Pelivihjeet: Pori su 28.11.2021

Lähtö 01

A) 2

B) 6,5,3

C) 1,4

TAMMASARJA. (2) KUKKAROSUON OONA on lahjakas 4-vuotias tamma, jonka uran neljä kilpailua sisältää kaksi voittoa sekä kaksi hylkäystä laukoista. Viimekertaisessa Turun Tammasarjassa Kukkarosuon Oona laukkasi 500 metriä ennen maalia puolustaessaan keulapaikkaansa rinnalle iskenyttä Sarikania vastaan. Nyt Teemu Okkolinin suojatilla on mainio tilaisuus koko matkan hallintaan. Tutuarin tyttärellä on ilman muuta rahkeita selvään ennätysparannukseen. (6) TARLING punnersi Turun Tammasarjassa lopussa niukasti ykköseksi ohi päätöspuolikkaan alussa kärkeen siirtyneestä Sarikanista. On huomattava, että Tarling lähti Turussa liikkeelle 40 metriä Kukkarosuon Oonan takaa, kun nyt Kukkarosuon Oonalla on alussa etumatkaa jo 60 metrin verran. Näistä asetelmista Tarling on Kukkarosuon Oonan hyvä ykköshaastaja. (5) SIIRIN ELLI on etukäteen lähdön kolmas kova. Se voitti viimeksi Kaustisella Tammasarjan edettyään johtopaikalle 1500 metriä ennen maalia. (3) ISOSALON ILO oli viimeksi Jyväskylässä mukana Suven Sametin voittamassa Tammaderbyssä, missä ei ymmärrettävästi riittänyt lainkaan. Tamma on selkeä nelosrankkaus, mutta kaksarisija ei ole silti lähtökohtaisesti kovin todennäköinen.

 

Lähtö 02

A) 3

B) 6,4,5,1

C) 8,7,2

(3) SOME ADOLF avasi viime startissaan Turussa ensin keulaan, mutta tyytyi Ray Recordin hiillostuksen alla 12-vauhtisen avauspuolikkaan päätteeksi tämän selkään. Keulahevonen sammui jo 600 metriä ennen maalia, ja Some Adolf oli vajonnut kauas kahdeksanneksi saatuaan kiritilaa 400 jäljellä. Viimeiset 400 metriä sujuivat todella vauhdikkaasti 12,8-kyytiä, kun kärjelle päätöspuolikkaan kellotus oli vain 15,5-vauhtinen, joten kirivaiheen sujuessa Some Adolf olisi otellut aivan kärjessä. Tähän väliin mahtuu yksi poisjäänti, mutta vastaava suoritustaso riittää kyllä aivan kärkeen. On mielenkiintoista nähdä, haluaako Jere Kiveinen ajaa tämän lähdön keulasta vai selästä. (6) LAURENZ VON BENTZ aloittaa haastajien ryhmän. Olli Lähtisen valmennettava vakuutti elokuisessa Porin keulavoitossaan kamppailtuaan ykköseksi hienolla tuloksella. Tuskinpa ruuna kuitenkaan on nyt yhtä hyvä, kun voittojuoksun jälkeen alla on kolme kuukautta taukoa, ja kaiken lisäksi Mr Pine Chipin poika kilpaili viimeksi ilman kenkiä. Mikäli Some Adolfilla tyydytään selkäjuoksuun, on Laurenz Von Bentz todennäköisin vaihtoehto keulapaikalle. (4) SUPER BEN on pilannut viime kilpailunsa laukkoihin, mutta ravilla ruuna on yksi tämän lähdön perushevosista. (5) ROBERT palaa pitkältä tauolta arvoituksena. Joka tapauksessa kyseessä on aika tarkan juoksun hevonen, joten tuskinpa Olli Koivunen lähtee taukohevosella vielä alkumatkasta revittelemään. (1) THUNDERGIRL ei ole esittänyt mitään ihmeellistä, mutta loistopaikalta totosija ei tulisi yllätyksenä, koska suosikeillakin on omat kysymysmerkkinsä.

 

Lähtö 03

A) 6

B) 3,5,1,8,7

C) 4,2

(6) HELKAN TOIVO hyökkäsi kuukausi sitten Kouvolan Toto75-raveissa 4. ulkoa Teppo Tuiskun selässä 900 metriä ennen maalia. Helkan Toivo eteni Teppo Tuiskun vanavedessä 2. radalle ilman selkää 350 jäljellä ja haastoi tämän kirisuoralla mukavasti. Tähän väliin mahtuu yksi poisjääntikin, joten välttämättä Helkan Toivo ei ole nyt kuukauden tauolta yhtä hyvä kuin viimeksi Kouvolassa, mutta siitä huolimatta lahjakas 6-vuotias Fransin poika kohoaa sopivassa lähdössä ainoaksi A-hevoseksi. (3) AMORIINI saattaa kiihdytysvaiheen onnistuessa edetä takamatkaltakin nopeasti johtopaikalle, ja ainakin silloin tamma olisi hyvänä päivänään suosikin ykköshaastaja. (5) ANNAN on puurtanut viime starteissaan ihan mukavasti, ja tässä porukassa tamma tavoittelee tiukasti kaksarisijoitusta. Lähinnä Amoriini ja Annan ovat ne hevoset, jotka voivat laittaa tässä suosikille hanttiin. (1) MARHOTTI sai Kaustisella pitkältä tauolta startin alle ja kärkkyy loistoasetelmista kuumimpien suosikkien epäonnistumista. (8) OIVA-SOINTU ja (7) TEMENTIKKO ovat tähän lähtöön hyviä hevosia, mutta molemmat ovat olleet viime aikoina niin kaukana parhaastaan, että kaksarisijoitus olisi vähintään pieni yllätys.

 

Lähtö 04

A) 5,2,7

B) 9,6,1,3

C) 4,8

Toto5-avauksessa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. Aiemmin Seppo Mäntyniemen käsistä kilpaillut (5) VIKENS ENERGY on siirtynyt viime starttinsa jälkeen omistajanvaihdoksen myötä Riku Salmisen valmennukseen. Vikens Energy on suorittanut tätä kovemmissa lähdöissä jatkuvasti mallikkaasti, joten ei olisi mikään ihme, vaikka uusi treenari naruttelisi suojattinsa heti ykköseksi. Vikens Energy pystyy ottelemaan kärkisijoista monenlaisella juoksunkululla, mutta keulasta osakekurssi olisi korkeimmillaan. Myös (2) PRODIGY SHARK panostanee hyvältä lähtöpaikaltaan starttiin. Vaikka Prodigy Shark ei ole mikään varsinainen starttiraketti, ei senkään kohdalla keulaan pääsyä voi pitää nappilähdöllä täysin mahdottomana vaihtoehtona. Joka tapauksessa Prodigy Shark on loistopaikaltaan vaarallinen, sillä alla on positiiviset loppukirit. (7) CALLELA EINSTEIN lienee kapasiteetiltaan koko porukan paras hevonen, mutta ruuna on kärsinyt elämänsä varrella sen verran pahoista terveysongelmista, että saa nähdä, mille tasolle Classic Photon poika pystyy vielä nousemaan. Nyt alla oleva tauko on voinut tehdä hyvääkin, sillä suoritukset ennen taukoa olivat lähinnä vain ”virkamiestyyppisiä”. Saa nähdä, panostetaanko Callela Einsteinilla tällä kertaa tauon jälkeisessä kilpailussa lähtökiihdytykseen, mutta taktisista valinnoista riippumatta voitosta ei voi tämän tason lähdössä Callela Einsteinin kohdalla millään yllättyä. Tällä kertaa Kari Rosimon ajama ruuna kohoaa kolmanneksi A-hevoseksi. (9) LOVELY SECRET oli viimeksi Teivossa johtavan takaa positiivinen kolmas vain koville Mark Morelle ja Bismarck Comerylle häviten ja aloittaa takarivistäkin B-ryhmän. (6) ERNA’S KING on kelpo vireessä, mutta parhaimmillaan kengittä, joten voitto vähän yllättäisi, mutta totosija ei. Viimeksi Turussa vastus oli hurja, ja kirivaihekin meni pieleen. B-ryhmään mahtuvat myös viimeksi Kaustisella tätä helpommassa lähdössä ihan mukavasti neljänneksi kirinyt (1) ZOOM ZOOM sekä tämän kauden seitsemästä voitostaan kuusi Tallinnasta saalistanut (3) AMOUR AVENGER.

 

Lähtö 05

A) 4,2,7

B) 6,5,9,8

C) 3,1

Toinen Toto5-kohde on saman sarjan lähtö kuin Toto5-avauskin, ja tässäkin A-ryhmään kohoaa kolme valjakkoa. (4) BWT DANGER kohoaa keulapsyykillä ykkösrankkaukseksi. Mikäli BWT Danger saa vetää sopivalla tempolla, se ei ole helppo ohitettava. Toki avauksen venyminen ylivauhtiseksi, olisi äkkiä lopusta pois. Sisäpuolelta The Next One US sekä Andree kykenevät reippaaseen avaukseen, joten ei keulapaikka tässä istumalla irtoa. Viimeksi Vermossa BWT Danger oli johtopaikalta ihan hyvä kolmas True Devotionin sekä No Limit Royaltyn kiriessä edelle. Väliajat olivat 10,4-13,0-14,6. (2) THE NEXT ONE US on kakkosrankkaus käytännössä täysin tasapäin rankingin ykkösen BWT Dangerin kanssa. The Next One US suorittaa jatkuvasti mallikkaasti, mutta ihan pieni napsu lisäpuristusta saisi kuitenkin löytyä. Viimekertainen Lahden 75-tammalähdön kuudes sija tuli 700 metrin kirillä 4. ulkoa, tästä viimeiset 450 metriä 3. rataa ilman selkää. Vaikka myös The Next One US pääsee vauhdikkaasti matkaan, on BWT Danger vihjaajan mielestä todennäköisempi keulahevonen – ei The Next One US:n keulaan pääsyäkään toki yllätyksenä voisi pitää. (7) BWT DEVIL on sitten kolmas A-hevonen. Sekin pystyisi avaamaan kuskin halutessa tosi lujaa, mutta eiköhän näistä asetelmista kaikki paukut säästetä loppukiriin. Viimeksi Lahdessa BWT Devil hakeutui 4. sisältä loppusuoralle tultaessa 5. radalle ja kiri mukavasti kolmanneksi ohittaen myös lopulta kuudenneksi sijoittuneen The Next One US:n. (6) HE IS IN ei ole hevosena edellisten veroinen, mutta oikein onnistuneella nappireissulla ruunalla on mahdollisuutensa, mikäli vastaavasti suosikeilla ei mene kaikki nappiin. (5) SILVESTER kiri Jyväskylässä Salamakypärät-finaalissa 6. sisältä positiivisesti viidenneksi ja on viides merkki suureen Toto5-vihjesysteemiin. (9) DONNA LEONORA on ollut kesätaukonsa jälkeen hieman tasainen, joten ainakaan ilman kovaa ylivauhtia ihan voittotaisteluun asti on vaikea yltää.

 

Lähtö 06

A) 5,9,11,8,7,10

B) 3,1

C) 4,2,6

Toto5-kierroksen tasaisimmassa kohteessa A-ryhmään nostetaan peräti kuusi valjakkoa. Parvelan Retun pikkuveli (5) JIIVEEGEE sijoittui keskiviikkona Vermossa neljänneksi, ja mikäli 5-vuotias Liisingin poika parantaa startin alle saatuaan kuten Markku Nieminen 7 oikein –lehden tallikommenteissa olettaa, on tämä lähtö täysin voitettavissa. (9) KRIOS on lahjakas 6-vuotias, joka oli viime vuonna mukana Parvelan Retun voittamassa Derby-finaalissakin. Aarre Multasen käsistä pitkän tauon jälkeen paaluta radoille tekevän oriin koelähtösuoritus oli sen verran lupaava, että Kilun Peedron pojalla on heti täydet voittosaumat. (11) AURAUKSEN POIKA on tehnyt tänä vuonna tasaisen positiivista työtä ja on yksi monesta mahdollisesta. (8) VILLAN KASMIRI omaa hyvän ravitekniikan, mutta ori ei tahdo oikein ottaa hommaa tosissaan. Vauhtien riittävyydestä menestyminen ei jää kiinni. (7) VAUHTI-VEIKKA omaa hyvän statistiikan, mutta ongelmien vuoksi kilpaileminen on ollut läpi uran kovin katkonaista. Nytkin alla on kahden kuukauden tauko, ja myös ennen viimeisintä kilpailua alla oli kahden kuukauden tauko. (10) TÄHTI-KULKURI on kohonnut elämänsä iskuun, mutta ainakin aiemmalla urallaan ruuna on ollut erittäin epävarma, joten uusi kuski on automaattisesti riskitekijä. Ruuna on muutenkin tuntunut sopivan erityisesti Jarmo Saarelan käteen. (3) VEKTORIN VALO romahti Forssan tauoltapaluussaan päätöspuolikkaalla niin pahoin, että jää B-ryhmään, vaikka varmasti parantaakin nyt paljon.

 

Lähtö 07

A) 6

B) 3,4,9,2,1,5,8,11,12,7

C) 10

Olli Koivusella on päivän raveissa useita realistisia voittosaumoja, ja näistä (6) CHESTNUT SALA (kuvassa) on ehdottomasti se paras valttikortti. Harri Koivusen valmennettava on kohonnut niin hirmuiseen iskuun, että on täysin selvä varmavalinta päivän Toto5-peliin. Viimeksi Lahdessa Chestnut Sala eteni johtopaikalle ensimmäisen kaarteen alussa ja irrotteli lopulta ylivoimaiseen voittoon. Vastus ei viime startista ainakaan kovene, joten Andover Hallin poika kohoaa koko ravien todennäköisimmäksi voittajaksi. Eiköhän Olli Koivunen lähde ajamaan pikamatkalla aggressiivisesti eteenpäin niin kauan, että keulapaikka irtoaa. Suosikin jälkeen tuleekin sitten niin tasaista, että rankingjärjestyksen muodostaminen muistutti lähinnä arpomista. Chestnut Salan tallikaveri (3) EXCEPTIONAL olkoon kakkosrankkaus, sillä lähtöpaikka on hyvä ja pikamatka sopii vauhdikkaalle tammalle. Juoksupaikka Chestnut Salan takana 2. sisällä olisi tietysti ideaalitilanne, mutta sisäpuoleltakin avataan varmasti reippaasti. Myös alla oleva pitkä tauko aiheuttaa omat kysymysmerkkinsä. (4) GOOGLA IN hyökkäsi Ylivieskassa 4. ulkoa 700 jäljellä ja kiri positiivisesti kakkoseksi Cape’s Captainille häviten. Ari Hautalan suojatti vaikuttaa kovasti nousuvireiseltä. (9) TAIGO BLESSED olisi ollut hyvältä eturivin lähtöpaikalta selkeä kakkosrankkaus, mutta takarivin lähtöpaikka tuo omat haasteensa. (2) MR NOON on täysin realistinen totohevonen, mikäli saa hankittua juoksupaikan 2. tai 3. sisältä. Viime Jyväskylän startin saa unohtaa, sillä kaikki oli vastaan; hurja vastus, pitkä matka sekä raskas rata. Myös (1) SOBEL NILS kohdalla juoksupaikka 2. tai 3. sisällä nostaisi osakkeita. Ruuna suoritti Teivossa vastaavalta lähtöpaikalta hyväksyttävän tauoltapaluun 4. sisältä. (5) INOX RIVER pystyy parempaankin kuin viime starteissa on nähty. (8) REHAB kohdalla lähtöpaikka tekee hommasta haastavan ja laskee tuntuvasti osakkeita.

 

Lähtö 08

A) 9,6,5

B) 7,11,2,4,1,8,12,10,3

C) –

Toto5-pelin päätöskohteessa (9) SUPER TOPAZ on takarivin lähtöpaikasta huolimatta tukevasti voitossa kiinni, kunhan vain kilpailee omalla tasollaan. Täysin varauksetta tammaan ei kuitenkaan tällä kertaa uskalla luottaa, koska alla on terveysmurheista johtuva runsaan kahden kuukauden tauko, eikä ohjastaja-valmentaja Hannu Korpikaan pullistele 7 oikein –lehden tallikommenteissa niin paljon kuin yleensä. Rankingin ykköspaikka on joka tapauksessa selviö. (6) ROSELINE FORBES ei ole kapasiteetiltaan edellisen veroinen, mutta tammalla on tuoreet näytöt hyvästä vireestä. Vermosta irtosi kärrylähdön voitto loppusuoran mittaisella kirillä 2. ulkoa, ja viimeksi Turussa Harri Koivusen valmennettava hallitsi montélähtöä johtopaikalta suvereeniin tyyliin. Mikäli vain Olli Koivunen haluaa, päässee Roseline Forbes etenemään nytkin keulapaikalle. Johtopaikalta kaikki olisi yksinkertaisinta, mutta sinänsä Roseline Forbes taitaa kuitenkin olla parempi selkäjuoksulla. (5) HOGAN STAR on tasaisen rehti puurtaja. Mikäli suosikkikaksikolla ei ole paras päivänsä, on Ari Hautalan suojatilla täydet voittosaumat. (7) RIM BAY DUCHESS nappasi Porin voittonsa keulapaikalta, mutta muuten menestystä ei ole viime aikoina herunut. Lähdötkin ovat olleet aika laadukkaita, eivätkä juoksutkaan ole oikein natsanneet. Tähän tehtävään Rim Bay Duchess lähtee hyvänä haastajana. (11) MOUNTAIN ST LEO ei ole onnistunut viimeisimmän taukonsa jälkeisissä starteissa, mutta ainakin reipasvauhtisessa juoksussa ruunalla voisi olla sanansa sanottavana. (2) MAD JOKING BOY on nopea hevonen, joten asetelmat suosivat, mutta puristusta saisi olla enemmän. (4) CAIPIRINHA P.C. on ollut aika tasainen, mutta sekin mahtuu mukaan suureen Toto5-vihjesysteemiin.

 

Lähtö 09

A) 8,9

B) 4,12,1,3,7,11,10,13,2,14,6

C) –

Olli Koivunen luotsaa päivän molempien troikkalähtöjen suosikkia. (8) PRECIOUS ROCK on aloittanut uransa yhdellä nelossijalla sekä kahdella kolmossijalla. Viimekertainen Porin kolmossija tuli keulasta. Takamatkalta juoksusta ei tule yhtä suoraviivaista, mutta vastaavasti vastus on uran toistaiseksi selvästi helpoin, joten haavereitta uran ensimmäinen voitto on todella lähellä. (9) LA MIRAGE on suosikin ykköshaastaja. Manu Taittosen suojatti on unohtanut viime starteissa laukkansa ja on sijoittunut jo kolmesti peräkkäin kärjen tuntumaan. Viimeksi Kaustisella La Mirage hakeutui 3. sisältä viidenneltä sijalta 4. radalle loppusuoran alussa ja kiri hyväksyttävästi mukaan tototaistoon. (4) UNELMAKO taipui Teivossa johtavan rinnalta lopulta varsin pahoin, mutta säästeliäämmällä juoksulla uran ensimmäinen totosija voi olla tosiasia. On syytä huomioida, että Teivossa vastus oli selvästi tämänkertaista kovempi. (12) LEEMARK’S HOPE tekee tasaista työtä, ja nyt vastus on sellainen, että uran ensimmäiseen totosijaan on täydet mahdollisuudet. (1) HAR HAR HAR ei vielä toukokuisessa koelähdössään mitenkään säväyttänyt, mutta 3-vuotias hevonen on voinut tauon aikana kehittyä selvästikin. Kun asetelmatkin ovat mainiot, ei menestys tulisi yllätyksenä. (3) OUTLAW SES kulki Porissa 2. päivä heinäkuuta ensimmäisen puolikkaan laukkansa jälkeen viimeiset 1200 metriä taustalla 18,5-vauhtia. Toki silloin kilpailtiin kesäisissä olosuhteissa. (7) EYEWISH oli maanantaina Teivossa aiempaa parempi. Tamma ei kuitenkaan ole nopea avaaja, joten vähän kilpaa ajavalla amatöörikuskilla juoksu voi mennä juoksuradalta vaikeaksi. (11) PORLA FUTURA, (10) EXPENSIVE EVERWOOD ja (13) NORMAN PECO kuuluvat nekin laajaan pelihevosten ryhmään.

 

Lähtö 10

A) 6,10,1

B) 2,5,3,4

C) 9,8

(6) MESCALIN SHADE aloitti uransa huhtikuussa Seinäjoella todella vakuuttavalla voitolla, mutta sen jälkeinen ura on ollut valtaisa pettymys. Tauon aikana hevosen ongelmakohtiin on puututtu, ja on mielenkiintoista nähdä, millä tasolla Mescalin Shade tällä kertaa kilpailee. Uran avauskilpailun kaltainen taso riittäisi kyllä voittoon asti. (10) ANGELA D. GARDEN laukkasi uransa toisessa kilpailussa kiihdytyssuoralla yrittäessään puolustaa ykkösradalta asemiaan ja putosi aivan joukon hännille. Sieltä tamma kiri vielä näyttävästi kolmanneksi Anna K. Gardenille sekä Remington XO:lle häviten. Kuskin onnistuessa Angela D. Garden pystyy tässä paljoon. (1) SAHARA SECRETS nostetaan kolmantena mukaan A-ryhmään. Mukavaa kirikykyä osoittanut tamma saanee ykkösradalta nappireissun. Oskari Mäenpää palaa tositoimiin yli kymmenen vuoden tauolta, sillä Mäenpää on ajanut viimeksi kilpaa 23.10.2011, ja ennen tätäkin yksittäistä starttia alla oli neljän vuoden tauko. Mäenpään uran kokonaissaldo on 530 starttia totosijoin 58-54-48, ja sisään ajettua rahaa mukavasti lähes 227 000 euroa. (2) EXPLOSIVE SECRET oli viimeksi Porissa pettymys huolimatta siitä, että juoksusta tuli vaikea ja loppukaarteen laukka johtui törkeästä häirinnästä. Ruuna olisi kuitenkin taipunut ravillakin hännille. Toissakertainen Turun suoritus oli paljon parempi, mutta silloinkin Explosive Secret hävisi Sahara Secretsille, minkä vuoksi putoaa B-ryhmään. (5) JOANNAMARIE sooloili Seinäjoella heikkotasoisessa lähdössä ylivoimaiseen keulavoittoon. Viimeksi Kaustisella Joannamarie kiri kaukaa 5. ulkoa sijoitustaan paremmin. Joannamarie on aika kuumaluontoinen pakkaus, mutta onnistuessaan sillä on täydet totosaumat.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi

I 2,5,7 (9,6)

II 2,4,7 (6,5)

III 5,7,8,9,10,11 (3,1)

IV 6 Chestnut Sala (3,4)

V 6,9 (5,7)

108 riviä*0,10 euroa = 10,80 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,5,7,9 (6,1)

II 2,4,5,6,7 (9,8)

III 5,7,8,9,10,11 (3,1)

IV 6 Chestnut Sala (3,4)

V 2,4,5,6,7,9,11 (1,8)

840 riviä*0,10 euroa = 84 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi

I 6 Chestnut Sala

II 9 Super Topaz

1 yhdistelmä

 

Suuri systeemi

I 6 Chestnut Sala

II 5,6,9

3 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 6 Chestnut Sala

II 2,3,4,9

III 1,2,3,4,5,9

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

 

Suuri systeemi

I 6 Chestnut Sala

II 1,2,3,4,5,9

III 1,2,3,4,5,7,8,9,11,12

54 yhdistelmää*0,50 euroa = 27 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 8 Precious Rock

II 9 La Mirage

III 1,3,4,7,10,11,12,13

8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

 

Suuri systeemi

I 8 Precious Rock

II 1,3,4,7,9,10,11,12,13

III kaikki

99 yhdistelmää*0,50 euroa = 49,50 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.