Pelivihjeet: Pori su 19.12.2021

Lähtö 01

A) 6

B) 5,3,7,4,2,8,1

C) –

Mikäli kuukauden starttivälillä ei ole radikaalia negatiivista vaikutusta vireeseen, on (6) VUARAN VIIMA sopivassa tehtävässä ravia kulkiessaan erittäin tukevasti kiinni kauden viidennessä ykkössijassaan. Viimeisimmässä Seinäjoen kilpailussaan Vuaran Viima kamppaili tiukasti voitosta 600 metrin kirillä 2. ulkoa, mutta joutui lopulta tyytymään laukkansa hienosti paikanneen Viksun Liljan jälkeiseen kakkossijaan. Hyvän kauden tehnyt (5) MASAVESA askeltaa hieman omintakeisella tyylillä, mutta mikäli vain kaikki on kohdallaan, on oriilla tapana puurtaa rehdisti maaliin asti, vaikka juoksusta tulisi vähän raskaampikin. Normaalitasolla suorittaessaan Masavesa on tässä totohevosia. (3) VAPPU VALKIA palaa kolmen kuukauden tauolta, joten vire on vähän arvoitus. Parhaimmillaan ollessaan Manu Vanha-Rauvolan suojatti pystyy heti menestymään. (7) JÄTTIPOTTI PEE on kulkenut jo pitkään pahoin alle kykyjensä, mutta tässä porukassa ruuna voisi olla ravia kulkiessaan yllätysvalmis. (4) AURAUKSEN POIKA on ollut kahdessa viime Porin startissaan vaisu ja jää siksi lähtökohtaisesti vain haastajaosastolle.

 

Lähtö 02

A) 3

B) 15,10,6,7,8,12,13,11,2,14,4

C) 9,1,16,5

Varennen tytär (3) QUANDARY TILE omaa hyvät saumat aloittaa kilpailu-uransa voitolla. Tamma ohitti koelähdössä helposti edessään juosseen lähes 12 000 euroa urallaan tienanneen Liberacen. Koelähtötulokseen jäi kyllä paljon ilmaa. Lähtöasetelmatkin ovat hyvät. (15) PETER TIE aloitti uransa Forssassa helpolla keulavoitolla. Toki vastus oli arkinen ja lisäksi Like A Prayerin poika sai tehdä johtopaikalla täysin oman juoksunsa, mutta tyyli miellytti ja helppo uran avauskilpailu teki varmasti psyykellekin hyvää. (10) BREAKWATER aloitti sekin uransa Kouvolassa ylivoimaisella voitolla. Viimeksi Lahdessa juoksu ei mennyt ollenkaan suotuisasti. Takamatkalta on nytkin omat juoksunkululliset haasteensa, mutta hevosena Breakwater riittää tässä kärkitaistoon. (6) MIGHTY KISS KISS, (7) BRILLIANT STRIDE ja (8) AMILAKVARI ovat kaikki vaikeasti arvioitavia, sillä jokaisen kohdalla viime esiintymisestä kilparadoilla on jo paljon aikaa. Näistä yhdenkään kohdalla kärkisijoitus ei tulisi kuitenkaan yllätyksenä. (12) REALLY LOVE on jo ehtinyt urallaan voittaakin. Syyskuinen Porin voitto tuli kuitenkin keulasta, joten nyt juoksusta tulee ihan toisenlainen. (13) BALLANTINES kokee hurjan kuskinvahvistuksen. Lähdön nopeimman ennätyksen omaava (11) MINNIEBALOO sekä uransa avaava 3-vuotias (2) CARRO CROWE ovat lähdön muut pelihevoset.

 

Lähtö 03

A) 5,7,1

B) 3,2

C 4,6

Kylmäveristen päivän kovimmassa sarjassa A-ryhmään kohoaa kolme hevosta. (5) LILY kangistui kuukausi sitten Turussa loppusuoralla neljänneltä sijalta pahoin, mutta olosuhteetkin olivat tavanomaista raskaammat. Lokakuinen Turun kisa sujui paljon paremmin ja toi varman voiton 400 metrin kirillä 2. ulkoa. (7) YPÄJÄ LUOTSI on tähän lähtöön kova hevonen. Myös pieni lähtö suosii, sillä ruuna päässee iskemään lyhyellä kirillä, jollaisella on parhaimmillaan. Kuukauden takainen Porin suoritus oli ilman muuta positiivinen, vaikka Ypäjä Luotsi joutuikin tyytymään 2. ulkoa seitsemän hevosen lähdössä viidenteen sijaan. Vastus oli Joriinin ja Enon Vilpin johdolla laadukas, ja lopetus oli vauhdikas (viim. 500 m 22,0). (1) HUMU-LIISA on suorittanut tänä vuonna mukavalla tasolla, ja kausi on ollut muutenkin onnistunut. Humu-Liisa kohoaa näistä asetelmista mukaan A-ryhmään, mutta alla oleva lähes kahden kuukauden tauko sekä ohjastajan vaihtuminen hevosen valmentajaan ovat toki riskitekijöitä. (3) VUVUZELA on hyvä haastaja. Tamma aloitti lokakuussa Teivossa tauon jälkeen lupaavasti, mutta sen jälkeen kuntokäyrä kääntyikin yllättäen laskuun. On mielenkiintoista nähdä, tekeekö Vuvuzela nytkin heti hyvän suorituksen suoraan tauolta. (2) KONRAD on vauhdeiltaan riittävä, mutta loppuun saisi löytyä lisää puristusta. Ruuna viimeistelee kuntoaan vielä lauantaina Turussa montélähdössä.

 

Lähtö 04

A) 2

B) 5,4,8,6,7,3,1

C) –

Toto5-lähtöjen ehdottomasti todennäköisin voittaja löytyy heti avauskohteesta. Kovalla prosentilla urallaan lähtöjä voittanut (2) CALLELA EINSTEIN (KUVASSA) on aloittanut taukonsa jälkeen hyvillä suorituksilla. Ensiksi Porissa 5. sisällä piilotellut ruuna sai kaukaa taustalta seitsemänneltä sijalta kiritilaa 500 jäljellä ja kiri näyttävästi kakkoseksi jo karkuun päässeen Vikens Energyn jälkeen. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 11,5-vauhdilla, joten todellisuudessa vauhti oli vieläkin kovempaa. Viimeksi Teivossa Callela Einstein ajautui takarivistä 2. radan vetojuhdaksi, mikä ei varmastikaan ole enää ongelmista kärsineelle ruunalle millään tavoin toivepaikka. Harri Koivusen valmennettava sitkisteli kuitenkin ihan sisukkaasti Credit To Loven, Werner Orsin sekä Prodigy Sharkin jälkeiselle nelossijalle. Tässä sopivassa tehtävässä Callela Einstein on voitossa kiinni miltä juoksupaikalta tahansa. Lähtökohtainen olettama on, että keulapaikka on suurelle suosikille suosiolla tarjolla, mutta ei tämän siis pitäisi olla millään tavoin ratkaiseva asia. (5) HE IS IN kirii jatkuvasti mukavasti, ja on hyvinkin mahdollista, että Harri Koivusen valmennettavat saalistavat tästä lähdöstä kaksoisvoiton. (4) RONALDO MALIBU kohdalla iskukyky on melkoinen arvoitus. Alla on jälleen taukoa, ja molemmissa edellisen tauon jälkeisissä kilpailuissa asiat menivät täysin pieleen, eikä hevosen vireestä saanut silloinkaan kuvaa. Kapasiteettihan riittää tässä ilman muuta pitkälle, ja askelten osuessa lankulle ruuna pääsee vauhdikkaasti liikkeellekin. (8) BRAND NEW KEY kilpailee nousuvireessä ja tavoittelee juoksun onnistuessa tiukasti toista peräkkäistä totosijaa. (6) REDHOT TAP DANCER olisi kauden parhaiden starttien veroisena ehdottomasti suosikin ykköshaastaja, mutta alla on jalkaongelmista johtuva tauko, ja tuskinpa Jouni Myllyharjun valmennettava on heti parhaimmillaan – yksi mahdollisista kaksarivaihtoehdoista kuitenkin.

 

Lähtö 05

A) 11

B) 6,12,5,2,10,3,9,4,7

C) 8,1

Harri Koivusen valmennustallista tulee myös toisen Toto5-kohteen suosikki. (11) ANNA K. GARDEN on aloittanut uransa hienosti, sillä seitsemän kilpailua on tuonut kolme voittoa sekä neljä kakkossijaa. Kehitystäkin on tapahtunut kaiken aikaa. On huomattava, että kyseessä on vasta 3-vuotias tamma, jolla on kilpailurutiinia selvästi muuta porukkaa vähemmän, mutta onnistuessaan Crazedin tytär on takarivistäkin vahvasti kiinni voitossa. (6) WHAT’S UP CLOUD aloittaa haastajien ryhmän. Se siirtyi viimeksi Turussa 5. ulkoa toisella puolikkaalla 3. sisälle ja eteni loppusuoralla toista rataa pitkin ihan mukavasti totoon vain Highlove Techille sekä Stoneisle Sandrinelle häviten. Nappilähdöllä edes keulaan pääsy ei ole poissuljettu vaihtoehto. (12) BLACK CASH debytoi Suomessa Timo Leivon käsistä ja on mielenkiintoinen. Alla on taukoa, sillä ongelmia on ollut, eikä lähtöpaikkakaan ole kadehdittava. Kapasiteettia kuitenkin on, joten Ready Cashin poikaan pitää suhtautua kaikesta huolimatta vakavasti. (5) BASSI COMBO on suosikin ohella lähdön toinen 3-vuotias tamma. Muscle Massin tytär vaikuttaisi viime Teivon suorituksen perusteella nousuvireiseltä, sillä Ari Kivelän valmennettava hävisi 3-vuotislähdössä vain King Of The Northille, Zolamanille sekä Time Matchille. Toki juoksukin meni nappiin. (2) UP EASY kiri viime Porin raveissa 4. sisältä ihan mukavasti kolmanneksi. Myös (10) MOUNTAIN ST LEO kiri viimeisimmässä Porin kilpailussaan loppusuoraa positiivisesti, mutta sen jälkeen ruunalla on allaan yksi poisjäänti. Myös (3) LANGEN’S MOTÖRHEAD, (9) GOLDIIVO HOSS, (4) LAURILA’S GERTRUDE ja (7) SHOT ON GOAL mahtuvat mukaan Toto5-revitykseen.

 

Lähtö 06

A) 14,10,12,8,6,9,1

B) 4,2,7,3,11

C) 5,13

Haastava pelipähkinä, missä laukatkin voivat näytellä isoa roolia. (14) VOITINKO kohtaa kylläkin niin sopivan vastuksen, että parhaimmillaan ollessaan ruuna ei olisi tässä ravilla lyötävissä. Juoksuradan paikkakin on nopealle avaajalle hyvä. Alla on kuitenkin neljän kuukauden tauko ja sitä ennen todellinen floppistartti (toki valmentajan ajamana), joten vaikea ruunaan on ainakaan ilman viime hetken positiivisia tallikommentteja varauksetta luottaa. (10) VEKTORIN VALO on laukkaillut viime starteissa, mutta ravia kulkiessaan tamman kyllä pitäisi riittää tällaisessa tehtävässä kärkitaistoon. (12) ALIISON on aloittanut uransa mallikkaasti, sillä 5-vuotiaan tamman uran seitsemän kilpailua on tuonut jo kolme voittoa. Viime kerran kaltaisella voittojuoksulla tämä lähtö ei ole näistä asetelmista voitettavissa, mutta Aliison on kyllä kyennyt parempaankin menoon. (8) ISOSALON ILO on edelleen epävarma, vaikka onkin mennyt nyt neljästi peräkkäin ravia. Kuskin vaihtuminen ei ole epävarman hevosen kohdalla plussaa, mutta Tammaderbyssäkin mukana ollut Kumen tytär on ilman muuta yksi lähdön perushevosista. (6) JUOKSIJA kamppaili viimeksi Aliisonin kanssa tiukasti voitosta ja pääsee nyt vielä viime kerrasta poiketen liikkeelle 20 metriä Aliisonin edeltä. Uransa viimeistä kuukautta kilpaileva (9) REISU-METTE on kelpo vireessä, mistä tuoreimpana osoituksena alla oleva Forssan kakkossija. Myös erittäin epävarma (1) SEELIA nostetaan loistoasetelmista mukaan A-ryhmään. (4) JENNITÄR hävisi viimeksi Porissa selityksittä Aliisonille sekä Juoksijalle ja putoaa siksi B-ryhmään. Revitysmerkkejä ovat myös (2) LAMPIN LINTTI, (7) MELINA-TUTTU, (3) AUVILAN AAMOR ja (11) CARMENITA.

 

Lähtö 07

A) 1,7

B) 5,12,6,10,4,2,3,9,11

C) 8

SATAKUNNAN ALUEEN HEVOSJALOSTUSLIITTO -LÄHTÖ. A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. (1) JOKER BOKO ei ollut viimeksi Vermossakaan huono, vaikka jäi rahoitta. Ruuna joutui peruuttelemaan ensimmäisellä puolikkaalla aivan hännille, ja oli täysin ymmärrettävää, että se oli kovassa lähdössä tekemätön paikka. Tätä edeltäneessä Teivon kisassa Joker Boko pääsi 3. ulkoa 2. ulos ensimmäisen takasuoran lopussa, sai tyhjän radan eteensä 500 jäljellä, painui kärkeen 400 jäljellä ja piti mukavasti ykköseksi ennen loppua lujaa rynnistänyttä BWT Ellospankia. Joker Boko ei ole mikään varsinainen starttiraketti, mutta ei ole millään lailla poissuljettua, etteikö ruuna voisi pystyä puolustamaan tässä lähdössä ykkösradalta johtopaikan. Ainakin siinä tapauksessa Anssi Nurmisen suojatti olisi vahvoilla. Vaikka Joker Boko johtopaikan menettäisikin, voisi juoksu silti luontua hyvin. (7) BWT ELLOSPANK on lähdön toinen kovakuntoinen A-hevonen. Viimeksi Forssassa ruuna oli kärjen takana pitkään vailla kiritilaa ja voittomahdollisuudet näyttivät jo menneen, mutta kun tilaa tuli, niin The Bosses Lindyn poika spurttasi loppumetrit täysin ylivoimaista kyytiä ja ehti vielä ykköseksi. Mikäli vain juoksunkululliset asiat onnistuvat, on BWT Ellospank normaalitasolla kilpaillessaan varma menestyjä. Lähinnä kovaa suosikkikaksikkoa voisi haastaa (5) ORVAR IVER. Hevosen nykyvire jäi Turun tauoltapaluussa vähän hämärän peittoon, sillä ori laukkasi voltin kakkosradalta heti alussa ratkaisevan pahoin ja majaili tämän jälkeen kovassa lähdössä ymmärrettävästi loppuun asti hännillä. Ei Orvar Iver sellaiselta vaikuttanut kuin parhaimmillaan, mutta ori sai kuitenkin startin kroppaansa, ja muutenkin on ihan eri asia juosta keulapäässä kuin hännillä. Orvar Iver voi haastaa suosikkeja heti keulataistelussakin, ja lopullinen keulahevonen tullee olemaan joko Joker Boko, Orvar Iver tai BWT Ellospank. (12) VINCI POWER on oikein mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Toki lähtöpaikka laskee osakkeita, vaikka vire olisi hyväkin. (6) TORNAPULL tekee jatkuvasti kelpo suorituksia, mutta lähdöt ovat niin kovia, että totosijoja tulee vain nappionnistumisilla. (10) ACTIVIST kesti Suomen debyytissään juoksupaikkansa 2. radan vetojuhtana ihan mukavasti. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon startti vei hevosta eteenpäin. Vastuskin on kuitenkin nyt viime kertaa kovempi. (4) MILLCAPE’S DEVIL ja (2) SPEAK OF THE DEVIL kärkkyvät hyviltä paikoiltaan nappireissua, jolloin totosija ei olisi yllätys.

 

Lähtö 08

A) 2,4

B) 1,10,7,6,12,3,5

C) 11,8,9

Myös toisessa Duo-kohteessa A-ryhmään nousee kaksi hevosta. (2) FEELS LIKE FLYING on selkeä ykkösrankkaus. Se esiintyi marraskuun starteissa edukseen. Ensiksi Jyväskylässä Feels Like Flying kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros jäljellä ja punnersi lopussa ykköseksi ohi keulassa juosseen Broomhildan. Forssassa taas Feels Like Flying iski 3. ulkoa 800 jäljellä ja haastoi mukavasti johtavan rinnalta voittaneen Royalskyn. Lähtöasetelmat ovat mainiot, ja keskipitkä matkakin on Feels Like Flyingille pelkästään plussaa. (4) SO LONG SUCKERS on lähdön toinen A-hevonen. Se kiri viimeksi Teivossa aivan joukon hänniltä mukavasti kolmanneksi häviten vain kovalle kaksikolle Pegasos Evo ja Midnight Prince. Jo suoritus Jyväskylän tauoltapaluussa oli positiivinen, vaikka minkäänlaista menestystä ei tullutkaan. Kun lähtöasetelmatkin ovat selvästi viime kilpailuja paremmat, on kaikki mahdollista. Tauolta palaava (1) QUEEN OF THE WORLD pääsee liikkeelle niin loistavista asetelmista, että aloittaa B-ryhmän. (10) MAD JOKING BOY on huumorihevonen, joka hyvänä päivänään pystyy tarkan juoksun jälkeen terävään loppukiriin. Viimeksi Porissa ruuna ei saanut kirivaiheessa mahdollisuutta, voimia jäi selvästi varastoon. Ikänsä puolesta uransa viimeistä kuukautta kilpaileva (7) MARVEL NEAT oli Seinäjoella johtopaikalta kelpo neljäs, ja eiköhän tauon jälkeinen startti vienyt vielä eteenpäinkin. Marvel Neat on urallaan voittanut jopa 75-lähdönkin. (6) OUR LEXA on kelpo vireessä, mutta huono kaarrejuoksu vie jatkuvasti tehoja. (12) LAURILA’S GIMLI on pilannut viime starttinsa laukkoihin, mutta nyt luvassa voisi olla taas parempaa. Toki näistä asetelmista voittotaistoon nouseminen ei ole kovin todennäköistä.

 

Lähtö 09

A) 4,6,9,3,10

B) 2,1,7,11,8,12

C) 5

Illan toinen troikkalähtö suorastaan vilisee realistisia totohevosia. A-ryhmäänkin kohoaa kaikkiaan viisi valjakkoa. (4) MOMIMHOME tuli Forssan Nuorten Sarjaan varsin maltillisin ennakko-odotuksin, mihin nähden Crazedin tytär spurttasi 3. sisältä ihan positiivisesti kolmanneksi vain Youyoulle sekä Nubialle häviten. Tammassa on potentiaalia, ja oletuksena on, että vire on nyt vielä viimekertaista parempi. (6) EXPLOSIVE SECRET pilasi alku-urallaan paljon laukkoihin, mutta varmistumista vaikuttaisi selvästi tapahtuneen. Toissakertainen Porin loppukaarteen laukka johtui puhtaasti törkeästä häirinnästä. Viimekertaisessa Porin kilpailussaan Explosive Secret nousi 3. sisältä 2. radalle vajaat 700 jäljellä ja lipui loppusuoralla ykköseksi. (9) ON TRACK ROCKSTAR kohdalla kaarrejuoksu on ollut heikkous, mutta muuten hevosessa on kyllä potentiaalia. Viimeksi Turussa On Track Rockstar kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle jo 1100 jäljellä, muttei aivan kestänyt totosijoille. (3) MASTER VICE on tehnyt näppäriä suorituksia ja kokee nyt oikein mielenkiintoisen kuskivahvistuksen. (10) REMINGTON XO on kerännyt rutiinia kovistakin lähdöistä ja mahtuu myös mukaan A-ryhmään. B-ryhmän aloittavat hyviltä paikoilta liikkeelle pääsevät (2) AXEL K.A. ja (1) PRECIOUS ROCK. Precious Rockilla on allaan peräti neljä peräkkäistä totosijaa, mutta vastus on nyt uran toistaiseksi kovin. (7) BRILLIANT BELUS on siirtynyt viime startin jälkeen Ville Mäkelän valmennuksesta Mia Lammisen treeniin.

 

Lähtö 10

A) 5,6

B) 4,9,1,10,7,8,11

C) 3,2

Ravien päätöslähdössä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (5) JOKIRANNAN JUSSI on aloittanut uransa kahdella totosijalla, vaikka on selvästi nähnyt, ettei 4-vuotias ori ole ottanut hommaa vielä ollenkaan tosissaan. On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan vire on mennyt kahden kuukauden tauon aikana. Joka tapauksessa tehtävä vaikuttaa Jyrki Filatoffin suojatille sopivalta. Edellistä vuotta vanhempi (6) HOVILAN VALPURI on päätöslähdön toinen A-hevonen. Kari Lehtosen valmennettava esitteli syyskuun Seinäjoen starteissaan ihan kelpo potentiaalia voittamalla ensin heikon lähdön selvästi ja parantamalla sitten tuntuvasti ennätystään. (4) RANNAN ELWIIRA kadotti kahden kuukauden takaisessa Turun startissa täysin ravinsa ja päätyi lopulta keskeyttämään. Koelähdön sekä kauden avauskilpailun kaltaisena Rannan Elwiiralla on tässä sanansa sanottavana. (9) WAUHITTA vastaili viimeksi Forssassa johtopaikalta ykköseksi. Läpi matkan näki selvästi, ettei Wauhitta halunnut jättää lainkaan kilpakumppaneitaan, joten eiköhän tamma pysty nyt ilman hylkäystä ennätystulokseensa, kun vielä Harri Koivunen jatkaa vahvistuksena ohjissa. (1) BACKES FIXA oli Suomen debyytissään lähinnä tasainen, mutta näistä asetelmista tamma on silti huomioitava ajoissa. (10) LEMMETÄR voitti viimeksi Porissa selvästi tämänkertaista heikomman lähdön. Potentiaalia tammassa on, mutta meno oli viimeksikin niin epävarmaa, että vauhtien kasvaessa hyppy on varmasti herkässä.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 2 Callela Einstein (5,4)

II 6,11,12 (5,2)

III 1,6,8,9,10,12,14 (4,2)

IV 1,7 (5,12)

V 2,4 (1,10)

84 riviä*0,10 euroa = 8,40 euroa

 

Suuri systeemi

I 2 Callela Einstein (5,4)

II 2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (8,1)

III 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11,12,14 (5,13)

IV 1,5,7 (12,6)

V 1,2,4 (10,7)

1080 riviä*0,10 euroa = 108 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

 

Pieni systeemi

I 1,7

II 2,4

4 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,7

II 1,2,4,6,7,10,12

14 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 1,7

II 1,5,7

III 1,2,4,5,6,7,10,12

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,5,7

II 1,5,7,12

III 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12

81 yhdistelmää*0,50 euroa = 40,50 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 4,6

II 3,4,6,9,10

III 3,4,6,9,10

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 4,6,9

II 3,4,6,9,10

III 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11,12

108 yhdistelmää*0,50 euroa = 54 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.