Pelivihjeet: Pori pe 3.7. – Night Guard on Jouni Toroskan varmavalinta

Lähtö 01

 1. 12,14,4,3,6,10,1
 2. 11,7,13
 3. 8,2,15,5,9

Ravit avaavasta lämminveristen alokassarjasta löytyy monta realistista voitontavoittelijaa. A-ryhmään nostetaan peräti seitsemän hevosta. (12) MR BIG MONEY on pilannut tauon jälkeen. Viimeksi Turussa ruuna laukkasi niin toisessa kuin kolmannessakin kaarteessa, eikä päivän iskukyvystä saanut oikein selvyyttä. Sen sijaan tätä edeltäneessä Porin startissa Mr Big Money laukkasi loppumetreillä 2. sisältä keulasta kakkoseksi sijoittuneen Girls With Curlsin takaa, koska oli niin paineissaan, että meinasi kiivetä keulavaljakon päälle. Vastaavan tason suorituksella 40 metrin takamatkakaan ei estä ravilla menestystä. Myös (14) NORDIC NIGHTMARE lähtee liikkeelle 40 metrin takamatkalta. Se oli viimeksi Porissa 4. ulkoa kierroksen kirillä varsin hyvä neljäs. Laukkariski on kylläkin konkreettinen. Uransa aloittava 3-vuotias (4) PLATONIC on vaikea arvioitava. Voisi olettaa, että mikäli kyseessä olisi ikäluokkavarsa, aloittaisi se uransa Vermossa. Toki Pekka Korven suojatti on silti ilman muuta perushevosia. (3) QUEEN DIABLO pystyy onnistuessaan ainakin 1.18-alkuiseen tulokseen. (6) DRAGON’S EVE ei vielä koelähdössään suuremmin säväyttänyt, mutta osaavista käsistä tuleva 3-vuotias voi parantaa tosi tilanteessa yllättävänkin paljon. (10) QUEEN LOVES ROAD on tosi epävarma, mutta se kulki viimeksi laukkojen lomassa ihan mukavasti. (1) RUMORS pystyy ravilla selvään ennätysparannukseen ja sekin pitää huomioida loistopaikalta peleissä.

Lähtö 02

 1. 11
 2. 6,7,5,4,10,2,3,12,9,8,1

Harri Koivusen valmentama (11) BEACH GIRL on voittanut kaksi viime kilpailuaan niin vakuuttavasti, että lähtöpaikasta huolimatta voittokulun jatkuminen on vastaavalla menolla todella lähellä. Riihimäen voitto tuli keulapaikalta helpossa lähdössä, mutta viimekertainen Porin ykkössija osoitti, että nykyvireessä kiertäminenkään ei ole enää ongelma. Ykkössija tuli nimittäin kierroksen kirillä 5. ulkoa. Toki tammalla oli kirissään pääosin selkä edessä, mutta joka tapauksessa suoritus oli mainio. Päätöskierros sujui ulkoratoja pitkin 13,5-vauhdilla. (6) RANCH ROCKY ROAD on aika selkeä kakkosrankkaus. Totoputki katkesi viimeksi Härmässä, kun tamma jäi 2. radalle ilman selkää. Pastor Stephenin tytär kesti kuitenkin juoksupaikkansa kunnialla. Juoksun luontuessa kaksarisija on lähellä. (7) MARIA SÅNNA kiri Härmässä totoon 4. ulkoa. Nyt tammalla on starttikin kropassa. (5) HOGAN STAR ylsi tiistaina Teivossa kolmanneksi 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Tätä edeltäneessä Härmän kisassa Hogan Star jäi 2. sisälle pussiin. (4) MATAMIXX jäi kauden avauksessaan takarivistä huolimatta johtavan rinnalle. Keulasta tai 2. sisältä Matamixx olisi mielenkiintoinen. Myös kauden avauksessaan Porissa kakkoseksi sijoittunut (10) MOIRA MAGUIRE lukeutuu pelihevosiin, vaikka tyytyikin viimeksi vain seurailemaan porukan mukana.

Lähtö 03

 1. 1
 2. 8,9,3,5,4,2
 3. 7,6

NUORTEN SARJA. (1) FRAMILLA ei ymmärrettävästi riittänyt viimeksi hurjatasoisessa Parvelan Retun voittamassa avoimessa 5-vuotislähdössä. Loistoasetelmista Fransin pojalla on oiva paikka hallita juoksun jokaista metriä. (8) QEPE POINTTI on napannut kesän kolmesta kilpailustaan kaksi Nuorten Sarjan voittoa. Samalla voittosummakin on tietysti kasvanut selvästi. Vielä Teivon voitossa Framilla lähti matkaan samalta paalulta. Nyt kun Qepe Pointti joutuu lähtemään liikkeelle 40 metrin takamatkalta, on Framillalla loistotilaisuus revanssiin. (9) JÄTTIPOTTI PEE voi nousta 60 metrin takamatkaltakin mukaan kärkitaistoon. (3) FERDINAND ei ole vielä kovinkaan nopea, mutta se on vauhtikestävä. Viimekertainen Jyväskylän Nuorten Sarjan kolmossija tuli keulasta voittaneen Qepe Pointin rinnalta. (5) TUTUKS on laukannut kauden jokaisessa kilpailussa. Kuntokäyrä osoittaa kuitenkin ylöspäin. Myös (4) NEVAN LUPAUS ja (2) HARJAN HUUMA ovat maininnan arvoisia.

Lähtö 04

 1. 5,10
 2. 2,4,3,7,9,11,6
 3. 1,8,12

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY -LÄHTÖ. Toto5-avauksesta löytyy monta realistista voitontavoittelijaa. Näistä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (5) EXMOOR on tehnyt hyvät esitykset kahdessa viimeisessään. Mikkelissä Holiday Creditin poika painui johtavan rinnalta kärkeen 600 jäljellä ja jatkoi oikein varmaan voittoon. Viimeksi Kaustisella Antti Tupamäen suojatti pääsi laskeutumaan 3. radalta avauspuolikkaan kohdalla 4. ulos, mistä hyökkäsi 500 metriä ennen maalia uudelleen ja kiri kakkoseksi. On täysin mahdollista, että Exmoor etenee lopulta johtopaikalle. (10) REVENANT kesti viimeksi Turussa johtavan rinnalta tämänkertaista kovemmassa lähdössä täysin kunniakkaasti. Eturivin hyvältä paikalta Revenant olisi ollut todennäköinen keulahevonen ja samalla ykkösrankkaus, mutta kyllä oriilla on juoksun luontuessa hyvä voittosauma takarivistäkin. (2) LANGEN’S MOTÖRHEAD ei riittänyt viimeksi Turussa 3. ulkoa neljättä sijaa parempaan, mutta kärkikolmikkokin esiintyi kyllä vahvasti edukseen. (4) HEELYS ANDORRA kiri viimeksi Turussa 4. sisältä ihan mukavasti kolmanneksi. Tamma taitaa olla tällä hetkellä hienoisessa nousussa, ja nappionnistumisella uran ensimmäinen voittokin on mahdollinen. (3) TOUGH LOVE ylsi Teivossa pitkän taukonsa jälkeen heti totoon sijoittumalla 3. ulkoa 700 metrin kirillä kolmanneksi. (7) MADICKENS SOLMAN pystyy parempaan kuin toukokuinen Seinäjoen startti antaa ymmärtää. (9) PANCAKE ROCKS, (11) CROSSFIRE EROS ja (6) WHAT A FEELING ovat revitysrasteja.

Lähtö 05

 1. 4,2,5
 2. 1,6,11,8,9,3
 3. 7,10

KARJALA –LÄHTÖ. (4) ENON VILPPI pujotteli Kouvolassa Björn Goopin ajamana hienosti 75-voittoon. Keulassa juossut Heporix joutui antautumaan viimeisenä. Enon Vilppi kamppaili 75-voitosta jo viikkoa aiemmin Härmässä, missä lopputuloksena oli kolmas sija 2. ulkoa. Tällä kertaa ohjiin palaa huippuammattilaisten jälkeen hevosen valmentaja Jari Autio, mutta tuskinpa asialla varsinkaan pikamatkalla on kovin suurta merkitystä. Enon Vilppi tähtää keulapaikalle, ja Linkorin poika on selkeä ykköshevonen. Myös (2) AUROTAR avaa lujaa, mutta tuskinpa Tuomo Ojanperällä on edes halukkuutta lähteä revittelemään Enon Vilppiä vastaan. Paikka Enon Vilpin takana olisi sekin mainio. (5) LAKURI on sitten lähdön kolmas A-hevonen. Kyseessä on tasaisen vahva kilpailija, mutta se saanee suosikkikolmikosta selvästi haastavimman juoksun. Ei voittokaan silti millään tavoin yllättäisi. Sen sijaan muiden osalta voitto olisi jo yllätys. (1) OIVA-SOINTU voi seurailla totoon, mikäli kiihdytysvaihe sujuu ravilla. (6) YPÄJÄ LUOTSI aloitti kautensa todella vaisuilla suorituksilla, mutta tiistain Teivon kilpailun perusteella tunnelin päästä alkaa taas pilkahdella valoa. Voittoon on vielä vaikea uskoa, vaikka kyvyistä homma ei jääkään kiinni. (11) VIRIORI on mielimatkallaan. Takarivin paikka on miinus, mutta ruuna voi kuitenkin päästä aika sujuvasti läpi. Keulaan tai 2. sisälle tuskin on kuitenkaan takarivistä asiaa, mikä mutkistaa menestymistä.

Lähtö 06

 1. 4
 2. 7,3,2,10,8,11,9,5,6
 3. 12,1

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (4) NIGHT GUARD on koko ravien todennäköisin voittaja. Ruunan statistiikka kertoo kaiken olennaisen; yksitoista kilpailua on tuonut kymmenen voittoa ja yhden kakkossijan. Viimekertainen keulavoitto hurjalla täyden matkan tuloksella oli todella vakuuttava. Edes ravia kulkenut Joseph Boko ei saanut minkäänlaista mahdollisuutta ohitukseen. Väliajat kyseisessä Teivon voittojuoksussa olivat 10,0-11,5-(13,5)-14,0. (7) OVE kilpaili alkukaudella huippuiskussa. Kausi alkoi neljällä voitolla, ja myös Seinäjoella suoritus oli koko lähdön paras, vaikka piippuhyllyn lähtöpaikalta olikin tyytyminen neljänteen sijaan. (3) MADAM’S VIGGO BOY tähtää Night Guardin selkään 2. sisälle, mistä kakkossija olisi tiukasti haarukassa. Maaliskuinen Seinäjoen voitto tuli keulasta. Kyseessä on sama lähtö, missä Ove jäi piippuhyllyn paikalta neljänneksi. Viimeksi Oulussa Madam’s Viggo Boy laukkasi pahoin ensimmäisessä kaarteessa. Laukka meni pitkäksi, mutta ruuna ylitti maalilinjan vielä viidentenä. (2) FULLHAND COMERY oli kuukausi sitten Vermossa kilpailukunnoton, joten ruuna on nyt iso arvoitus. Ennen koronataukoa ruuna teki kauden selvästi parhaan suorituksensa ja voitti 2. radalta ilman selkää. (10) CAPE’S CAVIAR ailahtelee jonkin verran, mutta hyvänä päivänään se ottelee totosijoista. Viimeksi Porissa edellä maaliin tuli vain hurja kaksikko Truedream A.F. ja Night Guard. (8) TAJ ONE kiri Kajaanissa mallikkaasti kakkoseksi. Ruuna on usein kaarteissa ulkoradoilla vino, joten lähtöpaikka laskee osakkeita. Totosija ei kuitenkaan yllättäisi.

Lähtö 07

 1. 3
 2. 4,8,1,5,9,6,11,10
 3. 7,12,2

HANKKIJA -LÄHTÖ. (3) CHERI SANE voitti Härmässä johtopaikalta tyylikkäästi kovalla tuloksella 11,8. Antti Teivainen jatkaa Citation Lindyn pojan ohjissa, ja pikamatkalla keulavoittoon on taas hyvät mahdollisuudet. (4) GILLIAN COMERY voitti kesäkuun neljästä kilpailustaan kolme. Näistä kaksi viimeisintä tuli keulapaikalta. Cheri Sanen ulkopuolelta keulaan pääseminen olisi kuitenkin melkoinen yllätys. Eiköhän Olli Koivunen tavoittele paikkaa Cheri Sanen takana, mistä tamma olisi tilaa saadessaan tiukka haastaja suosikille. (8) CHANGEMAN kiri kauden avauksessaan lupaavasti, vaikka ennen lähtöä meno ei vaikuttanut vielä täysin rytmikkäältä. Lähtöpaikka laskee tietysti osakkeita, mutta juoksun luontuessa totosijaan on täydet mahdollisuudet. (1) CATAHECASSA ZEST pyrkii puolustamaan johtavan selän. Se ei ehkä onnistu, mutta myös paikka 3. sisällä kahden suosikin takana olisi oikein hyvä. (5) ALBINO BRAVE ylitti viimeksi Vermossa maalilinjan kakkosena 600 metrin kirillä 2. ulkoa Gillian Comeryn voittaessa. Tuloksena oli kuitenkin hylkäys murtautumisesta. Sinänsä tuomio oli oikea, mutta toivottavasti sama linjaa pitää Vermossa sitten tulevaisuudessakin. (9) WESTCOAST SKIPPER, (6) VOLUME ACE, (11) LANGEN’S CZA CZA ja (10) DON PESCADOR ovat kaikki hevosia, jotka juoksun luontuessa voivat otella ainakin kolmannesta sijasta. Suosikkikaksikolle on kylläkin näistä asetelmista tosi vaikea riittää.

Lähtö 08

 1. 2,1,3,6
 2. 8,11,10,12,9,5,7,4

PORIN RAVIT –LÄHTÖ. Toto5-kierroksen päätöskohteessa (2) TESTIMONIAL nostetaan ideasuosikiksi. Se on aloittanut Laura Palon käsistä kuin uudesti syntyneenä. Ensiksi se hävisi 2. sisältä vain River Kingille sekä Rim Bay Orchidille. Viimeksi tamma kesti täysin kunnialla juoksupaikkansa johtavan rinnalla. Testimonial on nopea avaaja, ja askelten osuessa lankulle se napannee keulapaikan. Sen jälkeen tammalla olisi tässä porukassa pikamatkalla hyvät voittosaumat. (1) EYES ON ALLEY tuskin pystyy puolustamaan johtopaikkaa, minkä jälkeen juoksunkulku ei ole omissa käsissä. Kesäkuun suoritusten perusteella kunto on kuitenkin huipussaan. (3) SUEJEDI on nyt saanut tauon jälkeen muutaman startin kroppaansa, ja eiköhän Mia Lammisen valmennettava jatka nousuvireessä. Lähtöasetelmatkin ovat hyvät. Testimonialin ohittamisen kiihdytysvaiheessa ei kuitenkaan pitäisi lähtökohtaisesti onnistua. (6) FLIRTING on lähdön neljäs A-hevonen. Sekin on nopea avaaja ja havittelee alussa tiukasti keulapään juoksupaikkoja. Kahdessa viime kilpailussa Flirting on joutunut johtopaikalta antautumaan, mutta nyt kilpaillaan pikamatkalla. (8) NINJA CASALL kiri Seinäjoella 5. sisältä positiivisesti kakkoseksi. Kasiradan lähtöpaikka pudottaa tamman kuitenkin B-ryhmään. (11) EDWARD STAR suoritti Härmän kovavauhtisessa lähdössä 3. ulkoa ihan mukavasti, mutta senkin kohdalla lähtöasetelmat heikentävät mahdollisuuksia. (10) ZEKROM JONS on kääntämätön kortti Suomessa, mutta ei sen viime suoritukset kyllä mitenkään häikäiseviä ole olleet.

Lähtö 09

 1. 10,13
 2. 8,12,7,6,2,1,15,3,11
 3. 4,14,9

Toisen troikkalähdön A-hevoset lähtevät liikkeelle takamatkoilta. (10) HALLAN POIKA ei ole vielä taukonsa jälkeen oikein onnistunut, mutta suoritukset ovat olleet sijoituksia parempia. Seinäjoen kolmossijassa kirivaihe ei mennyt ollenkaan sujuvasti, jolloin Hallan Poika olisi todennäköisesti otellut voitosta. Forssassa Hallan Poika kiri 4. ulkoa hienosti ja irtosi 24-kyytisellä päätöspuolikkaalla voittotaistoon yhdessä keulassa juosseen Mitorin kanssa. Voitosta ajaminen kostautui kuitenkin kovassa vauhdissa lopun laukkana, ja näin varma kakkossija vaihtui hylkäykseen. Viimeksi Kaustisella Hallan Poika oli Santtu Raitalan ajamana hienoinen pettymys, mutta teki ori kuitenkin uuden absoluuttisen ennätyksensä keskipitkällä matkalla. Hallan Pojassa on kehityspotentiaalia, ja onnistuessaan se kyllä pärjää. (13) SOFIANNA PEE omaa hyvät vauhtivarat, kuten tietysti Teivon voittojuoksukin huimalla 24,5-tuloksella osoittaa. Ravilla Jouni Miettisen valmennettava pärjää 40 metrin takamatkaltakin. (8) TUULAN VILITÄR kiri Porissa 21. päivä kesäkuuta varmaan voittoon, eivätkä aivan kaikki paukut olleet lopussa pelissäkään. Turussa tamma ei ollut aivan yhtä hyvä, mutta kulki se kuitenkin keskipitkällä matkalla viimeiset 600 metriä 29,8-vauhdilla. Takamatkan suosikkikaksikko on niiden onnistuessa vaikea kukistettava, mutta joka tapauksessa vähintään totoon on hyvät mahdollisuudet. (12) VILMAI kilpailee ihan mukavassa vireessä, eikä porukka kokonaisuudessaan ole nyt totutun kova. Vilmai huomioidaan neljäntenä hevosena jo kapeassa troikkavihjeessä. (7) Y.P. SON ja (6) ERKKAUS voivat ravilla taistella totosijoista. Molempien kohdalla laukkariski on kuitenkin konkreettinen. Suuressa troikkasysteemissä kakkossijalle nostetaan myös taukonsa jälkeen hyväksyttävästi suorittanut (2) AURAUKSEN POIKA sekä viimeksi kirivaiheessa asemiaan kohentanut (1) SURRIKKA.

Lähtö 10

A) 12

B) 7,14,6,8,5,10,1,4,9,11,13,2,3

C) –

MONTÉ SM-KARSINTA. Ravi-ilta päättyy montén SM-karsintalähtöön. Siinä A-hevoseksi nostetaan montélähtöjen kestomenestyjä (12) VANJALI. Toukokuisessa Turun startissa Jemmatar osoittautui aivan liian hurjaksi vastustajaksi, mutta ilman loppukaarteen laukkaa Vanjali olisi edennyt lopulta kakkoseksi. Nyt ruunan oli tyytyminen kolmanteen sijaan. (7) RIVALTTI ja (14) LAYLA suorittavat montédebyyttinsä, joten kummankin arvioiminen on vaikeaa. Laylan kohdalla arviointia vaikeuttaa sekin, että myös Marjukka Mahlamäelle kyseessä on uran ensimmäinen montéstartti. Joka tapauksessa kärrylähdöissä molemmat ovat esittäneet hyvää kuntoa. (6) VOITTO-AATOS ei sekään ole helppo arvioitava, sillä alla on pitkä tauko, jonka aikana valmentajakin on vaihtunut. Viime kauden montésuoritusten perusteella ruuna on kuitenkin pelihevosia. (8) VIKSU VILPERI on menestynyt montélähdöissä oikein hyvin, mutta viimeinen puolikas on aina ollut ruunalle se hitain. Takarivistä Viksu Vilperi ei todennäköisesti pääse hyödyntämään täysipainoisesti hyvää lähtönopeuttaan, ellei sitten Temetrius lähde kiitolaukalla alta pois. (5) VENLAN VEKKULI on yksi lähdön montédebyyttinsä suorittavista. Sijoitus lienee pitkälti kiinni kilpailuhuumorista. (10) KONRAD on riittävän vauhdikas, mutta puristus riittää harvoin maaliin asti. (1) TEMETRIUS ei olisi ravilla ollenkaan vailla mahdollisuuksia, mutta laukkariski on hurjan korkea.

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 2,3,4,5,7,10 (9,11)

II 2,4,5 (1,6)

III 4 Night Guard (7,3)

IV 3 Cheri Sane (4,8)

V 1,2,3,6 (8,11)

72 riviä*0,10 euroa = 7,20 euroa

Suuri systeemi

I 2,3,4,5,6,7,9,10,11 (1,8)

II 2,4,5 (1,6)

III 4 Night Guard (7,3)

IV 3,4 (8,1)

V 1,2,3,6,8,10,11 (12,9)

378 riviä*0,10 euroa = 37,80 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

Pieni systeemi

I 2 Testimonial

II 10,13

2 yhdistelmää

Suuri systeemi

I 1,2,3,6

II 10,13

8 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 3 Cheri Sane

II 4 Gillian Comery

III 1,5,6,8,9,10,11

7 yhdistelmää*1 euro = 7 euroa

Suuri systeemi

I 3,4

II 3,4

III 1,5,6,8,9,10,11

14 yhdistelmää*2 euroa = 28 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 10,13

II 8,10,12,13

III 8,10,12,13

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi

I 10,13

II 1,2,6,7,8,10,12,13

III 1,2,3,6,7,8,10,11,12,13,15

126 yhdistelmää*0,50 euroa = 63 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.