Pelivihjeet (pe 20.12.2019)

Lähtö 01

 1. 7
 2. 11,3,1,10,6,4,8
 3. 5,2,9

Ravien avauslähdössä lupaavasti uransa aloittanut (7) BEBE erottuu muusta porukasta. Eri asia sitten kuitenkin on, että voittaako Bebe vieläkään, sillä voittaminen ei ainakaan toistaiseksi ole ruunaa liiemmälti kiinnostanut. Viimeksi Teivossa Bebe nousi 2. sisältä keulasta voittaneen Kukkarosuon Veeran rinnalle 700 jäljellä, eikä kaikki ollut missään nimessä 31,5-vauhtisessa lopetuksessa pelissä. Bebe ei vain yksinkertaisesti halunnut ohittaa keulahevosta, vaan tyytyi mieluummin juoksentelemaan rinnalla. (11) LAMMIN IISAKKI on menestynyt jatkuvasti ja lähtee jahtaamaan tosissaan 20 metriä edeltään lähtevää Bebeä. (3) TÄHEN LOHTU aloitti uransa kahdella lupaavalla suorituksella, mutta kahdessa viime startissa tamma on kuitenkin ollut poissa tolaltaan. Nykyvire on arvoitus, mutta resurssit riittävät ilman muuta menestykseen. (1) ISOSALON INTO on toivottoman epävarma. Ravilla ruunalla olisi sanansa sanottavana. (10) VELI POLLEA on tasaisen varma suorittaja ja omaa taas hyvät saumat totosijaan. (6) PÖLYTTÄJÄ sai Kouvolasta startin alle.

Lähtö 02

 1. 10
 2. 5,4,2,1,7,3,8,9
 3. 6,12,11

VALTRA–LÄHTÖ. (10) IVAN GRAIN ei ole vielä onnistunut kunnolla, mutta ruuna on esittänyt heti koelähdöstä alkaen hyvää potentiaalia. Jo koelähdössä päätöskierros sujui nimittäin 16,8-vauhdilla. Uransa avauskilpailussa lokakuussa Ivan Grain olisi kirinyt 3. ulkoa erittäin todennäköisesti kakkoseksi, ellei olisi laukannut loppusuoran alussa. Marraskuun startissaan Giuseppe Bi:n poika laukkasi 2. radalta ilman selkää ensimmäisessä kaarteessa ja putosi 5. ulos. Sieltä ruuna nousi vielä positiivisesti kolmanneksi. Nyt nähdään mielenkiintoinen kuskinvahvistus, kun Peter Lindroos nousee 3-vuotiaan ruunan ohjiin. Uran avausvoitto on tiukasti tähtäimessä. Rankingin seuraaville sijoille kohoavat uransa avauskilpailun juoksevat (5) NU DEL, (4) CANKUS WILD KISS ja (2) BLACK SMILING. Näiden todellinen osaaminen nähdään vasta startissa, mutta vaikutti kuitenkin sieltä, että Nu Delille jäi omassa koelähdössään eniten varaa parantaa tosi tilanteessa. Toki Cankus Wild Kiss kulki oman koelähtönsä tätä yli kaksi sekuntia vauhdikkaammin. (1) FIRST GONNA FLY ja (7) MAS CLASSY ovat toistaiseksi olleet vain tasaisia, mutta tässä tehtävässä uran ensimmäinen totosija on täysin mahdollinen.

Lähtö 03

 1. 2,7
 2. 4,3,1,6,5,8

EURAJOEN KUNTA –LÄHTÖ. Kahdeksan hevosen lähdössä puolet tulee kotiradan Jouni Miettisen valmennustallista, ja koko tämä nelikko nostetaan rankingin kärkisijoille. (2) RÅGER palaa tauolta arvoituksena, sillä tauon aikana on ollut ongelmia. Mikäli Liisingin poika on kuitenkin yhtään tasollaan, on se kovan luokan menopeli tähän lähtöön. (7) RAPIN AATOS on ylivoimaisesti lähdön rahakkain hevonen. Viimeksi Forssassa Rapin Aatos suoritti 2. radalta ilman selkää vain kohtuullisesti, mutta eiköhän tänä(kin) vuonna kuninkuuskilpailuunkin osallistunut ori ole nyt startti kropassa parempi. (4) PONUTELLA on lähdön ainoa tamma, mutta silti sillä on sanansa sanottavana. Etupassin tytär kiri maanantaina Forssassa 3. sisältä pirteästi kakkoseksi. Viimeiset 400 metriä sujuivat 24,0-vauhdilla. (3) RIIPINEN on Miettisen tallin nelikosta epävarmin. Sekin on kuitenkin ravilla varteenotettava menestyjä. Miettisen arsenaalin jälkeen rankingissa tulevat viime Porin vierailullaan passiivisella taktiikalla pussiin jäänyt (1) OIVA-SOINTU sekä viimeksi Forssassa 2. sisältä kolmanneksi sijoittunut, ja samalla Rapin Aatoksen kukistanut, (6) TEJAS.

Lähtö 04

 1. 9,3,2
 2. 6,8,10,11,7,1
 3. 5,4,12

OP NAKKILA-LUVIA -LÄHTÖ. Mikäli (9) CHEROKEE KING suorittaa samalla tasolla kuin viime Porin vierailullaan, on menestystä luvassa takarivin lähtöpaikasta huolimatta. Sen verran pontevasti Petri Baltzarin valmennettava rynnisti loppusuoralla 2. sisältä voittotaistoon merkittävästi tämänkertaista kovemmassa Oven voittamassa lähdössä. (3) FIREMAKER hävisi viime perjantaina Turussa 2. ulkoa vain suursuosikki Stoneisle Queridalle. Pikamatka sopii mainiosti vauhdikkaalle tammalle, joka ravilla juossee joko keulassa tai 2. sisällä. (2) OLLY JUMPER on lähdön toinen mahdollinen keulahevonen. Sillekin pikamatka on ehdottomasti plussaa. Taulussa näkyvä Seinäjoen pikamatkan voitto tuli nimenomaan johtopaikalta. Tämän lähdön voittaminen edellyttää tosin sitä terävämpää suoritusta. (6) ISIAH BOKO oli viimeksi Kaustisella kaarteissa sen verran vino, että putoaa B-ryhmään. Ruunassa on kylläkin kapasiteettia paljon nähtyä parempaan. (8) BELMERI kesti viimeksi Vermossa johtavan rinnalta kunnialla, vaikka loppusuoralla taipuikin. Belmeri on kelpo menijä tähän lähtöön, mutta kasiradalta juoksusta voi tulla taas vaikea. Myös kotiradan (10) HERE COMES THE SUN mahtuu mukaan Suureen Toto4-systeemiin. Se hävisi kuitenkin viimeksi 4. sisältä selvästi Cherokee Kingille.

Lähtö 05

 1. 10,3,5,6,9
 2. 2,7,4,1,8

K-MARKET LUOTSINPOIKA -LÄHTÖ. Tasainen lähtö, missä A-ryhmään nostetaan viisi hevosta ja Suuresta Toto4-systeemistä ei pudoteta pois yhtäkään valjakkoa. (10) RIKASTUVA olkoon niukka ykkösrankkaus. Se on kulkenut viime starteissaan mukavasti, eikä kuntokäyrä osoita ainakaan alaspäin. Viimeksi Turussa Rikastuva laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta kiri vielä hänniltä kakkoseksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 29,5-vauhdilla. Teivon marraskuinen keulavoitto tuli nimenomaan tältä keskipitkältä matkalta. (3) VILLIHEILI pystyy ravilla paljoon. Viime lauantaina Forssassa Villiheili laukkasi kuudennelta sijalta noususta vajaa kierros ennen maalia, mutta oli silti vielä ehtiä ykköseksi. Viimeiset 800 metriä sujuivat 25,1-vauhdilla, ja päätöspuolikkaalla oli vähän häiriötäkin. (5) TOHTORI selviytyi tänä vuonna Derbyn finaaliinkin. Kuukausi sitten Forssassa Jörkan poika sijoittui vastaavalla matkalla 2. ulkoa kolmanneksi vain Laylalle sekä Karlolle häviten. (6) ROJAALI on tasaisen vahva puurtaja, joka sijoittuu usein kärkipäähän, mutta voittoja tulee harvoin. Itse asiassa ori ei ole voittanut tänä vuonna kertaakaan, vaikka totosijoja on tullut yhteensä yksitoista. (9) OHIKIITÄVÄ ei menestynyt Teivon tauoltapaluussaan, mutta kokonaisuudessaan suorituksesta jäi kuitenkin ihan mukava vaikutelma. Startin kroppaansa saanutta ruunaa ei kannata aliarvioida, kun matkakin suosii. B-ryhmän avaa tällä kertaa Hannu Hietasen kyytiinsä saava (2) VALSSAUS, joka ei ollut viimeksi Teivossa ensimmäisen kaarteen pahan laukkansa jälkeen ainakaan aiempaa huonompi.

Lähtö 06

 1. 4,2
 2. 1,8,11,12,5
 3. 6,10,9,7

PURKUPIHA –LÄHTÖ. (4) STAR CAT viime Vermon suoritus oli mystinen, mutta tuskinpa asiasta tarvitsee olla huolissaan, koska hevonen on näin nopeasti uudelleen startissa. Johtavan rinnalta ensimmäisessä kaarteessa laukannut ori sammui nimittäin viimeisellä takasuoralla joukon hännillä keskeytyskuntoon. Tätä edeltäneet suoritukset olivat lupaavia. Forssan neljäs sija tuli 2. radalta ilman selkää, ja edellä maaliin saapui laadukas kolmikko Amazing Warrior, Black Ice Boost sekä Didi Hoss. Porin nelossijassa taas Star Cat jäi sisäratajuoksulla pussiin. Mikäli Andover Hallin poika suorittaa tasollaan, on keulavoitto erittäin lähellä. (2) TESSLOVE oli viimeksi mukana Kasvattajakruunu-finaalissa, missä ei ymmärrettävästi riittänyt. Tesslove pääsee ihan reippaasti matkaan, mutta lähtökohtaisesti juoksupaikka Star Catin sisällä 2. sisällä on sille parempi kuin keulataktiikka. Joka tapauksessa Tesslove on Star Catin ykkösvastustaja niin alun kuin lopun tapahtumia ajatellen. (1) CAPO BIRDLAND on fyysisesti tähän lähtöön riittävässä vireessä, mutta se ei hitaana avaajana pysty hyödyntämään täysipainoisesti ykkösradan paikkaansa ja saanee edellä mainittua kaksikkoa vaikeamman juoksun. Mikäli Star Cat ja Tesslove eivät pääsisi sopuun juoksupaikoista, nousisivat Capo Birdlandin osakkeet merkittävästi. Kaustisen lounasravien voittojuoksussa Capo Birdland kiertyi 4. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä. (8) LANGEN’S CZA CZA on aika varma suorittaja. Tamma on usein kilpaillut tätä kovemmissa lähdöissä, joten totosijaan on huonolta lähtöpaikaltakin täydet mahdollisuudet. (11) TORNAPULL ja (12) CATAHECASSA ZEST kohdalla huono lähtöpaikka laskee osakkeita. (5) LAPTOP ALLEY palaa tauolta ja on nyt iso arvoitus. Lokakuussa Seinäjoella Micro Meshin poika oli 3. ulkoa rehellisen huono.

Lähtö 07

 1. 7,4
 2. 3,10,2,9,5,6,1,8

MAALAUSLIIKE TUOMIKOSKI OY –LÄHTÖ. Mikäli (7) QUESTIONMARK ME ei olisi laukannut Turussa 8. päivä marraskuuta loppusuoralle tultaessa, olisi ruunalla taulussaan pelkkiä totosijoja. Vajaa kuukausi sitten Vermossa Quite Easyn poika seuraili keulasta voittaneen Grainfield Aidenin puserossa kakkoseksi saamatta koskaan edes tilaa yrittää ohitusta. Tätä edeltänyt Seinäjoen 75-lähdön kakkossija tuli 3. ulkoa edessään juosseelle New Life Wheelsille häviten. Mikäli vain juoksu luontuu, ottelee Questionmark Me aivan kärjessä. (4) VIXPRESS LI on lähdön toinen A-hevonen. Sen viimekertainen Vermon kakkossija tuli keulasta. Ruunan lähtönopeus on vaihdellut aika tavalla, mutta viime kerran kaltaisella alkunopeudella Erkki-Pekka Mäkisen ajokilla on nytkin hyvät mahdollisuudet edetä johtopaikalle. (3) MR CHANCE aloittaa B-ryhmän. Se aloitti Joni-Petteri Irrin käsistä Vermossa positiivisella 900 metrin kirillä 5. ulkoa, mikä riitti viidenteen sijaan. Nyt Mr Chancella on startti kropassa, ja alkuasetelmatkin ovat merkittävästi viime kertaa paremmat. (10) ANDREE ei ole saanut käytännössä koko vuonna mitään aikaan, mutta viime suorituksissa on ollut selkeästi positiivisiakin elementtejä. Palasten loksahtaessa kohdalleen voittokantaan palaaminen on täysin mahdollista. (2) GISELA LUXI kärkkyy hyvältä paikalta kuumimpien suosikkien epäonnistumista. (9) MR BIG STAR on perusluokaltaan hyvä hevonen, mutta tämän kauden suoritukset eivät ole vakuuttaneet. (5) CLASSIC FRIDO tuli Teivon tauoltapaluussaan päätöskierroksen 12,4-vauhtia, eikä edes päässyt tulemaan lopussa vapaasti, jolloin olisi todennäköisesti yltänyt kolmanneksi. Olosuhteet olivat kylläkin silloin suosiolliset, kurakeli olisi merkittävä haittatekijä. Muutenkin konkariruuna on tosi tarkka juoksunkulun suhteen.

Lähtö 08

 1. 2
 2. 8,1,7,11,4,3,6
 3. 5,9,12,10

KARJALA–LÄHTÖ. (2) AIKA-VALTTI aloitti Jouni Miettisen käsistä kahdella tyylipuhtaalla voitolla. Viimeksi Forssassa tuli kuitenkin epäonnistuminen, kun Siporin poika laukkasi viimeisen kaarteen lopussa johtopaikkaa puolustaessaan. Lähtö oli silloin selvästi tämänkertaista kovempi. Mikäli vain Aika-Valtti ravaa, se palannee voittokantaan. (8) KARTOS on pilannut viime juoksunsa laukkoihin, mutta ravilla se olisi suosikin ykköshaastaja. Pehmeä rata olisi kylläkin vastaan. (1) TILUN TARU piti viimeksi Seinäjoella johtopaikalta niukkaan voittoon. Väliajat olivat 29,5-31,5-(32,5)-31,5. Ravilla totosija on todennäköinen, mutta tamma on kyllä tauluaan epävarmempi. (7) KILMISTERI on kehityskelpoinen 5-vuotias. Vajaan kahden viikon takaisen Seinäjoen kilpailun perusteella Kilmisteri ja Tilun Taru ovat tällä hetkellä kutakuinkin tasavertaisessa vireessä. (11) VILLIN VIKSU on parantanut kauden edetessä otteitaan ja lähtee jahtaamaan tosissaan neljättä peräkkäistä totosijaa. (4) USVATTAVA oli Kouvolan tauoltapaluussaan aika tasainen, vaikka lopulta kolmanneksi sijoittuikin. Startti vei todennäköisesti eteenpäin, mutta saa sitten nähdä, että veikö tarpeeksi. (3) SOFIANNA PEE on ottanut voittonsa helpommista lähdöistä. Ei tamma täysin ulkona ole, mutta selkeä varaus kuitenkin.

Lähtö 09

 1. 4
 2. 2,11,9,1,6,7,3,5,10
 3. 8,12

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Illan päätöslähdössä A-hevoseksi kohoaa (4) GISELLE HALM. Se on esiintynyt kahdessa viime startissa edukseen. Ensiksi Risto Väreen suojatti kiri 4. ulkoa näyttävästi kakkoseksi. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin peräti 12,5-vauhdilla. Viimeksi Love Youn tytär laukkasi pahoin lähtöön, mutta tamma marssi vielä hänniltä runsaan 700 metrin kirillä jopa varmaan voittoon. Viimeiset 1900 metriä sujuivat vaativissa oloissa 18,0-vauhdilla. Giselle Halm ei ole starttiraketti, mutta se jaksaa vääntää. (2) GRAINFIELD EMMA on sijoittunut ravilla aina kahden parhaan joukkoon, joten hyvältä lähtöpaikalta vähintään kaksarisija on nytkin tavoitteena. (11) ARROGANCE ei pääse hyödyntämään takarivistä hyvää lähtönopeuttaan, mutta muuten tehtävä on kyllä totosijoja ajatellen sopiva. Viimeksi Vermossa lähdön taso oli hurjasti kovempi. (9) HOGAN STAR palaa puolentoista kuukauden tauolta, mutta syksyn kilpailujen kaltainen suoritustaso riittää tässä tototaistoon. (1) MEADOW DEVIL on sekin loistopaikalta täysin varteenotettava totohevonen. (6) LANGEN’S MOTÖRHEAD, (7) BELLO RAGAZZO, (3) STRAWBERRY DANCER, (5) HILA’S ELTON ja (10) DEMIGOD muodostaa sitten keskenään varsin tasavertaisen ryhmän.

TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi

I 2,3,9 (6,8)

II 3,5,6,9,10 (2,7)

III 4 Star Cat (2,1)

IV 4,7 (3,10)

30 riviä*0,20 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi

I 2,3,6,8,9,10 (11,7)

II kaikki

III 4 Star Cat (2,1)

IV 2,3,4,5,7,9,10 (6,1)

420 riviä*0,20 euroa = 84 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi

I 4 Star Cat

II 4,7

2 yhdistelmää

Suuri systeemi

I 4 Star Cat

II 2,3,4,5,7,9,10

7 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 4,7

II 3,4,7,10

III 2,3,4,7,10

18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

Suuri systeemi

I 4,7

II 2,3,4,5,7,9,10

III kaikki

96 yhdistelmää*0,50 euroa = 48 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 4 Giselle Halm

II 1,2,9,11

III 1,2,9,11

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi

I 4 Giselle Halm

II 1,2,9,11

III 1,2,3,5,6,7,9,10,11

32 yhdistelmää*1 euro = 32 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.