Pelivihjeet: Pori la 13.2.2021 – Credit To Love Toto75-peliin varmaksi

Lähtö 01

A) 5

B) 3,4,2,1

C) –

NUORTEN SARJA 2021. Lauantaipäivän käynnistävässä 3-vuotiaiden lämminveristen Nuorten Sarjassa nähdään mielenkiintoinen kausiavaaja, kun lokakuussa Turussa 2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finaalin voittanut (5) DUSKTODAWN BOOGIE aloittaa kolmevuotiskautensa. Pienessä lähdössä Kenneth Danielsenin suojatti on heti itseoikeutettu suosikki 40 metrin takamatkasta huolimatta. Haastajaporukasta niukaksi kärkirankiksi nostetaan edellisen tallikaveri (3) SPEEDY NORWEGIAN. Sekin aloitti uransa jo 2-vuotiaana ihan lupaavasti. Heti avauskilpailunsa voittanut Lexus Fontin tytär selviytyi myös SHKL Hevosenomistajapokaalin finaaliin, mitä voidaan pitää hyvänä meriittinä, vaikka sieltä ei menestystä herunutkaan. Myös (4) ROCKY COBBLER voitti jo 2-vuotiaana. Kolmevuotiskauden avauksessaan Turussa Joni-Petteri Irrin valmennettava jäi pussiin. (2) BENELLI XO aloitti uransa Forssassa 3-vuotiskauden tammikuussa mukavalla kirivoitolla ja lähtee sekin jahtaamaan tosissaan kaksarisijoitusta. (1) MIGHTY KISS KISS ei ainakaan koelähtönsä perusteella riitä näin kovassa lähdössä.

 

Lähtö 02

A) 10,4,2

B) 5,6,11,1,7

C) 8,3,9

(10) APILA-ANNELI on aloittanut uransa hienolla statistiikalla; seitsemän kilpailua on tuonut neljä voittoa, yhden kakkossijan sekä yhden kolmossijan. Viime startissa Seinäjoella kuukausi sitten tuli uran ensimmäinen epäonnistuminen, mutta sielläkin tamma kulki kyllä laukkojen lomassa positiivisesti. Takarivin lähtöpaikasta huolimatta paluu menestyskantaan on erittäin todennäköinen. Hyvässä kehityskaaressa kilpaileva (4) VOITINKO on myös tiukka voitontavoittelija. Kalervo Mäkisen suojatti on napannut neljästä viime kilpailustaan kolme voittoa sekä yhden kakkossijan. Keulapaikka lienee Niko Jokelan tähtäimessä. (2) VEXI omaa edellisiä huomattavasti enemmän rutiinia. Vexi on varsin vauhdikas avaaja, ja juoksupaikka Voitinkon takana 2. sisällä lienee optimaalinen vaihtoehto. Viimeksi Forssassa Vexi ei ollut missään tapauksessa parhaimmillaan taipuessaan keulapaikalta heikkotasoisessa lähdössä kolmanneksi kauas voittajasta. (5) MAMMOTAR on vauhdikas sekä hyväravinen hevonen, mutta puristusta saisi olla enemmän. Viimeksi Teivossa Mammotar kesti kiertelynsä kohtuullisesti, ja nyt kun tammalla on starttikin kropassa, on totosijaan täydet mahdollisuudet. (6) SEEKERIN SARA tuikkasi tammikuussa Kaustisella nappireissun jälkeen ykköseksi tämänkertaista heikkotasoisemmassa lähdössä. Voiton uusiminen edellyttää todellista nappionnistumista. (11) REHULAN NOPEE pilaa jatkuvasti laukkoihin, mutta kulkee laukkojen lomassa ihan mukavasti.

 

Lähtö 03

A) 4,3,6,9,10

B) 1,5,8,2,7

C) –

Vaikea pelilähtö. Santtu Raitalalla vahvistuva (4) SPIKE’S STAR olkoon startti kropassa niukka ykkösrankkaus, vaikka ei ruuna kauden avauskilpailussaan Turussa mitenkään säväyttänyt. Spike’s Star olisi jäänyt hännille ilman loppusuoran alun laukkaakin. Syyskuussa Porissa Spike’s Star esitteli parhaita puoliaan punnertamalla Porissa Nuorten Sarjan voittoon loppusuoran mittaisella kirillä 2. ulkoa. (3) FINEST CLASS kiri viimeksi Turun Nuorten Sarjassa loppusuoralla positiivisesti kakkoseksi osoittaen selkeää nousuvirettä. Tamma pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa ja voi saada nappireissun. (6) MOONLIGHT MELODY ei kyennyt vastaamaan Turussa ollenkaan Finest Classin loppukiriin ja taipui lopulta seitsemänneksi juostuaan välillä 2. rataa ilman selkää ja välillä 2. ulkona. Edellisten kilpailujen suoritukset ovat olleet selvästi parempia. (9) PROSPECT TAG tekee jatkuvasti pikkunäppärää työtä. Näistä asetelmista ylivauhtinen juoksu olisi eduksi. Myös vauhtikestävä (10) PINKABELLA toivoo reipasta matkavauhtia. Loistoasetelmista liikkeelle pääsevä (1) PANCAKE ROCKS aloittaa B-ryhmän. Sen kohdalla on syytä huomata, että kahdessa viime kilpailussa juoksuista on tullut vaikeita. Nyt luvassa lienee ihan erilainen juoksu, eikä totosija tulisi siksi yllätyksenä.

 

Lähtö 04

A) 1

B) 10,7,9,2,4,5,11,6,3,12

C) 8

Tero E Mäenpään valmentama ja ohjastajanvaihdoksen myötä Kimmo Taipaleen ohjastama (1) LILIN JALO on lahjakas 5-vuotias. Oriin neljävuotiskauden paras meriitti oli Porin Satakunta-ajon hieno seitsemäs sija. Tämäkin kausi on alkanut lupaavasti. Ensiksi Erikassonin poika sijoittui Vermon TalviCup –karsinnassa 3./2. ulkoa kakkoseksi vain Dzingelille häviten. Vermon TalviCup –finaalissa Lilin Jalon meno näytti vieläkin paremmalta, mutta ori jäi keulasta kolmanneksi sijoittuneen Dzingelin taakse umpipussiin ja joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Tässä porukassa kauden avausvoitto on haavereitta lähellä. (10) BEBE ei halua jättää ollenkaan kavereita, mutta kyseessä on vauhdikas sekä ravivarma tamma, joka juoksun yhtään luontuessa sijoittuu jälleen kerran totoon. (7) MENINKÖ on jonkin verran ailahteleva, mutta hyvänä päivänään ruuna pystyy menestymään. Kyseessä on sen verran nopea avaaja, että ravilla Meninkö päässee tässä lähdössä seiskaradaltakin hyviin asemiin. (9) LENTÄVÄ ROLS on vauhdikas tamma, jolle loppumetrit ovat olleet viime aikoina vaikeita. Niinpä pikamatka voi olla isokin etu. Mikäli Lilin Jalo onnistuisi pitämään ykkösradalta johtopaikan, nostaisi se sen takaa liikkeelle lähtevän Lentävä Rolsin kaksariosakkeita merkittävästi. (2) YSIKYMPPI oli viimeksi Turussa ihmeen saamaton. Aiempien kilpailujen suoritukset ovat olleet paljon parempia. (4) KRETONKI ja (5) EKOSALAMA veivät parhaat palat viikko sitten perjantaina Turussa ennen kolmanneksi sijoittunutta Bebeä. Molemmat ovat kyllä kunnossa, mutta varsinkaan Ekosalamaa pikamatka ei kyllä millään lailla suosi. (11) TUURIN ELLI on oikein kelpo vireessä, mutta toivottoman epävarma.

 

Lähtö 05

A) 3,6

B) 10,2,1,8,5,12,11,9,4,7

C) –

Päivän ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. (3) MR BIG MONEY on aloittanut 5-vuotiskautensa hienosti; tuloksena on ollut kaksi voittoa sekä Turun 75-lähdön kolmossija vain koville Want To Wheelsille sekä Again Kronosille häviten. Viimeksi Porissa Mr Big Money jäi ensimmäisellä puolikkaalla 2. radalle ilman selkää, mutta se ei tahtia haitannut, vaan Mia Lammisen valmennettava painui kärkeen 550 metriä ennen maalia ja piti loppuun asti hyvin pintansa. (6) RARITY RED on lähdön toinen A-hevonen. Aina kyvykkääksi tiedetty edellä mainitun ikätoveri on aloittanut Harri Koivusen valmennuksesta kahdella voitolla. Viimekertainen Teivon voitto tuli siitä huolimatta, että Rarity Red laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja putosi kahdeksan hevosen lähdössä viimeiseksi, minkä lisäksi kirivaiheessa oli vielä pienimuotoista liikenneruuhkaakin. Loppusuoraa Rarity Red latoi kuitenkin niin mallikkaasti, että ehti vielä vähän ennen maalia ykköseksi. Kaiken onnistuessa voittoputken jatkaminen on hyvinkin mahdollista. Huonoihin lähtöpaikkoihin tottunut (10) MARIA SÅNNA jää takarivistä kauden avauksessaan edellä mainittua kovaa kaksikkoa vastaan hyväksi ykköshaastajaksi. (2) ALLYHILLS DREAM ja (1) UNBOUNDED STRIDE napannevat alussa piikki-selkä –asetelmat. Jatkossa keulapaikka voi olla tarjolla jommallekummalle suosikeista. Joka tapauksessa näistä asetelmista nopeilla avaajilla on täydet totosaumat, kunhan kummallekaan ei jää vaihde päälle. Molemmat kun ovat aika virtavia hevosia. Unbounded Striden kohdalla on syytä huomata, että se kilpailee nousuvireessä. (8) RANCH ROCKY ROAD on mainiossa vireessä, mutta juoksusta voi taas tulla todella hankala. Kuntonsa puolesta Taija Mäki-Mustapään valmennettava pystyisi ottelemaan jopa voitosta, mutta kasiradalta siihen tarvitaan tuuriakin. (5) REHAB voitti Teivon välistartissaan merkittävästi tämänkertaista helpomman lähdön. Tämän tason lähdössä voiton nappaaminen edellyttää todellista nappionnistumista. (12) BELLO RAGAZZO laukkasi viimeksi Turussa voittonsa vähän ennen maalia. Nyt tehtävä on kaikin puolin merkittävästi haastavampi.

 

Lähtö 06

A) 3,8,1

B) 2,6,11,5,10,4

C) 7,9

MAASEUDUN TULEVAISUUS & RAVINETTI -LÄHTÖ. Toto75-avauksessa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. (3) EETI on voitokas hevonen, joka on jälleen kerran löytänyt vaikeuksien jälkeen kuntonsa. Tiistaina Teivossa Eeti irtosi voittotaistoon yhdessä keulassa juosseen Savon Kingin kanssa ja oli hyvä kakkonen, vaikkei keulavoittajasta mitään otetta saanutkaan. (8) VUVUZELA rankataan Eetin kanssa rankingin kärkeen aivan tasapäin. Vuvuzela kilpailee paljon jykevämmässä iskussa kuin viime sijoitukset antavat ymmärtää. Viimekertaisessa Vermon avoimessa tammalähdössä voimat jäivät 3. sisältä varastoon. Tätä edeltäneessä Turun 75-lähdössä Vuvuzela olisi kamppaillut ilman muuta voitosta, ellei olisi laukannut keulasta voittaneen Pöylefantenin rinnalta 300 jäljellä. Uusi laukka kärjen tuntumasta loppusuoralle tultaessa pilasi pelin lopullisesti. Mikäli Vuvuzela malttaa ravata koko matkan, on se todella mielenkiintoinen. Kolmantena A-ryhmään nostetaan (1) VILJU. Se ei pysty hyödyntämään millään tavoin ykkösradan lähtöpaikkaansa, mutta vastaavasti keskipitkä matka on vahvalla puurtajalle iso plussa. Vaikka Pekka Korpi ajaa harvoin kilpaa suomenhevosilla, hän on itse asiassa oikeinkin taitava suomenhevoskuski. Vihjaaja laskee kuskin vaihtumisen jopa eduksi. Pekka Korpi on itse asiassa ajanut Viljulla kilpaa kerran aiemminkin, ja viime vuonna Vermossa 17.10. tuloksena oli kolmas sija vain Vennelmon Varmalle sekä Mellun Myrskylle häviten. (2) TÄHTISEKKI aloittaa B-ryhmän. Se kesti tammikuussa Lahden 75-lähdössä raskaan reissunsa yllättävän hyvin, ja alla oleva Kuopion kilpailu teki varmasti tätä lähtöä ajatellen hyvää. (6) AATSI ei ole suoranaisesti mielimatkallaan, mutta on syytä huomioida, että se on kilpaillut viime aikoina usein vielä tätäkin kovemmissa lähdöissä. On Aatsi tälläkin matkalla pystynyt voittamaan 75-tasollakin. Aatsi avaa lujaa ja juossee joko keulassa tai 2. sisällä. Mikäli huumorihevosella on paras päivänsä, ei edes voitto saa tulla yllätyksenä. (11) YPÄJÄ LUOTSI pyrkii tiukasti jatkamaan totoputkeaan. Ruuna ei ole kuitenkaan kahdessa alla olevassa kilpailussa riittänyt Eetille, ja asetelmatkin ovat vastaan. (5) YPÄJÄ JALLU kokee mielenkiintoisen kuskivahvistuksen, mutta juostava matka tuskin on eduksi.

 

Lähtö 07

A) 10

B) 5,4,9,11,7,1,3,2,12

C) 6,8

PARKANON LISTATEHDAS –LÄHTÖ. (10) CREDIT TO LOVEn (kuvassa) komea voittoputki katkesi viimeksi Vermossa, mutta ei suoritusta 2. radalta ilman selkää voi millään muotoa moittia. Varsinkin, kun tiedossa oli jo ennen lähtöä, ettei Credit to Loven pitäisi olla ihan parhaimmillaan. Nyt ruunan pitäisi taas olla vieläkin parempi, joten kyllä voittokantaan palaaminen on takarivin lähtöpaikasta huolimatta tosi lähellä. Lähinnä kovaa suosikkia pyrkivät haastamaan (5) HUDSON WEB ja (4) WAY TO GO. Hudson Web on paljon tulosriviään parempi hevonen. Vermon 18. päivä marraskuuta kilpailuun Hudson Web osoittautui sairaaksi, mikä selittää lopun taipumisen. Viimekertainen heikko sijoitus taas johtuu pussiin juuttumisesta. Hudson Web pääsee reippaasti liikkeelle ja voi hyvinkin täräyttää alussa keulaan, minkä jälkeen luvassa olisi hyvä juoksupaikka joko keulapaikalla tai kärjen imussa sisäradalla. Way To Go on kohonnut loistoiskuun, ja alla on kolme komeaa kakkossijaa. Viimeksi Forssassa Way To Go onnistui kirimään hienosti kakkoseksi, vaikka juoksu meni alkumatkan aikana totaalisesti pieleen. Suoritusta ei voi kuin kehua! Credit To Love on kuitenkin niin kova vastustaja, ettei kakkossijoja ole helppo kääntää voitoksi. Hudson Web on Way To Go:ta nopeampi avaaja, minkä vuoksi Way To Go jää rankingissa äärimmäisen niukasti Hudson Webin takapuolelle. Pitkästä aikaa Suomessa kilpaileva (9) LANGEN’S AIRBORNE on suorittanut jatkuvasti hyvin. (11) TINTEN ei lopulta aivan jaksanut puristaa Lahdessa totoon 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Ravi pysyi kuitenkin loppuun asti kasassa, mikä oli pääasia. Eiköhän suoritustaso ole nyt startti alla parempi, mutta voittotaistoa ajatellen asetelmat ovat vaativat. Myös (7) HE IS IN on juoksun luontuessa täysin realistinen totohevonen.

 

Lähtö 08

A) 6,4,2

B) 15,3,9,10,14,7,11,13

C) 12,8,1,5

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. (6) MAATIAN TÄHTI on tamma, jolla kapasiteettinsa puolesta on ilman muuta mahdollisuudet kilpailla tulevaisuudessa Kuningatarkilpailussakin. Tämän hetken kehityssuuntakin vaikuttaa oikein hyvältä. Viimeksi Lahdesta irtosi oikein varma keulavoitto, vaikka Maatian Tähti joutui avaamaan kanssakilpailijan hiillostaessa ensimmäisen puolikkaan 23,5-kyytiä. Vastus on nyt selvästi viime kertaa kovempi, mutta toinen peräkkäinen keulavoitto on silti hyvinkin mahdollinen. (4) HIPSUN POJU pilasi viimeksi Oulussa pelinsä heti pitkäksi menneeseen lähtölaukkaan. Tätä edeltäneessä Teivon kisassa Hipsun Poju ei saanut koskaan kärjen takaa mahdollisuutta neljättä sijaa parempaan. Sen juoksun perusteella fyysinen vire riittää ehdottomasti voitosta ottelemiseen, kunhan vain huumorihevosen motivaatio on kohdallaan. Kovalla voittoprosentilla kilpaileva (2) TUULIAN SÄLLI kohoaa kolmantena mukaan A-ryhmään. Sen kohdalla heti lähtötilanne on kriittinen, sillä ruuna lähtee liikkeelle ryntäämällä, joten voltin kakkosradalta on iso lähtölaukan riski. (15) LIINAN LIEKKI on takamatkan kovin voitontavoittelija. Se jyräsi maanantaina Jyväskylässä 2. radalta ilman selkää ykköseksi, vaikkei tauolta palanneella tammalla ollut allaan edes kovin vauhdikkaita viimeistelyjä. Niinpä Liinan Liekin pitäisi nyt startti kropassa olla ehdottomasti vieläkin parempi. Takamatkan juoksuradalta on hyvä lähteä ajamaan heti eteenpäin, sillä lähdöstä löytyy tosi verkkaisiakin avaajia, joten eiköhän parijonosta jokin paikka löydy. (3) TEPPO TUISKU on tasaisen rehti puurtaja, jonka kuntokäyrä ei osoita tällä hetkellä ainakaan alaspäin. (9) KROMAUS ei ole kovinkaan nopea, mutta vahva ruuna tekee aina parhaansa. Myös ainakin (10) LAYLA ja (14) KRUUNUN PRINSSI lukeutuvat pelihevosten kastiin.

 

Lähtö 09

A) 10,4,2,1

B) 3,5,11,9,7

C) 6,8

SPEEDEX -LÄHTÖ. (10) JOSEPH BOKO on voittanut jo kahdeksan kertaa putkeen ja lähtee jahtaamaan tiukasti yhdeksättä peräkkäistä voittoaan. Toki lyhyt matka ja takarivin lähtöpaikka on sellainen yhdistelmä, että riskitekijöitäkin on olemassa. Pikamatkaa ei ole yleisestikään pidetty Joseph Bokolle mitenkään optimaalisena, mutta viimekertainen Eskilstunan pikamatkan voitto oli kyllä oikein tyylikäs. Sekin pitää tosin mainita, että voittoputken myötä sarjatkin ovat nopeasti nousseet, sillä kahdeksan peräkkäistä voittoa on tuonut lähes 33 000 euroa tiliä. (4) SLIPPERY RUNWAY eteni viimeksi Vermossa johtopaikalle vajaat 400 juostuna ja piti maaliin asti varmasti pintansa ennen 2. rataa ilman vetoapua taivaltanutta suosikkia Credit To Lovea. Startti alla suoritustason pitäisi olla vieläkin parempi. Keulapaikka olisi ilman muuta taas paras vaihtoehto, mutta keulaan pääsy ei ole kyllä pelkästään omissa käsissä. Sisäpuolelta nimittäin (2) MR BIG STAR ja (1) REDHOT TAP DANCER pääsevät nekin sen verran vauhdikkaasti matkaan, että pystyvät kyseenalaistamaan Slippery Runwayn keulaan pääsyn. Varsinkin pikamatkalla niin Mr Big Starilla kuin Redhot Tap Dancerilla keulataktiikkakin olisi täysin perusteltu ratkaisu. Mr Big Star juoksi viimeksi Vermossa lopulta 2. ulkona, mistä hävisi vain kovalle kaksikolle Quick Vald ja Effronte Photo. Redhot Tap Dancer taas oli Porin kakkossijassaan juoksun tapahtumat huomioiden todella urhea, vaikkei vastus toki ollutkaan likimainkaan tämänkertaista tasoa. Tasaisen hyvää työtä tekevä (3) SURPRISE LEADER lipsahtaa niukasti B-ryhmän puolelle. Ruuna on selkeä viitosrankkaus. (5) QUESTIONMARK ME voi tarkalla juoksulla otella totosijoista. (11) WIDE GAME on kyllä kunnossa, mutta näistä asetelmista ihan terävimpään kärkeen on vaikea nousta.

 

Lähtö 10

A) 1,14

B) 7,2,6,12,16,10,9,4,13,3,8,11,15

C) –

VALTRA -LÄHTÖ. Lämminveritammojen lähdössä A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. (1) CREDIT TO DREAM on aloittanut kautensa Joni-Petteri Irrin käsistä mainiosti kolmella kaksarisijoituksella, ja suoritukset ovat kohentuneet startti startilta. Viimeksi Vermossa Credit To Dream jyräsi väkevästi voittotaistoon 2. radalta ilman selkää, muttei aivan päässyt ohi keulassa juosseesta Mickanista, kun tämä nostatti Credit To Dreamia loppusuoralla. Tuomaristo teki kuitenkin sääntöjen mukaisen siirron, jonka ansiosta Credit To Dream sai ansaitsemansa voiton. Nyt luvassa voi olla keulajuoksu, minkä jälkeen kovakuntoinen Dream Vacationin tytär ei ole todellakaan helppo ohitettava. (14) PICA-PICA OAK on kova hevonen tähän lähtöön, mutta takamatkan takarivistä tehtävä ei ole helppo. Lähtöasetelmien vuoksi Credit To Dreamin nostaminen rankingissa Pica-Pica Oakin edelle oli helppo valinta. Pica-Pica Oakin tavoin Christa Packalenin valmennustallista tuleva (7) THE BREEZE lähtee sekin jahtaamaan tiukasti kärkisijoja. Juha Utalan vakioajokki on viihtynyt ahkerasti kärkisijoilla. Viimeksi Jyväskylässä kärkipaikalle 3. ulkoa 1500 metriä ennen maalia kiertänyt (2) TOUCH ME TOO ehti jo näyttää voittajalta, mutta joutui tyytymään kalkkiviivoilla kakkossijaan. Startti todennäköisesti terävöittää menoa, ja hyvistä asetelmista totosijat ovat tiukasti haarukassa. (6) SUNLIT TREASURE voi saada tarvitsemansa nappireissun, jolloin totosija on täysin mahdollinen. (12) LADY NIGHTINGALE on kankea kiihdyttäjä, minkä vuoksi juoksuista tulee lähestulkoon aina vaikeita. Kunnossa tamma kyllä on. (16) JANIS JOPLIN BOKO on sen verran hyvä tamma, ettei ole 40 metrin takamatkaltakaan vailla mahdollisuuksia. (10) SIMON ANGEL on suorittanut Pia Räikän käsistä koko ajan mallikkaasti. Asetelmat ovat haastavat, mutta tuurien ollessa kohdallaan edes totosija ei tulisi yllätyksenä. (9) DAISY NASH aloitti Jouni Kivelän valmennuksesta Turussa lupaavalla loppukirillä aivan joukon hänniltä. Tasoitusajossa lähtölaukan riski on ryhmäajoa suurempi.

 

Lähtö 11

A) 6

B) 4,1,7,8,2

C) 5,3,9

KAVIOLIIGA-OSAKILPAILU. Kylmäveristen Kavioliiga-lähdössä (6) MORISON on helppo nostaa suosikiksi. Siru Juutisen valmennettava on tehnyt viime starteissaan niin väkivahvoja juoksuja, että ainakin ravilla Erikassonin pojan pitäisi otella ehdottomasti kärkisijoista. Viimeksi Vermossa Morison havitteli 4. ulkoa Välähdyksen kantaan 3. radalle 700 jäljellä. Välähdys pakeni takasuoralla alta pois, mutta vauhdin päälle saatuaan Morison eteni kärkiparin rinnalle 300 jäljellä ja jyräsi lopulta varmaan voittoon ennen Kartieria sekä Välähdystä. (4) SHEIKKI ja (1) KARTIER nostetaan Morisonin päähaastajiksi. Nekin esiintyivät edukseen Morison voittamassa Vermon lähdössä. Sheikki kiri 5. ulkoa neljänneksi vahvaa nousukuntoa uhkuen. Sheikin kohdalla pitää kylläkin aina noteerata, että huippusuoritukseen yltääkseen radan on oltava pitävä. Kartier eteni Vermossa ensimmäisellä takasuoralla 3. sisälle. Ori jatkoi 400 metriä ennen maalia 3. ulkona, mistä siirtyi Morisonin kantaan 3. radalle 300 jäljellä ja kiri tämän vanavedessä hyvin kakkoseksi. Lähtöpaikka on ihan hyvä, vaikkei Kartier keulapaikkaa pystykään puolustamaan. (7) ROKIN MAXI on vahva vääntäjä, jolla silläkin on täydet menestyssaumat. Viimeksi Vermossa Rokin Maxi kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle runsaat 1300 jäljellä. Rokin Maxi menetti paikkansa Välähdykselle 400 jäljellä, mutta tuli maaliin asti rehdisti ja sijoittui viidenneksi. (8) PYÖRYLÄN PARONI taipui Vermossa johtopaikalta kuudenneksi. Voi olla, että tällä hetkellä selkäjuoksu sopii taas keulajuoksua paremmin. (2) KUJANPÄÄN JYRÄYS palaa pitkältä tauolta isona arvoituksena. On myös mielenkiintoista nähdä, minkälaisella taktiikalla Ville Tonttila on keulassa viihtyvällä starttiraketilla liikkeellä.

 

Lähtö 12

A) 11,3,4,1

B) 6,5,12,10,9,8

C) 7,2

KAVIOLIIGA-OSAKILPAILU. Lämminveristen Kavioliiga-lähdössä suosikin nimeäminen on paljon kylmäveristen osakilpailua vaikeampaa. A-ryhmään erottuu neljä hevosta, joista kenet tahansa olisi voinut rankata ykköseksi. (11) THAI PROFIT olkoon niukka suosikki, koska voittaa lähtöjä niin kovalla prosentilla. Toki lähtöpaikka on sellainen, että juoksu voi mennä voittoa ajatellen liian vaikeaksi. Lisäksi valmentaja Kimmo Ahola on jatkuvasti varoitellut, että kunnon talvirata olisi ruunalle iso riskitekijä. (3) RICOCONE sai keskiviikkona Vermossa johtavan takaa niin myöhään kunnolla vapaata latua, ettei enää yksinkertaisesti vain ehtinyt kolmatta sijaa korkeammalle. Joka tapauksessa ruuna vaikuttaisi jatkavan huippuvireessä, ja alla oleva Vermon välistartti voi tuoda menoon vielä viimeisen silauksen. Turun Kavioliiga-osakilpailussa Ricocone kiertyi joukon viimeiseltä sijalta johtavan Thai Profitin rinnalle 1300 jäljellä ja kiritti keulavoittajaa peräti 09-kyytisellä päätöspuolikkaalla mainiosti. (4) GRAINFIELD AIDEN on kärsinyt Ruotsissa jatkuvasti käsittämättömän huonosta lähtöratatuurista. Viimeksi lähtöpaikka oli kerrankin hyvä, mutta keulapaikasta kiinni pitäminen kovassa tempossa kostautui kirivaiheessa. Keulapaikalta Grainfield Aiden olisi varmasti vaikea ohitettava, mutta ruuna voi hyvinkin joutua taivaltamaan 2. radan vetojuhtana, jolloin tilanne olisi ihan erilainen. (1) T.REX on kärsinyt Grainfield Aidenin tavoin huonosta lähtöratatuurista. Nyt kun paikka on kerrankin mainio, niin keulataktiikan voisi kuvitella houkuttelevan. (6) HOTSHOT LUCA on hyvä hevonen, mutta ei sen suoraan tauolta pitäisi olla läheskään huippuiskussa. (5) HAZELHEN HERMES toivoo ylivauhtista juoksua. (12) WILLOW PRIDE romahti viimeisimmässä kilpailussaan, joten eiköhän tammalla ajeta näistä asetelmista hyvinkin passiivisella taktiikalla. (10) NORTH LEXUS on omiin sarjoihinsa todella kirivoimainen hevonen. On tosi mielenkiintoista nähdä, riittääkö kiriruuti näin kovissa lähdöissäkin.

 

 

TOTO75 (lähdöt 6-12)

 

Pieni systeemi

I 1,3,8 (2,6)

II 10 Credit To Love (5,4)

III 4,6 (2,15)

IV 1,2,4,10 (3,5)

V 1 Credit To Dream (14,7)

VI 1,4,6 (7,8)

VII 1,3,4,11 (6,5)

288 riviä*0,05 euroa = 14,40 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,2,3,6,8 (11,5)

II 10 Credit To Love (5,4)

III 2,3,4,6,9,10,14,15 (7,11)

IV 1,2,3,4,10 (5,11)

V 1 Credit To Dream (14,7)

VI 1,4,6 (7,8)

VII 1,3,4,11 (6,5)

2400 riviä*0,05 euroa = 120 euroa

 

TOTO4 (lähdöt 9-12)

 

Pieni systeemi

I 1,2,4,10 (3,5)

II 1 Credit To Dream (14,7)

III 1,4,6 (7,8)

IV 1,3,4,11 (6,5)

48 riviä*0,20 euroa = 9,60 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,2,3,4,5,9,10,11 (7,6)

II 1,14 (7,2)

III 1,2,4,6,7,8 (5,3)

IV 1,3,4,11 (6,5)

384 riviä*0,20 euroa = 76,80 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 11-12)

 

Pieni systeemi

I 6 Morison

II 1,3,4,11

4 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,4,6,7,8

II 1,3,4,11

20 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 5)

 

Pieni systeemi

I 3,6

II 3,6

III kaikki

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

 

Suuri systeemi

I 3,6

II 1,2,3,6,8,10

III kaikki

100 yhdistelmää*0,50 euroa = 50 euroa

 

TROIKKA (lähtö 8)

 

Pieni systeemi

I 6 Maatian Tähti

II 2,4

III 2,3,4,9,10,14,15

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 4,6

II 2,3,4,6,9,10,14,15

III 2,3,4,6,9,10,14,15

84 yhdistelmää*0,50 euroa = 42 euroa

 

TROIKKA (lähtö 10)

 

Pieni systeemi

I 1 Credit To Dream

II 14 Pica-Pica Oak

III kaikki

13 yhdistelmää*0,50 euroa = 6,50 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,14

II 1,14

III kaikki

26 yhdistelmää*1 euro = 26 euroa

 

TROIKKA (lähtö 12)

 

Pieni systeemi

I 1,3,4,11

II 1,3,4,11

III 1,3,4,11

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,3,4,11

II 1,3,4,11

III 1,3,4,5,6,8,9,10,11,12

96 yhdistelmää*0,50 euroa = 48 euroa

 

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.