Pelivihjeet: Pori ti 24.11.2020

Lähtö 01

 

A) 10

B) 14,13,4,9,8,15,16,5,2

C) 7,11,12,3,6,1

 

Tiistai-illan ravit alkavat varsin hyvätasoisella lämminveristen alokassarjalla. Siinä (10) HIGHLOVE TECH kohoaa selväksi ennakkosuosikiksi. Harri Koivusen valmennettava on aloittanut uransa mallikkaasti kahdella kaksarisijoituksella. Ensiksi Turussa Highlove Tech nousi 3. sisältä 2. radalle ilman selkää 900 jäljellä ja kamppaili 15,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla tiukasti voitosta. Viimeksi Forssassa Love Youn poika voitti tämänkertaista selvästi heikkotasoisemman lähdön johtopaikalta ylivoimaisesti. Väliajat olivat 22,5-22,5-(18,5)-16,0. (14) LAURENZ VON BENTZ on suoritustasoltaan yhtä hyvässä vireessä kuin suosikkikin, mutta lähtörata kahdeksan 20 metrin takamatkalta on sellainen, että matkaan voi mahtua ylimääräisiä mutkiakin. Toissakerralla Turussa viidenneksi sijoittunut Laurenz Von Bentz hävisi takarivin lähtöpaikalta Highlove Techille selvästi, vaikka kulki päätöskierroksen 14,6-vauhdilla ja viimeiset 600 metriä peräti 13,0-kyytiä. Viimekertainen Vermon kakkossija tuli keulasta. (13) THE REVENANT ei ole vielä voittanut, mutta on sijoittunut jatkuvasti kärkipäähän. Viimekertainen Porin kolmossija tuli 800 metrin kirillä 4. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat rauhallisen ensimmäisen kierroksen jälkeen peräti 12,9-vauhdilla. (4) BLUEHILL’S BEAST sijoittui samaisessa Porin kisassa uran avauskilpailussaan 2. ulkoa viidenneksi. Ruuna kulki viimeiset 700 metriä 14,7-vauhdilla. Mikäli Bluehill’s Beast otti startin oikealla tavalla, voi se laittaa paalulta kampoihin koville takamatkalaisillekin. (9) ROBERT lähti viimeksi Turussa 20 metriä Highlove Techin ja Laurenz Von Bentzin takaa. Näiden kukistaminen on kuitenkin tiukassa samalta paalultakin. (8) CAPTAIN CLOUD sijoittui viime startissaan Turussa kakkoseksi, mutta nyt alla on neljän kuukauden tauko. (15) LAURILA’S IMANUEL on aloittanut uransa hienosti neljällä peräkkäisellä totosijalla, mutta nyt tehtävä on uran toistaiseksi selvästi kovin.

 

Lähtö 02

 

A) 9,6,3,7

B) 11,8,4,10,5,2,1

C) –

 

Aloittelevien suomenhevosten lähdössä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. (9) FRAMI aloitti uransa viime Porin raveissa sijoittuen viiden hevosen lähdössä kakkoseksi selvästi voittajalle häviten. Suoritus oli vielä varsin tasapaksu, mutta tämänkertainen tehtävä vaikuttaa silti niin sopivalta, että Juha Jalosen ajokki rankataan ykköseksi. Voi myös olla, että startti vei 5-vuotiasta Fransin poikaa ihan selvästikin eteenpäin. (6) KIPINÖIVÄ ei ole vielä esittänyt ihmeitä, mutta yksistään Antti Teivaisen nouseminen kuskin pukille riittää nostamaan tässä tehtävässä mukaan A-ryhmään. On myös huomattava, että kyseessä on vasta 4-vuotias hevonen, joten kolmen kuukauden tauon aikana on voinut tapahtua kehitystä. (3) CAASU pystyy kuukauden takaisen Vermon paikallisravistartin perusteella ravia kulkiessaan ilman muuta 1.40-rajan alitukseen, ja kun vielä ohjiin nousee vahvistuksena Pertti Puikkonen, on Tommi Sundströmin valmennettava tällaiseen lähtöön yksi perushevosista. Neljäntenä A-ryhmään kohoaa (7) SIRPPI-WÄINÖ. Se tuli uran avauksessaan Porissa loppusuoralla Framin ohittamaksi sijoittuen kolmanneksi. Nyt Sirppi-Wäinö pääsee liikkeelle 20 metriä Framin etupuolelta, mutta on myös itse joutunut takamatkalle. B-ryhmän aloittava (11) SYLVIINA ei ole vakuuttanut koskaan, mutta jo pelkästään viidentoista kilpailun kilpailurutiini voi auttaa tässä tehtävässä korkealle. (8) ALTA POIS hävisi uran avauksessaan Framille sekä Sirppi-Wäinölle selvästi.

 

Lähtö 03

 

A) 5

B) 6,4,2,1,9,7,3

C) 8

 

Ravien kolmannessa lähdössä (5) BOSS BIRDLAND on vahvasti kiinni jo kauden viidennessä voitossaan. Viimekertainen Seinäjoen kilpailu osoitti vireen olevan kohdallaan. Boss Birdland iski 2. ulkoa 300 jäljellä ja spurttasi 12,5-kyytisellä päätöspuolikkaalla vinhasti keulasta varmasti hallinneen Bond Eaglen tuntumaan. Boss Birdland ei ole koskaan aiemmin kilpaillut näin pitkällä matkalla, mutta ei matkasta ainakaan mitään haittaa luulisi olevan. (6) GYRO GEARLOOSE ja (4) WHAT’S UP CLOUD ratkaissevat alussa keulapaikan kohtalon. Saa sitten nähdä, kelpaisiko Boss Birdlandin selkä jatkossa, mikäli tämä tulisi johtopaikkaa kyselemään. Gyro Gearloose pysyi viimeksi Seinäjoella Kasvattajakruunu-välierässä koko ajan hännillä, mutta näihin rahasarjoihin ori on kelpo menopeli, kuten Teivon kolmossijakin osoitti. What’s Up Cloud sijoittui toissakerralla Seinäjoella johtavan takaa Boss Birdlandin jälkeen kolmanneksi. Viimeksi Vermossa What’s Up Cloud joutui tyytymään 3. sisältä kuudenteen sijaan. (2) LANGEN’S MOTÖRHEAD on nyt iso arvoitus, sillä ruuna oli vaisu viimeisimmissä starteissa ennen taukoaan ja viimeksi tauolta palatessaan vielä aiempaakin vaisumpi. Myöskään (1) CASTOR TROY ei vakuuttanut viimeisimmässä kilpailussaan Seinäjoella 2. päivä lokakuuta. Saa nähdä, onko potkua nyt tauon jälkeen viime kertaa enemmän. (9) GLENFEDDICH on aloittanut pitkän taukonsa jälkeen hyväksyttävillä suorituksilla. Mikäli lähdöstä jostain syystä tulisi ylivauhtinen, voisi Glenfeddich järjestää yllätyksen.

 

Lähtö 04

 

A) 3

B) 2,4,6,7,5

C) 9,8,1

 

TILITOIMISTO OLLIKAINEN –LÄHTÖ. Toto5-pelin avauksessa (3) BISMARCK COMERY on selvä suosikki. Vaikka Harri Koivusen valmennettava jäi viimeksi Vermossa kuudenneksi, oli piippuhyllyn paikalta kovatasoisessa lähdössä matkaan lähteneen ruunan suoritus 5. ulkoa mallikas. On täysin mahdollista, että johtopaikka on tällä kertaa suosiolla tarjolla, ja ainakin silloin Bismarck Comery olisi tukevasti kiinni voitossa. Ei kyseessä kylläkään ole millään tavoin keulariippuvainen hevonen. Kenkäpakko ei huoleta, sillä uran viidestätoista voitosta yhdeksän on tullut Heppa-järjestelmän tietojen mukaan kengät jalassa. (2) BRAND NEW KEY avaa ravilla niin lujaa, että Antti Ala-Rantala pääsee ratkaisemaan keulapaikan kohtalon. Oletuksena on, että ainakin suosikin selkä kelpaisi. Brand New Key kilpailee nousuvireessä ja on suosikin ykköshaastaja. (4) BLACK ICE BOOST suoritti Forssassa 4. ulkoa hyväksyttävän tauoltapaluun. Startti teki varmasti hyvää, ja nappireissun jälkeen nyt voi irrota jo aika teräväkin loppukiri. (6) REDHOT TAP DANCER sijoittui Porissa 5.10. johtopaikalta neljänneksi. Esillä olleiden tallikommenttien mukaan vaivat on saatu viime startin jälkeen hoidettua, ja nyt luvassa pitäisi olla viime kilpailuja parempi suoritus. Paikka on vähän ulkona, mutta ruunan suoritustasoa odotetaan mielenkiinnolla. (7) WALL STREET COMERY kohdalla lähtöpaikka on vielä Redhot Tap Danceriäkin ulompana, mikä mutkistaa tilannetta aika lailla. Wall Street Comery on nimittäin näissä sarjoissa hyvinkin tarkan juoksun hevonen.

 

Lähtö 05

 

A) 9,2,5

B) 1,6,4,3,10,7,11

C) –

 

Toisessa Toto5-kohteessa kolme hevosta erottuu niin roimasti muun porukan yläpuolelle, että muiden voitto olisi melkoinen jymypaukku. (9) BWT EDEN rankataan takarivistäkin ykköseksi. BWT Eden on voittanut urallaan vain kerran, mutta emme usko voitontahdossa olevan pienintäkään vikaa. Lähtöratatuuri ei ole ollut parasta mahdollista, ja BWT Eden on tästä syystä saanut usein vaativia reissuja. BWT Eden on kamppaillut oikein rehdisti johtavan rinnaltakin. (2) CHESTNUT SALA on oikein kehityskelpoinen 3-vuotias, ja se lähtee tiukasti metsästämään uransa kolmatta voittoaan. Miinustekijöinä muihin A-hevosiin nähden on vasta kolmen vuoden ikä ja muutenkin muita pienempi kilpailurutiini. Viimeksi Porissa Chestnut Sala painui lähtösuoralla keulaan, mutta Olli Koivunen tyytyi avauspuolikkaan kohdalla Embossed Lemonin selkään. Lopputuloksena oli, että Chestnut Sala jäi tämän taakse hyvävoimaisena pussiin ja joutui siksi tyytymään kolmanteen sijaan. (5) HALIA WEB on sitten lähdön kolmas A-hevonen, mutta se tulee kyllä rankingissa jonkin verran BWT Edenin sekä Chestnut Salan alapuolella. Halia Web on väläytellyt ihan hyvää kapasiteettia, mutta se on pilannut paljon laukkoihin. Kilpailuvireen arvioiminen on muutenkin vaikeaa, sillä alla on kolmen ja puolen kuukauden tauko. (1) BIG HEART aloittaa sitten loistopaikkansa ansiosta tasaisen B-ryhmän. Big Heart ei olisi ollenkaan lahjaton, mutta sillä on ollut paljon terveysongelmia. (6) YERBA K.A. voitti elokuussa Porissa 2. radalta ilman selkää. Sen jälkeen ei ole kuitenkaan tullut kaksarisijoituksia, ja nytkin lähtö vaikuttaa ainakin voittoa ajatellen aivan liian kovalta. (4) EUGENE WEB on nopea avaaja, joten se voi päästä hyviin asemiin. Ihan kärkeen kestäminen olisi kuitenkin yllätys.

 

Lähtö 06

 

A) 8

B) 4,6,5,2,7

C) –

 

Läpi uransa hienosti kulkenut ja urallaan jo yksitoista kertaa voittanut (8) LAYLA on viimeksi voittanut 14. päivä heinäkuuta Teivossa. Nyt Larsin tyttärellä on kuitenkin 60 metrin takamatkasta huolimatta loistosaumat palata takaisin kultakantaan, ja tamma toimii Toto5-vihjesysteemien läpivarmana. Vaikka Layla on suorittanut läpi kauden mukavalla tasolla, oli paras loisto kuitenkin hetken aikaa kateissa. Viimekertaisen Porin esityksen perusteella tuntuisi, että puolentoista kuukauden paussi teki tammalle hyvää. Layla tuli nimittäin johtavan rinnalta oikein positiivisesti maaliin asti, vaikka paljon paremman juoksun saaneille Ypäjä Luotsille sekä Kruunun Prinssille hävisikin. Ohjiin vahvistuksena kohoava Seppo Markkula on ajanut tammalla kilpaa kerran aiemmin, ja runsas vuosi sitten tuloksena oli Seinäjoella hieno kakkossija V Divisioonakarsinnasta. Kun pieni lähtökin helpottaa 60 metrin takamatkalta tilannetta aika tavalla, on voitto kaikin puolin sopivassa tehtävässä erittäin lähellä. (4) HUMU-LIISA on selkeä kakkosrankkaus. Humu-Liisa kilpailee elämänsä iskussa, muttei ole hevosena läheskään Laylan veroinen. (6) AIKA-VALTTI on selkeä kolmosrankkaus. Tämän kauden statistiikka on komea, mutta viime aikoina ori ei ole ollut kuitenkaan parhaimmillaan. Toki sarjatkin ovat nousseet, mutta kyllä Aika-Valtti oli välillä parempi. Nyt vastus ei ole suosikkia lukuun ottamatta sieltä kovimmasta päästä. (5) RIVALTTI on tosi kankea kiihdyttäjä, mutta keskipitkä matka suosii ja totosijoille ehtiminen voi onnistua. (2) APTEEKKARI pääsee liikkeelle yksin paalulta, mutta kyllä Humu-Liisa on silti etukäteen selvästi tallikaveriaan todennäköisempi menestyjä. (7) ARVON HERRA kohdalla odotellaan tuoreempia näyttöjä.

 

Lähtö 07

 

A) 2,4,5,11,6

B) 7,8,9,1,3,12,10

C) –

 

SRL 100 -LÄHTÖ. Illan ensimmäinen troikkalähtö on ylivoimaisesti Toto5-kierroksen haastavin pelipähkinä. Suuressa vihjesysteemissä ei jätetä mitään sattuman varaan, vaan lapulle laitetaan lähdön kaikki valjakot. A-ryhmään nostetaan viisi hevosta, mutta kyllä B-ryhmäänkin jää vielä oikein hyviä haastajia. Vaikka lähtö on tasainen, on (2) CATAHECASSA ZEST loistopaikaltaan luonnollinen valinta rankingin ykköshevoseksi, kun vielä Antti Teivainen kohoaa vahvistuksena ohjiin. Edellisellä Porin vierailullaan Catahecassa Zest pääsi vastaavalta lähtöpaikalta sujuvasti 2. ulos, mistä eteni Ville Grönstrandin naruttelemana ykköseksi 600 metrin kirillä. Viimeksi Vermossa Catahecassa Zest jäi 2. sisälle pussiin. (4) YEEZUZ voi jäädä peleissä aliarvostetuksi. Alla on huomattavasti sijoituksia parempia suorituksia, ja tuurien kääntyessä kaikki on mahdollista. Viimeksi Lahdessa ruuna esitti varsin hyvää lähtönopeuttakin. (5) ESMERALDA JONS on näihin sarjoihin kelpo menijä. Mikäli valmentajanvaihdos on vaikuttanut piristävästi, on voittokin mahdollinen. Edellä mainitun kaksikon tavoin myös Esmeralda Jons pystyy avaamaan reippaasti. (11) HE IS IN oli viimeksi Porissa 3. ulkoa lievä pettymys. Kyllä Harri Koivusen valmennettava silti on tämän lähdön perushevosia, vaikka joutuu taas liikkeelle takarivistä. Taulussa näkyvä Turun voitto tuli keulasta. Ylivauhtinen juoksu nostaisi tuntuvasti osakkeita. (6) NEDDA MILLER spurttasi viimeksi Teivossa 5. sisältä sen verran pirteästi, että mahtuu sekin mukaan A-ryhmään. Nedda Millerin kohdalla on kuitenkin huomattava, että se on usein kaarteissa varsinkin ulkoradoille joutuessaan vino, mikä vie tehoja. B-ryhmän aloittava (7) POPS’ SUNRISE on hyvä loppukirihevonen, mutta tamma joutunee jälleen juoksemaan niin hankalissa asemissa, että ilman ylivauhtia terävimpään kärkeen on vaikea ehtiä. (8) GUILTY PLEASURE vaikuttaa nousuvireiseltä, kuten koko Hannu Korven talli, mutta lähtöpaikka on haastava. Myös viimeksi Vermossa 3. sisälle pussiin jäänyt (9) SPEAK OF THE DEVIL sekä tasaisen varmasti suorittava (1) LANGEN’S CZA CZA ovat täysin realistisia menestyjiä.

 

Lähtö 08

 

A) 5,6,7

B) 2,4,8,11,9,1

C) 3,10,12

 

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Toto5-pelin päätöskohteessa (5) FLASHDANCE SISU hakee tiukasti paaluta takaisin voittokantaan. Sari Orreveteläisen valmennettava nousi viime tiistaina Teivossa mukavasti kolmanneksi 900 metrin kirillä kaukaa 6. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat 14,4-vauhdilla. Nyt Flashdance Sisu juossee selvästi lähempänä kärkeä, ja starttivälikin on paljon sopivampi. (6) GABRIELLA LA RENTA nappasi perjantaina Forssassa pitkästä aikaa ansaitun onnistumisen ja sijoittui 3. ulkoa kakkoseksi. Askelten osuessa lankulle Gabriella La Renta voi hyvinkin täräyttää keulapaikalle. On myös syytä huomata, että Gabriella La Renta on kilpaillut viime aikoina pääsääntöisesti selvästi tätä kovemmissa lähdöissä. Hannu Korven käsistä aloittava (7) STONETASTIC on vaikea arvioitava. Suomessa debytoivassa 4-vuotiaassa ruunassa on kyllä potentiaalia, mutta ravin kanssa on ollut ongelmia. Kilpailukokemustakin on merkittävästi muuta porukkaa vähemmän. Hannu Korven tallikunto vaikuttaa sen verran hyvältä, että Stonetastic nostetaan kolmantena mukaan A-ryhmään, mutta millään tavoin aukottomasti hevosen suoritustasoon ei voi luottaa. (2) QUELL on nopea avaaja, joten asetelmat ovat mainiot. Tuskinpa ruuna voittaa, mutta totosija on täysin mahdollinen. (4) HERE COMES THE SUN suoritti viimeksi Porissa 3. sisältä sen verran vaatimattomasti, että kauden avausvoitto tulisi nyt yllätyksenä.

 

Lähtö 09

 

A) 8

B) 6,3,4,11,10,2,1,12

C) 9,7,5

 

Illan toisessa troikkalähdössä (8) MICKAN nostetaan A-hevoseksi. Se avasi vajaa kuukausi sitten Lahdessa helposti keulaan, mutta tyytyi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä johtavan selkään. Mickan nousi johtavan rinnalle viimeisen kaarteen lopussa ja lipui kirisuoralla hallittuun voittoon. Uran ensimmäinen voitto Porissa 22.8. tuli keulapaikalta. Mickan avaa niin lujaa, että voi täräyttää kasiradaltakin johtopaikalle. Mikäli energinen tamma käy kuitenkin ylikierroksilla, on selkäjuoksu tällöin parempi vaihtoehto. Yhtä kaikki, Mickanilla on niin hyvät vauhtivarat, että se pystyy onnistuessaan voittamaan. Huipputalleista tulevat 3-vuotiaat (6) OVERDOSE ja (3) WALLIS ovat sitten Mickanin kovimmat haastajat. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Overdose ei vielä ravaa täysin priimasti, mutta eiköhän huippusukuinen menijä mene koko ajan eteenpäin. Kuukausi sitten alkumatkan johtanut Overdose sijoittui johtavan takaa Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä neljänneksi. Markku Niemisen valmentama Wallis on huipputamma Venicen täyssisko. Se on laukkaillut molemmissa taukonsa jälkeisissä starteissa, joten todellinen iskukyky on jäänyt vähän hämärän peittoon. (4) UP EASY on kirinyt viime starteissaan positiivisesti ja lähtee jahtaamaan tiukasti totosijaa. (11) SATAH on vauhtikestävä puurtaja. Ihan voitto voi kuitenkin olla näistä asetelmista ilman ylivauhtia tiukassa. (10) SHOT ON GOAL jäi viimeksi Turussa sisäratajuoksulla pussiin.

 

Lähtö 10

 

A) 6

B) 7,10,3,4,9,5,1,8,2

C) –

 

Illan päätöslähdössä (6) METKU MAIKKI omaa hyvät saumat toiseen peräkkäiseen voittoonsa. Metku Maikki hyökkäsi viime tiistaina Teivossa keskijoukoista kierros ennen maalia. Mikko Kallin valmennettava eteni kärkeen vajaat 500 jäljellä ja jatkoi ylivoimaiseen voittoon. Koko päätöskierros sujui mukavasti 29,7-vauhdilla. Jo tätä edeltäneestä Porin kisasta olisi todennäköisesti tullut kakkossija ilman loppukaarteen törkeää häirintää, minkä seurauksena tamma laukkasi pitkäksi. (7) VAUHTI-VIKKE on kilpaillut viime aikoina ahkerasti ja on menestynyt hyvin. Perjantaina Forssassa ruuna eteni Peter Lindroosin ajamana uransa avausvoittoon 700 metrin kirillä 4. ulkoa. (10) POKEN ROOPE starttailee harvakseltaan. Kuukausi sitten Turussa Poken Roope menetti paikkansa johtavan rinnalla 650 jäljellä, mutta jaksoi ihan mukavasti neljänneksi. Kärkikolmikko muodostui varsin laadukkaista menijöistä; Y.P. Son, Helmin Hermanni ja Villi Vilpertti. (3) KISARI-MONNI tähtää keulapaikalle, mistä voisi sinnitellä korkealle. (4) HUVIKUNDI sijoittui viime kuussa Porissa johtavan takaa kakkoseksi nimenomaan nytkin ajavan Markku Hietasen luotsaamana. (9) SURRIKKA omaa pienet yllätyssaumat, mikäli se onnistuu selvittämään avauspuolikkaan ravilla. Laukkariski on kuitenkin iso. Ei Surrikka mitään mainetekoja ole tehnyt, mutta se on kuitenkin kilpaillut hurjasti tämänkertaista kovemmissa lähdöissä. Lisäksi hevosen kilpailurutiini tähän tehtävään on kovaa kaliiberia.

 

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

 

Pieni systeemi

I 3 Bismarck Comery (2,4)

II 2,5,9 (1,6)

III 8 Layla (4,6)

IV 2,4,5,6,11 (7,8)

V 5,6,7 (2,4)

45 riviä*0,10 euroa = 4,50 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,3,4,6,7 (5,9)

II 2,5,9 (1,6)

III 8 Layla (4,6)

IV kaikki

V 5,6,7 (2,4)

540 riviä*0,10 euroa = 54 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

 

Pieni systeemi

I 5 Flashdance Sisu

II 8 Mickan

1 yhdistelmä

 

Suuri systeemi

I 5,6,7

II 8 Mickan

3 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

 

Pieni systeemi

I 2,4

II 2,4,5,6,11

III 2,4,5,6,11

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,4

II 1,2,4,5,6,7,8,9,11

III 1,2,4,5,6,7,8,9,11

112 yhdistelmää*0,50 euroa = 56 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

 

Pieni systeemi

I 8 Mickan

II 3,6

III 2,3,4,6,10,11

10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

 

Suuri systeemi

I 8 Mickan

II 3,4,6,11

III 1,2,3,4,6,10,11,12

28 yhdistelmää*1 euro = 28 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.