Pelivihjeet (pe 3.1.2020)

Lähtö 01

 1. 7
 2. 4,10,2,9,3,5,6,11,8,1

Porin ravivuosi 2020 käynnistyy tasoltaan vaatimattomalla suomenhevosten alokaslähdöllä. (7) ISOSALON INTO on esitellyt laukkojensa lomassa tähän porukkaan ylivertaisia otteita. Valitettavasti vain laukkariski on niin hurja, ettei onnistumisesta ole nytkään minkäänlaisia takeita. (4) VILLI-RILLA ei koelähdössä tyyliltään suuremmin säväyttänyt, mutta se oli kuitenkin suomenhevosista maalissa ykkösenä. Kun ruuna tulee osaavalta ammattivalmentajaltakin, voi ura alkaa arkisessa lähdössä menestyksellä. (10) LIIMO oli tiistaina Forssassa 2. radalta ilman selkää kohtuullinen kolmas, eikä taso ainakaan kovene. (2) ALGOT ravaa usein epärytmikkäästi, eikä ole muutenkaan esittänyt mitään ihmeitä. Tässä tehtävässä ruunan suoritustaso riittää kuitenkin ravilla korkealle. Marraskuisella Porin vierailulla laukka 100 metriä ennen maalia vei heikkotasoisessa lähdössä kolmannen sijan. (9) METKU MAIKKI parantaa hiljalleen starttien myötä ja on yksi voitontavoittelijoista. Pelihevosiin lukeutuu myös tauolta arvoituksena palaava (3) MANDELA.

Lähtö 02

 1. 9,1,3,4
 2. 10,5,8
 3. 6,7,2

(9) IVAN GRAIN on aloittanut uransa ihan mukavasti, sillä kolme kilpailua on tuonut kaksi totosijaa. Jo uran avauskilpailu olisi todennäköisesti tuonut kakkossijan ilman laukkaa noususta loppusuoran alussa. Ivan Grain on jonkin verran epävarma, mutta vastaavasti se jaksaa tehdä itse juoksunsa. Paalun kolmikon (1) ASTRUM, (3) BURNOUT ja (4) GOT TO GOO suoritustasoa on tosi vaikea arvioida. Osaavilta valmentajilta tulevista aloittelijoista Astrum ja Burnout vasta aloittavat uransa, kun taas vasta 3-vuotias Got To Goo aloittaa Joni-Petteri Irrin käsistä. Koska Ivan Grainilla on jo näyttöjä kilpailuista, se nostetaan ykkösrankkaukseksi. Ei olisi kuitenkaan ihme, vaikka edellä mainitusta kolmikosta löytyisi sen verran laadukkaita menijöitä, että ohittaminen takamatkalta olisi haastavaa. (10) HAPPY JOY on suorittanut kohtuullisesti, ja etuna on myös säännöllinen starttirytmi. (5) LILY MAY epäonnistui uransa avauksessaan huhtikuussa ja yrittää nyt pitkän tauon jälkeen uutta aloitusta.

Lähtö 03

 1. 6,7,10,3
 2. 2,5,9,4
 3. 8,1

(6) KAUNIIN ROHKEE omaa tähän lähtöön riittävät vauhtivarat, mutta laukkariski on erittäin konkreettinen. Marraskuussa Forssassa Kauniin Rohkee malttoi ravata koko matkan ja silloin tuloksena oli heti voitto. (7) UNNAN VEITIKKA ei riittänyt keskiviikkona Vermossa 2. ulkoa, mutta nyt porukka on selvästi helpompi, ja lisäksi 5-vuotiaalla ruunalla on startti kropassa. (10) VELI POLLEA on tasaisen varma suorittaja, joka on tavannut otella jatkuvasti kärkisijoista. Totosija on nytkin todennäköinen. Myös (3) TELMAN VENLA teki viime kaudella pari sen verran mukavaa juoksua, että sekin nostetaan tauosta huolimatta mukaan A-ryhmään. Pelihevosia ovat myös tasaisen varmasti suorittava (2) CARMENITA, viime starttinsa laukkoihin pilannut (5) VEKTORIN ROOSA sekä peräti yhdentoista kuukauden tauolta palaava (9) VIAPOR.

Lähtö 04

 1. 6,1,2,7
 2. 4,3,8,5

Toto4-peli käynnistyy illan kovimmalla lämminverilähdöllä. Siinä suosikit tulevat Harri Koivusen tallista. (6) FREELANCER on kärsinyt viime starteissa kovissa lähdöissä huonoista lähtöpaikoista. Ruuna on kuitenkin osoittanut selkeää nousuvirettä. Nyt tehtävä on merkittävästi viime kertoja helpompi. Asetelmat ovat sellaiset, että onnistuneeseen juoksuun on monenlaisia mahdollisuuksia. Edes keulaan pääsyä ei voi poissulkea. Tallikaveri (1) ALL READY MATCH nimittäin pystynee pitämään ykkösradalta johtopaikan hallussaan, ja Harri Koivunen tuskin haluaa päästää eteensä kuin korkeintaan Freelancerin. All Ready Match on suorittanut jatkuvasti ihan mukavasti ja jahtaa tässä tehtävässä tiukasti kärkisijoja. (2) JOHNNY ENGLISH pilasi viimeksi pelinsä lähtösuoran laukkaan, ja näin nykyvire jäi näkemättä. Ruuna voi kuitenkin saada nappireissun kärjen imussa, eikä ole silloin vaaraton. (7) ANGEL SKY on vauhtikestävä menijä, joka voi pienessä lähdössä otella aivan kärjessä 40 metrin takamatkaltakin. (4) XAVIER K.A. teki joulukuussa kelpo suoritukset. Ruuna on tähän lähtöön hevosena riittävä, mutta keskinkertainen lähtönopeus voi tietää varsinkin harvoin ajavalla kuskilla juoksunkulullisia ongelmia. (3) DEFRAG AM ja (8) VICTOR QUO VADIS eivät ole esittäneet viime aikoina parasta osaamistaan ja jäävät siksi lähtökohtaisesti haastajaosastolle. (5) DUQUESA on tiukan paikan edessä, mutta ei sitäkään viitsi Toto4-revityksestä pois jättää.

Lähtö 05

 1. 1
 2. 2,3,7,4,6,5

Toto4-varmaksi valitaan toisen kohteen (1) RÅGER, vaikka joulukuinen tauolta paluu sujui maltillisissa merkeissä. Eiköhän viime kauden huikeiden juoksujen jälkeen ikävistä ongelmista kärsinyt ori mennyt startista selvästi eteenpäin. On myös otettava huomioon, että keliolosuhteet olivat viimeksi oikein huonot. Lisäksi lähtösuoralla laukannut ori koki matkalla häiriötäkin. Tuskinpa Råger vielä läheskään parhaimmillaan on, mutta tässä tehtävässä voitto on silti lähellä. Tallikaveri (2) RIIPINEN on suorittanut viime starteissaan hyväksyttävästi ja pyrkii ravilla haastamaan. Lyhyt starttiväli on I.P. Lennon pojalle plussaa. (3) AUROTAR on Riipisen ohella toinen hevonen, joka lähinnä voisi pystyä Rågerin kukistamaan. Aurotar on nopea avaaja, ja se juossee joko keulassa tai Rågerin takana 2. sisällä. (7) VARJOMANNI on ailahtelevaa sorttia. Hyvänä päivänään se pystyy terävään kiriin. Alla on nyt kuitenkin puolentoista kuukauden starttiväli, joka voi hieman näkyä. (4) ENRIKO on mahdollinen totohevonen, mikäli selvittää kiihdytysvaiheen ravilla. Voitontahtoa ruunalta ei kuitenkaan juurikaan löydy. Tauolta palaavat (6) SOPUN HAASTE ja (5) EKIN TOIVE jäävät rankingin hännille, vaikkei nykyvireestä olekaan tietoa.

Lähtö 06

 1. 11,5
 2. 8,6,10,3,1,2,4,7,12,9

(11) MAYFLOWER väsyi ennen taukoaan Turussa pahoin ja tuli päätöspuolikkaan ainoastaan 27,3-vauhdilla. Jotain taisi olla pielessä, koskapa edessä oli yli kahden kuukauden tauko. Mikäli Varennen tytär suorittaa heti tauon jälkeen omalla tasollaan, ei huono lähtöpaikkakaan estä sopivassa lähdössä menestystä. Hurjasukuinen (5) FEDERAL HILL on erittäin mielenkiintoinen seurattava. Koelähdössä iski 16-vauhtisen kolmannen puolikkaan jälkeen väsymys, mutta olosuhteet olivat niin raskaat, että se on helppo antaa anteeksi. Varmasti koelähtö vei hevosta eteenpäin, eikä voittokaan saa yllättää lainkaan. Kokonaisuudessaan Federal Hillin suoritustasoa tähän kilpailuun on kuitenkin koelähdön perusteella tosi vaikea arvioida. (8) AFRODITE AX vaikuttaa viime Kaustisen kilpailun perusteella selkeästi nousuvireiseltä. Tamma kesti johtopaikalta ihan mukavasti neljänneksi, vaikka joutui ottamaan ensimmäisen puolikkaan aikana kaksi spurttia. (6) TONNERRE D’INVERNE nousi Lahdessa 5. ulkoa 700 metrin kirillä hyväksyttävästi neljänneksi. Teivon koelähdössä päätöspuolikas sujui 12,5-vauhdilla. (10) HERE COMES THE SUN ei ole ollut viime starteissa kengät jalassa parhaimmillaan, mutta tällaisessa lähdössä Tuomo Ojanperän suojatti on silti huomioitava ajoissa. (3) EMPERE’S BUD oli Porin tauoltapaluussaan oikein vaisu. Tamma sai kuitenkin startin kroppaansa, lähtöasetelmat ovat nyt paljon paremmat ja lisäksi Antti Teivainen kohoaa vahvistuksena ohjiin. Niinpä totosijakaan ei saa viime kerran vaisuudesta huolimatta yllättää.

Lähtö 07

 1. 4,7
 2. 11,10,1,2,6,8,3,9,5,12

A-ryhmään erottuu selvästi kaksi hevosta. (4) LE MIRAGE ei ole jäänyt Olli Koivusen ajamana kertaakaan ulos totosta. Kuusi yhteistä kilpailua on tuonut neljä voittoa, yhden kakkossijan ja yhden kolmossijan. Kuukauden takainen Forssan kakkossija tuli keulasta. Tällä kertaa Le Mirage juossee joko keulassa tai (7) MARIA SÅNNA takana 2. sisällä. Maria Sånna on virtava hevonen, ja jos se on oikein menopäällä, ei sille kannata alkaa vastaamaan. Viimeksi Kaustisella Maria Sånna laukkasi heti lähtösuoralla pitkäksi, mutta sitä ennen alla oli mallikkaita suorituksia. Molemmat taulun Kaustisen voitot tulivat johtopaikalta. Sen sijaan Teivon kakkossija tuli 800 metrin kirillä 4. ulkoa. (11) ARROGANCE ja (10) SAHARA MAGARIA muodostavat sitten seuraavan ryhmän. Molemmilla on voitto alla, joten kunto on kohdallaan. Lähtöasetelmien vuoksi Le Miragella ja Maria Sånnalla on kuitenkin etulyöntiasema. (1) NO CHIP STEP omaa loistopaikalta täydet totosaumat, eikä voittokaan mikään jymypommi olisi. Seuraavina rankingissa tulevat uusista käsistä aloittava (2) FORMYTWIN SISU sekä viimeksi 4. ulkoa Arrogancen vanavedessä kakkoseksi kirinyt (6) NEW GROVE UNITED.

Lähtö 08

 1. 5
 2. 6,3,2,7,1,9
 3. 8,4

KARJALA–LÄHTÖ. (5) HEELYS ANDORRA on aloittanut uransa kahdella mukavalla kakkossijalla. Uran avauskilpailussa marraskuussa Andover Hallin tytär säesti 2. sisältä positiivisesti keulasta voittanutta Rose Stahlia. Joulukuinen kakkossija taas tuli 2. radalta ilman selkää. Rarity Red voitti. Tässä porukassa uran avausvoiton täytyy olla haavereitta lähellä. (6) GOLDEN PHOTO askeltaa omintakeisella tyylillä, mutta alla olevien suoritusten perusteella se tavoittelee ravilla tiukasti kaksarisijoitusta. (3) GREAT HURRICANE on napannut kaksi peräkkäistä totosijaa, ja totoputken jatkumiseen on hyvät mahdollisuudet. Viimekertaisessa Lahden kakkossijassa Andover Hallin poika juoksi välillä 2. rataa ilman selkää ja välillä 2. ulkona. (2) I KEEP MY WORD on parantanut startti startilta otteitaan. Viimeksi Turussa Jukka Lintulan suojatti pääsi etenemään kierros juostuna 2. sisälle, mistä ei saanut lopussa mahdollisuutta. Tauolta palaava (7) LIMONCELLO LOVER on statistiikkaansa kyvykkäämpi.

Lähtö 09

 1. 2,8,12,10,11
 2. 1,7
 3. 9,13,6,5,4,3

Ravi-illan päättävästä troikkalähdöstä löytyy useita nousevia suomenhevosia. (2) AIKA-VALTTI on aloittanut Jouni Miettisen tallista käsin vahvasti. Neljä kilpailua on tuonut kolme voittoa. Forssassa 14. päivä joulukuuta Aika-Valtti laukkasi viimeisen kaarteen lopussa keulapaikkaansa puolustaessaan. Forssan kilpailussa lähdön taso oli voittojuoksuja kovempi ja sitä se on myös nyt. Siitä huolimatta keulavoitto on täysin mahdollinen. (8) HUIMA HERMANNI sijoittui kyseisessä Forssan lähdössä kolmanneksi. Ori on tähän tehtävään oikein mielenkiintoinen, sillä nyt alla on startti pitkän tauon jälkeen ja sen lisäksi amatöörikuski vahvistuu Hannu Hietaseen. (12) VILLIHEILI on vahva tamma, joka nousee taas ravilla korkealle. (10) EETU ROLS on tähän paikkaan tosi vaikea arvioitava. Kyseessä on voitokas ja muutenkin hyvä hevonen, mutta alla on pitkä tauko ja koko viime kausi jäi käytännössä välivuodeksi. (11) KUUTTI esiintyi joulukuun Teivon kilpailuissa edukseen ja pystyy taas ravilla ottelemaan kärkisijoista. (1) HALLAN POIKA putoaa niukasti B-ryhmän puolelle. Kyseessä on oikein kehityskelpoinen 6-vuotias, mutta vastassa on nyt paljon rutinoidumpia menijöitä. Pelihevosiin lukeutuu myös tauluaan vaarallisempi (7) VOIMA-SIMO.

TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi

I 1,2,6,7 (4,3)

II 1 Råger (2,3)

III 5,6,8,10,11 (3,1)

IV 4,7 (11,10)

40 riviä*0,20 euroa = 8 euroa

Suuri systeemi

I kaikki

II 1 Råger (2,3)

III kaikki

IV 1,4,7,10,11 (2,6)

480 riviä*0,20 euroa = 96 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi

I 5,11

II 4,7

4 yhdistelmää

Suuri systeemi

I 5,6,8,10,11

II 4,7

10 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 4,7

II 4,7

III 1,2,6,10,11

10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

Suuri systeemi

I 4,7

II 1,2,4,6,7,10,11

III 1,2,4,6,7,10,11

60 yhdistelmää*0,50 euroa = 30 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 2,8

II 2,8,10,11,12

III 1,2,8,10,11,12

32 yhdistelmää*0,50 euroa = 16 euroa

Suuri systeemi

I 2,8

II 1,2,7,8,10,11,12

III 1,2,7,8,10,11,12

60 yhdistelmää*0,50 euroa = 30 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.