Pelivihjeet perjantai 17.11.

Lähtö 1
A) 1,5
B) 6,4,3,2
C) –

SUOMENHEVOSLIITON KANNUSTUSLÄHTÖ. Perjantai-illan avauslähdössä erinomaista työtä nuorten hevosten kanssa tehnyt valmentaja Olli Lähtinen marssittaa starttiviivalle lupaavan viisivuotiaan tamman [1] COSTELINA. Uransa avauskilpailussa Forssassa Costelina laukkasi ensimmäisellä takasuoralla ja jäi useita kymmeniä metrejä kärjestä. Costelina ajoi kärjen kiinni, mutta laukkasi uudelleen samassa kohdassa toisellakin kierroksella ja jäi jälleen kauas kärkihevosista. Seppo Markkulan ohjastama Costelina kiri kuitenkin hienolla tyylillä maalisuoralla voittokamppailuun ja hävisi vain niukasti maalikamerakuvassa. Loppuaikaan 40,7 ei kannata tuijottaa, sillä kyseisenä päivänä Forssassa kilpailtiin erittäin märissä ja raskaissa olosuhteissa. Costelina pystyy parantamaan tulostaan useita sekunteja Porin kaviouralla. Toinen A-hevonen on [5] PILETTI PEE. Jouni Miettisen valmentama, niin ikään 5-vuotias tamma, on kehittynyt pitkin vuotta ja parantanut otteitaan. 40 metrin takamatka Costelinaan nähden on paljon, mutta selkeä suosikin ykköshaastaja Piletti Pee kuitenkin on. B-hevosten riesana ovat olleet laukat, ravirytmin ollessa kohdillaan niillä kaikilla on mahdollisuudet suosikkikaksikon haastamiseen.

 

Lähtö 2
A) 5
B) 2,1,6
C) 3,4

NAKKILAN METALLI OY -LÄHTÖ. Ravien toisen lähdön suuri suosikki on [5] CALLA HAT TRICK. Tuomo Ojanperän valmentama ja ohjastama porilaisruuna hakee jo viidettä peräkkäistä voittoaan. Maharajahin poika on erittäin kyvykäs ja jaksava menijä, joka on voittanut kaikenmoisilla juoksunkuluilla. Keulapaikka lienee tarjolla Calla Hat Trickille, mutta johtavan rinnaltakin 4-vuotias ruuna on vahva voittajasuosikki. Haastajaosaston avaavat [2] OTTENS INA ja [1] SPACE LEE. Molemmat tavoittelevat aluksi johtopaikkaa ja sitä myöten asemia Calla Hat Trickin takana, josta omaisivat loppukirissä yllätyssaumat. Myös [6] FOREVER FIRST LADY pyrkii riuskaan loppukiriin ja taistoon totosijoista.

Lähtö 3
A) 6,1,5,7
B) 4,2,3
C) –

NAKKILAN KUNTA -LÄHTÖ. Kolmannessa lähdössä ykkössuosikin nimeäminen on makuasia, erittäin tasaisen ja mielenkiintoisen lähdön rankingin aloittakoon [6] VUOREN USKO. Jukka Kauppisen valmennettava avasi tuoreimmassa kilpailussaan voittotilinsä – ja täysin ansaitusti. Läpi syksyn hyvällä tasolla kilpaillut 4-vuotias ori puristi tiukassa maalisuoran kamppailussa niukasti ohi keulassa juosseesta, tänäänkin vastassa olevasta [7] TUPETTAJA. Myös Tupettaja ansaitsee kehut kyseisestä kilpailusta ja pyrkii ottamaan revanssin Vuoren Uskosta. Nakkilalainen Kauko Toroska hakee todellista kotivoittoa Porin perjantaisessa Nakkila-illassa. [1] EKA-PATU on viimeisimmissä kilpailuissaan malttanut ravata ja tuloksena on kaksi peräkkäistä kakkossijaa. Vireen jatkuessa, on paalulta starttaava Eka-Patu tiukasti voittokamppailussa. [5] FRAASI on väläytellyt kykyjään, mutta laukat ovat toisinaan kiusanneet. Yli puolissa uransa starteista Fraasi on kuitenkin yltänyt totosijoille ja onnistuessaan Fraasi jyrää voittomatsiin.

 

Lähtö 4
A) 4,5
B) 1,3,2,6
C) –

HTQ MANAGEMENT OY – ANGELIQUEN MUISTOAJO. Toto5-pelin avauskohteessa, Angeliquen Muistoajossa, tammat iskevät yhteen. Harri Koivusen tallista mukana on kolme hienoa tammaa. Rankingkärki [4] GOODYGOODYTWOSHOES on koko Suomen kyvykkäimpiä lämminveritammoja. 6-vuotias jenkkitamma on tehnyt läpi uransa hirmuisia loppukirejä selkäjuoksujen jälkeen, mutta pystyy voittoon myös johtavan rinnalta. Keulapaikasta alussa kamppailevat tuulennopeat [1] SPEEDY NORWEGIAN ja [5] CLAIRE DI QUATRO, joista jälkimmäinen olisi johtopaikalta vahvoilla vetää maaliin saakka. Claire di Quattro voitti Goodygoodytwoshoesin nimenomaan keulapaikalta Vermossa 25.10. ja pyrkii toistamaan saman tempun Porissa. Speedy Norwegian väsyi edellisellä Porin visiitillään St.Leger -karsinnassa johtavan rinnalta, mikä oli hurjatasoisessa lähdössä täysin ymmärrettävää. Keulapaikalta, tai varsinkin johtavan selästä kirimään päästessään Kenneth Danielsenin ajokki on huippuvaarallinen. [3] ANNA K. GARDEN, [2] STONECAPES ULRICA ja [6] SIMON ANGEL kärkkyvät suosikkien mahdollista ylivauhtia ja omaavat yllätyssaumat.

 

 

Lähtö 5
A) 5,4
B) 8,3,6
C) 7,2,1

PORTEMA OY -LÄHTÖ. Viidennessä lähdössä suosikkikaksikon muodostavat [5] VICTORIA’S SECRET ja [4] CHEEKY SHADE, jotka kohtasivat toisensa viimeksi Teivossa. Tuolloin Oiva Käsnänen onnistui Victoria’s Secretin kanssa riistämään johtopaikan Olli Koivusen Cheeky Shadelta ja Salla Koskion valmentama 4-vuotias tamma Victoria’s Secret lipui varmaan voittoon. Sama taktiikka lienee Oiva Käsnäsellä mielessään tälläkin kertaa. Cheeky Shade seurasi Teivossa Victoria’s Secretin takaa kolmanneksi, muttei kyennyt uhkaamaan voittajaa. Kyseessä oli kuitenkin vasta 3-vuotiaan ruunan uran kolmas startti ja suoritustaso voi ymmärrettävästi ailahdella. Cheeky Shade aloitti uransa kahdella perättäisellä voitolla. Haastajaryhmän avaava [8] KAT’S KOBOLT on jälleen arvottu eturivin uloimmalle lähtöpaikalle, mutta juoksun onnistuessa Esa Holopaisen ajokki pystyy voittotaistoon. [3] JAMOCHA on pilannut laukkoihin yhtä vaille kaikki kilpailunsa. Uransa ainoan laukattoman startin Jamocha voitti ja mikäli viiden kuukauden kilpailutauon aikana ravirytmi on löytynyt, kykenee Jamocha menestymään.

 

Lähtö 6
A) 5,6,7,1
B) 2,4,8,3,9
C) –

TERÄSRAKENNE J.HAAPIO OY -LÄHTÖ. Ravien kuudennen lähdön A-kategorian aloittaa Porin OhjastajaChampion Olli Koivusen ajokki [5] NOT BAD. Tamma on tehnyt koko syksyn hienoja startteja ja noussut mukavasti sarjoissaan. [6] EDWARD SNIPES on myös lahjakas nelivuotias ja legendaarinen kolmas startti tauolta voi näkyä positiivisesti otteissa. Jussi Tomperin valmentama ja ohjastama ruuna irtosi viimeksi keulasta tyylikkääseen voittoon. Victor Björkrothin ohjastama [7] CECILIA CHEERFUL on seuraavana kategoriassa. Hevonen on tehnyt tasaista työtä koko syksyn ja viimeksi se palkittiin Ari Moilasen ohjastamana voitolla Teivossa. [1] KNOWS MANA:n kohdalla asetelmat ovat mielenkiintoiset, sillä kärryille hyppää starttiraketti Antti Teivainen ja mailin matkalla keulapaikka on useasti kullanarvoinen. B-kategorian kärkeen rankataan [2] LEONORE CROWN ja [4] PORLA FUTURA, jotka ovat myös mahdollisia voitontavoittelijoita.

 

Lähtö 7
A) 10,5,4
B) 2,11,9,6,3
C) 1,12,8,7

LAMMAISTEN ENERGIA OY -LÄHTÖ. Illan ensimmäisessä troikka-lähdössä ja päivän duon avauksessa niukka rankingkärki on useasti Porissa voittajaseremonioissa nähty [10] STARDUST COMERY. Takarivin lähtöpaikka ei ole vahvalle hevoselle kuin hidaste matkalla voittomatsiin. Viimeksi Teivossa ohjastaja Olli Koivusen pelisilmä ja nopea tilanteiden luku viimeisessä kaarteessa palkittiin voitolla, kun Stardust Comery pujotteli sisäkautta voittoon. [5] OBAMA ZON aloittaa Suomen uransa ja on supermielenkiintoinen seurattava. 4-vuotiaalla ruunalla on lahjakkuutta ja kykyjä nousta sarjoissaan erittäin korkealle, vaikkei Ruotsin kivenkovissa ikäluokkalähdöissä läpimurtoa kyennyt tekemään. Kokemäellä hevosiaan valmentavan Janne Ranta-Krenkun käsistä Obama Zon voi nousta isoveljensä, Suomen tämän vuoden voitokkaimman ravurin, Mandela Zonin tavoin aivan terävimmälle huipulle. Toinen uusi tuttavuus Suomessa on Tanskasta saapunut [4] FRODO VICTORY. Antti Ala-Rantala on onnistunut kerrassaan loistavasti ulkomaanvahvistusten hankinnassa niin lämmin- kuin kylmäveristenkin kanssa. Frodo Victory voi hyvinkin olla tallin uusin tuleva tähti. B-ryhmän avaa [2] LAIRD HAMILT BOKO, joka on noussut Jouni Miettisen valmennuksessa erittäin hyvään vireeseen.

 

Lähtö 8
A) 10
B) 6,3
C) 4,5,2,8,7,9,1

OP NAKKILA-LUVIA -LÄHTÖ. Toisen Duo kohteen itseoikeutettuna suosikkina starttaa Elitkampen kävijä [10] NYLAND. Antti Ala-Rantalan suojatti on koko pohjoismaiden kylmäverihevosten ehdotonta eliittiä. Hevonen on juossut kivenkovissa avoimen sarjan lähdöissä ja menestynyt niissä loistavasti. 20 metriä suosikin edeltä starttaava [6] SUVIONNI on hirmuinen voimanpesä. Jarmo Saarelan ajokki jaksaa tehdä matkalla itse juoksuaan ja jyrää tässäkin totokamppailuun. [3] MYLLYN VILI debytoi viimeksi Forssassa Jouni Miettisen tallista ja teki pisimmältä pakilta riskin suorituksen häviten äärimmäisen niukasti maalikamerakuvassa. 10-vuotiaaksi varttunut ori on aina tiedetty lahjakkaaksi ja kyvykkääksi. Paalun kaksikko [4] RANKKARI ja [5] MASAVESA ovat juoksun onnistuessa hyvinkin mahdollisia menestyjiä.

 

Lähtö 9
A) 5,4,3,7
B) 1,6,8,12
C) 9,11,10,2

R-KIOSKI NAKKILA JA KANKAANPÄÄ -LÄHTÖ. Ravien päättävän troikkakohteen suosikiksi vihjataan Ari Moilasen ohjastama [5] POR GLAM ROCK. Markku Niemisen valmennettava kolmivuotias on aloitellut uraansa mukavasti. Voltin vitosradan selvittäessään se nähtäneen voittokamppailussa. [4] CHAMPAGNE CAMPAIGN tulee Mika Taittosen valmennuksesta ja juoksee uransa kolmannen startin. Hevonen vaikuttaa aivan kyvykkäältä ja ehjän suorituksen tehdessään on mahdollinen menestyjä. [3] BLUEHILL’S WIZARD tulee Harri Koivusen tallista ja Olli Koivunen ohjastaa tätä nelivuotiasta tammaa. Hevonen on pilannut useat alku-uransa startit laukkoihin, mutta on niin ikään ehjällä suorituksella vahvasti mukana kärkikahinoissa. Esa Holopaisen ohjastama [7] SCORCHIO pääsee matkaan juoksuradalta ja tasaista työtä tehneeltä ruunalta voi odottaa menestystä pienestä tauosta huolimatta.

TOTO5 (lähdöt 5-8)
pieni systeemi
I 4,5 (1)
II 5,4 (8,3)
III 5,6,7 (1,2,4)
IV 10,5,4 (2,11,9)
V 10 Nyland (6,3)
36 riviä * 0,2 euroa = 7,2 euroa

suuri systeemi
I 4,5,1 (3,2)
II 5,4,8,3 (6)
III 5,6,7,1,2 (4,8)
IV 10,5,4,2 (11,9)
V 10 Nyland (6,3)
240 riviä * 0,2 euroa = 48 euroa

 

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)
pieni systeemi
I 10,5,4
II 10 Nyland
3 yhdistelmää

suuri systeemi
I 10,5,4,2
II 10,6,3
12 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)
pieni systeemi
I 10,5,4
II 10,5,4
III 10,5,4,2
12 yhdistelmää * 0,5 euroa = 6 euroa

suuri systeemi
I 10,5,4
II 10,5,4,2
III 10,5,4,2,11,9
36 yhdistelmää * 0,5 euroa = 18 euroa

TROIKKA (lähtö 9)
pieni systeemi
I 5,4,3
II 5,4,3
III 7 Scorchio
6 yhdistelmää * 0,5 euroa = 3 euroa

suuri systeemi
I 5,4,3
II 5,4,3,1,6,8,12,9
III 7 Scorchio
21 yhdistelmää * 0,5 euroa = 10,50 euroa

Vihjeet laati Porin Ravit

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.