Pelivihjeet: Kultaloimiravit la 24.4.2021

Lähtö 01

A) 6,11,10

B) 7,4,3,8,2,9

C) 1,12,5,13

Tasokkaan lauantaipäivän avauslähdössä ykkösvihjeen saa kolme peräkkäistä totosijaa allaan Poriin saapuva (6) ERÄSMIES. Toissakerralla Kaustisella johtopaikalta ennätystuloksellaan hallitusti voittanut ori oli hyvä myös viimeksi Seinäjoella sijoittuessaan johtavan rinnalta kolmanneksi vain Asfalttisoturille sekä Pete Pointille häviten. Tarkoituksena on jatkaa viime starttien tavoin ilman takakenkiä. (11) PATE POLLEA tekee tasaisen varmaa työtä, ja Martti Hämäläisen valmennettavan taulussa olisi pelkästään kaksarisijoituksia, mikäli ruuna ei olisi laukannut toissakerralla Seinäjoella voittoaan vähän ennen maalia. (10) ERKKAUS on A-kolmikosta laukkaherkin. Alla olevassa Turun kilpailussa Erkkaus joutui tyytymään 2. ulkoa 900 metrin kirillä ravillakin vain viidenteen sijaan, mutta viikon starttivälillä Erikassonin poika lienee terävämpi. B-ryhmän aloittava (7) UNNAN VEITIKKA kierteli viimeksi Turussa ihan mukavasti kuudenneksi. Tätä edeltäneessä Forssan kilpailussa Arto Hammarin suojatti laukkasi loppusuoralla kärkitaistosta häirittynä. (4) AJATUSTENLUKIJA aloitti kautensa ihan mukavalla kolmossijalla. (3) ÄMPÄRI voitti viimeksi Porissa vaativissa oloissa. (8) PIHLATUULI ja (2) VAPPU VALKIA veivät kyseisessä Porin lähdössä muut totosijat. Tämänkertainen lähtö on paljon kovatasoisempi, joten ihan kärkisijat edellyttävät nappionnistumista tai suosikkien epäonnistumista. Ämpärin kohdalla laukkariski on merkittävä.

 

Lähtö 02

A) 3

B) 9,4,6,7,2,11,5,8,12

C) 15,13,10,1,14

Kakkoslähdössä (3) LOTUS ONE kohoaa selväksi suosikiksi, vaikkei taulussa näy yhtään kaksarisijoitusta. Juha Utalan suojatti on kilpaillut selvästi tämänkertaista kovemmissa lähdöissä, kuten viimeksi Vermossakin, missä kesti täysin kunniakkaasti 2. radalta ilman selkää. Kaiken lisäksi on huomattava, että Lotus One palasi Vermossa kahden kuukauden tauolta, ja Formula Onen tytär on aina ollut parempi startti kropassa. Keulajuoksu olisi optimaalinen vaihtoehto. (9) SPEEDY SCION on takarivistäkin selkeä kakkosrankkaus. Speedy Scion on aloittanut kautensa mukavasti; ensiksi Porista irtosi varma keulavoitto ja viimeksi Seinäjoella ruuna tsemppasi 2. radalta ilman selkää kolmanneksi. (4) CASHMAN GO aloitti tämän kauden neljällä totosijalla, mutta viimeksi Vermossa ruuna ei vain riittänyt 4. sisältä viidettä sijaa parempaan. Erkki-Pekka Mäkisen valmennettavalla on hyvät saumat palata takaisin totokantaan, mutta Lotus Onen kukistaminen vähän yllättäisi. (6) WALLIS on ollut läpi uransa pettymys – onhan kyseessä huipputamma Venicen täyssisko. Tässä tehtävässä totosijan nappaaminen ei kuitenkaan yllättäisi. (7) MAGIC MONROE suorittaa jatkuvasti tasaisen hyväksyttävästi. Nyt on tarkoitus riisua etukengät pois, mikä voi tuoda lisätehoja. (2) KUKAMUUMUKA voi saada nappireissun Lotus Onen takana 2. sisällä. Mikäli tammalla on hyvä päivänsä, niin tällaisella juoksunkululla kaksarisijoituskaan ei ole poissuljettu.

 

Lähtö 03

A) 3,5

B) 1,2,4,10,11,9,7

C) 8,6,12

CAFE RATA –LÄHTÖ. Kaksi hevosta erottuu selvästi muusta porukasta. (3) SIRILIISI rankataan niukasti ykköseksi. Siriliisi hangoitteli toissakerralla Jyväskylässä johtopaikalta varsin hyvin tänään Satakunta Seniorissa kilpailevaa Huisi Hemmoa vastaan 24,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Viimeksi Turussa Siriliisi laukkasi volttilähdössä heti lähtöön, mutta kiri vielä mukavasti viidenneksi. Siriliisi on ehdottomasti lähdön todennäköisin keulahevonen, ja tämän ansioista tamma on niukka ykkösrankkaus. Toki viime vuonna Kriteriumissa laukoista huolimatta kuudenneksi sijoittunut (5) BRILJANTTI BUUGI on oikein lahjakas 5-vuotias. Kausi alkoi Lahdessa tyylikkäällä voitolla 700 metrin kirillä 2. ulkoa. Viimeksi Turussa Briljantti Buugi tuli keulapaikalta 24,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla umpirehdisti maaliin asti, mutta niin vain selässä liftannut Kretonki onnistui sen kalkkiviivoilla niukasti kukistamaan. Vaikutti siltä, että vauhti ei vain vielä kovavauhtisella loppusuoralla riittänyt. Uran jatkoa ajatellen reipasvauhtinen lopetus teki varmasti Briljantti Buugille hyvää. Siriliisi on suosikkikaksikosta nopeampi, mutta Briljantti Buugi on väkivahvempi. (1) TÄHTIMENEVÄ tähtää suosikin selkään, mistä omaa täydet totosaumat. Tamma on viime sijoituksiaan paremmassa kunnossa. Raskaat olosuhteet olisivat kylläkin haitaksi. (2) HUMU-LIISA oli tiistaina Teivossa 2. sisältä kelpo kakkonen kukistaen kovia takamatkoilla olleita hevosia. Lähtöasetelmat ovat taas hyvät. (4) USKO EEVERTTI ja (10) BOHEEMI tulevat rankingissa seuraavina, mutta ihan kärkeen yltäminen on kyllä tiukassa.

 

Lähtö 04

A) 7,9,10,1,3

B) 6,2,5,4,8

C) –

FINNTACK-LÄHTÖ/MONTÉN SM-KARSINTA. Montén SM-karsinta on tällä kertaa vaikea pelipähkinä. A-ryhmään nostetaan puolet porukasta, mutta kyllä B-ryhmäläisilläkin on ihan realistiset saumansa. (7) NITRO DIABLO olkoon niukka ykkösrankkaus, vaikka jäi kuukausi sitten Vermossa 2. ulkoa neljänneksi Target Kronokselle, Social Networkille sekä Twist Of Fatelle häviten. Nitro Diablo joutui kuitenkin tuon startin jälkeen lääkekuurille, ja ruunan pitäisi nyt olla parempi. Normaalistihan Nitro Diablo on ollut näissä montélähdöissä kova tekijä. Uran montésaldo on komea, sillä 26 starttia on tuonut 13 voittoa, 4 kakkossijaa sekä 7 kolmatta sijaa. (9) SOCIAL NETWORK voitti viimeksi Vermossa keulasta ja lähtee sen perusteella jälleen metsästämään tiukasti voittoa. Eiköhän Heidi Kuossari lataa ysiradan paikaltakin myös nyt heti eteenpäin. (10) SUNBEAM hävisi viimeksi Vermossa vain Social Networkille. Lähtöpaikka on huono, mutta kuntokäyrä osoittaa ylöspäin. (1) JUGADOR on aloittanut montéuransa kahdella mukavalla suorituksella. Viimeksi Vermossa Jugador kiertyi 2. ulkoa 2. radalle ilman selkää 700 jäljellä ja oli rehti kolmas edellä mainituille Social Networkille sekä Sunbeamille häviten. (3) SUE’S PHOTO on vaikea arvioitava, sillä kyseessä on uran ensimmäinen montéstartti ja lisäksi alla on puolen vuoden kilpailutauko. Risto Airaksisen valmennettava mahtuu kuitenkin viidentenä hevosena mukaan A-ryhmään. B-ryhmän aloittavat montélähdöissä jatkuvasti kärjen tuntumassa keikkuva (6) TWIST OF FATE sekä montédebyyttinsä suorittava (2) HUDSON WEB.

 

Lähtö 05

A) 3,11

B) 6,5,9,7,13,16,1,2,14,15,4,12

C) 10,8

FRAMILL OY –LÄHTÖ. Päivän ensimmäinen troikkalähtö suorastaan vilisee realistisia menestyjäkandidaatteja. Näistä kaksi nostetaan hieman muiden yläpuolelle, mutta molempien yllä on kyllä kysymysmerkkejä. (3) HEPORIX pääsi viimeksi Vermossa 4. sisältä kolmannella puolikkaalla sujuvasti 2. ulos ja sijoittui aivan kärjen tuntumassa neljänneksi. Vastaavanlaisella suorituksella ei vielä tätä lähtöä voiteta, mutta oletuksena on, että tauon jälkeinen startti vei hyvää hevosta selvästi eteenpäin. Lisäksi Heporix on lähdön onnistuessa erittäin todennäköinen keulahevonen. (11) HIIOPPI palaa pitkältä tauolta, sillä ori on kilpaillut viimeksi syyskuussa. Nykyvire on puhdasta arvailua, mutta kyseessä on kovakapasiteettinen hevonen, ja ainakin viime vuonna Hiioppi aloitti suoraan pitkältä tauolta hyvin. (6) HAMBO on noussut hyvään kuntoon ja on vakava voitontavoittelija. Vaikka Hambo hävisi viimeksi Joensuussa selvänä suosikkina tiukassa kamppailussa keulassa juosseelle Minskaukselle, ei suoritukseen voi olla todellakaan pettynyt. Päätöspuolikas tultiin nimittäin urku auki – radan kellotus päätöspuolikkaan vauhdiksi oli peräti 21,0. (5) SÄHKÖÄIJÄ on aloittanut kautensa kahdella totosijalla, ja molemmat ovat tulleet oikein rehdeillä suorituksilla. Mikäli voltin viitosrata ei tuota ongelmia, on kaikki mahdollista. (9) LAYLA kilpailee jälleen huippuiskussa. Viimekertaisessa Seinäjoen tammalähdössä Layla hävisi 2. radalta ilman selkää vain todellisille huipputammoille Hetviinalle sekä Liisan Tulilinnulle. (7) LILY oli viimeksi Vermossa 4. ulkoa kirivaiheessa aseeton, mutta lähdön onnistuessa luvassa voi nyt olla paljon suotuisampi juoksunkulku. Myös (13) TAHTOVA ja (16) NAPUTUS on syytä huomioida ajoissa. (1) HYVÄNNÄKÖINEN tuskin pystyy hyödyntämään lähtöpaikkaansa.

 

Lähtö 06

A) 8

B) 4,3,2,6,9,10,1

C) 5,7

KULTALOIMI/KAVIOLIIGA-OSAKILPAILU. Toto75-kierros käynnistyy kylmäveristen Kultaloimi-ajolla, ja siitä löytyy heti vihjaajan mielestä koko kierroksen todennäköisin voittaja. Vaikka vastustajia ei voi todellakaan millään muotoa väheksyä, on (8) LISSUN EERIKKI (kuvassa) kauden alku ollut yksinkertaisesti niin jykevä, ettei Pekka Luukkosen valmennettava taida haavereitta olla nytkään kukistettavissa. Lissun Eerikki on ollut niin häikäisevän hyvä, että todennäköisesti johtopaikkakin on sille suosiolla tarjolla. Ei paikka johtavan rinnallakaan olisi kuitenkaan väkivahvalle Erikassonin pojalle minkäänlainen ongelma. (4) JOKIVARREN KUNKKU aloitti 13-vuotiskautensa viime lauantaina Seinäjoella pitkän taukonsa jälkeen niin mukavalla suorituksella, että kohoaa rankingin kakkoshevoseksi. Oletuksena on, että Jokivarren Kunkku avaa ensin keulaan ja saa sitten matkalla Lissun Eerikin eteensä. (3) NYLAND kiri viime lauantaina Seinäjoella 4. ulkoa hienosti ykköseksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 3. rataa pitkin peräti 20,2-kyytiä. Nyland ei alussa ehdi nopeimpien mukaan, mutta on vahvassa vireessä. (2) POLARA sinnitteli Seinäjoella 2. radalta ilman selkää vielä kärkirintamassa laukatessaan loppusuoralle tultaessa. Kaustisella Polara ei voinut mitään Lissun Eerikille, mutta oli selvä kakkonen. (6) JOSVEIS hävisi maanantaina Oulussa johtavan rinnalta vain keulasta voittaneelle Joriinille. Ruuna suorastaan uhkui nousuvirettä, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka korkealle Josveis tässä laadukkaassa lähdössä yltää. (9) MORISON on edelleen iskussa, mutta jää kuitenkin tällä kertaa haastajaosastolle. (10) PYÖRYLÄN PARONI kärsii starttirakettina takarivin lähtöpaikastaan.

 

Lähtö 07

A) 7,9

B) 4,5,8,3,2,10,11

C) 1,6

SPEEDEX–LÄHTÖ. (7) M.S. TRIPLE J. ei käyttänyt tiistaina Teivossa parasta asettaan, eli kovaa lähtönopeutta, mutta pääsi kuitenkin lopulta etenemään avauspuolikkaalla onnekkaiden vaiheiden jälkeen T.Rexin taakse 2. sisälle. Sieltä ori seuraili Cameron Evon sekä T.Rexin jälkeen kolmanneksi. Pikamatkalla M.S. Triple J.:llä todennäköisesti ladataan tosissaan lähtöön, kun ykköspalkintokin on tiistaita suurempi. Mikäli M.S. Triple J. pääsee odotusten mukaisesti keulapaikalle, on Cantab Hallin poika oikein mielenkiintoinen. (9) RUN FOR ROYALTY aloitti kautensa Teivossa todella tyylikkäällä keulavoitolla. Mikä parasta, tyyli pysyi upeana maaliin asti. Raskas rata oli tosin eduksi, mutta joka tapauksessa Teivon kilpailun jälkeen jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. Lähtöasetelmat pudottavat Run For Royaltyn rankingissa M.S. Triple J..n takapuolelle, mutta myös Run For Royalty on oikein tiukka voitontavoittelija. Viime vuonna peräti Suur-Hollola-ajon finaaliin itsensä selvittänyt (4) FAST TIME on jälleen kohonnut hienoon iskuun, vaikkei taulu sitä välttämättä kerrokaan. Ruuna on kirinyt viime kilpailuissaan vaikeista asemista mallikkaasti. Näistä asetelmista nopeaan avaajaan on syytä suhtautua vakavasti. (5) MATTER OF FACT aloitti kautensa kolmella totosijalla, mutta viimeksi Seinäjoella Explosive Matterin tytär oli avoimessa tammalähdössä kärkisijojen suhteen täysin aseeton 700 metrin kirillä 4. ulkoa. Nyt asetelmat ovat paremmat, mutta keulapaikalle lähtönopeuden ei kyllä pitäisi riittää. (8) PRESIDENT LINDY on flopannut viime starteissaan kykyihinsä nähden täysin. Ei unohdeta Cantab Hallin poikaa kuitenkaan vielä, sillä kapasiteetista homma ei jää näissä lähdöissä kiinni. President Lindy on yksi maamme nopeimmista avaajista, ja kengätkin on nyt tarkoitus riisua. (3) CONNY SISU ja (2) POR NIE ROCK kärkkyvät hyviltä lähtöpaikoiltaan sijoituksia kärjen tuntumassa, mutta voitto yllättäisi.

 

Lähtö 08

A) 10

B) 3,14,4,2,12,9,7,1

C) 5,6,11,8

SATAKUNTALIITTO SATAKUNTA SENIOR. Satakunta Senior on hurjatasoinen lähtö. (10) PARVELAN RETU on tietysti itseoikeutetusti selvä suosikki. Alla on jo peräti 27 peräkkäistä voittoa, ja tämäkin kausi on alkanut mainioilla suorituksilla. Mainittakoon, että Liisingin pojan viime kausi päättyi nimenomaan Porin Satakunta Seniorin voittoon. Parvelan Retu toimii Toto75-vihjesysteemeissä toisena läpivarmana, mutta sen verran kovia ovat kuitenkin vastustajatkin, että ainakaan kovin pahaan alkulaukkaan tällä kertaa ei taida olla varaa. Lähtökohtana kuitenkin on, että näistä asetelmista Parvelan Retu käynnistyy ravilla. Haastajien kärkirankiksi nostetaan viime vuonna Kriteriumin voittanut ja Satakunta-ajossa kakkoseksi sijoittunut (3) VILLE KALLE. Vieskerin poika aloitti 5-vuotiskautensa Seinäjoella tyylikkäällä voitolla. Mikä parasta, Seinäjoen olemuksen perusteella Ville Kalle on talvitauon aikana selvästi aikuistunut. Niinpä hyvissä oloissa Ville Kalle voisi pystyä tässä melkoisen kovaan tulokseen. (14) STALLONE on kärsinyt urallaan ongelmista, mutta käytännössä ruuna on kuitenkin koko ajan ollut ikäluokan kakkoshevonen. Viimeksi Teivossa Stallone ei kyennyt parhaimpaansa, koska kenkä lähti irti jo ensimmäisessä kaarteessa. Tämä näkyi raviongelmina. (4) SUVEN SAMETTI on lähdön ainoa tamma, muttei silti ainakaan totosijoja ajatellen ollenkaan altavastaaja. Sen verran hyvin Suven Sametti kuukausi sitten Teivossa laukannutta Parvelan Retua vastaan hangoitteli. (2) HUISI HEMMO päätti viime kautensa Satakunta-ajon kolmossijaan. Tämä kausi on alkanut kahdella voitolla, ja Antti Ojanperän valmennettava vaikuttaa ilman muuta ennätyskuntoiselta. (12) VILKKEEN VELMU laukkasi kauden avauksessaan Teivossa pahoin lähtöön, mutta kulki jatkossa viimeiset 1900 metriä 23,7-vauhdilla. (9) VAUHTIS kamppaili kauden avauksessaan Lahdessa Huisi Hemmon kanssa hienosti voitosta 21-kyytisellä päätöspuolikkaalla.

 

Lähtö 09

A) 4,2,6,11,5,8

B) 1,10,9,7,3,12

C) –

VALTRA-LÄHTÖ. Lämminveritammojen Toto75-rahasarjat ovat usein yllätysalttiita, ja niin nytkin. Mukana ei ole missään tapauksessa yhtään täyttä statistia, ja A-ryhmäänkin nostetaan puolet lähdön kahdestatoista valjakosta. (4) RIDGEHEAD LAURETTE olkoon ykkösrankkaus, vaikka alla on kaksi epäonnistumista. Ridgehead Laurette on kuitenkin alla olevista epäonnistumisista huolimatta edelleen kunnossa ja pystyy onnistuessaan paljon. Mikäli tamma ei käy ylikierroksilla, on keskipitkä matka sille pelkästään plussaa. (2) PICA-PICA OAK on suorittanut viime aikoina tasaisen hyvin. Viimeksi Lahdessa juoksu meni ihan nappiin, ja Pica-Pica Oak eteni 75-tammalähdössä ykköseksi 300 metrin kirillä 2. ulkoa. Kakkosradan lähtöpaikalta juoksunkulku voi nytkin olla suosiollinen. (6) WANT TO WHEELS kohdalla voitto-osakkeet nousisivat merkittävästi, mikäli vauhtikestävä tamma onnistuisi etenemään johtopaikalle. Taulussa näkyvä Teivon voitto tuli nimenomaan keulasta. (11) POETRY IN MOTION on hurjasti tauluaan paremmassa iskussa. Hyvältä eturivin lähtöpaikalta kenkiä riisuen Poetry In Motion olisi kohonnut jopa ainoaksi A-hevoseksi, mutta takarivistä kengät jalassa tilanne on tietysti ihan toinen. Joka tapauksessa Poetry In Motioniin kannattaa varsinkin viime startin perusteella suhtautua näistäkin asetelmista vakavasti. (5) BLUEBIRD NASH eteni viimeksi Turussa johtopaikalle ensimmäisellä puolikkaalla ja piti rinnalleen kiertyneen selvän suosikin Brave Dame Vivianin loppuun asti varmasti kurissa. (8) IMAKEITUPTOTHESKY palaa tauolta, joten kauden avauskilpailunsa ohjastava Niki Finnström ajanee sillä kasiradalta passiivisella taktiikalla. Mikäli juoksu kuitenkin sattuisi elämään läpi matkan, olisi kaikki siitä huolimatta mahdollista. (1) DIDI HOSS jää vielä B-ryhmään, vaikka kilpailee selkeässä nousuvireessä. Didi Hoss avasi viimeksi Turussa ensin keulaan, mutta tyytyi Bluebird Nashin selkään, minne jäi sitten pussiin. Lähtökohtainen olettama on, että Didi Hossilla ajetaan varsinkin tällä matkalla edelleen selästä. (10) MEMPHIS MINNIE on parhaimmillaan keulasta, joten lähtöasetelmat eivät suosi. Kunto on kuitenkin kohdallaan.

 

Lähtö 10

A) 7,12

B) 13,11,16,1,2,3,6,4,8,10,14

C) 15,9,5

OP LÄNSI-SUOMI -LÄHTÖ. Kaksi hevosta erottuu selvästi muusta porukasta. Jo 3-vuotiaana hienosti menestynyt (7) FANDANGO BRICK aloitti 4-vuotiskautensa mainiolla suorituksella. Orlando Vicin poika kiertyi ensimmäisen takasuoran lopussa 2. radalle ilman selkää, eteni johtohevosen rinnalle kierros matkaa maaliin, painui kärkeen 400 jäljellä ja vastaili oikein varmasti haasteen heittäneelle Minecraftille. Lähtökiihdytyksen onnistuminen ratkaisee paljon, tärkeintä on välttää kolmannelle radalle juuttuminen. Mikäli kiihdytysvaihe onnistuisi ihan nappiin, niin silloin Fandango Brickillä olisi hyvät saumat edetä johtopaikalle, sillä tuskinpa eturivistä löytyy sellaista valjakkoa, joka haluaisi ajaa Fandango Brickiä vastaan. (12) MARK MORE on toinen kova voitontavoittelija. Tiistaina Teivossa johtopaikalta helppoon voittoon irroitellut voitokas Amour Amin poika omaa parhaimmillaan todella hurjan loppukirin. (13) TROOPERS aloittaa varsin tasaisen B-ryhmän. Troopers jaksaa kaiken ollessa kohdallaan tehdä haalarihommiakin. (11) ANNI SUE haki Teivossa voimalla johtopaikan 1.10-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen, johti välillä selvästi ja piti urheasti pintansa lopussa aivan rinnalle edenneitä Samurai Comerya sekä BWT Dangeria vastaan. Nyt juoksusta tulee ihan toisenlainen, mutta hyvän selkäjuoksun jälkeen Anni Sue on kyllä kirikykyinen. (16) BENOBI ZET on jo pitkään suorittanut tasaisen hyvin. Voitto on tiukassa, mutta totosijaan on täydet mahdollisuudet. (1) UNBOUNDED STRIDE on huippupaikalta Iikka Nurmosen luotsaamana täysin realistinen totohevonen. (2) QUEEN OF PIRATES on parhaimmillaan sisäratajuoksulla keulasta tai kärjen takaa, joten lähtökiihdytys ratkaisee paljon. (3) BOBBY BLUE FRIDO menetti viimeksi Vermossa pelinsä jäätyään pussiin. Vastus on nyt kuitenkin paljon viime kertaa kovempi.

 

Lähtö 11

A) 7

B) 4,1,5,10,2,6,3

C) 8,9

KULTALOIMI/KAVIOLIIGA-OSAKILPAILU. Perinteikäs lämminveristen Kultaloimi-ajo on ehtinyt jo kunniakkaaseen 50 vuoden ikään. Juhlavuoden suosikkina matkaan lähtee (7) GRAINFIELD AIDEN, vaikka taipuikin viime lauantain kansainvälisessä Seinäjoki Racessa 2. radalta ilman selkää hännille. Myös tätä edeltäneessä Lahden Kavioliiga-osakilpailussa Grainfield Aiden taivalsi 2. rataa ilman selkää, ja silloin lopputuloksena oli tyylikäs voitto ennen Ubertino Grifiä sekä Jack Vaderia. Keulaan eteneminen olisi toki Grainfield Aidenille ilman muuta paras vaihtoehto, mutta hyvän päivän sattuessa paikka johtavan rinnallakaan ei missään tapauksessa veisi voittosaumoja. (4) CAMERON EVO kiri tiistaina Teivossa 4. ulkoa runsaan 500 metrin kirillä mallikkaasti ykköseksi ohi keulassa juosseen T.Rexin, joten vaisun jakson jälkeen nyt näyttää taas jatkoa ajatellen hyvältä. Cameron Evo sijoittui viime vuoden Kultaloimessa Lexus Dreamin jälkeen kakkoseksi, eikä edes hopeamitalin kirkastaminen kullaksi tulisi yllätyksenä. Vuoden 2019 Kultaloimessa Cameron Evo sijoittui takarivistä neljänneksi. On mielenkiintoista nähdä satsaako Olli Koivunen Cameron Evolla tosissaan starttiin, vai minkälaiset ovat kuskin taktiset ratkaisut. (1) DON WILLIAMS ei pysty hyödyntämään täysipainoisesti ykkösradan paikkaansa, mutta viime startin perusteella Markku Niemisen valmennettava kilpailee nousuvireessä. Vaikka Don Williams jäi Seinäjoen pitkällä matkalla neljänneksi, kiri se päätöskierroksen ulkoratoja pitkin 11,8-vauhdilla ja päätöspuolikkaan vielä hieman kovempaa 11,4-kyytiä. Vuoden 2019 Kultaloimi-ajon voittaja (5) T.REX on vielä kypsässä yhdentoista vuoden iässäkin kelpo menijä. Alla olevassa tiistain välistartissa T.Rex sijoittui johtopaikalta Cameron Evon jälkeen kakkoseksi. (10) TITO C.A. suoritti Lahdessa Grainfield Aidenin voittamassa lähdössä lupaavan 900 metrin kirin 4. ulkoa, mikä riitti sillä kertaa neljänteen sijaan. Ainakin reipasvauhtisessa juoksussa Tito C.A. on potentiaalinen yllättäjä. (2) NORTH LEXUS on jo pitkään suorittanut hyvällä tasolla. Vaikka rima on nyt korkealla, ei Harri Koivusen valmennettava ole loistopaikalta vaaraton.

 

Lähtö 12

A) 1,2,9

B) 6,11,3,5,7,8,10

C) 4

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. Huippupäivän päätöslähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa (1) AMERICAN HERO. Oletuksena on, että American Hero pitää ykkösradalta johtopaikan, mistä on parhaimmillaan, ja sen jälkeen Pekka Korven suojatin ohittaminen ei todellakaan tule olemaan helppoa. (2) BWT CAESAR on aloittanut kautensa vakuuttavilla suorituksilla. Viimeksi Vermossa BWT Caesar iski heti ensimmäisen kaarteen jälkeen 3. ulkoa, eteni johtavan rinnalle vajaat 1100 jäljellä, painui kärkeen 450 jäljellä ja piti oikein varmaan voittoon ennen Effronte Photoa sekä American Heroa. Vaikka BWT Caesar on kukistanut American Heron kauden molemmissa kilpailuissaan, niin näiltä lähtöpaikoilta osat voivat kääntyä. (9) DEANGELO on lähdön kolmas A-hevonen. Se ei ollut viimeksi parhaimmillaan ja joutui tyytymään johtopaikalta neljänteen sijaan BWT Caesarille, Effronte Photolle sekä American Herolle häviten. Tätä edeltäneessä Vermon kisassa Deangelo piti kuitenkin johtopaikalta BWT Caesarin sekä American Heron varmoin ottein takanaan. (6) LAKE’S ACTION on sekin hyvä hevonen, mutta jää kuitenkin tällä kertaa B-ryhmän puolelle. Lake’s Action on oikein nopea avaaja, mutta American Heron ohittaminen kiihdytysvaiheessa edellyttäisi kuitenkin todellista nappilähtöä (tai American Heron kiihdytysvaiheen epäonnistumista). (11) DICKSON SHADOW voitti viime vuonna lähtöjä kovalla prosentilla, mutta ilman tuntuvaa ylivauhtia näistä asetelmista lienee mahdotonta yltää suoraan tauolta ykköseksi asti. (3) LANGEN’S AIRBORNE on voittanut kahdesti peräkkäin laatulähdön 2. sisältä. Nyt rima on kuitenkin vielä entistäkin korkeammalla, ja voittoputken jatkuminen olisi yllätys.

 

TOTO75 (lähdöt 6-12)

Pieni systeemi

I 8 Lissun Eerikki (4,3)

II 7,9 (4,5)

III 10 Parvelan Retu (3,14)

IV 2,4,5,6,8,11 (1,10)

V 7,12 (13,11)

VI 7 Grainfield Aiden (4,1)

VII 1,2,9 (6,11)

72 riviä*0,05 euroa = 3,60 euroa

 

Suuri systeemi

I 8 Lissun Eerikki (4,3)

II 4,5,7,8,9 (3,2)

III 10 Parvelan Retu (3,14)

IV 1,2,4,5,6,8,10,11 (9,7)

V 7,12 (13,11)

VI 1,2,4,5,7,10 (6,3)

VII 1,2,9 (6,11)

1440 riviä*0,05 euroa = 72 euroa

 

TOTO4 (lähdöt 9-12)

Pieni systeemi

I 2,4,5,6,8,11 (1,10)

II 7,12 (13,11)

III 7 Grainfield Aiden (4,1)

IV 1,2,9 (6,11)

36 riviä*0,20 euroa = 7,20 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,2,4,5,6,8,10,11 (9,7)

II 7,12 (13,11)

III 1,2,4,5,7,10 (6,3)

IV 1,2,9 (6,11)

288 riviä*0,20 euroa = 57,60 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 11-12)

Pieni systeemi

I 7 Grainfield Aiden

II 1 American Hero

1 yhdistelmä

 

Suuri systeemi

I 1,2,4,5,7,10

II 1,2,9

18 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi

I 3 Heporix

II 5,6,7,9,11

III 5,6,7,9,11,13,16

30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

 

Suuri systeemi

I 3 Heporix

II 5,6,7,9,11,13,16

III 1,2,4,5,6,7,9,11,12,13,14,15,16

84 yhdistelmää*0,50 euroa = 42 euroa

 

TROIKKA (lähtö 8)

Pieni systeemi

I 10 Parvelan Retu

II 2,3,4,14

III 2,3,4,14

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 10 Parvelan Retu

II 2,3,4,9,12,14

III 1,2,3,4,7,9,12,14

42 yhdistelmää*0,50 euroa = 21 euroa

 

TROIKKA (lähtö 10)

Pieni systeemi

I 7,12

II 7,12

III 1,11,13,16

8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

 

Suuri systeemi

I 7,12

II 7,12

III 1,2,3,4,6,8,10,11,13,14,16

22 yhdistelmää*1 euro = 22 euroa

 

TROIKKA (lähtö 12)

Pieni systeemi

I 1 American Hero

II 2,9

III 2,3,6,9,11

8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

 

Suuri systeemi

I 1 American Hero

II 2,6,9,11

III 2,3,5,6,7,8,9,10,11

32 yhdistelmää*1 euro = 32 euroa

 

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.