Pelivihjeet: Pori pe 23.7.2021

Lähtö 01

A) 1

B) 9,6,11,10,5,4,12,8,7,3,2

C) –

Aloittelevien suomenhevosten lähdössä (1) ALICE kohoaa ainoaksi A-hevoseksi, vaikka toki tamman koelähtötulos ei riitä tässä mihinkään. Kolmevuotiaana suoritetusta koelähdöstä on kuitenkin jo vuosi aikaa, joten eiköhän suvukas ja osaavista käsistä tuleva 4-vuotias Vieskerin tytär ole kehittynyt vuoden aikana selvästi. Alice on viime vuoden kuninkuuskisassa neljänneksi sijoittuneen ja tänäkin vuonna mukaan valitun Sheikin pikkusisko. Kun Alicen juoksutyylikin vaikutti koelähdössä lupaavalta, odotetaan uran avauskilpailua suurella mielenkiinnolla. (9) JENNITÄR on puolestaan Fiilingin pikkusisko. Jennitär on parantanut otteitaan hiljalleen startti startilta, ja tässä tehtävässä tammalla on hyvät menestyssaumat 60 metrin takamatkasta huolimatta. (6) MÄKIMEIRAMI oli viimeksi Härmässä merkittävästi aiempaa parempi. Vielä aiemmin vaisusti esiintynyt tamma paikkasi 1500 metriä ennen maalia tulleen laukkansa sen verran positiivisesti, että on sen perusteella yksi tämän lähdön voittajakandidaateista. (11) MELINA-TUTTU on ollut viime starteissaan kohtuullinen, ja kuntokäyrä saattaa olla edelleen nousussa. (10) SEEKERIN AUROORA on suorittanut kohtuullisesti ja on yksi lähdön monesta mahdollisesta totohevosesta. Paalun (5) LIISII ja (4) TAIKAFIILIS pystynevät normaalikelillä ilman laukkojen sotkemista vähintään 1.38-alkuiseen tulokseen. (12) ROSSAN VILIMA on ottanut hyvät sijoituksensa heikkotasoisista ja pienistä lähdöistä. Toki rahkeita on parempaankin, sillä tamma ei selvästikään ota hommaa tosissaan.

 

Lähtö 02

A) 11,9

B) 10,3,1,6,12,2

C) 8,7,13,4,5

MONTÉ PRIX ETOILE –KARSINTA. Suosikkikaksikko erottuu niin selvästi, että mikäli vain laukat eivät sotke suosikkikaksikon juoksuja, jäänee muiden tehtäväksi otella vain kolmosrahoista. (11) SKYFALL SOFIE aloitti montéuransa viimeksi Jämsässä vakuuttavasti. Muscle Massin tytär eteni johtavan rinnalle kierros ennen maalia, painui kärkeen 750 jäljellä ja jatkoi hallittuun voittoon. (9) CARLOS KRIOS on napannut kaksi peräkkäistä montévoittoa, jotka molemmat ovat tulleet selvällä marginaalilla. Kiihdytysvaihe on ruunalle kriittinen, ja voltin viitosrata Porin kapealla radalla aiheuttaa ilman muuta omat riskitekijänsä. Mikäli Carlos Krios kuitenkin selvittää kiihdytysvaiheen kunnialla, olisi kaksarisijan ulkopuolelle jääminen viime näyttöjen perusteella pettymys. B-ryhmän kuusikko vaikuttaa etukäteen keskenään varsin tasavertaisilta. (10) NEMEA HARMONY ei vakuuttanut Seinäjoen montélähdössä, mutta muuten tamma on esittänyt kohtuullista virettä, ja eiköhän selvästi kokeneempi ratsastaja saa nyt hevosesta enemmän tehoja irti. Laji kyllä sopii, sillä uran yksitoista montéstarttia ovat tuoneet neljä voittoa ja kolme kolmatta sijaa. (3) R.R. CAVATINA menetti Seinäjoella johtopaikan Carlos Kriokselle vajaa kierros ennen maalia, mutta jaksoi hyväksyttävästi kakkoseksi. (1) FAON DE SUE hävisi kyseisessä Seinäjoen kilpailussa selityksittä R.R. Cavatinalle. (6) SHOT DESTROYER punnersi kesäkuussa Riihimäellä montélähdössä Taru Aholan ratsastamana lopussa kakkoseksi ylivoimaisen Shackhills Thunderin takana. Saa nähdä, onnistuuko tosi kokematon Ida Haaranen hevosella yhtä hyvin. Haaranen ottaa ruunaan tuntumaa jo torstaina Ypäjällä. (12) LOVELY GIRL oli Jämsässä taukonsa jälkeen vaisu, mutta nyt tammalla on startti alla ja kuskikin vahvistuu. (2) ZUMU K.A. on sinnitellyt montélähdöissä kärjen tuntumassa. Vastus on nyt tosin hieman aiempaa kovempi.

 

Lähtö 03

A) 2,1,8,7

B) 10,9,12,11,3

C) 5,6,4

Illan kolmannessa lähdössä neljä pelihevosta erottuu selvästi. (2) FILION tavoittelee loistopaikaltaan sopivassa tehtävässä tiukasti kauden avausvoittoaan. Viime Porin vierailulla paha alkulaukka pilasi pelin. Filion kiri vielä taustalla positiivisesti kuudentena maaliin, mutta hylättiin lopulta pitkästä laukasta. Tällä kertaa lähtö otettaneen varman päälle, mutta kyseessä on oikein kirikykyinen hevonen tähän lähtöön. Porin kesäkuisessa kolmossijassaan Filion kulki 4. ulkoa viimeiset 700 metriä 11,5-vauhdilla, ja edellä maaliin tulivat vain kovat Perfect Time sekä Kihi Kihi Boko. (1) RULLEBACKENS GÖSTA oli viimeksi Forssassa johtopaikalta oikein kelpo kakkonen. Ruuna avasi sen verran reippaasti, ettei johtopaikan pitäminen tulisi yllätyksenä, ja varsinkin keulasta Seppo Markkulan ajokki olisi mielenkiintoinen. (8) TAITA HILLS on ihan kyvykäs, mutta hyppy on turhan herkässä, ja muutenkin kyseessä on aika totinen tamma. Mikäli asiat menevät sujuvasti kasiradan lähtöpaikasta huolimatta, on voittokin mahdollinen. (7) QUICK MESS on tähän paikkaan vaikea arvioitava. Explosive Matterin tytär aloitti uransa 3-vuotiaana Markku Niemisen käsistä lupaavasti. Ura alkoi kahdella voitolla, ja viimeisimmässä (kuudennessa) kilpailussaan Seinäjoella tamma sijoittui Kasvattajakruunu-alkuerässä komeasti kolmanneksi. Kyvyt riittävät heittämällä tähän lähtöön, mutta alla on niin pitkä tauko, että valmentajaa vaihtaneella tammalla on todennäköisesti ollut ongelmia. Niinpä näistä lähtökohdista iskukyky on arvoitus. Quick Messin olemusta ennen lähtöä on syytä seurata tarkasti. (10) HAPPY WIND ja (9) CECILIA CHEERFUL kärkkyvät tiukimmin suosikkien epäonnistumista.

 

Lähtö 04

A) 9,4,10

B) 3,5,1,8,7,11

C) 6,2

SATAKUNNAN RAVINAISTEN MESTARUUSAJO. Satakunnan Ravinaisten mestaruusajossa yhdelläkään hevosella ei ole taulussaan voittoa. Etukäteen tiukimmin voittoa lähtee metsästämään (9) METKU MAIKKI, joka ylsi viimeksi Turussa 4. ulkoa 700 metrin kirillä hyväksyttävästi kolmanneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat kolmatta rataa pitkin 30,0-vauhdilla. Jo Turkua edeltäneissä starteissa tamma on vaikuttanut selvästi sijoituksiaan paremmalta. Metku Maikki pystyy tekemään tämän tason lähdössä itse juoksuakin. Ohjastaja Minna Rampalla on lähdön paras voittoprosentti, ja Rampa voitti tämän kyseisen mestaruusajon kaksi vuotta sitten. Silloin ajokkina oli Poken Roope. (4) APILAN MUISTO hukkasi uran alkuvaiheessa raviaan, mutta viime starteissa ravi on säilynyt loppuun asti hyvänä ja samalla myös tulostaso on selvästi kohentunut. Viimekertainen Seinäjoen nelossija tuli Nuorten Sarjasta, eivätkä totosijatkaan jääneet kauas. Ei yllättäisi millään tasolla, vaikka Apilan Muisto ottaisi uran avausvoittonsa ja ohjastaja Raila Järvi tuplaisi oman voittosaldonsa. Järvi voitti Satakunnan ravinaisten Mestaruusajon vuonna 2013 hevosella Vina. (10) AURAUKSEN POIKA kohoaa kolmanneksi A-hevoseksi. Markku Westerlundin valmennettava on kohonnut kelpo vireeseen. Viimeksi Porissa Aurauksen Poika laukkasi lähtösuoralla, mutta nousi vielä viimeiselle rahasijalle kuljettuaan viimeiset 1800 metriä 28,7-vauhdilla. Minna Säntti ajoi Aurauksen Pojalla tässä samassa kilpailussa jo viime vuonna, ja silloin tuloksena oli viides sija 33,8-ajalla. Haastajaryhmän aloittaa viime Porin vierailullaan johtavan takaa kolmanneksi sijoittunut (3) HIEKAN HOHTO. (5) REHULAN NOPEE palaa pitkältä tauolta, mutta mikäli epävarma ruuna suorittaa heti normaalitasollaan, on totosijaan ravin natsatessa täydet mahdollisuudet. (1) SEE HOO AMULETTI kohtaa usein raviongelmia, mutta ainakaan asetelmat eivät voisi olla juurikaan paremmat.

 

Lähtö 05

A) 5,8,9,2,6

B) 7,3,4,1

C) –

FINNTACK-AMATÖÖRISARJA. Finntack-amatöörisarjassa A-ryhmään nostetaan tällä kertaa yli puolet osallistujista. (5) DIOR ADDICT kohoaa niukaksi ykkösvihjeeksi, sillä tamma on tehnyt tänä vuonna pitkän taukonsa jälkeen pelkästään positiivisia suorituksia. Viimekertainen Kaustisen kolmossija tuli 500 metrin kirillä 3. ulkoa. Toki on päivänselvää, että urallaan vain 33 kilpailua ajanut ja vuoden 2010 jälkeen ainoastaan viisi kertaa startannut kokematon ohjastaja on riskitekijä, mutta joka tapauksessa Tiina Routalammi tuntee valmentajana ajokkinsa. (8) IVAN GRAIN ja (9) UP EASY kohdalla homma ei vastaavasti jää kiinni kuskin kokemattomuudesta, sillä Jukka Lahtinen ja Hannu Marttila ovat tässä lähdössä 3708 ja 3313 startin kilpailukokemuksellaan täysin omissa sfääreissään. Ivan Grain ja Up Easy sijoittuivat samanlaisessa Finntack-amatöörisarjan lähdössä kesäkuussa toiseksi ja kolmanneksi, Up Easy silloin Mats Havulehdon ohjastamana. Ivan Grain jäi 1300 metriä ennen maalia 2. radalle ilman selkää, eikä onnistunut lopussa ohittamaan samaisessa tilanteessa keulapaikalle edennyttä Mountain St Leoa. Ivan Grainilla on kyllä resursseja parempaankin. Up Easy hävisi samaisessa lähdössä kolmossijasta huolimatta kärkiparille paljon, mutta ruuna on nostanut viime starteissa tasoaan, ja nyt siis ohjastajakin on paljon kokeneempi. (2) EXPLOSIVE SECRET on laukannut uransa jokaisessa kilpailussa, mutta ravia kulkiessaan ruuna olisi paalulta vaarallinen. Myös (6) MAMA’S GOLDEN GIRL mahtuu startin kroppaansa saatuaan mukaan A-ryhmään.

 

Lähtö 06

A) 1

B) 10,9,7,8,4,5,2

C) 3,6

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Toto4-pelin avauskohteessa (1) SOFIANNA PEE tähtää viime Porin kilpailunsa tavoin tiukasti keulavoittoon. Laukan uhka on olemassa, mutta ravilla Sofianna Pee ei ole näistä asetelmista helppo kukistettava. (10) BIETRO on takarivistäkin suosikin ykköshaastaja. Juhannuksena Kokemäellä Bietro jäi 2. ulkoa ilman selkää 900 jäljellä, eteni johtohevosen rinnalle 600 jäljellä ja lipui loppusuoralla hallittuun voittoon. (9) ISOSALON IHME hakee sekin tiukasti menestystä, kunhan vain malttaa ravata koko matkan. Viimeksi Forssassa ravi maittoi, eikä Isosalon Ihme hävinnyt johtavan takaa kuin keulasta voittaneelle Mitorille. (7) KRETONKI on noussut tänä vuonna paljon sarjoissaan, eikä voittoja ole enää viime aikoina tullut, vaikka kunto on säilynyt hyvänä. Nytkin sijoitus kärjen tuntumassa on paljon voittoa todennäköisempi. (8) JÄTTIPOTTI PEE nappasi keskiviikkona Vermosta arvokkaan 3 500 euron arvoisen voiton. Juoksukin meni nappiin, sillä kärkinelikon 1400 metriä ennen maalia saavuttanut ruuna pääsi toisella puolikkaalla sujuvasti 2. ulos, mistä hyökkäsi vasta loppusuoralle tultaessa. Lopussa Villihotin poika punnersi sitten varmaan voittoon. Kyseessä oli 4-7-vuotiaille suunnattu Eri-Aaronin Patsaskilpailu, joten nyt vastassa on taas vanhempia ja rutinoidumpia kilpailijoita. Niinpä ruuna on alla olevasta Vermon voitosta huolimatta vain yksi hyvistä haastajista. (4) AMORIINI tuskin on heti tauolta parhaimmillaan, mutta mahtuu silti mukaan Toto4-revitykseen. Sen sijaan mukaan ei mahdu kuukausi sitten Turussa paljon tämänkertaista helpomman lähdön voittanut (5) HALLAN RUUSU.

 

Lähtö 07

A) 3

B) 4,2,1,9,6,11,5

C) 7,10,8

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. (3) MAKING MATCH (kuvassa) on ilman muuta koko ravi-illan todennäköisin voittaja. Jatkuvasti menestyvä kovasukuinen 4-vuotias pääsee matkaan loistoasetelmista, joten keulavoitto häämöttää. Viimeksi Vermossa Making Match joutui tyytymään Derby-sarjassa suosikkina kakkossijaan, vaikka sai vetää matkalla tosi maltillista tahtia. Kyse oli kuitenkin enemmän selästä iskeneen Yolo Savoyn hyvyydestä kuin siitä, että Making Match olisi ollut pettymys. Päätöspuolikas viiletettiin nimittäin 10,7-kyytiä, ja tästä loppusuora vielä selvästi kovempaa. Muut putosivat kirivaiheessa kovan kärkikaksikon kyydistä kauas taustalle. (4) IAN BOKO on kykyhevonen, joka on vaellellut täysin varjojen mailla. Viimekertaisen Teivon nelossijan perusteella tämän hetken suuntaus on kuitenkin oikea, sillä ruuna suoritti 4. ulkoa ihan positiivisen 700 metrin mittaisen kirin. (2) HERE COMES THE SUN ja (1) ACORN SHELL hakevat tiukasti asemia Making Matchin takaa, mikä avaisi loistosaumat Making Matchin jälkeisille sijoituksille. (9) SIMON ANGEL on laukkaillut hylkäykseen kolmesta viime kilpailustaan kahdessa. Näiden starttien välissä Porissa tamma esitteli kuitenkin parhaita puoliaan. Simon Angel hyökkäsi 2. ulkoa 800 jäljellä, eteni kärkeen viimeisen takasuoran lopussa ja irtosi hallittuun voittoon. Kunto on kohdallaan, mutta takarivi vaikeuttaa, koska sisärata tullee vetämään. Myös (6) ALMOST ONE YEAR pystyy ottelemaan juoksun luontuessa totosijoista, mutta lähtöpaikka on haastava.

 

Lähtö 08

A) 4,1,2,6,5,10

B) 9,3,7,8

C) –

Tasainen lähtö, missä A-ryhmän kuusikon järjestykseen rankkaaminen on todella vaikeaa. (4) MACCE olkoon ykkösrankkaus. Se voitti viimeksi Turussa johtopaikalta oikein varmasti. Todennäköisesti johtopaikka on nytkin Kari Venäläisen tavoitteena, mutta kyllä Macce voi pärjätä muiltakin juoksupaikoilta. Neljävuotiaassa Maharajahin pojassa on paljon kehityspotentiaalia. (1) ROSELINE FORBES ylsi viimeksi Porissa neljänneksi oikein positiivisella runsaan 700 metrin kirillä 5. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 14,1-vauhdilla. Nyt lähtöasetelmat ovat huomattavasti paremmat. (2) LAURENZ VON BENTZ sijoittui samaisessa Porin kilpailussa johtavan takaa kolmanneksi. Ruuna nappasi ensimmäiset keulat, joten hyvältä lähtöpaikalta nopean avaajan juoksu onnistunee nytkin. (6) DIVINA FALCO eteni viimeksi Porissa kakkossijalta keulapaikalle 350 juostuna ja oli Nuorten Sarjassa johtopaikalta positiivinen kakkonen. Tamma on yksi lähdön kovista. (5) FARFALLONE oli viimeksi Turussa rehti kakkonen keulasta voittaneen Maccen rinnalta. Tätä edeltänyt Porin voitto tuli 2. ulkoa loppusuoran mittaisella kirillä. (10) ZEST BOY joutuu A-hevosista ainoana liikkeelle takarivin lähtöpaikalta, mutta silti ruuna on täysin realistinen voitontavoittelija. Viimeksi Turussa Zest Boy putosi alkulaukkansa myötä viimeiseksi, ja kaiken lisäksi kärki pääsi kirikierroksella vetämättömien selkien vuoksi karkaamaan kauaksi. Siitä huolimatta Harri Koivusen valmennettava nousi vielä kolmanneksi latomalla päätöspuolikkaan peräti 11,5-kyytiä. B-ryhmän aloittaa aina juosten maaliin asti tuleva (9) SHOT ON GOAL, jonka toiveissa on kova ylivauhti.

 

Lähtö 09

A) 10

B) 3,6,7,5,12,4,9

C) 2,11,8

Takarivin lähtöpaikka lyhyen matkan ryhmäajossa on nopeilla kesäkeleillä automaattisesti riskitekijä, mutta kuntonsa puolesta (10) PANCAKE ROCKS kohoaa kyllä ainoaksi A-hevoseksi. Aiemmin tarkan juoksun hevosena pidetty tamma on kahdessa viime voitossaan osoittanut kykenevänsä tekemään nykyvireessään itse juoksunsa. (3) WERA WINNER aloittaa asetelmien ansiosta haastajaryhmän, sillä nopea avaaja pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. Todennäköisesti Wera Winnerilla ajetaan pikamatkalla keulasta. Viimekertainen Mikkelin kakkossija tuli 600 metrin kirillä 3. ulkoa, vaikkei Wera Winner ole edes mitään varsinaista kiertelijätyyppiä. (6) LAURILA’S GIMLI pilasi viimeksi Porissa pelinsä alkulaukkaan. Ei ruuna ravillakaan olisi kovatasoisessa lähdössä riittänyt, mutta se kulki kuitenkin hännillä viimeiset 2800 metriä 16,7-vauhdilla ja vaikutti paremmalta kuin tätä edeltäneessä Kokemäen startissa. Laurila’s Gimli ei ole lähdön nopein avaaja, mutta ei ruuna alussa jalkoihinkaan jää. (7) HEELYS ANDORRA pystyi viimeksi Teivossa ainoana seuraamaan keulasta voittanutta Next Hopea ja saavutti samalla uuden komean ennätystuloksen. Heelys Andorra on ilman muuta parhaimmillaan pikamatkalla, joten matka suosii. On mielenkiintoista nähdä, satsaako Harri Koivunen näin ulkoa tosissaan starttiin. Nappijuoksulla kaikki on mahdollista, mutta mikään varsinainen kiertelijä Heelys Andorra ei ole. (5) TESTIMONIAL on ilman muuta mielimatkallaan ja on nappionnistumisella mahdollinen yllättäjä. (12) QUEEN OF THE WORLD on tähän lähtöön hevosena riittävä, mutta asetelmat ovat synkät. (4) OUR LEXA laukkasi viimeksi Kokemäellä häirittynä, mutta vaikutti muuten edellisiä kilpailuja paremmalta.

 

 

TOTO4 (lähdöt 6-9)

Pieni systeemi

I 1 Sofianna Pee (10,9)

II 3 Making Match (4,2)

III 1,2,4,5,6,10 (9,3)

IV 3,6,7,10 (5,12)

24 riviä*0,20 euroa = 4,80 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,4,7,8,9,10 (5,2)

II 3 Making Match (4,2)

III 1,2,4,5,6,9,10 (3,7)

IV 3,4,5,6,7,10,12 (9,2)

294 riviä*0,20 euroa = 58,80 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

Pieni systeemi

I 1,2,4,5,6,10

II 10 Pancake Rocks

6 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,2,4,5,6,10

II 3,6,7,10

24 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 3 Making Match

II 1,2,4

III 1,2,4,6,9

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 3 Making Match

II 1,2,4,6,9

III 1,2,4,5,6,9,11

30 yhdistelmää*1 euro = 30 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 10 Pancake Rocks

II 3,6,7

III 3,4,5,6,7,12

15 yhdistelmää*0,50 euroa = 7,50 euroa

 

Suuri systeemi

I 10 Pancake Rocks

II 3,4,5,6,7,12

III 3,4,5,6,7,9,12

36 yhdistelmää*1 euro = 36 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.