Pelivihjeet: Pori pe 18.6.2021

Lähtö 01

A) 4,8,6

B) 3,5,2,1,7,9,10

C) –

Kylmäveristen alokassarjassa (4) TIMON TÄHTI lähtee jahtaamaan tiukasti uransa avausvoittoa. Ruuna punnersi Kokemäen koelähdössä suomenhevosten ykköseksi 38,8-tuloksella, ja kutakuinkin samaa vauhtia 5-vuotias Epassin poika kulki myös viikko sitten Kokemäen raviradalla järjestetyissä harjoituslähdöissä. Eiköhän Timon Tähti tositilanteessa pysty onnistuessaan vielä parantamaankin tulostaan. (8) AINON AARIA jaksoi Kokemäellä kolmanneksi, ja tässä tehtävässä uran avausvoittoonkin on täydet mahdollisuudet. A-ryhmään nostetaan myös jo 3-vuotiaana koelähtönsä suorittanut (6) LAURILAN ILONA, jonka nykytaso on pelkkää arvailua. Joka tapauksessa tehtävä on uran avauslähdöksi sopiva. Seuraavan ryhmän muodostavat hiljalleen starttien myötä parantava (3) RILLAUKSEN MUISTO, tuntuvan kuskinvahvistuksen kokeva (5) MENETYS sekä Laurilan Ilonan ohella lähdön toinen 4-vuotias (2) JUOKSIJA.

 

Lähtö 02

A) 1,9,8,15,12,3,5,4

B) 6,11,13,10

C) 2,14,7,16

Lämminveristen alokassarjassa voimasuhteiden arvioiminen on aika lailla arvailua. A-ryhmään kohoaakin lopulta peräti kahdeksan valjakkoa. Aripekka Pakkasen osaavasta valmennuksesta tuleva (1) MUSKA olkoon loistoasetelmiensa ansiosta niukka ykkösrankkaus. Koelähtötulokseen ei kannata tuijottaa, sillä siitä on jo yli kaksi kuukautta aikaa, eikä ykkösenä maalilinjan ylittäneellä tammalla ollut muutenkaan kaikki pelissä. (9) EXPLOSIVE SECRET on pilannut vielä toistaiseksi koelähtöä myöten jatkuvasti laukkoihin. Ruuna on kuitenkin esittänyt mukavia vauhtivaroja ja olisi ravilla huippumielenkiintoinen. (8) GO ON DAY suoritti uran avauskilpailussaan Turussa siihen nähden oikein mallikkaasti, ettei ravi ollut päätöspuolikkaalla lainkaan kohdallaan. Hieman paremmin ravatessaan tamma voi vaikka voittaa. (15) MEI TAI voitti viimeksi Teivossa 300 metrin kirillä 2. ulkoa. Takamatkalta tarvitaan vähän tuuriakin, mutta kehityskäyrä osoittaa joka tapauksessa ylöspäin. Seppo Markkulan tyttären Laura Markkulan valmentaman (12) PORLA FUTURA kohdalla lähtöpaikka laskee osakkeita, mutta uran avauskilpailua odotetaan silti suurella mielenkiinnolla. (3) MIYA GRAIN laukkasi uransa avauskilpailussa Härmässä ensimmäisessä kaarteessa häirittynä hylkäykseen, mutta jatkossa yhdeksäntenä maalilinjan ylittänyt tamma kulki taustalla ihan mukavasti. (5) FARNORTH SUNRAY riitti Turussa 3. sisältä mukavalla tuloksella viidenneksi. Voltin viitosrata Porin kapealla volttipaikalla on kuitenkin kokemattomalle hevoselle haastava asetelma ja aiheuttaa ilman muuta laukkariskin. Myös suoraan kotitallista kilpailemaan pääsevä (4) CRIMINAL ACE kohoaa mukaan A-ryhmään. Mavens Wayn poika käynnistyi uransa avauskilpailussa Vermossa vastaavalta lähtöpaikalta turhan kankeasti, mutta kulki vauhtiin päästyään sisärataa pitkin päätöskierroksen 15,7-vauhdilla ja siitä päätöspuolikkaan 14,7-kyytiä.

 

Lähtö 03

A) 9,6,2,3,4

B) 5,8,1

C) 7

Illan kolmannessa lähdössä erottuu viisi pelihevosta. (9) VALERIANA on vauhdikas tamma ja omaa hyvät voittosaumat, kunhan vain ravi stemmaa alusta loppuun. Viimeksi Teivossa Valeriana eteni takamatkalta johtopaikalle 600 metriä juostuna ja keskipitkällä matkalla kunniakkaasti kolmanneksi ennätystään hipovalla tuloksella. Pikamatka sopii kyllä Valerianalle keskipitkää matkaa paremmin. (6) VARJOTUULI on kohonnut luotettavaan vireeseen. Viimeksi Turussa juoksupaikka 2. radalla ilman selkää oli totosijaa ajatellen liian vaativa, mutta ilman muuta tamma saa suorituksestaan puhtaat paperit, sillä Humeetin tytär menetti selvästi tämänkertaista kovemmassa lähdössä kakkossijan vasta päätössatasella. (2) TOSI INNOKAS on huumorihevonen, joka viime aikoina on kilpaillut jatkuvasti kelpo tasolla ja sijoittunut koko ajan kärkipäähän. Lähtöasetelmatkin ovat hyvät. (3) KURTAKON HULDA kilpailee nousuvireessä, vaikka sijoitukset eivät sitä kerrokaan. Viimeksi Turun kovatasoisessa lähdössä kirivaihe ei mennyt ollenkaan sujuvasti. Kurtakon Huldaan on syytä suhtautua vakavasti, eikä edes uran toinen voitto yllättäisi. (4) VAPPU VALKIA on sitten lähdön viides pelihevonen.

 

Lähtö 04

A) 4

B) 2,12,3,8,7,10,1

C) 11,5,9,6

(4) KIHI KIHI BOKO on oikein kehityskelpoinen 4-vuotias ja hakee tiukasti uransa toista voittoa. Viimeksi Vermossa Harri Koivusen valmennettava iski 3. ulkoa 400 jäljellä ja oli hyvä kolmas. (2) PERFECT TIME kohoaa kakkosvihjeeksi mainion lähtöpaikkansa ansiosta. Tamma voi hyvinkin täräyttää keulaan, kuten voiton tuoneessa kauden avauskilpailussaan Turussa. Kuukausi sitten Turussa Perfect Timella ajettiin Nuorten Sarjassa 6. sisältä passiivisesti, eikä tamma päässyt tulemaan lopussa vapaasti. (12) MINI PEPPER on aloittanut uransa komeasti, sillä viisi kilpailua on tuonut kolme voittoa sekä kaksi kakkossijaa. Kaksariputki voi hyvinkin saada jatkoa, mutta lähtöasetelmat tekevät kuitenkin sen, että Mini Pepper jää rankingissa niukasti Perfect Timen alapuolelle. (3) UNBRIDLED STRIDE palaa pitkältä tauolta, mutta mikäli tamma onnistuu nappaamaan juoksuasemat kärjen takaa esim. 2. sisältä, ei totosijakaan olisi siitä huolimatta yllätys. (8) NORTH SUNNY on vauhdikas avaaja, mutta kasiradalta hyvän juoksun saaminen edellyttää silti myös hyvää tuuria. Tauolta palaavat (7) FILION ja (10) SUPER TOPAZ jäävät vielä haastajaosastolle.

 

Lähtö 05

A) 10,1,9,3

B) 7,6,5,8

C) 4,2

FINNTACK-AMATÖÖRISARJA. (10) IVAN GRAIN palaa puolen vuoden tauolta, ja kun edellistäkin starttia edelsi kolmen kuukauden tauko, ei iskukyvystä ole varmuutta. Hevosena Ivan Grain on kuitenkin tähän lähtöön ehdottomasti riittävä, ja kun ohjastaja Jukka Lahtinenkin on koko porukan kokenein, kohoaa Tapio Vanhasen valmennettava kysymysmerkeistä huolimatta rankingin kärkeen. Myös (1) MAYA EVERWOOD on kilpaillut Ivan Grainin tavoin viimeksi joulukuussa, itse asiassa samassa lähdössäkin. Maya Everwoodin 3-vuotiskautta voi kokonaisuudessaan pitää ainakin lievänä pettymyksenä, sillä sen verran positiivisia otteita tamma jo 2-vuotiaana esitti. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisella suorituksella Maya Everwood aloittaa 4-vuotiskautensa. Joka tapauksessa lähtöasetelmat ovat parhaat mahdolliset. (9) REDSKIN DO vaelteli välillä täysin varjojen mailla, mutta kahden viime startin perusteella suunta on taas oikea. Hevosena Redskin Do on kyllä tähän lähtöön riittävä. (3) MIRACLE MYSTAR kohdalla kilpailuttaminen on ollut ensiluokkaista, sillä ruuna on saanut tulosrivistönsä hyvään kuntoon, vaikka suoritukset eivät ole olleet mitenkään erityisen loistokkaita. Nytkin tehtävä on sellainen, että menestystä voi taas tulla. Toki aiempaa selvästi kokemattomampi kuski on otettava huomioon. Kuumimpien suosikkien kannoilla kärkkyvät viimeksi Teivossa ensimmäisellä takasuoralla johtopaikalle revitellyt ja 500 metriä ennen maalia väsynyt (7) UP EASY sekä huoltotauolta palaava (6) MOUNTAIN ST LEO.

 

Lähtö 06

A) 6,3,1,7,8

B) 11,2,4,5,10,9

C) –

Toto4-peli käynnistyy varsin haastavalla pelipähkinällä. A-ryhmään nostetaan viisi valjakkoa. (6) PILSKERI pystyy ottelemaan kärkisijoista, kunhan vain selvittää ensimmäisen puolikkaan kunnialla. Kokemäen Vilperi-ajon voitossa jopa niinkin kova hevonen kuin Sheikki ei kyennyt lopussa ohitukseen. Myös viimekertainen suoritus Turussa rahallisesti epäedullisessa sarjassa oli ehdottomasti positiivinen. Edellä maaliin saapuivat vain Korven Liideri, Vixeli sekä Ypäjä Luotsi. (3) KRETONKI ja (1) SOFIANNA PEE pyrkivät paalulta karkumatkalle. Todennäköisesti Sofianna Pee lähtee viemään ravilla joukkoa, kuten viimeksi Teivossakin. Sofianna Pee tuli Teivossa maaliin asti rehdisti, mutta rinnalla taivaltanut Lumino oli yksinkertaisesti parempi. Väliajat olivat 30,0-27,5-(25,5)-26,0. Kretonkin kohdalla viimekertaiseen heikkoon sijoitukseen ei kannata tuijottaa, sillä juoksunkulku meni niin hankalaksi, että lopulta hevonenkin taisi siihen vähän tympääntyä. (7) RÅGER on kaukana huippuvireestä, mutta viime suoritukset ovat kuitenkin olleet sen verran täysipainoisia, että Liisingin poika on tässä porukka tiukka voitontavoittelija. (8) MERRAN JYSKE on tähän paikkaan iso arvoitus. Hevosena ruuna olisi ehdottomasti riittävä, mutta alla on loukkaantumisesta johtuva pitkä tauko, ja tallikommentit 7 oikein –lehdessä olivat aika maltilliset. Kengätkin on tarkoitus pitää jalassa, millä on Merran Jyskeen kohdalla ilman muuta merkitystä. (11) VUVUZELA voisi parhaimmillaan kiertää voittotaistoon 60 metrin takamatkaltakin, mutta viime suoritukset ovat jättäneet sen verran toivomisen varaa, että tamma putoaa B-ryhmään. (2) VILMAI ei ole varsinaista voittajatyyppiä.

 

Lähtö 07

A) 3,2

B) 6,5,7,8,1,4,9,10

C) 11,12

Toto4-systeemien tukipilariksi valikoituu toisen kohteen (3) SELF TAUGHT BEAUTY. Kyseessä on starttiraketti, jolla on ensimmäisen kaarteen sujuessa ravilla hyvät saumat johtaa pikamatkaa alusta loppuun. Myös Jyväskylän toukokuisessa pikamatkan voitossaan Self Taught Beauty avasi ensin keulaan. Silloin tammalla tyydyttiin hiillostuksen alla open stretch –radalla johtavan selkään, mutta Porissa keulapaikka tuskin on tarjolla. Viimeksi Teivossa vajaan kierroksen kiri 4. ulkoa ei kantanut ihan maaliin asti, mutta kyllä suoritus silti kokonaisuudessaan oli ihan positiivinen. Nyt siis asetelmat ovat vahvasti nopean tamman puolella. (2) RARITY RED on edellistä paljon vauhtikestävämpi, muttei läheskään yhtä nopea, ja Self Taught Beautyn pitäminen ulkopuolella kiihdytysvaiheessa olisi ilman muuta yllätys. Vaikka Rarity Red on hyvä hevonen, ei Self Taught Beautyn ohittaminen keulapaikalta olisi pikamatkalla nopeissa olosuhteissa helppoa. (6) UNBOUNDED STRIDE kilpailee nousuvireessä, mutta nyt lähtöasetelmat ovat sellaiset, että paikka johtavan rinnalla on todennäköisin vaihtoehto. Unbounded Stride voi tosin kyetä pikamatkalla kovaan suoritukseen siitäkin. Mikäli Unbounded Stride intoutuu keulahevosen prässäämiseen, nostaisi se tietysti selvästi Rarity Redin osakkeita. (5) WE’RE GONNA WIN aloitti pitkän taukonsa jälkeen heti voitolla. Toki juoksukin meni kaikin tavoin nappiin. On mielenkiintoista nähdä, ottiko loukkaantumistauolta palannut ruuna startin oikealla tavalla. (7) HOLA ALEJANDRO pysyi viimeksi Forssassa taustalla, mutta Antti Teivaisen ajamana ruuna on tehnyt tasaisen luotettavaa työtä. (8) M.T. JEREBKO kilpailee tauluaan paremmassa vireessä. Viimeksi Teivossa kirivaihe meni 3. ulkoa ihan vihkoon, mutta silti ruuna kiri vielä neljänneksi. Kasiradalta juoksun onnistuminen pikamatkalla edellyttää toki rutkasti tuuria. (1) LIBERACE saattaa olla lievässä nousuvireessä. Ei ruuna kovin todennäköinen menestyjä ole, mutta ensimmäisen kaarteen sujuessa ravilla luvassa voi olla juoksupaikka 2. sisällä, ja sieltä totosijaan avautuisi joka tapauksessa paras mahdollisuus.

 

Lähtö 08

A) 3,11,4,8,2,7

B) 10,5,6,9,1

C) –

Tasainen lähtö, missä (3) LAURILA’S GIMLI nostetaan rankingin niukaksi ykköshevoseksi. Jo kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussaan sijoituksiaan parempia otteita esittänyt ruuna järjesti viimeksi Vermossa jymy-yllätyksen etenemällä voittoon 500 metrin kirillä 3. ulkoa. Viimeisenä ohittui Pekka Korven kahdella voitolla uransa aloittanut Strong Caviar. Laurila’s Gimli ei ole kaiken ollessa kohdallaan erityisen juoksuriippuvainen, mutta näistä asetelmista keulapaikkakin saattaa tulla kyseeseen, mikä tietysti olisi hyvä vaihtoehto. (11) JULIUS ARES on joutunut huonolle lähtöpaikalle avauskilpailussaan Kari Toivasen valmennuksesta. Kunto on joka tapauksessa kohdallaan, sillä viimeksi Seinäjoella Julius Ares seuraili Eija Sorviston valmennuksesta käsin keulasta voittaneen Light Upin vanavedessä kakkoseksi saamatta edes todellista mahdollisuutta ohitusyritykseen. Keulavoittajallakin oli tosin vielä paukkuja tallella. (4) STEELY STRIDE on palannut Tommi Kylliäiseltä varsavuosien talliinsa. Toki vire on tauon jälkeen arvoitus, mutta kapasiteetiltaan Zola Bokon poika on kyllä ehdottomasti tähän lähtöön riittävä. (8) SAHARA MAGARIA on suorittanut viime starteissaan jatkuvasti positiivisesti. Lähtöpaikka on huono, mutta vastaavasti kengät on tarkoitus riisua ensimmäistä kertaa uralla. (2) PANCAKE ROCKS on intoutunut elämänsä kuntoon. Viimeksi Forssassa loppukaarteen kiilaus vei hyvät saumat taistella kakkossijasta, jonka nyt nappasi Pancake Rocksin laukalle kiilannut valjakko. (7) TRUE NOICE oli viimeksi Lahdessa 6. ulkoa aseeton, mutta edellisestä Forssan startista ruuna nappasi voiton edettyään johtopaikalle ensimmäisen kaarteen jälkeen. (10) BEARWAY pystyy parhaimmillaan ottelemaan tämän lähdön voitosta, mutta suoritukset ennen taukoa olivat kuitenkin sen verran vaisuja, että ruuna lipsahtaa niukasti B-ryhmän puolelle.

 

Lähtö 09

A) 1,10

B) 2,9,4,3,8,12,11,7,6,5

C) –

Toto4-pelin päätöskohteessa A-ryhmään kohoaa selvästi kaksi hevosta. (1) VIKENS ENERGY aloitti viime vuoden lopulla Seppo Mäntyniemen käsistä kolmella voitolla, mutta sen jälkeen tuli ongelmia ja vire kääntyi laskuun. Viimekertaisen Turun kilpailun perusteella jyvä on taas löytymässä, sillä ruuna kesti Callela Einsteinin voittamassa sisäradan vetämässä lähdössä johtavan rinnalta kunniakkaasti neljänneksi. Tällä kertaa Vikens Energy voi hyvinkin hallita juoksun jokaista metriä. (10) SAMURAI COMERY ei ole hevosena yhtään edellistä huonompi, mutta näiltä lähtöpaikoilta Vikens Energy on kuitenkin selvähkö ykkösrankkaus. Samurai Comery ei riittänyt viimeksi Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa 4. sisältä kuudetta sijaa parempaan, mutta nyt ruuna on taas ”omiensa” joukossa. Suosikkikaksikon jälkeen tulee todella tasaista. (2) ERNA’S KING olkoon kolmosrankkaus, koska voi päästä unelmapaikkaan Vikens Energyn taakse 2. sisälle. Erna’s King ei ole ollut viimeisimmissä starteissaankaan lainkaan niin toivoton kuin tulosrivi antaa ymmärtää. (9) CATAHECASSA ZEST kesti viimeksi Vermossa oikein positiivisesti kierroksen kirinsä 3. ulkoa. (4) STAR TO BE LOVED pääsee reippaasti liikkeelle, mutta Vikens Energyn etupuolelle ei pitäisi olla mitään asiaa, ja kuolemanpaikkariskikin on konkreettinen. (3) BWT CRUSADER on kankea kiihdyttäjä, mutta se on kirinyt kärrylähdöissä jatkuvasti mukavasti. (8) CHERI SANE, (12) HE IS IN, (11) OILSHEIK ja (7) CUTTHECRAP kohdalla juoksunkululliset asiat ratkaisevat paljon.

 

Lähtö 10

A) 11,14,7,6

B) 15,2,10,12,5,4,13,16

C) 3,8,1,9

(11) VILLAN KASMIRI vaikuttaa kehittyvältä hevoselta. Kausi alkoi heti voitolla, kun Härmässä avauspuolikkaan kohdalla johtoon edennyt Siporin poika piti 29-vauhtisella päätöspuolikkaalla Profiilin loppuun asti takanaan. Viimeksi Teivossa Villan Kasmiri kiertyi vauhdilla 2. ulos 1400 jäljellä, kohottautui taas 3. radalle 900 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 450 jäljellä ja jaksoi oikein positiivisesti kolmanneksi. (14) VIIMAVIRTA pystyy ravilla ilman muuta paljoon, mutta laukkariski on edelleen konkreettinen. Viimeksi Teivossa Viimavirta laukkasi loppusuoralla voittotaistosta. (7) FIANNAN HUUMA sijoittui viimeksi Turussa kovalla tuloksella neljänneksi, eikä kirivaihe mennyt edes täysin sujuvasti, jolloin ori olisi otellut Nuorten Sarjan kakkosrahoista. Voltin viitosradalta kiihdytysvaiheen sujuminen ratkaisee paljon. (6) VEKTORIN VALO on suorittanut viime starteissaan sen verran nousujohteisesti, että sekin kohoaa niukasti A-ryhmän puolelle. (15) VAUHTI-VEIKKA voitti Kokemäellä merkittävästi tämänkertaista helpomman lähdön. Pitkältä tauolta palaileva ruuna on kuitenkin menestynyt urallaan ihan hyvällä prosentilla. (2) HYRVIN RAFAEL on tullut jatkuvasti juosten maaliin, mutta alku on ollut kovin tahmeaa. Mikäli Hyrvin Rafael saa vauhtimyllyn pyörimään tarpeeksi ajoissa, on kaikki mahdollista. Seuraavina rankingissa tulevat viimeksi Ylivieskassa tämänkertaista helpomman lähdön laukasta huolimatta voittanut (10) AUVILAN AAMOR sekä ennätysjuoksu allaan Poriin saapuva (12) METKU MAIKKI.

 

TOTO4 (lähdöt 6-9)

Pieni systeemi

I 1,3,6,7,8 (11,2)

II 3 Self Taught Beauty (2,6)

III 2,3,4,7,8,11 (10,5)

IV 1,10 (2,9)

60 riviä*0,20 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I kaikki

II 3 Self Taught Beauty (2,6)

III kaikki

IV 1,10 (2,9)

242 riviä*0,20 euroa = 48,40 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

Pieni systeemi

I 3,4,11

II 1 Vikens Energy

3 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 2,3,4,5,7,8,10,11

II 1 Vikens Energy

8 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 3 Self Taught Beauty

II 2,5,6,7,8

III 1,2,5,6,7,8

25 yhdistelmää*0,50 euroa = 12,50 euroa

 

Suuri systeemi

I 3 Self Taught Beauty

II 1,2,5,6,7,8

III 1,2,4,5,6,7,8,9,10

48 yhdistelmää*0,50 euroa = 24 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 1 Vikens Energy

II 10 Samurai Comery

III kaikki

10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,10

II 1,10

III kaikki

20 yhdistelmää*1 euro = 20 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.