Pelivihjeet (Pori la 22.8.2020): Minecraft Toto4-varmana

Lähtö 01

A)  4

B)  5,8,7,9,6,3,1,2

C)  –

FLORISTI KATJA AHO –LÄHTÖ. Illan avauslähdössä (4) RAPSUN KOMANSSI kohoaa erittäin sopivassa tehtävässä jonkin verran muun porukan yläpuolelle. Uran avauskilpailussa Turussa tuli paha alkulaukka, mutta lopulta kuudenneksi sijoittunut ruuna kulki päätöskierroksen kulisseissa 35,5-vauhdilla. Tähän porukkaan se on riittävää kyytiä. (5) VARPUKAN VOKSU ja (8) MOIMOI ovat etukäteen tiukimmat haastajat. Molemmat kohtaavat merkittävästi viime kilpailuja heikkotasoisemman vastuksen. Ravia kulkiessaan molemmat pysyvät parantamaan ennätystään. (7) MELINA-TUTTU oli Kokemäen nelossijassaan vaisu, mutta tähän lähtöön Erikassonin tytär on silti pelihevosia. (9) KRISTA RAKETTI aloitti uransa kohtuullisilla suorituksilla, mutta sen jälkeen suunta on ollut yllättäen alaspäin. On mielenkiintoista nähdä, onko pieni tuumaustauko tehnyt hyvää, jolloin Lennoxin tytär voisi otella 60 metrin takamatkaltakin aivan kärkisijoista.

Lähtö 02

A)  11

B)  4,1,3,6,13,12,7,8,14

C)  5,10,9,2

SATAKUNNAN RAVINAISTEN TAMMALÄHTÖ. Uransa tyylikkäällä keulavoitolla aloittanut (11) FIORINI on ikäluokkatammoja, minkä Tammakriteriumin finaaliin selviytyminenkin todisti. Finaalissa Fiorini laukkasi ensimmäisessä kaarteessa 3. sisältä pahoin, mutta ylitti vielä maalilinjan kahdeksantena noin 14,6-ajalla. Lopulta tuloksena oli kuitenkin hylkäys pitkästä laukasta. Vaikutti siltä, että ravilla Harri Koivusen valmennettava olisi taistellut ainakin nelossijasta. Mikäli juoksu luontuu, on uran toinen voitto lähellä. (4) SWEET THUNDERSTONE on suorittanut tämän kauden starteissaan positiivisesti ja kohoaa suhteellisen selväksikin kakkosrankiksi. (1) SAHARA NOMORELIES sijoittui Kokemäellä keulapaikalta kakkoseksi täydentäen Mikko Aron valmennettavien kaksoisvoiton. Mainioista lähtöasetelmista kärkisijat ovat taas ravilla mahdollisia. (3) HAPPY SUMMER JO suorittaa jatkuvasti ihan mukavasti, ja kyllä tamma ansaitsisi joskus totosijankin. (6) UNBRIDLED STRIDE kiri Kokemäellä 2. ulkoa loppusuoralla hallittuun voittoon. Tamma kirinee hyvän selkäjuoksun jälkeen nytkin terävästi. Tällä kaudella pelkästään Ruotsissa kilpaillut (13) CASH IN PRESS on kahden kuukauden tauolta arvoitus, mutta joka tapauksessa nopeilla kesäkeleillä 40 metrin takamatkalta ei ole lämminveristen lähdössä helppo nousta aivan kärkeen ilman suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 03

A)  7

B)  3,1,6,9,10,11,2,4,8,12,5

C)  –

RENTTI-LÄHTÖ. (7) PILPO REPPULI kilpaili viime kaudella seitsemän kertaa yltämättä kertaakaan kolmen parhaan joukkoon. Koko kauden tienestit olivat ainoastaan 200 euroa. Tänä vuonna ruuna on kuitenkin ollut kuin uudesti syntynyt, sillä viisi kilpailua on tuonut neljä voittoa sekä yhden kakkossijan. Laukkariski on edelleen konkreettinen, mutta fyysinen vire riittää kyllä menestysputken jatkamiseen. (3) MARIN TASE avaa lujaa, ja Juha Nurminen voi hyvinkin valita tässä lähdössä keulataktiikan. Loppumetreille saisi löytyä hieman lisää puristusta, mutta tähän lähtöön Marin Tase on silti kelpo menijä. (1) KARISMAN HELMI pysyi viimeksi Jyväskylässä koko matkan ajan kulisseissa, mutta sen lähdön saa unohtaa, sillä sarjavalinta oli 100 metrin takamatkalta lähteneen tamman kohdalla totaalisen epäonnistunut. Tätä edeltäneiden suoritustensa perusteella Karisman Helmi on ainakin suosikin epäonnistuessa tiukka voitontavoittelija. (6) BIETRO on vaikea veikattava, sillä suoritustaso vaihtelee paljon. Kaiken ollessa kohdallaan Kilun Peedron poika pystyy kyllä pärjäämään. (9) HOVIN TURBO ei ole mikään viimeisen päälle taistelija, mutta vauhtivarat riittävät. (10) AJATUSTENLUKIJA ei päässyt tulemaan Kokemäellä kirivaiheessa vapaasti. Viisivuotias ruuna vaikuttaa nousuvireiseltä.

Lähtö 04

A)  1

B)  5,10,6,7,3,2,8,11,12

C)  9,4

LOGISTINEN.FI -LÄHTÖ. Toto4-avauksessa (1) NU DEL on onnistuessaan vahvasti kiinni keulavoitossa. Viimeksi Jyväskylässä Nu Del voitti johtopaikalta oikein varmaan tyyliin väliaikojen ollessa 14,0-16,5-(16,0)-13,5. Uran toistaiseksi ainoa tappio tuli Kasvattajakruunu-alkuerästä. (5) FIXIT kiri viimeksi Jyväskylässä Nu Delin voittamassa lähdössä 3. sisältä varsin mukavasti kolmanneksi. Mauno Laurilan suojatti vaikuttaa nousuvireiseltä ja se nostetaan suosikin ykköshaastajaksi. (10) LANGEN’S MOTÖRHEAD on saanut kenkien riisumisesta selvästi lisätehoa, joten kengitysgrafiikkaa on syytä seurata. Viimeksi Porissa Olli Lähtisen valmennettava painui johtavan rinnalta kärkeen runsaat 400 jäljellä ja irtosi ylivoimaiseen voittoon. Suoritus oli mallikas, joskin tehtävä oli suosikin laukattua merkittävästi tämänkertaista helpompi. (6) MARIA SÅNNA jäi viimeksi Oulussa ratkaisevasti jo ennen lähtölinjaa ja peli oli sitä myöten selvä. Mikäli kuumaluontoinen tamma kanavoi energiansa oikeisiin asioihin, se pystyy ottelemaan ainakin totosijoista. (7) MEET ME IN SHADE väsyi viime lauantaina Kokemäellä johtopaikalta loppukaarteessa pahoin. Tamma on kuitenkin ailahdellut aiemminkin, ja ainakin kenkiä riisuttaessa se olisi mahdollinen menestyjä. On Farifantin tytär tosin menestynyt urallaan useasti kengät jalassakin. (3) ARROGANCE on pitkältä tauolta arvoitus, mutta ainakin lähtöpaikka on hyvä.

Lähtö 05

A)  8

B)  9,3,6,10,4,5,7,11,12

C)  2,1

FENNIA–LÄHTÖ. (8) MINECRAFT (kuvassa: Pori 4.8.2020) on selkeä varmavalinta illan Toto4-peliin. Vaikka hieno menestyskulku katkesi viimeksi Vermossa, ei suoritusta pääse moittimaan millään tavoin. Minecraft joutui kiertämään alkumatkan kolmatta rataa ennen kuin pääsi etenemään johtavan rinnalle 1600 jäljellä. Tempo oli varsin raastavaa väliaikojen ollessa 10,5-12,5-(15,0)-13,5, mihin nähden Minecraft kesti hyvätasoisessa lähdössä oikein kunniakkaasti neljänneksi. Nyt porukka ei ole läheskään yhtä kova, ja kyllä kovakuntoiselta menijältä pitää odottaa voittoa oikeastaan millä juoksunkululla tahansa. Minecraft ei ole aiemmin kilpaillut näin pitkällä matkalla, mutta kaiken järjen mukaan matkan pitäisi olla vahvalle menijälle pelkästään plussaa. (9) FLASHDANCE SISU on takarivistäkin selkeä kakkosrankkaus, mutta suosikin kukistamiseen on kuitenkin vaikea uskoa. Viimekertaisessa Teivon voitossaan Flashdance Sisu onnistui tosin kukistamaan 2. ulkoa niinkin kovan hevosen kuin BWT Ellospank, joka taivalsi toista rataa ilman selkää. (3) HERE COMES THE SUN kilpailee mukavassa vireessä. Neljästä viime startista on tullut kolme totosijaa, ja Porin heikossa sijoituksessa juoksu meni huonolta lähtöpaikalta täysin pieleen – suoritus oli sielläkin normaali. Kolmosradalta nopealla avaajalla on hyvät mahdollisuudet onnistuneeseen juoksuun. (6) HOPE SUNRISE ei ole viime starteissaan menestynyt, mutta Kari Rosimo voi tuoda otteisiin lisää ryhtiä. (10) CLAY BRICK on napannut alla olevat kolmossijansa positiivisilla suorituksilla. Viimeksi Turussa Clay Brick hyökkäsi viidenneltä sijalta 500 jäljellä ja kulki loppumatkan 12,8-vauhdilla. Myös (4) SPEED SUMMER, (5) OUR HOPE ja (7) MISS UNIVERSE tavoittelevat onnistuessaan sijoitusta kärkikolmikossa.

Lähtö 06

A)  7,4,2

B)  6,1,9,11,10,8,5,12,3

C)  –

SATA-HÄMEEN RAKENNUSPALVELU OY –LÄHTÖ. (7) CHERI SANE on napannut kauden molemmat voittonsa pikamatkalla keulasta. Tällä kertaa ajava Markku Hietanen panostanee nopealla avaajalla seiskaradaltakin starttiin, ja Cheri Sane on lähdön todennäköisin keulahevonen. Cheri Sane voi kestää keulassa maaliin asti, mutta pikamatka kävisi kyllä paremmin. Myös (4) JANIS JOPLIN BOKO pääsee reippaasti liikkeelle ja se on kakkosvaihtoehto keulapaikalle. Lähtökohtaisesti vihjaaja uskoo kuitenkin Janis Joplin Bokon juoksevan johtavan takana. Hannu Korven suojatin taulu pääsi Ruotsissa lopulta aika huonoon kuntoon, mutta pääsääntöisesti suoritukset olivat silti positiivisia. (2) QUATTRO TILLY on kärsinyt käsittämättömän huonosta lähtöratatuurista, kuten oikeastaan tänä vuonna koko Jari Kinnusen talli. Nyt kun lähtöpaikka on kerrankin kunnollinen, on kaikki mahdollista. Quattro Tilly tuli Jyväskylässä vaikeista asemista juosten maaliin, vaikka yhdeksänneksi jäikin, ja eiköhän startti vienyt kahden kuukauden tauon jälkeen vielä eteenpäin. (6) MALFOY ei ole vielä taukonsa jälkeen säväyttänyt, mutta nyt ohjiin nousee valmentaja itse, ja hän voi saada hevosesta enemmän tehoja irti. Voi myös olla, että Porin radan alusta sopii paremmin kuin kesäratojen vastaavat. (1) ARVIKA BY KNIGHT ei päässyt tulemaan Vermossa 4. sisältä kirivaiheessa sujuvasti. Sen perusteella tamma vaikuttaa nousuvireiseltä, joten Jari Grönforsin valmennettava ei ole loistopaikalta vaaraton. (9) DALTON HOSS kiritti Kokemäellä loppusuoralla 2. sisältä positiivisesti johtavan rinnalta voittanutta Quartam De Victoria. (11) LEON sijoittui Kokemäellä omassa lähdössään kolmanneksi, mutta asetelmat ovat nyt aika haastavat.

Lähtö 07

A) 11

B)  1,6,7,5,4,10,9,8,3,2

C)  –

MAALAUSLIIKE TUOMIKOSKI OY -LÄHTÖ. (11) JORIINI ei kyennyt taistelemaan Seinäjoen Kuninkuuskisassa kärkisijoista, vaikka useat povailivat hevosta kisan jokerikortiksi. Viides sija kokonaiskilpailussa on kuitenkin oikein kelpo saavutus. Edellisellä Porin vierailullaan kuukausi sitten Joriini kiri 2. ulkoa loppusuoralla Kultaloimen voittoon ennen A.T. Veetiä sekä Polaraa. Takamatkaa on tällä kertaa 60 metriä, mutta vastaavasti keskipitkä matka suosii. (1) HOTLINKI kilpailee elämänsä iskussa. Mikäli ruuna onnistuisi pääsemään johtopaikalle, ei se todellakaan olisi ravilla helppo ohitettava. Viimeksi Ylivieskassa Hotlinki pääsi 3. sisältä 2. sisälle 600 metriä ennen maalia, muttei saanut sieltä mahdollisuutta kolmatta sijaa parempaan. Voimia jäi kyllä käyttämättä. (6) LAYLA ja (7) RÅGER kiertelivät Kokemäellä sijoituksiaan paremmin. Rågerin iltapuhteeseen mahtui paha lähtölaukkakin. Molemmat ovat täysin realistisia voitontavoittelijoita. (5) A.T. ERIKA vaikuttaisi tänä vuonna selvästi varmistuneen. Runsaan kuukauden takaisessa Vermon kilpailussa tamma ei ollut parhaimmillaan, mutta sitä ennen alla oli positiivisia suorituksia. (4) PILSKERI kukisti Laylan ja Rågerin Kokemäellä, mutta jää kyllä lähtökohtaisesti näitä vastaan edelleen vain haastajaksi. Suureen Toto4-vihjesysteemiin nostetaan mukaan myös pätkänopea (10) EKIN TOIVE sekä tänä vuonna vain virkamiestason suorituksia tehnyt (9) RAPIN AATOS.

Lähtö 08

A)  4

B)  1,10,6,5,9,3,8,12,11

C)  2,7

RAKENNUSLIIKE MANNONEN OY -LÄHTÖ. Illan kahdeksannessa lähdössä uransa avausvoittoa tavoittelevat tiukasti niin (4) MUSCLE BEACH kuin sen kokematon ohjastaja Santeri Juutinen. Juutinen on kilpaillut urallaan vasta viisi kertaa (ajaa tosin näissä raveissa jo lähdössä viisi), ja näistä paras sijoitus on kuudes, mutta nyt on mainio tilaisuus kohennella statistiikkaa. Muscle Beach laukkasi sunnuntaina Riihimäellä jo ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen, mutta tätä ennen alla on positiivisia suorituksia. Riihimäen kakkossijassaan Muscle Beach juoksi pääosin 2. sisällä. Porissa 16. päivä viime kuuta Muscle Beach jäi huonolta kasiradan lähtöpaikalta kauas 6. ulos, mutta kiri sieltä Juutisen ajamana päätöspuolikkaan taustalla 13,0-vauhdilla. (1) STEINMETZ PINK ei ainakaan Kokemäen perusteella pysty välttämättä hyödyntämään lähtöpaikkaansa, mutta kyllä ykkösradalta on silti ihan hyvä lähteä liikkeelle. Uran avausvoittokin on täysin mahdollinen. (10) UP EASY on paljon tauluaan parempi hevonen, eikä tämänkertainen porukka vaikuta ylivoimaisen kovalta. Ravilla kaikki on mahdollista. Viimeisimmässä startissaan Turussa Up Easy hyökkäsi viimeiseltä sijalta 700 jäljellä ja kiri hyväksyttävästi neljänneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 15,0-vauhdilla. (6) CITRINE sinnitteli kesäkuisessa Seinäjoen kilpailussaan 2. radalta ilman selkää hyväksyttävästi. (5) MIDNIGHT MILE on parhaimmillaan sisäratajuoksulla. (9) WILD PETER ajautui viimeksi nappireissulla loppumetreillä tekniseen pussiin. Saa nähdä, riittääkö huumori maaliin asti täydelläkin matkalla.

Lähtö 09

A)  7,5,2,10

B)  9,4,12,13,14,16,6

C)  1,15,3,11,8

VERSTAS JUHLAT -LÄHTÖ. Illan ainoassa troikkalähdössä A-ryhmään erottuu neljä hevosta, joiden keskinäiseen järjestykseen rankkaaminen on ihan arpapeliä. (7) R.R. JYLHÄ olkoon ykkösrankkaus. Aloituskilpailu Jouni Miettisen valmennuksesta päättyi hylkäykseen liioista laukoista, mutta 4-vuotias Suikun Eron poika kulki laukkojen lomassa mukavasti. Viimeisin laukka päätössatasella tuli taistelussa kakkossijasta 32,8-ajalla kakkoseksi sijoittuneen samalta paalulta lähteneen Helmerinan kanssa. R.R. Jylhällä on siis rahkeita tuntuvaan ennätysparannukseen, ja kuukauden starttivälin aikana lahjakas 4-vuotias voi olla kehittynyt entisestään. (5) TEUVO pärjää ravatessaan, mutta valitettavasti vain laukkariski on todella iso. Tosin, laukkakaan ei vie välttämättä Liisingin pojan menestyssaumoja. Viime lauantaina Kokemäellä Teuvo laukkaili ensimmäisellä takasuoralla ja sitten vielä voittotaistosta aivan kalkkiviivoilla kakkossijansa menettäen. (2) VAITTER ei ole vielä voittanut, mutta neljä kilpailua on tuonut mukavasti yhden kakkossijan sekä kaksi kolmatta sijaa. Mauno Laurilan suojatti pääsee liikkeelle mainioista alkuasetelmista, ja uran avausvoitto on täysin mahdollinen. (10) KRETONKI on lähdön neljäs kova voitontavoittelija. Se on tehnyt tänä vuonna pelkästään positiivisia suorituksia. Muut suosikit pääsevät kuitenkin matkaan Jere Kiveisen ajokin etupuolelta, joten lopulta Larsin poika jää rankingissa neljänneksi. Marginaalit ovat kuitenkin niin pienet, että aivan yhtä hyvin Kretonki olisi voinut olla rankingin ykkönenkin. (9) TAROK olisi ravilla mahdollinen menestyjä, mutta hyppy on valitettavan herkässä. Hylkäys tietäisi tällä kertaa koelähtöön joutumista, mikä voi tietysti näkyä ajosuorituksessa ylimääräisenä varovaisuutena. (4) JANTTER on ihan kehityskelpoinen, mutta laukkoja tulee vielä paljon. (12) DELLING, (13) Y.P. SON ja (14) AURAUKSEN POIKA ovat 60 metrin takamatkaltakin realistisia totohevosia.

Lähtö 10

A) 1,3

B) 4,5,7,8,2,11

C) 9,12,6,10

SATAKUNNAN YRITTÄJÄT RY –LÄHTÖ. Ravi-illan päätöslähdössä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (1) MICKAN laukkasi uran avauksessaan keulapaikalta rajun prässin alla ensimmäisellä puolikkaalla pitkäksi, mutta viimeksi Lahdessa sujui jo paljon paremmin ja tamma sijoittui kovalla täyden matkan volttituloksella kakkoseksi. Mikäli Mickan ei pelkää lähtöauton siivekettä, se pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. (3) VERBIER epäonnistui aloitusstartissaan Harri Koivusen käsistä, mutta ravilla Venicen täysveljeltä on kyllä lupa odottaa menestystä. (4) NEW GROVE WAYLON on vielä kääntämätön kortti. Uran avauskilpailu helmikuussa pilaantui pitkäksi asti jatkuneeseen laukkaan, eikä hevonen tuntunut olevan ihan täysin kuskin hallinnassakaan. Erkki-Pekka Mäkinen jatkaa New Grove Waylonin ohjissa, mutta tauon aikana hevonen on kuitenkin siirtynyt häneltä Juha Länsimäen valmennukseen. On mielenkiintoista nähdä, millä tasolla 3-vuotias Ken Warkentinin poika suorittaa. (5) THAT’S LADY kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. (7) SHACKHILLS DESIREE oli Kokemäellä 3. ulkoa vain kohtuullinen, vaikka kolmanneksi sijoittuikin. (8) SIXTEEN DREAM hyötynee autolähdöstä, mutta saa sitten nähdä, että riittääkö suoritustaso silti ihan terävimpään kärkeen.

TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi

I 1 Nu Del (5,10)

II 8 Minecraft (9,3)

III 1,2,4,6,7,9 (11,10)

IV 1,6,7,11 (5,4)

24 riviä*0,20 euroa = 4,80 euroa

Suuri systeemi

I 1,5,6,7,10 (3,2)

II 8 Minecraft (9,3)

III kaikki

IV 1,4,5,6,7,9,10,11 (8,3)

480 riviä*0,20 euroa = 96 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 2,5,7,10

II 2,5,7,10

III 2,5,7,10

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi

I 2,5,7,10

II 2,5,7,10

III 2,4,5,6,7,9,10,12,13,14,16

108 yhdistelmää*0,50 euroa = 54 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.