Porin kaviouralla jälleen ennätysten kesä takana

Kesä on tunnetusti ravihevosen parasta aikaa ja vauhtia riittää. Porissa kilpailtiin kuluneena kesänä kesä-elokuussa kuudet ravit, joissa nähtiin yhteensä 673 hevosten kilpailusuoritusta. Näistä peräti 219 kertaa hevonen teki uuden ennätyksensä. Laskennallisesti siis 32,5 % eli lähes joka kolmas hevonen tehtaili itselleen uuden ennätyksen.

Luku on siinä mielessä hurja, että vuonna 2019 sama vertailuluku oli 28,6 % ja vuonna 2011 ennen Porin rataremonttia ja suuria investointeja radanhoitokalustoon sama luku oli vain 17,4 %. Vauhtia on siis vuosien varrella tullut hurjasti lisää.

Kesän 2020 kovimmat noteeraukset nähtiin Kultaloimiraveissa torstaina 16. heinäkuuta. Tuolloin Matias Salon valmentama Tanpopo (kuvassa) hurjasteli III Divisioonakarsinnassa eli enintään 40 000 euroa tienanneiden lähdössä mahtavan voittotuloksen 11,2a/1600 m ja tuo voitto tuli niin helppoon tyyliin, että varaa parempaankin näytti jäävän. Kylmäveristen puolella parhaan ajan teki Joriini, joka voitti täydellä matkalla kilpaillun suomenhevosten Kultaloimen ajalla 21,8a/2100 m. Joriinin tulos uupuu vain 0,8 sekuntia Costellon suomenennätyksestä kyseisellä matkalla.

Helpolla tällainen ennätystehtailu ei tietenkään synny. Rataa hoidetaan viitenä päivänä viikossa Suomen mittakaavassa erittäin modernilla radanhoitokalustolla. Kiitokset kuuluvat myös radanhoidostamme vastaavalle oppimaan motivoituneelle henkilökunnallemme uutterasta työstä.  

Syksy koittaa kuitenkin jälleen ja tempo radoilla hieman tasaantuu. Hevosten treenaus kuitenkin varsojen ja vanhempien hevosten osalta jatkuu kiivaana. Onkin hyvä muistaa, että Porin raviradan hiittisuora palvelee radankäyttäjiä joka ilta valaistuna läpi talven.   

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.