Pelivihjeet: Pori pe 19.3.2021

Lähtö 01

A) 10

B) 2,4,6,5,9,11,8

C) 7,3,1

Perjantai-illan avauslähdössä (10) HEILIS kohoaa selväksi suosikiksi. Jo koelähdössä mukavalta näyttänyt Liisingin tytär aloitti kilpailu-uransa niin tyylikkäällä keulavoitolla, että ravilla 60 metrin takamatkankaan ei pitäisi estää tässä tehtävässä menestystä. Haastajien puolella on sitten paljon tasaisempaa. (2) JERMALAN VIHUTAR olkoon niukka kakkosrankkaus. Se käynnistyi uran avauksessaan Porissa todella kankeasti, mutta tuli sitten kirikierroksen vauhtiin päästyään taustalla selvästi paremmin. Mikäli Antti Teivainen saa tuotua tammaan jo ensimmäiselle kierrokselle lisää ryhtiä, on menestymiseen hyvät mahdollisuudet. Lähdön ainoa 4-vuotias (4) SORELLE on pelkän koelähdön perusteella mahdoton veikattava, mutta harjoitustietojen perusteella tamman pitäisi pystyä 1.40-rajan alitukseen. (6) MYTERÄ laukkasi viimeksi Teivossa loppusuoralla täysin selvän kakkossijan. Heilikselle Myterä hävisi kuitenkin niin paljon, että 40 metrin etumatkakaan ei todennäköisesti riitä. (5) VARPUKAN VOKSU suoritti kuukausi sitten Jyväskylässä Myterän kanssa samalla tasolla. Ruuna on ravia kulkiessaan ihan mahdollinen kaksarihevonen. (9) RALLA-KAISA voitti viimeksi johtopaikalta selvästi, vaikka laukkasi lyhyesti 900 jäljellä. Tämänkertainen tehtävä on kuitenkin paljon tiukempi, ja asetelmatkin ovat ihan erilaiset. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon 11-vuotias tamma pystyy startti kropassa venymään.

 

Lähtö 02

A) 7

B) 5,3,6,4

C) 1,2

KYLMÄVERISTEN MONTÉ-TALVIMEETING. (7) SJÖ KONGEN on osallistunut Suomessa yhdeksään montélähtöön ja on voittanut ne kaikki. Antti Ala-Rantalan valmennettava on jälleen selvä suosikki. (5) VANJALI on ravia polkiessaan tukevasti kiinni kakkossijassa. Viimeksi Seinäjoella 1200 metriä ennen maalia kärkeen edennyt ruuna kamppaili itse asiassa vastaavista asetelmista Sjö Kongeniakin vastaan sitkeästi. Nyt kun alla on kuukauden starttiväli, voi viimeinen silaus kuitenkin puuttua. (3) KONRAD on sitten selkeä kolmosrankkaus. Konrad ei ole vielä koskaan voittanut montélähtöä, mutta on napsinut useita totosijoja. Tämän kauden toistaiseksi ainoa montéstartti tammikuussa Turussa toi Liisa Nummen ratsastamana kolmossijan. (6) KOMENTO voitti vuonna 2019 Liisa Nummen ratsastamana jopa montén Pohjoismaiden mestaruuden. Se onkin sitten koko uran toistaiseksi viimeisin voitto. Taistelutahdon puute on jo pitkään ollut tamman ongelmana. (4) NASKALIN HELMI suorittaa montédebyyttinsä. Tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että tallikaveri Wall In Carlina aloitti montéuransa viime perjantaina Turussa tyylikkäällä keulavoitolla.

 

Lähtö 03

A) 1,2,6,3

B) 5,4

C) –

TAMMASARJA. Kuudesta nuoresta tammasta A-ryhmään kohoaa neljä. Näistä kaksi on vasta 3-vuotiaita. Jo 2-vuotiaana hienosti Kasvattajakruunu-finaaliin selviytynyt (1) EASY TO LOVE on aloittanut 3-vuotiskautensa lupaavasti. Ensiksi Turun Tammasarjassa Antti Veteläisen suojatti pujotteli 3. sisältä mukavasti ykköseksi. Viimeksi Teivossa taas vastus oli avoimessa 3-vuotislähdössä oikein laadukas. Edellä maaliin tulivat Dusktodawn Boogie, Zolamani sekä Coltrane Frido. (2) FIORINI aloitti uransa 3-vuotiaana Turussa Nuorten Sarjan voitolla, mutta sen jälkeen ura ei ole mennyt aivan odotusten mukaisesti, vaikka meriittilistalta löytyy muun muassa Tammakriteriumin finaalipaikka. Fiorini on nopea avaaja, mutta on täysin mahdollista, että Olli Koivunen haluaa ajaa tässä kauden avauksessa selästä. (6) BENELLI XO on lähdön toinen 3-vuotias. Sen ura on käynnistynyt kolmella peräkkäisellä voitolla. Siitä huolimatta Federal Flexin tytär ei ole vielä joutunut alittamaan edes 1.20-rajaa. Nyt nähdään tamman oikea osaaminen. (3) BROOMHILDA joutui tyytymään viimeksi Vermossa johtopaikalta isona suosikkina kolmanteen sijaan. On kuitenkin syytä huomata, että rata oli raskas ja matkana oli 2620 metriä. Broomhilda on yksi lähdön neljästä kovasta voitontavoittelijasta. Sen sijaan (5) FINEST CLASS ja (4) MOONLIGHT MELODY ovat nyt niin kovan tehtävän edessä, että voitto tulisi yllätyksenä.

 

Lähtö 04

A) 4

B) 6,5,1,2,7,3

C) –

Koko Toto5-pelin ehdottomasti todennäköisin voittaja löytyy heti avauskohteesta. (4) KARLO on aloittanut kautensa niin jykevillä suorituksilla, että ravilla se tuskin tulee tätä lähtöä häviämään. Itse asiassa edes lyhyt laukka ei vie vielä voittosaumoja. Niin keskipitkä matka kuin pieni lähtö suosivat väkivahvaa jyrää, joka ei käytännössä väsy millään. Alla on kylmäveristen Suomen Cupin karsintavoitto Lahdesta, mikä tuli varmaan tyyliin johtavan rinnalta. (6) YPÄJÄ LUOTSI on selkeä kakkosrankkaus. Sekin selvitti itsensä Suomen Cupin finaaliin tiistaina Teivossa. Ypäjä Luotsi siirtyi 3. ulkoa Laylan selässä 3. radalle 700 jäljellä, hyökkäsi 4. rataa loppusuoralle tultaessa ja kiri hyvin kakkoseksi vain Mustamanille häviten. Karlon kukistaminen ei normaalisti onnistu, mutta kakkossija on tosi lähellä. (5) LAYLA on sitten suhteellisen selkeä kolmosrankkaus. Se jaksoi tiistaina Teivossa Suomen Cupin karsintalähdössä kuudenneksi 700 metrin kirillä 2. ulkoa. (1) OHIKIITÄVÄ jäi tiistaina Suomen Cupin karsintalähdössä laukanneena kymmenenneksi. Ohikiitävä jää rankingissa Laylan takapuolelle, joskin etumatkaa on nyt 20 metriä tiistaita enemmän, ja matkakin on Ohikiitävälle eduksi. (2) A.T. ERIKA parantaa hiljalleen starttien myötä, mutta ihan kärkisijat ovat vielä tiukassa. (7) RAPIN AATOS ja (3) AIKA-VALTTI ovat tällä hetkellä kaukana parhaastaan. Ahkerasti urallaan kilpailleen ja muutenkin upean uran tehneen Rapin Aatoksen kohdalla se on toki viidentoista vuoden iässä täysin ymmärrettävää.

 

Lähtö 05

A) 6,1

B) 9,12,8,5,10,2,3,4,7,11

C) –

Toisessa Toto5-kohteessa (6) GREAT HURRICANE hakee jo toista peräkkäistä Porin voittoa. Viimeksi ruuna painui kärkeen ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, päästi Bluehill’s Beastin avauspuolikkaan kohdalla suosiolla eteensä ja punnersi lopussa ohi keulahevosesta. Tällä kertaa Antti Teivainen saattaa valita keulataktiikan. Tehtävä on sopiva, mutta ei Great Hurricaneen voi silti aukottomasti luottaa. Viime voittohan oli vasta uran ensimmäinen. (1) DEMIRCI on aloittanut uransa mallikkaasti; viisi kilpailua on tuonut kaksi voittoa, yhden kakkossijan sekä yhden kolmossijan. Viime suoritus Turussa oli viitossijasta huolimatta täysin normaali. Juoksupaikka johtavan rinnalla oli vain Tammasarjassa hieman liian vaativa. (9) BIG HEART laukkasi viimeksi viimeisen takasuoran lopussa häirittynä. Muuten 4-vuotias ori on tehnyt ihan näppäriä suorituksia. Ari Moilanen on mielenkiintoinen kuskivahvistus, ja hyvältä eturivin lähtöpaikalta Big Heart olisi mahtunut A-ryhmäänkin. (12) ALWS LAUDATUR on vielä edellistäkin huonommalla lähtöpaikalla, mutta muuten tehtävä on ruunalle ihan sopiva. Toissakerralla Porissa Alws Laudatur laukkasi häirittynä ensimmäisen kaarteen alussa, minkä jälkeen intoutui kulkemaan taustalla viimeiset 1200 metriä peräti 13,0-kyytiä. Laukan jälkeisiä kellotuksia ei voi kuitenkaan koskaan ottaa täysin vakavasti. (8) ROBERT kärsi viimeksi Vermossa raskaista olosuhteista, ja tämä yhdistettynä keskipitkään matkaan toi pahan väsymisen. Mikäli juoksunkulussa on tuuria, on kaikki mahdollista. (5) MOVIE STAR W.F. voi päästä hyviin asemiin, eikä ruuna ole startti kropassa ollenkaan vaaraton. Olli-Pekka Sallin ajokki on varteenotettava yllättäjäehdokas. Tauon jälkeen uusista käsistä aloittavat (10) INVASION BIRDLAND ja (2) HE’S A HORSE ovat vaikeita veikattavia.

 

Lähtö 06

A) 10,12,9,6,4

B) 8,11,2,13,5

C) 7,3

A-ryhmään nostetaan viisi hevosta. (10) PATE POLLEA on toki viime suoritustensa perusteella helppo rankata ykköseksi. Martti Hämäläisen valmennettava rynnisti viime perjantaina Turussakin hyvin keulasta voittaneen Avotin tuntumaan. Avothan on voittokone, joka on voittanut uransa kaikki kuusi kilpailua. Pate Pollean kohdalla kuskinvaihdos kuitenkin hieman mietityttää. Jussi Miettinen on kyllä pätevä suomenhevoskuski, mutta onhan Jarmo Saarela kuitenkin merkittävästi kokeneempi. Lisäksi Pate Pollea vaikuttaa sellaiselta vähän ”narrattavalta” hevoselta, joka ei ota hommia tosissaan. (12) HUIMANNI on kohentanut tänä vuonna tuntuvasti profiiliaan. Viimeksi Kaustisella Huimanni hyökkäsi 4. ulkoa 800 jäljellä, eteni 2. radalle ilman selkää 400 jäljellä ja oli kärkirintamassa oikein positiivinen kakkonen. (9) ERKKAUS on nyt saanut tauolta kaksi starttia kroppaansa. Ruuna on ravia polkiessaan vaarallinen. (6) TOSI INNOKAS laukkasi viimeksi Porissa loppusuoran alussa kärkitaistosta. Antti Teivainen jatkaa oriin ohjissa. (4) WINETTO on ottanut voittonsa tätä helpommista lähdöistä, mutta kuuluu silti perushevosiin. Fransin pojalla on lähdön onnistuessa hyvät mahdollisuudet edetä nopeasti johtopaikalle. Tänä vuonna jo kolmesti voittanut (8) KRETONKI lipsahtaa niukasti B-ryhmän puolelle. (11) PASSIO on esittänyt kahdessa viimeisessään lopputuloksia parempaa virettä. (2) HIEKAN HOHTO pääsee liikkeelle loistoasetelmista, mutta saa sitten nähdä, että riittävätkö ruunan vauhtivarat ihan kärkeen.

 

Lähtö 07

A) 1,2,9

B) 6,3,5,11,10,12,7,4

C) –

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä (1) UNBOUNDED STRIDE lähtee tavoittelemaan tiukasti toista peräkkäistä Porin voittoa. Viime kilpailussaan Unbounded Stride täräytti heittämällä keulaan, mutta tyytyi suosiolla Maria Sånnan selkään avauspuolikkaan kohdalla. Unbounded Stride nousi johtavan rinnalle 700 jäljellä ja lipui peräti 11,5-vauhtisella kiripuolikkaalla varmaan voittoon. Kunto on siis kohdallaan, joten voi hyvin olla, että pikamatkalla Mikael Pitkänen ajaa ruunalla keulasta. (2) THE NEXT ONE US on koelähdön perusteella vaikea arvioitava, mutta kyllä todella osaavista käsistä tulevaan huippusukuiseen tammaan pitää suhtautua näistä lähtöasetelmista erittäin vakavasti. Ennakkotietojen mukaan kengätkin on tarkoitus riisua. Myös edellä mainitun tallikaveri (9) BEACH GIRL on tähän paikkaan vaikea arvioitava, sillä alla on kolmen ja puolen kuukauden tauko. Beach Girliltäkin on kuitenkin heti tarkoitus riisua kengät pois, joten viime kaudella peräti yhdeksän kertaa voittanut tamma mahtuu sekin mukaan A-ryhmään. Takarivin ysipaikka on tässä tapauksessa oikein hyvä, kun edessä on starttiraketti Unbounded Stride. Saa tosin nähdä, tyydytäänkö Beach Girlillä suosiolla The Next One Us:n selkään, mikä tietysti laskisi voitonmahdollisuuksia tuntuvasti. (6) HOLA ALEJANDRO on menestynyt jatkuvasti ravia kulkiessaan, mutta ruuna ei ole kovin nopea avaaja, joten juoksusta tullee edellä mainittuja haastavampi. (3) BEAUTY ERIN jäi viimeksi Vermossa tekniseen pussiin menettäen mahdollisuutensa rahoille. Beauty Erin on nopea avaaja, mutta ei sen kuitenkaan ulkopuolelta pitäisi pystyä Unbounded Stridea ohittamaan. Mikäli Beauty Erin jotenkin onnistuisi pääsemään johtavan selkään, olisi totosija pikamatkalla tiukasti haarukassa. (5) MR MONEY ROBBER suoritti ihan mukavan kausiavauksen. (11) FRANCKY DES MOLLES ja (10) KNOCKOUT SES toivovat takarivistä ylikovaa avausta. (12) GABRIELLA LA RENTA on niin synkällä lähtöpaikalla, että ihan kärkisijat ovat tiukassa.

 

Lähtö 08

A) 3

B) 11,2,8,9,1,7,5,6

C) 4,12

Toto5-systeemien toiseksi tukipilariksi nostetaan päätöskohteessa kilpaileva (3) HE IS IN. Vaikka ruuna ei ole voittanut tänä vuonna vielä kertaakaan, on Harri Koivusen valmennettava suorittanut jatkuvasti ihan hyvällä tasolla. Nyt tehtävä on kauden avausvoittoa ajatellen oikein sopiva, kun lähtöpaikkakin on mainio. He Is In on nopea avaaja, mutta Olli Koivunen ei ole halunnut satsata sillä viime aikoina lähtöön. Voi hyvin olla, ettei hän tee niin tälläkään kertaa. Yhtä kaikki, He Is Inillä on hyvät voittosaumat niin keulasta kuin parijonosta kärjen tuntumasta. (11) Q-REX OAK voitti He Is Inin Turussa kuukausi sitten edettyään johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla. He Is In kiri kyllä 4. ulkoa lujaa maaliin, muttei ehtinyt edelle. Näiltä lähtöpaikoilta osien pitäisi normaalitapauksessa kääntyä. (2) JOHNNY FLAME aloitti kautensa suoraan 75-tasolta. Vaikka Joensuusta ei irronnut menestystä, oli suoritus täysin hyväksyttävä. Nyt starttiväli on paljon sopivampi, ja lähtöasetelmatkin ovat herkulliset. (8) GUNVALD on kirinyt viime starteissaan sijoituksiaan paremmin. Vaikka Gunvald ei aivan yltänyt viime Porin vierailullaan edes rahoille, kulki se 5. ulkoa viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 11,5-vauhdilla. Ylivauhtinen juoksu nostaisi tuntuvasti Gunvaldin osakkeita. (9) GILLIAN COMERY on mielialamenijä, joka olisi parhaimmillaan keulasta. Voi tamma kuitenkin voittaa takaakin, ja todennäköinen kenkien riisuminen voi tuoda oikean päivän sattuessa yllättävänkin paljon lisätehoja. Tauolta palaava (1) ENJOY PEPPER pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. (7) JIMPETO JOY debytoi Suomessa positiivisesti, mutta oli viimeksi vaisu.

 

Lähtö 09

A) 12

B) 4,5,6,7,9,11,8,3,1,2,13,10

C) –

Illan toisessa troikkalähdössä A-hevoseksi kohoaa (12) SHELBY RAY. Se kamppaili kauden avauksessaan Kaustisella tiukasti voitosta 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Takamatkan takarivistä on tietysti omat juoksunkululliset haasteensa, mutta mikäli juoksu lähtee luontumaan sujuvasti, on uran avausvoittoon hyvät mahdollisuudet. (4) MEI TAI aloittaa B-ryhmän, vaikka nykytaso onkin täysin arvailujen varassa. Mei Tain ura käynnistyi viime vuonna 3-vuotiskauden elokuussa paikallisravien voitolla. (5) REAL PROUD ylsi viime Porin vierailullaan viidenneksi. Päätöskierroksen viitosradalta verkkaisesti käynnistynyt tamma kulki 16,0-vauhdilla. Ykkösradalta Real Proud päässee viime kertaa paremmin liikkeelle. (6) ILONA VON BENTZ hävisi viimeksi vain uransa molemmat kilpailut voittaneelle Mini Pepperille. Vastaavan tasoisella suorituksella otellaan nytkin hyvistä sijoituksista. Kautensa avaava (7) SHALOM on tähän lähtöön riittävä hevonen, kunhan vain kaarrejuoksu ei tuota liikaa ongelmia. (9) HAPPY WIND näyttää olemukseltaan siltä, että kapasiteettia olisi paljon parempaankin, mutta puristusta ei vain tahdo löytyä. Muita pelihevosia ovat viimeksi Seinäjoella 4. sisältä ihan mukavasti kolmanneksi tuikannut (11) BORDERLINE SILVER sekä tauolta startin kroppaansa saanut (8) HAPPY SUMMER JO.

 

Lähtö 10

A) 1,3,5,8,7

B) 2,6,4

C) –

FINNTACK-AMATÖÖRISARJA. Perjantai-ilta päättyy vaikeaan pelipähkinään, jonka arvioimista kokemattomat kuskit vaikeuttavat vielä entisestään. (1) KING STORM ei ole vielä koskaan urallaan yltänyt kahden parhaan joukkoon, kuten ei myöskään sen ohjastaja Mika Hävölä. Nyt asetelmat ovat kuitenkin sellaiset, että ravilla kaikki on mahdollista. Viimeksi Teivossa King Storm putosi lähtösuoran laukkansa myötä kakkossijalta hännille, mutta ruuna nousi vielä lopulta neljänneksi kulkemalla päätöskierroksen 17,6-vauhdilla. (3) MOONLIGHT MAGICAL veti viimeksi Turussa johtopaikalla alun hieman turhan kovaa, eikä sitten lopulta aivan kestänyt totoon. Tammalla on ihan hyvät vauhtivarat tähän lähtöön. (5) MOUNTAIN ST LEO jäi viimeksi Teivossa vain niukasti ulos totosta. Kuski on lähdön kokemattomin, mutta juoksun luontuessa Mountain St Leo on loppukirissä vaarallinen. (8) RIM BAY DUCHESS aloitti kautensa kahdella sellaisella suorituksella, jotka ilman muuta riittäisivät tässä tehtävässä. Viime suoritukset eivät kuitenkaan ole olleet yhtä hyviä. (7) PANCAKE ROCKS sijoittui kuukausi sitten Porissa 3. sisältä neljänneksi. Ohjastaja Riku Lehtonen ei ole läheskään lähdön kokenein, mutta hän on kuitenkin viime vuosina ollut koko porukan aktiivisin kilpailija. (2) DONSKOI, (6) BELODON ja (4) FLIRTY KICK eivät ole myöskään vailla mahdollisuuksia.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 4 Karlo (6,5)

II 1,5,6,8,9,12 (8,1)

III 4,6,9,10,12 (8,11)

IV 1,2,9 (6,3)

V 3 He Is In (11,2)

90 riviä*0,10 euroa = 9 euroa

 

Suuri systeemi

I 4 Karlo (6,5)

II kaikki

III 2,4,5,6,8,9,10,11,12,13 (7,3)

IV 1,2,3,5,6,9,10,11 (12,7)

V 3 He Is In (11,2)

960 riviä*0,10 euroa = 96 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 1,2

II 3 He Is In

2 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,2,3,5,6,9,10,11

II 3 He Is In

8 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 1 Unbounded Stride

II 2,6,9

III 2,3,5,6,9,10,11

18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

 

Suuri systeemi

I 1 Unbounded Stride

II 2,3,5,6,9,10,11

III kaikki

63 yhdistelmää*0,50 euroa = 31,50 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 12 Shelby Ray

II 4,5,6,7

III 4,5,6,7,8,9,11

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 12 Shelby Ray

II 4,5,6,7,8,9,11

III kaikki

77 yhdistelmää*0,50 euroa = 38,50 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.