Pelivihjeet perjantain 1.7. Äijä-raveihin

Lähtö 01

 

A) 1

B) 3,5,6,2,4

C) –

PORI ENERGIA 3V. LIIGA. Vaikka ravit käynnistävässä 3-vuotislähdössä on viivalla vain kuusi hevosta, ei lähtö todellakaan ole helppo arvioitava. Ilman muuta jokaiselle osallistujalle on annettava täysin realistiset voittosaumat. (1) MAKE IT UP nouskoon hieman muiden yläpuolelle sillä ajatuksella, että voisi ravia kulkiessaan hallita lähdön tapahtumia loistopaikkansa ansiosta alusta loppuun. Viimekertaisessa Pori Energian kolmevuotisliigan lähdössä Make It Up laukkasi keulasta voittaneen EL Kickoffin takaa 400 jäljellä haparoituaan jo hieman aiemmin. Siinä vaiheessa vauhti kiihtyi, ja lähdön tasokin oli selvästi tämänkertaista kovempi, joten nyt on hyvä yrittää uudelleen. (3) LAKE’S ELMER on kilpaillut neljästi ja on jo ehtinyt voittamaankin. Joni-Petteri Irrin suojatti punnersi toukokuussa Teivossa johtavan takaa ohi keulassa juosseesta pelisuosikki Callela Ladybirdistä 14-vauhtisessa lopetuksessa. Teivossa 17.5. alkumatkan laukka vei mahdollisuudet terävimpään kärkeen, mutta 15,5-vauhtinen kirikierros nosti ruunan vielä neljänneksi. (5) ROSIE ROOF on paljon kyvykkäämpi kolmevuotias tamma kuin viime sijoitukset antavat ymmärtää. Passionate Kempin jälkeläinen hävisi huhtikuussa Porin Energian kolmevuotisliigan lähdössä vain Ken’s Callahanille sekä Callela Nelsonille, vaikka juoksi valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää ja jäi kaiken lisäksi hetkeksi hakaukseen 300 jäljellä. (6) WILDROSE SALA on pilannut paljon laukkoihin, ja viime Turun startissa varsinkin kaarrejuoksu tuotti isoja ongelmia. Tammassa on kuitenkin potentiaalia kunhan palaset loksahtavat kohdalleen. (2) ARCTIC CELINA ei löytänyt viimeksi Teivossa 2. sisältä vapaata väylää. Tilaa saadessaan Raja Mirchin tytär olisi ilman muuta kuitannut ylivoimaisen Ivory Susannen jälkeisen kakkossijan. (4) AMAZING PLAYER taipui Kokemäellä aloittelevien nuorten hevosten lähdössä johtopaikalta neljänneksi, vaikka näytti vielä loppusuoran alussa varmalta kaksarihevoselta. On kuitenkin huomattava, että juoksun tempo oli aika nykivää, mikä verotti ratkaisuvaiheessa.

 

Lähtö 02

 

A) 5

B) 8,7,1,3,4

C) 2,6

 

FINNTACK-AMATÖÖRISARJA. (5) SISSIN SAMPO ja Marjukka Mahlamäki on ollut tehokas valjakko. Kolme yhteistä kilpailua on tuonut yhtä monta voittoa. Toukokuinen Kokemäen voitto tuli johtavan rinnalta, ja molemmat kesäkuun ykkössijat tulivat keulapaikalta. Viimeksi Forssassa niinkin kova hevonen kuin Dalton Buugi joutui tyytymään kakkossijaan. Haavereitta voittokulku saa nytkin jatkoa. (8) VEKTORIN VALO oli Sissin Sampon voittamassa Forssan lähdössä positiivinen viides. Ilman laukkaansa ensimmäisen takasuoran lopussa tamma olisi taistellut tosissaan kolmannesta sijasta. Tätä edeltäneessä Turun kilpailussa Vektorin Valo laukkasi loppusuoran alussa tototaistosta. Kuntonsa puolesta Vektorin Valolla on hyvät saumat kakkossijaan. Hieman tosin mietityttää, että Jorma Mattilan ajaessa valmennettavaansa edellisen kerran maaliskuussa suoritus oli tavanomaista tasapaksumpi. Nyt tosin takakengät on tarkoitus riisua, mikä voi auttaa tilannetta. (7) JIM MYRBERG aloitti kauden 2017 hienosti neljällä peräkkäisellä voitolla, mutta sen jälkeen ruuna ei ole sijoittunut enää kertaakaan edes totoon, joten oriin viimeisin totosija on Oulun ykkössija 8.6.2017.. Viime starttien suoritustaso on ollut tähän lähtöön suhteutettuna kuitenkin ihan mukava, joten nyt Joihurin pojalla on tuhannen taalan paikka palata takaisin totokantaan. (1) METKUPOIKA on aloittanut kautensa kelpo suorituksilla, ja eiköhän suoritustaso tule säännöllisen starttirytmin myötä koko ajan nousemaan. Vaikka takaa tulevilla on paljon enemmän kilpailurutiinia, ei totosija tulisi yllätyksenä. Muut B-hevoset ovat erittäin epävarma (3) MAUSKERI sekä tasavauhtinen (4) SEEKERIN AUROORA.

 

Lähtö 03

 

A) 3,7,2

B) 8,4,11,10,6

C) 9,5,1

SATAKUNNAN RAVINAISTEN TAMMALÄHTÖ. (3) VALNES MARIKA kilpaili 3-vuotiaana vain kahdesti. Tamma jätti kuitenkin itsestään kokonaisuudessaan ihan mukavan vaikutelman, ja vaikutti siltä, että vauhtikestävyys voisi olla tamman paras ominaisuus. Tietysti kilpailuvire pitkän tauon jälkeen on arvoitus, mutta Marjo Lindströmillä on tapana tuoda valmennettavansa starttiin tauoltakin kilpailukykyisenä, ja tuskinpa omistaja Jussi Hietalahtikaan haluaa, että tammalla tehdään mitään turistireissua Forssasta Poriin. Niinpä lähdetään siitä, että Valnes Marika pystyy ottelemaan heti kärkisijoista. (7) RANCH TAHITI on A-hevosista se, jolla on osoittaa tuore näyttö hyvästä vireestä. Tamma kiri nimittäin viime viikon keskiviikkona Vermossa 4. ulkoa oikein positiivisesti kolmanneksi. (2) SHACKHILLS MELODY ei ole vielä toistaiseksi säväyttänyt, mutta potentiaalia pitäisi olla paljon parempaankin. Kovasukuinen tamma nostetaan mukaan A-ryhmään, vaikka aiemmat suoritukset eivät sitä edellyttäisikään. (8) GOLDA UP THE WAY on aloittanut Mari Kolkkisen käsistä tänä vuonna ihan mukavilla suorituksilla. Toissakertainen kakkossija tuli 2. sisältä. Lähdön voitti lahjakas 3-vuotias Edwin Orden. (4) CONTADORA on aika tasavauhtinen, ja epävarmuuskin on vielä toistaiseksi leimannut otteita. Kyllä Andover Hallin tyttären silti luulisi pian jossain menestyvänkin. Nyt etukengät on taas tarkoitus riisua. (11) JOANNAMARIE omaa tähän lähtöön hyvän kilpailurutiinin. Toki nopeissa olosuhteissa juoksun pitää mennä 40 metrin takamatkalta jouhevasti, mikäli mielii otella aivan kärkisijoista – ainakin siinä tapauksessa, että suosikit onnistuvat.

 

Lähtö 04

 

A) 2

B) 3,1,8,7,5,4

C) 6

GIGANTTI CUP -KARSINTA. Gigantti Cupin ensimmäisestä karsintalähdöstä löytyy vain yksi suosikki. Mikäli (2) VILBERTH selvittää koko matkan ravilla, se tuskin on tässä lyötävissä. Laukan uhka on kuitenkin ilman muuta konkreettinen. Tiistaina Jyväskylässä Vilberth ei saanut volttilähdössä lainkaan rytmistä kiinni ja hylättiin nopeasti liioista laukoista. Kauden avauskilpailu Vermossa sujui mallikkaasti, kun Vilberth eteni 3. ulkoa 600 metrin kirillä hyvällä tuloksella ykköseksi saavuttaen jo karussa olleen Suvelan Salaman. Viimeiset 600 metriä sujuivat 23,5-vauhdilla. Vermossakin rytmi kuitenkin sekosi lopussa ja ori laukkasi välittömästi maalilinjan jälkeen. Niinpä mitään takeita Vilberthin ravaamisesta ei todellakaan ole. (3) WINETTO aloittaa haastajien ryhmän. Ravivarmuus on ruunan vahva valttikortti. Viimeksi Porissa Winetto nousi kolmannella sijalla sisäradalta toiselle radalle 700 jäljellä, mutta ruuna suoritti kirivaiheessa vain hyväksyttävästi ja tyrkyllä ollut kolmas sija vaihtui viidenteen sijaan. Päätöspuolikas sujui ainoastaan 31,6-vauhdilla. Eiköhän Winetto kuitenkin ole tässä Gigantti Cupin karsintalähdössä viime kertaa parempi. (1) PELI-PEKKA hakee matkalla aika ajoin rytmiä, mutta fyysisesti ruuna on kyllä kunnossa ja tulee vahvasti maaliin asti. Niin viimeksi Kokemäelläkin, kun kiri todella hitaan alun jälkeen kolmanneksi. Vilberthille Peli-Pekka tuskin tämän onnistuessa riittää, mutta muuten lähtö ei vaikuta liian kovalta. (8) HIEKKAMÄEN OTTO matkasi viimeksi Vermossa lähimpänä johtavaa sisäradalla ja sijoittui lopulta Vilberthin, Suvelan Salaman sekä Dalton Buugin jälkeen kolmanneksi. Hiekkamäen Otto kuuluu samaan ryhmään yhdessä Winetton sekä Peli-Pekan kanssa. (7) KARTOS on harmittavan epävarma, mutta ravilla ruunalla voisi olla sanansa sanottavana. (5) TULI ULJAS kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

 

Lähtö 05

 

A) 6,7

B) 5,8,2,1

C) 3,4

GIGANTTI CUP -KARSINTA. Myös toisesta Gigantti Cupin karsintalähdöstä löytyy selvä suosikki. (6) SUVELAN SALAMA näytti hallitsevan Vermossa suvereeniin tyyliin, mutta lopussa Vilberth kiri kuitenkin niukasti edelle. Tämä ei kuitenkaan johtunut siitä, että Suvelan Salama olisi hidastanut, vaan lahjakas 5-vuotias ori polki kyllä rehdisti maaliin asti ja kukisti muun porukan selvästi. Väliajat olivat 26,1-27,3-(28,5)-26,1. Epävarmuus on leimannut Suvelan Salaman otteita, mutta ainakin viimeksi Vermossa epävarmuudesta ei vaikuttanut olevan tietoa sen enempää harjoituslähdössä kuin itse startissakaan. Ravilla kaksarisijan ulkopuolelle jääminen olisi iso yllätys. Lähinnä (7) PASTORI on se, jolla voisi olla resursseja suosikin haastamiseen, mikäli ruunan iskukyky on kohdallaan. Forssan toukokuinen suoritus oli vaisu, sillä Pastori väsyi lopulta kirivaiheessa pahoin. Sen sijaan maaliskuinen Vermon voitto tuli näyttävällä kirillä. Pastori oli vielä kaukana kärjestä hyökätessään 700 metriä ennen maalia. Sauli Lähdeniemen valmennettava kulki kuitenkin viimeiset 700 metriä mainiosti 25,2-kyytiä ja ehti ykköseksi, kun päätöspuolikkaan kellotus kärjelle oli 29,3. B-ryhmän aloittaa tiistaina Teivossa johtavan takaa kakkoseksi sijoittunut (5) R.R. JYLHÄ. (8) TÄHEN LOHTU iski Kauhavalla 2. ulkoa kärjen kimppuun 600 jäljellä ja punnersi ennätystuloksellaan ykköseksi. Pikkuveli Suvelan Salaman kukistaminen tämän ravatessa tuskin onnistuu, mutta muista totosijoista tamma voi pystyä ottelemaan. Myös (2) TAAJANINTO ja (1) PALOPÄÄLLIKKÖ mahtuvat mukaan B-ryhmään. Näiden kaksarisijoitus edellyttänee kuitenkin todellista nappionnistumista tai suosikkien epäonnea.

 

Lähtö 06

 

A) 8,4,1

B) 5,3,2,7,6

C) –

GIGANTTI CUP -KARSINTA. Toto4-peli käynnistyy isompirahaisten Gigantti Cupin karsintalähdöllä, ja tämän lähdön hevoset tulevat lähtemään finaalissa 20 metrin takamatkalta. (8) VOITINKO suoritti keväällä niin hyvin, että on kahden kuukauden tauosta huolimatta selkeä ykkösrankkaus. Antti Teivaisen ajokki on kasiradaltakin lähdön todennäköisin keulahevonen. (4) VAPPU VALKIA kilpailee elämänsä iskussa ja jahtaa jälleen tiukasti menestystä. Kokemäen juhannusraveissa Vappu Valkia laukkasi alussa, mutta pääsi lopulta sujuvasti 3. ulos, mistä marssi 600 metrin kirillä mukavasti kakkoseksi vain paljon isompirahaiselle Briljantti Buugille häviten. Taakse jäi muun muassa sellaisia hevosia kuin Kretonki, Vauhti Teppo ja Ekosalama. (1) VALERIANA nostetaan yllätysvetona mukaan A-ryhmään. Tämä kausi on alkanut vaisusti, mutta viimeksi Riihimäellä tamma vaikutti kuitenkin laukkojensa lomassa nousuvireiseltä. Lähtönopeus riittää keulapaikankin ottamiseen, mutta eiköhän tammalle kuitenkin tässä kohtaa valita juoksupaikka Voitingon takana 2. sisällä. Mikäli aina ailahdelleen Valerianan päivän iskukyky on kohdallaan, on tamma nappireissun jälkeen täysin mahdollinen voittaja, sillä viime vuonna peräti viidesti voittaneen Siporin tyttären vauhtivarat kyllä riittävät näissä sarjoissa. (5) AJATUSTENLUKIJA on tosi kankea kiihdyttäjä, mutta kunto on kohdallaan ja ruuna parantelee kirivaiheessa asemiaan. Koivusten ajamat (3) POKEN ROOPE ja (2) Y.P. SON kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

 

Lähtö 07

 

A) 6,11

B) 8,2,9,5,10,3,1,4,7

C) –

DACIA MONTÉ CUP. Illan ensimmäinen troikkalähtö on montélähtö, ja siinä A-ryhmään nostetaan kaksi ratsukkoa. (6) DONATO HYRDEHÖJ aloitti kautensa vaisulla suorituksella niin kärry- kuin montélähdössä, mutta sen jälkeen ruuna on osoittanut vahvaa nousuvirettä niin satula selässä kuin kärryt perässäkin. Forssan montélähdössä Donato Hyrdehöj pystyi 2. sisältä ainoana säestämään keulasta voittanutta Langen’s Rosalindia. Nyt odotettavissa on vieläkin parempi suoritus, joten kauden avausvoitto on tiukasti tähtäimessä. (11) QUESTIONMARK ME on lähdön toinen A-hevonen. Ruunalla on vaikeuksia riittää kovissa kärrylähdöissä aivan kärkeen, mutta tämänkertainen montélähtö vaikuttaa tasoltaan oikein sopivalta 40 metrin takamatkasta huolimatta. Questionmark Me on kilpaillut urallaan montélähdöissä yksitoista kertaa ja voittanut niistä peräti viisi. Kaikki voitot ovat tulleet nimenomaan Liisa Nummen ratsastamana. On tosin mainittava, että nuo kaikki voitot tulivat viime vuonna; Questionmark Me voitti viime vuonna kaikki viisi montéstarttiaan, kun taas tämän vuoden kuusi montékisaa on tuonut parhaimmillaan kolmannen sijan. Tämän kauden montélähdöt ovat kuitenkin pääsääntöisesti olleet viime vuotta kovatasoisempia. B-ryhmän avaava (8) CARAMEL KID on esittänyt viime starteissa oivaa virettä ja on osoittanut montén sopivan. (2) OFELIA ROC suorittaa montédebyyttinsä. Tamma on esittänyt kärrylähdöissä ihan mukavaa virettä, ja ohjastaja Pia-Maria Moilanen kilpailee tällä hetkellä hyvässä noususuhdanteessa. (9) JAGGER ZON kiri molemmissa kesäkuun montéstarteissaan positiivisesti. Lähtönopeuden puute vaikeuttaa voittamista, vaikka vire on kelpo tolalla. (5) SILVESTER ravasi Kokemäellä kärrylähdössä aika huonosti. Saa nähdä, stemmaako ravi nyt uran ensimmäisessä montélähdössä paremmin. (10) FRANCKY DES MOLLES on kilpaillut tänä vuonna raviratsastuksessa neljästi. Tuloksena on ollut kaksi kolmatta sijaa sekä kaksi hylkäystä pitkästä laukasta.

 

Lähtö 08

 

A) 3

B) 2,10,6,8,5,9,4,11,7

C) 12,1

PORIN RAVIT –LÄHTÖ. (3) MR BIG MONEY voitti viimeksi Härmässä niin vakuuttavasti, että kohoaa Toto4-vihjesysteemien tukipilariksi. Antti Teivainen lähti ajamaan Härmässä kasiradasta huolimatta määrätietoisesti eteenpäin, ja Mr Big Money valtasi keulapaikan jo 400 juostuna. Päätöspuolikkaalla Mr Big Money oli täysin omaa luokkaansa ja voitti todella ylivoimaisesti. Eiköhän taktiikka ole nytkin suoraviivainen, ja viime kerran suoritustasolla Mia Lammisen valmennettava on tukevasti kiinni voitossa. (2) WESTCOAST SKIPPER kohdalla juoksupaikka Mr Big Moneyn takana 2. sisällä olisi varmasti ideaali, ja sieltä ruuna olisi vahvimmin ehdolla suosikin kaksaripariksi. (10) CREDIT TO HOPE osoittautui viime kilpailuunsa sairaaksi, joten sen startin saa unohtaa. Takarivin paikka on vastaan, mutta kyseessä on tämän vuoden Tammaderbyn nelonen vain Magical Princessille, An-Dorralle sekä Ava Di Emelinille häviten. (6) JOHNNY FLAME on pitkän suvantovaiheensa jälkeen esittänyt viime starteissa selkeää nousuvirettä. Viimeksi Mikkelissä Johnny Flame pinkoi 4. sisältä sisärataa pitkin positiivisesti pääsemättä edes käyttämään kaikki voimiaan. Teivossa 17. päivä toukokuuta Johnny Flame paikkasi lähtölaukkansa positiivisesti. Lyhyt matka on Johnny Flamen mieleen. Se on tosin jonkinlainen miinus, mikäli ruuna kilpailee ennakkoilmoituksen mukaisesti kengät jalassa. (8) CLAIRE DI QUATTRO debytoi viimeksi Härmässä Kari Lehtosen valmennuksesta, mutta kilpailuvireestä ei saanut mitään kuvaa, koska tamma laukkasi heti lähdössä pitkäksi. Kyseessä on joka tapauksessa nopea hevonen. (5) STAR TO BE LOVED hävisi Seinäjoella kaksi kuukautta sitten keulasta vain Just A Flirtille sekä Farzad Bokolle. Markus Takaluoma saattaa ajaa pikamatkalla aggressiivisesti ja pitää tempon reippaana. (9) ZUMU DE LA VEGA jäi Riihimäellä 2. sisälle pussiin. Ruuna kilpailee ehdottomasti nousuvireessä, mutta takarivin lähtöpaikka laskee osakkeita.

 

Lähtö 09

 

A) 10,6,9

B) 2,8,4,11,5

C) 3,1,12,7

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. A-ryhmään erottuu kolme kovaa, ja näistä (10) CARLOS CASHMAN nostetaan tauosta ja takarivin lähtöpaikasta huolimatta vielä melko selväksi ykkösrankiksi. Kautensa kahdella kaksarisijoituksella aloittanut ruuna suoritti mukavasti myös huhtikuun starteissaan. Ensiksi pikamatkalla Carlos Cashman jaksoi johtavan rinnalta mukavasti neljänneksi, vaikka tyyli vähän loppusuoralla murenikin. Viimeisin kilpailu oli laadukas Toto75-lähtö, missä kärkikolmikon muodostivat Salam Aleikum, Kiikku’s Giant sekä MAS Felipe. Ei takarivin lähtöpaikka toki mikään toivepaikka ole, mutta Carlos Cashman kykenee tekemään omaakin juoksua. (6) CREDIT TO EASY voitti arvonnan, sillä tamma pääsi kolmesta kovasta ainoana eturivin lähtöpaikalle. Mikäli Credit To Easy saa tehdä keulassa oman juoksunsa, ei sen ohittaminen välttämättä onnistu. Alla olevassa Riihimäen kisassa Credit To Easy suuntasi piippuhyllyn lähtöpaikalta 5. sisälle. Sieltä tamma pääsi 4. sisälle 600 jäljellä, iski seitsemänneltä sijalta kiriin 300 jäljellä ja nousi mukavasti kolmanneksi vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille Picardielle sekä Swan Ordenille häviten. (9) YPÄJÄ ORIENTE on sitten kolmas kova. Se sijoittui tänä vuonna Magical Princessin voittamassa Tammaderbyssä hienosti kuudenneksi. Takarivin lähtöpaikka on kuitenkin iso miinus, sillä Ypäjä Oriente on parhaimmillaan keulasta. Uran kuudesta voitosta viisi on tullut johtopaikalta. (2) R.K. TIMID ei normaalisti riitä kovalle suosikkikolmikolle, mutta tamma on kuitenkin loistopaikaltaan lähdön kiinnostavin yllättäjäehdokas. Miia Myllymäen valmennettava kilpailee nimittäin varsin mukavassa vireessä, vaikkei taulu sitä suoranaisesti kerrokaan. Viimeksi Teivossa kirivaihe meni 5. ulkoa täysin mahdottomaksi, eikä tammalla ollut mitään mahdollisuutta taistella sisäradan vetämässä lähdössä kärkisijoista, vaikka maaliintulo sujui ihan vauhdikkaasti. (8) ON TRACK ROCKSTAR sijoittui Teivossa R.K. Timidin edellä neljänneksi, mutta juoksu meni paljon sujuvammin, eikä suoritus ollut yhtään sen parempi. Nyt lähtöpaikat ovat tämän kaksikon kesken R.K. Timidin puolella. On Track Rockstarin kohdalla on tosin ilmoitettu, että kengät riisutaan, mikä voi tuoda selvästikin lisätehoja. Myös kuskin vahvistuminen on suhteellisesti paljon isompi kuin R.K. Timidin kohdalla. Kahden kuukauden tauolta palaava (4) WHAT’S UP CLOUD hakee juoksuasemia kärjen imusta, jolloin voi pystyä ottelemaan totosijasta, mikäli kunto on heti kohdallaan. (11) BRAVE SCION kiri Teivossa kakkoseksi sisäratajuoksun jälkeen loppusuoran mittaisella kirillä. Nyt asetelmat ovat merkittävästi haastavammat, ja kaksarisijan uusiminen tulisi yllätyksenä.

 

TOTO4 (lähdöt 6-9)

 

Pieni systeemi

I 1,4,8 (5,3)

II 6,11 (8,2)

III 3 Mr Big Money (2,10)

IV 10 Carlos Cashman (6,9)

6 riviä*1 euro = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I kaikki

II kaikki

III 3 Mr Big Money (2,10)

IV 2,6,9,10 (8,4)

352 riviä*0,20 euroa = 70,40 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

 

Pieni systeemi

I 3 Mr Big Money

II 10 Carlos Cashman

1 yhdistelmä

 

Suuri systeemi

I 3 Mr Big Money

II 2,6,9,10

4 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

 

Pieni systeemi

I 6,11

II 6,11

III 2,5,8,9,10

10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

 

Suuri systeemi

I 6,11

II 2,5,6,8,9,10,11

III kaikki

108 yhdistelmää*0,50 euroa = 54 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

 

Pieni systeemi

I 10 Carlos Cashman

II 2,6,9

III 2,4,6,8,9

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 10 Carlos Cashman

II 2,4,6,8,9

III 2,4,5,6,8,9,11

30 yhdistelmää*1 euro = 30 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.