Pelivihjeet: Pori la 23.10.2021 (St. Leger)

Lähtö 01

A) 4

B) 5,7,1,3,9,10,6

C) 8,2

Ravien avauslähdössä (4) HELMERINA on vahvoilla, kunhan menee koko matkan ravia. Korkeimmillaan laukkariski on heti kiihdytyssuoralla. Viimeksi Mikkelissä Helmerina oli johtopaikalla matkalla ylienerginen, mikä kostautui väsymisenä loppusuoralle tultaessa. On kuitenkin otettava huomioon, että vastus oli hurjasti tämänkertaista kovempi, minkä lisäksi matkaa on nyt puoli kierrosta vähemmän. Myös toissakertaisessa Turun nelossijassaan Helmerina juoksi keulassa. Silloinkin vastus oli tämänkertaista kovempi. (5) METKU MAIKKI jäi kyseisessä Turun kisassa loppukaarteessa 4. sisältä sammuvan selkään menettäen pelin. Metku Maikki ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta muuten oikein sopivassa tehtävässä totokantaan palaaminen on lähellä. (7) VARJOTUULI sammui Turussa loppukaarteessa Helmerinan takaa 2. sisältä. Tämänkertainen pikamatka on vauhdikkaalle tammalle iso plussa, sillä vauhdit kyllä riittävät. Sen sijaan miinusta on, että Varjotuuli jatkaa ennakkografiikan mukaan viime kilpailujen tavoin kengät jalassa. (1) APILA-ANNELI ja (3) SEEKERIN SARA ovat hyviltä paikoiltaan huomioin arvoisia. Molemmat ovat kelpo tammoja, joilta saisi löytyä hieman lisää puristusta. Kotiradan (9) AURAUKSEN POIKA on yksi monesta mahdollisesta. (10) UNNAN VEITIKKA parantanee saatuaan startin kroppaansa, mutta pikamatka ei kyllä ole Fransin pojan bravuuri.

 

Lähtö 02

A) 6

B) 9,2,10,1,11,4,8,7,5

C) 3,12

HANKKIJA -LÄHTÖ. Kovasukuinen (6) INTELLIGENT STRIDE on ollut viime kuukausina hyvässä kehityssuunnassa. Ravikin on jämäköitynyt selvästi. Kaksariputki katkesi viimeksi Turussa, mutta Intelligent Stride kiri kyllä laatulähdössä 4. sisältä tilaa saatuaan mallikkaasti. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalla on hyvät saumat kauden viidenteen voittoonsa. (9) TRIXTON JR jäi viimeksi Teivossa ensimmäistä kertaa urallaan ulos totosta, kun ei ehtinyt ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen enää kuin neljänneksi. Normaalisti ruunan ei pitäisi kuitenkaan laukata. (2) TALISMAN AVENGER ailahtelee jonkin verran. Asetelmat ovat joka tapauksessa mainiot, ja etukäteisinfon mukaan takakengätkin on tarkoitus riisua. (10) NUBIA on napannut alla olevat kolmossijansa hyvillä suorituksilla. Toissakerralla Mikkelissä Nubia iski Nuorten Sarjassa kaukaa viimeiseltä sijalta aivan ulkoa 400 jäljellä ja ehti vielä linjalla kolmanneksi. Viimeksi Vermossa taas Nubia jäi 2. sisälle pussiin. Takarivin lähtöpaikka laskee osakkeita, muttei vie mahdollisuuksia. (1) EMPERE’S LILY voi saada nappireissun 2. tai 3. sisällä, minkä jälkeen totosijaan on täydet mahdollisuudet. Viimeksi Turussa kirivaihe ei mennyt 3. sisältä sujuvasti. (11) IT’S MORASIN kohdalla kuukauden starttiväli sekä lähtöpaikka tekevät sen, että kaksarisija olisi pikkuyllätys. (4) COMBAT INDEED on parantanut viime aikoina selvästi otteitaan, mutta jää kuitenkin vielä tässä lähdössä haastajaosastolle.

 

Lähtö 03

A) 5,8,10,9,7,12

B) 4,2,1,3

C) 6,11

POME -LÄHTÖ. Kolmannen lähdön A-hevoset tulevat takamatkalta. Kuudesta A-hevosesta peräti viisi kohtasi toisensa Porissa jo viikko sitten. Ykkösvihjeeksi kohoaa viimeksi Porissa 6. ulkoa runsaan kierroksen kirillä kakkoseksi puurtanut (5) HÄYRILÄN HERO. Säännölliseen starttirytmiin päästyään Arto Hammarin suojatti voi nyt pystyä vieläkin parempaan. (8) KRUUNUN PRINSSI on A-hevosista ainoa, joka ei osallistunut kyseiseen Porin lähtöön. Se oli viimeksi Teivossa 2. ulkoa positiivinen kakkonen, ja kuntokäyrä saattaa osoittaa edelleen ylöspäin. (10) ANNAN voitti Porissa viikko sitten. Martti Hämäläisen valmennettava lähti 4. ulkoa reissuun puolimatkassa, eteni kakkoseksi 600 jäljellä ja vyöryi loppusuoralla ykköseksi. Rallauksen tytär on jälleen tiukka voitontavoittelija. (9) EETU ROLS kesti Porissa 2. radalta ilman selkää viidenneksi kierrettyään ensin 700 metriä kolmatta rataa. Sunnuntaina Teivossa Eetu Rols pääsi 40 metrin takamatkasta huolimatta sujuvasti 2. ulos, mistä ylsi 600 metrin kirillä kakkoseksi. Mikäli Eetu Rols selvittää kiihdytysvaiheen hankalalta viitosradalta, on kaikki mahdollista. (7) VILOX kierteli Porissa positiivisesti neljänneksi, ja nyt ruuna pääsee kaiken lisäksi matkaan samalta paalulta Annanin, Häyrilän Heron, Eetu Rolsin sekä Helun Kuvan kanssa. Viimeksihän Vilox lähti liikkeelle 20 metriä näiden takaa. (12) HELUN KUVA laukkaa usein, mutta ravilla tammalla voisi olla sanansa sanottavana. (4) KRETONKI on nyt ollut kolme kertaa peräkkäin sen verran vaisu, että putoaa B-ryhmään. Vaikuttaisi, että kuntohuippu on tällä erää ohi, ellei sitten kaikkien kenkien riisuminen tuo uudelleen lisäbuustia.

 

Lähtö 04

A) 3,4

B) 8,6,2,12,7,5,1,9,10,11

C) –

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. (3) BRAVE SCION tekee tasaisen hyvää työtä ja on hyvältä lähtöpaikaltaan ehdottomasti lähdön todennäköisin totohevonen. Viimeksi Turussa Brave Scion jäi ykkösradalta ensin 4. sisälle, mutta pääsi vaihtamaan 400 juostuna sujuvasti 2. ulos. Brave Scion ei voinut mitään keulasta hallinneelle Macy S:lle, mutta ylsi 300 metrin kirillä positiivisesti kakkoseksi. Brave Scion on pystynyt täysipainoisiin suorituksiin 2. radalta ilman selkääkin. (4) SULTAN OF SOPRANO tuli samaisessa Turun kisassa 6. sisältä positiivisesti perille, ja sen startin perusteella Tapio Perttusen suojatti vaikuttaa nousuvireiseltä. Nyt kun asetelmatkin ovat selvästi paremmat, on Maharajahin poika vaarallinen. (8) EMBOSSED LEMON pääsi samaisessa Turun kisassa 5. sisältä 4. sisälle 600 jäljellä ja kiri loppusuoralla mukavasti kolmanneksi. Paremmalta lähtöpaikalta myös Embossed Lemon olisi mahtunut ilman muuta mukaan A-ryhmään. (6) HE’S A HORSE laukkasi kuukausi sitten ensimmäisellä puolikkaalla häirittynä. Nyt etukengät on tarkoitus napata pois, eikä ruunaa kannata unohtaa peleistä. He’s A Horse pystyy kuskin halutessa rivakkaan avaukseenkin. (2) BELIEVE IN DREAM tekee pikkunäppärää työtä ja omaa loistopaikalta täydet totosaumat. Voittoja ajatellen puristusta saisi löytyä hieman enemmän. (12) FAITH IN CASH ei ole saanut vielä Suomen starteissaan mitään aikaan. Kapasiteettia pitäisi olla paljon parempaankin, mutta joka tapauksessa asetelmat ovat nyt haastavat. Tallikaverukset (7) TAJS AMBASSADOR ja (5) ALWS LAUDATUR voivat startti alla parantaa, mutta eivät ole kuitenkaan kuumimpia suosikkeja.

 

Lähtö 05

A) 8,1,9

B) 4,3,7,2,11,5,10

C) –

VALTRA –LÄHTÖ. A-ryhmään nostetaan kolme hevosta, ja ranking aloitetaan kahdella kylmäverisellä. (8) HAUKELI EXPRESSEN saa ykkösvihjeen, vaikka taulu on päässyt aika heikkoon jamaan. Tämän ansiosta ruunassa voi olla vahvasti pelillistäkin ideaa. Haukeli Expressenin viimeisin totosija on peräisin Vermosta 4. päivä syyskuuta. Silloin suoritus olikin 75-lähdössä mainio, sillä ruuna kiertyi johtavan rinnalle jo 1600 metriä ennen maalia ja vaati heti lähtöön lisää tempoa. Toisen kierroksen väliaika oli peräti 24,6. Siitä huolimatta Antti Ala-Rantalan suojatti kesti siis vahvasti kolmanneksi. Kahdessa viime startissa on tullut laukkoja, ja näitä edeltäneessä Teivon kisassa ruunalle jäi runsaasti käyttämättömiä voimavaroja. Olemuksen perusteella vaikuttaisi, että kunto on kyllä edelleen kohdallaan. (1) SPIK LOKE aloitti Suomen uransa Oulussa vain hyväksyttävällä suorituksella, mutta sen jälkeen ruuna on esiintynyt jo kolmesti peräkkäin edukseen. Vermon keskipitkän matkan nelossijassaan Spik Loke ei päässyt tulemaan kirisuoralla vapaasti 2. ulkoa, jolloin olisi todennäköisesti sijoittunut Suvelan Rinssin jälkeen kakkoseksi. (9) KARLO on vahva lopuntulija, joka hyötyy näistä tavallista pidemmistä matkoista. Pilvenmäki Maratonilla Karlo niittasi Haukeli Expressenin lopussa, mutta tätä edeltäneessä Vermon keskipitkän matkan kisassa vahvasti neljänneksi rymistellyt Karlo jäi kolmanneksi sijoittuneen Haukeli Expressenin takapuolelle. (4) HIPATSU ei aivan yllä A-ryhmään asti. Viimeksi Ylivieskassa Hipatsu hyökkäsi 4. ulkoa 900 jäljellä, mutta laukkasi 100 metriä myöhemmin ja putosi viimeiseksi, eikä enää ehtinyt mukavasta loppuvedostaan huolimatta kuin viidenneksi. (3) YPÄJÄ LUOTSI voi saada hyvän juoksun, jolloin kärkkyy totosijaa. (7) VARJONOVA on kulkenut viime aikoina aika suoritusvarmasti. Seuraavina rankingissa tulevat tasavauhtinen (2) MELLUN MYRSKY sekä viimeksi Ylivieskassa johtopaikalta kolmanneksi sijoittunut (11) BJÖRKEVIKING.

 

Lähtö 06

A) 9,5,4,10

C) 1,11,8,2,12,6

C) 3,7

FESTUM OY -LÄHTÖ. Toto75-pelin avauskohteessa A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. Toto75-kierros on pelimielessä haastava, eikä varmojen valitseminen ole helppoa. Lopulta tämän avauskohteen (9) RARITY RED kohoaa systeemien toiseksi läpivarmaksi. Rarity Red on kulkenut viime starteissaan tasaisen hyvin, ja on menestynyt niin keulasta kuin takaa. Eiköhän Olli Koivunen saa hankittua vakioajokillaan ysiradalta ihan mukavat iskuasemat, minkä jälkeen Rarity Red on loppukirissä huippuvaarallinen. Rarity Redin Porin statistiikka on kylläkin varsin erikoinen, sillä kolme kilpailua on tuonut yhden voiton sekä kaksi hylkäystä pitkästä laukasta. (5) COVER PRINCE ei ole ollut viime starteissa parhaimmillaan, mutta nyt ruunalla on kahden kuukauden tauolta kaksi starttia kropassa ja lisäksi kengätkin on tarkoitus riisua. Cover Prince saattaa päästä etenemään lopulta johtopaikalle, ja varsinkin silloin se olisi Rarity Redille parhaimmillaan ollessaan kova vastustaja. (4) SHINING ARMOR ei ole nopea avaaja, mutta Tapio Perttusen suojatti on kohonnut väkivahvaan vireeseen. Viimeksi Lahdessa Quite Easyn poika jyräsi ykköseksi 1300 metrin kirillä 6. ulkoa. Viimeisenä ohittui keulassa juossut suosikki Zumuman. (10) SPEEDY SCION on lähdön neljäs A-hevonen. Derbyn karsintalähdössä hienosti kolmanneksi sijoittuneen 4-vuotiaan kausi on ollut kokonaisuudessaan mainio, vaikka alla kaksi epäonnistumista onkin, ja alla olevista laukkastarteista huolimatta vire tuntuisi olevan edelleen kohdallaan. Takarivistä Speedy Scion ei pääse hyödyntämään hyvää lähtönopeuttaan, mutta ruuna osaa kyllä kiriä parijonostakin. (1) GRACE PEZZO avannee ykkösradalta keulaan, minkä jälkeen on mielenkiintoista nähdä, että ajaako Hannu Hietanen keulasta, vai kelpaako esimerkiksi Cover Princen selkä. Joka tapauksessa nopealla tammalla on näistä asetelmista täydet totosaumat. (11) CREDIT TO HOPE on paljon tulosriviään kyvykkäämpi neljävuotias tamma, mutta asetelmat ovat aika haastavat. (8) CURAKAO jäi viimeksi pussiin. Kunto on kohdallaan, mutta kasiradan lähtöpaikka yhdistettynä laatuvastukseen ei tee asioista helppoa.

 

Lähtö 07

A) 4,2,5

B) 1,9,6,7,8

C) 3

ASTORA RAKENNUS OY –LÄHTÖ. (4) NYLAND joutui tyytymään Landen Paukun voittamassa Kaustisen pitkän matkan lähdössä selvänä kakkossuosikkina neljänteen sijaan. On kuitenkin noteerattava, että juoksupaikka 2. radalla ilman selkää Landen Paukun keulasta voittamassa lähdössä oli niin henkisesti kuin fyysisesti vaativa. Lisäksi Nyland kilpaili viimeksi kengät jalassa. Mikäli etukengät taas riisutaan, on Antti Ala-Rantalan suojatti edellisten kilpailujen perusteella täysin ansaittu ykkösrankkaus. (2) JOKIVARREN KUNKKU on starttiraketti, joka tähtää koko matkan johtoon. Päivän iskukyvynkin on kuitenkin oltava kohdallaan, mikäli jo kolmentoista vuoden ikään ehtinyt ja lähes 600 000 euroa rahaa urallaan tienannut ori aikoo pitää vahvat jyrät loppuun asti takanaan. Nylandin ohella myös (5) MORISON on oikein vahva vastustaja Jokivarren Kunkulle. Morison piti kesän taukoa, ja suuntaa nyt nousuvireisenä kohti talven karkeloita. (1) JORIINI kukisti Nylandin Kaustisen pitkällä matkalla, mutta sai kyllä paljon tätä paremman juoksunkin. Joriinin kohdalla voittokaan ei yllätä, mutta se jää kuitenkin rankingissa hieman edellä mainitun kolmikon alapuolelle. (9) PYÖRYLÄN PARONI voi päästä Jokivarren Kunkun selässä mainiosti läpi, joten totosijaan on täydet mahdollisuudet. Sen sijaan voittoon venyminen jo vähän yllättäisi.

 

Lähtö 08

A) 14,16,10,1,3,15

B) 4,13,12,8,5,9

C) 2,11,6,7

OP LÄNSI SUOMI –LÄHTÖ. Nämä tämän sarjan 75-tammalähdöt ovat usein yllätysalttiita, eikä tämäkään kertaa tee poikkeusta. Yllätyksen mahdollisuus on ilman muuta realistinen. Suuressa systeemissä huomioidaan peräti kaksitoista hevosta, ja A-ryhmäänkin niistä kohoaa kuusi. Toki (14) GOODYGOODYTWOSHOES on helppo nostaa suosikiksi, mutta senkin kohdalla on huomattava, ettei kauden yhdeksän kilpailua ole tuonut vielä yhtään voittoa, vaikka totosija on kuusi. Heti ensimmäisen puolikkaan tapahtumat takamatkan juoksuradalta tulevat ratkaisemaan paljon. Juoksun luontuessa kauden avausvoitto on lähellä, mutta ei juoksun luontuminen takamatkan juoksuradalta todellakaan mikään automaatio ole. (16) ESTHER RICH joutuu lähtemään liikkeelle takamatkan takarivistä, joten sen kohdalla juoksun onnistumisen suhteen on vieläkin enemmän riskitekijöitä. Joka tapauksessa kunto on kuitenkin niin hyvällä mallilla, että Matti Matinlaurin valmennettava on asetelmista huolimatta toinen lähdön kärkirankeista. Esther Rich kiri maanantaina Kaustisen Jixy-ajossa 3. sisältä loppusuoralla pirteästi ykköseksi. (10) SAHARA KELLYANNE on hyvä 4-vuotias tamma, joka oli mukana Villinmiehen Tammakilpailun finaalissakin. Viimeksi Vermossa Sahara Kellyanne pääsi siirtymään 4. sisältä 2. ulos 1100 jäljellä ja haastoi keulasta päätöspuolikkaan 12,0-kyytiä lopettaneen Jezzet Savoyn loppusuoran mittaisella kirillä. (1) BUSY COMBO on lähdön ainoa 3-vuotias, mutta siitä huolimatta Pekka Korven suojattiin on suhtauduttava loistoasetelmista vakavasti. (3) READY CREDIT hävisi Turun keulakakkosessaan vain Bosses Ladylle. On syytä mainita, että lähtöön lyhyesti laukannut Goodygoodytwoshoes joutui tyytymään Ready Creditin jälkeiseen kolmossijaan. Myös Vermon suoritus oli positiivinen, vaikkei Ready Credit totosijoista otellutkaan. Kuudentena A-ryhmään kohoaa viimeksi Teivossa 2. radalta ilman selkää neljänneksi kestänyt (15) VERY GONE FACE. Täysin realistisia totohevosia ovat myös (4) MEET ME IN SHADE, (13) MELINDA SES, (12) BLUEBIRD NASH, (8) ILO HANGOVER, (5) ROSE STAHL ja (9) STONECAPES RESPECT.

 

Lähtö 09

A) 12,11

B) 15,1,16,10,14,5

C) 7,3,6,9,2,13,8,4

SATAKUNTALIITTO SATAKUNTA-AJO 2021. Toto4-peli käynnistyy todella laadukkaalla Satakunta-ajon finaalilla. Karsintavoittajat (12) SIIRIN VALTSU ja (11) V.G. VOITTO ovat etukäteen erittäin vahvoilla. Siirin Valtsu on kilpaillut urallaan viisitoista kertaa ja voittanut näistä peräti kolmetoista. Ainoat tappiot ovat tulleet Kriteriumissa sekä Oulu Expressissä, joissa molemmissa V.G. Voitto hiillosti rinnalla ja jyräsi ykköseksi. Vaikka Siirin Valtsu on tosi hyvä keulasta, niin vihjaajan mielestä se on selkäjuoksulla vieläkin parempi. Muutenkin juoksupaikka V.G. Voiton mankelin alla on se kaikkein epäkiitollisin. Näistä asemista Siirin Valtsulla on loistotilaisuus ottaa V.G. Voitosta revanssi. Siirin Valtsu on kaksikosta sähäkämpi, ja muutenkin se ottaa homman V.G. Voittoa enemmän tosissaan. V.G. Voitto on vielä kovin seurallinen tapaus, eikä halua tehdä eroa muihin. Vaikka V.G. Voitto on väkivahvempi, kelpaa Siirin Valtsu tällä kertaa systeemien tukipilariksi. Kriteriumissa kakkoseksi ja Oulu Expressissä kolmanneksi sijoittunut (15) FRANSSON suorittaa jatkuvasti mainiosti, mutta suosikkikaksikko vaikuttaa kuitenkin vieläkin vahvemmalta. (1) PRO pyrkii laittamaan paalulta kapuloita kivikovien pisimmän takamatkalaisten rattaisiin. On täysin mahdollista, että karsintalähdössä vain V.G. Voitolle hävinnyt Pro pystyy nappionnistumisella jatkamaan totoputkeaan. Karsintalähdössä V.G. Voiton sekä Pron jälkeen kolmanneksi sijoittunut Kriteriumin kolmonen (10) VIESKOFF on tämän lähdön selkeä viitosrankkaus. (16) ZELOS kilpailee vahvassa kehityssuunnassa. Ravilla totosijasta otteleminen ei ole mahdottomuus. (14) SARIKAN on ikäluokan ykköstamma, mutta lähtökohtaisesti totosija on näin kovassa tehtävässä liikaa vaadittu.

 

Lähtö 10

A) 3,1

B) 8,7,12,2,9,11,6,16,5,4

C) 13,15,14,10

SF-CARAVAN ST. LEGER 2021. Vuoden 2021 St. Legerissä huippukovat 4-vuotiaat tammat (3) MAGICAL PRINCESS ja (1) AN-DORRA ottavat jälleen kerran yhteen. Molemmat voittivat karsintalähtönsä näytöstyyliin. On ihan makuasia, kumman näistä huipputammoista rankkaa ykköseksi. Magical Princess olkoon ykkösrankkaus sillä ajatuksella, että onnistuisi etenemään johtopaikalle. Toki siinäkin tapauksessa päivän vireen on oltava huipussaan, sillä An-Dorra on ollut viime starteissaan niin huikean hyvä, että tulee muuten ohi johtavan rinnaltakin. Mainittakoon muuten, että tämän matkan 4-vuotiaiden tammojen SE-lukemat tasoitusajossa on 15,3, joten tässä on hyvä mahdollisuus myös uuteen Suomen ennätykseen. Koska Magical Princess ja An-Dorra ottanevat yhteen jo matkalla, avaa se myös pienen mahdollisuuden haastajillekin. (8) WILLOW PRIDE on B-ryhmän kärkirankkaus. Se oli karsintalähdössä hyvä kolmas, sillä olosuhteet eivät suosineet. Nyt on taas tarkoitus riisua etukengätkin. (7) PEANUTS ei voinut karsintalähdössä mitään Magical Princessille, mutta oli varma kakkonen, vaikka juoksi pääosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Nyt Peanuts tuskin joutuu haalarihommiin. (12) STONECAPES QUEILA kohdalla karsintajuoksuun ei kannata liikaa tuijottaa, sillä alla oli kuukauden starttiväli, ja Stonecapes Queila on aina ollut parempi lyhyemmällä starttivälillä. Stonecapes Queila muodostaa tasaisen haastajaryhmän yhdessä Willow Priden sekä Peanutsin kanssa. (2) AVA DI EMELIN ottanee ensimmäiset keulat, minkä jälkeen päästää Magical Princessin eteensä (tietysti myös An-Dorran selkä kelpaa, mikäli Magical Princessin kiihdytys epäonnistuu). Ava Di Emelin voi ihan hyvin sinnitellä johtavan takaa totoon, vaikka karsintalähdössä samaiselta juoksupaikalta kuudenneksi taipuikin. Keliolosuhteet olivat karsintapäivänä vastaan, ja lisäksi tamma juoksi karsintalähdössä kengät jalassa. (9) CONSALVO on hyvä hevonen, mutta ihan terävimpään kärkeen yltäminen edellyttää kyllä ainakin pientä tasonnostoa. (11) FIRST CLASS LADY hävisi karsintalähdössä vain An-Dorralle, mutta ei lukeudu siitä huolimatta ihan suosikkikaksikon kärkihaastajiin.

 

Lähtö 11

A) 2,1,9,5,6,3

B) 4,11,12,7

C) 8,10

DELETE –LÄHTÖ. Todella tasainen lähtö, joka suorastaan vilisee realistisia menestyjäkandidaatteja. Heti ensimmäisen puolikkaan tapahtumat ratkaisevat tietysti pikamatkalla paljon. Mikäli (2) THE NEXT ONE US ja (1) PRINCE PALEMA juoksevat piikki-selkä –asetelmassa, ovat ne vahvoilla. Juoksunkulun osalta on kuitenkin monia muitakin vaihtoehtoja. The Next One US oli viime lauantaina Mikkelissä 4. ulkoa aseeton, mutta keulasta tai johtavan takaa tilanne olisi täysin toinen. Tamman edellinen voitto on peräisin nimenomaan Porista, ja se tuli kuukausi pikamatkalla keulasta. Prince Palema siirtyi tuossa samaisessa Porin kisassa 4. sisältä 3. ulos 500 jäljellä ja kiri loppusuoralla hyvin kakkoseksi. Viimeksi Mikkelissä Prince Palema täräytti 5. ulkoa kirisuoralla ohi edessään juosseesta The Next One US:stä. Prince Palema on kuin varkain noussut huippuvireeseen, ja loistopaikalta nopea avaaja on huippumielenkiintoinen. (9) ZOGO MATCH tyylitteli viimeksi Oulussa ylivoimavoittoon. Takarivistä on pikamatkalla aina omat haasteensa, mutta kuntopuntari osoittaa vahvasti ylöspäin. (5) CELSIUS EVO on aloittanut taukonsa jälkeen kahdella totosijalla ja on yksi kovista. (6) BWT DANGER on niin nopea avaaja, ettei keulaan avaaminen ole kuutosradaltakaan poissuljettua. Tässä tapauksessa avauksen olisi kuitenkin oltava niin tulinen, että se olisi sitten äkkiä pois lopusta. Keskiviikkona Vermossa BWT Danger avasi ensin keulaan ja juoksi lopulta 3. sisällä, mistä ei saanut kirivaiheessa mahdollisuutta. (3) GLOBAL VENTURE aloitti Suomen uransa Porissa helpolla kirivoitolla, mutta sen jälkeen trendi on ollut laskeva. Iskukyky on nyt vähän arvoitus, mutta hyvältä paikalta ruuna on yksi monesta mahdollisesta. (4) VIKENS ENERGY putoaa tauolta B-ryhmän puolelle, vaikka onkin menestynyt Seppo Mäntyniemen käsistä hienosti. (11) WERNER ORS, (12) COMWAY COTTER ja (7) ERNA’S KING ovat kaikki esittäneet hyvää kuntoa, mutta lähtöasetelmat ovat haastavat.

 

Lähtö 12

A) 3,5,6

B) 10,7,4,11,2

C) 1,9,12,8

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. (3) AMAZING WARRIOR voitti vuosi sitten näiden 75-ravien viimeisen lähdön keulapaikalta, ja vieläpä samalla kolmosnumerolla. Keulavoitto on tälläkin kertaa tähtäimessä, sillä harvakseltaan kilpailevan ruunan kunto on nytkin kohdallaan. Saa sitten nähdä, miten juoksu lähtee luontumaan, sillä tästä lähdöstä löytyy juoksunkulullisia riskitekijöitäkin. Joka tapauksessa kuntonsa puolesta Iikka Nurmosen suojatilla on kaikki edellytykset voittoon. (5) DEANGELO kilpailee sekin loistovireessä. Deangelo kohtasi Amazing Warriorin Vermossa 29. päivä syyskuuta. Silloin Amazing Warrior täräytti nelosradalta keulaan ja Deangelo jäi ykkösradalta sen taakse. Jatkossa Amazing Warrior sai huseerata johtopaikalla mielin määrin ja hallitsi vaivatta, kun taas Deangelo tuli maaliin pussissa Amazing Warriorin puserossa kaikki voimat tallella. Deangelo on kilpaillut senkin jälkeen ja on esittänyt huippuvirettä. (6) MY SWEDEN voi hämmentää pakkaa kaikin tavoin. Kahdessa viime startissa on tullut alkulaukka, mutta ravilla My Sweden avaa lujaa, ja joskus ruunalla on jäänyt vaihdekin päälle. Saa siten nähdä kuinka aggressiivisesti Hannu-Pekka Korpi My Swedenillä johtopaikalle haluaa. Mikäli iskukyky on edelleen huipussaan, on My Sweden myös tiukka voitontavoittelija. (10) MARK MORE ja (7) LAKE’S ACTION ovat sitten tosi hyviä haastajia. Mark More sijoittui Lahdessa johtopaikalta Redemptionin jälkeen kakkoseksi. Alla oli taukoa, joten startti vei varmasti eteenpäin. Kärjen ylivauhti nostaisi tietysti voittohaaveita tuntuvasti. Lake’s Action on kilpaillut läpi kauden hyvässä vireessä. (4) JOSEPH BOKO, (11) THAI EXPLOSIVE ja (2) DICKSON SHADOW kärkkyvät sitten isompaa yllätystä.

 

 

TOTO75 (lähdöt 6-12)

Pieni systeemi

I 9 Rarity Red (5,4)

II 2,4,5 (1,9)

III 1,3,10,14,15,16 (4,13)

IV 12 Siirin Valtsu (11,15)

V 1,3 (8,7)

VI 1,2,3,5,6,9 (4,11)

VII 3 Amazing Warrior (5,6)

216 riviä*0,05 euroa = 10,80 euroa

 

Suuri systeemi

I 9 Rarity Red (5,4)

II 2,4,5 (1,9)

III 1,3,4,5,8,9,10,12,13,14,15,16 (2,11)

IV 12 Siirin Valtsu (11,15)

V 1,3 (8,7)

VI 1,2,3,4,5,6,9,11 (12,7)

VII 3,5,6,7,10 (4,11)

2880 riviä*0,05 euroa = 144 euroa

 

TOTO4 (lähdöt 9-12)

Pieni systeemi

I 12 Siirin Valtsu (11,15)

II 1,3 (8,7)

III 1,2,3,5,6,9 (4,11)

IV 3,5,6 (10,7)

36 riviä*0,20 euroa = 7,20 euroa

 

Suuri systeemi

I 12 Siirin Valtsu (11,15)

II 1,3,7,8,12 (2,9)

III 1,2,3,4,5,6,7,9,11,12 (8,10)

IV 2,3,4,5,6,7,10,11 (1,9)

400 riviä*0,20 euroa = 80 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 11-12)

Pieni systeemi

I 1,2,3,5,6,9

II 3 Amazing Warrior

6 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,2,3,4,5,6,7,9,11,12

II 3,5

20 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi

I 8 Haukeli Expressen

II 1,9

III 1,2,3,4,7,9,11

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 8 Haukeli Expressen

II 1,2,3,4,7,9,11

III kaikki

56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

 

TROIKKA (lähtö 8)

Pieni systeemi

I 14 Goodygoodytwoshoes

II 1,3,10,15,16

III 1,3,10,15,16

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

 

Suuri systeemi

I 14,16

II 1,3,10,14,15,16

III 1,3,4,5,8,9,10,12,13,14,15,16

100 yhdistelmää*0,50 euroa = 50 euroa

 

TROIKKA (lähtö 10)

Pieni systeemi

I 1,3

II 1,3

III 2,7,8,12

8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,3

II 1,2,3,7,8,12

III 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11,12,16

100 yhdistelmää*0,50 euroa = 50 euroa

 

TROIKKA (lähtö 12)

Pieni systeemi

I 3 Amazing Warrior

II 5,6,7,10

III 5,6,7,10

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 3,5,6

II 3,5,6,7,10

III 2,3,4,5,6,7,10,11

72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

 

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.