei kuulu nyt ihan kuumimpien suosikkien kastiin.

 

Lähtö 10

A) 5,7,6

B) 8,1,10,4,9,2,3

C) –

DACIA MONTÉ CUP. (5) BWT ELLOSPANK on voitokas hevonen, jolle myös monté sopii lajina mainiosti. BWT Ellospank on kilpaillut urallaan raviratsastuksessa viisi kertaa ja tuloksena on ollut kaksi voittoa. Myös tämän kauden tähän mennessä ainoasta montéstartista Vermossa 1. päivä tammikuuta irtosi voitto ennen Mozartkugelia sekä Bravo Sencelloa. (7) MINECRAFT on mukana uransa ensimmäisessä montélähdössä, joten suoritustaso on tietysti arvoitus. Ei olisi kuitenkaan mikään ihme, vaikka montéura alkaisi heti voitolla. Moni asia nimittäin suosii; Liisa Nummi on menestynyt Harri Koivusen valmennettavilla montélähdöissä loistavasti, Minecraft on hevosena olemukseltaan sellainen, että monté voi sopia lajina hyvinkin, ja hevosen kapasiteetti tähän porukkaan on ehdottomasti riittävä. Myös (6) LADY NIGHTINGALE nostetaan mukaan A-ryhmään, sillä sen verran mallikkaasti tamma viimeksi Teivossa ensimmäisen kaarteen laukkansa paikkasi. Myös keskipitkä matka on ehdottomasti plussaa. (8) CAPO THE AMOUR laukkasi Teivossa loppukaarteessa pahoin, kun oli juuri kirimässä kärjen tuntumaan. Viime kauden kaksi montéstarttia toivat voiton sekä kolmossijan. Myös tänä vuonna kahdesti montélähdön voittanut (1) ZULAMIT sekä hieman parasta virettään hakeva (10) STAY ON TOP lukeutuvat pelihevosiin.

 

TOTO65 (lähdöt 4-9)

 

Pieni systeemi

I 1 Ray Boy (6,2)

II 6,9 (3,4)

III 4 Knocking Match (9,3)

IV 8 Global Satisfaction (4,11)

V 1,2,4,7,10,11,12,15 (8,5)

VI 2,3,4,5,6 (1,9)

80 riviä*0,10 euroa = 8 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,6 (2,8)

II 6,9 (3,4)

III 4 Knocking Match (9,3)

IV 3,4,6,8,11 (5,9)

V 1,2,4,5,7,8,10,11,12,13,14,15 (3,9)

VI 2,3,4,5,6 (1,9)

1200 riviä*0,10 euroa = 120 euroa

 

TOTO4 (lähdöt 6-9)

 

Pieni systeemi

I 4 Knocking Match (9,3)

II 8 Global Satisfaction (4,11)

III 1,2,4,7,10,11,12,15 (8,5)

IV 2,3,4,5,6 (1,9)

40 riviä*0,20 euroa = 8 euroa

 

Suuri systeemi

I 4 Knocking Match (9,3)

II 3,4,5,6,8,11 (9,10)

III kaikki

IV 2,3,4,5,6 (1,9)

390 riviä*0,10 euroa = 78 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

 

Pieni systeemi

I 1,2,4,7,10,11,12,15

II 5 River King

8 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,2,4,7,10,11,12,15

II 2,3,4,5,6

40 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

 

Pieni systeemi

I 8 Global Satisfaction

II 3,4,6,11

III 3,4,5,6,9,11

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

 

Suuri systeemi

I 8 Global Satisfaction

II 3,4,5,6,9,11

III 2,3,4,5,6,7,9,10,11

48 yhdistelmää*0,50 euroa = 24 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

 

Pieni systeemi

I 5 River King

II 2,3,4,6

III 2,3,4,6

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,5

II 2,3,4,5,6

III 1,2,3,4,5,6,7,8,9

56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.