Pelivihjeet: Magic Monday 21.12.2020

PELIVIHJEET, Pori/Lappeenranta (Magic Monday) 21.12.2020

 

Toto65-1 (Pori lähtö 4)                    A) 7,9,3,1,2  /  B) 4,6,10,8  /  C) 11,5

A-ryhmään erottuu viisi hevosta, joille kaikille on annettava hyvä voitonmahdollisuus. 7 PERFECT RAINMAKER nostetaan niukaksi ykkösrankiksi. Menestymään tottunut ruuna palasi viimeksi Vermossa kultakantaan ottaen jo kauden kuudennen voittonsa. Seiskaradalta on omat juoksunkululliset haasteensa, mutta juoksun onnistuessa Love Youn poika pystyy paljoon. Perfect Rainmaker pystyy hyviin suorituksiin keulastakin, mutta on kuitenkin parhaimmillaan selkäjuoksulla. 9 PROMPTUS oli viimeksi Vermossa johtopaikalta kelpo kolmas. Missään nimessä ruuna ei ollut kuitenkaan kahden kuukauden tauolta parhaimmillaan, joten nyt on lupa odottaa vielä selvästi parempaa suoritusta. Takarivin lähtöpaikka on kuitenkin nopeaa avaajaa vastaan. Hyvältä eturivin lähtöpaikalta Promptus olisi kohonnut todennäköisenä keulahevosena lähdön ainoaksi A-hevoseksi. 3 SAMURAI COMERY laukkasi viimeksi Turussa loppukaarteessa kolmatta rataa kiriessään. Samurai Comery on hieman huono kaarrejuoksija, joten sisärataa juokseminen sopii sille ehdottomasti parhaiten. Nyt Samurai Comery voi juosta keulassa, jolloin on ehdottoman vaarallinen. 1 HE IS FELIX toivoo reipasta matkavauhtia, jolloin vauhtikestävä ruuna pystyy kirivaiheessa suojajuoksun jälkeen paljoon. 2 ANNI SUE oli viimeksi Forssassa odotuksiin nähden iso pettymys. Toki juoksukin meni pieleen. Nyt luvassa voi olla nappireissu, eikä startin kroppaansa saanutta tammaa kannata vielä unohtaa. B-ryhmän avaavat 4 AMOUR AVENGER ja 6 WALL STREET COMERY kilpailevat nekin positiivisessa vireessä. Amour Avengerin kohdalla lähtöpaikat ovat olleet usein huonoja.

 

Toto65-2 (Lappeenranta lähtö 4)    A) 1  /  B) 7,3,9,8,11,4,10,2  /  C) 5,12,6

Vaikka 1 NUTCRACKER ei ole yltänyt tänä vuonna kertaakaan edes totoon, on se varsin kyvykäs 3-vuotias tamma. Tamma on kilpaillut kovissa lähdöissä, ja välillä kävi pieni suvantovaihekin. Tommi Kylliäisen valmennuksessa suunta on kuitenkin kääntynyt uudelleen nousuun, ja alla on selvästi sijoituksia parempia suorituksia. Viimeksi Turussa Nutcracker jäi johtavan rinnalle, mistä sitkisteli mukavasti, vaikka joutuikin tyytymään tasaisessa lähdössä lopulta kuudenteen sijaan. Tätä edeltäneissä starteissa alla oli mukavia loppukirejä. Nutcracker juoksee nyt viidennen starttinsa Kylliäisen käsistä, ja mielenkiintoiselta ykkösradan lähtöpaikalta Le Monteilin tyttärellä on loistosaumat kamppailla uransa ensimmäisestä voitosta. Nutcracker on tämän toisen Toto65-kohteen näkemyssuosikki sekä ideavarma vihjesysteemeihin. 7 FABRICE WEB suoritti marraskuun starteissaan mallikkaasti. Ruuna joutui tässä välissä liikenneonnettomuuteen, mutta mikäli se ei näy suorituksessa, on Fabrice Webillä hyvät menestyssaumat. Kyseessä on nopea avaaja. 3 IHAGUA F BOKO ei ole tyyliltään sataprosenttinen, mutta se on kuitenkin kelpo menijä tähän lähtöön. Viimeksi Vermossa Ihagua F Boko oli kaikin puolin vaisu, mutta tätä edeltäneessä Lappeenrannan startissa ruuna kamppaili voitosta laukatessaan loppukaarteessa. 9 STONECAPES RAIN suoritti Lahden tauoltapaluussaan vain hyväksyttävästi. Ruunalla on kyllä resursseja selvästi parempaankin, mutta suoritustaso on nyt arvoitus. Stonecapes Rain on vaihtanut viime startin jälkeen Christa Packalenilta Matias Salon valmennukseen. 8 ENJOY’S LEON on starttiraketti, jolla Ville Mikkanen kaasutellee kasiradaltakin eteenpäin. Viimeksi Mikkelissä Enjoy’s Leon avasi seiskaradalta helposti keulaan, mutta väsyi 600 jäljellä. 11 SPUNKY GIRL kohdalla huono lähtöpaikka laskee selvästi osakkeita. Ilman ylivauhtia tamman on vaikea nousta aivan terävimpään kärkeen. Tosin, ylivauhtisen juoksun mahdollisuutta ei voi poissulkea.

 

Toto65-3 (Pori lähtö 5) Troikka       A) 11,8,5,9  /  B) 7,2,10,6,4,12  /  C) 1

Neljä hevosta erottuu niin selvästi, että muiden voitto olisi ilman muuta yllätys. 11 RAY BOY olkoon ykkösrankkaus, vaikkei lähtöpaikka kadehdittava olekaan. Se oli viimeksi Forssassa johtavan takana pitkään pussissa, mutta kiri tilaa saatuaan loppusuoraa niin hurjasti, että ehti vielä jopa varmaan voittoon. Päätöspuolikkaan kellotus kärjelle oli 13-vauhtinen, ja maalin kohdalla Ray Boyn lukemat olivat vielä tuntuvasti tätä kovempia. 8 CHESTNUT SALA on aloittanut uransa mukavasti. Kolmevuotias Andover Hallin poika on startannut urallaan kuudesti, ja tuloksena on ollut kolme voittoa sekä kolme kolmatta sijaa. Viimekertainen Forssan kolmossija tuli 2. radalta ilman selkää. Johtavan rinnalta voiton nappaaminen on nytkin vaikeaa, mutta paremmalla juoksulla Chestnut Sala on vahva voitontavoittelija. 5 KWAKIUTI BOKO ei ole voittanut vielä koskaan, mutta on viihtynyt ahkerasti totosijoilla. Viimeksi Forssassa Kwakiuti Boko peri keulahevosen laukattua johtopaikan ensimmäisessä kaarteessa. Viimeksi ajanut Jukka Torvinen pussitteli takanaan juossutta Ray Boyta niin kauan kuin pystyi, mutta lopulta Ray Boy löysi kiriväylät ja kiri selityksittä edelle. Kwakiuti Bokon osakkeita nostaa tuntuvasti suosikkinelikon paras lähtöpaikka. Muita A-hevosia vuotta vanhempi 9 IVAN GRAIN on vahva lopuntulija. Alla on taas taukoa, mutta ainakin syyskuussa Lahdessa Ivan Grain kiri suoraan tauolta hyvin kolmanneksi. Edellä jääneet Handsome Sam ja Xanthus Wapid ovat hyviä hevosia. B-ryhmä on sitten keskenään hyvinkin tasavertainen. 7 UP EASY suoritti hetken aikaa positiivisesti, mutta kahdessa viime startissa meno ei ole ollut enää yhtä hyvää. Joka tapauksessa koko suosikkinelikon kukistaminen tulisi yllätyksenä, vaikka ruuna nostaisi taas tasoaankin.


Toto65-4 (Lappee lähtö 5)               A) 3,5,6  /  B) 7,11,8,10,12,4,1,9,2  /  C) –

3 MEREN MAININKI on tehnyt tänä vuonna kovan nousun sarjoissaan. Tamma ei ole kovinkaan pätkänopea, mutta se jaksaa puurtaa vahvasti, eikä moiti mitään juoksupaikkaa. Myös raskaat olosuhteet sopivat tammalle mainiosti. Viime keskiviikkona Vermossa Meren Maininki eteni johtopaikalle hieman ennen avauspuolikkaan täyttymistä ja oli hyvä kakkonen vain kovalle 5-vuotiaalle Issakan Valolle häviten. 5 VAPPUJÄTKÄ täräytti samaisessa Vermon kilpailussa ensin keulaan ja tyytyi sitten ennen avauspuolikkaan täyttymistä Meren Mainingin selkään. Kirivaiheessa koukku jonkin verran venyi, mutta kuukauden starttiväli sekä raskaat olosuhteet on syytä ottaa huomioon. Mikäli rata on tällä kertaa normaalikunnossa, voi Pertti Niveri hyvinkin laskea startin alle saaneella ruunalla keulasta. Kauden toiseen voittoon on täydet mahdollisuudet. Kolmantena A-ryhmään nostetaan ideahevosena 6 LULUN LUPAUS. Se on väläytellyt viime starteissa uutta tulemista. Olemuskin on miellyttänyt. Lulun Lupaus on mielialamenijä, mutta hyvänä päivänään nopea tamma voi korkata koko porukan. B-ryhmän aloittava 7 UKKOSEN JYMY on vauhtikestävä puurtaja. 11 MILRID on ailahdellut läpi kauden ja palaa nyt tauolta arvoituksena. 8 VILLIHEILI vaikutti viimeksi nousuvireiseltä. Myös Esa Holopaisen kyytiinsä saava 10 AIKA-OTUS sekä viime startissaan täysin flopannut 12 MYLLYN VILI mahtuvat mukaan revitykseen.

 

Toto65-5 (Pori lähtö 6) Duo-1         A) 3,4,6,5,10  /  B) 11,1,2,9,8  /  C) 7,12

A-ryhmään nostetaan viisi hevosta. 3 HADES pääsee liikkeelle 4 BWT ELLOSPANK sisäpuolelta, ja voi tämän ansiosta päästä hyvinkin etenemään keulapaikalle. Nimenomaan keulapsyykillä Hades nostetaan rankingin ykköshevoseksi. Viimeksi Teivossa Hades kiertyi 3. ulkoa 2. radalle ilman selkää kierros ennen maalia ja jaksoi normaalin positiivisesti, vaikka kuudenneksi jäikin. 4 BWT ELLOSPANK kohdalla kausi on ollut kokonaisuudessaan mainio. Alla on kuitenkin epäonnistuminen, kun ruuna taipui viimeksi Turussa johtopaikalta seitsemänneksi. Todennäköisesti hokkibalanssi ei sopinut ruunalle varsinkaan niihin olosuhteisiin. Nyt hokkeja ei ilman yllättäviä sääkäänteitä tarvita, joten suoritustaso voi taas olla entisenlainen. 6 AMORCITO suorittaa jatkuvasti ihan mukavasti, vaikkei totosijoja taulussa näykään. Valmentaja Hanna Lepistön tallikommentit 7 oikein –lehdessä ovat myös oikein optimistiset. 5 MR NOON ottanee ensimmäiset keulat, mutta ruuna on selvästi parempi selkäjuoksulla, joten todennäköisesti johtopaikka on suosiolla tarjolla jollekin pelihevosista. Viimeksi Turussa ensimmäiset keulat ottanut Mr Noon juoksi lopulta 3. sisällä, mistä ei saanut kirivaiheessa mahdollisuutta neljättä sijaa parempaan. Ruunalle vaikutti jäävän jossiteltavaa. 10 TAIGO BLESSED on sitten lähdön viides A-hevonen, vaikka takarivin lähtöpaikka onkin nopeaa avaajaa vastaan. Ruuna osoitti viimeksi Turussa pystyvänsä menestymään takarivistäkin ja tuikkasi lopussa 3. sisältä sumun seasta kakkoseksi vain Indyana Jonessille häviten. 11 LE MIRAGE on kohonnut hienoon vireeseen, mutta näistä asetelmista voittoon nouseminen on haastavaa.

Toto65-6 (La lähtö 6)Troikka, Duo-2 A) 1  /  B) 2,8,5,7,6,9,12,3,11,4,10  /  C) –

Toto65-kohteet ovat tällä kertaa poikkeuksellisen tasaisia. Kierroksen todennäköisin voittaja on päätöskohteen 1 COM TUFF, mutta silläkin olisi varmaan mielellään lähdetty joltain muulta lähtöpaikalta kuin ykkösradalta. Mikäli lähtöpaikka ei tuo kuitenkaan ongelmia, on Com Tuff sopivassa tehtävässä tukevasti kiinni voitossa. Com Tuff on kyllä mainettaan nopeampi avaaja, mutta tosissaan satsaaminen lisäisi tuntuvasti laukkariskiä, joten saa sitten nähdä, että kuinka paljon tällä kertaa ajava Iikka Nurmonen lähtöön panostaa. Loistopaikalta matkaan kiihdyttävä 2 BWT BAYERN aloittaa haastajaryhmän. Se kierteli viimeksi ulkoratoja pitkin mukavasti kakkoseksi. BWT Bayern on vielä parempi, mikäli pääsee iskemään lyhyemmällä kirillä. 8 NEWPORT BRODDE pystyy ilman muuta menestymään, mikäli vain juoksu luontuu hankalasta kasiradan lähtöpaikasta huolimatta. Lahden kakkossijassaan Newport Brodde kiri 5. ulkoa lopussa ohi jopa edessään juosseesta Com Tuffista, mutta silloin Com Tuffilla oli allaan yli kuukauden starttiväli. 5 DONATO HYRDEHÖJ suorittaa tasaisen positiivisesti ja ottelee juoksun luontuessa tiukasti totosijoista. 7 HELLO GARFIELD kohdalla ura on iän vuoksi aivan pian paketissa, mutta suoritustasossa ikä ei ruunaa paina. Alla on hieno kirivoitto Kuopiosta 5. ulkoa. Silloin BWT Bayern jäi lopussa niukasti toiseksi, mutta näistä asetelmista kaksikon välinen järjestys voi muuttua. Lähdön muut perushevoset troikkapeliä ajatellen ovat Kuopiossa Hello Garfieldin voittamassa lähdössä 4. ulkoa neljänneksi yltänyt 6 PAM HALLOVER sekä Lahden välistartissaan 2. radalta ilman selkää loppusuoralle tultaessa taipunut 9 VELOCE VALD.

 

Pori lähtö 1                                      A) 5,4  /  B) 7,6,2,1,3  /  C) –

5 H.V. TUREKS on voittanut koko urallaan vain kerran ja sijoittunut kahdeksan kertaa kakkoseksi. Statistiikan perusteella voitontahto hieman epäilyttää, mutta vastuksen puolesta porukka on nyt sellainen, että uran toiseen voittoon on tuhannen taalan tilaisuus. Viimeksi Turussa H.V. Tureks eteni johtopaikalle avauspuolikkaan jälkeen ja kesti kolmanneksi Kromaukselle sekä Aika-Valtille häviten. Nyt vastus on huomattavasti helpompi. 4 ISOSALON IHME ei kulkenut Vermon välistartissaan laukkansa jälkeenkään normaalisti. Raskas rata taisi olla 5-vuotiasta tammaa vastaan. Ei Isosalon Ihme muutenkaan ihan huippuvireiseltä vaikuta, mutta siitä huolimatta Kumen tytär erottuu tässä porukassa yhdessä H.V. Tureksin kanssa selvästi muun porukan yläpuolelle. Edellisen isosisko 7 ISOSALON KIIRA palaa tauolta arvoituksena. Joka tapauksessa tämänkertaista helpompaa tehtävää on lähes 14 000 euron voittosummalla enää vaikea löytää. 6 LENTÄVÄ ROLS on voittanut tänä vuonna peräti viidesti, mutta tamma ei ole ollut enää pitkään aikaan parhaimmillaan. Perjantainen Jyväskylän suorituskin 5. sisältä oli todella vaisu. 2 VIVEGA VILTSU, 1 VELHOMIES ja 3 JUSSIN SOINTU kärkkyvät sitten suosikkien epäonnistumista.

 

Pori lähtö 2                                      A) 2,5,6  /  B) 8,7,3,1,4  /  C) –

2 EETI on voitokas hevonen, jonka kilpaileminen on kuitenkin valitettavan katkonaista. Jälleen alla on lähes puolen vuoden kilpailutauko. Ei Eetiltä toki näistä lähtökohdista mitään huippusuoritusta voi odottaa, mutta se on kuitenkin niin hyvä hevonen, että rankataan silti ykköseksi. 5 HIPATSU on A-hevosista ainoa, jolla on allaan tuore näyttö hyvästä kilpailuvireestä. Hipatsu kamppaili viimeksi Seinäjoella tasapäin voitosta yhdessä I.P. Vaparin kanssa. 6 VUVUZELA suoritti Seinäjoella Hannu Hietasen käsistä hyväksyttävän avauskilpailun 2. ulkoa. Mikä ilahduttavinta, tamma kuitenkin ravasi koko matkan. Mikäli Vuvuzela otti startin oikealla tavalla, voi se ravilla jatkaessaan otella jo voitostakin. 8 OIVA-SOINTU kesti Turun 75-lähdössä aggressiivisen taktiikan kunnialla, vaikka loppusuoralla taipuikin. Alla oli kuitenkin taukoakin. 7 ANNAN on huonosti sarjassa sisällä, mutta on ihan kelpo vireessä.

Pori lähtö 3                   Troikka       A) 4  /  B) 3,8,9,1,10,5 /  C) 6,2,7,11

4 MR BIG MONEY on lähdön kovakuntoisin ja on onnistuessaan vahvasti kiinni voitossa. Seinäjoen 75-lähdön kakkossija tuli johtavan rinnalta, minne Mia Lammisen valmennettava kiertyi 3. ulkoa 1500 metriä ennen maalia. Viimeksi Vermossa voltin kakkosrata osoittautui liian vaikeaksi lähtöpaikaksi ja aiheutti lähtölaukan. Jatkossa suoritusta ei kuitenkaan pääse moittimaan. B-ryhmän aloittaa viime starteissaan jatkuvasti mukavia loppukirejä esittänyt 3 RANCH ROCKY ROAD. 8 HOLA ALEJANDRO jää näiltä lähtöpaikoilta rankingissa niukasti Ranch Rocky Roadin taakse, vaikka tämän viimeksi Porissa kukistikin. Silloin Hola Alejandro juoksi kuitenkin paremman lähtöpaikkansa ansiosta 2./3. sisällä, kun taas Ranch Rocky Road juoksi 3./4. sisällä. 9 EAGLE OWL taipui samaisessa Porin kisassa loppusuoralla taustalle, mutta ruuna joutui taivaltamaan aika pitkän matkan 2. rataa ilman selkää. 1 DEVIL STEP rynnisti viimekertaisessa Turun kolmossijassaan loppusuoraa sisäratajuoksun jälkeen niin pontevasti, että vastaavanlaisella loppuvedolla ruuna pystyy sisäratajuoksun jälkeen nytkin menestymään.

 

VIHJESYSTEEMIT:

 

TOTO65

 

Pieni systeemi                                          Suuri systeemi

 

I 1,2,3,7,9 (4,6)                                           I 1,2,3,4,6,7,9 (10,8)

II 1 Nutcracker (7,3)                                    II 1 Nutcracker (7,3)

III 8,11 (5,9)                                                III 5,8,9,11 (7,2)

IV 3,5,6 (7,11)                                             IV 3,5,6,7,8,10,11,12 (4,1)

V 3,4,5,6,10 (11,1)                                      V 3,4,5,6,10 (11,1)

VI 1 Com Tuff (2,8)                                     VI 1 Com Tuff (2,8)

150 riviä*0,10 euroa = 15 euroa                  1120 riviä*0,10 euroa = 112 euroa

 

PÄIVÄN DUO (Toto65-5 & Toto65-6)

 

Pieni Systeemi                                          Suuri systeemi

 

I 3 Hades                                                    I 3,4,5,6,10

II 1 Com Tuff                                               II 1 Com Tuff

1 yhdistelmä                                               5 yhdistelmää

 

TROIKKA (Pori lähtö 3)

 

Pieni systeemi                                          Suuri Systeemi

 

I 4 Mr Big Money                                        I 4 Mr Big Money

II 3,8,9                                                       II 1,3,8,9

III 1,3,8,9                                                    III 1,3,5,8,9,10

9 yhdistelmää*0,50 euroa = 4,50 euroa        20 yhdistelmää*2 euroa = 40 euroa

 

TROIKKA (Toto65-3)

 

Pieni systeemi                                          Suuri Systeemi

 

I 8,11                                                         I 8,11

II 5,8,9,11                                                  II 5,8,9,11

III 5,8,9,11                                                  III 2,4,5,6,7,8,9,10,11,12

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa           48 yhdistelmää*0,50 euroa = 24 euroa

 

TROIKKA (Toto65-6)

 

Pieni systeemi                                          Suuri Systeemi

 

I 1 Com Tuff                                                I 1 Com Tuff

II 2,5,6,7,8,9                                              II 2,5,6,7,8,9

III 2,5,6,7,8,9                                             III kaikki

30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa         60 yhdistelmää*0,50 euroa = 30 euroa

 

Vihjeet laati: Jouni Toroska

 

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.