Pelivihjeet: Pori pe 9.4.2021

Lähtö 01

A) 6,4

B) 3,5,2,1

C) –

ALOITTELEVIEN NUORTEN HEVOSTEN LÄHTÖ. (6) FIANNAN HUUMA aloitti 5-vuotiskautensa kahdella oikein vaisulla suorituksella, mutta viimekertainen Turun varsin hyvätasoisen alokassarjan neljäs sija tuli jo sen verran hyvällä suorituksella, että tässä porukassa vastaavanlainen esitys tarkoittanee voittoa. Myös (4) JERMALAN VIHUTAR erottuu selvästi muusta porukasta, mutta ainakin viimeksi Turussa Fiannan Huuma kukisti Jermalan Vihuttaren täysin selityksittä. Turun juoksun perusteella suosikkikaksikon marssijärjestys on selvä. (3) IINAMIN oli vielä uran avauksessaan Turussa kovin tasainen, eikä laukka taustalla 500 metriä ennen maalia vaikuttanut sijoitukseen. Ainakaan Turun kilpailun perusteella onnistuneen suosikkikaksikon kukistaminen ei onnistu. (5) KIPINÖIVÄ on sekin kulkenut vielä laukkojensa lomassa lähinnä vain tasaisesti. Lähdön ainoa 4-vuotias (2) JUOKSIJA on vaikea arvioitava, mutta eivät valmentaja Jouni Miettisen kommentit 7 oikein –lehdessä ainakaan mitään huippusuoritusta vielä lupaile. (1) LUMI-PETE jää koelähtönsä perusteella selkeästi statistin rooliin, sillä koelähdön tyyli ei säväyttänyt. Toki suvukas hevonen voi olla kilpailutilanteessa selvästi parempi, sillä Liisingin poika joutui juoksemaan koelähdössä yksinään.

 

Lähtö 02

A) 7

B) 1,5,9,3,10,2,4,11,6

C) 12,13,8

Mikäli (7) MAKING MATCH selvittää voltin viitosradan kunnialla, ei siltä voi odottaa kuin voittoa. Neljävuotiskauden avaus oli vakuuttava. Making Match menetti päätöskierroksen alussa huonoissa selissä otteen kärkeen ja oli todella kaukana kulisseissa lähtiessään hyökkäykseen 800 jäljellä. Harri Koivusen valmennettava ehti kuitenkin vielä niukkaan voittoon latomalla viimeiset 800 metriä ulkoratoja pitkin näyttävällä tyylillä 13,5-kyytiä. Eiköhän tauon jälkeinen startti vienyt kovakapasiteettista hevosta vielä eteenpäinkin. Selvän suosikin jälkeen tulee tasainen neljän hevosen ryhmä. (1) BLUEHILL’S BEAST olkoon mainioista asetelmista kakkosrankkaus. Ruuna oli viime Porin vierailullaan kovin vino, mutta eiköhän From Aboven poika ole nyt taas suorempi. Pieneltä paalulta keulapaikan pitäisi irrota ykkösradalta helposti, ja sen jälkeen on mukava lähteä rakentamaan juoksua. (5) YANKEE PRIDE epäonnistui Suomen debyytissään, mutta kamppaili viimeksi Porissa mukavasti Making Matchia vastaan. (9) SAHARA MAGARIA oli viimeksi Turussa 3. sisältä positiivinen kolmas, eikä vaikuttanut maalissakaan tyhjältä. Sahara Magaria olisi saattanut sijoittua totoon jo helmikuisessa Turun kilpailussaan ilman silloin ajaneen kuskin räikeää ajovirhettä kirivaiheessa. (3) RIM BAY DUCHESS ei riittänyt viimeksi Making Matchille ja Yankee Pridelle, mutta oli kelpo kolmas, ja Seppo Markkula jatkaa viime startin tavoin vahvistuksena ohjissa.

 

Lähtö 03

A) 1,8,5,7,10

B) 4,2,3,6,9

C) –

Tasainen lähtö, missä A-ryhmään nostetaan viisi valjakkoa. (1) EXCEPTIONAL olkoon niukka ykkösrankkaus, vaikkei jaksanut puristaa viimeksi Turussa totoon 400 metrin kirillä 2. ulkoa. Nyt luvassa on sisäratajuoksu joko keulassa tai kärjen imussa. Lähtökohtaisesti selkäjuoksu sopinee keulajuoksua paremmin. (8) BEACH GIRL hävisi kauden avauksessaan vain edessään juosseille The Next One US:lle sekä Unbounded Stridelle. Viimeksi Vermossa Beach Girl ei saanut 3. ulkoa otetta terävimpään kärkeen. Lähtöpaikka on huono, mutta menopäällä ollessaan Beach Girl pystyy menestymään sopivassa tehtävässä hieman vaativammallakin juoksulla. (5) FRANCKY DES MOLLES on nakutellut Seija Myllyharjun käsistä totosijoja mukavaan tahtiin. Tiistainen Teivon kakkossija tuli 2. ulkoa. Francky des Molles on yksi lähdön keulavaihtoehdoista. (7) NEO SÅNNA pystyy pärjäämään, kunhan selvittää kaarteet ravilla. Joulukuussa Porissa Neo Sånna hävisi 2. sisältä vain Donna Leonoralle. Iikka Nurmonen on tällä kertaa vahvistuksena ohjissa. (10) DIDI HOSS mahtuu viidentenä hevosena mukaan A-ryhmään, vaikka on edelleen kaukana parhaastaan. Osakkeet nousisivat, mikäli keulapäässä ei päästäisi sopuun juoksupaikoista. (4) CHANGEMAN on hevosena tähän lähtöön täysin riittävä. Kun ruuna on kuitenkin kilpaillut viimeisen puolentoista vuoden aikana vain yhden kerran ja siitäkin startista on jo paljon aikaa, ei Express Itin poika kohoa A-ryhmään asti.

 

Lähtö 04

A) 4,1

B) 3,6,2

C) 7,5

KULTALOIMI-KATSAUS. (4) NORTH LEXUS laukkasi viimeksi Vermossa 3. sisältä ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja putosi yhdeksän hevosen lähdössä viimeiseksi. North Lexus hylättiin jo matkalla pitkästä laukasta, mutta Seppo Markkula ajoi maaliin asti, ja North Lexus ylitti maalilinjan pirteällä loppusuoran tykityksellään kakkosena vain keulasta hallinneen Arctic Loverin jälkeen. Harri Koivusen valmennettavan kunto on siis edelleen huipussaan. North Lexus on ollut ehdottomasti parhaimmillaan selkäjuoksulla, mutta taulussa näkyvä Vermon voitto tuli kuitenkin keulapaikalta. Tosin, matkavauhtikin oli tosi maltillista. On mielenkiintoista nähdä, millä taktiikalla Seppo Markkula lähtee tätä lähtöä ajamaan. (1) SKYFALL SHINE avaa 5-vuotiskautensa ja on kaikin puolin huippumielenkiintoinen. Skyfall Shine laukkasi viime vuonna niin Pilvenmäki Specialin kuin Derbyn finaalissa, mutta näiden starttien jälkeen Muscle Hillin poika on napannut peräti seitsemän peräkkäistä voittoa. Nämä seitsemän voittoa ovat tuoneet tiliä muhkeasti 68 500 euroa. Arvokkaimmat voitot ovat tulleet Kasvattajakruunusta sekä Jokimaa Tekee Tähtiä –kilpailusta. Sarjat nousivat siis loppukauden aikana kohisten, ja rahallisesti näin kovassa sarjassa Skyfall Shine ei ole ennen ollut mukana. Skyfall Shinen lähtönopeus on vaihdellut siinä määrin, ettei keulapaikan pitämisestä ole mitään takeita. Kiihdytysvaiheen epävarmuuskaan ei tulisi yllätyksenä. Talvitauko on kylläkin voinut jykevöittää entisestään Markku Niemisen valmennettavan menoa. (3) NEW LIFE WHEELS on oikein selvä kolmoshevonen. Alla on pelkästään vahvoja suorituksia. New Life Wheels on kuitenkin Skyfall Shinea sekä North Lexusta hitaampi avaaja, joten valttikortit eivät ole omissa käsissä. (6) REDHOT TAP DANCER tekee tasaisen hyvää työtä, mutta voittoa ajatellen rima on nyt aika korkealla. (2) GAMBINO DEGATO kirii välillä tarkan juoksun jälkeen pirteästi.

 

Lähtö 05

A) 10,11,9,7,4

B) 6,5,12,1

C) 2,3,8

Toisessa Toto5-kohteessa A-ryhmään nostetaan viisi hevosta, ja näistä neljän ensimmäisen paremmuusjärjestykseen rankkaaminen on ihan arpapeliä. (10) PATE POLLEA olkoon suosikki. Martti Hämäläisen valmennettava on voittanut tänä vuonna jo kolmesti ja olisi voittanut viimeksi Seinäjoellakin, ellei olisi laukannut vähän ennen maalia. Laukkaa lukuun ottamatta suoritus oli mallikas, sillä Pate Pollea kiersi ensin 700 metriä kolmatta rataa ja juoksi loppumatkan johtavan rinnalla. (11) ERKKAUS malttoi viimeksi Porissa ravata koko matkan ja tuloksena oli voitto vahvalla suorituksella. Erkkaus jäi johtavan rinnalle 900 metriä ennen maalia, kun edessä juossut (9) KRETONKI siirtyi kärkeen. Siitä huolimatta Erkkaus hankki loppusuoralla varmasti otteen Kretonkista. Tämän perusteella Erkkaus rankataan niukasti kakkoseksi ennen Kretonkia, mutta Erkkaus on kyllä tästä kaksikosta epävarmempi. (7) BEBE kuittasi Porissa Erkkauksen sekä Kretonkin jälkeisen kolmossijan. Bebe on vauhdikas sekä ravivarma, mutta se ei ole ollenkaan voittajatyyppiä. (4) LUMI-OLIVER ei ole pitkään aikaan esittänyt parasta osaamistaan, mutta viimeksi Seinäjoella ruuna oli kuitenkin parempi kuin aikoihin. Josko startti olisi vienyt vielä hieman eteenpäin, niin nopea avaaja voisi otella näistä asetelmista ihan kärkisijoista. B-ryhmän avaava (6) VELHOMIES voitti viimeksi Seinäjoella onnekkaasti, kun sekä Pate Pollea että Tuurin Elli laukkasivat edessä vähän ennen maalia. Sikäli voitto oli silti ansaittu, että Velhomies kierteli niin alussa kuin lopussakin. (5) VIVEGA VILTSU eteni Seinäjoella johtopaikalle 1400 jäljellä ja jaksoi hyväksyttävästi sijoittuen lopulta Velhomiehen sekä Lumi-Oliverin jälkeen kolmanneksi.

 

Lähtö 06

A) 10,3,5

B) 2,1,7,11,4,6

C) 8,12,9

Eturivin lähtöpaikalta (10) MICKAN olisi tähdännyt tiukasti keulavoittoon. Takarivistä juoksusta tulee toisenlainen, mutta tamma kohoaa silti ykkösvihjeeksi. Viimeksi Vermossa Mickan joutui tyytymään johtopaikalta selvänä suosikkina kolmanteen sijaan, mutta tuohon starttiin ei kannata liikaa tuijottaa, sillä huonot keliolosuhteet olivat estäneet täysipainoiset viimeistelyt. Lisäksi toisella puolikkaalla tuli statistin toimesta painostusta tavanomaista raskaammalla radalla. (3) ENZO VICTORY vastaili viimeksi Seinäjoella johtopaikalta oikein varmaan voittoon. Sen perusteella ruuna pystyy taas onnistuessaan paljoon. Enzo Victory on luonteeltaan oikukas, mutta oikealla tavalla käyttäytyessään se voi taas edetä johtopaikalle. (5) MAKEADREAMCOMETRUE ylsi Seinäjoella Enzo Victoryn voittamassa lähdössä 4. ulkoa viidenneksi. Välillä kiri näytti jo katkeavan, mutta Tommi Ala-Nikkolan valmennettava tuli kuitenkin juosten maaliin. Taulussa näkyvä Porin joulukuinen voitto tuli keulapaikalta, mistä Makeadreamcometrue olisi kyllä parhaimmillaan. Ainakaan siinä tapauksessa keulaan pääsy ei olisi poissuljettua, että Enzo Victory oikuttelisi kiihdytysvaiheessa. (2) HEELYS ANDORRA palaa neljän kuukauden tauolta, joten Olli Koivunen tyytynee suosiolla selkäjuoksuun. (1) MR MONEY ROBBER voi olla lähdön yllättäjä, mikäli pääsee iskemään sisäratajuoksun jälkeen sujuvasti. Viimeksi Kaustisella Mr Money Robber kiri päätöspuolikkaan taustalla ulkoratoja pitkin 12,9-vauhdilla. (7) MARVEL NEAT pullasi itsensä viimeksi johtavan rinnalla tyhjäksi. Nyt tammalla on startti kropassa, ja lisäksi ohjastaja vahvistuu tuntuvasti. Revitykseen mahtuvat myös takarivin lähtöpaikasta kärsivä (11) ROBERT MAGUIRE sekä viimeksi pieleen menneestä juoksusta huolimatta alisuorittanut, mutta startin alle saanut, (4) OUR LEXA.

 

Lähtö 07

A) 14,12,9,3,13,11,4,7

B) 8,1,5,10,2,6

C) –

Porin perjantai-illan molemmissa troikkalähdöissä vaikeusastetta riittää moneen potenssiin. Kylmäveristen kovimmassa sarjassa yhdenkään osallistujan menestys ei olisi jymy-yllätys. A-ryhmään ja Pieneen Toto5-systeemiin nostetaan peräti kahdeksan valjakkoa, ja siltikään olo ei ole vielä kovinkaan turvallinen. (14) NYLAND on ehdottomasti lähdön kovakuntoisin, sillä alla on hyviä juoksuja kivikovista lähdöistä. Viimeksi Kaustisella Nyland hylättiin jo alkumatkasta, mutta Antti Ala-Rantala ajoi maaliin asti ja Nyland kiri maaliin pirteästi viidenneksi. Mainittakoon, että kärkinelikko muodostui sellaisista hevosista kuin Lissun Eerikki, Polara, Ellin Sisu ja Koskelan Akseli. Koko porukan kiertäminen 80 metrin takamatkalta ei todellakaan ole helppo juttu, mutta Nyland ”arvotaan” kuitenkin rankingin ykkösnimeksi. (12) NAPUTUS on kirinyt viime starteissaan positiivisesti. Kuntokäyrä osoittanee edelleen ylöspäin, ja ravilla nyt voisi olla paikka onnistua. (9) PILSKERI on ollut viime starteissa vaisuista sijoituksista huolimatta aivan yhtä hyvä kuin taulun kolmossijoissakin. (3) HÄYRILÄN HERO on tasaisen rehti puurtaja, jolle lyhyt starttiväli on pelkästään plussaa. (13) ENON VILPPI ei ollut vielä kauden avauksessaan läheskään parhaimmillaan, mutta eiköhän startti vienyt hevosta eteenpäin. Ainakin vauhtivarat riittävät. (11) HOTLINKI on vahva puurtaja, mutta laukkariski on konkreettinen. (4) ROKKOFF on kirinyt kauden molemmissa starteissa positiivisesti, vaikkei ravi ole ollut priimaa. (7) AMORIINI ei riitä voittotaistoon kahden viime startin kaltaisena, mutta tammassa on potentiaalia parempaankin. (8) TUUREN LENTO jää pitkältä tauolta B-ryhmään, samoin kuin viimeksi Turussa ilman loppukaarteen laukkaa täyden matkan voltin todennäköisesti alle 1.28-vauhtia kulkenut (1) SOFIANNA PEE.

 

Lähtö 08

A) 4,1

B) 10,8,3,6,2,9,12,7

C) 5,11

Toto5-systeemien läpivarmana toimii päätöskohteen (4) HE IS IN (kuvassa). Harri Koivusen valmennettava on voittanut Suomessa kahdesti, ja molemmat voitot ovat tulleet johtopaikalta. Pikamatka on ilman muuta laskettava vauhdikkaalle ruunalle eduksi, ja näistä asetelmista Olli Koivusen ajokilla on loistosaumat koko matkan hallintaan. (1) FAST FOOD HANOVER pystynee pitämään ykkösradalta paikan johtavan takana. Antti Ala-Rantalan suojatti kiri viimeksi Teivon 75-lähdössä 5. ulkoa mukavasti kakkoseksi vain keulassa hurjastelleelle Just a Flirtille häviten. Lähtökohtaisesti johtavan takaa ollaan tässä tukevasti kiinni kaksarisijoituksessa, mutta pitää kuitenkin huomioida, että lähdöstä löytyy He Is Inin lisäksi kaksi muutakin Harri Koivusen valmennettavaa, joten tallipeliäkin voidaan nähdä. (10) BLACK ICE BOOST niittasi viime Porin vierailullaan keulassa juosseen suursuosikki Oven. Edelleen kilpaillaan pikamatkalla, mutta lähtö on nyt selvästi kovempi, eikä voiton uusiminen ole helppoa. (8) RATU RELEASE on hyvä hevonen näihin sarjoihin, mutta lähtöpaikka ei tee välttämättä asioista helppoa. (3) GILLIAN COMERY ja (6) WALL STREET COMERY tulevat He Is Inin tavoin Harri Koivusen tallista. Molemmat ovat kelpo vireessä ja pystyvät juoksun luontuessa ottelemaan totosijoista. Gillian Comeryn kohdalla hyvän ja huonon päivän ero on kuitenkin merkittävä. (2) AN-VALPURI hävisi viimeksi Turussa 2. radalta ilman selkää vain Bismarck Comerylle sekä He Is Felixille. (9) ZOOM ZOOM aloittaa Jonny Länsimäen käsistä.

 

Lähtö 09

A) 13,9,14,10,8

B) 4,3,6,16,11,1,15,7

C) 12,2

Myös illan toinen troikkalähtö on siis todella vaikea pelipähkinä. (13) TOSI INNOKAS olisi halutessaan vahva voittajakandidaatti, mutta valitettavasti vain oriin meno ei ole useinkaan ratkaisuvaiheessa nimensä mukaista, vaan huumorin kanssa on isoja ongelmia. Viimeksi Kaustisella Tosi Innokas esitteli parhaita puoliaan ja nappasi 3. sisältä kolmossijan uransa ensimmäisellä 1.30-rajan alituksella vain Eräsmiehelle sekä Helkan Urholle häviten. Nyt vastassa ei todellakaan ole saman tason kilpureita. (9) NÄRVÄNÄ on aloittanut uransa kolmella kaksarisijoituksella. Rahantulon myötä vastus kovenee kaiken aikaa, mutta kaksariputken jatkuminen on silti täysin mahdollista. (14) ÄMPÄRI oli viimeksi kirivaiheessa saamaton, mutta lähdön tasokin oli paljon tämänkertaista kovempi. Kauden avauksessaan Ämpäri kiri loppua ihan lupaavasti ja saavutti samalla heti uuden ennätyksensäkin. (10) PATRIKIN VILI on pilannut juoksujaan laukkoihin, mutta laukkojen lomassa Veikko Leinosen suojatti on kulkenut ihan mukavasti. Myös (8) TÄHTI-KULKURI on erittäin epävarma, mutta vauhdeiltaan tähän lähtöön riittävä. (4) R.R. JYLHÄ vaelteli välillä varjojen mailla, mutta viimekertainen Seinäjoen suoritus oli taas jatkoa ajatellen toiveita nostattava. Toki kolmas sija tuli vain kuuden hevosen lähdöstä, mutta päätöskierros sujui 29,9-vauhdilla. (3) LAMPIN LINTTI tähdännee keulapaikalle. (6) KISARI-MONNI on tauolta hieman vaikea arvioitava. (16) VAPPU VALKIA hävisi Porissa vain Pate Pollealle sekä Huimannille, mutta viimekertainen Forssan suoritus ei ollut yhtä hyvä. (11) VARJOTUULI on pitkältä tauolta täysi arvoitus.

 

Lähtö 10

A) 6,4

B) 7,2,5,3,1

C) –

FINNTACK-AMATÖÖRISARJA. (6) PRETTY PRISCILLA kohdalla lähtötilanne lienee kriittisin, ja alussa on lähtölaukan riskikin. Mikäli kiihdytysvaihe kuitenkin sujuu kunnialla, on paljon voitettu, ja sen jälkeen Kari Vähämaan valmennettavalta on lupa odottaa tässä tehtävässä menestystä. Viimekertaisella Porin vierailullaan Pretty Priscilla joutui tyytymään viidenteen sijaan vain ja ainoastaan siitä syystä, että kirivaihe ei mennyt 4. sisältä lainkaan sujuvasti. Jossiteltavaa jäi runsaasti. Tässä lähdössä kaksi ohjastajaa erottuu omiin sfääreihinsä niin startti- kuin voittomäärältään, ja Hannu Marttila on niistä toinen. Tätä Finntack-amatöörisarjaa on nyt ajettu kaksi kertaa, ja Marttila voitti näistä ensimmäisen. (4) REDSKIN DO kohdalla nykyvire on arvoitus, mutta kapasiteetiltaan ori on tähän lähtöön ehdottomasti riittävä. Mikäli Redskin Do kilpailee tasollaan, pääsee Ville Uosukainen tavoittelemaan tosissaan uransa avausvoittoa. (7) FRANKENSTINA ja (2) MIRACLE MYSTAR muodostavat sitten seuraavan ryhmän. Terhi Poso voitti viimeisimmän Finntack-amatöörisarjan lähdön valmentamallaan Moonlight Magicalilla keulasta, ja nyt ohjissa on niin ikään oman tallin Frankenstina. Ei olisi mikään ihme, vaikka Poso voittaisi jälleen. Ainakin siinä tapauksessa, ettei Pretty Priscilla onnistu. Miracle Mystar aloittaa Anniina Lindforsin valmennuksesta. On mielenkiintoista nähdä, onko Lindfors saanut hevosen tasoa nostettua. Miracle Mystaria ajava Jukka Lahtinen on koko lähdön kokenein ohjastaja 3706 startillaan, ja voittojakin on irronnut 305 (Marttilalla lukemat 3312-337). Tähän kilpailuun Lahtinen palaa kuitenkin todella pitkältä tauolta, sillä Lahtinen on ajanut viimeksi kilpaa Vermossa 8.10.2014. Silloin tuloksena oli kakkossija hevosella Vingella Wang. (5) MOONLIGHT DIAMOND oli kauden avauksessaan niin tasapaksu, että jää haastajaosastolle.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 4 North Lexus (1,3)

II 4,7,9,10,11 (6,5)

III 3,5,10 (2,1)

IV 3,4,7,9,11,12,13,14 (8,1)

V 4 He Is In (1,10)

120 riviä*0,10 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,4 (3,6)

II 4,6,7,9,10,11 (5,12)

III 1,2,3,4,5,7,10,11 (6,8)

IV 1,3,4,7,8,9,11,12,13,14 (5,10)

V 4 He Is In (1,10)

960 riviä*0,10 euroa = 96 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 3,4,7,9,11,12,13,14

II 4 He Is In

8 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I kaikki

II 4 He Is In

14 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 14 Nyland

II 3,4,9,11,12,13

III 3,4,7,9,11,12,13

36 yhdistelmää*0,50 euroa = 18 euroa

 

Suuri systeemi

I 14 Nyland

II 1,3,4,7,8,9,11,12,13

III kaikki

108 yhdistelmää*0,50 euroa = 54 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 13 Tosi Innokas

II 8,9,10,14

III 8,9,10,14

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 13 Tosi Innokas

II 3,4,6,8,9,10,11,14,16

III 1,3,4,6,7,8,9,10,11,14,15,16

99 yhdistelmää*0,50 euroa = 49,50 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.