Pelivihjeet: Pori pe 10.12.2021

Lähtö 01

A) 2,4

B) 3,1,5

C) –

NUORTEN SARJA. Luvia-illan avaavassa viiden hevosen Nuorten Sarjassa A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. (2) MIYA GRAN osallistui Porissa Nuorten Sarjaan myös kuukausi sitten. Silloin takarivistä passiivisesti ajettu tamma ei saanut 4. sisältä koskaan mahdollisuutta, ja voimia jäi selvästi varastoon. Eiköhän Tommi Ala-Nikkola aja tällä kertaa rohkeammin ja tavoittele pienessä sekä muutenkin sopivassa lähdössä tosissaan voittoa. Miya Gran on voittanut urallaan jo kolmesti ja on ehtinyt osoittaa hyvää kapasiteettia. (4) MILLION LIGHTYEARS on toinen kova voitontavoittelija. Se ei Lahdessa kyennyt ottelemaan totosijoista 900 metrin kirillä 5. ulkoa, mutta juoksukin meni vaikeaksi. Nyt tammalla on startti kropassa, ja muutenkin tehtävä on kaikin tavoin helpompi. Syyskuinen uran avausvoitto tuli vakuuttavalla tavalla, sillä Million Lightyears painui vähärahaisten 3-vuotiaiden tammojen lähdössä johtavan rinnalta kärkeen 500 metriä ennen maalia ja irtosi 15-vauhtisella päätöspuolikkaalla ylivoimaiseen voittoon. (3) GRACE SCION aloittaa B-ryhmän. Se sijoittui tiistaina Teivossa tauoltapaluussaan Nuorten Sarjassa kolmanneksi, vaikkei juoksu mennyt millään lailla edullisesti. Nyt luvassa voi olla nappireissu 2. sisällä. (1) LIKE DI SERAFINO on ollut juoksuissaan jonkin verran epäonninen, joten taulu voisi olla parempikin. (5) CRIMINAL ACE riitti Forssan Nuorten Sarjassa johtavan takaa neljänneksi.

 

Lähtö 02

A) 7

B) 5,8,1,2,6

C) –

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. (7) LEMMETÄR on esiintynyt vielä kovin epävarmasti, mutta laukkojen lomassa tamma on kuitenkin kulkenut asiallisesti. Nyt porukka vaikuttaa Elli Alfredsin valmennettavalle jopa helpolta, ja ilman laukkojen sotkemista uran avausvoitto on väkisinkin lähellä. (5) MISS FIILING on todella vaikea arvioitava, sillä tamma suoritti koelähtönsä jo 3-vuotiaana lähes vuosi sitten. Joka tapauksessa tämänkertaista helpompaa uran avauslähtöä on aika vaikea löytää. (8) SMARTI voitti Kankaanpään paikallisraveissa niin tänä vuonna kuin viime vuonnakin. Itse asiassa laukannut Lemmetär hävisi tämän vuoden voittojuoksussa samalta paalulta selvästi, mutta nyt Lemmetär pääsee matkaan 20 metriä edeltä, minkä lisäksi Lemmettärellä on paremmin startteja alla. (1) OLIVIA PEE ja (2) SANTAKUOPAN KUNKKU eivät ole vielä ihmeitä esittäneet, mutta molemmat ovat vasta 4-vuotiaita, joten ne ovat ihan hyvin voineet tauon aikana ainakin hieman kehittyä. (6) LUVISAN ARI on kilpaillut urallaan vain kuusi kertaa, vaikka on jo 15-vuotias hevonen, eli ravikilpailuoikeus päättyy tämän kuukauden jälkeen.

 

Lähtö 03

A) 5

B) 2,6,3,1,4

C) 7

VALTRA -LÄHTÖ. (5) ALIISON on aloittanut uransa mallikkaasti, sillä kuusi kilpailua on tuonut jo kaksi voittoa. Turun Tammasarjan nelossijassaan Aliison hävisi vain oikein kovalle kolmikolle Tarling, Sarikan ja Pikku Moskiitto. Viimeksi Teivossa Aliison kipusi toisessa kaarteessa 2. radalle ilman selkää, mistä ei kyennyt lopulta ottelemaan kärkisijoista, mutta ilman muuta tamma saa siitäkin suorituksesta puhtaat paperit. Nyt Aliison kohtaa niin sopivan vastuksen, että omalla tasolla kilpaillessaan jo uran kolmas voitto on vahvasti haarukassa. (2) JENNITÄR ja (6) KIPINÖIVÄ kärkkyvät tiukimmin Aliisonin epäonnistumista. Jennitär peri viime perjantaina Turussa johtopaikan keulahevosen laukattua vajaat 900 jäljellä ja jatkoi uransa avausvoittoon, vaikka laukkasi lyhyesti 400 metriä ennen maalia. On tosin mainittava, että ilman kovimpien kilpakumppanien laukkoja voitto olisi jäänyt viimeksikin haaveeksi. Joka tapauksessa suvukkaan tamman suunta on hiljalleen ylöspäin, ja kokonaisuudessaan viimekertainen Turun lähtö oli kyllä selvästi tämänkertaista kovatasoisempi. Kipinöivä on vielä aika epävarma sekä tasavauhtinen, mutta tähän porukkaan tamma on oikein kilpailukykyinen. Porin viimekertainen nelossija tuli viiden osallistujan Tammasarjasta. (3) JUOKSIJA, (1) LAMPIN LINTTI ja (4) SYLVIINA kärkkyvät sitten suosikkien epäonnistumista. Tästä kolmikosta Lampin Lintti on vauhdikkain ja Juoksija kehityskykyisin.

 

Lähtö 04

A) 9

B) 10,3,2,7,4,8,6,5

C) 1

MAANRAKENNUS MARTTI UUSI-RANTA –LÄHTÖ. Toto5-pelin avauskohteessa nähdään erittäin mielenkiintoinen tauoltapalaaja, kun (9) EETI palaa jälleen radoille lähes puolen vuoden tauolta. Eeti on kärsinyt urallaan paljon ongelmista, mutta on siitä huolimatta menestynyt mainiosti. Uran 75 starttia on tuonut saldon 21-10-11, ja euroja yli 67 000. Ei tietenkään voida millään odottaa, että Eeti olisi suoraan tauolta läheskään parhaimmillaan, ja ajotaktiikkakin voi olla passiivinen. Niin hyvä hevonen Eeti tähän lähtöön kuitenkin on, että se kohoaa edellä mainituista uhkakuvista huolimatta lähdön ainoaksi A-hevoseksi. Eetin tavoin 40 metrin takamatkalta liikkeelle lähtevä (10) VARJONOVA aloittaa haastajaryhmän. Vaikka Varjonovan taulussa ei näy yhtään totosijaa, kilpailee tamma edelleen hyvässä vireessä. Viimeksi Vermossa Varjonova olisi kamppaillut avoimessa tammalähdössä nappireissun jälkeen aivan kärkisijoista, ellei olisi laukannut kärkirintaman tuntumasta loppusuoralle tultaessa. Vaikka Varjonova on lähtökohtaisesti tarkan juoksun hevonen, niin tämän tason lähdössä se pystyy tekemään omaakin juoksua. (3) KRETONKI on menestynyt läpi kauden mainiosti ja on kehittynyt tämän vuoden aikana todella paljon. Vaikka kiri jäi tiistaina Teivossa 2. ulkoa torsoksi, on Kretonki ehdottomasti lähdön perushevosia. (2) AMORIINI laukkasi viimeksi Porissa lähtösuoralla keulapaikkaa tavoitellessaan ja joutui tyytymään neljänteen sijaan, vaikka kulki viimeiset 1700 metriä 27,1-vauhdilla. (7) ANNAN oli tiistaina Teivossa ihmeen vaisu, mutta normaalisti tamma on tasaisen rehti puurtaja ja on sekin ilman muuta yksi lähdön perushevosista. (4) SIRILIISI hakee vielä parasta kuntoaan, mutta talvikelit suosivat, ja eiköhän vire starttien myötä ole joka tapauksessa nousussa. Liisingin tytär voi laittaa jo nyt kapuloita suosikkien rattaisiin. Siriliisi avaa ravilla lujaa ja juoksee joko keulassa tai 2. sisällä. (8) OIVA-SOINTU nappasi viimekertaisen Porin kakkossijansa täysin nappiin menneen juoksun jälkeen. Huippukuntoon on edelleen matkaa, eikä ruuna kuulu kuumimpien suosikkien joukkoon.

 

Lähtö 05

A) 5,6,1,2,9,3,4

B) 10,7,8

C) –

EURAJOEN KUNTA –LÄHTÖ. Todella vaikea pelilähtö, missä A-ryhmäänkin nostetaan peräti 7/10 lähdön hevosista. Suureen Toto5-vihjesysteemiin revitetään suosiolla lähdön kaikki valjakot. (5) MEET ME IN SHADE on napannut kolme peräkkäistä kaksarisijaa ja olkoon ykkösrankkaus, mutta kyllä juoksunkin on jollain lailla onnistuttava, eikä tamma ole tavannut olla edes täysin suoritusvarma. (6) ACTIVIST aloittaa Suomen uransa Janne Ranta-Krenkun käsistä ja on sopivassa tehtävässä heti mielenkiintoinen. (1) GABRIELLA LA RENTA ei ole Turun yllätysvoittonsa jälkeen onnistunut ollenkaan, mutta kunto ei ole muuttunut mihinkään. Viimeksi Porissa Gabriella La Renta kierteli hännillä koko matkan ulkoratoja ja oli ehdottomasti sijoitustaan parempi. Gabriella La Renta pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa, eikä edes voitto saa tulla yllätyksenä. (2) REHAB sijoittui viimeksi Porissa 4. ulkoa viidenneksi. Nyt lähtöasetelmat ovat paljon viime kertaa paremmat. (9) HOLA ALEJANDRO sijoittui Turussa kakkoseksi rehdillä suorituksella 2. radalta ilman selkää. Mikäli lähtökiihdytys venyy pitkäksi, on Hola Alejandro takarivistä loppukirissä vaarallinen. (3) MR NOON hävisi viimeksi Porissa 2. sisältä vain keulasta hallinneelle Chestnut Salalle. Myös tällä kaudella mainiosti menestynyt (4) BEGIN TO TRUST mahtuu mukaan A-ryhmään. On tosin syytä todeta, että kauden jokaisessa neljässä voitossa ruunalta on riisuttu kenkiä.

 

Lähtö 06

A) 3,1

B) 4,7,2,8,6

C) 5

OP NAKKILA-LUVIA -LÄHTÖ. (3) SUVIONNI on vahvassa kehityssuunnassa ja on onnistuessaan tukevasti kiinni voitossa. Valitettavasti vain Suvionni on melkoisen epävarma, eikä siitä syystä ole varma menestyjä. Viimeksi Vermossakin Suvionni laukkasi hännillä ensimmäisen kaarteen lopussa, mutta kierteli vielä vahvasti kakkoseksi. (1) SIIRIN FARSSI on loistopaikaltaan suosikin ykköshaastaja, sillä 5-vuotias Fransin poika juossee joko keulassa tai Suvionnin takana 2. sisällä. Siirin Farssin molemmat alla olevat totosijat ovat tulleet johtopaikalta. (4) KRIOS laukkaili viimeksi hylkäykseen, mutta jo koelähdössä ihan mukavasti esiintynyt 6-vuotias osoitti laukkojensa lomassa oivaa kilpailukuntoa. (7) METKU MAIKKI kohdalla 6-vuotiskausi on ollut todella onnistunut, sillä 18 starttia on tuonut statistiikan 5-1-4, ja kehitystä on tapahtunut kauden edetessä roimasti. Mikko Kallin valmennettava on nytkin yksi realistisista voitontavoittelijoista. (2) VEKTORIN VALO alisuoritti Forssan tauoltapaluussaan rankasti, mutta viimeksi Porissa nähtiin taas oikeanlaista osaamista ja loppusuoran laukka vei jo varmalta näyttäneen totosijan. Eiköhän tamma jatka nousuvireessä, mutta silti ihan voitto olisi muutamaa laatuvastustajaa vastaan pikkuyllätys. (8) POKEN ROOPE ja (6) AURAUKSEN POIKA eivät kumpikaan vakuuttaneet viimeisimmässä kilpailussaan ja jäävät näin selkeästi haastajaosastolle.

 

Lähtö 07

A) 4

B) 3,12,1,7,6,2,8,10,9,11

C) –

MAALAUSLIIKE TUOMIKOSKI OY -LÄHTÖ. (4) THE NEXT ONE US (kuvassa) on helppo nostaa Toto5-kierroksen todennäköisimmäksi voittajaksi. Vaikka taulussa ei näy tällä hetkellä ykkössijoja, on Harri Koivusen valmennettava esiintynyt koko ajan edukseen. Viime Porin raveissa The Next One US tuikkasi 2. sisältä mukaan kärkirintamaan yhdessä Donna Leonoran sekä BWT Dangerin kanssa. Mikäli vain kiihdytysvaihe onnistuu kunnialla nelosradalta hektisessä lyhyen matkan voltissa, on voitto lähellä. Keulapaikka olisi toki paras vaihtoehto, mutta Muscle Hillin tytär on sopivassa lähdössä pikamatkalla todennäköisin voittaja, vaikka jäisi johtavan rinnalle. Myös suosikin kovimmat haastajat tulevat Koivusen laatutallista. (3) HE IS IN kiri viimeksi Porissa joukon hänniltä mukavasti The Next One US:n jälkeiselle nelossijalle. The Next One US on selvästi kyvykkäämpi hevonen, mutta myös He Is Inille pikamatka sopii mainiosti. He Is Inin kohdalla kiihdytysvaihe on vieläkin isommassa roolissa kuin suosikilla. (12) SHADOW OF BRISBANE on Koivusen tallin kolmas valttikortti tässä lämminveristen illan kovimmassa sarjassa. Ei urallaan 142 starttia kilpaillut 10-vuotias veteraani enää parhaimpien päiviensä iskussa ole, mutta kelpo vireessä kuitenkin. Vaikka pikamatkalla takamatkalta menestyminen ei ole koskaan yksinkertaista, voi vankan rutiinin omaava Classic Photon poika nousta lopussa korkealle. (1) FORMOSA AM kohdalla loistavat alkuasetelmat on syytä ottaa huomioon. (7) ZOOM ZOOM suoritti viimeksi Porissa vain hyväksyttävästi. Tamma pystyy kyllä parempaankin. (6) ANDREE on jo pitkään ollut kaukana parhaastaan, mutta mikäli lähtö onnistuu nappiin ja ruuna juoksee keulassa tai The Next One US:n takana 2. sisällä, voi Berto Primon poika ihan hyvin palata tässä pikamatkalla pitkästä aikaa totokantaan. Myös (2) CATAHECASSA ZEST ja (8) TORNAPULL ovat pelihevosia illan ensimmäisessä troikkalähdössä.

 

Lähtö 08

A) 3,1

B) 2,4,5,9,11,7,8,12

C) 10

SRL LOUNAIS-SUOMI -LÄHTÖ. Kolmevuotias (3) LUCK’S EQU on kehittynyt kauden aikana paljon, ja alla on kaksi tyylikästä voittoa. Viimeksi Jyväskylässä Ari Vianderin valmennettava eteni johtopaikalle 1800 jäljellä ja irrotteli viimeisellä puolikkaalla ylivoimaiseen voittoon. Päätöspuolikkaan Pilgrims Taj’n tytär kulki ylhäisessä yksinäisyydessään peräti 12,5-kyytiä. Sen juoksun perusteella Luck’s Equ kohoaa rankingin ykköseksi, mutta on kuitenkin syytä noteerata, että kyseessä on ylisarja, minkä lisäksi lähdön ainoa 3-vuotias on muutenkin porukan kokemattomin hevonen. Lisäksi Luck’s Equ on muuttanut viime startin jälkeen, vaikka valmentaja onkin pysynyt samana. Riskitekijöitäkin siis löytyy. (1) ZEST BOY kilpailee luotettavassa vireessä. Mikäli Le Monteilin poika pääsee iskemään säästöreissun jälkeen sujuvasti, on voitto lähellä. (2) HE’S A HORSE on voittanut tänä vuonna vain kerran, mutta totosijoilla ruuna on viihtynyt ahkerasti. Kakkosradan lähtöpaikka antaa täydet eväät juoksun onnistumiseen. (4) MAD JOKING BOY ja (5) LAURENZ VON BENTZ ovat nopeita avaajia, ja molemmat myös panostanevat lähtöön. Mad Joking Boyn kohdalla keulasta ajaminen tulisi tosin yllätyksenä. Vastaavasti Laurenz Von Bentzillä Jarmo Saarela varmasti mielii keulapaikalle. Saa sitten nähdä, kuinka kovaa Luck’s Equ pystyy sisäpuolelta avaamaan. Viimeksi Turussa Laurenz Von Bentzin kiri jäi 3. ulkoa aika torsoksi, mutta ruuna lienee sisäratajuoksulla selvästi parempi. (9) UP EASY ei vakuuttanut viimeksi Teivossa, mutta tätä edeltänyt Teivon vierailu toi kakkossijan ihan mukavalla kirillä. (11) PROVEN DREAM kiri viimeksi Lappeenrannassa yllätysvoittoon. Voitto olisi edelleen yllätys, sillä porukka on selvästi viimekertaista kovempi. Oikein ylivauhtinen avaus nostaisi tietysti osakkeita tuntuvasti.

 

Lähtö 09

A) 2,11,4,13

B) 3,8,9,1,10,6,14

C) 5,12,15

FINNTACK-LÄHTÖ. Illan toisessa troikkalähdössä neljä valjakkoa kohoaa muun porukan yläpuolelle. (2) LEONORE CROWN aloitti uransa Teivossa lupaavalla kakkossijalla ja kohoaa rankingin kärkeen. Leonore Crown peruutteli 2. sisältä 2. ulos 500 jäljellä, hyökkäsi 3. rataa 300 jäljellä ja punnersi lopussa kakkoseksi hyvällä tuloksella. Mikäli 3-vuotias tamma selvittää voltin kakkosradan ravilla, on Jouni Kivelän valmennettava todennäköinen menestyjä. (11) MICO MICK on sijoittunut urallaan aina totoon. Viimeksi Teivossa Andover Hallin poika voitti johtopaikalta sopivan tehtävän täysin hallitusti. Vermon kakkossija tuli takarivistä hyvää kirikykyä osoittaen. Viimeinen kierros sujui 14,7-vauhdilla. (4) ANGELA D. GARDEN on aloittanut uransa sijoituksiaan lupaavammin, juoksut eivät ole oikein luontuneet. Tammalla on kapasiteettia otella tämän lähdön voitosta. (13) BRILLIANT SHADE on lähdön neljäs A-hevonen. Sen marraskuinen Porin vierailu toi ykkössijan 900 metrin kirillä 4. ulkoa. Vastus jonkin verran kovenee, mutta Bella Varjosen valmennettava on yksi voitontavoittelijoista. B-ryhmän avaava (3) EXPENSIVE EVERWOOD on ollut lähinnä tasainen, mutta Antti Teivainen voi hyvinkin löytää hevosesta lisätehoja. (8) BEAST ACE kiri viimeksi vaikeista asemista ihan mukavasti. Voitto yllättäisi, mutta totosija ei. (9) MERCILESS CAT oli viimeksi Forssassa 5. ulkoa vain kohtuullinen. (1) PORLA FUTURA ei ole mitenkään säväyttänyt, mutta lähtöasetelmat ovat parhaat mahdolliset.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 9 Eeti (10,3)

II 1,2,3,4,5,6,9 (10,7)

III 1,3,4,7 (2,8)

IV 4 The Next One US (3,12)

V 1,2,3 (4,5)

84 riviä*0,10 euroa = 8,40 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,3,7,9,10 (4,8)

II kaikki

III 1,3,4,7 (2,8)

IV 4 The Next One US (3,12)

V 1,2,3,4,5 (9,11)

1000 riviä*0,10 euroa = 100 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 4 The Next One US

II 1,2,3

3 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 4 The Next One US

II 1,2,3,4,5,9,11

7 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 4 The Next One US

II 3,12

III 1,2,3,6,7,8,10,12

14 yhdistelmää*0,50 euroa = 7 euroa

 

Suuri systeemi

I 4 The Next One US

II 1,2,3,6,7,8,10,12

III 1,2,3,6,7,8,10,12

56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 2 Leonore Crown

II 4,11,13

III 1,3,4,8,9,11,13

18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,4,11,13

II 2,4,11,13

III 1,2,3,4,8,9,11,13

72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.