Pelivihjeet: Magic Monday 22.2.2021

PELIVIHJEET, Pori/Joensuu (Magic Monday) 22.2.2021

Toto65-1 (Joensuu lähtö 5)               A) 6,4,1  /  B) 11,7,5,10,8,9  /  C) 2,3

Koko uransa Matti Nisosen käsistä tehnyt 6 MIDLETON on menestynyt alusta alkaen mukavasti, mutta tuntuisi kuitenkin, että ruuna on Vieremälle muuton myötä nostanut vielä entisestään tasoaan. Alla olevassa Oulun 75-lähdössä Midleton suoritti 2. ulkoa oikein hyvän 700 metrin kirin ja haastoi keulasta päätöspuolikkaan 11-kyytiä lopettaneen Astrumin. 4 RANCH QUIJOTE palaa tauolta, ja tuskinpa ruuna heti on parhaimmillaan. Hokkibalanssikin aiheuttaa kysymysmerkkejä. Kyseessä on kuitenkin niin voitokas hevonen, että siihen pitää silti suhtautua vakavasti. Ranch Quijote olisi parhaimmillaan keulasta. 1 FEEL ON FIRE pääsee matkaan mielenkiintoiselta lähtöpaikalta ja nousee sekin mukaan A-ryhmään. Kyseessä on selvästi tauluaan parempi hevonen. 11 EURO BOY aloittaa tasaisen B-ryhmän. Se kiri kauden avauksessaan voittoon nappireissulla 2. sisältä. Nyt juoksusta tulee ihan erilainen, mutta ainakin vauhtijuoksussa startin kroppaansa saaneella ruunalla voisi olla silti sanansa sanottavana. 7 GAMBLING FACE voitti alla olevan montélähdön tyylikkäällä suorituksella. 5 NOPE’S DYNAMITE kulki viime kaudella hyvin, mutta palaa nyt tauolta arvoituksena. Toto65-revitykseen mahtuvat myös kuumaluontoinen 10 ABSOLUT ARCTICA, taulussa näkyviä voittojuoksujaan paljon vaativammassa tehtävässä mukana oleva 8 GHALIYA WEB sekä tarkan juoksun vaativa 9 GOING ABOVE.

Toto65-2 (Pori lähtö 5) Troikka        A) 3,7  /  B) 4,8,12,1,5,10  /  C) 9,6,2,11

A-ryhmään erottuu selvästi kaksi hevosta. 3 MARYLAND nostetaan niukaksi ykkösrankiksi. Se laukkasi viimeisimmässä kilpailussaan Lahdessa yrittäessään puolustaa ykkösradalta johtopaikkaa. Laukan jälkeinen suoritus oli positiivinen, vaikka tamma taustalla pysyikin. Suurimmillaan Marylandin laukkariski on kuitenkin päätöspuolikkaalla, jolla se on laukannut muutaman kerran menestystään. Esimerkiksi toiseksi viimeisessä kilpailussaan Forssassa Maryland ehti jo näyttää voittajalta ennen loppusuoran laukkaansa. Mikäli Maryland ravaa, on se tiukka voitontavoittelija. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava pystyy tekemään itse juoksunsa. Vaikka 7 LEX NICOLAS jää rankingissa niukasti toiseksi, on se näistäkin lähtöasetelmista todennäköisin keulahevonen. Kauden molemmat voitot ovat tulleet nimenomaan johtopaikalta. Viimeksi Seinäjoella Lex Nicolas laukkasi ensimmäisessä kaarteessa kovassa vauhdissa johtopaikkaa puolustaessaan. Toto65-systeemeihin tekisi mieli laittaa molemmat suosikit, mutta systeemien paisuessa ne on lopulta ”pakko” pelata Maryland varmana. 4 PROSPECT TAG on selkeä kolmosrankkaus. Se voi lähdön onnistuessa saada nappireissun kärjen imussa. Viime Porin kilpailussa kirivaihe ei mennyt ollenkaan sujuvasti. 8 PANCAKE ROCKS on Prospect Tagin kanssa käytännössä täysin tasavertaisessa vireessä, mutta tämän kaksikon kohdalla lähtöasetelmat ratkaisevat rankingjärjestyksen. 12 LEEMARK’S GIDEON on alisuorittanut viime starteissaan. Ruuna aloittaa nyt tauon jälkeen Miia Myllymäen käsistä. Myös 1 SHOT ON GOAL, 5 BELODON ja 10 STAR GIRL ONE huomioidaan troikkasysteemissä, mutta jokaisen voitto olisi iso yllätys.

Toto65-3 (Jo lähtö 6)     Toto4-1        A) 1,2,4,6  /  B) 7,8  /  C) 5,3

A-hevosten keskinäiseen järjestykseen rankkaaminen on aika haastavaa. 1 HISSUN TURBO viimeistelee kuntoaan vielä lauantaina Mikkelin 75-lähdössä. Oulun 75-lähdön kolmossija tuli rehdillä suorituksella johtavan rinnalta. Kaustisen voittojuoksussa Hissun Turbo kamppaili ykköseksi 40 metriä takapuoleltaan lähtenyttä kovaa Koveria vastaan. 2 HUJAKE pilaa vielä turhan paljon laukkoihin, mutta viime vuoden Derby-viitosesta löytyy paljon kapasiteettia. 4 HIPSUN POJU on edellisen tavoin oikein lahjakas 6-vuotias. Viime startit ovat pilaantuneet lähtölaukkoihin, mutta auton takaa laukkariski on merkittävästi pienempi. Hipsun Pojun kohdalla ongelmana on, että se on huumorihevonen, joka ei läheskään aina laita itseään täysillä likoon. 6 VIENAN MYRSKY on sitten lähdön neljäs A-hevonen. Se ei tosin viimeksi säväyttänyt alkulaukkansa jälkeenkään, mutta eiköhän ruuna ole nyt taas parempi. Tauolta palaavat 7 MINSKAUS ja 8 N.P. VILLARI ovat sitten hyviä haastajia. Molemmat ovat nopeita hevosia.

Toto65-4 (Pori lähtö 6)  Toto4-2        A) 3,2,5,7  /  B) 1,4,6  /  C) –

Vaikkei viivalla ole kuin seitsemän hevosta, ei voittajan nimeäminen ole todellakaan helppo tehtävä. A-ryhmään nostetaan neljä hevosta, joilla kaikilla on omat riskitekijänsä. 3 EETU ROLS on hirmuvireessä, mutta käy ennen lähtöä todella korkeilla kierroksilla ja matkaan pääsy ilman ongelmia on tällä hetkellä perin vaikeaa. Mikäli Jukka Kauppinen siinä onnistuu, on Eetu Rols vahva voittajaehdokas. 2 MANIONNI on nyt napannut kaksi voittoa putkeen, mutta sekin on Eetu Rolsin tavoin aika virtava tapaus, ja kyllä alkulaukan riski on edelleen konkreettinen. Ravilla Manionni on lähdön todennäköisin keulahevonen. 5 HOTLINKI hyökkäsi viimeksi Seinäjoella Manionnin vanavedessä 3. ulkoa 900 jäljellä. Ruuna ei kyennyt haastamaan voittajaa, mutta puursi tasaisen rehdisti kolmanneksi. Alla oli kolmen kuukauden tauko, joten varmasti startti vei hevosta eteenpäin. Ravilla Hotlinki on yksi kovista. 7 MUSTAMANI menestyi viime kaudella hienosti, mutta ruuna palaa nyt kahden kuukauden tauolta ja on arvoitus. Valmentaja Tero Silvaskin raportoi 7 oikein –lehdessä, ettei tähän starttiin ole tarkoitus tehdä mitään erityisen reippaita viimeistelyjä. 1 LAYLA ja 4 LILY ovat hyviä tammoja, jotka kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista. 6 RANKKARI ei ole ollenkaan voittajatyyppiä, ja kaiken lisäksi ruuna palaa tauoltakin. Voittoon on vaikea uskoa, muttei vihjesysteemien revityksestä viitsi kuitenkaan yhtä hevosta pudottaa.

Toto65-5 (Jo lähtö 7)     T4-3, Duo-1 A) 3  /  B) 7,1,9,4,2,6,10  /  C) 8,5

Vaikka 3 REBEL RAPID on kilpaillut jo kymmenen kertaa peräkkäin ilman voittoa, tekee ruuna jatkuvasti hyviä suorituksia. Tasokkaissa lähdöissä voittaminen ei vain ole helppoa. Tämä kausi on käynnistynyt kolmella totosijalla, ja Aatto Silventoisen valmennettava on esiintynyt aina edukseen. Viimeisimmässä kilpailussaan Jyväskylässä Rebel Rapid hävisi johtopaikalta vain kovalle Piteraqille. Nyt asetelmat ja porukka on sellainen, että Rebel Rapidillä on mainio tilaisuus palata voittokantaan. Lähdön onnistuessa keulaan pääsy vaikuttaa selviöltä. 7 INTUTO on sekin suorittanut viime starteissaan tasaisen rehdisti ilman voittoa. Intuto ei ole hevosena yhtään Rebel Rapidiä huonompi, mutta asetelmat ovat sellaiset, että juoksunkulku tullee olemaan vahvasti Rebel Rapidin puolella. Voi hyvin olla, että Intuto joutuu taivaltamaan viime startin tavoin 2. rataa ilman selkää. 1 CALLELA LOUIS nappasi alla olevan Kaustisen kakkossijansa johtavan takaa. Suoritus oli paljon kauden avausta parempi, sillä tyylikin pysyi nyt kasassa. Callela Louis on taas vahvasti ehdolla johtavan selkään, mistä tavoittelee tiukasti kaksarisijoitusta. 9 MAS DOMINANT sai tauolta startin kroppaansa, joten ruunalta on lupa odottaa viimekertaista parempaa suoritusta. Näistä asetelmista omalla tasolla kilpailevan Rebel Rapidin kukistaminen on kuitenkin haastavaa. 4 DREAM DIVINE on suorittanut viime starteissaan ihan mukavasti. Nappijuoksulla totosija on täysin mahdollinen, mikäli starttivälin venyminen ei näy suorituksessa negatiivisesti.

Toto65-6 (P lähtö 7)T4-4, Duo-2, Troikka A) 3,4,6  /  B) 9,1,11,8,12  /  C) 2,7,10

A-ryhmään erottuu kolme tasavahvaa voitontavoittelijaa. Näistä 3 WANT TO WHEELS olkoon niukka ykkösrankkaus. Se eteni viimeksi Porissa johtopaikalle 400 juostuna ja hallitsi sen jälkeen tyylipuhtaasti ennen rinnaltaan kakkoseksi sijoittunutta Way To Go:ta. Turun Toto75-lähdön voitto tuli 600 metrin kirillä 4. ulkoa. Vauhtikestävä tamma pystyy menestymään kaikilta juoksupaikoilta, mutta tietysti keulaan eteneminen olisi paras vaihtoehto. 4 LEEMARK’S GHOST aloitti Forssassa pitkän taukonsa jälkeen varsin lupaavasti. Ruuna avasi reippaasti, mutta ohi Fullhand Comeryn ei ollut mitään asiaa. Lopullinen juoksupaikka oli 2. ulkona, mistä Federal Flexin poika jaksoi runsaan 500 metrin kirillä ihan positiivisesti viidenneksi. Mikäli Leemark’s Ghost otti tauon jälkeisen startin oikealla tavalla, voi se juoksun onnistuessa jo ihan hyvin voittaa. Myös 6 OVE on vakava voitontavoittelija. Se sijoittui Seinäjoella johtavan takaa positiivisella suorituksella kolmanneksi, ja parantaa erittäin todennäköisesti startti kropassa menoaan. 9 JULIENNE CANE voitti Seinäjoella keulasta samaisen lähdön, missä Ove sijoittui 2. sisältä kolmanneksi. Myös Teivon voitto tuli johtopaikalta. Takarivin lähtöpaikka laskee tuntuvasti voitto-osakkeita. 1 ELAIZA CAMTO ottanee ensimmäiset keulat. Varsinkin nyt suoraan tauolta Tero Lahtinen tyytynee kuitenkin suosiolla hyvään selkään. Voitto yllättäisi, mutta nappireissun jälkeen totoon roikkuminen on mahdollista. 11 NEO SÅNNA koki viime kauden päätöksessään Seinäjoella kaarreongelmia. Porin kakkossija tuli keulasta voittaneen Donna Leonoran takaa. 8 TORNAPULL ja 12 LAPTOP ALLEY kohdalla lähtöpaikka on sen verran heikko, että totomahdollisuus perustuu lähinnä ylivauhtiin.

Pori lähtö 1                                            A) 5,7,2,3  /  B) 6,4,8,1  /  C) –

A-ryhmään erottuu selkeästi neljä hevosta. Näistä 5 MAGIC MONROE rankataan ykköseksi. Alla on kaksi nelossijaa, ja näistä erityisesti viimekertainen Forssan nelossija 600 metrin kirillä 2. ulkoa tuli selvästi tämänkertaista kovemmasta lähdöstä. Eiköhän ruuna jatka nousuvireessäkin. Varsinkin keulaan päästessään Magic Monroe olisi vahvoilla, mutta toki ruuna voi voittaa muiltakin juoksupaikoilta. 7 FROZEN HUNTER kehittyy koko ajan starttien myötä. Turun perjantainen välistartti on vielä syytä tarkistaa. 2 LAURILA’S IMANUEL tuikkasi Turun Nuorten Sarjassa säästöreissun jälkeen ihan mukavasti viidenneksi. Lähtö on nyt hurjasti helpompi, minkä lisäksi starttiväli on paljon optimaalisempi. Uran avausvoittoon on täydet mahdollisuudet. 3 R.R. ELMER vaikuttaa nousuvireiseltä. Mikäli ruuna jatkaa vielä perjantaina Turussakin noususuuntaista menoaan, on se tämän lähdön neljäs realistinen voitontavoittelija. 6 R.R. CAVATINA on kyllä tähän lähtöön riittävän vauhdikas, mutta puristusta saisi olla enemmän.

Pori lähtö 2                                            A) 9,12,11,7  /  B) 5,1,10,2,8,4,6,3  /  C) –

Kaikki A-hevoset ovat huonoilla paikoilla, mikä lisää yllätyksen mahdollisuutta. 9 PIRTTILÄN PAINARI vastaili viimeksi Vermossa johtopaikalta varmaan voittoon. Nyt juoksusta tulee ihan erilainen, mutta porukka vaikuttaa sopivalta, ja eiköhän kuntokäyräkin osoita edelleen ylöspäin. 12 WINETTO on menestynyt viime aikoina hienosti. Pirttilän Painarin tavoin myös Winetto vaikuttaa viihtyvän keulapaikalla. Tehtävä vaikuttaa kuitenkin sen verran sopivalta, että Kari Lehtosen valmennettava on piippuhyllyn paikaltakin tiukka voitontavoittelija. 11 SEEKERIN LISSU on huumorihevonen, jonka vauhdit kyllä riittävät tässä lähdössä. A-ryhmään nostetaan myös viime startissaan Kuopiossa kakkoseksi sijoittunut 7 JERMALAN TYKKI, joka on kylläkin tauluaan epävarmempi hevonen. 5 VILUNKIPINÄ on vahvasti ehdolla ainakin ensimmäiseksi keulahevoseksi. Saa sitten nähdä, että mihin asti puristus runsaan kahden kuukauden tauolta riittää. 1 VAUHTI-VIKKE oli Seinäjoella laukkapäällä, eikä nykyvireestä saanut täyttä käsitystä. 2 R.R. JYLHÄ on tähän lähtöön hevosena riittävä, mutta viime kauden lopun suoritukset olivat kyllä kovin vaisuja.

Pori lähtö 3                                            A) 6  /  B) 4,2,5 /  C) 3,1

6 QUE TAL on aloittanut kautensa hyvillä suorituksilla ja on selkeä suosikki. Viime Vermon startissaan Que Tal hyökkäsi 3. ulkoa 800 jäljellä. Ruuna ei voinut mitään johtavan takana matkanneelle EL Houdinille, mutta oli oikein kelpo kakkonen. Keskipitkä matka sopii, ja Que Tal saattaa päästä tällä kertaa jopa johtopaikalle. 4 ENZO VICTORY kohoaa kapasiteettinsa ansiosta kakkosrankiksi, vaikka joulukuinen Suomen debyytti sujui alle arvostelun. Ruuna oli nimittäin volttilähdössä toimimaton ja laukkasi heti alussa muiden seassa pitkäksi. 2 MARVEL NEAT oli viimeksi Porissa mukana 75-lähdössä. Nyt rima on paljon matalammalla, ja kaksarisijoitus on täysin mahdollinen. 5 ILO HANGOVER on lähdön neljäs pelihevonen. Que Talin kukistaminen olisi kuitenkin yllätys. 3 RIM BAY DUCHESS ei lukeudu aiempaa kovemmassa sarjassa kuumimpiin suosikkeihin, vaikka molemmat taulun kaksarisijoitukset ovat tulleet vahvoilla suorituksilla. 1 HILA’S MANOLITO jää näyttöjensä perusteella selkeästi rankingin viimeiseksi.

Pori lähtö 4                                            A) 6  /  B) 3,2,1,5,4  /  C) –

6 SELENE LUNE on avoimen tammalähdön ainoa voittajasuosikki. Pikamatka ei toki ole tamman bravuuri, mutta kun vastus ei ole sieltä kovimmasta päästä, niin sillä ei pitäisi olla mitään merkitystä. Suoraviivaisella taktiikalla muiden vauhtikestävyys tuskin riittää Selene Lunea vastaan lainkaan pikamatkallakaan. 3 REAL RED on rankingin kakkoshevonen. Sen viimekertainen Teivon voitto tuli keulasta. Myös 2 BEAT OF LOVE ja 1 TRUE DEVOTION jahtaavat loistopaikoiltaan tosissaan kakkossijaa. Beat Of Love vaikutti viimeksi Porissa paremmalta kuin pitkään aikaan, mutta juoksunkulku ei mennyt ollenkaan sujuvasti. Tamma tuli maaliin hyvällä paineella. True Devotion jäi viimeksi Lahdessa 2. sisälle pussiin, kun Ulk Delle Selve taipui keulasta. 5 LET’S TAKE A SELFIE kohdalla lähtöpaikka laskee osakkeita. 4 ARCTIC ELSA tuskin on suoraan tauolta parhaimmillaan ja jää rankingin hännille.

 

 

VIHJESYSTEEMIT:

 

TOTO65

 

Pieni systeemi                                           Suuri systeemi

 

I 1,4,6 (11,7)                                                    I 1,4,5,6,7,8,9,10,11 (2,3)

II 3 Maryland (7,4)                                       II 3 Maryland (7,4)

III 1,2,4,6 (7,8)                                              III 1,2,4,6,7,8 (5,3)

IV 2,3,5,7 (1,4)                                               IV kaikki

V 3 Rebel Rapid (7,1)                                    V 3 Rebel Rapid (7,1)

VI 3,4,6 (9,1)                                                   VI 3,4,6 (9,1)

144 riviä*0,10 euroa = 14,40 euroa              1134 riviä*0,10 euroa = 113,40 euroa

 

TOTO4

 

Pieni systeemi                                           Suuri systeemi

 

I 1,2,4,6 (7,8)                                                   I 1,2,4,6,7,8 (5,3)

II 2,3,5,7 (1,4)                                                 II kaikki

III 3 Rebel Rapid (7,1)                                  III 3 Rebel Rapid (7,1)

IV 3,4,6 (9,1)                                                   IV 3,4,6 (9,1)

48 riviä*0,20 euroa = 9,60 euroa              126 riviä*0,20 euroa = 25,20 euroa

 

PÄIVÄN DUO (Toto65-5 & Toto65-6)

 

Pieni Systeemi                                          Suuri systeemi

 

I 3 Rebel Rapid                                              I 3 Rebel Rapid

II 3 Want To Wheels                                    II 3,4,6

1 yhdistelmä                                                   3 yhdistelmää

 

TROIKKA (Toto65-2)

 

Pieni systeemi                                           Suuri Systeemi

 

I 3,7                                                                    I 3,7

II 3,7                                                                  II 3,4,7

III 4 Prospect Tag                                           III 1,3,4,5,7,8,10,12

2 yhdistelmää*2 euroa = 4 euroa                24 yhdistelmää*1 euro = 24 euroa

 

TROIKKA (Toto65-6)

 

Pieni systeemi                                           Suuri Systeemi

 

I 3,4,6                                                                 I 3,4,6

II 3,4,6                                                               II 3,4,6

III 3,4,6,9                                                          III 1,3,4,6,8,9,11,12

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa         36 yhdistelmää*1 euro = 36 euroa

 

Vihjeet laati: Jouni Toroska

 

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.