Pelivihjeet: Pori su 14.11.2021

Lähtö 01

A) 7,2,5,8

B) 6

C) 4,9,1,3

Päivän avauslähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa (7) VILLERINNA. Se aloitti viimeksi Turussa Sauli Lähdeniemen käsistä huomattavasti aiempaa paremmalla suorituksella sijoittuen johtopaikalta kärkirintamassa kolmanneksi. Tamman ei tarvitse enää juurikaan parantaa, jotta se ottelee tämän lähdön voitosta. (2) RIKSUN TITAANI aloitti kilpailu-uransa syyskuussa Porissa kolmossijalla. Ori taivalsi viimeiset 1300 metriä johtavan rinnalla, mistä kulki päätöskierroksen 37,0-vauhdilla. Neljävuotias Fransin poika on ihan hyvin voinut edelleen kehittyä. Myös (5) WAUHITTA on vasta 4-vuotias aloittelija. Sen Kankaanpään paikallisravien voitto tuli raskaalla radalla, joten suoritus oli parempi kuin kilometriaika antaa ymmärtää. (8) HOTVILLE kohoaa neljäntenä mukaan A-ryhmään. Ruuna ei ole aiemmin ihmeemmin säväyttänyt, mutta viimekertainen Seinäjoen kolmossija kahden kuukauden tauolta tuli selvästi aiempaa paremmalla suorituksella. (6) TOIVON KUKKA omaa tällaiseen lähtöön ihan riittävät vauhtivarat, mutta hyppy on todella herkässä. Tällä kertaa on Jarmo Saarelan vuoro yrittää taiteilla tammalla ravia.

 

Lähtö 02

A) 15

B) 2,3,7,13,6,4,12,5

C) 9,14,11,8,10,1

Montélähdössä (15) QUESTIONMARK ME omaa hyvät saumat koko porukan ohittamiseen. Sen verran vakuuttava ruunan montédebyytti Vermossa oli. Liisa Nummi otti alun maltilla ja jättäytyi yhdeksän hevosen lähdössä suosiolla viimeiseksi. Iskun aika aivan hänniltä koitti 700 metriä ennen maalia, ja kun loppumatka sujui mallikkaasti 11,6-vauhdilla, oli tuloksena vielä varma voitto. Mikäli Questionmark Me:n kilpailumotivaatio on edelleen kohdallaan, on 80 metrin takamatka vain hidaste matkalla kohti menestystä. Suosikin jälkeen tulee sitten tasaista. (2) TIPTOP AVENGER, (3) BELODON ja (7) LOVELY GIRL kohtasivat toisensa Turun montélähdössä viime kuussa, ja sen perusteella kolmikko on näistä asetelmista keskenään hyvinkin tasavertainen. Tiptop Avenger hyökkäsi viidenneltä sijalta 300 jäljellä ja kiri montédebyytissään tarkan ajosuorituksen jälkeen ykköseksi. Belodon sijoittui kolmanneksi paljon enemmän kierrellen, ja jo kierros ennen maalia johtavan rinnalle edennyt Lovely Girl jaksoi neljänneksi. (13) CATAHECASSA ZEST on tehnyt täysipainoiset suoritukset tätä kovemmissa montélähdöissä, ja kauden ensimmäinen totosija on tiukasti tähtäimessä. (6) SWIFT AND SWEET ja (4) MIRACLE MYSTAR suorittavat montédebyyttinsä.

 

Lähtö 03

A) 6

B) 5,2,7,9,3,4

C) 1,8

FINNTACK-AMATÖÖRISARJA. (6) SIRPAN SIRO on ravia kulkiessaan tukevasti kiinni voitossa. Kyseessä on nopea avaaja, joka kiihdytyksen sujuessa ongelmitta johtanee jo avauspuolikkaan kohdalla. Viimeksi Vermossa Sirpan Siro avasi auton takaa heittämällä keulaan ja päästi kovan Wuugan eteensä 1300 metriä ennen maalia. Wuuga meni kirivaiheessa menojaan, mutta Sirpan Siro sinnitteli positiivisesti varmaksi kakkoseksi. (5) RILENTO aloittaa haastajien ryhmän. Se paikkasi keskiviikkona Forssassa alun laukkansa varsin mukavasti ja nousi vielä neljänneksi. Ainakin ravilla kauden ensimmäisen totosijan pitäisi olla sopivassa tehtävässä ilman muuta tosiasia. (2) ANLIA on tähän tehtävään ihan kelpo menijä, ja myös lähdön selvästi kokenein sekä menestynein ohjastaja nostaa osakkeita. (7) BRIIMA riittää ehdottomasti kärkeen, mikäli vain motivaatio on kohdallaan. Kyseessä on nopea sekä ravivarma tamma. Ainakaan toistaiseksi Briima ei ole kuitenkaan esittänyt valmentajan ajamana parasta osaamistaan. (9) REISU-METTE tekee pikkunäppärää työtä ja on sekin nappionnistumisella mahdollinen totohevonen. Ainakin siinä tapauksessa, että kuumimmat suosikit eivät vastaavasti onnistu.

 

Lähtö 04

A) 9,3,1,5

B) 4,6,7,2,8

C) –

OP LÄNSI-SUOMI –LÄHTÖ/TAMMASARJA. Toto5-peli käynnistyy 3-vuotiaiden lämminveritammojen ryhmäajolla. Lähtö on tasainen, eikä mukana ole yhtään statistia. (9) MIYA GRAN joutuu ainoana matkaan takarivin lähtöpaikalta, mutta kohoaa silti rankingin kärkeen. Avauksesta voi tulla vauhdikas, mikä pelaisi palloja takarivistä starttaavan tamman pussiin. Miya Granilla on allaan Nuorten Sarjan ykkössija, ja Raja Mirchin tytär on muutenkin esittänyt hyvää potentiaalia. (3) NUBIA ja (1) STONEISLE TAMASIN panostanevat starttiin, ja näistä jompikumpi juossee keulassa. Nubia oli viimeksi Seinäjoella mukana tasokkaassa Kasvattajakruunu-alkuerässä, joten oli täysin ymmärrettävää, ettei takarivistä irronnut menestystä. Kunto on edelleen kohdallaan. Stoneisle Tamasinin kohdalla viime Kouvolan suoritukseen ei kannata liikaa tuijottaa, sillä tamma kuumeni lähdön uusinnoista, mikä verotti selvästi kilpailusuoritusta. Laukkakin oli vasta uran ensimmäinen. Mikäli päivän iskukyky on kohdallaan, ei Stoneisle Tamasin ole näistä asetelmista lainkaan vaaraton. (5) SAHARA PLAYHARD on parantanut viime aikoina otteitaan, ja mahdollinen reipas avaus olisi myös Crazedin tyttären mieleen. Kun etukengätkin on tarkoitus riisua, nostetaan Sahara Playhard neljäntenä hevosena mukaan A-ryhmään. (4) SWAN ORDEN oli keskiviikkona Forssassa johtopaikalta pettymys taipuessaan päätössatasella vahvasti ajettuna neljänneksi. Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä tamma kamppaili 3. sisältä loppusuoran mittaisella kirillä tiukasti finaalipaikasta. Saa nähdä panostetaanko Swan Ordenilla tällä kertaa starttiin. Joka tapauksessa Stoneisle Tamasinin sekä Nubian ulkopuolelta keulaan pääseminen ei ole yksinkertaista. (6) AURA RIVER riitti Vermon Tuplaa voittosumma –lähdössä 4. sisältä 500 euron arvoiselle viimeiselle rahasijalle. Lähdön muut osallistujat ovat viime aikoina näppäriä loppukirejä tekaissut (7) HANNAH HOSS, uusista käsistä aloittava (2) BASSI COMBO sekä kahden ja puolen kuukauden tauolta palaava (8) SLEAZEBAG. Näidenkään kohdalla totosija ei tulisi minkäänlaisena yllätyksenä.

 

Lähtö 05

A) 7,5

B) 6,4,2,3,1

C) –

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY -LÄHTÖ. Kylmäveristen ykkössarjassa on seitsemän osallistujaa, ja näistä peräti kolme tulee Hannu Hietasen valmennustallista. Hietasen oma ajokki (7) JORIINI kohoaa rankingin kärkeen 60 metrin takamatkaltakin. Aivan huippulyöntiin Joriini ei ole tänä vuonna missään vaiheessa kohonnut, mutta on kuitenkin tehnyt siitä huolimatta läpi kauden hyviä suorituksia. Viimekertainen Lahden viides sija tuli kovatasoisesta lähdöstä, missä edellä maaliin saapuivat H.V. Tuuri, Stallone, Morison sekä Pyörylän Paroni. Tätä edeltäneessä Porin 75-lähdössä Joriini ei löytänyt 2. sisältä vapaata väylää, eikä siksi saanut mahdollisuutta Morisonin sekä Enon Vilpin haastamiseen. (5) ENON VILPPI oli kyseisessä Porin kisassa johtopaikalta oikein kelpo kakkonen. Viimeksi Lahdessa Joriini kykeni kuitenkin Enon Vilpin ohitukseen 20 metriä tämän takaa. Edessä on sen verran pienet paalut, että Markku Hietanen saattaa hyvinkin tähdätä Enon Vilpillä viime Porin kilpailun tavoin keulataktiikkaan. B-ryhmäläiset ovat sitten hyviä haastajia. (6) YPÄJÄ LUOTSI on parhaimmillaan päästessään iskemään lyhyellä kirillä, ja tässä pienessä lähdössä ruuna voi päästä käyttämään omia vahvuuksiaan. Toki varsinkin Joriini on siinäkin tapauksessa vaikea kukistettava. Totoputkessa kilpaileva (4) KRUUNUN PRINSSI edennee nopeasti johtopaikalle, mutta mikäli Enon Vilppi iskee tosissaan rinnalle, niin tuskinpa tällä kertaa ajava Jere Kiveinen lähtee johtopaikkaa puolustamaan. (2) VUVUZELA on kilpaillut nyt kesätaukonsa jälkeen kahdesti, ja Joriinin sekä Kruunun Prinssin tallikaveri kilpailee ilman muuta nousuvireessä. (3) HOTLINKI voitti viimeksi Seinäjoella ja tavoittelee sekin tiukasti totosijaa. (1) RIVALTTI on nyt aika kovan paikan edessä, vaikka pääseekin liikkeelle yksin paalulta.

 

Lähtö 06

A) 6,1,5,8

B) 11,4,2,3,7,10,9

C) –

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. Lämminveristen ykkössarjassa A-ryhmään kohoaa neljä hevosta. (6) LOSER ON LOSER ei löytänyt Lahdessa alussa paikkaa parijonosta ja peruutteli ensimmäisen takasuoran lopussa porukan viimeiseksi (yhdenneksitoista). Vaikka menestystä ei herunut, tuli Ari Hartikaisen suojatti porukan mukana mukavasti maaliin asti. Nyt kun Loser on Loserilla on startti kropassa, on tammalta lupa odottaa vielä viimekertaista tehokkaampaa suoritusta, joten juoksun luontuessa Infinitifin tytär on loppukirissä huippuvaarallinen. (1) ERNA’S KING pääsee matkaan loistoasetelmista, mistä voi hallita juoksun jokaista metriä. Ainakin ennakkoinfon mukaan Erna’s King kilpailee tällä kertaa kengät jalassa, mikä on miinustekijä, sillä kenkien riisuminen tuo ruunan menoon ehdottomasti lisätehoja. On kuitenkin syytä noteerata, että Turussa 1.10. Erna’s King hävisi kengät jalassa ainoastaan hurjalle voittokoneelle nimeltään Unique Creation. (5) FLIGHT DECK on tehnyt Ruotsin puolella kelpo suorituksia ja on yksi kovimmista voitontavoittelijoista. (8) QUITE A BOY ei ole menestynyt hetkeen, mutta kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan ylöspäin, eikä vastuskaan ole nyt niin kova kuin normaalisti. Voittokaan ei saa tällä kertaa yllättää. (11) SHADOW OF BRISBANE ei ole enää parhaiden päiviensä vedossa, mutta puurtaa kuitenkin edelleen ihan mukavasti, eikä ole loppukirissä vaaraton. Aivan A-ryhmään asti Harri Koivusen suojatti ei kuitenkaan kohoa. (4) NOTABLE väläyttelee aina välillä sijoituksiaan parempia suorituksia, mutta onnistumisia ei kuitenkaan tahdo tulla. Viimeksi Teivossakin suoritus oli ylisarjassa lopputulosta parempi.

 

Lähtö 07

A) 4,1,2,10,7,9

B) 11,8,12,5,6,3

C) –

HANKKIJA-LÄHTÖ. Päivän ensimmäisessä troikkalähdössä niukaksi ykkösrankkaukseksi kohoaa (4) MEET ME IN SHADE (kuvassa), vaikka alla olevista kilpailuista ei ole menestystä irronnutkaan. Ykköseksi rankkaaminen perustuu yksinomaan keulapsyykkiin. Parhaat suorituksensa Meet Me In Shade on tehnyt kengittä, mutta on tamma kengät jalassakin menestynyt. Viimekertaisen Vermon suorituksen perusteella kunto on edelleen kelpo tolalla, sillä alussa viimeiseksi peruutellut tamma tuli tiiviissä ryhmässä voimia tallella maaliin, ja lähtö oli tasoltaan paljon tämänkertaista kovempi. (1) BEGIN TO TRUST on kohonnut Seppo Åkerlundin käsissä kymmenen vuoden iässä elämänsä iskuun ja on voittanut tänä vuonna jo neljästi. Mikäli Begin To Trust pääsee iskemään hyvän selkäjuoksun jälkeen, ovat muut helisemässä. (2) MASTERPEACE on suorittanut jo pidemmän aikaa tasaisen positiivisesti. Hyvistä alkuasetelmista kaikki on mahdollista. (10) NASHVILLE NANCY on alisuorittanut pitkään ja vieläpä karkeasti. Teivon tauoltapaluun perusteella tunnelin päässä näkyy nyt kuitenkin valoa, sillä tamma ei löytänyt 3. sisältä kirivaiheessa vapaata väylää ja tuli maaliin runsaasti paukkuja tallella. (7) ORZO palaa tauolta arvoituksena. Mikäli vire on samalla tasolla kuin kauden parhaissa starteissa, on ruunalla hyvät voittosaumat, vaikkei juoksu menisi nappiinkaan. Myös tauolta startin kroppaansa saanut (9) WE’RE GONNA WIN mahtuu tasaisessa lähdössä mukaan A-ryhmään. B-ryhmän aloittava (11) SHACKHILLS THUNDER on suorittanut montélähdöissä selvästi kärrylähtöjä paremmin. Itse asiassa kaikki tämän vuoden totosijat ovat tulleet montélähdöistä. On mielenkiintoista nähdä, ovatko hyvät montésuoritukset tuoneet lisätehoja myös kärrylähtöihin.

 

Lähtö 08

A) 1,7,6,11

B) 9,2,3,12,5,4,10

C) –

Päivän Toto5-kohteet ovat aika haastavia pelipähkinöitä, eikä päätöskohde tee poikkeusta. (8) BLACK CASH oli etukäteen yksi ravien mielenkiintoisimpia hevosia, mutta valitettavasti sen Suomen debyytti siirtyy eteenpäin. (1) EMBOSSED LEMON epäonnistui viime Porin vierailullaan laukattuaan ratkaisevan pahoin jo ennen lähtölinjaa. Mikäli kiihdytysvaihe sujuu nyt kunnialla, on Embossed Lemon loistopaikaltaan mielenkiintoinen. (7) HE’S A HORSE painui samaisessa Porin kisassa ensin keulaan ja tyytyi ennen avauspuolikkaan täyttymistä suosiolla johtavan selkään. Ruuna pääsi hakeutumaan neljänneltä sijalta kirikaistoille loppusuoran alussa ja kiri Faith In Cashin jälkeen positiivisesti kakkoseksi. He’s A Horse on sen verran nopea avaaja, että se päässee seiskaradaltakin hyviin asemiin. (6) MOUNTAIN ST LEO voitti Forssassa naisohjastajien lähdön johtopaikalta suvereenisti. Vastus on nyt selvästi kovempi, mutta vastaavan tason suorituksella taistellaan nytkin kärjessä. Ruuna jäi tosin tässä välissä yhdestä startista pois. (11) ASHLEY MAN ei ole yltänyt tasokkaissa lähdöissä aivan totosijoille asti, mutta on suorittanut jatkuvasti positiivisesti. Mikäli lähdöstä ei tule aivan hölkkäkisaa, on Ashley Man kirivaiheessa vaarallinen. (9) UP EASY spurttasi Teivossa pirteästi kakkoseksi. Lähtö on nyt selvästi kovempi, mutta tuurien ollessa kohdallaan luvassa voi taas olla hyvä säästöreissu. (2) CHEERFUL DREAM jäi elokuussa Turussa aloitusstartissaan Miia Myllymäen käsistä aivan hännille ja yrittää nyt tauon jälkeen uudelleen. Ainakin lähtöasetelmat ovat nyt merkittävästi paremmat.

 

Lähtö 09

A) 9,1

B) 14,13,12,6,3,10,8,7,16,5,2

C) 4,15,11

Illan toisen troikkalähdön suosikkikaksikko kohtasi toisensa jo viimeksi Turussa; (9) EXPLOSIVE SECRET sijoittui toiseksi ja (1) PRECIOUS ROCK kolmanneksi. Explosive Secret jäi ensimmäisellä puolikkaalla taustalla 2. radalle ilman selkää. Three Julyn poika eteni johtavan rinnalle 700 jäljellä, painui kärkeen runsaat 300 jäljellä ja oli hyvä kakkonen, vaikkei kyennytkään vastaamaan Sahara Secretsin loppurynnistykseen. Precious Rock taas johti alun ja jatkoi ensimmäisen kaarteen lopussa 2. sisällä. Keulahevonen väsyi kirivaiheessa, kun taas Precious Rock kiri loppusuoralla ihan mukavasti kolmanneksi kahdelle paremmalleen häviten. Tällä kertaa Precious Rockilla saatetaan hyvinkin kokeilla keulataktiikkaa. Explosive Secret on monipuolinen hevonen, joka ravia kulkiessaan pystyy menestymään monenlaisella juoksunkululla. (14) SOME ADOLF menetti viimeksi Turussa pelinsä väsyvän takana. Ruuna tykitti viimeiset 400 metriä peräti 12,8-kyytiä. Mikko Aron tallin 3- ja 4-vuotiaat sisarukset (13) CRIMINAL ACE ja (12) BEAST ACE ovat molemmat realistisia totohevosia. Molemmat ovat varsin suoritusvarmoja. (6) BRILLIANT SHADE kohdalla kiihdytysvaihe on kriittinen. Mikäli alku sujuu kunnialla, pystyy tamma juoksun onnistuessa mukavaan loppuvetoon. (3) PORLA FUTURA parantaa hiljalleen. Alla oleva Porin neljäs sija tuli 2. sisältä. (10) AMAZING HUNTER oli kyseisessä Porin kisassa todella vaisu, mutta viimeksi Turussa tamma kiri positiivisesti kakkoseksi. Viime kilpailujen perusteella Amazing Hunterin suoritustasoa on vaikea ennakoida.

 

Lähtö 10

A) 6,4

B) 3,7,2,8,1,9,5

C) –

Ravien päätöslähdössä A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. (6) PATE POLLEA palasi viimeksi Turussa muutaman vaisumman suorituksen jälkeen tasolleen. Pate Pollea hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 400 jäljellä ja säesti positiivisesti keulasta hallinnutta Kopsua. (4) METKU MAIKKI sijoittui samaisessa Turun kisassa kolmanneksi. Metku Maikki hakeutui 4. sisältä selkään 3. radalle 700 jäljellä, kohottautui loppusuoran alussa vapaalle 4. radalle ja punnersi lopussa niukasti totoon. Tamma on jo pidemmän aikaa tehnyt suoritusvarmaa työtä. Kahdessa viime Teivon kisassaan hyväksyttävästi suorittanut (3) VAUHTI ROLS aloittaa B-ryhmän. (7) PILPO REPPULI on todella epävarma ja laukka on nytkin todennäköinen. Ravilla ruunalla olisi sanansa sanottavana. (2) ELVIRRA riittää vauhdeiltaan, mutta puristusta saisi olla enemmän. Viimekertainen Teivon loppusuoran laukka johtui siitä, että tamma törmäsi edessään rajusti hiljentäneeseen kanssakilpailijaan. (8) VILLIERI on Pilpo Reppulin tavoin kovin epävarma.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 1,3,5,9 (4,6)

II 7 Joriini (5,6)

III 1,5,6,8 (11,4)

IV 4 Meet Me In Shade (1,2)

V 1,6,7,11 (9,2)

64 riviä*0,10 euroa = 6,40 euroa

 

Suuri systeemi

I kaikki

II 5,7 (6,4)

III 1,4,5,6,8,11 (2,3)

IV 4 Meet Me In Shade (1,2)

V 1,2,6,7,9,11 (3,12)

648 riviä*0,10 euroa = 64,80 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 4 Meet Me In Shade

II 1,6,7,11

4 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,2,4,7,9,10

II 1,6,7,11

24 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 4 Meet Me In Shade

II 1,2,7,9,10

III 1,2,7,9,10

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

 

Suuri systeemi

I 4 Meet Me In Shade

II kaikki

III kaikki

110 yhdistelmää*0,50 euroa = 55 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 1,9

II 1,9

III 3,6,10,12,13,14

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,9

II 1,3,6,9,10,12,13,14

III 1,3,6,7,8,9,10,12,13,14,16

126 yhdistelmää*0,50 euroa = 63 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.