Pelivihjeet sunnuntain raveihin

Lähtö 01

 

A) 5,3,2

B) 1,6

C) 4,7

 

Päivän avauslähdössä (5) VISÄLLI on ravia polkiessaan vahvoilla. Jarmo Virtasen suojatilla on allaan positiivinen koelähtösuoritus. (3) FRAMI ja (2) VILLIHAAVE kohdalla koelähdöstä on jo vierähtänyt kaksi – kolme kuukautta. Molemmat ovat ihan suvukkaita nuoria suomenhevosia, jotka tulevat osaavista käsistä, joten ne ovat voineet mennä koelähdöstä selvästikin eteenpäin. Frami on muun muassa Holarin ja Hollauksen velipoika. Villihaaveen emä Neulanen taas voitti aikanaan Villinmiehen Tammakilpailun karsintalähdön. B-ryhmän avaava (1) SIRPPI-WÄINÖ on sitten edellisiä vastaan hyvä haastaja. (6) ALTA POIS ei häikäissyt tyylillään Turun elokuisessa koelähdössään. Toki ruuna voi olla sen jälkeen kehittynyt, mutta suosikkien onnistuessa kaksarisijoitus voi olla tiukassa.

 

Lähtö 02

 

A) 13,2

B) 12,10,3,7,1,14,4,8

C) 11,5,9

 

MONTÉ. (13) MALFOY osallistui syyskuussa kahdesti montélähtöön. Molemmilla kerroilla tuloksena oli hylkäys pitkästä laukasta, mutta ensimmäisessä nytkin ratsastavan Liisa Nummen ratsastamassa startissa suoritus oli lupaava. Vermossa 2. päivä syyskuuta Malfoy iski keskijoukoista viimeisellä takasuoralla, ja ruuna oli jo edennyt kakkoseksi laukatessaan erittäin pahoin runsaat 300 jäljellä. Ravilla Malfoy olisi hävinnyt korkeintaan nyt ylivoimaisesti voittaneelle Selahille. Laukan uhka on nytkin läsnä, mutta ravilla Malfoyn pitäisi menestyä 40 metrin takamatkasta huolimatta. (2) CREDIT TO DREAM kohoaa toiseksi A-hevoseksi. Tammassa on parannuspotentiaalia, ja nyt hevosen kohdalla tapahtuu uusia asioita, sillä kyseessä on uran ensimmäinen montéstartti sekä lisäksi ensimmäinen kilpailu Joni-Petteri Irrin valmennuksesta. (12) PARC MONCEAU on varsin luotettava montémenijä, ja tämän tason lähdöissä Yankee Gliden poika pitää huomioida ajoissa. (10) AMAZING CRUISE sijoittui syyskuussa Kokemäellä montélähdössä kolmanneksi selvästi kakkoseksi sijoittuneelle Parc Monceaulle häviten, mutta silloin kaksikko lähti liikkeelle samalta paalulta. (3) BELODON voi olla ravilla lähdön jokerikortti. Vaikka taulun montéstartit ovat johtaneet hylkäykseen, niin ennen koronataukoa Belodon teki kaksi kelpo montésuoritusta – sijoittuen muun muassa helmikuussa Porissa kakkoseksi vain Grouse Manille häviten. (7) MAD JOKING BOY on nopea avaaja, joka voi keikkua kärkikahinoissa alusta loppuun, vaikka loppuun kaivattaisiinkin lisää puristusta.

 

Lähtö 03

 

A) 4,11

B) 2,8,6,5,12,9,10,3

C) 1,7

 

A-kaksikko erottuu selvästi. Mikäli (4) REHULAN HUVI ja (11) Y.P. SON polkevat koko matkan ravilla, ovat ne vahvoilla. Kumpikaan ei ole edes tarkka juoksusta, vaan molemmat pystyvät tarvittaessa haalarihommiinkin. Taulussa näkyvässä Jyväskylän voittojuoksussaan Rehulan Huvi taivalsi viimeiset 1300 metriä 2. rataa ilman selkää. Y.P. Sonin Turun voitto taas tuli 1200 metrin kirillä. Viimeinen kierros sujui kolmatta rataa pitkin 28,0-vauhdilla. (2) KUKKAROSUON VEERA aloittaa tasaisen B-ryhmän. On mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen suoritukseen M.A. Vikin tytär pitkän taukonsa jälkeen pystyy. Kukkarosuon Veera aloitti viime syksynä Jari Kinnusen käsistä neljällä peräkkäisellä voitolla, vaikka ravikaan ei ollut missään vaiheessa täysin sulavaa. Toni Ylitalon 5-vuotiaat (8) AJATUSTENLUKIJA ja (6) DELLING eivät ole kovinkaan nopeita, mutta ne jaksavat puurtaa. (5) TILUN TARU on ravilla mahdollinen totohevonen, mutta se on perin epävarma. (12) TUURIN ELLI omaa näihin sarjoihin riittävät vauhtivarat, mutta laukkaa käytännössä aina. Viimeksi Seinäjoella Tuurin Elli laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, mutta ehti vielä kaukaa kulisseista viidenneksi.

 

Lähtö 04

 

A) 3,6,7,4,5,2

B) 8,10,9,1

C) 12,11

 

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. Toto4-peli käynnistyy aika haastavalla pelipähkinällä. Mikäli (3) NU DEL olisi parhaimmillaan, olisi se keulapaikalta vaikea kukistettava. Viime starttien perusteella kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa. Ennen taukoa Lahdessa ravi hajosi 5. ulkoa päätöspuolikkaalla täysin. Viimekertaisessa Teivon tauoltapaluussa Nu Delillä haluttiin jostain syystä revitellä jo avauskierroksella hurjasti johtavan rinnalla. Lopputuloksena oli, että ruuna taapersi päätöspuolikkaan enää 35,6-vauhdilla. Tuollainen juoksu voi vaikuttaa hevosen kilpailumotivaatioonkin, joten kysymysmerkkejä siis riittää. (6) SHACKHILLS THUNDER kiri viimeksi Teivossa ylivauhtisessa juoksussa mukavasti kakkoseksi. Ruuna vaikutti jo edellisessä Porin kisassaan nousuvireiseltä, joten juoksun luontuessa voittokin on mahdollinen. (7) SPIKE’S STAR on lähdön ainoa kolmevuotias. Se kamppaili vielä Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä johtavan takaa totosijoista laukatessaan ravin hajottua viimeisen kaarteen lopussa. (4) NEFERNEFERNEFER on ollut viime starteissaan pettymys. Kykyjä pitäisi olla selvästi parempaan. Tiistaina Teivossa kuski tosin pummasi lähdönkin. Nefernefernefer on yksi lähdön mahdollisista keulahevosista. Myös hyvällä voittoprosentilla kilpaileva (5) TWINVIL sekä tauolta palaava (2) LANGEN’S MOTÖRHEAD mahtuvat mukaan A-ryhmään. (8) AMADEUS POSSIBLE on kirinyt jatkuvasti positiivisesti, mutta kasiradan lähtöpaikka pudottaa sen kuitenkin B-ryhmään. Myös (10) BELLO RAGAZZO ja (9) ARROGANCE ovat revitysrasteja.

 

Lähtö 05

 

A) 3,6,5

B) 4,1,2,7,8

C) –

 

HANKKIJA–LÄHTÖ. (3) KRUUNUN PRINSSI edennee ravilla nopeasti johtopaikalle ja kohoaa tällä psyykillä ykkösvihjeeksi. Alla on nousujohteisia suorituksia. Viimeksi Kaustisella Hannu Hietasen suojatti vastaili johtopaikalta 26-vauhtisessa lopetuksessa varmaan voittoon. Myös (6) HIPATSU ja (5) YPÄJÄ LUOTSI ovat vakavia voitontavoittelijoita. Hipatsu on hyvä kirihevonen. Sen kohdalla alla olevista huonoista sijoituksista ei kannata hämääntyä, sillä laukkojen myötä juoksuista on tullut kovissa lähdöissä täysin mahdottomia. Kunto on kyllä kohdallaan. Ypäjä Luotsi hävisi tiistaina Teivossa vain Rokin Maxille sekä Aurottarelle. (4) LAYLA on sitten selkeä nelosrankkaus, mutta viime starteista on kuitenkin puuttunut jatkuvasti viimeinen loistokkuus, mitä ilman näitä lähtöjä on vaikea voittaa. On mielenkiintoista nähdä, onko kuukauden starttivälillä vaikutusta vireeseen. (1) AIKA-VALTTI ja (2) KONRAD pyrkivät roikkumaan kärjen tuntumaan, mutta kummankin kohdalla voitto kyllä yllättäisi. Aika-Valtti ei ole tällä hetkellä missään tapauksessa parhaimmillaan, ja Konradin kohdalla loppurutistus on puuttunut jo kauan.

 

Lähtö 06

 

A) 6,10

B) 1,4,12,2,9,3,7,5

C) 11,8

 

TILITOIMISTO OLLIKAINEN –LÄHTÖ. Heti kiihdytysvaihe ratkaisee paljon. Mikäli (6) I KEEP MY WORD pääsee kontrolloimaan juoksua johtopaikalle, ei sen ohittaminen tule olemaan helppoa. Viimeksi Turussa Jukka Lintulan suojatti ei antanut johtavan takana liftanneelle Stoneisle Queridalle mitään mahdollisuuksia ohitukseen, ja muut jäivät sitten tästä kaksikosta jo selvästi. Mikäli juoksusta tulee ylivauhtinen, on takarivistä starttaava vauhtikestävä (10) MARIA SÅNNA suurin hyötyjä. Sen viimekertainen Porin vierailu sujui parhaalla mahdollisella tavalla. Maria Sånna pääsi laskeutumaan 3. radalta 2. ulos 400 juostuna. Love Youn tytär sai tyhjän radan eteensä 400 jäljellä ja punnersi kalkkiviivoilla niukkaan voittoon. (1) HERE COMES THE SUN jatkaa edelleen hyvässä vireessä, vaikkei totosijoja ole enää hetkeen tullutkaan. Mikäli ruuna onnistuisi pääsemään I Keep My Wordin taakse 2. sisälle, olisi totokantaan palaaminen lähellä. (4) QUEEN OF THE WORLD hävisi viimeksi Turussa I Keep My Wordille selvästi. Nopean revanssin ottaminen ei ole helppoa. (12) FEELS LIKE FLYING on merkittävästi viime sijoituksiaan vaarallisempi, mutta toki piippuhyllyn lähtöpaikka ei tee hommasta helppoa. (2) FIONA NORR on parhaimmillaan lyhyellä kirillä.

 

Lähtö 07

 

A) 10,9,8

B) 3,6,2,11,12,1,7,4,5

C) –

 

OP LÄNSI SUOMI -LÄHTÖ. (10) HE IS IN on esiintynyt kahdessa viime startissa edukseen ja kohoaa takarivistäkin suosikiksi. Viimeksi Turussa Zola Bokon poika piti keulapaikan reipasvauhtisessa kiihdytyksessä ja piti lopussa varmaan voittoon Vinci Powerin ahdistellessa. Väliajat olivat 09,5-15,5-(15,0)-14,5. Tätä edeltäneessä Porin startissa He Is In lähti matkaan takarivistä. Juoksupaikaksi muodostui lopulta 3. ulkona, ja sieltä ruuna tykitti kirivaiheessa mukavasti kakkoseksi. (9) VINCI POWER iski viimeksi Turussa 3. ulkoa 600 jäljellä, eteni keulasta voittaneen He Is Inin rinnalle 400 jäljellä ja säesti tätä hyvin maaliin asti. Muut putosivat kiripuolikkaalla kauas kärkiparista. Viimeiset 600 metriä Vinci Power kulki 12,9-vauhdilla. Ei olisi mikään ihme, vaikka Vinci Power ottaisi He Is Inistä nopean revanssin. (8) CHERI SANE on sitten kolmas A-hevonen. Kyseessä on vauhdikas hevonen, joka osaa tulla niin keulasta kuin takaa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka tosissaan Juha Länsimäki panostaa kasiradalta starttiin. Lähtöön panostamalla Cheri Sane voi hyvinkin edetä keulapaikalle, mutta samalla avaus voi mennä täydelle matkalle voittoa ajatellen liian kovaksi. Viimeisimmällä Porin vierailullaan Cheri Sane sijoittui johtopaikalta kolmanneksi nytkin vastassa oleville Erna’s Kingille sekä He Is Inille häviten. Väliajat olivat silloin 11,0-14,5-(15,0)-17,0. (3) LANGEN’S CZA CZA on jo pitkään kilpaillut luotettavassa vireessä. Viime Porin startissa kirivaihe ei mennyt lainkaan sujuvasti. (6) ERNA’S KING voitti Porissa täydellisellä nappireissulla johtavan takaa. On vaikea uskoa, että juoksu menee nyt kokonaisuudessaan yhtä sujuvasti. Muu totosija on ilman muuta voittoa todennäköisempi vaihtoehto. (2) CATAHECASSA ZEST omaa sekin loistopaikalta täydet totosaumat. (11) RATU RELEASE omaa hyvän kapasiteetin, ja eiköhän ruuna starttirytmiin päästyään tule kohentamaan vielä selvästi otteitaan.

 

Lähtö 08

 

A) 3,5,16,13,8,6,7,9

B) 1,2,15

C) 12,11,14,10

 

Lämminveristen nollasarja on todella vaikea arvioitava. A-ryhmään päädytään lopulta nostamaan peräti kahdeksan hevosta, joille kaikille tarjotaan täysin realistinen voittosauma. Tässä lähdössä alleajot on syytä seurata mahdollisimman tarkasti. (3) MIDNIGHT PRINCE olkoon marginaalinen ykkösrankkaus. Se nousi Teivon koelähdössään 3. sisältä 2. radalle ilman selkää 700 jäljellä ja punnersi lopussa varmaksi ykköseksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 17,1-vauhdilla. Midnight Prince ei vaikuttanut kovinkaan nopealta, mutta kuitenkin vauhtikestävältä. (5) VERA TÖLL saavutti Porissa mukavan koelähtötuloksen 19,3 ollen ykkösenä maalissa. (16) THE REVENANT omaa lähdön parhaat näytöt, mutta isossa lähdössä takamatkan takarivi on aina riskitekijä. Viimekertainen Turun kolmossija tuli 2. radalta ilman selkää. (13) FILION ei ole esittänyt hyvän sukunsa kaltaista kapasiteettia, mutta tämän tason lähdössä Andover Hallin tytär on ilman muuta vakava voitontavoittelija. (8) HELLFIRE seuraili Midnight Princen ”voittamassa” koelähdössä 2. sisältä kolmanneksi, eikä kaikki ollut lopussa pelissä. (6) BLUEHILL’S BEAST ja (7) TIPPY GRAIN voivat pystyä selvästi koelähtötuloksiaan parempaan. Bluehill’s Beast oli Vermon koelähdössään saamaton, mutta terveystilanne ei ollut täysin kohdallaan. Tippy Grainin koelähdöstä taas on vierähtänyt jo yli kaksi kuukautta, joten se on voinut kehittyä. Myös jatkuvasti 1.19-alkuisia tuloksia nakutteleva (9) TOO RED FOR YOU mahtuu mukaan A-ryhmään.

 

Lähtö 09

 

A) 2,4

B) 1,5,9,10,6,11,7,3,8,12

C) –

 

Kaksi kovaa 3-vuotiasta erottuu todella selvästi muusta porukasta. Molemmilla on allaan sen luokan suoritus, ettei muiden tehtävä ole kadehdittava. Sen sijaan ykkössuosikin nimeäminen on ihan arpapeliä. (2) CHESTNUT SALA on aloittanut uransa menestyksekkäästi; kolme kilpailua on tuonut kaksi voittoa sekä yhden kolmossijan. Viimeksi Porissa Chestnut Sala pääsi etenemään takamatkalta kierros juostuna sujuvasti 2. ulos. Andover Hallin poika iski 600 jäljellä, eteni heittämällä keulaan 400 jäljellä ja irtosi ylivoimaiseen voittoon. Päätöspuolikkaan kellotus oli 14,0-vauhtinen, ja missään tapauksessa kaikki ei ollut pelissä. (4) EMBOSSED LEMON palasi viimeksi Teivossa tauolta entistä ehompana. Ruuna laukkasi alussa johtopaikkaa tavoitellessaan ja putosi taustalle 5. ulos, mistä nousi vielä 900 metrin kirillä ykköseksi. Päätöskierroksen The Bosses Lindyn poika kulki ulkoratoja pitkin 15,0-vauhdilla. (1) MARIGOLD WITH LOVE on sitten aika selkeä kolmosrankkaus. Viimeksi Seinäjoella johtopaikalta niukkaan voittoon kamppaillut tamma saanee taas hyvän juoksun. (5) UP EASY on viihtynyt jatkuvasti kärjen tuntumassa ja on osoittanut pystyvänsä vähän kiertämäänkin. Mikä tärkeintä, laukkariski tuntuisi selvästi pienentyneen. (9) EVE GOZA voi saada säästeliään reissun, minkä jälkeen pystyy ottelemaan totosijoista. (10) MAYA EVERWOOD oli tiistaina Teivossa hyväksyttävä viides. Startti kropassa 3-vuotias kotiradan tamma voi hieman parantaakin.

 

Lähtö 10

 

A) 7

B) 9,6,5,3,8,11,1,10

C) 2,4

 

Päätöslähdössä (7) VILLI VIEKKAUS on selvä suosikki. Kyseessä on oikein kehityskelpoinen 4-vuotias. Viime voitto tuli helposta lähdöstä, mutta varaakin jäi kyllä rutkasti. Villi Viekkaus on vielä hieman seurallinen hevonen, eikä halua jättää kavereita kovinkaan kauas. (9) PIRTTILÄN PAINARI kilpailee hyvässä menestysputkessa ja on suosikin ykköshaastaja, mutta ei sen kyllä lähtökohtaisesti pitäisi pystyä kukistamaan 20 metriä edeltään liikkeelle lähtevää suosikkia. (6) VAUHTI-VIKKE on aloittanut uransa ihan mukavasti ja tulee rankingissa aivan Pirttilän Painarin kannoilla. (5) KRISTA RAKETTI on vielä raakile, ja varsinkin kiihdytysvaiheessa on iso laukkariski. Tammassa on kuitenkin jonkin verran potentiaalia. Viimeksi Turussa Krista Raketti nousi vielä Villi Viekkauksen voittamassa lähdössä kolmanneksi lähtösuoran laukasta huolimatta. Viimeisen kierroksen Simo Kallion valmennettava kulki 31,6-vauhdilla. (3) REHULAN SUVI oli viimeksi Vermossa rehellisen riittämätön, mutta nyt porukka ei ole läheskään yhtä kova. Myös (8) METKU MAIKKI, (11) R.R. JYLHÄ ja (1) KRIPSI lukeutuvat pelihevosiin.

 

 

TOTO4 (lähdöt 4-7)

 

Pieni systeemi

I 2,3,4,5,6,7 (8,10)

II 3,5,6 (4,1)

III 6 I Keep My Word (10,1)

IV 8,9,10 (3,6)

54 riviä*0,20 euroa = 10,80 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,3,4,5,6,7,8,9,10 (1,12)

II 3,4,5,6 (1,2)

III 6 I Keep My Word (10,1)

IV 1,2,3,6,7,8,9,10,11,12 (4,5)

360 riviä*0,20 euroa = 72 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

 

Pieni systeemi

I 3,5,13,16

II 2,4

8 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 3,5,6,7,8,9,13,16

II 2,4

16 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

 

Pieni systeemi

I 10 He Is In

II 8,9

III 2,3,6,8,9,11

10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

 

Suuri systeemi

I 10 He Is In

II 2,3,6,8,9,11

III kaikki

60 yhdistelmää*0,50 euroa = 30 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

 

Pieni systeemi

I 2,4

II 2,4

III 1,5,9

6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,4

II 1,2,4,5,9

III kaikki

80 yhdistelmää*0,50 euroa = 40 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.