Sobel Conway päättää kuumat juhannusjuhlat!

Juhannussunnuntaina 21.6. kilpaillaan Porissa illalla klo 18:00 alkaen tasokkaat ravit. Mikäli sääennusteisiin on uskominen, saatetaan juhannusravit kilpailla illallakin lähes hellelukemissa. Varmasti kovaa vauhtia siis luvassa!

Porin juhannusravit sisältävät yhteensä kymmenen totolähtöä. Päivän pääpelinä on Toto5, joka pelataan lähtöihin 4-8. Troikka on tarjolla lähtöihin 7 ja 9, Päivän Duo puolestaan lähtöihin 8-9. Jokaiseen lähtöön on mahdollista pelata voittaja-, sija- ja kaksaripeliä.

Toto5-pelin avauskohteessa kilpailevat päivän kovatasoisimmat kylmäveriset. 60 metrin takamatkalta kisaan lähtee porilaisille ravien ystäville tuttu kaksikko 8 RAPIN AATOS ja 9 LARVAN HURMOS. Näistä jälkimmäinen luotettaneen lähdön suosikiksi. 6 AUROTAR teki Porissa 5. kesäkuuta melkoisen soolojuoksun keulapaikalta ja voitti aivan pystyyn. Tuolloin avoimen tason tammat eivät juurikaan saavuttaneet sitä 20 metrin takamatkalta. Saa nähdä, riittääkö tässä 20 metriä etua edellä mainittuihin. 20 metrin takamatkalta kisaavat 2 A.T. ERIKA ja 3 MERRAN JYSKE kilpailevat myös erittäin hienossa vireessä ja kuuluvat pelihevosiin.

5 MARCOS GALLON on toisen kohteen niukka suosikki. Joni-Petteri Irrin ajokilla on voitto ja kakkossija alla ja kunto lienee nousemaan päin. 2 GABRIELLA LA RENTA on saanut loistavan lähtöpaikan ja pystyy haastamaan suosikin. 8 DAUNTLESS GIRL ja 12 EXCEPTIONAL olisivat paremmilta paikoilta lähellä, mutta nyt lähtöpaikat vaikeuttavat tehtävää. Kyseessä on kuitenkin erittäin tasainen lähtö.

5-vuotiaaksi varttunut 1 HURMAN VIESKER tekee erittäin mielenkiintoisen tauolta paluun. Se kilpaili viime syksynä Satakunta-ajon finaalissa ja oli laukan jälkeen kuudes maalissa. Nyt sen pitäisi pärjätäkseen pudottaa pari sekuntia ennätyksestään, mutta se lienee ihan realismia. 7 BIETRO palasi 1.6. Härmässä pitkältä tauolta ja voitti heti mainiolla ajalla. Se saattaa jatkaa tässä voittokulkuaan. 8 TORPPARIN SISU viimeistelee kuntoaan vielä tiistaina Teivossa ja se näyttää varmasti kuntokäyrän suuntaa.

Toto5-pelin neljäs kohde on samalla Troikka-lähtö. Kyseessä on hieno enintään 25 000 euroa tienanneiden lämminveristen koitos. 4 GILLIAN COMERY olkoon niukka suosikki. 7-vuotias tamma on ehtinyt voittamaan urallaan jo 13 kertaa. Sen ikätoveri 3 SNOWDON on luokaltaan erittäin kova hevonen ja mielenkiinnolla seurataan, miten sen ravi maittaa tauon jälkeen. 8 MATTER OF COURSE ja 12 QUATTRO TILLY ovat päteviä hevosia, mutta rouva fortuna on heittänyt ne varsin hankalille lähtöpaikoille.

Mitä olisivatkaan juhannusravit ilman tulista lämminveristen mailin pikapyrähdystä? Toto5-pelin päätöskohde ja samalla Päivän Duo pelin avauskohde tarjoilee meille sellaisen. 1 SOBEL CONWAY kuuluu harvinaiseen kerhoon, sillä se on painellut Suomen kamaralla alle kymppiä. Suomenennätystä sivuava tulos 09,7a syntyi Porin raveissa viime vuonna. Kyseessä on myös Porin rataennätys. Tämän kertainen tehtävä vaikuttaa tälle huippuhevoselle erittäin sopivalta ja se on rivin pankki. 9 TROT KRONOS on megasuosikin tallikaveri, jota valmentaja Harri Koivunen ohjastaa itse. Tallipari voi olla lähellä. 8 SHOTPROOF teki Tapio Mäki-Tulokkaan käsistä viime vuonna muutamia erittäin hyviä juoksuja. Sillä on nyt tauon jälkeen yksi startti kropassa ja ori varmasti parantanee siitä. Lähtöpaikka on vain yönmusta. 10 INCREASED WORKLOAD oli aikoinaan varsatähti Ruotsissa sijoittuen muun muassa Ruotsin Derbyssä kolmanneksi ja Kriteriumissa neljänneksi. Ruunan viimeinen startti on tammikuulta 2017 ja viimeisestä voitosta on jo yli kuusi vuotta aikaa. Joka tapauksessa on mielenkiintoista nähdä, mihin uusikaupunkilaisen Tommi Mattilan suojiin siirtynyt ruuna pystyy tässä kovassa seurassa.

Porin Juhannusraveihin on rajallinen määrä lippuja myynnissä. Varmista paikkasi ja osta omasi ennakkoon Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/porin-ravit-lippuja/282383

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.