Pelivihjeet: Pori pe 24.9.2021

Lähtö 01

A) 4,1,11

B) 7,5,6,2,3,8

C) 9,10,12

SUOMENHEVOSLIITON KANNUSTUSLÄHTÖ. Suomenhevosten alokassarjassa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. (4) FRAASI kohdalla toukokuinen koelähtötulos 45,1 ei kerro mitään, sillä Jussi Miettisen suojatti voitti Kokemäen pokaaliraveissa 29.8. johtopaikalta selvästi tuloksella 37,7. Läheskään kaikki ei ollut pelissä, joten Fraasin pitäisi kyetä vieläkin parempaan. (1) JOKIRANNAN JUSSI suoritti viime kuussa Turussa koelähdön mukavalla tuloksella 36,6 ja lähtee jahtaamaan loistoasetelmista vahvasti menestystä. Jokirannan Jussin piti aloittaa kilpailu-uransa jo Turussa 23.8., mutta tuosta kilpailusta ori jäi pois. (11) VIRIN HUILERI oli vielä uran avauskilpailussaan kesäkuussa Forssassa kovin varsamainen. Mikäli Virin Huileri keskittyy nyt paremmin olennaiseen, voivat sen vauhdit riittää pitkälle. Suvukas ja huippuosaavista käsistä tuleva (7) FIORI ei vielä koelähdössä säväyttänyt tyylillään niin paljon, että kohoaisi aivan A-ryhmään asti. Päätöskierroksen Aimo Vuorisalon valmennettava kulki 38,0-vauhdilla. (5) ALIISON sijoittui Fraasin voittamassa Kokemäen pokaaliravilähdössä kolmanneksi ajalla 38,3, ja mukaan mahtui lähtösuoran häirintälaukkakin. Aliison lähti silloinkin liikkeelle 20 metriä Fraasin takaa. (6) SUPERSANKARI kulki koelähdössä päätöskierroksen 37,0-vauhdilla.

 

Lähtö 02

A) 3

B) 1,8,2,13,10,11,4,9,15,5,6

C) 14,7,12

FINNTACK-AMATÖÖRISARJA. (3) BEAST ACE on kehittynyt kauden edetessä mukavasti. Viimeksi Vermossa Mikko Aron valmennettava oli takamatkalta hyvällä tuloksella oikein positiivinen kolmas häviten vain kahdelle paaluhevoselle. Sopivassa tehtävässä uran avausvoitto on lähellä, kun vielä ohjastaja Hannu Marttila on tähän porukkaan parasta A-ryhmää. (1) BELLE PRIMAVERA paikkasi Teivon paikallisraveissa alkulaukkansa täysin hyväksyttävästi ollen selvästi parempi kuin kauden aiemmissa kilpailuissa ennen pitkää taukoa. Viime startin jälkeen Meri Elomaalta osaomistajansa Riikka Parkkosen valmennukseen siirtynyt tamma pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa, ja sopivassa tehtävässä Belle Primaveralla on tuhannen taalan paikka keikkua kärkikahinoissa alusta loppuun. (8) IVAN GRAIN ei ole kilpaillut tänä vuonna kapasiteettinsa edellyttämällä tasolla, vaikka onkin napsinut helpoista lähdöistä hyviä sijoituksia. Tehtävä on nytkin sen verran sopiva, että jo tämän kauden suoritustasolla ruunan pitäisi riittää kokeneen Jukka Lahtisen luotsaamana jälleen kärkitaistoon. On huomattava, että vaikka kuski on sama kuin viime starteissa, on Ivan Grain siirtynyt viime startin jälkeen Tapio Vanhaselta Kari Mäenpään valmennukseen. (2) CANKUS WILD KISS voi Belle Primaveran tavoin keikkua kärkikuvioissa alusta loppuun. Toissakertainen Forssan kakkossija tuli 2. sisältä. (13) R.R. ELMER on kelpo vireessä. Ruuna ei ole kuitenkaan lähtötilanteessa maailman helpoin tapaus, joten saa nähdä, onnistuuko kokematon kuski kiihdytysvaiheessa sataprosenttisesti. (10) LIKE A CANDY on viime kilpailujen perusteella oikein potentiaalinen totohevonen. (11) WOLAND FRIDO on nyt iso arvoitus, sillä suoritus kauden avauksessa oli luvattoman huono. Ennakkografiikan mukaan ilman etukenkiä juokseva (4) HULAKAN DORIS DAY hakee paalulta jymy-yllätystä.

 

Lähtö 03

A) 4,3,8,1,7

B) 5

C) 2,6

SATAKUNNAN RAVINAISTEN TAMMALÄHTÖ. (4) BRIIMA olkoon tasaisen lähdön ykkösrankkaus. Briiman kohdalla homma ratkeaa käytännössä täysin päivän kilpailuhuumoriin. Mikäli hevosta ei kiinnosta, se voi luovuttaa kirivaiheessa aika pahastikin. Mikäli taas Briima on menopäällä, se kyllä pystyy tällaisen lähdön voittamaan. Kauden toistaiseksi ainoa voitto Kaustisella 9.7. tuli nimenomaan Ari Moilasen ajamana. Lähtö oli silloin tämänkertaista kovempi, ja voiton kylkiäisenä syntyi myös tamman edelleen voimassa oleva ennätys. Tässä lähdössä tempo tullee olemaan suhteellisen maltillista, mikä varmasti olisi Briimalle eduksi. (3) HARJAN HALLA on huomattavasti Briimaa epävarmempi, mutta vastaavasti Harjan Halla on rehdimpi työntekijä. Viimeksi Teivossa Harjan Halla oli 2. ulkoa kelpo kolmas häviten vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille Saran Salsalle sekä Rehulan Suville. (8) MYRSKIS on alisuorittanut viimeisissään. On todella mielenkiintoista nähdä, mikäli hevonen kilpailee ennakkografiikan mukaisesti ilman kenkiä. (1) ISOSALON ILO pääsee liikkeelle loistoasetelmista, ja muutenkin pientä kehitystä tuntuisi viime aikoina tapahtuneen. Myös (7) KORSU-TUISKU kuuluu ilman muuta mukaan A-ryhmään. Se ei päässyt tulemaan viimeksi Seinäjoella kirivaiheessa täysin vapaasti. Tasaista työtä tekevä (5) REISU-METTE lähtee sitten haastamaan suosikkeja.

 

Lähtö 04

A) 3

B) 2,8,4,12,9,6,7,10,5

C) 11,1

Vaikka (3) MICKAN (kuvassa) ei ole menestynyt viime starteissaan, nousee se vihjaajan papereissa koko Toto5-kierroksen todennäköisimmäksi voittajaksi. Tällä kertaa moni asia on vauhdikkaan sekä energisen tamman puolella. Pikamatkalla ja vieläpä mainiolta lähtöpaikalta Mickanilla on loistosaumat koko matkan johtoon, eikä edes reippaan tempon pitäisi olla haitaksi. Vastus ei ole sieltä kaikkein kovimmasta päästä, huippukuski palaa ohjiin, ja tammalla on nyt tauon jälkeen starttikin kropassa. (2) LAURILA’S GIMLI oli viimeksi Teivossa 5. ulkoa saamaton. Tätä edeltäneessä Forssan kilpailussa ruuna kiri kuitenkin loppua hurjasti ja ehti vielä joukon hänniltä toivottomista asemista voittotaistoonkin. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin peräti 11,5-vauhdilla, ja tästä loppusuora vielä selvästi kovempaa. Tällä kertaa kiihdytysvaihe ratkaisee paljon. Mikäli Laurila’s Gimli onnistuu pääsemään kiihdytyksessä ohi sisäpuolen Quellin ja saa asemat Mickanin takaa, on kakkossija lähellä. Mikäli taas Quell pitää johtavan selän, muuttuu Laurila’s Gimlin tilanne huomattavasti vaikeammaksi. (8) EYES ON ALLEY kiri viimeksi Teivossa 4. sisältä uudella komealla ennätystuloksellaan hienosti keulasta voittaneen Proud Ms Cantabin tuntumaan kakkoseksi. Näistä asetelmista Mickanin kukistaminen on vaikeaa, mutta muista sijoituksista tamma pystyy juoksun yhtään luontuessa kamppailemaan. (4) TESTIMONIAL kokee merkittävän kuskinvahvistuksen. Mikäli Testimonial saa asemat kärjen imusta, voi se ihan hyvin seurailla totoon. (12) WERA WINNER ja (9) ALLYHILLS DREAM ovat mielimatkallaan, mutta takarivin lähtöpaikat mutkistavat starttirakettien tilannetta.

 

Lähtö 05

A) 2

B) 3,9,10,12,1,11

C) 7,4,6,5,8

(2) JULIUS ARES tekee jatkuvasti tasaisen hyvää työtä, ja nyt ruuna voi hyvinkin onnistua kirkastamaan himmeämmät mitalisijat kullaksi. Pikamatka ja kakkosrata on mainio alkuasetelma. Keulasta kaikki olisi yksinkertaisinta, mutta myös selkäjuoksu tai jopa paikka johtavan rinnalla sopii tällä pikamatkalla kovakuntoiselle ruunalle. (3) FEELING GLORY on nostanut viime aikoina hieman tasoaan. Nyt asetelmat ovat huippumielenkiintoiset, sillä nopea avaaja täräyttänee keulaan ja juossee joko keulassa tai Julius Aresin takana 2. sisällä. Molemmilla taktiikoilla Feeling Glory on näistä asetelmista pikamatkalla lähtökohtaisesti suosikin ykköshaastaja. (9) HERE COMES THE SUN on aika varma suorittaja. Kuukauden takainen Porin kolmossija 3. sisältä tuli tätä kovemmasta lähdöstä. Silloin edellä maaliin tulivat Very Gone Face sekä BWT Ellospank. (10) ZAGAT kilpailee hyvässä vireessä, mutta takarivistä on toki aina omat haasteensa. Veikko Leinonen olisi varmasti ajanut tällä pikamatkalla mielellään suoraviivaisella taktiikalla. (12) CLUB NORD YANKEE olisi hyvältä eturivin lähtöpaikalta ollut jopa lähdön ykkösrankkaus, mutta piippuhyllyn lähtöpaikka pikamatkalla tekee asioista paljon vaikeampaa. Sinänsä vastus on kyllä Club Nord Yankeelle oikein sopiva. Runsaan kuukauden takainen Teivon kolmossija tuli keulapaikalta vain Qiulius On Stagelle sekä Speedy Scionille häviten, eikä tämän tason hevosia ole nyt todellakaan vastassa. (1) MASTERPEACE ja (11) TRUE NOICE ovat ihan hyviä haastajia.

 

Lähtö 06

A) 4,6,3

B) 8,2,11,7,9,1,12

C) 10,5

SAMK-LÄHTÖ. A-ryhmään kohoaa kolme hevosta. (4) MASTERSTROKE ARIA on kirinyt viime starteissaan rehdisti ja kohoaa ykkösvihjeeksi, kun vielä ohjastaja vahvistuu hevosen amatöörivalmentajasta Olli Koivuseen. Kaiken lisäksi ennakkografiikan mukaan kengätkin on tarkoitus riisua. (3) ROBERT MAGUIRE on päässyt kilpailemaan valitettavan katkonaisesti, mikä on näkynyt suorituksissakin. Robert Maguire pystyy kuitenkin venymään mielipaikaltaan keulasta parhaimmillaan sen verran koviin suorituksiin, että siihen pitää suhtautua näistä asemista vakavasti. Myös tasaisen hyvää työtä tekevä (6) GRAINFIELD EMMA erottuu muusta porukasta. Seinäjoella 1.9. Grainfield Emma avasi helposti keulaan. Loppusuoralla Masterstroke Aria rymisteli 3. ulkoa 800 metrin kirillä selityksittä edelle, mutta muut Grainfield Emma piti varmasti takanaan. Grainfield Emma pystyy avaamaan lähtöön panostettaessa oikein lujaa, mutta siitä huolimatta keulaan pääsy Robert Maguiren ulkopuolelta ei todellakaan ole helppoa. Ei Grainfield Emma toki mikään keulariippuvainen hevonen ole. (8) TAIGO BLESSED on esiintynyt viime starteissa edukseen, mutta huono lähtöpaikka pudottaa sen kuitenkin B-ryhmään. (2) KEYSTONE BULLSEYE jaksoi Suomen debyytissään 3. ulkoa 700 metrin kirinsä hyväksyttävästi. Saa nähdä, parantaako tamma startti kropassa niin paljon, että pystyy ottelemaan aivan kärkisijoista. (11) HOLA ALEJANDRO on ihan hyvä kirihevonen, mutta voittoa ajatellen asetelmat ovat vaativat. Myös pitkältä tauolta palaava (7) NEDDA MILLER kelpuutetaan mukaan suureen Toto5-systeemiin. Tamman uran voittoprosentti on komea.

 

Lähtö 07

A) 5,6

B) 1,3,12,7,8,2,9,10,4,11

C) –

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. A-ryhmään erottuu selvästi kaksi hevosta. (5) THE NEXT ONE US on ollut jatkuvasti hyvä. Viimeksi Vermossa Harri Koivusen valmennettava kiri oikein hyvin voittotaistoon vajaan 700 metrin kirillä 4. ulkoa. (6) WERNER ORS jaksoi viimeksi Teivossa johtavan rinnalta mukavasti neljänneksi. Kuukauden takaisella Porin vierailullaan Werner Ors oli pikamatkalla oikein mainio kakkonen, sillä juoksu meni kasiradalta vaikeimman kautta. Werner Ors ei löytänyt ollenkaan paikkaa parijonosta, vaan pääsi etenemään 3. radalta johtavan rinnalle vasta runsas kierros juostuna. Siitä huolimatta Werner Ors painui kärkeen runsaat 400 jäljellä ja hävisi vain nappireissun saaneelle Global Venturelle. Todennäköisesti jompikumpi suosikeista juoksee lopulta keulassa, The Next One US:lla on ehdottomasti sisemmän lähtöpaikkansa turvin etulyöntiasema. (1) MR BIG MONEY on saanut taulunsa hämäävän huonoon kuntoon, sillä ruuna on kilpaillut läpi kauden hyvässä vireessä. Mr Big Money ei kuitenkaan todennäköisesti pysty torjumaan Enjoy Pepperiä kiihdytyksessä, mikä vaikeuttaa tuntuvasti lähdön voittamista. (3) ENJOY PEPPER on starttiraketti, joka erittäin todennäköisesti täräyttää alussa keulaan. Porissa 20. päivä elokuuta Enjoy Pepperillä ajettiin suosikkina keulasta, mutta tamma lannistui sen verran helposti, että tällä kertaa Ari Moilanen voi hyvinkin tyytyä hyvään selkään, minkä jälkeen Enjoy Pepperillä on hyvät saumat roikkua totoon. (12) JOKER BOKO hävisi Vermossa 2. sisältä vain Club Nord Chipille sekä The Next One US:lle. Hevonen on näihin lähtöihin riittävä, mutta nyt juoksusta tulee paljon hankalampi. (7) HE IS IN kilpailee kelpo vireessä. Sijoitus riippuu täysin juoksunkulusta. (8) OILSHEIK voitti viimeksi Forssassa varmasti, mutta näistä asetelmista voiton nappaaminen olisi yllätys. (2) FINLAND palaa pitkältä tauolta starttiin etukäteiskommenttien perusteella hieman maltillisin odotuksin.

 

Lähtö 08

A) 2,15,11,6,4

B) 9,10,8,13,3

C) 12,5,1,14,7

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (2) AIHEEN JUHANNUS on parhaimmillaan johtopaikalta, ja tässä Veli Nurmisen suojatti saanee napattua keulapaikan ilman suurempia alkurevittelyjä. Aiheen Juhannus on hieman huumorihevonen, mutta menopäällä ollessaan tamma ohittaminen keulapaikalta ei tule olemaan tämän lähdön hevosille helppoa. Toissakerralla Seinäjoella Aiheen Juhannus sijoittui johtopaikalta kakkoseksi selässään nappireissun saaneelle Marin Taseelle häviten. Viimeksi Teivossa Joihurin tytär kesti kierroksen kirinsä kunnialla ja sijoittui neljänneksi. (15) YPÄJÄ LUOTSI oli keskiviikkona Vermossa 4. ulkoa kirivaiheessa kovin vaisu, mutta ruunalla on ollut tapana parantaa lyhyellä starttivälillä. Eiköhän niin ole nytkin, mikäli hevonen vain lähtöviivalle ilmestyy. Takamatkaa on paljon, mutta Ypäjä Luotsi on tähän lähtöön kova hevonen. (11) HELKAN TOIVO hakee vielä parasta virettään, mutta viime starteissa on ollut ilman muuta positiivisia signaaleja. Vastus on nyt kokonaisuudessaan viime kilpailuja helpompi, ja tämän tason lähdössä Sampo Kujalan suojattiin pitää suhtautua ilman muuta vakavasti. (6) KRETONKI on rehti kilpailija. Alla on neljäs sija historian ensimmäisestä suomenhevosten Pilvenmäki Specialista. Myös (4) BOHEEMI mahtuu mukaan A-ryhmään. Ruunalla on nyt taukonsa jälkeen kaksi hyväksyttävää starttia kropassa, ja Antti Teivainen on aina saanut Tähen Tuurin pojasta valmentajaa enemmän irti. Niinpä Veli Nurmisella on asettaa tähän lähtöön tallistaan kaksi vakavaa voitontavoittelijaa. (9) AMORIINI aloittaa B-ryhmän. Se oli kuukausi sitten Porissa 4. ulkoa 600 metrin kirillä hyväksyttävä viides. (10) ESKEL voittaa harvoin, mutta Janne Länsimäen suojatti kilpailee jälleen kerran oivassa vireessä. (8) ROKKOFF on alisuorittanut läpi kauden. Kykyjä olisi parempaankin. Toto5-revitykseen mahtuvat myös ennen taukoaan kovin tasapaksusti suorittanut (13) HOTLINKI sekä viime aikoina paljon laukkaillut (3) JÄTTIPOTTI PEE.

 

Lähtö 09

A) 10,1

B) 9,8,7,11,5,12,6,4,2,3

C) –

Illan toinen troikkalähtö on äärimmäisen tasainen pelipähkinä, mistä ei statisteja löydy. Suosikkien nimeäminen ei ole helppoa, mutta lopulta A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (10) HE’S A HORSE olisi ihan vauhdikas avaaja, joten takarivin lähtöpaikka on vastaan. Mikäli juoksu kuitenkin luontuu, pystyy Quaker Jetin poika tämän tason lähdössä ilman muuta menestymään. Viimeksi Seinäjoella juoksu ei huonolta lähtöpaikalta luontunut lainkaan, ja suoritus oli parempi kuin pelkkä lopputulos antaa ymmärtää. (1) STEELY STRIDE on lähdön ideanosto. Kyseessä on merkittävästi tulosriviään kovakapasiteettisempi hevonen, ja viime starteissa on muutenkin ollut näkyvissä valoa tunnelin päässä. Viimeksi Forssassa Steely Stride ei päässyt tulemaan sujuvasti 3. sisältä. Keulapaikkaa Steely Stride ei normaalisti pysty pitämään, mutta mikäli kiriväylät aukenevat sopivasti nappireissun jälkeen, on kaikki mahdollista. (9) LAURILA’S GERTRUDE on jo pitkään suorittanut tasaisen varmasti. Ysiradalta tamma on heti parijonossa, joten tuurien ollessa kohdallaan juoksu voi mennä takarivistäkin mukavasti. (8) NORTH SUNNY riittää kyvyiltään ja vauhdeiltaan, mutta taistelutahtoa saisi kyllä olla enemmän. (7) YANKEE PRIDE on tauluaan parempi hevonen. Vire on tauon jälkeen arvoitus, mutta mikäli ruuna on heti parhaimmillaan, se voi juoksun onnistuessa vaikka voittaa. (11) SHACKHILLS DESIREE aloittaa Jonny Länsimäen valmennuksesta. (5) HARPPYEE ja (12) TO THE ACTION pystyvät parhaimmillaan ollessaan pärjäämään. Tasaista on…

 

Lähtö 10

A) 5,13

B) 1,6,16,12,10,4,11,2,7,8

C) 3,14,9

(5) REALLY LOVE kulki Teivon paikallisravien nollasarjassa täyden matkan voltin 18,4, mutta sekään ei riittänyt kuin kolmanteen sijaan, kun vastassa oli Antti Veteläisen tallin lahjakas 3-vuotias Stonecapes Unity sekä jo samalla viikolla Teivon totoraveissa voittanut Wild Mind. Kovaksi on mennyt nykyään taso paikallisraveissakin! Mikäli Really Love selvittää vaikean voltin viitosradan kunnialla, omaa Le Monteilin tytär nyt hyvät voittosaumat. (13) DYBALA nostetaan toiseksi A-hevoseksi. Dybala näytti viimeksi Turussa loppukaarteessa selässä pontevalta, mihin nähden loppusuoran kiri jäi torsoksi. Joka tapauksessa startti antoi viitteitä siitä, että sisällä on potentiaalia paljon nähtyä parempaan. Mikäli nyt ajava Jarmo Saarela saa kaivettua tämän potentiaalin esiin, on kaikki mahdollista. (1) UNTO MASTERPIECE ja (6) AMMON GARDEN kohdalla koelähtöjen suoritukset olivat vielä aika mitäänsanomattomia. On kuitenkin täysin mahdollista, että hyväsukuiset 3-vuotiaat parantavat tositilanteessa selvästi. Lähtöasetelmatkin ovat hyvät. (16) SEVENTEENMILEDRIVE sijoittui Teivon paikallisravien kovatasoisessa nollasarjassa neljänneksi. Asetelmat ovat haastavat, mutta ruuna menee starttien myötä kaiken aikaa eteenpäin. (12) FIREFLY aloitti uransa Härmässä hyväksyttävällä kolmossijalla. (10) PLEASE JINGLE on sekin suorittanut viime starteissaan hyväksyttävästi. (4) PORLA FUTURA oli kesäkuisessa uran avauksessaan oikeinkin vaisu. Tamma varmasti parantaa, mutta parantaako tarpeeksi.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 3 Mickan (2,8)

II 2 Julius Ares (3,9)

III 3,4,6 (8,2)

IV 5,6 (1,3)

V 2,4,6,11,15 (9,10)

30 riviä*0,10 euroa = 3 euroa

 

Suuri systeemi

I 3 Mickan (2,8)

II 1,2,3,9,10,11,12 (7,4)

III 2,3,4,6,7,8,11 (9,1)

IV 5,6 (1,3)

V 2,3,4,6,8,9,10,11,13,15 (12,5)

980 riviä*0,10 euroa = 98 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 5,6

II 2 Aiheen Juhannus

2 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 5,6

II 2,4,6,11,15

10 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 5,6

II 5,6

III 1,3,7,12

8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

 

Suuri systeemi

I 5,6

II 1,3,5,6,7,12

III 1,2,3,5,6,7,8,9,12

70 yhdistelmää*0,50 euroa = 35 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 10 He’s A Horse

II 1,7,8,9,11

III 1,5,7,8,9,11,12

30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,10

II 1,5,7,8,9,10,11,12

III kaikki

140 yhdistelmää*0,50 euroa = 70 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.