Pelivihjeet sunnuntain raveihin

Jouni Toroska valitsee Larvan Hurmoksen Toto4-peliin varmaksi

Larvan Hurmos.Kuva: Anu Leppänen

Lähtö 01

 1. 10
 2. 9,2,1,3,6,8,4,11,12
 3. 7,5,13

Vaikka (10) TÄHEN LOHTU on nakutellut uransa molemmissa kilpailuissa täyden matkan voltin 1.33-kyytiä, on kaksarisaldo vielä avaamatta. Nyt rima vaikuttaisi olevan edellisstartteja matalammalla, joten ravilla Urpo Nummen valmennettavan kuuluu menestyä. Viimekertaisessa Riihimäen kolmossijassaan Tähen Lohtu kulki viimeiset 800 metriä 31,2-vauhdilla. (9) LAMMIN IISAKKI laukkasi Kankaanpään paikallisraveissa Porissa voittotaistosta. Ruuna on totoravitasollakin mielenkiintoinen, kun kuskikin vahvistuu Olli Koivuseen. Veikko Leinosella on tapana tuoda valmennettavansa radoille varsin valmiina, joten (2) PATRIKIN VILI on syytä noteerata ajoissa, vaikkei koelähtötulos kova olekaan. (1) LENTOLÄHETTI on vasta 4-vuotias aloittelija. Hyväsukuinen ruuna parantaa hiljalleen starttien myötä, ja tässä tehtävässä kaksarisija ei yllättäisi lainkaan. (3) HARJAN MERIMYRSKY ei mennyt koelähdössä erityisen hyvällä tyylillä, mutta ori tulee kuitenkin sen verran osaavista käsistä, että lukeutuu perushevosiin. (6) VILSKARI aloitti uransa kesäkuussa kohtuullisilla suorituksilla. (8) RUHVANAN COMMEE pystyy ravilla parantamaan selvästi ennätystään.

Lähtö 2

 1. 7
 2. 5,1,9,13,16,12,2,3,8,15
 3. 6,10,4

Toisessa lähdössä (7) BWT ELLOSPANK tavoittelee tiukasti toista peräkkäistä voittoa. Uransa avauskilpailussa Turussa Helene Granqvistin valmennettava jäi avauspuolikkaan kohdalla 2. radalle ilman selkää, painui kärkeen runsaat 1100 jäljellä ja irtosi loppusuoralla ylivoimaiseen voittoon. Päätöspuolikas oli 16-vauhtinen. (5) INCREDIBLE EEROBOY kiihdytti koelähdössä loppua kohden menoaan. Päätöskierros sujui 19,7-vauhdilla ja päätöspuolikas 18,7-kyytiä. (1) MR BIG MONEY ei riittänyt Vermossa lainkaan, mutta nyt rima on paljon matalammalla ja asetelmatkin suosivat. (9) VIGGO VICE hävisi viimeksi Turussa koville hevosille. Oriilla on onnistuessaan potentiaalia otella ihan kärkisijoista. (13) LEXUS LLOYD suoritti viimeksi Härmässä kiertelemättä ihan mukavasti. Suunta vaikuttaisi olevan ylöspäin. (16) NORDIC NIGHTMARE voitti Seinäjoella uran avauskilpailunsa johtopaikalta varmasti. Nyt asetelmat ovat kuitenkin paljon haastavammat, eikä voiton uusiminen ole ollenkaan helppo juttu. Perushevosia S.J.’s Photon poika toki on. (12) LE MANS WHEELS aloittaa uusista käsistä.

Lähtö 3

 1. 8
 2. 5,10,1,4,13,2,7,12,6,9,11,14,3

SATAKUNNAN RAVINAISTEN MESTARUUSAJO. (8) LAYLA on ehdottomasti lähdön kovakuntoisin, mutta todella kokemattomalla kuskilla onnistuminen ei ole ollenkaan saletissa. Laukkojahan on tullut aiemminkin paljon, sillä uran laukkaprosentti näyttää tällä hetkellä peräti 60 prosentin lukemia. Ykköshaastajaksi kohoaa vahvojen viime suoritusten perusteella (5) KOPSAHOVIN HUMMA, mutta se on vielä edellistäkin epävarmempi. Koko uran laukkaprosentti näyttää Heppa-järjestelmässä 67 prosentin lukemia. (10) TOLINAN PIIRTO voitti nimenomaan Satu Viitalan ajamana tämän vastaavan lähdön kaksi vuotta sitten. Voiton uusiminen ei yllättäisi lainkaan, sillä ravivarmuus on tähän lähtöön iso valttikortti ja kuntokäyräkin osoittaa tauon jälkeen ylöspäin. (1) POKEN ROOPE pääsee matkaan mainioista asetelmista. Poken Roope voitti Minna Rampan ajamana Kokemäen pokaaliraveissa 1. päivä tätä kuuta, mutta sen juoksun perusteella isoja johtopäätöksiä ei voi kuitenkaan tehdä, sillä heikossa lähdössä ylivoimaiseen voittoon riitti tulos 36,5. (4) SOFIANNA PEE on kovin epävarma, mutta tamma on esitellyt ihan mukavia vauhtivaroja. Teivossa 6. päivä viime kuuta Sofianna Pee ylitti maalilinjan ensimmäisenä. (13) SINKKUTUULI ailahtelee, mutta hyvän päivän sattuessa tamma pystyy kiertämään ravilla aivan kärkeen. (2) TUULAN VILITÄR riittää vauhdeiltaan, mutta loppuun kaivattaisiin lisää puristusta. Myöskään (7) SORJAN TAIGA ei viitsi tsempata ratkaisuvaiheessa tosissaan.

Lähtö 04

 1. 5,3,4
 2. 6,8,1,2,7,11,12
 3. 9,10

KARJALA-LÄHTÖ. Toto4-avauksessa nähtäneen tuima alkukiihdytys. (5) CAPE’S CAVIAR on yksi lähdön nopeista avaajista, mutta keulaan ei kuitenkaan todennäköisesti ole asiaa. Mikäli ruuna saa kuitenkin hyvät iskuasemat kärjen tuntumasta, on kaikki mahdollista. Vaikka totoputki katkesi viimeisimmässä Teivon kisassa, saa Rami Syrjän valmennettava siitäkin suorituksesta täysin puhtaat paperit. Juoksu meni kovatasoisessa lähdössä yksinkertaisesti aivan liian vaikeaksi. (3) BEE SNIPES kiri Tammakriteriumissa pirteästi viidenneksi. Ganymeden tyttäreen pitää suhtautua hyvältä lähtöpaikalta vakavasti. (4) JANIS JOPLIN BOKO voitti viimeksi Vermossa keulasta, joten Hannu Korpi panostanee nytkin ihan tosissaan lähtöön. Kehityskelpoinen 3-vuotias lukeutuu ilman muuta perushevosiin. On kuitenkin syytä noteerata, että vastus on Vermon kilpailua kovempi. (6) QUELL avaa lujaa ja tähtää varmasti johtopaikalle tai vähintään 2. sisälle. Näiltäkään juoksupaikoilta menestyminen ei olisi silti varmaa, koska avaus voi mennä todella kovaksi. Lyhyt matka joka tapauksessa suosii. (8) FREDDY K. laukkasi Turussa johtavan rinnalta kaksarisijan loppusuoralle tultaessa. Kunto on kohdallaan, mutta lähtöpaikka on haastava. (1) EXPANSE’S HOPE ei ole mikään viimeisen päälle leijona, mutta loistopaikalta sekin huomioidaan peleissä.

Lähtö 05

 1. 6,2,5
 2. 8,7,4,1,3,9

RACING AMATÖÖRIOHJASTAJIEN SM-KILPAILU. (6) UNBOUNDED STRIDE on heittämällä porukan lahjakkain, mutta kun kyseessä kuitenkin on vasta 3-vuotias muita selvästi vähemmän kilpailurutiinia omaava menijä, ei voida puhua mistään varmasta voitosta. Selvä suosikki Unbounded Stride kuitenkin on. Viimeksi Seinäjoella Zola Bokon poika oli Kasvattajakruunu-alkuerässä hyvä kolmas juostuaan päätöskierroksen johtavan rinnalla. Kolmas puolikas oli peräti 12-kyytinen. (2) TAJ ONE ei saanut viimeksi Härmässä 3. sisältä mahdollisuutta, jolloin olisi todennäköisesti voittanut. Oriin ongelmana on ollut vinous, mutta muuten kyseessä on oikein pätevä menijä tähän lähtöön. On mielenkiintoista nähdä, riisutaanko tässäkin startissa Härmän tavoin kenkiä. (5) HERE COMES MARTY nostetaan kolmantena hevosena mukaan A-ryhmään. Ruuna ei ole luonteeltaan helpoimmasta päästä ja suoritukset jonkin verran ailahtelevat, mutta hyvänä päivänään Citation Lindyn poika pystyy menestymään. (8) HOCUSPOCUS AVENGER aloitti Anniina Lindforsin käsistä lupaavasti, sillä ruuna jäi Seinäjoella 2. sisälle menestyjän oloisena pussiin. Lähtö on nyt kovempi ja lähtöpaikkakin huono, mutta tammalle on silti annettava täydet yllätysmahdollisuudet. (7) STONEISLE PASSION jaksoi Turussa 2. ulkoa hyväksyttävästi kolmanneksi häviten vain kahdelle kovalle hevoselle, tosin selvästi. Myös reippaasti liikkeelle pääsevä (4) DAY CREDIT ja viimeksi sisäratajuoksulla pussiin jäänyt (1) TWIST IN TIME mahtuvat revitykseen.

Lähtö 06

 1. 9,10,7,1
 2. 4,2,3,8,6,5

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Rankingin kärkeen nostetaan 60 metrin takamatkasta huolimatta kotiradan Jouni Miettisen tallin kova kaksikko (9) LARVAN HURMOS ja (10) RAPIN AATOS. Kuninkuusraveista tuli molempien kohdalla epäonnistuminen. Menestystä ei ole irronnut senkään jälkeen, mutta suoritukset kivikovissa lähdöissä ovat kuitenkin kertoneet hyvästä vireestä. Larvan Hurmos ei ole edes päässyt tulemaan kahdessa viime kilpailussaan sisärataa pitkin täysin vapaasti. Rapin Aatos suoritti viimeksi Vermossa 4. ulkoa oikein positiivisen 700 metrin mittaisen kirin, vaikka kuudenneksi jäikin. Kaksikko vaikuttaa etukäteen varsin tasavahvalta. Mitään selkeää varmaehdokasta ei tämän päivän Toto4-peliin löydy, ja lopulta Larvan Hurmos valikoituu systeemien tukipilariksi. (7) JYLLÄTYS pääsee matkaan 20 metriä Miettisen tallin kaksikon edeltä, eikä ole ollenkaan väheksyttävä vastustaja. Porissa 18. päivä heinäkuuta Jyllätys sijoittui Morisonin jälkeen kakkoseksi ennen silloinkin 20 metriä takaansa lähtenyttä Rapin Aatosta. Silloin Rapin Aatos ei saanut mitään otetta Jyllätyksestä, vaikka juostavaa matkaakin oli puoli kierrosta enemmän. Vaikuttaisi kuitenkin, että Rapin Aatos on nyt paremmassa iskussa kuin silloin. (1) KOMENTO pyrkii edullisista asetelmista karkumatkalle. Komento vaikuttaa kuitenkin hieman sellaiselta hevoselta, ettei se oikein tahdo jättää kavereita. Muutenkin ihan loppumetreille saisi usein löytyä hieman lisää puristusta. Niinpä koko edellä mainitun kovan kolmikon takana pitäminen ei tule olemaan helppoa. Vauhdikkaasti liikkeelle pääsevä (4) TÄHTISÄIHKE aloittaa tasaisen B-ryhmän, mutta kyllä B-ryhmäläisten voitto tässä lähdössä olisi aika iso yllätys.

Lähtö 07

 1. 4,3,8,11,10,7
 2. 5,9,2,1,6

OP LÄNSI-SUOMI –LÄHTÖ. Tasainen lähtö, missä jokaiselle osallistujalle on jätettävä realistinen voitonmahdollisuus. (4) ARVIKA BY KNIGHT kohoaa keulapsyykillä ykkösrankkaukseksi, mutta vastus on tasaisen laadukas, eikä keulapaikkakaan vielä voittoa ratkaise. Mikäli Arvika by Knight juoksee keulassa, pääsee (3) SPANISH ROSE todennäköisesti sen taakse 2. sisälle. Se olisi Spanish Roselle ideaali juoksupaikka. (8) DEANGELO aloittaa uusista käsistä arvoituksena. Mikäli kunto on heti kohdallaan, ei kasiradan paikkakaan estä menestystä. (11) MAY ROSE oli viimeksi Vermossa 3. ulkoa 600 metrin kirillä ihmeen saamaton. Tätä ennen alla oli lupaavia suorituksia kovissa lähdöissä. (10) BLACK ICE BOOST ei päässyt käyttämään viimeksi 5. sisältä kaikkia voimavarojaan, jolloin olisi kyllä ohittanut May Rosen lopussa. Ruuna kilpailee nousuvireessä, ja ainakin ylivauhtisessa juoksussa kaikki on mahdollista. (7) WERNER ORS on saanut taulunsa kovissa ikäluokkalähdöissä arkiseen jamaan, mutta hevosen kunnossa ei ole mitään vikaa. Seiskaradan lähtöpaikalta juoksusta tulee tosin helposti haastava. B-ryhmän aloittaa viime aikoina jatkuvasti mukavia sijoituksia napsinut (5) LEMON BREEZER.

Lähtö 08

 1. 10,9,3,1
 2. 7,6,2,5,4,8

Fyysisen vireensä puolesta (10) RALLAN SALAMA on oikein todennäköinen menestyjä, mutta valitettavasti laukkariski on edelleen läsnä. Viimeksi Härmässä Rallan Salama taisteli 1200 metrin kirillä 5. ulkoa vahvasti kakkossijasta laukatessaan vähän ennen maalia. Porin voitto tuli johtavan rinnalta. (9) MIKIMANI oli nimenomaan se hevonen, joka viimeksi Härmässä kamppaili kakkossijasta yhdessä Rallan Salaman kanssa. Mikimanikin teki vahvan juoksun, sillä se taivalsi koko matkan johtavan rinnalla. (3) MUSTAMANI kiri Forssan tauoltapaluussaan varmaan voittoon 2. ulkoa. Valmentaja Tero Silvas antoi jo ennen starttia suojattinsa tilanteesta positiivisia kommentteja. (1) PILSKERI on lähdön neljäs kova voitontavoittelija. Laukat ovat sotkeneet viime juoksuja, mutta laukkojen lomassa ori on esittänyt huippukuntoa. (7) MIKORI on lähdön todennäköisin keulahevonen. Totosija on hyvinkin mahdollinen, mutta voittoa ajatellen loppuun kaivattaisiin lisää puristusta. Ainakin siinä tapauksessa, että suosikit ravaavat. (6) UNNAN TÄHTI voi seurailla kärjen tuntumassa, mutta tamma ei ole loppumetreillä ollenkaan leijona.

Lähtö 09

 1. 1,7,3,9
 2. 6,5,2,4
 3. 10,11,8,12

Illan toisessa troikkalähdössä vihjeen saa (1) SUEJEDI. Se nappasi Porin voittonsa rehdillä suorituksella 2. radalta ilman selkää, mutta viimeksi Turussa peli pilaantui laukkaan vastaavalta paikalta ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Mikäli Suejedi onnistuu puolustamaan ykkösradalta paikkansa, ovat muut tiukan tehtävän edessä. (7) E.V. MICI on yksi Hannu Korven kovakuntoisen tallin edustajista. Viimeksi Turussa E.V. Mici nousi 2. sisältä johtavan rinnalle kierros juostuna ja oli oikein kelpo kakkonen. (3) NEW GROVE UNITED säesti samaisessa Turun kilpailussa kärkeä 3. ulkoa ihan mukavasti. Kun starttivälikin on nyt viime kertaa sopivampi, ei edes voitto tulisi nappireissulla yllätyksenä. (9) EYES ON ALLEY oli toissakerralla Seinäjoella vaisu, mutta palasi viimeksi Forssassa tasolleen. Se oli kovatasoinen lähtö, ja tamma koki päätöspuolikkaalla häiriötä. Eyes On Alley hyötyisi, mikäli matkalla pidettäisiin kovaa tempoa. (6) ALWS LILY nappasi Porin voittonsa keulasta. Voiton ajanut Ari Moilanen palaa vahvistuksena ohjiin, mutta lähtö on nyt selvästi kovempi kuin silloin. (5) CELERITAS SAVAGE vaikuttaa lähdön kolmesta 3-vuotiaasta vaarallisimmalta.

TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 3,4,5 (6,8)
II 2,5,6 (8,7)
III 9 Larvan Hurmos (10,7)
IV 3,4,7,8,10,11 (5,9)
54 riviä*0,20 euroa = 10,80 euroa

Suuri systeemi
I 1,3,4,5,6,8 (2,7)
II 1,2,4,5,6,7,8 (3,9)
III 9 Larvan Hurmos (10,7)
IV kaikki
462 riviä*0,20 euroa = 92,40 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 9 Larvan Hurmos
II 3,4,7,8,10,11
6 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 9 Larvan Hurmos
II kaikki
11 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 4 Arvika by Knight
II 3,7,8,10,11
III 3,7,8,10,11
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 4 Arvika by Knight
II kaikki
III kaikki
90 yhdistelmää*0,50 euroa = 45 euroa

TROIKKA (lähtö 9)


Pieni systeemi
I 1 Suejedi
II 3,7,9
III 3,5,6,7,9
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1 Suejedi
II 3,5,6,7,9
III 2,3,4,5,6,7,9
30 yhdistelmää*1 euro = 30 euroa

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.