Pelivihjeet: Pori to 15.7.2021

Lähtö 01

A) 6,7,2,9

B) 10,8,1,5

C) 3,4

Korkean profiilin torstairavien avauslähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa (6) R.R. JYLHÄ. Se punnersi edellisessä Porin kilpailussaan tämän kuun 2. päivä ykköseksi 2. radalta ilman selkää. Tiistaisessa Teivon välistartissa tuli paha epäonnistuminen, mutta nyt tehtävä on taas paljon sopivampi, ja lisäksi Santtu Raitala palaa voittojuoksun tavoin ohjiin. (7) LARVAN PRAMIA on kehittynyt viime aikoina selvästi, vaikka ihan kärkisijoja ei ole tullutkaan. Nyt tehtävä on varsin sopiva, joten kauden toinen voittokin on täysin mahdollinen. Etukengätkin on tarkoitus riisua ensimmäistä kertaa uralla. (2) VAITTER on pilannut viime kilpailuissaan jatkuvasti laukkoihin, mutta varsinkin toissakerralla Seinäjoella Vieskerin poika suoritti laukkaa lukuun ottamatta niin mukavasti, että olisi ravia kulkiessaan paalulta mielenkiintoinen. Nousuvireessä kilpaileva (9) KARISMAN HELMI mahtuu vielä neljäntenä mukaan A-ryhmään. Tamman viime kauden ainoa voitto tuli juuri Porista ja vieläpä nimenomaan näistä samaisista tasan vuoden takaisista korkean profiilin torstairaveista. B-ryhmän muodostavat jatkuvasti tasaisen rehdisti puurtava (10) VAPPU VALKIA, ravivarma (8) TOSI INNOKAS, tasavauhtinen (1) HIEKAN HOHTO sekä Porin kakkossijansa keulapaikalta ottanut (5) AURAUKSEN POIKA.

 

Lähtö 02

A) 7

B) 3,4,1,2

C) 5,6,8

NUORTEN SARJA. (7) CREDIT TO EASY on selvä suosikki. Sen verran tyylikkäällä suorituksella viimekertainen Lahden kolmivuotislähdön kolmossija tuli. Jo pruuvilähdössä kovaa avannut Quite Easyn tytär täräytti auton takaa vauhdilla keulaan, mutta lopulta tammalla tyydyttiin 1700 metriä ennen maalia Villeroyn selkään. Avauspuolikas kellotettiin peräti 08,5-vauhtiseksi! Kovasta avauksesta huolimatta Credit To Easy tuli maaliin asti hyvin ja sijoittui Kiikku’s Cashierin sekä Villeroyn jälkeen kolmanneksi. Tyylikin miellytti kaikin tavoin. Eiköhän startti vienyt vielä lahjakasta 3-vuotiasta eteenpäin, ja tällä kertaa keulavoitto on lähellä. (3) DIVINA FALCO pystyy myös avaamaan vauhdikkaasti, mutta omat viime suoritukset sekä Credit To Easyn viime suoritus huomioiden voisi kuvitella, että Credit To Easyn selkä kelpaa paremmin kuin hyvin. (4) SWANANDONLY sijoittui Seinäjoella Kasvattajakruunu-alkuerässä johtavan takaa neljänneksi. (1) STONECAPES UNIQUE ei ollut viimeksi Lahdessa lainkaan huono, vaikka 6. sisältä yhdeksänneksi jäikin. Nyt asetelmat ovat kaikin tavoin paremmat, ja totosijaan on täydet mahdollisuudet. (2) BRAVE SCION on kirinyt viime starteissaan ihan mukavasti.

 

Lähtö 03

A) 8,12

B) 9,11,6,10,7,5,3

C) 4,2,1

MONTÉN SM-KARSINTA. (8) KROMAUS on jo pitkään kilpaillut väkivahvassa vireessä. Vaikka sarjat ovat nousseet, ei menestyskulku ole tyrehtynyt. Taulussa näkyvä Turun montéstartti pilaantui pitkäksi asti jatkuneeseen laukkaan kierros juostuna. Uran ensimmäinen montéstartti Forssassa 23.4. osoitti kuitenkin lajin sopivan, sillä tuloksena oli silloin montén SM-karsinnan voitto tuloksella 30,9. (12) LAYLA on hyvä ja suoritusvarma tamma. On syytä muistaa, että Layla on kilpaillut montéssa jo aiemminkin. Viime vuoden kolme raviratsastusstarttia toivat hienosti yhden voiton ja yhden kakkossijan. Montén SM-finaalissa tuli sitten paha epäonnistuminen ja tuloksena oli keskeytys. Kun Laylan kunto on vähintään viime vuoden tasoa, ja ratsastajakin on viime kauden startteja taitavampi, on Laylalta lupa odottaa rahallisesti huonosti istuvasta sarjasta huolimatta vahvaa panosta. Laylan isoveli (9) KONRAD ei ole ollenkaan voittajatyyppiä, mutta se on tavannut menestyä montélähdöissä hyvin. Tämän kauden viisi montéstarttia ovat tuoneet kaksi kakkossijaa ja kaksi kolmatta sijaa. (11) JEMMATAR on kovin epävarma, mutta ravilla tammalla on sanansa sanottavana. Jemmatar olisi voinut taistella Kouvolan montélähdön voitosta 18. päivä kesäkuuta, ellei olisi laukannut tiukassa tilanteessa kärkitaistoon edetessään päätöspuolikkaan alussa. (6) RANKKARI oli montédebyytissään Teivossa 18. päivä toukokuuta lopulta vaisu, mutta ennen viimeisen takasuoran laukkaa ruunasta jäi kuitenkin sellainen vaikutelma, että se voi joskus näissä lähdöissä menestyäkin. Pitää muistaa, että kyseessä on huumorihevonen, joka huumorin loppuessa osaa heittää täysin vapaalle. (10) ISSAKAN POUTA on hyvinkin mahdollinen menestyjä, mikäli innostuu tekemään täyttä totta. Myös (7) KOMENTO kohdalla kilpailuhuumorissa on aika lailla sanomista. Tamman viime vuosien parhaat menestykset ovat joka tapauksessa tulleet montésta.

 

Lähtö 04

A) 1,6,3,10

B) 4,8,2

C) 9,5

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY -LÄHTÖ. Toto64-pelin avauskohteessa A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. (1) SOFIANNA PEE tähtää loistopaikalta koko matkan johtoon, kuten Porissa 18. päivä kesäkuuta. Jouni Miettisen valmennettava on suorittanut hyvin taulun jokaisessa startissaan. Lahden heikko sijoitus johtuu siitä, että Sofianna Pee jäi 2. sisälle umpipussiin. Sunnuntaina Forssassa loppusuoran alun laukka vei vähintään kakkossijan. (6) HUMU-LIISA on kohonnut elämänsä iskuun ja viihtyy jatkuvasti totosijoilla. Viimeksi Porissa Haukeli Expressen oli yksinkertaisesti liian kova vastustaja, mutta muun porukan Petri Myllymäen suojatti onnistui kirivaiheessa kukistamaan. (3) VILLI VILPERTTI kohtasi Sofianna Peen jo sunnuntaina Forssassa ja kiri 60 metrin takamatkalta lopulta hyvin kakkoseksi. Nyt ruuna pääsee vielä kaiken lisäksi liikkeelle Sofianna Peen kanssa samalta paalulta, kun Forssassa Villi Vilpertti lähti liikkeelle 20 metriä Sofianna Peen takaa. Villi Vilpertin kohdalla on kuitenkin noteerattava, että se on vähän seurallinen luonne, joka ennemmin sijoittuu toiseksi kuin voittaa lähdön. On 6-vuotias ruuna urallaan toki kolme kertaa voittanutkin. (10) KLEPPE SPÖDÅ sijoittui lauantaina Kaustisella 75-lähdössä kärkirintamassa uudella ennätysajallaan kolmanneksi, joten kunto pitää. Antti Ala-Rantalan suojatti on 40 metrin takamatkasta huolimatta ehdottomasti yksi A-hevosista. (4) KRETONKI ja (8) HOTLINKI kärkkyvät sitten tiukimmin suosikkien epäonnistumista. Kretonki oli viimeksi ihmeen vaisu, mutta eiköhän ruuna ole taas parempi. Hotlingin kohdalla vauhtien riittäminen huippunopeilla keleillä näin lyhyillä matkoilla on vähän siinä ja siinä.

 

Lähtö 05

A) 3,2,12,6,9

B) 11,7,8,5,10,4,1

C) –

FINNTACK –LÄHTÖ. Tasainen koitos, missä A-ryhmään nostetaan viisi valjakkoa ja suureen Toto64-vihjesysteemiin rastataan kaikkiaan kymmenen merkkiä. (3) FILION olkoon niukka ykkösrankkaus. Se hävisi kesäkuisella Porin vierailullaan vain Perfect Timelle sekä Kihi Kihi Bokolle. Filion hyökkäsi silloin 4. ulkoa 800 jäljellä ja kulki viimeiset 700 metriä 11,5-vauhdilla. Lähtöpaikka on hyvä, ja Antti Teivainen vahvistuksena ohjissa. (2) COLONIAL AICHA pääsee liikkeelle loistoasetelmista ja juossee joko keulassa tai 2. sisällä. Viimeksi Vermossa radalta yksitoista liikkeelle lähteneelle tammalle jäi 6. sisältä sisäratajuoksulla runsaasti voimia tallelle. (12) TALISMAN AVENGER kohdalla lähtöpaikka mutkistaa tietysti asioita, mutta aina kyvykkääksi tiedetyn ruunan tauoltapaluu Lahdessa sujui lupaavissa merkeissä. Talisman Avenger tuli 4. ulkoa oikein positiivisesti maaliin ja mikä tärkeintä, hevosen ravi pysyi loppuun asti hyvänä. Hyvältä lähtöpaikalta Talisman Avenger olisi ollut lähdön ykkösrankkaus. (6) LAKE’S CERAFINA on ihan kehityskelpoinen 4-vuotias tamma. (9) ANGEL MARANATA eteni viime Porin raveissa ykköseksi 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Lähtö on nyt paljon kovempi, mutta toisaalta Angel Maranata palasi viimeksi niin pitkältä tauolta, että startti saattoi viedä vielä selvästi eteenpäin. (11) BRIGHT KRONOS voitti viimeksi Seinäjoella keulasta, mutta takarivin lähtöpaikka pudottaa B-ryhmään, sillä kyseessä on huono kaarrejuoksija, jonka kohdalla sisärataa juokseminen olisi kaarteissa merkittävä etu. (7) REAL PROUD on kohentanut viime aikoina selvästi otteitaan. Ei olisi mikään ihme, vaikka totoputki jatkuisi tässä viime startteja kovemmassakin lähdössä. Toto64-revitykseen mahtuvat myös voittonsa aika sopivista tehtävistä ottanut (8) ROSELINE FORBES, Seinäjoen tauoltapaluussaan 4. sisältä hyväksyttävästi neljänneksi yltänyt (5) LAURENZ VON BENTZ sekä hieman seurailijatyypiltä vaikuttava (10) TAJFUNRAIN.

 

Lähtö 06

A) 8

B) 2,5,4,1,6,3,7

C) 9

BIOFARM OY –LÄHTÖ. (8) PARVELAN RETU (kuvassa) on vasta kuusivuotias, mutta on jo osoittanut olevansa todellinen superhevonen. Uran statistiikka on käsittämättömän kova, sillä hevosta ei todellakaan ole kilpailutettu helppoja lähtöjä etsimällä. Kehitys on jatkunut kaiken aikaa, ja viimekertainen Suur-Hollola-ajon voitto tuli varsinkin ikä huomioiden aivan jäätävällä suorituksella. Parvelan Retun viisi Porin vierailua on tuonut yhtä monta voittoa, ja haavereitta voittotehtailu saa jatkoa. Toki (2) NYLAND on oikein hienossa vireessä sekin, mutta todella vaikea Parvelan Retun kukistamiseen on kuitenkin uskoa. Nylandin kohdalla tilannetta hankaloittaa vielä se, että laukkariskin pelossa hevosella joutuu usein ajamaan hieman varmistellen. (5) PYÖRYLÄN PARONI kangistui Suur-Hollola-ajossa kirivaiheessa, mutta nyt kilpaillaan pikamatkalla ja lisäksi starttiväli on optimaalisempi. Pyörylän Paroni täräyttänee alussa keulaan ja on oikein todennäköinen totohevonen. (4) POLARA ei ole esittänyt tänä vuonna ollenkaan parasta osaamistaan. Laukkojakin on tullut turhan paljon. Saa nähdä, tuoko etukenkien riisuminen tällä kertaa mukanaan positiivisia asioita. (1) ENON VILPPI on ehdottomasti tauluaan parempi, mutta kaksarisijoitus edellyttänee kuitenkin tässä lähdössä kuumimpien suosikkien epäonnistumista. (6) U.R.FAXE jää vielä Suomen debyytissään selkeästi haastajan rooliin.

 

Lähtö 07

A) 6,13

B) 1,8,3,5,9,10,4,2,11,12,7,14

C) –

NEUFRAU OY -LÄHTÖ. (6) MR BIG MONEY on esittänyt viime aikoina huippukuntoa, vaikkei voittoja ole tullutkaan. Viimeksi Lahdessa Mia Lammisen valmennettava oli mukana avoimessa 5-vuotislähdössä, missä oli 2. ulkoa loppusuoran mittaisella kirillä hyvä kolmas vain Always Readylle sekä Piece Of Glorylle häviten. Samalla syntyi uusi komea ennätystulos. Vermossa 9. päivä kesäkuuta Mr Big Money kamppaili pitkällä matkalla vahvasti kakkoseksi, vaikka taivalsi läpi matkan 2. rataa ilman selkää. Mr Pine Chipin poika ansaitsisi välillä voitonkin. Ideaalitilanne olisi, että Mr Big Money pääsisi etenemään jo matkalla johtopaikalle, mutta tiedä sitten, onko tämä mahdollista. Tänä vuonna jo peräti kahdeksan kertaa voittanut (13) REDEMPTION suorittaa aina hyvin, joten juoksun luontuessa voittoon on taas täydet mahdollisuudet. Sunnuntainen Jämsän voitto tuli paljon marginaalia varmemmin. Santtu Raitala totesi voittajahaastattelussakin säästäneensä tarkoituksella paukkuja tätä lähtöä silmällä pitäen. (1) GUTSY COBBLER avannee paalulta helposti keulapaikalle. Pitkä matka sopii ja ruuna havittelee tiukasti kärkisijoja. Alkuperäinen ajatus oli, että johtopaikka olisi Mr Big Moneylle tarjolla, mutta ainakin Gutsy Cobblerin valmentaja Joni-Petteri Irri kertoo etukäteiskommenteissaan toivovansa keulataktiikkaa. (8) ORVAR IVER on napannut jo viisi peräkkäistä kaksarisijoitusta. Ei hyväkuntoisen ruunan kaksariputken jatkuminen tietysti yllätyksenä tulisi, mutta nappionnistumista se kyllä edellyttää. (3) STONECAPES TOPGUN laukkaili viimeksi hylkäykseen, mutta tätä edeltänyt kilpailu kieli nousuvireestä. (5) FRANCKY DES MOLLES on hevonen, josta ammattikuskit saavat valmentajaa enemmän tehoja irti. (9) NO LIMIT STAR on paljon tiukemman tehtävän edessä kuin viime kauden voittojuoksuissaan.

 

Lähtö 08

A) 3,9,5

B) 1,2,10,6,7,12,11,8,4

C) –

PORIHALLI-LÄHTÖ. (3) ENZO VICTORY on huonosti sarjassa sisällä, mutta ruunan kunto on kuitenkin niin jykevä, että se kohoaa silti suosikiksi. Taulun molemmat voitot tulivat todella ilmavasti. Viimeksi Kaustisella jo lähtöasetelmat olivat 75-lähdössä pahoin vastaan, mutta Antti Ala-Rantalan suojatti nousi kuitenkin kaukaa 6. ulkoa 800 metrin kirillä komeasti kolmanneksi. Enzo Victory selvittää kaikki juoksupaikat, mutta erityisesti keulasta ruuna olisi vaikea ohitettava. (9) INDYANA JONESS tuntuisi kohonneen ihan elämänsä iskuun. Lauantain Kaustisen 75-lähdössä Indyana Joness lähti 5. ulkoa Tattoo Avengerin selässä reissuun jo kierros ennen maalia, eteni Tattoo Avengerin vanavedessä johtavan rinnalle 500 jäljellä ja oli oikein hyvä kakkonen paremmalleen häviten. Mikä parasta, kaarrejuoksukin tuntuu sujuvat nyt aiempaa paremmin. Tällä kertaa kuski jonkin verran heikkenee, mutta Indyana Joness on silti yksi suosikeista. (5) PRIME LINI nousee kolmantena mukaan A-ryhmään. Prime Lini palaa puolen vuoden tauolta ja aloittaa uusista käsistä, joten iskukyky on arvoitus. Hevosena ruuna on kuitenkin tähän tehtävään ihan riittävä. Lyhyt matka sopii nopealle avaajalle. Mainittakoon, että Örebron pikamatkan voitossaan 24. päivä lokakuuta Prime Lini eteni johtopaikalle ensimmäisen kaarteen jälkeen ja hallitsi jatkossa varmasti. (1) BLACK ICE BOOST ei ole selvittänyt kesäradoilla kokemattomalla amatöörikuskilla tiukkoja ensimmäisiä kaarteita, mutta tuskinpa ruuna silti miksikään laukkuriksi on ryhtynyt. Nyt ohjissa on Santtu Raitala, ja loistoasetelmista Black Ice Boostille on annettava jonkinlaiset yllätyssaumat. (2) WUTAN kilpailee mukavassa vireessä, mutta ruuna ei ole mikään starttiraketti ja sen vuoksi juoksut eivät useinkaan luonnu kovissa lähdöissä riittävän hyvin. Nyt lähtöpaikka on joka tapauksessa paras mahdollinen. (10) HE IS IN ja (6) SAND PIRATE ÅS pystyvät tarkoilla juoksuilla ottelemaan totosijoista. Kummankaan kohdalla lähtöpaikka ei toki ole paras mahdollinen.

 

Lähtö 09

A) 4,3,5,10

B) 1,2,11,7

C) 9,6,8

ANGELIQUEN MESTARUUSAJO/KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. A-ryhmään kohoaa neljä hevosta. Heti lähtökiihdytys on mielenkiintoinen. (4) MAJESTIC MAN olkoon rankingin niukka ykköshevonen sillä ajatuksella, että ruuna olisi lähdön todennäköisin keulahevonen. Mikään salettikeula ruuna ei kuitenkaan ole. Lauantaina Kaustisella Majestic Man sijoittui Festivaali-ajossa keulasta voittaneen Tito C.A.:n takaa kakkoseksi. Myös (3) HOTSHOT LUCA haluaa varmasti tosissaan johtopaikalle. Mikäli ori siinä onnistuu, on se todennäköisin voittaja. Suur-Hollola-ajon finaalissa Hotshot Luca ei pystynyt taistelemaan ykkösradalta keulapaikasta, minkä seurauksena jäi 4. sisälle hyvävoimaisena pussiin. Lähtökiihdytys ratkaisee siis paljon, mutta toki Majestic Man ja Hotshot Luca ovat molemmat sellaisia hevosia, että voivat voittaa muualtakin kuin keulasta. (5) MAZE RUNNER debytoi Kimmo Aholan käsistä lupaavalla kakkossijalla, ja tähän lähtöön hevosen pitäisi olla vielä selvästi parempi. Maze Runner on niin nopea, että todennäköisesti se saisi kuskin halutessa jopa keulapaikan, mutta todennäköisesti Santtu Raitalalla on taktisten kuvioiden suhteen muita suunnitelmia. Ylikova avaus olisi nimittäin äkkiä lopusta pois, kun Maze Runner kuitenkin on parhaimmillaan pikamatkalla. (10) LEXUS DREAM oli kauden avauksessaan Härmässä 2. ulkoa vaisu, mutta eiköhän ruuna pysty nyt selvästi parempaan. Takarivin lähtöpaikka voi olla tähän tilanteeseen ihan hyväkin. (1) NOBEL AMOK, (2) WILLIAM PINE, (11) EFFRONTE PHOTO ja (7) BWT ECHO muodostavat sitten seuraavan ryhmän, mutta näiden kaikkien kohdalla voitto olisi jo aika isokin yllätys.

 

Lähtö 10

A) 6,5

B) 1,13,10,8,4,15,12

C) 3,16,9,11,14,7,2

Ravi-illan päätöslähdössä A-ryhmään erottuu selkeästi kaksi huippukuskien ohjastamaa 3-vuotiasta tammaa. (6) MUSKA on aloittanut uransa kahdella lupaavalla kakkossijalla. Sunnuntaina Forssassa takamatkalta matkaan lähtenyt Muska kiri päätöspuolikkaan 5. ulkoa pontevasti 13,3-vauhdilla, muttei aivan ehtinyt ohi keulahevosesta. Nyt Antti Teivaisen ajokki juossee itse johtopaikalla. (5) VOICE OF REASON ei ole vielä 3-vuotiaana kilpaillut, mutta uran avauskilpailu 2-vuotiskauden marraskuussa sujui oikein lupaavissa merkeissä. Salla Koskion valmennettava kamppaili nimittäin Forssassa Nette’s Ension kanssa tiukasti voitosta 13,5-vauhtisessa lopetuksessa. Eiköhän kausi ala menestyksellä, mikäli voltin viitosrata ei tuota ongelmia. (1) MISSUKAN REALI palaa pitkältä tauolta Pekka Korven käsiin siirtyneenä ja voi nyt olla aiempaa parempi. Lähtöasetelmatkin ovat mainiot. (13) MEI TAI suorittaa jatkuvasti positiivisesti. Sunnuntainen Forssan kolmossija tuli johtavan rinnalta. Paalun suosikkikaksikkoa vastaan Mei Tai on kuitenkin näistä lähtöasetelmista lähtökohtaisesti vain haastaja. (10) EXPLOSIVE SECRET on paljon tulosriviään lahjakkaampi, mutta raviakin pitäisi mennä. (8) BEAST ACE voi hyvällä juoksulla riittää kärjen tuntumaan. (4) IT’S MORASIN oli uran avauksessaan Loviisassa laukkapäällä ja yrittää nyt uudelleen. Kuumimmille suosikeille ruuna tuskin normaalitapauksessa riittää. Viimeksi Porissa voittanut (15) CRIMINAL ACE on kehityskelpoinen 3-vuotias, mutta tehtävä on nyt huomattavasti edellisiä Porin kilpailuja haastavampi.

 

 

TOTO64 (lähdöt 4-9)

Pieni systeemi

I 1,3,6,10 (4,8)

II 2,3,6,9,12 (11,7)

III 8 Parvelan Retu (2,5)

IV 6 Mr Big Money (13,1)

V 3 Enzo Victory (9,5)

VI 3,4,5,10 (1,2)

80 riviä*0,10 euroa = 8 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,3,6,10 (4,8)

II 2,3,5,6,7,8,9,10,11,12 (4,1)

III 8 Parvelan Retu (2,5)

IV 6,13 (1,8)

V 3,5,9 (1,2)

VI 3,4,5,10 (1,2)

960 riviä*0,10 euroa = 96 euroa

 

TOTO4 (lähdöt 6-9)

Pieni systeemi

I 8 Parvelan Retu (2,5)

II 6,13 (1,8)

III 3,5,9 (1,2)

IV 3,4,5,10 (1,2)

24 riviä*0,20 euroa = 4,80 euroa

 

Suuri systeemi

I 8 Parvelan Retu (2,5)

II 1,6,13 (8,3)

III kaikki

IV 3,4,5,10 (1,2)

144 riviä*0,20 euroa = 28,80 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

Pieni systeemi

I 3 Enzo Victory

II 3,4,5,10

4 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 3,5,9

II 3,4,5,10

12 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 6,13

II 6,13

III 1,3,8

6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 6,13

II 1,6,13

III kaikki

48 yhdistelmää*0,50 euroa = 24 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 3,4,5,10

II 3,4,5,10

III 3,4,5,10

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 3,4,5,10

II 3,4,5,10

III 1,2,3,4,5,7,10,11

72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.