Pelivihjeet: Pori pe 2.7.2021

Lähtö 01

A) 2,9,7

B) 3,8,1

C) 5,6,4

Perjantai-illan avauslähdössä A-ryhmään erottuu kolme hevosta. Viisivuotias (2) R.R. JYLHÄ kilpailee tällä hetkellä hyvässä kehityssuunnassa. Se laukkasi sunnuntaina Kokemäellä keulasta voittaneen Varjomirin rinnalta varman kakkossijan loppusuoralle tultaessa ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Ravia kulkiessaan Jouni Miettisen valmennettava kamppailee tiukasti voitosta. (9) KRETONKI suorittaa jatkuvasti hyvin ja jahtaa 40 metrin takamatkasta huolimatta tosissaan jo peräti kauden seitsemättä ykkössijaansa. Sunnuntaina Kokemäellä Kretonki joutui revittelemään alkumatkasta kolmatta rataa pitkin tosissaan eteenpäin päästäkseen johtopaikalle 900 jäljellä ja kirisuoralla Bietro sekä Lentävä Rols vyöryivät edelle. Lähdön toinen 5-vuotias (7) LARVAN PRAMIA on viime aikoina selvästi kehittynyt, vaikka ihan kärkisijoja ei ole tullutkaan. Tässä tehtävässä jopa voittoon on täydet mahdollisuudet. Tasaisesti suorittava (3) KURTAKON HULDA aloittaa B-ryhmän. (8) JÄTTIPOTTI PEE sijoittui lauantaina Kokemäellä kakkoseksi, mutta porukka oli tämänkertaista helpompi. Varsinkin suosikkikolmikkoa on näiden onnistuessa vaikea kukistaa. Sunnuntaina loppukaarteen pahaan laukkaan paloi viides sija. (1) AURAUKSEN POIKA omaa loistoasetelmista pienet totosaumat, vaikkei ole vielä tänä vuonna suuremmin säväyttänytkään. Toissakerralla Porissa ori jäi kylläkin hieman pussiin.

 

Lähtö 02

A) 8,16,11,4,6,13,10,14,12,1

B) 7,5

C) 3,2,9,15

Tämän lähdön osalta vihjaaja myöntää rehellisesti, ettei saa pienintäkään otetta. A-ryhmään kohoaa peräti kymmenen valjakkoa, ja rankingjärjestyksen muodostaminen näiden osalta on aika lailla arpapeliä. (8) STONECAPES UNIVERS kohdalla iskukyky on ihan puhdasta arvailua. Ei ruuna koelähdössään mitenkään suuremmin säväyttänyt, mutta suoritti kuitenkin sen jo 2-vuotiaana 1.25-tuloksella. Osaavista käsistä niin valmentajan kuin jo kasvattajankin osalta tuleva 3-vuotias Knows Nothingin poika on voinut kehittyä koelähdön jälkeen paljonkin. (16) SOFIE HALM on aloittanut uransa ihan mukavilla suorituksilla. Takamatkan takarivi ei ole asetelmana yksinkertainen, mutta vastaavasti ohjastaja vahvistuu tuntuvasti. (11) CRIMINAL ACE on ihan mukavasti uransa aloittanut 3-vuotias. Viimekertainen Porin kolmossija tuli 800 metrin kirillä 2. ulkoa. Jo uran avauskilpailussa Vermossa päätöspuolikas sujui sisärataa pitkin 14,7-vauhdilla. (4) MATAHARI ei saanut uran avauskilpailussaan mitään aikaan, mutta kulki kuitenkin jo huhtikuussa koelähdön läpi 19,0-vauhdilla. (6) PICASSO KÄHÖ on uran avauskilpailuunsa erittäin vaikea arvioitava. Mainittakoon, että viime Porin raveissa Tero E Mäenpään starttaamaton 4-vuotias suomenhevonen aloitti uransa voitolla merkittävästi koelähtötulostaan kovemmalla ajalla. (13) EVERYDAY JOE suoritti Kokemäellä molempina päivinä ihan mukavasti. Voltin viitosrata ei toki ole paras mahdollinen alkuasetelma. (10) ZARA JOSEFINA vaikuttaa aika ravivarmalta. (14) MASTER VICE kiri viimeksi Turussa 4. sisältä positiivisesti kolmanneksi. Nyt juoksusta tulee erilainen. (12) LONGFRIDAY LUXI ei ole Porin yllätysvoittonsa jälkeen menestynyt, mutta onnistuessaan ruuna voi palata tässä menestyskantaan. Longfriday Luxi laukkasi Porin voittojuoksussa heti lähdössä hylkäyksen rajamaille, mutta kulki viimeiset 1500 metriä 17,0-vauhdilla. (1) ATHLETIC ACE pilasi kauden avauksessaan laukkoihin, eikä iskukyvystä saanut kunnon kuvaa. Ainakin lähtöasetelmat ovat mainiot.

 

Lähtö 03

A) 1

B) 2,9,4,3,10,11,8

C) 6,7,5

(1) STONECAPES TIFFANY kohtaa niin sopivan vastuksen, ettei siltä voi ravilla odottaa kuin vain ja ainoastaan voittoa. Viimeksi Kouvolassa ensimmäinen kaarre osoittautui liian vaikeaksi, ja tamma laukkasi johtavan rinnalta hylkäykseen. Tätä edeltäneessä Lahden tauoltapaluussa hurjasukuinen Ready Cashin tytär jäi 2. sisälle pussiin ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Tilaa saadessaan Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava olisi kyllä voittanut. Suosikin jälkeen tasapäisen kaksikon muodostavat (2) ARCTIC EVE ja (9) SOME ADOLF. Vaikka kovat Vermon lähdöt eivät ole tuoneet Arctic Evelle menestystä, niin tässä tehtävässä Express Duon tytär on hyvältä paikaltaan todennäköinen totohevonen. Some Adolf johti viimeksi Forssassa alkumatkan, jatkoi 1500 metriä ennen maalia 2. sisällä ja pujotteli lopussa positiivisesti niukkaan voittoon. Niin Arctic Even kuin Some Adolfin kohdalla unelmapaikka olisi Stonecapes Tiffanyn takana 2. sisällä. (4) GRACE SCION on suorittanut asiallisesti ja on lähdön selkeä nelosrankkaus. Kokemäellä tamma väsyi turhan pahoin, mutta olosuhteet taisivat olla vastaan. Seuraavana rankingissa tulevat Loviisassa johtavan rinnalta väsynyt (3) ELSA THE SNOWQUEEN sekä pitkältä tauolta isona arvoituksena palaava (10) ANGEL MARANATA.

 

Lähtö 04

A) 2,9,10,5,3,6

B) 7,4,11,8,1

C) –

FINNTACK-LÄHTÖ. Toto5-pelin avauskohteesta löytyy kuusi varsin tasavertaista voitontavoittelijaa. (2) HUMU-LIISA on niukka ykkösrankkaus. Se on esittänyt viime starteissaan niin vahvaa virettä, että ansaitsisi joskus voitonkin. Viimeksi Teivossa Humu-Liisa pääsi laskeutumaan 700 metriä juostuna keulasta voittaneen Kleppe Spödån selkään ja seurasi tämän imussa kakkoseksi. Humu-Liisa on selvittänyt viime starteissaan paikan johtavan rinnallakin hyvin. (9) HAUKELI EXPRESS on vauhtikestävä hevonen, jonka kesäkuinen Jyväskylän voitto tuli 75-tasolta. Ruuna oli viimeksi Härmässäkin kivikovassa Parvelan Retun voittamassa lähdössä laukkojensa lomassa täysin normaali. (10) HIPATSU kohdalla juoksut eivät ole Teivon voiton jälkeen oikein luontuneet. Kunto on edelleen ennallaan. Hipatsun loppukiri on jykevimmillään silloin, kun sen pääsee kääntämään vapaalle radalle vasta päätöspuolikkaalla. (5) VILLIKUTI väsyi viimeksi Vieremällä johtopaikalta 75-lähdössä kirisuoralla varsin pahoin, mutta tätä edeltäneessä Kuopion kisassa ruuna nappasi 75-voiton samaiselta juoksupaikalta. Vieremän startin jälkeen edessä oli lääkekuuri, ja hevosta on myös muuten hieman huollettu. Esillä olleiden tallikommenttien mukaan ruuna ei ole heti Kuopion voittostarttinsa veroisessa vireessä, mutta on toki silti yksi kovista. Nopea avaaja ottanee paaluhevoset nopeasti kiinni. (3) TUULIAN SÄLLI ei vakuuttanut Härmässä 7. ulkoa. Nyt ruunalla on kuitenkin startti kropassa, ja ravilla juoksupaikka tulemaan olemaan keulassa tai 2. sisällä. Suorituksissaan ailahteleva (6) MANIONNI on lähdön kuudes A-hevonen.  Muiden voitto olisi yllätys.

 

Lähtö 05

A) 5

B) 6,10,1,7,4,8,11,3

C) 9,2

Toto5-systeemien läpivarmaksi on helppo nostaa toisen kohteen (5) PERFECT CHAPMAN. Timokon tytär aloitti toukokuussa Teivossa kautensa heti voitolla ja on ollut sen jälkeenkin hyvä. Viimeksi Turussa Perfect Chapman ei osallistunut kovaan alkurevitykseen, mutta jäi taustalla 2. radalle ilman selkää ensimmäisen takasuoran lopussa. Tamma eteni johtohevosen rinnalle 800 jäljellä ja kamppaili siitä hyvin kakkoseksi, vaikka Wallis ohi kirikin. Tämänkertainen tehtävä on Perfect Chapmanille niin sopiva, ettei Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalta voi odottaa kuin voittoa juoksupaikasta riippumatta. (6) LAPLAND ROYAL on sitten oikein selvä kakkosrankkaus. Juoksut eivät ole viime starteissa onnistuneet, eikä tämän hetken tulosrivi tee tamman kunnolle oikeutta. Toukokuinen Turun Nuorten Sarjan kakkossija tuli 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat peräti 11,4-vauhdilla. (10) CASHMAN GO kohdalla ravin stemmaaminen on avainasemassa. Mikäli ravi on kohdallaan, on totosija tiukasti haarukassa. (1) ALWS LAUDATUR pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. (7) REVENANT on heikosta taulustaan huolimatta niin ikään täysin realistinen totohevonen. Vaikka sijoitukset eivät sitä kerrokaan, ovat viime startit kielineet nousuvireestä.

 

Lähtö 06

A) 6,2,9,10,4,1

B) 3,7

C) 8,5,11

HANKKIJA-LÄHTÖ. Tasainen lähtö. Mikäli (6) HADES on viimeisimpien kilpailujensa kaltaisessa vireessä, on se oikein todennäköinen menestyjä, mutta kahden kuukauden tauko tekee sen, ettei Federal Flexin poikaan voi luottaa täysin varauksetta. Ykkösrankkaukseksi Hades on kuitenkin helppo nostaa. (2) SIMON ANGEL laukkasi Kokemäellä heti lähdössä pitkäksi. Muuten tamma on kuitenkin esittänyt kelpo virettä, ja lähtöasetelmatkin ovat hyvät. (9) CHANGEMAN oli Kokemäellä valmentajansa ajamana 2. ulkoa kohtuullinen neljäs. Ruuna on nyt päässyt säännölliseen starttirytmiin, ja mikäli terveystilanne pysyy hyvänä, niin kuntokäyrä jatkunee noususuuntaisena. Eiköhän Harri Koivunen saa muutenkin hevosesta valmentajaa enemmän tehoja irti. (10) FRANCKY DES MOLLES ei ole viime starteissa yltänyt terävimpään kärkeen, mutta hevosen kunto on säilynyt ihan ennallaan, ja nyt tehtävä on sellainen, että kaikki on mahdollista. (4) CLAY BRICK on tasaisen rehti puurtaja. Toukokuinen Turun voitto tuli runsaan 600 metrin kirillä 4. ulkoa. Silloin muut mitalisijat veivät nytkin vastassa olevat Simon Angel sekä Francky des Molles. (1) KNOCKOUT SES ei todennäköisesti pysty hyödyntämään täysipainoisesti ykkösradan lähtöpaikkaansa, mutta mikäli juoksu kuitenkin lähtee luontumaan sujuvasti, niin kunto on tähän tehtävään täysin riittävä. Myös tauolta palaava kotiradan (3) HERE COMES THE SUN ja varsin vauhdikas (7) MICRO QUEEN ovat täysin realistisia menestyjiä. Here Comes The Sunilta on tarkoitus ottaa etukengätkin pois.

 

Lähtö 07

A) 4,10,6

B) 5,3,2,8,12,11,9

C) 1,7

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (4) REDHOT TAP DANCER pääsee matkaan hyvältä lähtöpaikalta ja on keula-ajatuksella selkeä ykkösrankkaus. A-ryhmään nostetaan kuitenkin kaksi muutakin. (10) M.T.MASTER DON on etsinyt jo pidemmän aikaa itseään, mutta viimekertainen Härmän 75-lähdön kolmossija 3. sisältä tuli lupaavalla loppukirillä. Jatkoa odotellaan mielenkiinnolla, josko uusi nousu olisi nyt alkamassa. Toki asetelmat ovat tällä kertaa vahvasti Redhot Tap Dancerin puolella. (6) PERFECT RAINMAKER on voitokas hevonen, ja sekin kohoaa mukaan A-ryhmään. Vermon viimekertaiseen heikkoon sijoitukseen ei kannata tuijottaa, sillä vastus oli BWT Caesarin sekä American Heron johdolla hurja, ja lisäksi kengitysbalanssi ei ollut esillä olleiden valmentajakommenttien mukaan kohdallaan. (5) LOSER ON LOSER omaa hyvän kapasiteetin, mutta toki näytöistä on jo aikaa. Aloituskilpailussaan Ari Hartikaisen valmennuksesta Loser on Loser jäi passiivisella taktiikalla pussiin. Viimeksi taas tamma laukkasi 4. sisältä ensimmäisen kaarteen lopussa hylkäykseen. Tällä kertaa Hartikainen kokeilee suojatillaan itse. (3) ERNA’S KING ja (2) BADASS pääsevät vauhdikkaasti matkaan, joten ne ovat pikamatkalla hyviltä lähtöpaikoiltaan ihan huomion arvoisia. (8) HE IS FELIX ja (12) CAVALIER BRODDE kohdalla taas lähtöasetelmat laskevat aika tavalla osakkeita. Molemmat ovat kyllä kelpo vireessä, eivätkä siten vailla mahdollisuuksia.

 

Lähtö 08

A) 2,4

B) 3,6,8,10,5,9,1,7

C) 12,11

Vaikka (2) ZAGAT (kuvassa) joutui tyytymään viimeksi Turussa neljänteen sijaan, oli suoritus oikein urhea. Ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä kärkeen ahtaasti leikannut ori sai nimittäin statistilta hurjaa prässiä, ja avauspuolikas oli peräti 09,5-vauhtinen. Alun kaahaamisesta huolimatta Zagat oli kestää täydellä matkalla totoon. Zagat ei ole täysin ravivarma hevonen, mutta mikäli lähtökiihdytys onnistuu nappiin ja ori pääsee taas johtopaikalle, ei se todellakaan ole pikamatkalla helppo kukistettava. (4) GIRLS WITH CURLS on sekin vauhdikas avaaja ja osallistuu varmasti alkukiihdytykseen. Girls With Curls ei ole oikein kiertelijätyyppiä, mutta keulapäästä se kykenee hyviin suorituksiin. Varsinkin kärjen imusta 2. tai 3. sisältä Girls With Curls on tätä kovemmissakin lähdöissä tilaa saadessaan vaarallinen. (3) RIM BAY DUCHESS voitti Porissa johtopaikalta, ja keulapaikka olisi nytkin mieluisin vaihtoehto, mutta Zagatin kiihdytyksen onnistuessa sinne tuskin on asiaa. Kokemäellä Rim Bay Duchess ei riittänyt Toto4-suosikkina johtavan takaa neljättä sijaa parempaan, mutta keliolosuhteet taisivat kyllä olla vastaan. (6) PANCAKE ROCKS kilpailee elämänsä kunnossa. Viimeksi Kokemäellä tamma peruutteli 2. sisältä 3. ulos 500 jäljellä ja spurttasi kirisuoran täysin omaa vauhtia. Lähtö on nyt kovempi, joten kuutosradalta juoksunkulussa pitää olla tuuriakin, mikäli Pancake Rocks aikoo jatkaa voittokannassa. (8) TAJS AMBASSADOR on huonolla paikalla, mutta pikamatkalla ruunalla saatetaan ajaa aggressiivisesti. (10) OVERDOSE ei ole suorittanut vielä sukunsa edellyttämällä tasolla, eikä ole takarivistä ihan kuumimpia suosikkeja. (5) TOO RED FOR YOU voitti Kokemäellä selvästi tämänkertaista helpomman lähdön. Juoksukin luontui mukavasti. Nyt tamma on vain yksi revitysmerkeistä.

 

Lähtö 09

A) 15,3,6,5,8

B) 4,11,14,12,1,10,7

C) 13,2,9

Illan toisessa troikkalähdössä A-ryhmään nostetaan viisi valjakkoa. (15) PIKKU MOSKIITTO on lahjakas 5-vuotias tamma ja olkoon ykkösrankkaus, mutta ei tehtävä takamatkan takarivistä ole missään tapauksessa yksinkertainen. Uran neljä kilpailua on tuonut kolme kaksarisijoitusta. Ainoa epäonnistuminen Turussa johtui siitä, että kokematon tamma laukkasi aina maalipaalun peilin aiheuttaman varjon ylittäessään. (3) HIEKKAMÄEN OTTO voitti Kokemäellä ylivoimaisesti, mutta toki lähtökin oli erittäin heikkotasoinen. Paremman kuvan hyvästä iskukyvystä antaa Forssan kilpailun kakkossija. (6) LYSTI ROLS laukkasi Kokemäellä voltin viitosradalta ratkaisevan pahoin heti lähdössä, mutta sitä ennen alla oli kaksi varmaa keulavoittoa. Jo koelähdön suoritus oli hyvä. Keulapaikka olisi varmasti nytkin mieluisin vaihtoehto, koska siitä Lysti Rols vastaa hyvin. (5) FIANNAN HUUMA on kehityskelpoinen 5-vuotias. Viimeksi Porissa Fiannan Huuma laukkasi heti lähdössä, mutta ylsi vielä kuudenneksi kulkemalla viimeiset 1700 metriä 30,2-vauhdilla. Kaiken lisäksi kirivaihekaan ei mennyt sujuvasti. Myös (8) KIMALTELEE vaikuttaa ihan kehityskelpoiselta 5-vuotiaalta. Puristusta saisi olla ehkä vähän enemmän, mutta toisaalta ravivarmuus on näihin sarjoihin hyvä valttikortti. (4) VEKTORIN VALO eteni viimeksi Porissa johtopaikalle vajaat 1500 jäljellä ja menetti voiton vasta kalkkiviivoilla. Totosija on nytkin täysin mahdollinen, mutta vastus on kuitenkin hieman viime kertaa kovempi. (11) APILAN MUISTO on ollut kesän molemmissa kilpailuissaan merkittävästi aiempaa parempi. Mikä tärkeintä, ravi on pysynyt loppuun asti kasassa. Lähtöasetelmat eivät ole yksinkertaiset, mutta Timo Martinin valmennettava on yksi lähdön monesta mahdollisesta totohevosesta. (14) NEVAN LUPAUS on statistiikkaansa kyvykkäämpi, mutta kilpaileminen on ollut kovin katkonaista ja ravin kanssakin on ollut ongelmia.

 

Lähtö 10

A) 7,2,3,4,1,6

B) 9

C) 8,10,5

Perjantai-ilta päättyy hankalaan pelipähkinään. A-ryhmään kohoaa kuusi hevosta, joiden keskinäinen rankingjärjestys voisi olla oikeastaan mikä tahansa. (7) FARFALLONE on lähdön ainoa 3-vuotias. Ruunaa on kilpailutettu aika kunnianhimoisissa tehtävissä, eivätkä suoritukset tähän lähtöön suhteutettuna ole olleet lainkaan noloja. Lähtöpaikka on ulkona, mutta juoksun luontuessa uran avausvoittokin voisi olla tosiasia. (2) ZEST BOY on tehnyt kolmeen viimeiseensä kelpo suoritukset, ja lähtöasetelmatkin ovat mainiot. (3) NORDIC NIGHTMARE on epävarma hevonen, mutta onnistuessaan se pystyy tässä paljoon. Viimeksi Härmässä loppusuoran alun laukka vei todennäköisesti kuudennen sijan alle 1.17-alkuisella ajalla, eikä juoksukaan mennyt mitenkään helpoimman kautta. (4) RAY RECORD sammui Forssassa johtopaikalta loppusuoralla täysin, mutta Riihimäen suoritusten perusteella Zola Bokon tytär on yksi lähdön voittajakandidaateista. (1) MIRAGTION on suorittanut viime aikoina jatkuvasti positiivisesti, ja lähtöpaikka on jälleen hyvä. (6) R.R. ELMER tsemppasi viimeksi Turussa 2. radalta ilman selkää positiivisesti neljänneksi. Mikäli kiihdytysvaihe sujuu ravilla, on R.R. Elmerillä sanansa sanottavana. (9) ILONA VON BENTZ kipusi Kokemäellä lopussa kakkoseksi, mutta tässä tehtävässä vastaavan tason suoritus tuskin riittää kaksariin asti.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 2,3,5,6,9,10 (7,4)

II 5 Perfect Chapman (6,10)

III 1,2,4,6,9,10 (3,7)

IV 4,6,10 (5,3)

V 2 Zagat (4,3)

108 riviä*0,10 euroa = 10,80 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,3,5,6,9,10 (7,4)

II 5 Perfect Chapman (6,10)

III 1,2,3,4,6,7,9,10 (8,5)

IV 2,3,4,5,6,8,10,12 (11,9)

V 2,4 (3,6)

768 riviä*0,10 euroa = 76,80 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 4,6,10

II 2 Zagat

3 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 2,3,4,5,6,8,10,12

II 2,4

16 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 4 Redhot Tap Dancer

II 6,10

III 2,3,5,6,8,10,12

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 4 Redhot Tap Dancer

II 2,3,5,6,8,10,12

III 2,3,5,6,8,9,10,11,12

56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 15 Pikku Moskiitto

II 3,5,6,8

III 3,4,5,6,8,11,14

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 3,5,6,8,15

II 3,5,6,8,15

III 3,4,5,6,8,11,14,15

120 yhdistelmää*0,50 euroa = 60 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.