Pelivihjeet: Pori pe 26.3.2021

Lähtö 01

A) 5,12,7,9

B) 4,8,6,3,11,2,10,1

C) –

TAMMASARJA. Perjantai-illan käynnistävästä suomenhevosten Tammasarjasta löytyy neljä kovaa voitontavoittelijaa. Uransa Lahden voitolla käynnistänyt (5) SUVELAN SÄPINÄ esiintyi niin voittojuoksussa kuin koelähdössäkin muuten edukseen, mutta kummallakaan kerralla ravi ei ollut loppusuoralla täysin priimaa. Mikäli ravi stemmaa loppuun asti kunnolla, voi Liisingin tytär napata toisen voiton putkeen. (12) VILLIHAAVE kehittyi 4-vuotiskauden loppuvuoden muutamissa kilpailuissaan niin nopeasti, että 5-vuotiskauden avausta odotetaan suurella mielenkiinnolla. (7) NÄRVÄNÄ on aloittanut uransa voitolla sekä kakkossijalla. Tuomo Ojanperän suojatti lähtee taas jahtaamaan kärkisijoja. (9) VEERAN VIRE on lähdön neljäs A-hevonen. Se aloitti uransa 4-vuotiaana ihan mukavasti ja on siirtynyt tauon aikana viime aikoina(kin) hienosti menestyneen Martti Hämäläisen valmennukseen. On syytä olettaa, että nuori hevonen on mennyt tauon aikana eteenpäin. Tällä kertaa Ville Koiviston ajama (4) LAMPIN LINTTI sekä kautensa avaava (8) TUULIJUHLA aloittavat B-ryhmän.

 

Lähtö 02

A) 10,1

B) 15,11,6,13,5,7,8,3

C) 2,4,12,14,9

Toisen lähdön suosikki on helppo nimetä. (10) REAL POPPY ei menestynyt vielä uransa kahdessa ensimmäisessä kilpailussa, mutta viimeksi Kaustisella oli jo uran avausvoiton aika. Real Poppy jäi ensimmäisellä takasuoralla 2. radalle ilman selkää. Jouko Paavolan valmennettava painui kärkeen 1200 jäljellä ja kamppaili 14-vauhtisella päätöspuolikkaalla mukavasti ykköseksi. (1) EVITA’S BAD BOY nostetaan toiseksi A-hevoseksi. Ruuna seuraili elokuisessa koelähdössään vain muiden mukana, mutta olemus oli ihan positiivinen, ja suvukas hevonen on voinut kehittyä muutamassa kuukaudessa selvästikin. Kun asetelmatkin ovat loistavat, on Evita’s Bad Boyhin syytä suhtautua vakavasti. (15) DIVINA FALCO aloitti uransa kakkossijalla ja olisi sekin mahtunut paremmalta lähtöpaikalta mukaan A-ryhmään. Divina Falco pääsi Turussa 3. ulkoa 2. ulos kierros juostuna, jatkoi johtavan rinnalla viimeisen takasuoran lopussa ja riitti siis kakkoseksi takanaan matkanneelle Grace Scionille häviten. (11) RIM BAY DIVA sijoittui samaisessa Turun kilpailussa johtopaikalta kuudenneksi. Kolmevuotiskauden avauskilpailu Porissa toi kolmossijan 2. sisältä. (6) KING STORM on kulkenut ammattikuskeilla valmentajaansa paremmin, eikä ole onnistuessaan ollenkaan vailla mahdollisuuksia. Toissakertaisessa Teivon nelossijassaan King Storm laukkasi lähtösuoralla ja kulki sitten päätöskierroksen 17,6-vauhdilla. (13) LAURILA’S ITHILDIN pujotteli viimeksi Turussa ihan mukavasti neljänneksi, eikä edes päässyt tulemaan lopussa vapaasti.

 

Lähtö 03

A) 8

B) 6,2,5,7,4,11,3,9,1,12,10

C) –

Mikäli vain (8) TAISTELU JASKA malttaa ravata koko matkan, on se sopivassa tehtävässä tukevasti kiinni voitossa miltä juoksupaikalta tahansa. Itse asiassa edes laukka ei veisi vielä automaattisesti mahdollisuuksia. Viimekertainen Vermon kolmossija tuli tasokkaasta Vermon TalviCupin finaalista. Siporin poika hävisi johtopaikalta vain Tuuskaselle sekä Kromaukselle. Suosikin jälkeen tuleekin sitten tasaista. (6) ISOSALON IHME ailahtelee aika lailla, ja laukan uhkakin on konkreettinen. Onnistuessaan tamman rahkeet riittävät kuitenkin kaksarisijoitukseen. Veli Nurmisen tallin kaksikko (2) BOHEEMI ja (5) BUUGI epäonnistui viimeksi Seinäjoella, mutta suosikkia lukuun ottamatta tämänkertainen lähtö on veljeksille ihan sopiva. (7) H.V. TUREKS ei ole menestynyt viime starteissaan, mutta lähdötkin ovat olleet hurjasti tämänkertaista kovempia. Autolähtökin on ruunalle volttilähtöä parempi lähetystapa. (4) HALLAN RUUSU joutuu koelähtöön, mikäli tulee jälleen hylätyksi, ja tämä voi näkyä Kari Lehtosen ajossa jonkinlaisena varovaisuutena. Sinänsä tehtävä on kyllä totosijaa ajatellen ihan sopiva. (11) AIKA-VALTTI ei ole esittänyt pitkään aikaan parasta osaamistaan.

 

Lähtö 04

A) 3,9

B) 5,8,2,6,7,4,1

C) –

Toto5-pelin avauskohteessa A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (3) WIDE GAME on epävarma hevonen, mutta kunto on kohdallaan, ja Antti Teivainen on onnistunut ruunalla mainiosti. Teivainen on ajanut Wide Gamella tänä vuonna kilpaa kahdesti, ja tuloksena on ollut voitto sekä 75-lähdön kakkossija hienoilla loppukireillä – molemmat nimenomaan Porissa. Tällä kertaa taktiset kuviot voivat olla erilaiset, mutta joka tapauksessa Wide Game pystynee ravilla paljoon. (9) STONECAPES SPARROW sijoittui kaksi vuotta sitten Kriteriumissa kakkoseksi, mutta sen jälkeen ongelmia on ollut siinä määrin, ettei ruuna ole kilpaillut Kriteriumin jälkeen kuin kuudesti. Vaikka viimekertainen Kouvolan 75-lähtö ei tuonut menestystä, osoitti tätä edeltäneen Teivon kilpailun voitto Ready Cashin pojan olevan oikealla tiellä. Pitää ymmärtää, että Stonecapes Sparrowilla on vielä näihin sarjoihin kovin vähän kilpailurutiinia. Säännöllisen starttirytmin myötä kehitystä voi kuitenkin tapahtua nopeastikin. (5) REDHOT TAP DANCER kilpailee suoritusvarmassa vireessä. Viimeksi Teivossa ruuna sai tehdä johtopaikalla oman juoksunsa, joten voittoakin tarjottiin, mutta New Life Wheels ja Deangelo ovat kuitenkin niin hyviä hevosia, ettei niille todellakaan ole häpeä hävitä. Seppo Markkula päässee valitsemaan nopealla avaajalla, että ajaako keulasta vai selästä. (8) HE IS FELIX tekee suoritusvarmaa työtä. (2) GUNVALD on tauluaan paremmassa kunnossa, ja keskipitkä matkakin suosii. Ylisarjassa aivan kärkeen yltäminen edellyttää kuitenkin nappionnistumista. (6) EARN N’BURN sai pitkältä tauolta startin kroppaansa, joten ruunan luulisi parantavan. Minttu Mäkisen valmennettava mahtuu kuudentena hevosena mukaan Suureen Toto5-systeemiin.

 

Lähtö 05

A) 2,8

B) 7,3,4,1,11,5,9,10,6

C) –

Toisessa Toto5-kohteessa (2) OVE tähtää tiukasti keulapaikalle, mistä omaisi ilman muuta parhaat saumat kauden avausvoittoonsa. Ove ei ole ihan huippuiskussa, mutta kelpo vireessä kuitenkin. Viimeksi Seinäjoella Ove hävisi johtopaikalta selässään liftanneelle To The Beginningille. (8) BLACK ICE BOOST ei sekään ole näyttänyt tänä talvena parasta osaamistaan, mutta toissakerralla Teivossa ruuna olisi todennäköisesti hävinnyt 2. sisältä tilaa saadessaan ainoastaan Trouble Leaderille. Viimeksi Turussa taas lähtökin oli tasokas, sillä Black Ice Boostin edellä maaliin tulivat T.Rex, Ricocone, Conny Sisu, Bombard ja Angel Raziel. Nyt lähtö on tasoltaan todella sopiva, ja myös lyhyt matka sopii ruunalle mainiosti. Kasiradan lähtöpaikka tuo tietysti omat ongelmansa, mutta tuurien ollessa kohdallaan Black Ice Boostilta on tässä tehtävässä lupa odottaa menestystä. (7) DIDI HOSS on voitokas hevonen, mutta tamma on vielä pitkän taukonsa jälkeen hakenut itseään. Lähtöpaikka tuo omat haasteensa, mutta juoksun luontuessa porukka vaikuttaa vuoden ensimmäistä totosijaa ajatellen sopivalta. (3) DALTON HOSS on väläytellyt viime starteissa tauluaan parempaa virettä. (4) SPANISH ROSE seuraili viimeksi porukan mukana, eikä ollut niin huono kuin sijoitus antaa ymmärtää. Mikäli Spanish Rose onnistuisi pääsemään esimerkiksi Oven taakse 2. sisälle, olisi se erittäin realistinen yllättäjäehdokas. Pikamatka sopii vauhdikkaalle tammalle mainiosti. Spanish Rose on ohjastajalleen Kimi Pesoselle tuttu hevonen, sillä Pesonen ajoi tammalla vuonna 2019 itse asiassa useampiakin totosijoja. (1) LANGEN’S CZA CZA ei ole starttiraketti, mutta silti asetelmia on pidettävä sille hyvinä. Viime perjantaina kirivaihe ei mennyt sujuvasti. (11) INACCESSIBLE kärsii roimasti takarivin lähtöpaikastaan.

 

Lähtö 06

A) 12,6,8,1,3,10

B) 9,5

C) 2,4,7,11

Lähdön paras hevonen on ilman muuta 4-vuotiskautensa avaava (12) MAKING MATCH, jonka kolmevuotiskausi sisälsi kymmenen kilpailua ja toi hienosti kolme voittoa, kaksi kakkossijaa ja yhden kolmossijan. Olli Koivunen ei kuitenkaan todennäköisesti halua ajaa nuorella hevosella heti kauden avauksessa mitenkään yltiöpäisellä taktiikalla, joten näistä asetelmista onnistumiseen ei uskalla luottaa varauksetta. Rankingin ykköshevoseksi Making Match kyllä nousee. (6) BELIEVE IN DREAM on sitkistellyt kahdessa viimeisessään niin rehdisti 2. radalta ilman selkää, että kauden avausvoitto on täysin mahdollinen. (8) NATASHA LOVE onnistuu harvoin, mutta Porin keulavoitto tuli niin vakuuttavalla soololla, että Porin voittojuoksun tavoin Esko Rauhalan ajamaan tammaan pitää suhtautua äärimmäisen vakavasti. (1) CARAMANIA on starttiraketti, joka ensimmäisen kaarteen ravilla selvittäessään juossee joko keulassa tai 2. sisällä. (3) TOO RED FOR YOU on löytänyt suoritusvarmuuden ja on hyvältä paikaltaan yksi perushevosista. Kuudentena A-ryhmään kohoaa (10) NEW SENSATION. Forssassa kakkossijan napanneen tamman viime Turun epäonnistumisen saa unohtaa, sillä Kenneth Danielsenin ajosuoritus kirivaiheessa ei onnistunut ollenkaan. (9) RIM BAY DUCHESS kokee mielenkiintoisen kuskinvahvistuksen. Rim Bay Duchessin viime suoritukset ovat kuitenkin olleet niin vaisuja, että tamma jää siitä huolimatta Toto5-vihjesysteemeissä vain varahevoseksi.

 

Lähtö 07

A) 11,14

B) 12,2,1,5,10,13,3,4,7,9,6,8

C) –

Toto5-vihjesysteemeiden varman valitseminen on tällä kertaa poikkeuksellisen hankalaa. Koska käytännössä joku on valittava, niin (11) LILY sellaiseksi lopulta valikoituu, mutta troikka- ja päivän duo-systeemeissä Lilyn rinnalle nousee myös toinen A-hevonen (14) HIPATSU. Lilyn kausiavaus päättyi keskeyttämisen muodossa epäonnistumiseen, mutta sen jälkeen on mennyt paljon paremmin ja tuloksena on ollut kaksi voittoa sekä kaksi kolmatta sijaa. Suoritustaso on ollut sitä luokkaa, että sen pitäisi kyllä juoksun onnistuessa riittää tässäkin. Mikäli vain kiihdytysvaihe voltin kakkosradalta sujuu kunnialla, on Lily kirivaiheessa vaarallinen. Hipatsu on sekin parhaimmillaan oikein kirivoimainen hevonen. Hipatsulle olisi eduksi, mikäli se saisi säästettyä viimeisen rynnistyksensä ilman selkää aivan loppuun. Viimeksi Seinäjoella Hipatsu paiskasi 2. ulkoa keulaan 500 jäljellä ja ehti jo näyttää voittajalta, mutta joutui lopulta tyytymään Jumiinin sekä Eskelin jälkeiseen kolmanteen sijaan. (12) LAYLA ei ole viime starteissaan sijoittunut kaksarisijoille asti, mutta on kuitenkin jatkuvasti yltänyt kärjen tuntumaan. Layla ja Lily ovat kohdanneet tänä vuonna kahdesti, ja molemmilla kerroilla Lily on ollut parempi. (2) AMORIINI pystyy onnistuessaan menestymään, mutta laukkariski on konkreettinen, ja tuskinpa tamma kuitenkaan suoraan tauolta ihan parhaimmillaan on. (1) VELAKS ei päässyt tulemaan viimeksi Teivossa sisäratajuoksulla vapaasti. Ruuna on loistoasetelmista ilman muuta viime sijoituksiaan vaarallisempi. (5) JASUN VELHO on huumorihevonen. Mikäli askeleet osuvat lankulle, avaa ruuna viitosradaltakin vauhdikkaasti. (10) KIKAN VELPERI on suoraan tauoltakin mahdollinen totohevonen. Ainakin siinä tapauksessa, että kengät riisutaan. (13) KONRAD ei ole voittajatyyppiä, mutta on jo pidemmän aikaa suorittanut ihan mukavasti.

 

Lähtö 08

A) 7,4,11,2

B) 3,6,9,10,8,1

C) 12,5

Toto5-pelin päätöskohteessa A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. (7) RARITY RED joutui tyytymään viimeksi Teivossa johtopaikalta kakkossijaan, vaikka voittoakin kyllä tätä helpommassa lähdössä tarjottiin. Väliajat olivat 16,0-19,0-(16,5)-15,0. Rarity Red ei vieläkään kilpaile kykyjään vastaavasti, mutta kapasiteettia kyllä löytyy. Rarity Red on rankingin niukka ykkösnimi, mutta aukottomasti ruunaan ei voi kuitenkaan luottaa. (4) HOLA ALEJANDRO on kirinyt ravia kulkemissaan lähdöissä ryhdikkäästi. Ruuna ei ole nopea avaaja, mutta juoksun luontuessa siltä on jälleen lupa odottaa terävää loppukiriä. (11) UNBOUNDED STRIDE on esiintynyt alla olevissa kilpailuissa edukseen. Unbounded Stride osaa kyllä kiertää ulkokauttakin, varsinkin vetoapua saadessaan, mutta joka tapauksessa näistä asetelmista ruuna ei pääse hyödyntämään hyvää lähtönopeuttaan. Hyvältä eturivin paikalta Unbouded Stride olisi ollut rankingin ykkösnimi, mutta jää nyt rankingissa niukasti kolmanneksi. Edellä mainitun kolmikon kohdalla marginaalit rankingissa ovat kuitenkin minimaaliset. Myös (2) GRAINFIELD EMMA nostetaan mukaan A-ryhmään, vaikka alla olevat tauon jälkeiset suoritukset eivät sitä edellyttäisikään. Kykyjä on kuitenkin paljon viime juoksuja parempaan, ja nyt luvassa saattaa olla keulajuoksu. Josko tamma intoutuisi johtopaikalta parempaan menoon. B-ryhmän aloittava (3) CHEVY TO THE LEVY vaikuttaa nousuvireiseltä. Myös (6) LANGEN’S GREYHOUND, (9) OUR LEXA, (10) EYES ON ALLEY, (8) LOCAL TIME ja (1) BWT DURACELL ovat täysin realistisia totohevosia. Voiton todennäköisyys on kuitenkin paljon pienempi kuin A-ryhmän hevosilla.

 

Lähtö 09

A) 4,11,10,9,13,3

B) 7,1,16,5,14,8,12

C) 15,2,6

Illan toinen troikkalähtö on haastava pelipähkinä. Lähtö suorastaan vilisee realistisia totokandidaatteja, ja kaiken lisäksi laukatkin tullevat näyttelemään ainakin jonkinlaista roolia. (4) MENINKÖ olkoon niukka ykkösrankkaus. Huoltotauolta palaavassa ruunassa on potentiaalia vielä nähtyä parempaankin, kunhan vain Turon Innon poika alkaa ottaa kilpailemisen täysin tosissaan. (11) MARIN TASE on intoutunut ihan elämänsä iskuun ja on napannut jo neljä totosijaa putkeen. Totoputki voi hyvinkin saada jatkoa. (10) BEBE ei ole mikään voittajatyypin hevonen, vaikka viimeksi Forssassa voittikin, mutta se on nopea ja ravivarma, jolla on vielä varaa nousta tuntuvasti sarjoissaan. (9) KRETONKI nousi viime perjantaina vajaan 900 metrin kirillä mukavasti neljänneksi tulleen vahvasti maaliin asti. (13) ERKKAUS laukkasi viime perjantaina kahdesti, mutta kulki laukkojen lomassa ihan mukavasti. Ravilla kaikki on mahdollista. (3) VALERIANA ottelee ilman muuta kärkisijoista, mikäli ravi pysyy kasassa loppuun asti. Valitettavasti vain raviongelmia esiintyy jatkuvasti, ja niitä voi tulla matkan aikana koska tahansa. B-ryhmän avaava (7) DELLING laukkasi viimeksi Turussa loppusuoralle tultaessa tilaa hakiessaan. Ravilla ruuna olisi voinut sijoittua viidenneksi. Delling on aika tasavauhtinen, mutta kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan ylöspäin. (1) MAMMOTAR ei ole mikään loppumetrien leijona, mutta asetelmat ovat parhaat mahdolliset. (16) LENTÄVÄ ROLS kohtaa nyt selvästi kovemman porukan kuin viimekertaisessa Jyväskylän kakkossijassaan. Totosija edellyttää nappionnistumista. (5) KAUNIIN ROHKEE omaa riittävät vauhtivarat, mutta onnistumisia tulee todella harvoin.

 

Lähtö 10

A) 10

B) 3,7,9,8,4,1,12,6

C) 5,2

Päätöslähdön ideasuosikiksi nostetaan surkeasta tulosrivistään sekä takarivin lähtöpaikasta huolimatta (10) WALLIS. Vaikka kauden avaus ei tuonut tauluun minkäänlaista parannusta, oli suorituksessa paljon hyvääkin. Wallis ei nimittäin löytänyt vapaata väylää 3. sisältä. Voimia jäi varastoon, ja myös olemus oli positiivinen. Lähtö oli myös tasoltaan tämänkertaista kovempi. (3) SPEEDY SCION pääsee aloittamaan 4-vuotiskautensa hyvistä asetelmista ja on heti tiukka menestyjäkandidaatti. Speedy Scion on lahjakkaampi hevonen kuin 3-vuotiskauden kokonaissaldo antaa ymmärtää. (7) BLUEHILL’S BEAST oli edellisellä Porin vierailullaan johtopaikalta kelpo kakkonen. Muuten juoksut eivät ole luontuneet viime aikoina parhaalla mahdollisella tavalla. (9) PRETTY PRISCILLA on aika virtava tamma, joten takarivin lähtöpaikka voi olla sille ihan hyväkin. Kuukausi sitten Teivossa juoksu meni vähän vaikeaksi, mutta ei tamma muutenkaan ollut yhtä hyvä kuin edellisiin kilpailuihinsa. Niinpä kuukauden starttiväli lienee tähän paikkaan pelkästään hyvä. (8) DEMIRCI laukkasi viimeksi heti lähdössä pitkäksi, mutta on muuten menestynyt mukavasti. Kasiradan lähtöpaikka tuo omat haasteensa, mutta juoksun luontuessa paluu totokantaan on hyvinkin mahdollinen. (4) PLASTIC BAG on todella hidas avaaja, mutta on muuten esittänyt kelpo virettä. (1) HE’S A HORSE kamppaili viimeksi totosijasta 2. radalta ilman selkää. Lähtö ei ole ainakaan viime kertaa helpompi, mutta toki ruunallakin on nyt startti kropassa.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 3,9 (5,8)

II 2,8 (7,3)

III 1,3,6,8,10,12 (9,5)

IV 11 Lily (14,12)

V 2,4,7,11 (3,6)

96 riviä*0,10 euroa = 9,60 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,3,5,6,8,9 (7,4)

II 1,2,3,4,7,8 (11,5)

III 1,3,6,8,10,12 (9,5)

IV 11 Lily (14,12)

V 2,4,7,11 (3,6)

864 riviä*0,10 euroa = 86,40 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 11,14

II 2,4,7,11

8 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 11,14

II 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11

20 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 11,14

II 11,14

III 1,2,5,10,12,13

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 11,14

II 1,2,5,10,11,12,13,14

III kaikki

168 yhdistelmää*0,50 euroa = 84 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 4 Meninkö

II 3,9,10,11,13

III 3,9,10,11,13

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

 

Suuri systeemi

I 4 Meninkö

II 1,3,5,7,9,10,11,13,16

III 1,3,5,7,8,9,10,11,12,13,14,16

99 yhdistelmää*0,50 euroa = 49,50 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.