Pelivihjeet lauantaille 22.10.

Lähtö 01

A) 9
B) 7,6,4,2,12,10,8,11,5,1,3
C) –

Porin lauantairavit sisältävät kautta linjan tasaisen tasokkaita lähtöjä, eikä avauslähtö tee poikkeusta. Sarjamääritys huomioiden lähtö on kauttaaltaan laadukas, eikä mukana ole totosijoja ajatellen yhtään statistia. (9) SOLE OLEE kohoaa takarivistäkin A-hevoseksi. Kyseessä on todella voitokas hevonen, sillä uran kahdeksan kilpailua on tuonut seitsemän voittoa. Kahden tauon jälkeisen voittojuoksunsa perusteella tamma on vielä mennyt tauon aikana eteenpäin. Nyt kyseessä on kuitenkin uran selvästi toistaiseksi kovin tehtävä, joten mikään läpihuutojuttu tämä lähtö ei ole. Vastaan asettuu monta hyvää haastajaa, joiden keskinäiseen rankingjärjestykseen laittaminen on hankalaa. (7) BWT HIGHWAY STAR olkoon haastajaryhmän niukka kärkirankkaus, koska jyräsi Vermon Nuorten Sarjassa 2. radalta ilman selkää varmaan voittoon suoraan puolentoista kuukauden tauolta. Suoritus oli hyvä, mutta nyt vastassa on vanhempia hevosia ja lisäksi lähtöpaikkakin voi tuoda omat haasteensa. (6) LEONORE CROWN on nakutellut totosijoja hyvällä prosentilla. Taulun ainoa epäonnistuminen menee täysin kuskin piikkiin. (4) BEAST ACE on hieman ailahdellut, mutta hyvänä päivänään ruuna on ammattikuskilla vaarallinen. (2) BRETAGNE on vähän huono kaarrejuoksija, mutta kyseessä on vahva tamma, joka jaksaa tehdä haalarihommiakin. Lähtöpaikka on paras mahdollinen. (12) IL QUITO joutui tyytymään Seinäjoen Nuorten Sarjassa 3. ulkoa 600 metrin kirillä neljänteen sijaan, eikä ollut missään tapauksessa parhaimmillaan. Sitä ennen alla oli kolme peräkkäistä voittoa. Lähtöpaikka on tympeä, mutta parhaimmillaan ollessaan Il Quito pystyy kiertämään piippuhyllyn paikaltakin kärkimatsiin. (10) UNELMAKO on sopinut hyvin Olli Koivusen käteen, sillä uran kaikki voitot ovat Koivusen käsialaa.

Lähtö 02

A) 2,1,5,3,7,9
B) 6,10,8,4
C) –

Päivän kovimmassa kylmäverilähdössä heti lähtökiihdytys on tulinen. Keulaan mennee joko (2) ENON VILPPI tai (1) WAUHTI. Kun pikamatkakin on kummallekin mieleen, on kaksikolla loistosaumat keikkua kärjessä alusta loppuun. Enon Vilppi osallistui viimeksi Turussa kovatasoiseen Pohjoismaiden mestaruuteen, joten oli täysin ymmärrettävää, ettei menestystä irronnut. Lappeenrannassa 24.9. Enon Vilppi sijoittui johtopaikalta Pauhiksen sekä Vaelluksen jälkeen kolmanneksi. Väliajat olivat 19,5-22,0-23,0. Wauhti on löytänyt kuntonsa, ja alla on kolme peräkkäistä totosijaa. (5) VILKKEEN VELMU haluaa myös johtopaikalle, mutta näistä asetelmista sinne ei pitäisi olla asiaa. Vilkkeen Velmulla on iso riski jäädä johtavan rinnalle, mutta kaiken ollessa kohdallaan Heporin poika voi menestyä siitäkin. (3) HISSUN TURBO ei ole mielimatkallaan, mutta kunto on huipussaan, ja lisäksi juoksusta voi tulla kovavauhtinen. (7) AATSI on ollut viime aikoina juoksuissaan epäonninen. Lähtöpaikka on ulkona, mutta kunto on taulua parempi, ja tuurien ollessa kohdallaan menestyminen on täysin mahdollista. Kaikki kengätkin on tarkoitus riisua. (9) TAKSVENLA paikkasi Lahden tammalähdössä alkumatkan laukkansa mukavasti ja kiri vielä ylivoimaisen Ciiran Tähden takana kakkoseksi. Lähtöasetelmat ovat ihan mielenkiintoiset, ja lähdön ainoa tamma kohoaa kuudentena hevosena A-ryhmään.

Lähtö 03

A) 8,5,9
B) 6,7
C) 2,4,1,3

PRIX DU NORD –KARSINTA/DACIA MONTÉ CUP. Montélähdössä takahevoset vyöryvät ravilla kärkeen. (8) VIKING GEL kohoaa rankingin ykkösnimeksi. Se on hyvä montéhevonen, ja hakee ravilla tiukasti kauden toista voittoaan. Turun PM-lähdössä Viking Gel sijoittui johtavan rinnalta neljänneksi. (5) VALSSAUS oli Turun PM-lähdössä 2. ulkoa vajaan kierroksen kirillä hyvä kolmas. Valssaus lähti Turussa matkaan samalta paalulta Viking Gelin kanssa, kun nyt ruuna lähtee liikkeelle 20 metriä Viking Gelin edeltä. Ravilla Valssauksella on siis ilman muuta tosi hyvät voittosaumat. Pitää kuitenkin muistaa, että Valssaus on todella epävarma tapaus, eikä ohjastajan vaihtumista uuteen voi laskea ainakaan eduksi. Toki Jenni Koskelakin on yksi maamme parhaimpia montéohjastajia, mutta Janita Antti-Roiko on ohjastanut tähän mennessä Valssauksen kaikki kymmenen montéstarttia, joten hän tuntee hevosen. (9) VANJALI epäonnistui Turun PM-lähdössä, mutta viimeksi Seinäjoella Liisingin poika eteni kärkeen jo avauspuolikkaan kohdalla ja piti suosikki Sjö Kongenin loppuun asti varmasti takanaan. (6) AMORIINI voitti Turussa Pohjoismaiden mestaruuden täydellisesti onnistuneen juoksun jälkeen. Paluu maan pinnalle oli kuitenkin nopea, sillä viimeksi Seinäjoella tamma laukkasi heti lähtösuoralla pitkäksi. Turun PM-voitosta huolimatta Amoriini jätetään niukasti B-ryhmän puolelle. Myös Forssan kuninkuusravien SM-lähdössä neljänneksi sijoittunut (7) BUUGI lukeutuu pelihevosiin. C-ryhmäläisten osalta tehtäväksi jäänee kärkkyä suosikkien laukkoja.

Lähtö 04

A) 2
B) 4,11,7,5,6,1,9,12,8,10,3
C) –

VALTRA -LÄHTÖ. (2) WILLIAMSBURG on kehityskelpoinen 3-vuotias, ja viimekertainen Vermon suoritus oli Suomen uran toistaiseksi selvästi paras. Williamsburg painui kärkeen ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja hallitsi maalisuoran tapahtumia oikein varmaan tyyliin. Väliajat olivat 13,5-15,9-(14,1)-15,1. Williamsburg ei ole ihan ensimmäisillä metreillä mikään raketti, mutta ruunalla on silti hyvät mahdollisuudet edetä lopulta johtopaikalle, minkä jälkeen Anna Torvisen valmennettava olisi jälleen vahvoilla. (4) ON TRACK ROCKSTAR aloittaa B-ryhmän. Harri Koivusen suojatti on nakutellut viime starteissaan totosijoja kovalla prosentilla, ja nelosradalta luvassa voi olla hyvä juoksu kärjen tuntumassa. (11) VOLCANO on voitokas hevonen, mutta takarivin lähtöpaikka ja alla oleva kahden kuukauden tauko tekevät sen, että Williamsburgia vastaan ruuna on lähtökohtaisesti vain hyvä haastaja. Ennakkografiikan mukaan kaikki kengät on kylläkin tarkoitus riisua, mikä tuonee lisätehoja. (7) EKO LACONDA on tehnyt Taru Pihkalan valmennuksesta käsin varsin hyviä juoksuja. Viimeksi Vermossa Eko Laconda siirtyi 6. sisältä 4. ulos kierros jäljellä. Tamma hakeutui tasan viimeiseltä sijalta aivan ulos loppusuoralle tultaessa ja rynnisti vielä Williamsburgin voittamassa lähdössä neljänneksi. (5) LAURILA’S GIMLI taipui viimeksi johtopaikalta kuudenneksi, mutta ruuna oli matkalla aivan liian virtava, eikä tuohon starttiin keskipitkällä matkalla kannata tuijottaa liikaa. Johtavan rinnalta ruuna ei menesty, mutta tuurien ollessa kohdallaan totosija on täysin mahdollinen. (6) VIKENS ULTRA on saanut taulunsa komeaan kuntoon. Vastus on nyt aiempaa kovempi, mutta suoritustasokin on ollut nousussa. (1) JENNY FLEX sijoittui Turussa Kasvattajakruunu-alkuerässä 2. sisältä kakkoseksi. Tamma pääsee taas liikkeelle ykkösradalta. (9) ZAGATilla on taulussaan Vermon kakkossija, eikä ori ole muutenkaan ollut taulun starteissaan lainkaan nolo, vaikkei menestystä ole tullutkaan. Zagat on yksi lähdön monesta realistisesta totohevosesta.

Lähtö 05

A) 2,16,15,4,7,11,1
B) 3,5,8,12,10,6,13,9,14
C) –

OP LÄNSI SUOMI –LÄHTÖ. Toto75-kierros käynnistyy haastavalla pelipähkinällä, missä A-ryhmään nostetaan peräti seitsemän valjakkoa. (2) TULIPIIRTO olkoon rankingin kärkinimi. Se voitti viime lauantaina Lahdessa Toto75-lähdön. Tulipiirto nousi 3. sisältä 2. radalle vajaat 1200 jäljellä, sai selän eteensä 900 jäljellä, kohottautui 3. radalle 300 jäljellä ja kamppaili ykköseksi. Tätä edeltäneessä Jyväskylän 5-vuotislähdössä Tulipiirto hävisi johtopaikalta vain Prolle sekä Luosalan Taistolle. Tulipiirto ei ole nopea avaaja, mutta pieneltä paalulta johtopaikalle eteneminen voi silti onnistua. (16) VIESMANNI tekee jatkuvasti hyviä suorituksia ja on tiukka voitontavoittelija 40 metrin takamatkasta huolimatta. Viime lauantain Lahden Toto75-lähdössä Viesmanni seuraili keulasta voittaneen Viisorin puserossa kakkoseksi saamatta koskaan vapaata kirilatua. Turun Voimaeläincupin finaalissa 40 metrin takamatkalta lähtenyt Jouni Miettisen valmennettava kiertyi johtavan rinnalle jo 1500 jäljellä ja oli hyvä kolmas vain Rannan Pomolle sekä Villieläimelle häviten. (15) HOTLINKI on pilannut viime starttinsa laukkoihin, mutta ruunan fyysinen vire on huipussaan, ja kun keskipitkä matkakin on plussaa, on Esa Mikkilän valmennettava ravatessaan huippuvaarallinen. Viimeksi Seinäjoella Hotlinki kiertyi johtavan rinnalle 1100 metriä ennen maalia ja kamppaili yhdessä Suvelan Rinssin kanssa tiukasti voitosta laukatessaan loppusuoralla. (4) VASTATUULI on menestynyt tänä vuonna hienosti ja on nytkin yksi suosikeista. Vastatuuli on myös yksi lähdön keulavaihtoehdoista. Alla oleva Porin kakkossija tuli 900 metrin kirillä 4. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat kolmatta rataa pitkin 24,3-vauhdilla. (7) PROFIILI on tasavauhtinen puurtaja, jolle keskipitkä matka on ehdottomasti plussaa. (11) SUVIONNI on todella epävarma, mutta kunto on kohdallaan ja matka sopii vahvalle menijälle hyvin. Lähtöpaikka on tosin sellainen, että ruunan laukatessa alkumatkasta laukka menee helposti pitkäksi. Myös (1) METKU MAIKKI mahtuu loistoasetelmista mukaan A-ryhmään. Viimeksi Porissa Metku Maikki hyökkäsi 3. ulkoa 900 jäljellä ja eteni johtavan rinnalle viimeisen takasuoran lopussa. Tamma kamppaili tiukasti kärkisijoista laukatessaan loppusuoran alussa, ja esimerkiksi kakkoseksi sijoittunut Vastatuuli oli tässä vaiheessa Metku Maikin takapuolella. (3) HUIMA HERMANNI, (5) TUISKUTA ja (8) TEPPO TUISKU ovat hyviä haastajia.

Lähtö 06

A) 5,12,6,4,10,9
B) 2,1,11,3,8,7
C) –

AINA KEITTIÖT -LÄHTÖ. Tammalähdössä lähtöradat on jaettu voittosumman perusteella. (5) YPÄJÄ ORIENTE kohoaa keulapsyykillä ykkösrankkaukseksi, sillä tamma on parhaimmillaan nimenomaan johtopaikalta. Myös alla olevan Teivon 6 000 euron arvoisen ykkössijansa Ypäjä Oriente nappasi johtopaikalta. Voitto oli sinänsä varma, mutta rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, ettei tammaa olisi kuulunut päästää edes lähtöön mukaan, sillä se ei missään vaiheessa voltannut kakkosradalta sääntöjen mukaisesti. Nyt kilpaillaan taas autolähdössä, mikä sopii Ypäjä Orientelle huomattavasti paremmin. (12) FURIOSA on tottunut menestymään. Tamma on piippuhyllyn paikaltakin todella vakava voitontavoittelija. Viime lauantaina Lahdessa Furiosa nousi kaukaa 6. ulkoa oikein positiivisesti kakkoseksi. Alla oli kuukauden starttiväli, joten nyt Furiosan pitäisi olla vielä parempi. (6) SUPER TOPAZ kilpailee huippukunnossa ja on suorittanut jo monta kertaa peräkkäin hyvällä tasolla. Hannu Korven suojatti on ilman muuta yksi suosikeista. (4) ANNA K. GARDEN voi nappilähdöllä päästä johtavan selkään, ja ainakaan tällöin tamma ei olisi voitonkaan suhteen vaaraton. Villinmiehen Tammakilpailun karsintakolmonen ja finaalin seitsemäs sija tulivat hyvillä suorituksilla. (10) ARNIE’S EMILIE on nyt epäonnistunut laukkojen muodossa kaksi kertaa peräkkäin, mutta sitä ennen tamma suoritti hyvällä tasolla ja voitti Oulussa Toto75-lähdönkin. Myös (9) BABY BEYONCE nostetaan mukaan A-ryhmään. Alla on kaksi vahvaa suoritusta johtavan rinnalta. (2) VOICE OF REASON on hyvällä statistiikalla kilpaileva neljävuotias, mutta kärkisijoja ajatellen Teivon tauoltapaluusta on parannettava selvästi. (1) CABOOSE kohtaa viime kilpailuja kovemman vastuksen. Kunto on kyllä kohdallaan, ja lähtöpaikka on mainio. (11) MUCKELYMIMMY on kapasiteetiltaan hyvä hevonen, jolle Santtu Raitala on tosi mielenkiintoinen kuskivahvistus. Kyseessä on kuitenkin vasta toinen startti pitkän tauon jälkeen, ja tiedä sitten, onko tamman vire vielä kärkisijoja ajatellen riittävällä tasolla.

Lähtö 07

A) 15
B) 14,13,11,12,10,5,3,8,4,1,6
C) 9,7,2

SATAKUNTA-AJO 2022. Kokonaisuudessaan haastavan Toto75-kierroksen ylivoimaisesti todennäköisin voittaja löytyy Satakunta-ajosta. (15) LIPASSI kilpailee voittoputkessa ja on voittanut jo viisi kertaa peräkkäin. Voitot ovat tulleet kovista ikäluokkalähdöistä, ja sokerina pohjalla on tietysti Kriteriumin tyylikäs keulavoitto. Muut voitot ovat tulleet Kriteriumin karsinnasta, Oulu Expressin finaalista sekä karsinnasta ja Satakunta-ajon karsinnasta. Satakunta-ajon karsintalähdön voitto oli merkittävästi voittomarginaalia varmempi. Juoksulangalta on hyvä lähteä ajamaan eteenpäin, ja mikäli Lipassilla on kaikki kohdallaan, on sen tappioon haavereitta kutakuinkin mahdoton uskoa. (14) REKILAMMEN SAULI kiri karsintalähdössä Lipassin tuntumaan ja hakee nytkin tiukasti kakkossijaa. Kyseessä on Kriteriumin sekä Oulu Expressin kolmonen. Rekilammen Saulin rinnalle kakkostaisteluun nostetaan (13) TOPIN MUISTO. Kriteriumin viitonen joutui tyytymään karsintalähdössä neljänteen sijaan kierrettyään 2. radalle ilman selkää kierros jäljellä. Topin Muisto on kapasiteetiltaan parempi hevonen kuin mitä viime starteissa on nähty, ja esillä olleiden tallikommenttien perusteella nyt luvassa pitäisikin olla taas selvästi jykevämpää menoa, sillä syyt hienoiseen vaisuuteen (omaan tasoon nähden) on löydetty. (11) HARJAN CORIA on oikein hyvä tamma, joka hävisi karsintalähdössä vain Lipassille sekä Rekilammen Saulille. Totosija on nytkin nappionnistumisella mahdollinen. (12) N.P. ONNI voitti Satakunta-ajon karsintalähdön lähes sekunnin Lipassia kovemmalla tuloksella, vaikka kaiken lisäksi jarrutteli ja odotteli muita päätöspuolikkaalla. Vastaavan tason suorituksella kaksarisija on tässä erittäin lähellä, mutta kyseessä on todella epävarma hevonen, ja ainakin vihjaajaa epäilyttää kovasti toinen peräkkäinen onnistuminen. (10) LANDEN IITA on Harjan Corian tavoin kova tamma, jonka kohdalla totosija on myös täysin realistinen tavoite. Kriteriumin nelossija johtavan rinnalta oli hieno suoritus. (5) WIIRU kamppaili karsintalähdössä N.P. Onnin kanssa voitosta. Larsin poika voi olla onnistuessaan jonkinlainen jokerikortti, kun kengätkin on taas tarkoitus riisua. (3) I.P. RUUTI omaa kapasiteettia nähtyä parempaan. (8) R.R. POPEDA taipui vielä karsintalähdössä selvästi, mutta nyt tammalla on startti kropassa. Myös (4) ITTE JUAKALES esiintyi karsintalähdössä ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen edukseen. Ruuna kiri taustalla neljänneksi kulkemalla päätöskierroksen 28,9-vauhdilla. Selvän suosikin takana löytyy siis useita realistisia totohevosia.

Lähtö 08

A) 1
B) 5,9,12,7,6,3,11,2,10
C) 8,4

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Toto4-peli käynnistyy tästä lähdöstä. (1) WINNERS LANE tähtää huippupaikalta koko matkan johtoon, ja keulapsyykillä ruuna kohoaa T-systeemeihin varmaksi. Jarno Kauhasen valmennettava on suorittanut kaiken aikaa mukavalla tasolla. Viimeksi Lahdessa Winners Lane lähti kiertämään 5. ulkoa selässä 3. rataa jo 1100 jäljellä. Ruuna iski jo 600 metriä ennen maalia neljättä rataa ja kiri laatulähdössä hyvin neljänneksi. (5) XET DIABLO ei ole bravuurimatkallaan, mutta ruuna käynnistyi viimeksi Teivossa aiempaa rivakammin ja voisi sen perusteella nappikiihdytyksellä päästä etenemään etusuoralla johtavan rinnalle. Mikäli tämä onnistuu, on kaikki mahdollista. (9) DOUBLE STRIKE voitti viimeksi Porissa ylivoimaisesti edettyään sujuvasti johtopaikalle 1500 jäljellä. Ei pikamatka Double Strikellekaan mikään paraatimatka ole, mutta hevonen on hyvä ja kunto on kohdallaan. (12) LEX NICOLAS oli viime Porin vierailullaan 2. radalta ilman selkää loistava kolmas. Keulasta ruuna olisi ollut tämän lähdön todennäköisin voittaja, mutta lähtöpaikka tuo ilman muuta omat haasteensa. (7) ACTIVIST oli Porissa heti tauon jälkeisessä kilpailussaan 2. sisältä oikein kelpo kakkonen, mihin nähden viimekertainen Vermon keulasta kuudenneksi taipuminen oli ilman muuta pettymys. Pikamatka sopii nopealle hevoselle, ja sijoitus on pitkälti kiinni siitä, minkälaisiin asemiin ruuna seiskaradalta pääsee. Oikein nappilähdöllä juoksu voi onnistua tosi hyvinkin, sillä eturivissä ei ole ihan niin nopeita hevosia kuin tämän sarjan lähdöissä pikamatkalla yleensä. (6) ZEST BOY on aloittanut Ari Mäntyniemen käsistä kahdella totosijalla, ja totosija on nytkin täysin mahdollinen. (3) ROSELINE FORBES kohdalla juoksunkulut eivät ole viime starteissa onnistuneet. Nyt asetelmat ovat sellaiset, ettei totosijakaan ole nappionnistumisella mahdottomuus. (11) SPEEDY SCION vakuutti Porin viimekertaisessa keulavoitossaan, mutta nyt lähtöasetelmat ovat merkittävästi haastavammat.

Lähtö 09

A) 1,3
B) 2,5,4,7,9,10
C) 8,6,11

FESTUM OY -LÄHTÖ. (1) ASTRUM ei ole koskaan kesällä parhaimmillaan, ja nytkin kuntokäyrä on ollut syksyn myötä vahvassa nousussa. Viimekertaista Teivon Toto75-lähtöä Astrum hallitsi läpi matkan oikein varmaan tyyliin. Väliajat olivat 12,5-15,0-(13,5)-15,0. Tällä kertaa tempo lienee reippaampaa, mutta Astrumin keulavoitto on silti selvästi todennäköisin vaihtoehto. (3) UNIQUE CREATION on sitten tosi hyvä ykköshaastaja. Se sijoittui Vermossa Kivikylän Voimaliigassa 2. radalta ilman selkää jykevällä suorituksella kolmanneksi kierrettyään kaiken lisäksi ensimmäisen puolikkaan ulkoratoja pitkin. Olemus miellytti kovasti, ja nyt startti kropassa ruunalta on lupa odottaa kovan kaliiberin suoritusta. Unique Creation on vauhtikestävä hevonen, jolla Tapio Perttunen tuskin arastelee nytkään ajaa johtavan rinnalle, mikäli tilanne sitä edellyttää. Myös B-ryhmän alkuun jää vielä kolme hyvää haastajaa. (2) MARSCHALL MATCH irrotteli viimeksi Vermossa johtavan rinnalta tätä helpommassa lähdössä ylivoimaiseen voittoon parantaen samalla ennätystään tasan sekunnilla. Lähtöpaikka on paras mahdollinen (5) ZOGO MATCH ei ole eksynyt tänä vuonna kertaakaan ulos totosta. Laatulähdössä totoputken jatkuminen ei ole itsestään selvyys, mutta Zogo Match on yksi kovista. Myös (4) EFFRONTE PHOTO lukeutuu pelihevosiin. Se voitti kuukausi sitten Vermossa suoraan neljän kuukauden tauolta johtopaikalta hallitusti. Nyt mielipaikalle keulaan ei pitäisi olla asiaa, mutta paikkaan johtavan takana on hyvät mahdollisuudet. (7) LAKE’S ACTION hävisi viime Teivon kilpailussaan vain Astrumille. Nyt asetelmat ovat sellaiset, että kaksarisijan nappaaminen olisi pikkuyllätys.

Lähtö 10

A) 5,2,1
B) 9,12,6,11,4,7
C) 3,10

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. Duo-avauksessa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. (5) BE THE ONE on löytänyt Veijo Heiskasen valmennuksessa huippukuntonsa. Viimekertaista Vermon helppoa voittoa edesauttoi kovimpien kilpakumppanien keskinäinen nahistelu, mutta tätä edeltäneessä kakkossijassa tamma teki itse kaikki työt. Zola Bokon tytär marssi nimittäin kolmatta rataa pitkin johtavan rinnalle 1500 jäljellä ja oli siitä hyvä kakkonen vain It’s Raining Menille häviten. (2) UCCIO ja (1) MAKING MATCH ovat lähdön muut A-hevoset. Ucciolla on ollut tänä vuonna juoksunkuluissa kovasti epäonnea, eikä kauden kokonaissaldo tee oikeutta hevosen suorituksille. Viime vuonna Derbyssä Magical Princessin, An-Dorran sekä Consalvon jälkeen neljänneksi sijoittunut Making Match on nyt kilpaillut Ari Vianderin käsistä pitkän taukonsa jälkeen kolmesti, ja suoritukset ovat olleet mukiinmeneviä. Making Match on kuitenkin ollut aika virtava, minkä johdosta voisi ajatella, että varsinkin tällä matkalla selkäjuoksu sopii sille keulajuoksua paremmin. Olisi todella mielenkiintoista nähdä Uccio keulapaikalla ilman turhanpäiväisiä väliprässejä, ja tässä tuollainen voisi kerrankin onnistua. Uccio on paljon kovakuntoisempi ja parempi hevonen kuin tämän hetken tulosrivi antaa ymmärtää, ja siihen pitää suhtautua ehdottomasti vakavasti. Myös Making Match on tosi vaarallinen, mikäli pääsee iskemään sujuvasti nappireissun jälkeen. (9) VINCI POWER on jo pitkään kilpaillut hyvässä vireessä, mutta takarivistä se jää kuitenkin voittoa ajatellen B-ryhmän puolelle. (12) GOODLOOKIN’ PEPPER voitti Turussa Voimaeläincupin finaalin ylivoimaisesti, mutta rima on nyt paljon korkeammalla, joten voiton uusiminen piippuhyllyn paikalta ei ole helppo juttu. (6) CORRECT W.F. aloitti Suomen uransa Whole Lotta Loven jälkeisellä kakkossijalla ja on lähdön kuutosrankkaus. (11) MINECRAFT on saanut taulunsa montélähdöissä hienoon kuntoon, mutta tässä tehtävässä totoputken jatkaminen varsinkin näistä asetelmista on vaikeaa.

Lähtö 11

A) 7,16,12,3,6,11,1,9
B) 5,15,14,2,8
C) 10,13,4

SF-CARAVAN ST. LEGER 2022. Lauantaipäivä huipentuu todella mielenkiintoiseen St.Legeriin, joka suorastaan vilisee realistisia voittajakandidaatteja. Hyviä voitontavoittelijoita löytyy jokaiselta paalulta. A-ryhmään nostetaan lopulta peräti kahdeksan valjakkoa, mikä kuvaa hyvin lähdön tasaisuutta. Rankingin aloittaa vuoden 2021 St.Legerin sankaritar (7) WILLOW PRIDE. Se eteni karsintalähdössä keulapaikalle avauspuolikkaan kohdalla. Tamma sai vetää sopivaa tahtia ja näytti pitkään varmalta voittajalta, mutta niin vain Main Stage punnersi lopussa edelle. Karsintalähdön suoritustaso ei riitä voittoon finaalissakaan, mutta ennen karsintalähtöä alla oli viiden ja puolen kuukauden tauko, joten eiköhän Willow Pride paranna otteitaan. Saa nähdä, onko keulapaikka nytkin haettavissa. (16) CONSALVO voitti oman karsintalähtönsä SE-ajalla. Ready Cashin poika iski 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla, täräytti vauhdilla keulaan 400 jäljellä ja piti hyvin pintansa 11,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Lähtökiihdytyksen onnistumisella juoksulangalta ja avauspuolikkaan tapahtumilla on kuudentoista hevosen lähdössä iso merkitys. (12) MAIN STAGE lähti parantelemaan karsintalähdössä parijonosta asemiaan 1500 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 1200 jäljellä ja punnersi lopussa vahvasti ykköseksi ohi Willow Pridesta. Main Stage viihtyy näillä tavallista pidemmillä matkoilla ja pystyy siis tekemään itse juoksunsa. (3) SPEEDY NORWEGIAN nappasi karsintalähdössä helposti johtopaikan, mutta päästi Magic Madonnan eteensä kaksi kierrosta ennen maalia. Keulahevosella ei ollut kuitenkaan paras päivänsä, mutta Speedy Norwegian sen sijaan ylsi kärjen tuntumassa hyvällä suorituksella neljänneksi. Saa nähdä, ajaako Olli Koivunen tämän finaalin keulasta, vai onko johtopaikka tarjolla esimerkiksi Willow Pridelle. (6) TIME MATCH on lähdön jokerikortti. Se ei saanut karsintalähdössä Willow Priden takaa mahdollisuutta, jolloin olisi taistellut tiukasti voitosta. Monella tämän lähdön hevosella on jo takanaan pitkä kausi, mutta Time Matchille startti on vasta kauden seitsemäs, mikä ei ole tässä kohtaa ainakaan haittatekijä. Time Match tulee Willow Priden sekä Consalvon tavoin Markku Niemisen tallista, joten Niemisellä on asettaa tähän lähtöön viivalle todella kova kalusto. (11) QUITE A LOVER kilpailee huippukunnossa. Karsintalähdön kolmossija tuli vajaan 900 metrin kirillä 4. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 10,6-vauhdilla. (1) BRILLIANT STRIDE haastoi karsintalähdössä SE-ajalla voittaneen Consalvon, joten kovaan kuntoon kohonnut Milla Pitkäsen valmennettava ei ole näistä asetelmista vaaraton. Myös (9) DEEP BLUE FONT mahtuu mukaan A-ryhmään, sillä ori jaksoi karsintalähdössä juoksupaikka johtavan rinnalla huomioiden hyvin. Hyvä selkäjuoksu sopii paljon paremmin. Myös B-ryhmään jää laadukkaita menijöitä Ainakin (5) STONECAPES QUEILA, (15) BWT FALCON ja (14) AMERICAN HERO ovat sellaisia hevosia, jotka nappionnistumisella voivat ihan hyvin otella totosijoista.

TOTO75 (lähdöt 5-11)

Pieni systeemi
I 1,2,4,7,11,15,16 (3,5)
II 4,5,6,9,10,12 (2,1)
III 15 Lipassi (14,13)
IV 1 Winners Lane (5,9)
V 1 Astrum (3,2)
VI 2,5 (1,9)
VII 3,6,7,12,16 (11,1)
420 riviä*0,05 euroa = 21 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,4,7,11,15,16 (3,5)
II 1,2,4,5,6,9,10,11,12 (3,8)
III 15 Lipassi (14,13)
IV 1 Winners Lane (5,9)
V 1,3 (2,5)
VI 1,2,5 (9,12)
VII 1,3,6,7,9,11,12,16 (5,15)
3024 riviä*0,05 euroa = 151,20 euroa

TOTO4 (lähdöt 8-11)

Pieni systeemi
I 1 Winners Lane (5,9)
II 1,3 (2,5)
III 1,2,5 (9,12)
IV 1,3,6,7,9,11,12,16 (5,15)
48 riviä*0,20 euroa = 9,60 euroa

Suuri systeemi
I 1 Winners Lane (5,9)
II 1,2,3,4,5 (7,9)
III 1,2,5,6,9,12 (11,4)
IV 1,3,5,6,7,9,11,12,14,15,16 (2,8)
330 riviä*0,20 euroa = 66 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 10-11)

Pieni systeemi
I 1,2,5
II 7 Willow Pride
3 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,2,5
II 1,3,6,7,9,11,12,16
24 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 4)

Pieni systeemi
I 2 Williamsburg
II 4,11
III 1,4,5,6,7,9,11
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 2 Williamsburg
II 1,4,5,6,7,9,11
III kaikki
70 yhdistelmää*0,50 euroa = 35 euroa

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 15 Lipassi
II 13,14
III 3,4,5,8,10,11,12,13,14
16 yhdistelmää*0,50 euroa = 8 euroa

Suuri systeemi
I 15 Lipassi
II 3,4,5,8,10,11,12,13,14
III 3,4,5,8,10,11,12,13,14
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 1,3
II 1,3
III 2,4,5
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1,3
II 1,2,3,4,5
III 1,2,3,4,5,7,9,10
48 yhdistelmää*0,50 euroa = 24 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 7 Willow Pride
II 3,6,11,12,16
III 1,3,6,9,11,12,16
30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 7 Willow Pride
II 1,3,5,6,9,11,12,14,15,16
III 1,2,3,5,6,8,9,11,12,14,15,16
110 yhdistelmää*0,50 euroa = 55 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.