Pelivihjeet: Pori pe 15.10.2021

Lähtö 01

A) 3

B) 14,7,15,6,10,11,13,5,9,1

C) 8,4,12,2

NAKKILAN HKY -LÄHTÖ. Nakkila-illan avauslähdössä A-vihjeeksi kohoaa (3) IMPULSO. Se ylsi viimeksi Lahdessa 2. ulkoa 700 metrin kirillä kelpo tuloksella hyväksyttävästi neljänneksi. Jo vastaavanlaisella suorituksella voitto on tässä tehtävässä lähellä, ja startti kropassa 3-vuotiaan Trixtonin pojan luulisi vielä parantavankin. (14) TO DO oli viimeksi Lahdessa 2. radalta ilman selkää oikein positiivinen kolmas, eikä matkalla selässä liftannut Impulso pystynyt lopulta edes haastamaan. Nyt kaksikon väliset lähtöasetelmat ovat kuitenkin ihan erilaiset, sillä Impulso pääsee edelleen liikkeelle paalulta, kun taas To Do lähtee takamatkalta ja on vielä kaiken lisäksi arvottu takariviin. Niinpä Impulso voi hyvinkin ottaa nopean revanssin. (7) MISS MIRAMIS on nakutellut kaksi peräkkäistä kakkossijaa ihan näppärillä suorituksilla, ja kaksariputken jatkamiseen on täydet mahdollisuudet. (15) CALLELA ELVIS paikkasi tiistaina Teivossa alkulaukkansa ihan mukavasti ja kiri vielä joukon hänniltä viidenneksi. (6) QUANDO on hieman tasavauhtinen, mutta ruuna on ehdottomasti tauluaan vaarallisempi. (10) AMAZING HUNTER kärsi viimeksi Seinäjoella kuraisista olosuhteista. Vaarana on, että olosuhteet haittaavat nytkin, mutta normaalilla kelillä tamma olisi mahdollinen totohevonen. Myös (11) MADAME SAIGON ja (13) EXPENSIVE EVERWOOD ovat huomion arvoisia pelihevosia.

 

Lähtö 02

A) 1

B) 7,5,10,2,12,4,9,8

C) 3,6

NAKKILA-KIUKAINEN HAASTEAJO. (1) MOUNTAIN ST LEO palasi Forssassa tauolta mukavassa iskussa ja hallitsi Pilvenmäen ravinaisten lähtöä Outi Puosin ajamana läpi matkan suvereeniin tyyliin. Lähtö on nyt kovempi, mutta loistopaikalta toiseen peräkkäiseen voittoon on hyvät mahdollisuudet. Eiköhän Kari Puosikin laske mielellään keulasta, mikäli vain Mountain St Leo pystyy johtopaikan pitämään. (7) RIM BAY DUCHESS ailahtelee jonkin verran, mutta hyvänä päivänään tamma on ehdottomasti riittävä hevonen tähän lähtöön, ja pystyy silloin tekemään itsekin juoksua. Uransa avausvoittoa metsästävä Juha Jokinen sijoittui tässä haasteajossa viime vuonna toiseksi ja edellisvuonna kolmanneksi. (5) CAIPIRINHA P.C. on mielenkiintoinen Suomen debytantti. Ruuna voitti Kokemäen pokaaliraveissa 26.9. 2. sisältä tuloksella 18,7. Laiskanpuoleinen ruuna ei ole mikään treenihai, joten tuollainen reippaampi rykäisy saattoi viedä hevosta yllättävänkin paljon eteenpäin. Lisäksi Aki Blyn ajokki oli vielä Kokemäen pokaaliraveissa treenibalanssissa. (10) OUR LEXA voitti viime vuonna tämän vastaavan haasteajon (silloin Kokemäellä) nytkin ajavan Teemu Toroskan ohjastamana. Federal Flexin poika on nytkin yksi voittajakandidaateista, mutta ruunan iskukyky ei kuitenkaan taida olla ihan yhtä hyvä kuin viime vuoden haasteajon aikaan. (2) MIRACLE MYSTAR ei ole kovin hyvin sarjassa sisällä, mutta Anniina Lindforsin ajokki pääsee matkaan loistopaikalta. Teivon tiistainen nelossija tuli 4. sisältä. (12) EAGLE OWL palaa tauolta arvoituksena. Joka tapauksessa lähtöpaikka on tympeä, eivätkä tämän kauden suoritukset ole olleet toistaiseksi sellaisia kuin viime vuonna parhaimmillaan.

 

Lähtö 03

A) 6,9,10,7

B) 5,1,11,2,4

C) 8,3

AUTOMOVEL OY -LÄHTÖ. A-ryhmään erottuu neljä hevosta. (6) HÄYRILÄN HERO kipusi sunnuntaina Turussa 3. ulkoa seitsemän hevosen lähdössä loppusuoralla kolmanneksi. Paras loisto puuttui, mutta eiköhän alla oleva startti vienyt Tuokkolan Touhon poikaa eteenpäin, ja Häyrilän Hero on kyllä menestynyt tätä kovemmissakin lähdöissä. (9) ANNAN on tehnyt viime starteissaan tätä kovemmissa lähdöissä kelpo suorituksia, ja kuntokäyrä osoittanee edelleen ylöspäin. Lauantaina Turussa Annan jäi 75-lähdössä johtavan rinnalle 1300 jäljellä ja kesti siitä täysin kunniakkaasti, vaikka jäikin lopulta niukasti rahasijojen ulkopuolelle. Sopivassa tehtävässä Annanilla on loistosaumat palata menestyskantaan. (10) EETU ROLS kulki kuukauden takaisessa koelähdössään päätöskierroksen 26,5-vauhdilla. Eetu Rols on käytökseltään haastava tapaus, mutta pystyy onnistuessaan paljoon. (7) HELUN KUVA on lähdön neljäs kova voitontavoittelija. Tamma on valitettavan epävarma, mutta ravilla Valokuvan tytär on tähän lähtöön kova hevonen. On syytä noteerata, että normaalisti Helun Kuva kilpailee huomattavasti tätä kovemmissa lähdöissä. (5) KRETONKI olisi myös parhaimmillaan tiukka voitontavoittelija, mutta kahden viime kilpailun perusteella on jäänyt epäilys siitä, että olisikohan kuntohuippu jo tällä erää ohi? Hyvä haastaja kuitenkin. Lähdön nuorin ja kilpailukokemukseltaankin selvästi kokemattomin (1) TARLING on tällä kertaa vaikea arvioitava. Asetelmat ovat mainiot, mutta suoritus Villinmiehen Tammakilpailun finaalissa oli valtava pettymys. Kapasiteettia tammassa on, mutta kyllä joka tapauksessa ainakin voitto olisi tähän paikkaan jonkinlainen yllätys.

 

Lähtö 04

A) 9,3

B) 8,7,5,4,1,6

C) 2

LAMMAISTEN ENERGIA OY –LÄHTÖ/SATAKUNTA-AJO KARSINTA. (9) V.G. VOITTO on jyrännyt johtavan rinnalta todella vakuuttaviin voittoihin sekä Kriteriumissa että Oulu Expressissä. V.G. Voiton ajatus voi vielä joskus harhailla, mutta mikäli vain Vieskerin poika keskittyy olennaiseen, on se nytkin erittäin vahvoilla. (3) PRO voisi olla se hevonen, jolla olisi paalulta finaalissakin sanansa sanottavana hurjia pisimmän takamatkan hevosia vastaan. Neljällä voitolla uransa aloittanut Hannu Hietasen suojatti oli mainio myös maanantaina Oulussa, vaikka joutuikin tällä kertaa tyytymään kakkossijaan. Pro eteni 26-vauhtisella päätöspuolikkaalla 60 metrin takamatkalta aivan keulasta voittaneen Steffen tuntumaan, eikä Hietanen edes ajanut tuota kilpailua mitenkään ”veren maku suussa”. Kyseinen kilpailu oli myös mainio viimeistely tähän lähtöön. Mikäli olosuhteet ovat normaalit, pitäisi Pron ehdottomasti kyetä 1.30-rajan alitukseen. (8) VIESKOFF oli Kriteriumissa hyvä kolmas, ja Jyrki Filatoffin valmennettava on oikein selkeä kolmosrankkaus. V.G. Voitto ja Pro ovat kuitenkin onnistuessaan vaikeita kukistettavia. Kriteriumissa viidenneksi sijoittunut (7) SARIKAN tekee koko ajan tasaisen hyvää työtä ja on meriiteiltään ikäluokkansa ylivoimaisesti paras tamma, mutta ikäluokan parhaille oriille sen on kuitenkin vaikea riittää. (5) KARLAS on mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Larsin poika sijoittui Seinäjoella Pikkuprinssissä kuudenneksi edellään vain sellaiset menijät kuin Siirin Valtsu, Vieskoff, Trumppi, Fransson ja Sarikan (+loppusuoran laukasta edellä hylätty V.G. Voitto). (4) KUUSELAN WILTTERI jäi Mikkelissä 2. radalle ilman selkää 1300 metriä ennen maalia, ja kesti siitä ihan kunniakkaasti neljänneksi. Kyseessä on kehittyvä 4-vuotias, mutta rima on tällä kertaa korkealla.

 

Lähtö 05

A) 9

B) 8,10,5,4

C) 2,7,6,3,1

OP NAKKILA-LUVIA –LÄHTÖ/SATAKUNTA-AJO KARSINTA. (9) SIIRIN VALTSU (kuvassa) on kilpaillut urallaan neljätoista kertaa ja voittanut näistä peräti kaksitoista. Ainoat tappiot ovat tulleet Oulu Expressissä sekä Kriteriumissa, ja molemmissa näissä V.G. Voitto on mankeloinut keulaan edennyttä Siirin Valtsua. Kriteriumissa Siirin Valtsu laukkasi loppukaarteessa kaksarisijoituksen. Vaelluksen poika ylitti maalilinjan vielä kolmantena, mutta lopulta tuloksena oli tyly tuomio hylkäys pitkästä laukasta. Viime kerran epäonnistumisesta huolimatta Siirin Valtsu on iso suosikki. Siitäkin huolimatta, että myös (8) FRANSSON ja (10) ZELOS ovat todella laadukkaita 4-vuotiaita. Fransson sijoittui Kriteriumissa V.G. Voiton tuntumassa kakkoseksi. Mikko Niemistön suojatti on ollut ikäluokan parhaimmistoa uransa alusta alkaen. Zelos taas kilpailee tällä hetkellä todella vahvassa kehityssuunnassa. Tapio Perttusen suojatti sijoittui Kriteriumissa neljänneksi, vaikka laukkasi loppukaarteessa. Ilman laukkaansa Zelos olisi ilman muuta ohittanut kolmanneksi sijoittuneen Vieskoffin. Seuraavina rankingissa tulevat viimeksi Mikkelissä Varsakunkku-karsinnassa vain V.G. Voitolle hävinnyt (5) TOSITOIMI sekä Oulu Expressin finaaliin selviytynyt (4) LURAUS. Ilman suosikkikolmikon epäonnistumisia totosija on kuitenkin tämän kaksikon osalta tiukassa.

 

Lähtö 06

A) 4,1,3,2

B) 5,12,9,7,11,8,6,10

C) –

METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 127 -LÄHTÖ. Ehdottomasti Toto5-pelin tasaisin kohde. (4) MR BIG MONEY kohdalla ei kannata hämääntyä siitä, ettei taulussa näy yhtään totosijaa. Ruuna on kolunnut kivikovia lähtöjä, ja juoksunkuluissakin on ollut paljon epäonnea. Kunto on edelleen huipussaan, ja tällaiseen normaaliin rahasarjaan Mia Lammisen valmennettava on onnistuessaan kova tekijä. Viimeksi Turussa Mr Big Money kesti avoimessa 5-vuotislähdössä oikein kunniakkaasti 700 metrin kirinsä 3. ulkoa, vaikka jäikin lopulta sisäradan vetämässä lähdössä ensimmäiseksi ilman rahaa. Kärkikolmikko muodostui niinkin hurjista hevosista kuin Sahara Peyote, American Hero ja Always Ready. (1) CAPERCAILLIE COCK on laukkaillut viime starteissaan, mutta senkin kohdalla kunto on edelleen huipussaan. (3) JULIENNE CANE tähtää varmasti keulaan, mistä on tehnyt parhaat suorituksensa. Mikäli kuukauden starttiväli ei näy otteissa negatiivisesti, pystyy Tapani Salojensaaren suojatti ottelemaan kärkisijoista. Neljäntenä A-ryhmään kohoaa tauolta palaava (2) NEO SÅNNA, jonka pitäisi 7 oikein –lehden tallikommenttien perusteella palata tauolta normaalivireessä. Neo Sånnalla on näistä asetelmista hyvät mahdollisuudet nappireissuun. (5) FORMOSA AM jäi viimeisimmässä Teivon startissa joukon hännillä passiivisella taktiikalla vaille vapaata väylää. Voimia oli kyllä paljon jäljellä vielä maalissakin. (12) THAI MING on sen verran hankalalla paikalla, että voitto edellyttänee ylivauhtista avausta. (9) KNOWWHENTOHOLD’EM ja (7) QUARTAM DE VICTOR palaavat tähän kisaan tauolta. Yli puolen vuoden tauolta palaava Quartam De Victor on siirtynyt tauon aikana Antti Veteläiseltä Anne Kankaan treeniin.

 

Lähtö 07

A) 3

B) 4,5,7,1,6,11

C) 8,9,2

ASUNTOSI MYY ALEX SALO, SOLID HOUSE LKV –LÄHTÖ/ST. LEGER KARSINTA. Tänä vuonna Suuren Suomalaisen Derbyn johtopaikalta voittanut (3) MAGICAL PRINCESS on erittäin tukevasti kiinni keulavoitossa. Tällä kertaa Janne Korpi pääsee nauttimaan huipputamman kyydistä. (4) AVA DI EMELIN kohdalla lähtökiihdytys on juostavasta keskipitkästä matkasta huolimatta avainroolissa. Mikäli Ava Di Emelin onnistuu pääsemään Magical Princessin taakse, on kakkossija tiukasti haarukassa. Mikäli taas Artful Drop onnistuu tuon paikan pitämään, muuttuu Ava Di Emelinin tilanne kertaheitolla huomattavasti hankalammaksi. (5) PEANUTS teki hyvät juoksut molemmissa Tammavaltikan osalähdöissä. Viimeksi Teivossa Peanuts ei jäänyt ennätyksestäänkään kuin neljä kymmenystä, vaikka taivalsi viimeiset 700 metriä 2. rataa ilman selkää, eikä juoksun tempokaan ollut reipas. Anne Kankaan valmennettava havittelee tiukasti kaksarisijoitusta. (7) CONSALVO sijoittui Derbyssä hienosti kolmanneksi, mutta kovat tammat Magical Princess ja An-Dorra olivat kyllä selityksittä parempia. Niinpä Magical Princessin kukistaminen takamatkalta ei tunnu realistiselta. Saa myös nähdä, minkälaisella taktiikalla tämä lähtö tullaan ajamaan. (1) ARTFUL DROP on tauluaan parempi 4-vuotias tamma. Mikäli Artful Dropin lähtökiihdytys onnistuisi niin nappiin, että se saisi pidettyä Magical Princessin selän, olisi totosijaan hyvät mahdollisuudet. Myös (6) QUITE A LOVER ja (11) ANYTHING FOR YOU ovat realistisia troikkahevosia, mutta kaksarisijoitus edellyttää kyllä täydellistä onnistumista.

 

Lähtö 08

A) 1

B) 5,8,2,7,4,3,9

C) 10,6

NAKKILAN KUNTA –LÄHTÖ/ST. LEGER KARSINTA. (1) AN-DORRA oli jäätävän hyvä kukistaessaan Magical Princessin Lappeenrannan Villinmiehen Tammakilpailussa tämän rinnalta. An-Dorran keulavoitto on ehdottomasti tämän lähdön todennäköisin vaihtoehto. (5) WILLOW PRIDE on esittänyt viime starteissaan huippukuntoa. Viimekertaisessa Teivon keulavoitossaan Markku Niemisen valmennettava lopetti päätöspuolikkaan kutakuinkin pintakaasulla 09-kyytiä. Tätä ennen Willow Pride nappasi jo kolmannen peräkkäisen Forssan Tammavaltikan voittonsa. Huippukunnosta huolimatta An-Dorran kukistaminen on näistä asetelmista haastavaa. (8) STONECAPES QUEILA teki sekin Forssan Tammavaltikassa oikein täysipainoiset suoritukset ja sijoittui kokonaiskilpailussa Willow Priden jälkeen kakkoseksi. Stonecapes Queila on selkeä kolmosrankkaus, joskin sen kohdalla on huomattava, että kuukauden starttiväli on tammalle ilman muuta negatiivinen asia. Finaalissa Stonecapes Queilalta on lupa odottaa selvästi tätä karsintajuoksua kovempaa suoritusta. (2) FIORINI juossee An-Dorran takana 2. sisällä, ja sellaisella juoksunkululla totosijakaan ei saa tulla kovasta vastuksesta huolimatta minkäänlaisena yllätyksenä. (7) BOSSES LADY voitti Turussa merkittävästi tämänkertaista helpomman lähdön. On mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen suoritukseen Tapio Perttusen suojatti nyt startti kropassa tämän tason lähdössä kykenee. Lähtökohtaisesti kaksarisijoitus voi olla vielä liikaa vaadittu.

 

Lähtö 09

A) 4,12,10,15

B) 6,9,7,3,11,8,13

C) 5,14,2

SAMK-LÄHTÖ. Vähärahaisten suomenhevosten kohtaamisessa laukat voivat näytellä isoa roolia. Lähtö on siten kokonaisuudessaan yllätysaltis, mutta A-ryhmään erottuu kyllä neljä hevosta. (4) FIORI on aloittanut uransa kahdella voitolla. Lähtö on nyt paljon aiempaa kovempi, mutta kehityspotentiaalia tuntuisi olevan. Mikään megasuosikki Fiorin ei kuitenkaan pidä tähän lähtöön olla. (12) SIPORINKO on aloittanut uransa muuten lupaavasti, mutta ravin kanssa on ollut aika ajoin ongelmia. Niin viimeksikin, minkä vuoksi ruuna taipui kirivaiheessa kahdeksanneksi. Tällainen kuukauden starttiväli sopinee Siporin pojalle viimeksi ollutta viikkoa paremmin. Mikäli vain ravi stemmaa, on menestystä kyllä luvassa. (10) MÄKIMEIRAMI suoritti vielä kesäkuussa kovinkin vaatimattomasti, mutta tamma on kehittynyt sen jälkeen nopeaan tahtiin ja nyt alla on jo useampia positiivisia suorituksia. Eiköhän 4-vuotiaan tamman kehityskäyrä osoita edelleen ylöspäin. (15) TÄHTI-KULKURI oli viimeksi taas kerran laukkapäällä, mutta toissakertaisen Turun kakkossijansa kaltaisella suorituksella ruunalla olisi sanansa sanottavana 60 metrin takamatkaltakin. B-ryhmän aloittava (6) ELLIOT hävisi viimeksi Jyväskylässä Fiorille selvästi, mutta lähti silloin liikkeelle 40 metriä tämän takaa, kun nyt molemmat ovat samalla paalulla. (9) KOMIRO tekee tasaista työtä tullen aina rehdisti maaliin asti. (7) LAMPPU on epävarma tapaus, mutta ravilla totosijaan on täydet mahdollisuudet. (3) LIISII voitti Porissa heinäkuussa keulasta, mutta lähtö on nyt kovempi, eikä kehitystä tuntuisi viime kilpailujen perusteella tapahtuneen. (11) TULEN POIKA omaa riittävät vauhtivarat, mutta koko matkan ravilla selvittäminen ei ole ollenkaan todennäköistä.

 

Lähtö 10

A) 2,7,3

B) 1,5,12,10,4

C) 11,8,6,9

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. Illan päätöslähdössä (2) XENIA COMERY hakee tiukasti uransa avausvoittoa. Vaikka Harri Koivusen valmentama 3-vuotias tamma ei ole vielä voittanut, on ura alkanut mukavasti; kahdeksasta startista on irronnut neljä kakkossijaa. Kakkossijoja on tullut niin keulasta kuin selästä. Näistä asetelmista keulataktiikka lienee ykkösvaihtoehto. (7) KIIKKU’S TROOPER omaa tällaiseen tehtävään ehdottomasti riittävät kyvyt, mutta ravin kanssa on ollut läpi uran ongelmia. Heinäkuisessa koelähdössäkään tyyli ei ollut missään nimessä sulavaa, mutta ruuna kulki kuitenkin kirikierroksen yksinään varsin vauhdikkaasti, sillä väliajat olivat 25,0-21,4-(15,6)-14,0. (3) DONT SAY NAY aloitti Juha Hyvärisen käsistä pirteästi kirimällä lauantaina Turussa joukon hänniltä kärjen tuntumaan kuudenneksi. Dont Say Nay ei hävinnyt paljon neljänneksi sijoittuneelle Xenia Comeryllekaan. Dont Say Nay pääsee ihan reippaasti liikkeelle, ja ruuna voi olla hyvältä lähtöpaikaltaan harkinnan arvoinen peli-idea. (1) DEMIRCI pääsi Vermossa takamatkan takarivistä toisella puolikkaalla sujuvasti 3. sisälle, mistä punnersi lopussa totoon. Sen startin perusteella etukenkien riisumisesta oli hyötyä. (5) MACAN otti Seinäjoella ykkösradalta ensin keulat, jatkoi 1500 metriä ennen maalia 2. sisällä ja kiri loppusuoralla kakkoseksi. Kim Åkerlund panostanee nytkin lähtöön, ja ensimmäisen puolikkaan tapahtumat ratkaisevat jo paljon. (12) SOME ADOLF, (10) IMAGINABLE ja (4) BRILLIANT BELUS ovat päätöslähdön muut pelihevoset.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 3,9 (8,7)

II 9 Siirin Valtsu (8,10)

III 1,2,3,4 (5,12)

IV 3 Magical Princess (4,5)

V 1 An-Dorra (5,8)

8 riviä*0,50 euroa = 4 euroa

 

Suuri systeemi

I 3,4,5,7,8,9 (1,6)

II 9 Siirin Valtsu (8,10)

III kaikki

IV 3 Magical Princess (4,5)

V 1,2,5,7,8 (4,3)

360 riviä*0,10 euroa = 36 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 3 Magical Princess

II 1 An-Dorra

1 yhdistelmä

 

Suuri systeemi

I 3 Magical Princess

II 1 An-Dorra

1 yhdistelmä

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 3 Magical Princess

II 4 Ava Di Emelin

III 1,5,6,7,11

5 yhdistelmää*1 euro = 5 euroa

 

Suuri systeemi

I 3 Magical Princess

II 1,4,5,7

III 1,4,5,6,7,11

20 yhdistelmää*2 euroa = 40 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 4,10,12,15

II 4,10,12,15

III 4,10,12,15

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 4,10,12,15

II 4,6,10,12,15

III 3,4,6,7,9,10,11,12,15

112 yhdistelmää*0,50 euroa = 56 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.