Pelivihjeet: Pori pe 16.10.2020

Lähtö 01

 

A) 5

B) 4,8,3,7,2,9

C) 6,1

 

Nakkila-illan avauslähdössä A-hevoseksi kohoaa (5) PIRTTILÄN PAINARI. Viime starteissaan nousujohteisia suorituksia tehnyt ruuna on siirtynyt viime startin jälkeen Martti Hämäläisen valmennukseen, ja suoritustaso on voinut kohentua entisestään. (4) TULEN POIKA on laukkaillut urallaan paljon, mutta kahdessa viime startissa Tuli-Vieskerin poika on malttanut ravata kiltisti koko matkan, ja samalla tulostakin on syntynyt. Ravilla Tulen Pojan mitaliputki saa jatkoa. (8) R.R. JYLHÄ on varsin kehityskelpoinen 4-vuotias. Viimeksi Teivossa ori laukkasi päätöspuolikkaan alussa häirittynä kärjen tuntumasta, mutta pyynti oli tosin jo tässä vaiheessa päällä. (3) TULI-LIISIS ja (7) METKU MAIKKI kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Viime Kokemäen kilpailun perusteella kyseessä on näistä asetelmista todella tasavertainen kaksikko. Myös Olavi Oja-Nisulan tallin kaksikko (2) HUVIKUNDI ja (9) KANKALON SÄLLI mahtuu mukaan B-ryhmään.

 

Lähtö 02

 

A) 7

B) 8,6,1,11,5,4,2,3,12,10

C) 9

 

Toisessa lähdössä (7) FLEX TO WHEELS kohoaa ihan selkeäksi suosikiksi, vaikka viivalla on useita kelpo aloittelijoita. Flex To Wheels aloitti pitkän taukonsa jälkeen kahdella hyvällä loppukirillä, vaikkei totosijoille asti yltänytkään. Esimerkiksi heti tauon jälkeisessä Vermon kilpailussaan Risto Salmelan valmennettava kulki viimeiset 700 metriä peräti 11,5-vauhdilla, vaikkei ehtinyt 5. ulkoa 800 metrin kirillä kuin viidenneksi. Viimeksi Vermossa Flex To Wheels esitti hyvää lähtönopeuttakin. Federal Flexin poika tavoitteli tiukasti johtopaikkaa, muttei onnistunut ja peruutteli 12,2-kyytisen avauspuolikkaan lopuksi johtavan selkään. Sieltä ruuna kiri vielä 12,4-vauhtisella päätöspuolikkaalla hyvin kakkoseksi. Flex To Wheelsin pitäisi pystyä ottelemaan voitosta monenlaisella juoksunkululla. (8) LAKE’S CERAFINA käynnistää B-ryhmän. Suvukas 3-vuotias on napannut niin Turun voittonsa kuin viimekertaisen Lahden kolmossijansa johtavan rinnalta. (6) VERBIER tavoittelee myös vahvasti kaksarisijaa. Verbier ei ole nopea avaaja, mutta se on rehti lopuntulija. Kuntokäyräkin osoittanee ylöspäin. Laukkariski on kylläkin konkreettinen. (1) TALISMAN AVENGER on tähän paikkaan arvoitus. Ruuna osoitti viime kaudella, että kykyjä on, mutta myös epävarmuutta. Nyt alla on vuoden tauko, ja ainakaan vielä kuukauden takaisessa Jyväskylän koelähdössä tyyli ei täysin miellyttänyt. Kyvyistä homma ei kuitenkaan jää kiinni. Myös (11) JET AMI lukeutuu takarivistä huolimatta pelihevosiin. Seuraavina rankingissa tulevat ravilla vauhdikkaasti avaava (5) SAHARA NOMORELIES sekä Suomessa debytoiva (4) MOVIE STAR W.F..

 

Lähtö 03

 

A) 12,10,8

B) 11,6,2,4,3,1,9,7

C) 5

 

METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 127 –LÄHTÖ/SATAKUNTA-AJON KARSINTA. Satakunta-ajon ensimmäisessä karsintalähdössä ykkössuosikiksi kohoaa luonnollisesti Teivossa Kriteriumin vakuuttavalla suorituksella vienyt (12) VILLE KALLE. Hulppealla tyylillä askeltava Vieskerin poika vaikutti jo 3-vuotiskaudella superlupaukselta, vaikkei silloin vielä voittanutkaan. Mikään läpihuutojuttu tämä lähtö ei tule kuitenkaan olemaan, joten kyllä oriin on voittaakseen myös onnistuttava. A-ryhmään nostetaan mukaan kaksi muutakin kovaa menijää. (10) ELAN laukkasi Kriteriumissa heti lähdössä, mutta nousi vielä hienosti kolmanneksi. Viimeiset 1800 metriä sujuivat 25,0-vauhdilla. Myös Kriteriumin karsintalähdössä Elan paikkasi alkulaukkansa komeasti. (8) PROFIILI on aloittanut uransa kolmella tyylikkäällä voitolla. Antti Ojanperän käsistä aloittava ori voi kyetä yllättävänkin suureen ennätysparannukseen ja on 40 metriä Ville Kallen sekä Elanin edeltä oikein mielenkiintoinen. Kriteriumissa neljänneksi sijoittunut (11) SAFÖÖRI ja samaisessa lähdössä pelinsä heti ratkaisevan pahaan alkulaukkaan pilannut (6) SIIRIN SANTTU muodostavat seuraavan kaksikon. (2) LILIN JALO on aloittanut uransa menestyksekkäästi, mutta nyt rima nousee aika tavalla.

 

Lähtö 04

 

A) 9,10,1

B) 2,8,12,11,7,6,3,5

C) 4

 

TILINOTA OY –LÄHTÖ/SATAKUNTA-AJON KARSINTA. Toto5-peli käynnistyy Satakunta-ajon toisella karsintalähdöllä. Avauskohteen tavoin myös tässä lähdössä A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. (9) HUISI HEMMO ei ole erehtynyt urallaan vielä kertaakaan totokolmikon ulkopuolelle, ja tuskin niin tapahtuu haavereitta nytkään. Ville Kalle oli Kriteriumissa liian kova vastustaja, mutta Huisi Hemmo nappasi arvokkaan kakkossijan vahvalla suorituksella. Myös Oulu Expressistä irtosi kakkossija. (10) MAURIZO laukkasi Kriteriumin karsintalähdössä kahdesti eikä selviytynyt edes finaaliin. Ori ei muutenkaan vaikuttanut olevan sinä päivänä parhaimmillaan. Oulu Expressin sekä Pikkupelimannin voitot ovat kuitenkin osoittaneet, että kyseessä on kovan kaliiberin 4-vuotias. (1) NEVAN MAJURI starttaa tähän paikkaan isona arvoituksena. Kahdessa viime kilpailussa on tullut aika paha väsyminen, mutta heinäkuisten Teivon voittojuoksujen kaltaisena Mika Mäkelän valmennettava olisi tässä keulapaikalta todella vaikea kukistettava. B-ryhmäänkin jää useita realistisia voitontavoittelijoita. (2) HIPASSI aloitti Teemu Okkolinin käsistä kovalla tuloksella. Jos Apassin poika vielä startti kropassa hieman parantaa, ei takamatkalaisten tehtävä ole helppo. (8) OVI aloitti uransa oikein lupaavasti, muta sitten alkoi tulla raviongelmia. Ori palaa tauolta arvoituksena, mutta pystyy vireessä ollessaan kamppailemaan heti kärkisijoista. (12) SUVELAN PRINSSI ja (11) SIPISEE ovat tuoreita Kriterium-finalisteja, eikä ollenkaan väheksyttäviä tekijöitä nytkään. Myös kovalla prosentilla lähtöjä voittanut (7) SÄIHKEEN SÄVÄYS mahtuu mukaan Toto5-revitykseen, joskaan Jukka-Pekka Kauhanen ei ollut keskiviikkoisessa ravilähetyksessä kovin luottavainen aivan kärkisijojen suhteen.

 

Lähtö 05

 

A) 6,3,5

B) 1,2,9,8,11,10,4,12,7

C) –

 

JOUKO IJÄS OY -LÄHTÖ. Pikamatkalla heti kiihdytysvaihe ratkaisee paljon. Mikäli (6) ROBERT MAGUIRE onnistuu pääsemään johtopaikalle, on se lähdön todennäköisin voittaja. Mikäli keulaan pääsy ei kuitenkaan onnistu, muuttuu voiton nappaaminen samalla selvästi hankalammaksi. (3) ARCTIC FUN kamppaili viimeksi Seinäjoella johtavan rinnalta kolmanneksi. Nyt ruunalla on vielä starttikin alla. Lähtökohtainen ajatus juoksupaikasta on Robert Maguiren takana 2. sisällä. (5) HERE COMES THE SUN on edelleen kunnossa, vaikka alla onkin kaksi heikompaa sijoitusta. Porissa juoksu meni täysin pieleen, ja viimeksi Turussa kärkinelikko oli yksinkertaisesti parempi. Nyt lähtö ei ole tasoltaan yhtä kova kuin viime starteissa. (1) EYES ON ALLEY ei todennäköisesti pysty puolustamaan keulapaikkaa, mutta se voi napata iskuasemat 2. tai 3. sisältä, jolloin omaa ilman muuta realistiset menetyssaumat. (2) NOTHING ELSE on voitokas hevonen ja huippupaikalla. Kilpaileminen on kuitenkin ollut tänä vuonna katkonaista, ja nytkin alla on puolentoista kuukauden tauko. (9) DUCKY seuraili viime Porin vierailullaan 3. sisältä kolmanneksi. Totosija ei nytkään yllättäisi. (8) ERNIE BELL ja (11) HOPE SUNRISE kohdalla lähtöpaikka laskee tuntuvasti osakkeita. Ernie Bellin kohdalla kilpailuvirekin on täysi arvoitus.

 

Lähtö 06

 

A) 11,2

B) 7,5,9,6,10,8,4,3,1

C) –

 

OP NAKKILA-LUVIA –LÄHTÖ. (11) EETU ROLS joutuu lähtemään liikkeelle takamatkan takarivistä, mistä on tietysti aina omat riskitekijänsä. Porukka on kuitenkin ruunalle niin passeli, että ravilla menestystä pitäisi olla väkisin luvassa. Siitäkin huolimatta, ettei Jukka Kauppisen suojatti ole välttämättä kuukauden starttivälillä ihan parhaimmillaan. Eetu Rols on kilpaillut tänä vuonna hienolla statistiikalla; 16 kilpailua on tuonut saldon 5-2-1. (2) SOFIANNA PEE on vauhdikas, mutta samalla myös kovin epävarma. Tällä kertaa hylkäys tietäisi jopa koelähtöön joutumista. Mikäli Sofianna Pee kuitenkin malttaa ravata koko matkan, on se paalulta vahva menestyjäkandidaatti. Keulataktiikka vaikuttaa ravilla erittäin todennäköiseltä vaihtoehdolta. (7) PILSKERI tekee suoritusvarmaa työtä vailla suurempaa loistokkuutta. Sopivassa tehtävässä kauden avausvoittokaan ei suuremmin yllättäisi. (5) CARMIKAS ei viimeksi Kaustisella vakuuttanut, mutta nyt oriilla on kahden kuukauden tauolta startti alla, ja lisäksi vastus on selvästi viime kertaa helpompi. (9) MASUN VILKE on jonkin verran tauluaan parempi, ja ainakaan totosija ei tulisi yllätyksenä. (6) ARVON HERRA omaa hyvän kapasiteetin, mutta kunnollisista suorituksista on jo niin paljon aikaa, ettei ori lukeudu tällä kertaa kuumimpiin pelihevosiin. Alleajo on mahdollisuuksien mukaan syytä seurata. (10) KONRAD on niin nopea avaaja, että edennee ravia aloittaessaan nopeasti kärkikaksikkoon. Loppuun asti kestäminen edellyttäisi kuitenkin huippupäivää.

 

Lähtö 07

 

A) 7

B) 5,11,10,4,1,2,6,12,9,3,8

C) –

 

LAMMAISTEN ENERGIA OY -LÄHTÖ. (7) IN ROYALTY BOKO valikoituu Toto5-vihjesysteemien tukipilariksi. Missään nimessä tammalta ei ole syytä odottaa juuri tähän kilpailuun mitään huippusuoritusta, koska alla on kahden ja puolen kuukauden tauko eikä ykköspalkintokaan ole 2 000 euroa enempää. Vastus on kuitenkin niin sopiva, että kyllä In Royalty Bokon starttiviivalle tullessaan luulisi olevan siinä iskussa, että voitto on heti lähellä. Pitää muistaa, että In Royalty Boko on menestynyt tänä vuonna aivan eri tason lähdöissä. Voisi myös olettaa, että keulapaikka on suurelle suosikille täysin suosiolla tarjolla. (5) QUESTIONMARK ME riitti Turun 75-lähdössä keulasta voittaneen Amazing Warriorin takaa viidenneksi. Ruuna voi nytkin päästä nappilähdöllä juoksemaan keulavoittajan takana, ja tässä porukassa totosija on hyvinkin mahdollinen. (11) DOUBLE REVENGE sai Turussa 3. sisältä tilaa vasta kalkkiviivoilla. Lähtöpaikka mutkistaa tilannetta, mutta suosikkia lukuun ottamatta porukka on oikein sopiva. (10) BEAT OF LOVE ei ole missään huippukunnossa, mutta hieman tauluaan paremmassa iskussa kuitenkin. Vuoden ensimmäinen totosija on juoksun onnistuessa tiukasti tähtäimessä. (4) VIXPRESS LI kohdalla kannattaa huomioida, että se on kilpaillut pääsääntöisesti selvästi tätä kovemmissa lähdöissä. Myös Vixpress Li:n kohdalla totosija on juoksun luontuessa hyvinkin mahdollinen. (1) SAHARA FOXYLADY ja (2) FINALLY FAMOUS kohdalla lähtöasetelmat nostavat totosaumoja. (12) FILUR SISU on tähän paikkaan täysin kääntämätön kortti. (6) DON CORLEONE TROT toivoo hitaana avaajana ylivauhtista juoksua, mutta sellainen ei ole todennäköinen.

 

Lähtö 08

 

A) 5,1

B) 4,2,9,6,7,11,8,10,12

C) 3

 

ANOLAN VUOKRATYÖ OY –LÄHTÖ. (5) CHERI SANE saa taas ohjiinsa Antti Teivaisen, joka on ohjastanut Citation Lindyn pojan kauden molemmat voitot. Niin Härmän voitto 19. päivä kesäkuuta kuin Porin voitto 3. päivä heinäkuuta tuli pikamatkalla keulasta. Vaikka nyt kilpaillaan täydellä matkalla, voi Cheri Sane hyvinkin napata kauden kolmannen keulavoittonsa. Viime startit ovat osoittaneet, että kunto on kyllä edelleen huipussaan. (1) PRODIGY SHARK nostetaan toiseksi A-hevoseksi. Lähtönopeutta on tullut lisää, mutta silti johtopaikan pitäminen ei ole kovin todennäköistä. Prodigy Shark pystyy tekemään kaiken ollessa kohdallaan itse juoksunsa, joten ilman pussitusta Joni-Petteri Irrin ajokki on vakava voitontavoittelija. B-ryhmän aloittava (4) ERNA’S KING tähtää kiihdytyksessä tiukasti Prodigy Sharkin etupuolelle. Ainakin Turussa 13. päivä heinäkuuta tuo onnistui niukasti. Silloin Prodigy Shark lähti liikkeelle ykkösradalta ja Erna’s King kolmosradalta. Prodigy Sharkia ajoi tuolloin Ari Moilanen, kun taas Erna’s Kingin ohjissa oli silloinkin Arna Ruohomäki. (2) QUATTRO TILLY kiri viimeksi Turun 75-lähdössä sen verran mallikkaasti, että ruunaan pitää suhtautua loistopaikalta vakavasti. (9) LANGEN’S CZA CZA on jo pitkään kilpaillut tasaisen hyvässä vireessä. Vauhtijuoksu nostaisi osakkeita. (6) CARBON CRYSTAL ei ollut viimeksi Turussa Kasvattajakruunun karsintalähdössä parhaimmillaan. Tammalla on kyllä rahkeita selvästi parempaankin. (7) LEON, (11) HE IS IN ja (8) TRIPLE RAY muodostavat seuraavan ryhmän.

 

Lähtö 09

 

A) 11

B) 4,1,7,10,5,8,2,9,6

C) 12,3

 

SAMK-LÄHTÖ. Illan toisessa troikkalähdössä (11) ESSIE GONZALES on takarivin lähtöpaikasta huolimatta suursuosikki. Kyseessä on luokkahevonen, jolla voi tarpeen vaatiessa tehdä tällaisissa lähdöissä jo aikaisia ratkaisuja. Viime startissaan Turussa Essie Gonzales taivalsi koko matkan 2. rataa ilman selkää, mutta kamppaili silti 12,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla tiukasti voitosta yhdessä keulasta voittaneen I Keep My Wordin kanssa. Seuraava kategoria muodostuu kolmesta hevosesta. (4) ZAGAT ja (1) MAZE MATCH saattavat vallata jomminkummin päin piikki-selkä –asetelmat, tosin myös edellisten kanssa samaan kategoriaan kuuluva (7) NEFERNEFERNEFER on nopea avaaja. Harvakseltaan kilpaileva Zagat on tehnyt viimeisissään kelpo suorituksia. Viimeksi Forssassa Veikko Leinosen suojatti hävisi vain tosi kovakuntoiselle Emil Von Bentzille. Maze Match väsyi Kasvattajakruunu-karsinnassa pitkälti viimeiseksi. Suoritusta ei voi millään muotoa kehua, vaikka vastus olikin hurjan laadukas. Joka tapauksessa Maze Matchilla on nyt pitkän tauon jälkeen startti alla, ja asetelmatkin ovat loistavat. Nefernefernefer on pilannut juoksujaan paljon laukkoihin, mutta kaksi viimeisintä kilpailua on sujunut ravilla. (10) UNBRIDLED STRIDE ja (5) NICCE MOUR kohtasivat toisensa jo Kokemäellä 26. päivä viime kuuta. Silloin Nicce Mour kiri lopussa ykköseksi ohi jo karussa olleen Unbridled Striden. Kumpikin edellä mainittu omaa täydet totosaumat, mutta voitto olisi ehdottomasti yllätys. (8) ARROGANCE väsyi elokuun startissaan johtavan takaa pahoin 500 jäljellä. Nyt ruuna aloittaa taas kilpailemisen uudelleen.

 

Lähtö 10

 

A) 14,9,5,11,3

B) 4,7,15,8,12,1,13,2

C) 10,6

 

Ilta päättyy aloittelevien lämminveristen lähtöön, ja siinä A-ryhmään erottuu viisi hevosta. (14) CHESTNUT SALA kohoaa ykkösrankiksi, mutta sen kohdalla asetelmat ovat toki haastavat. Ura alkoi Kokemäen hallitulla keulavoitolla. Viimeksi Turussa Chestnut Sala rynnisti 3. ulkoa loppumetrit parhaiten, muttei aivan ehtinyt kaksariin. (9) PINKABELLA oli viimeksi Seinäjoella 2. radalta ilman selkää positiivinen kolmas. Tätä edeltäneessä Teivon kisassa Pinkabella laukkasi loppukaarteessa, kun oli jäänyt johtoasemasta altavastaajaksi. Ravilla tamma olisi kuitenkin ihan hyvin voinut kestää silloinkin kolmanneksi. Ei olisi mikään maailman suurin ihme, vaikka Pinkabella etenisi ravilla ensimmäisen puolikkaan aikana johtopaikalle. (5) ROBERT on Harri Koivusen tallin toinen edustaja tähän lähtöön. Vaikka Robert jäi viimeksi Turussa seitsemänneksi, kiri se joukon hänniltä loppusuoraa ihan mukavasti. Nyt asetelmat ovat paremmat. (11) EDDIE MILLER ei riittänyt Turussa lainkaan keulasta hallinneelle Picardielle, mutta piti lopulta kakkossijansa oikein selvästi. Kovasukuinen (3) KANDICE BOKO vaikuttaa paalun selvästi todennäköisimmältä menestyjältä.

 

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

 

Pieni systeemi

I 1,9,10 (2,8)

II 3,5,6 (1,2)

III 2,11 (7,5)

IV 7 In Royalty Boko (5,11)

V 1,5 (4,2)

36 riviä*0,10 euroa = 3,60 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,2,7,8,9,10,11,12 (6,3)

II 1,2,3,5,6,9 (8,11)

III 2,5,7,11 (9,6)

IV 7 In Royalty Boko (5,11)

V 1,2,4,5,6,9 (7,11)

1152 riviä*0,10 euroa = 115,20 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

 

Pieni systeemi

I 1,5

II 11 Essie Gonzales

2 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,2,4,5,6,9

II 11 Essie Gonzales

6 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

 

Pieni systeemi

I 7 In Royalty Boko

II 5 Questionmark Me

III 1,2,4,6,10,11,12

7 yhdistelmää*0,50 euroa = 3,50 euroa

 

Suuri systeemi

I 7 In Royalty Boko

II 4,5,10,11

III 1,2,4,5,6,10,11,12

28 yhdistelmää*1 euro = 28 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

 

Pieni systeemi

I 11 Essie Gonzales

II 1,4,7

III 1,4,5,7,8,10

15 yhdistelmää*0,50 euroa = 7,50 euroa

 

Suuri systeemi

I 11 Essie Gonzales

II 1,4,5,7,8,10

III 1,2,4,5,6,7,8,9,10

48 yhdistelmää*0,50 euroa = 24 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.