Pelivihjeet Yrittäjäravit 19.5.2023

Lähtö 01

A) 8,10,9
B) 6,5,4,1,2
C) 3,7

SATAKUNNAN YRITTÄJÄT 85V- JUHLALÄHTÖ. Perjantai-illan avauslähdössä suosikkikolmikolle on arvottu lähdön isoimmat numerot. Niukaksi ykkösrankkaukseksi kohoava (8) CATARA PREPAID pääsee suosikkikolmikosta ainoana matkaan eturivistä. Aarre Multasen valmennettava on aloittanut neljävuotiskautensa kahdella totosijalla. Maanantaina Forssassa Catara Prepaid nappasi johtavan takaa kolmossijan mukavalla tuloksella. Juoksun luontuessa uran avausvoittoon on täydet mahdollisuudet. (10) ART FLOWER aloitti uransa viime Porin raveissa hallitulla keulavoitolla. Väliajat olivat 18,5-21,0-(18,5)-18,0. Art Flower oli viime kilpailussaan lähdön ainoa kolmevuotias ja on sitä myös nyt. Takarivistä juoksusta ei tule yhtä suoraviivaista kuin viimeksi, mutta Enjoy Lavecin tytär on jälleen tiukka voitontavoittelija. Lähdön kolmas A-hevonen (9) ALWS HOPE kiri viimeksi Lahdessa niin näyttävästi kakkoseksi, että vastaavanlaisena ruuna lienee ravia polkiessaan lähdön todennäköisin voittaja. Kun uran 19 ensimmäistä kilpailua ei kuitenkaan tuonut yhtään totosijaa ja vain 350 euron tienestit, ei Le Monteilin poikaan uskalla vielä yhden onnistumisen jälkeen luottaa varauksetta. (6) MIGHT BE DOLLY kulki alla olevassa Turun kilpailussaan laukkojensa lomassa aiempaa paremmin. Autolähtökin saattaa olla plussaa. Harri Koivusen valmennettava on onnistuessaan tiukka haastaja suosikkikolmikolle. (5) LEEMARK’S LEGEND on suorittanut alla olevissa kilpailuissaan hyväksyttävästi ja on lähdön viitosrankkaus. (4) BONDEHEMS VICI oli vielä uran avauskilpailussaan hieman tasainen. Ruuna laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta pääsi kuitenkin jatkossa sujuvasti 3. ulos, mistä joutui tyytymään seitsemänteen sijaan. Viimeiset 1700 metriä sujuivat vain 18,5-vauhdilla. Startti vei isokokoista hevosta varmasti eteenpäin, mutta ihan kuumimpia suosikkeja ruuna ei kuitenkaan ole.

Lähtö 02

A) 2,10
B) 4,9,7
C) 5,3,1,6,8

LÄNSIVALMENNUS OY -LÄHTÖ. Illan toisessa lähdössä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. Näistä (2) RHIANNON NEVIL on selvästi paremman lähtöpaikkansa ansiosta suosikki. Rhiannon Nevil aloitti kautensa tammikuussa Seinäjoella oikein varmalla keulavoitolla. Kuukausi sitten Ylivieskassa Veli Nurmisen suojatti oli hyvä kakkonen 600 metrin kirillä 2. ulkoa. Lähdön voitti keulasta päätöspuolikkaan 12,5-kyytiä lopettanut Ramsgate, joka on nyt urallaan kilpaillut seitsemän kertaa ja tuloksena on ollut komeasti viisi voittoa sekä kaksi kakkossijaa, joten Rhiannon Nevil hävisi vain hyvälle hevoselle. (10) MAURITZ MATCH on lähdön toinen A-hevonen. Vaikka uran kolme ensimmäistä kilpailua ei ole tuonut vielä euroakaan, on kyseessä oikein kehityskelpoinen neljävuotias. Viimeksi Lahdessa ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa kiertänyt Mauritz Match kesti johtavan rinnalta ylisarjassa täysin kunniakkaasti, vaikka seitsemänneksi taipuikin. Nyt uran ensimmäinen totosija on erittäin lähellä, eikä voittokaan olisi minkäänlainen yllätys. (4) MAYBE BLACK sai maanantaina Forssassa epäkiitollisen juoksun 2. radalla ilman selkää, sillä keulasta voittanut Lorenzo Web veti tasaisen reipasta tahtia. Niinpä päätöspuolikkaan taipuminen on helppo antaa anteeksi. Laukkoja on tullut paljon, mutta onnistuessaan Maybe Black pystyy pärjäämään. (9) NOT BAD aloitti viime Turun startissaan Harri Koivusen valmennuksesta. Tamma laukkasi ensimmäisessä kaarteessa keulasta ja putosi taustalle 5. sisälle, mistä kiri loppusuoraa sen verran mallikkaasti, että olisi ollut keulasta vakava voitontavoittelija. Uran ensimmäiseen totosijaan on täydet mahdollisuudet, mutta voitto lienee kuumimpien suosikkien onnistuessa tiukassa. (7) OCEAN ALE on pilannut jatkuvasti laukkoihin ja välillä homma on vaikuttanut aika toivottomalta. Varsinkin ensimmäinen kaarre on ollut tammalle hankala. Myös tiistaina Teivossa Ocean Ale laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, mutta jatkossa kovasukuinen tamma väläytteli kapasiteettiaan. Ocean Ale kiri vielä kaukaa takajoukoista neljänneksi kulkemalla viimeiset 1700 metriä 15,2-vauhdilla ja päätöspuolikkaan peräti 11,6-kyytiä. Potentiaalia on siis pärjäämiseen, mutta laukkariski on iso. Muiden kohdalla kaksarisijoitus olisi yllätys.

Lähtö 03

A) 7
B) 1,5,2,6,8,4
C) 3

3-V. PORI ENERGIA LIIGA IV. Kolmevuotislähdössä viivalla on lahjakkaita varsoja. (7) SHACKHILLS GLORY kohoaa A-vihjeeksi. Se kulki maaliskuisessa yksin juoksemassaan koelähdössä päätöskierroksen mukavalla tyylillä 15,8-vauhtia. Koelähdön perusteella lähtötilanne voi olla kriittinen, mutta kiihdytysvaiheen sujuessa Jari Kinnusen suojatti pystynee paljon. Helpolla voitto ei kuitenkaan irtoa, sillä vastaan asettuu useita hyviä haastajia. Rankingjärjestyksen muodostaminen on hankalaa. (1) INEVITABLE olkoon ykköspaikkansa ansiosta niukka kakkosrankkaus. Se kamppaili viimekertaisessa Pori Energia Liigan osalähdössä uran avauskilpailussaan johtavan rinnalta tiukasti voitosta. (5) CRAZY FOR YOU pilasi Kuopion kovatasoisessa SHKL Cupin finaalissa pelinsä ratkaisevan pahaan laukkaan jo ensimmäisellä takasuoralla, eikä nykyvireestä saanut kunnon käsitystä. Ruunassa on kuitenkin potentiaalia, ja nyt vielä etukengät on tarkoitus riisua. Mikäli Crazy For You selvittää voltin viitosradan kunnialla, on kaikki mahdollista. (2) WALNUT NIMBUS oli tiistaina Teivossa Kriterium-kokeessa johtavan rinnalta hyvä kolmas. (6) MISS VILMA on Kenneth Danielsenin kolmas kova tamma tähän lähtöön. Uran avauskilpailu toi kolmossijan 2. ulkoa. Myös kuukausi sitten Pori Energia Liigan toisen osalähdön johtavan rinnalta voittanut (8) SECRET FOR EVER kuuluu ehdottomasti samaan ryhmään edellisten kanssa ja on sekin täysin realistinen kaksarihevonen. Sen sijaan (4) TOBLERON kohdalla kaksarisijoitus olisi pikkuyllätys, vaikka ruuna kamppailikin kuukausi sitten keulasta tiukasti voitosta johtavan rinnalta voiton vienyttä Secret For Everiä vastaan. (3) CALLA CORONA PHOTO on sekin paljon parempi varsa kuin tämän hetken statistiikka antaa ymmärtää, mutta näin kovassa lähdössä menestyminen tulisi kuitenkin yllätyksenä.

Lähtö 04

A) 8
B) 7,9,10,5,6,3,2,4,1
C) –

K-SUPERMARKET HANSA -LÄHTÖ. Toto5-systeemien varma löytyy heti avauskohteesta. (8) TANGEN TÖFF on ollut mainio molemmissa Suomen starteissaan. Huhtikuisessa Vermon kisassa Tangen Töff kiertyi 3. ulkoa 2. radalle ilman selkää 500 jäljellä. Huippuvireinen Elan oli liian kova vastustaja, mutta Tangen Töff punnersi rehdisti kakkoseksi ohi Rallin Muistosta. Viime startissaan Tangen Töff kohottautui 3. ulkoa 3. radalle kierros ennen maalia, eteni johtavan rinnalle 800 jäljellä ja kamppaili 22,2-vauhtisella päätöspuolikkaalla Aatsin kanssa tiukasti voitosta laukatessaan päätössatasella. Laukkaan paloi siis minimissään kaksarisijoitus. Tässä tehtävässä voitto on haavereitta väkisinkin lähellä. (7) HAUKELI EXPRESSEN on B-ryhmän selkeä kärkirankkaus. Se on aloittanut Kari Vähämaan käsistä nousujohteisilla suorituksilla. Haukeli Expressen laukkasi viimeksi Seinäjoella hännillä ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja saavutti juoksupaikan 7. ulkonakin vasta 1200 metriä ennen maalia, mutta nousi silti vielä komeasti kolmanneksi vain Ellin Sisulle sekä Lakan Leijalle häviten. (9) YPÄJÄ LUOTSI sijoittui Vermossa 6.5. johtavan takaa loppusuoran mittaisella kirillä kakkoseksi ja (10) JULMIN oli samaisessa lähdössä 3. sisältä sisäratajuoksulla kolmas. Molemmat olisivat kuitenkin hävinneet selityksittä Tangen Töffille, mikäli tämä ei olisi laukannut päätössatasella. Sen perusteella suosikin kukistaminen vähän yllättäisi, mutta totosijaan molemmilla on hyvät mahdollisuudet. (5) HIPATSU osoitti viimeksi Seinäjoella laukkansa jälkeen selkeää nousukuntoa ja lähtee juoksun luontuessa metsästämään kauden ensimmäistä totosijaansa. (6) KROMAUS on kunnossa, mutta tehtävä ei ole helppo.

Lähtö 05

A) 1,10,12,13
B) 3,8,2,5,9
C) 4,6,7,14,11

FRESCO RAVINTOLAT OY -LÄHTÖ. Toisessa Toto5-kohteessa A-ryhmään kohoaa neljä hevosta. (1) LEONARD ROHKEA on loistoasetelmista suosikki. Se aloitti kautensa Turussa pitkän tauon jälkeen mallikkaalla suorituksella. Viisivuotias H.V. Tuurin poika pääsi kasiradasta huolimatta 2. sisälle, mistä siirtyi 2. ulos 600 jäljellä, hyökkäsi 3. rataa loppusuoralle tultaessa ja pystyi loppusuoralla ainoana säestämään lähdön voittanutta Fraasia. Mikäli ravi stemmaa nytkin läpi matkan, voi Leonard Rohkea hallita juoksun jokaista metriä. (10) MERIISA epäonnistui viimeksi peräti seitsemäntoista vuoden tauolta tulleen omistajansa ajamana, mutta Patri Filatoffin ajaessa tamma on tehnyt luotettavaa työtä. Mikäli kiihdytysvaihe voltin viitosradalta sujuu kunniakkaasti, on Meriisa ehdottomasti yksi lähdön kovista. (12) SYTTYVÄ on napannut jo kaksi peräkkäistä voittoa, ja vaikka takamatkaa on 40 metriä, on kolmaskin peräkkäinen voitto täysin mahdollinen – niin hyvään kuntoon Sebastian Långströmin valmennettava on kohonnut. (13) KARKKI ROLS on lähdön neljäs A-hevonen. Karkki Rols on harmittavan epävarma, mutta ravilla sillä on ilman muuta sanansa sanottavana. B-ryhmän käynnistävä (3) TUPETTAJA ei ole vielä tämän kauden kilpailuissaan säväyttänyt, mutta ruunalla on kuitenkin potentiaalia yllätyksen järjestämiseen. (8) KIPINÖIVÄ laukkaa käytännössä aina, mutta vauhtikestävä tamma kilpailee kuitenkin ennätyskunnossa. Olisi mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen suoritukseen Kipinöivä ravilla pystyisi. (2) EERON TULI on nakutellut kahdessa viimeisessään ennätysvauhteja, joten kunto on kohdallaan. Ruuna mahtuu revitykseen, mutta voitto olisi kyllä huippuonnistuminen. (5) TIMON TÄHTI on pääsemässä pitkän taukonsa jälkeen säännölliseen starttirytmiin ja parantaa hiljalleen otteitaan.

Lähtö 06

A) 11,2,3,12
B) 9,1,4,6
C) 5,8,10

MAALAUSLIIKE TUOMIKOSKI OY -LÄHTÖ. Myös kolmannessa Toto5-kohteessa A-ryhmään nousee edellisen lähdön tavoin neljä hevosta. Neljävuotiaaksi varttunut (11) STONEISLE ULTIMATE on erittäin mielenkiintoinen kausiavaaja, sillä kyseessä on muun muassa Kymenlaakso-ajon kakkonen vain Aurora Comerylle häviten. Kriteriumin finaalipaikkakaan ei jäänyt kauas, ja karsintalähdössä edellä maaliin tulivat vain sellaiset tekijät kuin Corazon Combo ja Callela Nelson. Vastassa on nyt paljon rutinoidumpia menijöitä, lähtöpaikka on huono ja tämä lähtö ei tietysti millään tavoin ole tauolta palaavalle neljävuotiaalle erityisen tärkeä, mutta näistä seikoista huolimatta viime kauden päätteeksi Jukka-Pekka Hukkaselta Anne Kankaalle siirtynyt S.J.’s Caviarin poika aloittaa rankingin. (2) ZEST BOY on tehnyt tänä vuonna pelkästään positiivisia suorituksia ja hakee loistopaikalta tosissaan kauden avausvoittoaan. (3) GOT TO GOO aloitti kautensa hyvillä suorituksilla, mutta romahti Turussa 25.3. jo toisella puolikkaalla keskeytyskuntoon. Viimekertainen Porin suoritus puolentoista kuukauden paussilta ei ollut vielä mikään huippuesitys, mutta hyväksyttävä suoritus kuitenkin, ja mikäli ruuna otti startin oikealla tavalla, on se tässä hyvältä paikalta vaarallinen. Myös kovalla prosentilla urallaan totosijoja nakutellut (12) BLACK REVENGE kelpuutetaan mukaan A-ryhmään, vaikka piippuhyllyn lähtöpaikka sekä alla oleva kuukauden starttiväli ovat ehdottomasti miinustekijöitä. (9) BROLLE F. teki talvella parhaimmillaan vahvoja suorituksia. On mielenkiintoista nähdä, riittävätkö ruunan vauhtivarat myös kesällä. (1) MR NOON ja (4) WALL IN CARLINA ovat starttiraketteja, jotka ratkaisevat ensimmäisen johtopaikan kohtalon. Jatkossa kummallekin kelvannee kuitenkin hyvä selkä. B-ryhmään mahtuu myös viimeksi Turussa 2. ulkoa viidenneksi riittänyt (6) WHAT THE HELL.

Lähtö 07

A) 3,1,10
B) 8,2,5,11,9,7
C) 6,12,4

KURUMAA LOGISTICS –LÄHTÖ/NOUSIJADIVISIOONAKARSINTA. Nousijadivisioonakarsinta on kerännyt viivalle odotetusti laatujoukon. Tasaisen tasokkaissa lähdöissä juoksunkululla on iso merkitys, ja niinpä keulapsyykillä ykkösrankkaukseksi kohoaa (3) RIVER MIRCH. Antti Mäntymäen valmennettava on ollut parhaimmillaan nimenomaan johtopaikalta, ja sieltä sen ohittaminen ei tule olemaan helppoa. River Mirch on osoittanut, että tämä keskipitkä matkakin sujuu siltä hyvin. Porissa 8. päivä huhtikuuta River Mirch sijoittui Nousijadivisioonakarsinnassa tällä matkalla johtopaikalta kakkoseksi. Ainoastaan hurjaa kyytiä tykittänyt Mountain Wolverine ehti lopussa edelle. Viimeksi Vermossa River Mirch kesti Nousijadivisioonakarsinnassa 2. radalta ilman selkää kunniakkaasti kuudenneksi osoittaen vireen olevan edelleen kohdallaan. (1) LAURENZ VON BENTZ on kärsinyt tämän kauden kolmessa kilpailussaan huonoista lähtöpaikoista. Suoritukset ovat kuitenkin olleet todella vahvasti nousujohteisia, ja viimeksi Vermossa 12-radalta matkaan joutunut ruuna pujotteli 5. sisältä hyvin neljänneksi. Nyt lähtörata-arvonta on ollut ruunalle kerrankin suosiollinen. Laurenz Von Bentzillä on loistotilaisuus unelmajuoksuun River Mirchin takana 2. sisällä, ja sieltä sujuvasti kiriin päästessään voittokaan ei olisi minkäänlainen yllätys. (10) MICKEY MATCH on lähdön kolmas A-hevonen. Se olisi lähdön todennäköisin voittaja, mikäli tempo jostain syystä menisi reippaaksi, mutta mitä hiljempaa matkalla ajetaan, sitä enemmän se nostaisi River Mirchin sekä Laurenz Von Bentzin osakkeita. Mickey Match jäi kauden avauksessaan Forssassa ensimmäistä kertaa urallaan ulos kaksarista. Mickey Match kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä, mutta ruunalla oli tauon jälkeen liikaa intoa, mikä kostautui ratkaisuvaiheen taipumisena. Käyttäytymistä lukuun ottamatta Knows Nothingin poika saa kuitenkin kauden avauksestaan ehdottomasti puhtaat paperit. Viime vuonna Kriteriumin karsintalähdön voittanut ja Kasvattajakruunussakin finaaliin selviytynyt (8) YUVARAJAH aloitti neljävuotiskautensa Forssan Toto75-lähdössä 4. ulkoa odotetun kaltaisella suorituksella. Startti vei varmasti eteenpäin ja totosijaan on täydet mahdollisuudet, mutta lähtöasetelmien vuoksi voitto edellyttää todellista nappionnistumista. Suosikkien epäonnistumista kärkkyy myös edellisen tavoin neljävuotias (2) SAHARA DANGEROUS, jolla silläkin on nyt startti kropassa. Sahara Dangerous voitti kolmevuotiskaudellaan neljästi ja selviytyi Kasvattajakruunun finaaliin. (5) BACKGAMMON GARDEN on lähdön kolmas neljävuotias. Se on kilpaillut tänä vuonna jo seitsemän kertaa ja on yltänyt peräti viidesti totoon, mutta tämän lähdön voittoa ajatellen puristusta pitäisi löytyä vielä jonkin verran lisää. (11) THAT’S MAN on hyvä kirihevonen, mutta näistä asetelmista aivan kärkeen nouseminen on silti laatulähdössä normaalivauhtisessa juoksussa hankalaa.

Lähtö 08

A) 1,7,10,12,2,3
B) 9,6,11
C) 4,8,5

LOGISTINEN.FI –LÄHTÖ. Toto5-pelin päätöskohteessa A-ryhmään nostetaan peräti kuusi valjakkoa. (1) NOSTE aloittaa rankingin. Se on jonkin verran ailahdellut, mutta viime kilpailujen tasolla jatkaessaan ruunalla on täydet saumat kauden kolmanteen voittoonsa. Maanantaina Forssassa Noste iski 4. sisältä johtavan kimppuun vajaa kierros ennen maalia ja oli hyvä kolmas uudella tasoitusennätyksellään. Harri Jalosen valmentamat (7) VILLI VIEKKAUS ja (10) VILLI VILPERTTI ovat hyviä ja hyväkuntoisia hevosia, jotka taistelevat onnistuessaan ilman muuta lähdön parhaista paloista. Voisi olettaa, että Villi Viekkausta viimekertainen startti vei selvästi eteenpäin, sillä edellisestä täysipainoisesta kilpailusta oli jo paljon aikaa. Villi Vilpertin kohdalla alla olevaan Vermon heikkoon sijoitukseen ei kannata tuijottaa, sillä ruuna jäi 2. sisältä väsyvän selkään, eikä saanut mahdollisuutta parempaan. (12) KUKKAROSUON KURKO on epävarma hevonen, mutta kunto on kohdallaan. Maanantaina Forssassa Kukkarosuon Kurko laukkasi lähtösuoralla, mutta kulki taustalla päätöskierroksen peräti 23,9-kyytiä. Ori on tusinapaikaltakin tiukka voitontavoittelija. (2) KOTORINNAN TOPI ja (3) PASTORI ovat nopeita avaajia. Mikäli Kotorinnan Topi avaa ravilla, se juossee keulassa. Silloin kun Kotorinnan Topilla on hyvä päivä, se ei ole johtopaikalta helppo ohitettava. Pastori väsyi viimeksi Vermossa johtopaikalta ihmeen pahoin, mutta kahteen edelliseen kilpailuunsa ruuna oli selvästi parempi. Haastajaosaston muodostavat nousukuntoinen (9) POKEN ROOPE, mielialahevonen (6) KOPSU sekä hitaalla alullaan muille usein turhan paljon etumatkaa antava (11) Y.P. SON.

Lähtö 09

A) 9,6,3,10
B) 2,5,4,12,1,11
C) 7,8

KIVIKYLÄN KOMEETTA -KARSINTA. Illan toisessa troikkalähdössä nähdään harvinainen vieras Porissa, kun lupaava nuori ohjastaja Eelis Murtola saapuu ohjastamaan suosikkia (9) THYLANE. Valjakon ensimmäinen yhteinen kilpailu viimeksi Teivossa toi mallikkaan kakkossijan, ja nyt tähtäimessä on ”kultamitali”. Takarivin lähtöpaikalta on toki myös omat haasteensa. Myös kotiradan ohjastaja Arna Ruohomäki lähtee jahtaamaan tiukasti voittoa. (6) DIXIE HALM eteni viimeksi Turussa valmentajansa ajamana johtopaikalle 300 juostuna ja oli kelpo kakkonen pystymättä vastaamaan rinnaltaan varmaan voittoon jyränneelle Jagger Beyoncelle. Myös Ruohomäki ajaisi Dixie Halmilla varmasti mielellään keulasta. (3) ALL CHANCE on viime aikoina selvästi kehittynyt, vaikka viime sijoitukset eivät sitä kerrokaan. Viimeksi Seinäjoella All Chance kesti kunniakkaasti juoksupaikkansa toisen radan vetojuhtana. All Chance ei ole käytökseltään täysin sataprosenttinen, mutta onnistuessaan sillä on ehdottomasti sanansa sanottavana. Myös kautensa aloittava (10) CALLELA XANIA mahtuu mukaan A-ryhmään. Tauko sekä takarivin lähtöpaikka ovat miinustekijöitä, mutta tamma päätti viime kautensa oikein positiivisiin suorituksiin, ja sekin on tähän lähtöön etu, että Patri Filatoff tuntee ajokkinsa oikein hyvin. B-ryhmän aloittaa loistopaikalta matkaan kiihdyttävä (2) ADRENALINE BROLINE. Se on suorittanut viime starteissaan ihan mukavasti. (5) REMEMBER MY NAME palaa tauolta ja on vaikeasti arvioitava. Ura alkoi lupaavasti neljällä kaksarisijoituksella, mutta tamma on jo pidemmän aikaa ollut pettymys. (4) MYSTERY FOR EVER suorittaa jatkuvasti vain hyväksyttävästi. Ihan kärkisijoja ajatellen tarvittaisiin vielä lisäpykälä. (12) MADAME SAIGON on alla olevan Porin kilpailunsa perusteella kunnossa, mutta lähtöpaikka laskee merkittävästi osakkeita.

Lähtö 10

A) 3
B) 6,10,8,4,5,1,9,7,2
C) –

SEASONS MONTÉ CUP. Montélähdössä (3) CHARLY DU TREMBLE kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Se on keskittynyt viime aikoina pelkästään raviratsastukseen ja uran viisi montéstarttia on tuonut mukavasti yhden voiton, yhden kakkossijan sekä kaksi kolmatta sijaa. Voitto tuli nimenomaan nytkin kilpailtavalta pikamatkalta. Charly Du Tremble nappasi 11-vauhtisessa avauksessa asemat johtavan takaa, livahti keulahevosen ajauduttua toiselle radalle kärkeen 600 jäljellä ja vastaili varmaan ennen haasteen heittänyttä Hurry Sundownia. Kun valmentaja Kari Lehtonen vielä raportoi 7 oikein –lehden tallikommenteissa, että vire tuntuu jopa paremmalta kuin voittojuoksun aikoihin, on voitto ravilla väkisinkin lähellä. Suosikin jälkeen tulee sitten tosi tasaista. (6) HERMAN HALM on kakkosrankkaus. Kyseessä on nopea hevonen, jolle pikamatka on ehdottomasti plussaa. Kauden avannut Jyväskylän montélähdön kakkossija tuli raskaissa olosuhteissa, ja olosuhteet tuskin olivat Herman Halmille ainakaan eduksi. (10) MARIAH’S BABY K.V. ja (8) DONATO HYRDEHÖJ suorittivat Charly Du Tremblen voittamassa Jyväskylän lyhyen matkan ryhmäajossa ihan mukavasti. Donato Hyrdehöj ajautui keulasta toiselle radalle 600 jäljellä ja menetti johtopaikan voittajalle. Vielä loppusuoralle tultaessa kolmossija oli tiukasti hyppysissä, mutta lopulta ruunan oli tyydyttävä viidenteen sijaan. Mariah’s Baby K.V. matkasi taustalla, mutta oli kirimässä lopussa samaan rintamaan kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneiden kanssa, kunnes laukkasi vähän ennen maalia. Tamma meni siis hylkäykseen, mutta se ylitti kuitenkin maalilinjan ennen Donato Hyrdehöjtä. (4) ACORN SHELL on ottanut tämän kauden voittonsa raviratsastuksesta. (5) MOONLIGHT BLACK suorittaa tasalaatuisesti niin satula selässä kuin kärryt perässä. (1) CAIPIRINHA P.C. kiri viimeksi Forssassa yllätysvoittoon 3. sisältä. On mielenkiintoista nähdä, pärjääkö ruuna nyt myös kierrosta lyhyemmällä matkalla. (9) DADDY BOY on mielimatkallaan, mutta ruunan kokematon montéohjastaja mietityttää, ja tämä on syy alhaiseen rankingsijoitukseen.

Lähtö 11

A) 5,8
B) 11,1,9,3,7,10,4,6,12,2
C) –

PISTEJAHTI. Perjantai-ilta päättyy pistejahti-lähtöön, jonka osallistujat eivät ole viime aikoina ymmärrettävästi liiemmälti menestyneet. (5) LAURILA’S GIMLI aloitti taukonsa jälkeen heikosta sijoituksesta huolimatta sen verran lupaavasti, että kohoaa rankingin kärkeen. Laurila’s Gimli oli mukana tosi kovassa avauksessa, mihin nähden kesti ihan kunniakkaasti, sillä ruuna ei todellakaan ole ollut suoraan tauolta parhaimmillaan. Ilman muuta on syytä olettaa, että startti vei hevosta selvästi eteenpäin. Jos vain juoksunkululliset asiat onnistuvat ja ruunan päivän kilpailumotivaatio on kohdallaan, niin tästä lähdöstä pitää tulla menestystä. (8) TIARA C.D. on lähdön toinen A-hevonen. Tamma on parhaimmillaan sisäratajuoksulla, mutta viime aikojen suoritukset ovat olleet tähän lähtöön suhteutettuna sen verran hyviä, että menestystä pitäisi kyllä tulla vaikeammallakin juoksunkululla. Esimerkiksi Porissa 21.4. Tiara C.D. ajautui takarivistä johtavan rinnalle, mistä kesti merkittävästi tämänkertaista kovemmassa lähdössä sen verran kunniakkaasti, että tässä lähdössä vastaavan kaltaisella suorituksella taisteltaisiin jo johtavan rinnaltakin aivan kärkisijoista. Forssassa 14.4. edellä maaliin saapui ainoastaan todella menestyksekäs Ray Boy. Credit To Easy ja Uccio jäivät kuitenkin takapuolelle, eikä nyt todellakaan vastaavan tasoisia menijöitä ole vastassa. (11) HE’S A HORSE sijoittui viimeksi Seinäjoella johtavan takaa ennätystään sivuavalla ajalla kolmanneksi. Nyt juoksusta tulee vaikeampi, mutta porukka on kyllä oikein passeli. (1) PORLA FUTURA pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. (9) OXALIS TOOMA ei riittänyt viimeksi Kuopiossa Toto75-tasolla, mutta pujotteli kuukautta aiemmin Teivossa yllätysvoittoon. (3) LUCK’S EQU on vaellellut pitkään varjojen mailla, mutta viimeksi Turussa ainakin jonkinlaista valoa oli näkyvissä, sillä tammalle jäi säästöreissun jälkeen käyttämättömiä voimavaroja. Mikäli jyvä on taas löytynyt, niin Luck’s Equ ottelee kärkisijoista, mutta hieman varauksella tammaan pitää kuitenkin vielä suhtautua. (7) BEAUTY ERIN putosi viimeksi Turussa lähtölaukkansa myötä selvästi viimeiseksi, mutta nousi vielä lopussa viimeiselle rahasijalle. Viimeiset 2000 metriä sujuivat 15,4-vauhdilla. Beauty Erin on oikein nopea avaaja, ja voi hyvin olla, että Henri Uusi-Marttila haluaa ajaa tämän lähdön keulasta. Nina-Pettersson Perklenin valmentamat (10) PERFECT STORM ja (4) VÄSTERBO ACORDIA jäävät rankingissa alhaisille sijoituksille, mutta ei totosija niidenkään kohdalla tässä tasaisessa lähdössä olisi minkäänlainen yllätys.

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi
I 8 Tangen Töff (7,9)
II 1,10,12,13 (3,8)
III 2,3,11,12 (9,1)
IV 3 River Mirch (1,10)
V 1,2,3,7,10,12 (9,6)
96 riviä*0,10 euroa = 9,60 euroa

Suuri systeemi
I 8 Tangen Töff (7,9)
II 1,2,3,5,8,10,12,13 (9,4)
III 2,3,9,11,12 (1,4)
IV 1,3,10 (8,2)
V 1,2,3,6,7,9,10,11,12 (4,8)
1080 riviä*0,10 euroa = 108 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi
I 3 River Mirch
II 1,2,3,7,10,12
6 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,3
II 1,2,3,6,7,9,10,11,12
18 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 3 River Mirch
II 1,10
III 1,2,8,10
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1,3
II 1,2,3,8,10
III 1,2,3,5,7,8,9,10,11
56 yhdistelmää*1 euro = 56 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 6,9
II 3,6,9,10
III 2,3,4,5,6,9,10,12
36 yhdistelmää*0,50 euroa = 18 euroa

Suuri systeemi
I 3,6,9
II 2,3,4,5,6,9,10,12
III 1,2,3,4,5,6,9,10,11,12
168 yhdistelmää*0,50 euroa = 84 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 5 Laurila’s Gimli
II 1,3,7,8,9,11
III 1,3,4,7,8,9,10,11
42 yhdistelmää*0,50 euroa = 21 euroa

Suuri systeemi
I 5,8
II 1,3,4,5,7,8,9,10,11
III 1,3,4,5,7,8,9,10,11
112 yhdistelmää*0,50 euroa = 56 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.